Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BiP
    nagyúr

Helló!
    Nekem 660s-em van!
    Teljesen meg vagyok elégedve!
    Azt kaptam amit vártam!
    Főleg pc-vel összekötve használom, most is ezt használom monitorként!
    A 3D, HD, adások kifogástalan rajta!
    Egyedül az SD adások gyengék rajta, mondom ezt úgy van egy Philips 46pfl9705-ös tv-m.
    A philips tv-n szebbek az sd adások!
    A geeks.hu tesztje igaz erre a tv-re is, mert sok különbség nincs a kettő között!
    A beállítások körülbelül hasonlóak, az eltérés a képfrissítés(800Hz/ 400 Hz.) és a dual-play szemüveg.

Én amikor először elkezdtem tévét nézegetni, pont a Philipsben gondolkodtam a jobb SD minőség miatt.

(#10091) SaLa123: Köszi, kipróbálom azt is.
    (#10093) SaLa123: Ez nagyon király. Remélem tényleg összehozzák az Olimpiáig.

• BlackJack80
    csendes tag

Helló!
    Nekem 660s-em van!
    Azt kaptam amit vártam!
    Egyedül az SD adások gyengék rajta, mondom ezt úgy van egy Philips 46pfl9705-ös tv-m.
    A geeks.hu tesztje igaz erre a tv-re is, mert sok különbség nincs a kettő között!
    A beállítások körülbelül hasonlóak, az eltérés a képfrissítés(800Hz/ 400 Hz.) és a dual-play szemüveg.

Szia!
    Lehet az LM660-ast vezeték nélkül csatlakoztatni a számítógéphez? Arra gondoltam , hogy wifin keresztül is tudnék-e nézni filmet a gépről???

• Asher82
    csendes tag

Sziasztok!

Ma érkezett meg egy LG dm2350D-PZ típusú 3d TV. Szomorúan vettem tudomásul, hogy a kipróbált 2 HALF SBS MKV film-ből az egyiket nem volt hajlandó lejátszani, a másikhoz meg képet adott, de hangot nem(USB-ről). Meg tudja valaki mondani milyen 3D-seket játszik le? Előre is köszönöm válaszotok.

• SNor
    tag

Helló!
    Érdeklődnék, hogy megoldható-e valahogy, hogy távirányítóval ha a számsorral kapcsolom be a TV-t, akkor egyből az a csatorna is jöjjön be? Mert most csak bekapcsol, és az utoljára nézett csatornát hozza be. Illetve lehet-e csökkenteni valahogy, ha a számsorral váltanék csatornát, akkor rövidebb ideig várjon a 2. számra? Mindig OK-ot nyomni elég unalmas.

Köszönöm:S

• torma1981
    veterán

Input lagot nem tudok mérni!
    De ha van is engem nem érdekel, mert nem játszok konzolon illetve pc-n sem!

Értem. :) Én is monitornak használnám, de játszanék is rajta. :D

• greenisland1
    csendes tag

És az input lag jó? Azt meg tudtad nézni?

Input lagot nem tudok mérni!
    De ha van is engem nem érdekel, mert nem játszok konzolon illetve pc-n sem!

• torma1981
    veterán

Helló!
    Nekem 660s-em van!
    Azt kaptam amit vártam!

És az input lag jó? Azt meg tudtad nézni?

• SaLa123
    csendes tag

Ezt hallottátok? Ingyenes 3D-adással bővít a MinDig TV! :DD
    http://www.hwsw.hu/hirek/48462/antenna-hungaria-dvb-t-televizio-tv-mindig-mtva-3d-olimpia.html?utm_source=hwsw_rss&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+HWSW

• greenisland1
    csendes tag

Köszi az infókat!

Feltételezem neked akkor a 660-as széria van otthon. Én a hamburgi saturn-ban láttam a tv-t ott gyönyörű képe volt, de hát abból nem minden esetben lehet kiindulni. Te elégedett vagy vele? használod esetleg PC-vel vagy valamilyen kozollal összekötve? Nem tudom hogy a geeks-es tesztet [link]olvastad-e, az ott leírtak szerinted érvényesek a 660 esetében is?

Előre is köszi a választ

üdv
    Fang

Helló!
    Nekem 660s-em van!
    Azt kaptam amit vártam!

• SaLa123
    csendes tag

3. Én feltettem mind a PLEX-et, mind a Nero Mediacentert, de a Plex jobb. Tölt le borítóképeket, leírást, stb. teljesen videotéka feelingje van.
    Mondjuk az a rossz (mindkettőben), hogy nem mappákat mutat, hanem filmeket, így a minőséget nem látom kiválasztáskor, csak ha elindítom.

6. sajna én is ugyanebben a cipőben járok (42lw5590, genius 5.1). Nem is tudom, hogy siklottam el a dolog felett, hogy nincs RCA. Így tegnapra ideiglenesen maradt az, hogy a jack kimeneten megy stereo-n, jack-elosztóval 4 hangfalon. De ma úgy döntöttem, hogy mivel úgyis többnyire a PC-ről nézek filmet, a hangcuccot visszadugom a gépre, a tévéadás meg majd a tv-n fog szólni.

Én egy jó ideje használom teljes megelégedéssel a Serviio media servert! Ő is tud borítóképeket és leírásokat, sőt be is rendezi külön a filmeket, sorozatokat és a felirat is átmegy! Ez mutat mappákat is! :N

• tompi113
    csendes tag

Sziasztok, remélem tud valaki segíteni, akinek van tapasztalata az ilyenben.
    LG vagy Samsung TV-t szeretnék venni, ami fontos, hogy LED-es legyen és tudja a DLNA-t(remélem jól írtam). A LED egyértelmü, a DLNA:
    Otthon a hálózatban van egy NAS (D-Link DNS-323 4 TB), amin a filmeket tárolom. Jelenleg a régebbi Samsung TV-n úgy tudok filmet lejátszani, hogy vettem egy számítógépet, amit el kell indítani, hálózaton keresztül ez játssza le a filmeket, és küldi HDMI-n a Tv-nek a jelet és a hangot.
    Ez eléggé macerás, mondanom sem kell, viszont úgy tudom, hogy a DLNA-val képesek az új tv-k már lejátszani a filmeket.
    A kérdésem az lenne, hogy melyik tv-t érdemes megvenni, ami már korrektül le tudja játszani a filmeket (MKV, AVI), esetleg ha a 3D elterjed azzal is boldogul?
    Ami világos, hogy kell hogy legyen hálózati csati, mivel a hálózat Gigabites ezért a tv-nek is tudnia kellene ezt, de egyéb dolgokkal nem vagyok tisztában. Melyik gyártó a jobb ebben, melyik gyártó szoftvere frissíthetö, van-e esetleg olyan védelem mint az XBOX 360-ban (azzal ugye nem lehet lejátszani sajna).
    Köszönöm a segítséget.

• Erik167
    csendes tag

Sziasztok, mi a véleményetek erről: LG 32 LV 3400 ? Saturnban most 100000.- Van valakinek tapasztalata?

• c3pio
    csendes tag

Köszönöm a választ.

A fejhallgató kimenettel kapcsolatban az a kérdésem, hogy tudtok-e valamilyen frappáns megoldást arra, hogy a készülék hangja egyidejűleg legyen hallgatható a hangszórókon és fejhallgatón keresztül?
    Háttér: feltételezem, hogy ha bedugok valamit a fejhallgató csatlakozóba, a TV hangszórói némításra kerülnek. Mivel én gyakran akarom használni hol így - hol úgy a készüléket, az állandó ki-be húzogatás nekem nem opció.
    A másik otthoni TV-nél (Samsung LE-B650) a kimenő vonal szintű sztereó jel be lett vezetve az erősítőnkbe, így annak a fejhallgató-kimenetét használom, ha mindenki más alszik.
    Akkor most vegyek még egy erősítőt? Esetleg házimozit, amikor a TV már majdnem minden média formátumot kezel, BluRay-t meg még nem álltam neki gyűjtögetni?
    Apropó TV hangszórók: érdekelne, hogy mennyire hallgatható a hangjuk, vagy azonnal kössek a TVre valamilyen aktív PC hangszórót?

Bocs, ha túl zagyvákat kérdezek.

A fejhallgato es maga a tv egybeni hallgatása lehetséges-e, azt majd ottnon kipróbalom, de ami a saját hangszórokat illeti 2x 10W ami azt jelenti, hogy ha tok erosre rakod akkor várhatod a szomszédokat mogorva arccal.

• c3pio
    csendes tag

LM660S tévém van, rádugtam egy külső vinyót (3,5-es rackben, külső áramforrással). Ha a tévé be van kapcsolva és akkor bekapcsolom vagy bedugom a vinyót, akkor felismeri, jól működik, felvétel is megy.

Viszont, ha a vinyó be van dugva, be van kapcsolva és utána nyomom be a tévét, akkor nem látja, nem is tud felvenni rá. Ez mitől lehet? Csak 2,5-es rackkel, külső táp nélkülivel működik rendesen?

Én 2,5-es Apacer vincsit használok és nincs vele probléma. Minden korrekten mukodik. Ami csak bosszant, hogy miutan a TV formatálta a HDD-t, azt már a PC nem ismeri fel.

• béati
    csendes tag

Köszönöm a választ.

A fejhallgató kimenettel kapcsolatban az a kérdésem, hogy tudtok-e valamilyen frappáns megoldást arra, hogy a készülék hangja egyidejűleg legyen hallgatható a hangszórókon és fejhallgatón keresztül?
    Háttér: feltételezem, hogy ha bedugok valamit a fejhallgató csatlakozóba, a TV hangszórói némításra kerülnek. Mivel én gyakran akarom használni hol így - hol úgy a készüléket, az állandó ki-be húzogatás nekem nem opció.
    A másik otthoni TV-nél (Samsung LE-B650) a kimenő vonal szintű sztereó jel be lett vezetve az erősítőnkbe, így annak a fejhallgató-kimenetét használom, ha mindenki más alszik.
    Akkor most vegyek még egy erősítőt? Esetleg házimozit, amikor a TV már majdnem minden média formátumot kezel, BluRay-t meg még nem álltam neki gyűjtögetni?
    Apropó TV hangszórók: érdekelne, hogy mennyire hallgatható a hangjuk, vagy azonnal kössek a TVre valamilyen aktív PC hangszórót?

A tv hangszórók mondjuk a híradót nézni jók, de ha filmeket is akarsz nézni és nem mindegy, hogy milyen hangot hallasz közben, akkor kell az a külső hangszóró :)

• Fang
    aktív tag

Ha jól tudom az a különbség a 660 és 760-as sorozat között, a dual-play szemüveg és a képfrissítés.
    660-as 400 hz, 760-as 800 hz.
    De ha jól tudom mindegyik csak 100 hz-es.
    Talp formája egyes modelleknél eltérhet!
    Nekem nem ért meg 100 eFt-ot hogy a 760-as modellt válasszam!
    A dual-play szemüveg kb. 10eFt. A 660s-hoz meg kell venni!

Köszi az infókat!

Feltételezem neked akkor a 660-as széria van otthon. Én a hamburgi saturn-ban láttam a tv-t ott gyönyörű képe volt, de hát abból nem minden esetben lehet kiindulni. Te elégedett vagy vele? használod esetleg PC-vel vagy valamilyen kozollal összekötve? Nem tudom hogy a geeks-es tesztet [link]olvastad-e, az ott leírtak szerinted érvényesek a 660 esetében is?

Előre is köszi a választ

üdv
    Fang

• BiP
    nagyúr

Hello,

végül is sikerült eldöntenem a kérdést, és majdnem megvettem a Saturnos 42LW5590-et, amikor is találtam egy hirdetést 47LW5590-ről bontatlan dobozban 210-ért.. :DD

Hétfő este óta élvezem a TV-t és próbálgatom, állítgatom, de nem egyszerű gép... :Y

A csatorna listát sikerült szerkesztenem, köszi a leírást :R

lenne pár kérdésem (ha lesz időm végig olvasom a fórumot, szal lehet olyan kérdést teszek fel, ami már szerepel valahol.. sorry :R )

1. a képet és a hangot sem tudom beállítani, hogy jó legyen..
    Tudtok ajánlani beállításokat? A geeks cikket néztem, de ott konkrét értékeket nem láttam.

2. Digi Kábeles digitális adást nézek rajta, és azt vettem észre, hogy egyes csatornáknál a mozgás mintha felgyorsulna, vagy szaggatott lesz és a hang is mintha elcsúszott volna... ilyet tapasztaltatok már?

3. rátettem a tv-t kábellel a routerre, így már netezni is tudok (nagyon lassú) + az első 2 SW frissítés is megvolt, bár nem értettem, hogy elsőre miért nem a legfrissebb SW frissített..
    Viszont nem láttam a szintén a router-en lévő PC-met. Ehhez mindenképpen fel kell tenni a Nero-s cuccot, hogy működjön a DLNA, vagy van erre más megoldás is?
    A jövőbeni tervem, hogy veszek egy LAN-os külső HDD-t (WD Mybook Live) ami szintén a router-en lenne, így elméletem szerint látná a PC, a TV és a wifi-n lógó laptopok is.. Azaz egy központi média tár lenne... viszont ha nehézkes a beállítás, vagy nem működőképes az ötlet, akkor mást kell kitalálni.. :(

4. Azt tapasztáltok már, hogy belassul a net, ha csatlakozik a TV? Nekem 80/25 Mbit/s-es netem van, de mióta rajta van a TV érezhető lassulást tapasztaltam.. ez normális?

5. Lehet a TV-re telepíteni dolgokat, pl az RTLmost lejátszásához Silverlight-t kellene...

6. Egy elég ősi "hangrendszerem" van (Genius 5.1) amire csak RCA-val tudok csatlakozni.. ahogy néztem a TV-ből ezt nem tudom kicsikarni máshogy csak a fejhallgató kimeneten keresztül, igaz?

Hááát egyelőre ennyi, de pl a 3D-be még bele sem mentem, szal lesznek még kérdéseim :F

köszi a válaszokat előre is... :R :R :R

3. Én feltettem mind a PLEX-et, mind a Nero Mediacentert, de a Plex jobb. Tölt le borítóképeket, leírást, stb. teljesen videotéka feelingje van.
    Mondjuk az a rossz (mindkettőben), hogy nem mappákat mutat, hanem filmeket, így a minőséget nem látom kiválasztáskor, csak ha elindítom.

6. sajna én is ugyanebben a cipőben járok (42lw5590, genius 5.1). Nem is tudom, hogy siklottam el a dolog felett, hogy nincs RCA. Így tegnapra ideiglenesen maradt az, hogy a jack kimeneten megy stereo-n, jack-elosztóval 4 hangfalon. De ma úgy döntöttem, hogy mivel úgyis többnyire a PC-ről nézek filmet, a hangcuccot visszadugom a gépre, a tévéadás meg majd a tv-n fog szólni.

• SaLa123
    csendes tag

Szolnok "Mert hülye azért nem vagyok": 42LW4500 7DB szemcsi + 5 év gari (MM-s) 179.999 / 42LM660S 7db szemcsi + Magic Remote + 5 év LG gondoskodás 289.999

Szerintem ez se rossz ajánlat:
    "Május 20-tól a Június 30.-ig minden Cinema Screen formatervezésű LG Cinema 3D Smart TV-hez LG BP420 Smart 3D Blu-ray lejátszót adunk ajándékba.
    Ezen felül egyes készülékek dobozában akár 10 szemüveg is található, és - ha ez még mindig nem volna elég - a május 5. és június 30. között vásárolt készülékekhez még 5 év gondoskodás is jár." *digital :DD

• Hello,

végül is sikerült eldöntenem a kérdést, és majdnem megvettem a Saturnos 42LW5590-et, amikor is találtam egy hirdetést 47LW5590-ről bontatlan dobozban 210-ért.. :DD

Hétfő este óta élvezem a TV-t és próbálgatom, állítgatom, de nem egyszerű gép... :Y

lenne pár kérdésem (ha lesz időm végig olvasom a fórumot, szal lehet olyan kérdést teszek fel, ami már szerepel valahol.. sorry :R )

Tudtok ajánlani beállításokat? A geeks cikket néztem, de ott konkrét értékeket nem láttam.

2. Digi Kábeles digitális adást nézek rajta, és azt vettem észre, hogy egyes csatornáknál a mozgás mintha felgyorsulna, vagy szaggatott lesz és a hang is mintha elcsúszott volna... ilyet tapasztaltatok már?

3. rátettem a tv-t kábellel a routerre, így már netezni is tudok (nagyon lassú) + az első 2 SW frissítés is megvolt, bár nem értettem, hogy elsőre miért nem a legfrissebb SW frissített..
    Viszont nem láttam a szintén a router-en lévő PC-met. Ehhez mindenképpen fel kell tenni a Nero-s cuccot, hogy működjön a DLNA, vagy van erre más megoldás is?
    A jövőbeni tervem, hogy veszek egy LAN-os külső HDD-t (WD Mybook Live) ami szintén a router-en lenne, így elméletem szerint látná a PC, a TV és a wifi-n lógó laptopok is.. Azaz egy központi média tár lenne... viszont ha nehézkes a beállítás, vagy nem működőképes az ötlet, akkor mást kell kitalálni.. :(

4. Azt tapasztáltok már, hogy belassul a net, ha csatlakozik a TV? Nekem 80/25 Mbit/s-es netem van, de mióta rajta van a TV érezhető lassulást tapasztaltam.. ez normális?

5. Lehet a TV-re telepíteni dolgokat, pl az RTLmost lejátszásához Silverlight-t kellene...

6. Egy elég ősi "hangrendszerem" van (Genius 5.1) amire csak RCA-val tudok csatlakozni.. ahogy néztem a TV-ből ezt nem tudom kicsikarni máshogy csak a fejhallgató kimeneten keresztül, igaz?

Hááát egyelőre ennyi, de pl a 3D-be még bele sem mentem, szal lesznek még kérdéseim :F

A geeks.hu-s cikkből a konkrét értékek:

Az optimális beállításokat az IFS1 színprofilból kiindulva az alábbi helyen találtuk meg: háttérfény 39, kontrasztarány 100, fényerő 44, vízszintes élesség 50, függőleges élesség 50, színtelítettség 59, árnyalat R4 (-4), TruMotion ki, helyi sötétítés ki (de meg lehet próbálni bekapcsolva is), dinamikus kontraszt ki, zajcsökkentés ki, MPEG-zajcsökkentés ki, szuper felbontás ki, fekete szint magas, színskála normál, élkiemelő ki, színszűrő ki, színhőmérséklet meleg, gamma 2,4. Ezekkel a beállításokkal kiváló értékeket kaptunk, a fényerő 117 cd/m² a gamma 2,2, a színhőmérséklet pedig 6250K volt.

Ahhoz, hogy a tv lássa a gépedet, be kell kapcsolni fájlmegosztást és értelemszerűen meg kell osztani azokat a médiatartalmakat, amiket a tv-n szeretnél viszontlátni.

A Nero MediaHome helyett ajánlom inkább a Plex-et. Nem a center-t, hanem a server-t kell letölteni.

• Levis76
    csendes tag

Hello,

véleményetek szerint melyiket lenne érdemesebb megvenni:

1. 42LW5590 - 199.999 HUF-ért a Saturnban 5 év garival
    2. 42LW570 - 165.000HUF-ért webshopban, Refurbished, 1 év garival
    3. 42LW5500 - 170.000HUF-ért a hardveraprón 3 hónapos 2 év garival

Ismerem a tudásbeli különbségeket, de nem feltétlenül létszükség a PVR....
    Bár nem volt még PVR-s TV-m, szal nem tom mit veszthetek :U

köszi

Hello,

• nem rossz, a felirat kmplayerben szebb, háttér stb. állítható rajta, de nagyon tetszenek a kicsit nagyobb ikonok, stb, egyszerű beállitási oldal. A motion2 és egyebek érnek valamit?

Kmplayer-t meg én nem ismerem. Itt a beállítás tényleg le van egyszerűsítve. a motion2 elvileg arra jó, hogy a 24p-s filmet judder mentesen adja vissza 60Hz-es monitoron. Az én szemem nem annyira érzékeny erre, nem is láttam óriási különbséget.
    A detail boost elvileg felskálázó algoritmus, de a bemutató móddal elvileg ketté osztja a képernyőt, hogy jobban szembetűnjön a különbség.

• LM660S tévém van, rádugtam egy külső vinyót (3,5-es rackben, külső áramforrással). Ha a tévé be van kapcsolva és akkor bekapcsolom vagy bedugom a vinyót, akkor felismeri, jól működik, felvétel is megy.

Viszont, ha a vinyó be van dugva, be van kapcsolva és utána nyomom be a tévét, akkor nem látja, nem is tud felvenni rá. Ez mitől lehet? Csak 2,5-es rackkel, külső táp nélkülivel működik rendesen?

• PLaci58
    addikt

Az IPS-eknek 1000-1500:1-hez kontrasztjuk van átlagban.

Abból elég nehéz több milliót csinálni :D
    Ok vegyünk vissza 1 nagyságrendet és legyen max 2000:1.
    Csak azt akartam szemléltetni, hogy a több milliós kontraszt mindenképpen hazugság, fizikai képtelenség.

• GeneraL_XTX
    veterán

A gyakorlatban vagy a marketinges dumára gondolsz?

A gyakorlatban az LCD panelnek maximum olyan 20 ezer körül van a kontrasztja.
    Egyszerű kiszámolni: maximális fényerő/minimális fekete szint.
    A maximális fényerő kb. 500 cd/m2. A minimális olyan 0,1 - 0,05 cd/m2.
    Ebből kifolyólag olyan 5000-10000 körül van a kontraszt.
    Egy jól beállított TV-nek kb. 2-3000 körül :D 47LM765
    A többi csak a nullák háborúja. Ki tud nagyobbat hazudni :DD

Az IPS-eknek 1000-1500:1-hez kontrasztjuk van átlagban.

• Kroni1
    veterán

Úgy tudom csak akkor működik a dxva, ha direktben megy a lejátszás, azaz nincs köztes szűrő. Mivel én MPC-hez használok ffdshow-t, nem lehet aktívra tenni a dxva-t, de annyira nem bánom. Azzal főleg divx-et és dvd-t szoktam csak nézni.

Splash Pro

nem rossz, a felirat kmplayerben szebb, háttér stb. állítható rajta, de nagyon tetszenek a kicsit nagyobb ikonok, stb, egyszerű beállitási oldal. A motion2 és egyebek érnek valamit?

• Paserák Gőcs
    csendes tag

Az LM660S és LM670S kozott csak egy kulonbség van és pedig a keszulék színe. 660 fekete talpazat és fekete alsó sáv az LG márkacímnél, de maga a keret amit csak oldalról lehet látni az ezust (otvozet). A 670-nél a talpazat és az alsó sáv pedig ezust színu. A belek ugyanazok. Fejhallgató kimenet természetesen van, próbléma csak az, hogy hátul, tehát ha falra van felszerelve akkor macerás a hozzáférés.

Köszönöm a választ.

• tomyka74
    senior tag

értem! jó kis cikk amit linkeltél!

• Kroni1
    veterán

Úgy tudom csak akkor működik a dxva, ha direktben megy a lejátszás, azaz nincs köztes szűrő. Mivel én MPC-hez használok ffdshow-t, nem lehet aktívra tenni a dxva-t, de annyira nem bánom. Azzal főleg divx-et és dvd-t szoktam csak nézni.

Splash Pro

megnézem! :R

• PLaci58
    addikt

LM 620 és 660-nak mennyi a dinamikus kontraszt aránya?
    az LW-k 8-9.000.000-sok! lehet fokozni vagy kitaláltak vmi más képminőség javítást idénre?

• RockCNC
    őstag

Egy időben használgattam, tetszett is nagyon, de mégsem tudtam megszokni.

Más: ma kipróbáltam a PowerDVD-t, az sem képes a mountolt iso-t lejátszani :(

daemon tools-ban és powerdvd11-el próbáltad?

• akkor szerintem az MPC HC neked nem volt jól beállítva, az is tudja a DXVA2-t és annak is elég alacsonynak kéne lennie a CPU terhelésnek! Én is sok jót hallottam a Splash-ről, majd kipróbálom, mert tényleg az egyik legjobb.. Viszont MPC nekem sem volt szimpi a tudása ellenére csúnyácska és puritán, kicsi gombokkal. A KMPlayer Plus új változata (3.2.019) amit jelenleg használok, az egyszerűsége, sokrétűsége és az eléggé egyedülálló 3D-s megjelenítési módok támogatása, 2D-3D realtime feliratkonvertálás, stb. miatt.

Splash Pro

• BiP
    nagyúr

MPC tényleg jó, én is azt használtam régen, de a Splash Pro-t, amit kifejezetten HD-re fejlesztettek elég volt meglátni és megszeretni. Nagyon letisztult, nagyon igényes, szebb a képe (szerintem) és cpu kímélő (MPC olyan 30-40%-on pörög fullHD-nél nekem, Splah Pro 5 körül)

Egy időben használgattam, tetszett is nagyon, de mégsem tudtam megszokni.

Más: ma kipróbáltam a PowerDVD-t, az sem képes a mountolt iso-t lejátszani :(

• tomyka74
    senior tag

LM 620 és 660-nak mennyi a dinamikus kontraszt aránya?
    az LW-k 8-9.000.000-sok! lehet fokozni vagy kitaláltak vmi más képminőség javítást idénre?

• Kroni1
    veterán

Na sikerült kiderítenem, az én TV-m is felskálázza az SD adást:

"a normál tévéadások a lehetőségekhez képest szépen jelennek meg, de persze a kép soha nem lesz annyira szép, mint egy 720p-s vagy 1080 soros tartalom. Az LW5500 mentes a tavalyi LG tévék esetében a felskálázásnál jelentkező elmosódásoktól, és a kép emellett kellően élénk is marad." a geeks.hu tesztből

mondjuk nálam azért jelentkezik némi elmosódás, akárhogy próbáltam állítgatni a képélességet és egyebeket, kicsit gyengébben sikerül neki a felskálázás, mint ahogy a Cisco csinálta..

most látom, pont 7 éve regisztráltam a PH-n! :C :DD

• c3pio
    csendes tag

c) Köszönöm szépen a linket, de idáig én is eljutottam. Azért szerettem volna, ha valaki néhány (keresetlen) szóban leírja az LM660S és az LM670S közötti különbséget, mert ezek a táblázatos összehasonlítások többnyire megtévesztőek. Elég pl. máshogy nevezni egy szolgáltatást, és egészen más sorba kerülnek a táblázatban. Ez különböző márkáknál tipikus, de sajnos azonos gyártó eltérő gyártási évű modelljeinél sem ritka.
    Visszatérve a linkelt táblázatra, ha a különbségeket emelem ki, ott többnyire az egyik oszlopban nincsen semmi. Márpedig ez nem jelenti azt, hogy különbség volna, csak hogy hiányos a specifikáció: Most higgyem el például, hogy az LM660S-re nem igaz, hogy "A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére." csak mert az ő oszlopából ez kimaradt?

Mellesleg: tényleg nincsen rajtuk fejhallgató kimenet? Szükségem volna valamilyen olcsó megoldásra a késő esti filmnézéshez.

Az LM660S és LM670S kozott csak egy kulonbség van és pedig a keszulék színe. 660 fekete talpazat és fekete alsó sáv az LG márkacímnél, de maga a keret amit csak oldalról lehet látni az ezust (otvozet). A 670-nél a talpazat és az alsó sáv pedig ezust színu. A belek ugyanazok. Fejhallgató kimenet természetesen van, próbléma csak az, hogy hátul, tehát ha falra van felszerelve akkor macerás a hozzáférés.

• Kroni1
    veterán

MPC tényleg jó, én is azt használtam régen, de a Splash Pro-t, amit kifejezetten HD-re fejlesztettek elég volt meglátni és megszeretni. Nagyon letisztult, nagyon igényes, szebb a képe (szerintem) és cpu kímélő (MPC olyan 30-40%-on pörög fullHD-nél nekem, Splah Pro 5 körül)

akkor szerintem az MPC HC neked nem volt jól beállítva, az is tudja a DXVA2-t és annak is elég alacsonynak kéne lennie a CPU terhelésnek! Én is sok jót hallottam a Splash-ről, majd kipróbálom, mert tényleg az egyik legjobb.. Viszont MPC nekem sem volt szimpi a tudása ellenére csúnyácska és puritán, kicsi gombokkal. A KMPlayer Plus új változata (3.2.019) amit jelenleg használok, az egyszerűsége, sokrétűsége és az eléggé egyedülálló 3D-s megjelenítési módok támogatása, 2D-3D realtime feliratkonvertálás, stb. miatt.

• Kroni1
    veterán

Nem tudom hogy milyen box-al, mivel most történt a Rubicom -> UPC váltás és most fizettem elő digitális kábeltv-re (most vettem a tv-t is), szóval nincs összehasonlítási alapom.
    De majd kérek egy ismerőstől box-ot és kipróbálom azzal.

Nekem Cisco HD DVR mediabox volt a kártya előtt, nade azért nem panaszkodom, a HD mediacard is gyönyörű képet ad..

reboz5751: Igen tökéletesen alkalmas, én is ezt nyúzom!

• reboz5751
    csendes tag

Sziasztok !

Megtudjátok mondani, hogy az LG 42LV 5590-s tv alkaalkalmas e UPC CI+ típusú

médiacard fogadására

Köszi

• Köszi. mpc-t szoktam alapból használni, így az sbs-t is azon néztük. Úgy tökéletes volt. (mondjuk az 5.1-gyel mindig meggyűlik a bajom mpc-hc alatt).
    PowerDVD-t akkor kipróbálom. Sammy-t láttuk már (még 2D-ben), de akkor lehet, hogy megnézzük még egyszer, ha ígéretes a 3D-je.

• gulyasa
    őstag

Örülök hogy hasznos volt a segítség a csatornalista szerkesztésben.

A szoftverben nem tudod állítani, de ha behozod a Hotel Mode menüt a tévén, ott viszont igen. Kipróbáltam, beállítottam CADTV (digitális) 5-ös csatornára, működik!

Oké, még1x kössz.

• benjoe1
    aktív tag

Nemrég valaki közzétette a hotel módban csatornalista lementés és szerkesztés módszerét (köszönet neki).
    Ez volt az egyik dolog a kevés közül, amit a Samuk ismeretében hiányoltam eddig az LG-ből.

Viszont nem tudtam nem észrevenni a mellékelt programban (LG TV Viewer for tll Files) a szerkesztés részben a "TV menu" almenüt. Az egyik lehetőség felkeltette a figyelmemet.
    A "Power On Default" és - ha jól értelmeztem - a hozzá kapcsolódó "Input Source / Programme" sorok.
    Csak az a gond velük, hogy pont ezek piros jelzésűek, tehát "read only".

Meg lehet azt oldani mégis valahogyan, hogy a tévé bekapcsolásakor ne az utoljára nézett bemenettel induljon, hanem mindig a digitális csatornák valamelyikével (pl. amit kiválasztok)? Vagy az is elég lenne, ha mindig a tunerrel indulna...?
    (42LW5500)

Örülök hogy hasznos volt a segítség a csatornalista szerkesztésben.

A szoftverben nem tudod állítani, de ha behozod a Hotel Mode menüt a tévén, ott viszont igen. Kipróbáltam, beállítottam CADTV (digitális) 5-ös csatornára, működik!

• gulyasa
    őstag

Nemrég valaki közzétette a hotel módban csatornalista lementés és szerkesztés módszerét (köszönet neki).
    Ez volt az egyik dolog a kevés közül, amit a Samuk ismeretében hiányoltam eddig az LG-ből.

Viszont nem tudtam nem észrevenni a mellékelt programban (LG TV Viewer for tll Files) a szerkesztés részben a "TV menu" almenüt. Az egyik lehetőség felkeltette a figyelmemet.
    A "Power On Default" és - ha jól értelmeztem - a hozzá kapcsolódó "Input Source / Programme" sorok.
    Csak az a gond velük, hogy pont ezek piros jelzésűek, tehát "read only".

Meg lehet azt oldani mégis valahogyan, hogy a tévé bekapcsolásakor ne az utoljára nézett bemenettel induljon, hanem mindig a digitális csatornák valamelyikével (pl. amit kiválasztok)? Vagy az is elég lenne, ha mindig a tunerrel indulna...?
    (42LW5500)

• Mészyke
    csendes tag

Szolnok "Mert hülye azért nem vagyok": 42LW4500 7DB szemcsi + 5 év gari (MM-s) 179.999 / 42LM660S 7db szemcsi + Magic Remote + 5 év LG gondoskodás 289.999

• RockCNC
    őstag

Köszi. mpc-t szoktam alapból használni, így az sbs-t is azon néztük. Úgy tökéletes volt. (mondjuk az 5.1-gyel mindig meggyűlik a bajom mpc-hc alatt).
    PowerDVD-t akkor kipróbálom. Sammy-t láttuk már (még 2D-ben), de akkor lehet, hogy megnézzük még egyszer, ha ígéretes a 3D-je.

A legtutibb 3d rajzfilm ahol rengeteg a kijövő effect. Ilyen kéne legyen az összes.

• BiP
    nagyúr

egyszerü mediaplayer clasicot az sbs-hez. A bd25 re a power dvd11 de általában a bd25-öt kiirom lemezre és a házimozin.
    nézd meg a samy kalandjait.

Köszi. mpc-t szoktam alapból használni, így az sbs-t is azon néztük. Úgy tökéletes volt. (mondjuk az 5.1-gyel mindig meggyűlik a bajom mpc-hc alatt).

• greenisland1
    csendes tag

Ha jól tudom az a különbség a 660 és 760-as sorozat között, a dual-play szemüveg és a képfrissítés.
    660-as 400 hz, 760-as 800 hz.
    De ha jól tudom mindegyik csak 100 hz-es.
    Talp formája egyes modelleknél eltérhet!
    Nekem nem ért meg 100 eFt-ot hogy a 760-as modellt válasszam!
    A dual-play szemüveg kb. 10eFt. A 660s-hoz meg kell venni!

• RockCNC
    őstag

!!! FIGYELEM !!!
    Egy dologra szeretném felhívni mindenki figyelmét, ami szerintem fontos, ezért is regisztráltam igazából, meg persze azért is, mert most akarok LG 3D tv-t venni :)
    Szóval kicsit visszaolvasva több hozzászólásban is találkoztam a "bementem a saturnba/auchanba/juronixba etc., megnéztem és nem volt szép a 3d-je" típusú hozzászólással.

A passzív 3d technológiáról két dolgot mindenképpen tudni kell,
    1, a technológia jellege miatt gyakorlatilag NINCS szellemképesedés, a 3d élmény szinte tökéletes
    2, az 1-es pont csak abban az esetben igaz, ha jó szögben nézed a tv-t (+-10 fok max), ellenkező esetben a 3d kép nagyon hamar szétesik és megjelenik a szellemkép/másik szemnek szánt kép.

Mostanság gyakran járom az üzleteket, és szinte mindenhol azt tapasztalom, hogy az LG 3D tv-ket sokszor a földre vagy a polcra teszik, de néha még a kiállított fő darab is rossz szögben áll és megjelenik a szellemkép.

MEGOLDÁS: ha bemész egy üzletbe megnézni a kiszemelt tv-t és a 3d élmény nem tökéletes, akkor guggolj le a tv elé és lassan állj föl. Garantáltan lesz olyan pont, amikor előjön a "WOW" érzés. És sajnos ez legtöbbször nem a standard "megállok a tv előtt és nézem" póz, legtöbbször kicsit le kell hajolni, hogy teljes legyen az élmény. Sokszor még akkor is megéri kicsit lehajolni, ha elsőre jónak tűnik a 3d, mert lehet, hogy úgy lesz tökéletes.

Otthon persze nem gond, mert egyszer kell csak beállítani a tv-t, lehet bárhová rakni, dönteni, hogy jó szögben tudd nézni. De egy boltban elég gáz, hogy erre nem figyelnek oda...

Amúgy 42LW5590 lesz a drága, remélem már holnapra :) Az új széria nagyon pöpec, de kétlem, hogy az eb-ig, olimpiáig lemenne az ára elfogadhatóra...

a 3d-ben nincs szellemkép teljesen tökéletes és csak a filmeken mulik hogy menyire jön ki a kép.
    Mikkor megvettem a tavaly 42lw5590-et előtte kiirtam egy pendrivere vagy 10 sample 3d filmeket és kipróbáltuk.Akkoriban még az eladók is elámultak( euronics) a samples jelenetektől.

• kissan4
    csendes tag

!!! FIGYELEM !!!
    Egy dologra szeretném felhívni mindenki figyelmét, ami szerintem fontos, ezért is regisztráltam igazából, meg persze azért is, mert most akarok LG 3D tv-t venni :)
    Szóval kicsit visszaolvasva több hozzászólásban is találkoztam a "bementem a saturnba/auchanba/juronixba etc., megnéztem és nem volt szép a 3d-je" típusú hozzászólással.

A passzív 3d technológiáról két dolgot mindenképpen tudni kell,
    1, a technológia jellege miatt gyakorlatilag NINCS szellemképesedés, a 3d élmény szinte tökéletes
    2, az 1-es pont csak abban az esetben igaz, ha jó szögben nézed a tv-t (+-10 fok max), ellenkező esetben a 3d kép nagyon hamar szétesik és megjelenik a szellemkép/másik szemnek szánt kép.

Mostanság gyakran járom az üzleteket, és szinte mindenhol azt tapasztalom, hogy az LG 3D tv-ket sokszor a földre vagy a polcra teszik, de néha még a kiállított fő darab is rossz szögben áll és megjelenik a szellemkép.

MEGOLDÁS: ha bemész egy üzletbe megnézni a kiszemelt tv-t és a 3d élmény nem tökéletes, akkor guggolj le a tv elé és lassan állj föl. Garantáltan lesz olyan pont, amikor előjön a "WOW" érzés. És sajnos ez legtöbbször nem a standard "megállok a tv előtt és nézem" póz, legtöbbször kicsit le kell hajolni, hogy teljes legyen az élmény. Sokszor még akkor is megéri kicsit lehajolni, ha elsőre jónak tűnik a 3d, mert lehet, hogy úgy lesz tökéletes.

Otthon persze nem gond, mert egyszer kell csak beállítani a tv-t, lehet bárhová rakni, dönteni, hogy jó szögben tudd nézni. De egy boltban elég gáz, hogy erre nem figyelnek oda...

Amúgy 42LW5590 lesz a drága, remélem már holnapra :) Az új széria nagyon pöpec, de kétlem, hogy az eb-ig, olimpiáig lemenne az ára elfogadhatóra...

• RockCNC
    őstag

Nem volt sok időm eddig szórakozni a tévével, beállításokkal. Gyorsan összedugtam a hétvégén, aztán eddig csak 3d filmet próbáltam bd25-ben a hétvégén, de azzal valahogy nem sikerült a 3D. (úgy tűnt mintha bekapcsolta volna az opciót, de nem volt 3d-s).
    Aztán tegnap filmnézés előtt nem akartam variálni, mkv sbs, oszt' hadd szóljon. A minősége így is jobb volt, mint számítottam.

(meg az elsőnél az ISO-val is szórakozni kellett, ki kell másolni a tartalmát, mert a TotalMedia Theater 5 nekem nem bírja lekezelni az iso-k nagy részét. Bár lehet, hogy a PowerISO a ludas.)
    Ti milyen progikat használtok 3D nézéshez?

egyszerü mediaplayer clasicot az sbs-hez. A bd25 re a power dvd11 de általában a bd25-öt kiirom lemezre és a házimozin.
    nézd meg a samy kalandjait.

• BiP
    nagyúr

az avatar, már letölthető dd5.1 hu bd 25- ben is.
    sokal jobb mint a half sbs

Nem volt sok időm eddig szórakozni a tévével, beállításokkal. Gyorsan összedugtam a hétvégén, aztán eddig csak 3d filmet próbáltam bd25-ben a hétvégén, de azzal valahogy nem sikerült a 3D. (úgy tűnt mintha bekapcsolta volna az opciót, de nem volt 3d-s).
    Aztán tegnap filmnézés előtt nem akartam variálni, mkv sbs, oszt' hadd szóljon. A minősége így is jobb volt, mint számítottam.

(meg az elsőnél az ISO-val is szórakozni kellett, ki kell másolni a tartalmát, mert a TotalMedia Theater 5 nekem nem bírja lekezelni az iso-k nagy részét. Bár lehet, hogy a PowerISO a ludas.)
    Ti milyen progikat használtok 3D nézéshez?

• benvolio
    őstag

Sziasztok!

Van 1 nemrégi LG "42" tv-m. Az a gondom illetve azt furcsálom, hogy egyik napról a másikra megváltozott az energiatakarékos üzemmód "terhelése". Akinek ilyen tévéje van ismerős neki a jelölés gondolom. Naszóval például ha eddig "maximális energiafelhasználás"i üzemmódban volt akkor 3 egységet jelölt az ismert sávon. Most meg mindenféle beállitás, átálltás nélkül 4 egységet mutat. EZ inkább a "KI" energiafelhasználás"i üzemmódban tünt fel most mert a maximum 10-es egységet mutatja amikor is eddig 7-8 egység volt a maximum. Ez a változás mi miatt állt be a készülékben?

Hát ez a háttérfény beállított értékétől függ nagyban a képbeállításnál, szerintem azon állíthattál.

• Mimik007
    csendes tag

Euronicsban lehet cetelem kártyára venni, (ekkor van 10% kedvezmény a vételárból is.) és ha kb. 45napon belül kifizeted, akkor kamatmentes hitel volt. Ekkor van 10% kedvezmény a vételárból is.
    (Igaz, amúgyis kamatmentesnek hívják a cetelemes hitelt, ha többhónapos, de költsége akkor viszont van).
    Viszont kérdés, hogy van-e ilyen típus náluk ill. 1 hónapra kell-e csak a hitel, vagy hosszútávra.

Több hónapra 10-15 hónapra gondoltam, most edigitálnál van 0%-os hitel akció de ott nincs a LG32LW4500-as tévé... a Saturnban még múlt héten volt a tv de ott nem volt ilyen ingyen hitel. A média markban elvileg most van ingyen hitel az újságban de újságban nem szerepel ez a tv. Gondoltam megkérdem hátha valaki tud ilyet...

• Paserák Gőcs
    csendes tag

(#9978) Watt25: Köszi szépen, ismertem igaz, de eddig nem használtam. Ettől függetlenül engem is piszkál miért vannak ott a betűk a számok alatt, gondolom nem véletlenül :D

(#9980) Paserák Gőcs: a teljesség igénye nélkül:

a) igen

b) írták többen is, filmtől függ, de vannak csalódások, sajnos nem is kevés. Én nemrég a Hubble-t néztem meg, de 20 perc múlva szinte sírva kapcsoltam le. A demók nagyon ütnek - nem véletlenül és YT-n levehet pár gyöngyszemet találni. Valamint pár animációs filmet láttam, amik nagyon jó látványt adtak. (ez szubjektív)

c) LINK

d) -

e) - (T-s modellt nem is biztos, hogy forgalmazzák itthon)

f) Szerintem nincs rá esély, legalábbis eddig még nem hallottam és olvastam róla

g) ebben nem vagyok autentikus, nekem is alig pár hete van LG-m. Első bekapcsoláskor frissítette magát, de hogy ez milyen rendszerességgel történik azt nyilván nem tudom megmondani.

h) Most nem találom annak az oldalnak a linkjét, ahol ezt elemzik, de szinte minden évben ez a tendencia, hogy az új típusok árai magasról indulnak, majd nyár végéig folyamatosan csökken az áruk, utána egy hosszabb stagnálás, majd és a következő sorozat bevezetésénél érik el a mélypontot. Idén viszont lesz foci EB és olimpia is,a mi ezt kicsit megkavarhatja, de erről majd BloodRay biztos jobban tud nyilatkozni.

...

c) Köszönöm szépen a linket, de idáig én is eljutottam. Azért szerettem volna, ha valaki néhány (keresetlen) szóban leírja az LM660S és az LM670S közötti különbséget, mert ezek a táblázatos összehasonlítások többnyire megtévesztőek. Elég pl. máshogy nevezni egy szolgáltatást, és egészen más sorba kerülnek a táblázatban. Ez különböző márkáknál tipikus, de sajnos azonos gyártó eltérő gyártási évű modelljeinél sem ritka.
    Visszatérve a linkelt táblázatra, ha a különbségeket emelem ki, ott többnyire az egyik oszlopban nincsen semmi. Márpedig ez nem jelenti azt, hogy különbség volna, csak hogy hiányos a specifikáció: Most higgyem el például, hogy az LM660S-re nem igaz, hogy "A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére." csak mert az ő oszlopából ez kimaradt?

Mellesleg: tényleg nincsen rajtuk fejhallgató kimenet? Szükségem volna valamilyen olcsó megoldásra a késő esti filmnézéshez.

• RockCNC
    őstag

No meg már megvettem az LW5590-et, így már csak irigykedek azokra, akik igénybe tudják venni ezt a másik akciót, mert ez nagyon kedvező.

Tényleg, az nagyon gáz, hogy nem találom a blokkot? Múlt héten vettem, Saturnos, 5év garanciás akció, és írják, hogy az érvényesítés feltétele a vásárlási blokk. minden más megvan, számla (rajta pecsét, hogy fizetve) A szállításról persze megvan a blokk, csak a tévéről nincs.

Tényleg, majd írok rövid véleményt a tévéről is (még Bloodray kérte), de eddig sajna nem volt időm sokat birizgálni.
    Elsőre a nagy vágyakozás, várakozás után kicsit vegyes érzelmeim voltak 1 nap után, de tegnap megnéztük az Avatar-t 3D-ben (SBS), és elszállt minden kétségem :)

az avatar, már letölthető dd5.1 hu bd 25- ben is.
    sokal jobb mint a half sbs

• BiP
    nagyúr

Hello,

Nem tudtok Budapesten egy olyan helyett ahol még lehet kapni LG32LW4500 tévét kapni kamat mentes hitelre? Ha igen akkor írjátok meg és hogy mennyibe kerül.

Ha már nem lehet így beszerezni, akkor milyen TV ajánlotok helyette?
    Elvárások: -32-es LED tv.
    -internet nem szükséges
    -3D funkció jó lenne
    -PC-vel szeretném összekötni, filmek, sorozatok lejátszására lenne, (játékra nem)
    -valódi 100 Hz-es lenne vagy jobb.
    -ingyen hitellel szeretném mindenképp
    -140-150 e Ft-ból max.

Köszi előre is!

Euronicsban lehet cetelem kártyára venni, (ekkor van 10% kedvezmény a vételárból is.) és ha kb. 45napon belül kifizeted, akkor kamatmentes hitel volt. Ekkor van 10% kedvezmény a vételárból is.
    (Igaz, amúgyis kamatmentesnek hívják a cetelemes hitelt, ha többhónapos, de költsége akkor viszont van).
    Viszont kérdés, hogy van-e ilyen típus náluk ill. 1 hónapra kell-e csak a hitel, vagy hosszútávra.

• Mimik007
    csendes tag

Hello,

Nem tudtok Budapesten egy olyan helyett ahol még lehet kapni LG32LW4500 tévét kapni kamat mentes hitelre? Ha igen akkor írjátok meg és hogy mennyibe kerül.

Ha már nem lehet így beszerezni, akkor milyen TV ajánlotok helyette?
    Elvárások: -32-es LED tv.
    -internet nem szükséges
    -3D funkció jó lenne
    -PC-vel szeretném összekötni, filmek, sorozatok lejátszására lenne, (játékra nem)
    -valódi 100 Hz-es lenne vagy jobb.
    -ingyen hitellel szeretném mindenképp
    -140-150 e Ft-ból max.

Köszi előre is!

• Gergőke88
    addikt

Kitalálhatták volna kicsit korábban is :(

Ilyenkor mikor "még drágák" az idei modellek így csábítják vásárlásra az embert.
    De ezeket nem lehet kiszámítani.

• Kroni1
    veterán

A saját magad által idézett szövegnek mondasz ellent:
    "Upscaling is a process that mathematically matches the pixel count of the output of the DVD signal to the physical pixel count on an HDTV"
    A felskálázás egy olyan algoritmus, amely lévén a DVD kimeneti pixelszámát megnöveli a HDTV fizikai pixelszámára.
    "csak teljes képernyőre kitétel, aránytartó széthúzás ha úgy tetszik, ekkor nincs plusz pixelek közbeiktatása"
    Ha nem rak be plusz pixeleket, akkor mitől lesz az SD felbontású kép 1920x1080-as felbontású? (Hiszen annyinak kell végeredményben lennie, hiszen a TV képernyőjén ennyi képpont van.)

ahha! igy már tudom, hogy mit nem értesz..

• "Május 20-tól a Június 30.-ig minden Cinema Screen formatervezésű LG Cinema 3D Smart TV-hez LG BP420 Smart 3D Blu-ray lejátszót adunk ajándékba.

Ezen felül egyes készülékek dobozában akár 10 szemüveg is található, és - ha ez még mindig nem volna elég - a május 5. és június 30. között vásárolt készülékekhez még 5 év gondoskodás is jár."

Kitalálhatták volna kicsit korábban is :(

• benjoe1
    aktív tag

Látom nem akarod megérteni a dolgot. Neked ha van vagy volt dvd lejátszód, akkor az a dvd-ket középen szokta kockában megjeleníteni a tv-den, vagy teljes képernyőn?! Gondolom teljes képernyőn.. Ettől függetlenül létezik felkonvertálós és sima lejátszó is, mint írtam előbbinek szebb a képe, nekem is van ilyenem, tapasztalatból mondom. Az SD adást is teljes képernyőn megjeleníti a TV-d, ugyanúgy minth amikor a PC-ről nézel bármilyen kisebb felbontású anyagot, pl. egy 576-os felbontású dvd-t, vagy 320-as mobiltelefonos videót a FullHD megjelenítőn. Itt szintén van lehetőség az adást teljes képernyőn nézni, felkonvertálás nélkül, csak széthúzva. A felkonvertálás egy technológia, ami javít a megjelenítésen, és nemcsak szétnyújt, de megsaccol és betesz köztes képpontokat is, ezáltal élesebb lesz a kép, mintha csak simán megjelenítenéd az SD adást egy FHD kijelzőn. Ennél érthetőbben nem tudom elmagyarázni..

benjoe1: Sejtettem, hogy ez áll a háttérben, nálunk ugyanazok jönnek be ezért analóggal nincs tapasztalatom. Szarabb a képed Mcard HD-val analógban mint a box-al?! Sajnos az a tapasztalatom, hogy az analóg tunert nagyon lesz@rják a mai tv-kben. Az újabb DVB-T-s Samsung LED TV-nken is csúnyább az analóg, mint a régi, DVB-T nélküli, csak analóg tuneres LCD-nken volt.. A képarány nyújtási lehetőségeket ne keverjük bele a konvertálási kérdésbe, az más dolog, csak a különböző képarányú TV-k, és adások miatt szükséges. A geeks.hu beállítás kiindulási alapnak jó, de saját szemedre hagyatkozz sztem is.

Nem tudom hogy milyen box-al, mivel most történt a Rubicom -> UPC váltás és most fizettem elő digitális kábeltv-re (most vettem a tv-t is), szóval nincs összehasonlítási alapom.
    De majd kérek egy ismerőstől box-ot és kipróbálom azzal.

• Sziasztok!

Van 1 nemrégi LG "42" tv-m. Az a gondom illetve azt furcsálom, hogy egyik napról a másikra megváltozott az energiatakarékos üzemmód "terhelése". Akinek ilyen tévéje van ismerős neki a jelölés gondolom. Naszóval például ha eddig "maximális energiafelhasználás"i üzemmódban volt akkor 3 egységet jelölt az ismert sávon. Most meg mindenféle beállitás, átálltás nélkül 4 egységet mutat. EZ inkább a "KI" energiafelhasználás"i üzemmódban tünt fel most mert a maximum 10-es egységet mutatja amikor is eddig 7-8 egység volt a maximum. Ez a változás mi miatt állt be a készülékben?

• Cocos
    tag

Sziasztok,
    nagyobb nappaliba vennék 55 colos LED LCD-t. Az egyik jelöltem az LG55LW5590.
    Elsősorban filmnézésre és xbox-ra használnám.
    A képminőségével elégedett vagyok, láttam már kiállítva, igaz,47-est.
    Mi a véleményetek a készülékről műszaki minőség, megbízhatóság, tartósság szempontjából?
    Input lag-tól kell tartani?
    Pixelhibák mennyire jellemzőek?

Hol érdemes inkább vásárolni: nagyobb áruházban (Auchan hirdeti most), vagy kisebb (megbízhatónak értékelt) webshopban? Nem ár szempontjából kérdezem, hanem inkább a papírmunka szempontjából (garancialevél, ügyintézés, stb.)

Használd a keresőt.Sok dolgot megtalálsz. :U

• Fang
    aktív tag

Sziasztok!

Olvastam egy tesztet az LG 47LM765S tévéről a geeks.hu-n és számomra elég meggyőző volt.
    [link]

Sajnos ez a típus már túl van a számomra megfizethető határon, ezért a kérdésem az lenne, hogy a 47LM660S milyen lényeges pontokban tér el a fenti modelltől? LG honlapon átnéztem a specifikációt, de sajna nem lettem okosabb.

köszi

• BiP
    nagyúr

Nem, 42" a legnagyobb.

(#10022) Bass83 -> Egy széria különböző színvariációi. LM670 mindenütt ezüstszínű(nem csak a talp, 660 pedig mindenütt fekete.

(#10031) BiP -> A számlának is elégnek kell lennie. Garanciapapír is gondolom megvan.

Ami a dobozban volt LG garancia, az megvan. Ami a Saturnos akciós 5évről pedig adtak egy színes A4-es papírt. Inkább reklámnak néz ki, de neve alapján Garancia tanúsítvány.
    Ill. azt írja alul, hogy "... a garancia érvényesítésének feltétele a vásárlást igazoló értékesítési bizonylat bemutatása".

Ha ezalatt a számlát értik, nem a blokkot, akkor megnyugodtam.

• bere
    csendes tag

Sziasztok,
    nagyobb nappaliba vennék 55 colos LED LCD-t. Az egyik jelöltem az LG55LW5590.
    Elsősorban filmnézésre és xbox-ra használnám.
    A képminőségével elégedett vagyok, láttam már kiállítva, igaz,47-est.
    Mi a véleményetek a készülékről műszaki minőség, megbízhatóság, tartósság szempontjából?
    Input lag-tól kell tartani?
    Pixelhibák mennyire jellemzőek?

Hol érdemes inkább vásárolni: nagyobb áruházban (Auchan hirdeti most), vagy kisebb (megbízhatónak értékelt) webshopban? Nem ár szempontjából kérdezem, hanem inkább a papírmunka szempontjából (garancialevél, ügyintézés, stb.)

• BloodRay
    veterán

Lesz 47 vagy nagyobb 570S-ből?

Nem, 42" a legnagyobb.

(#10022) Bass83 -> Egy széria különböző színvariációi. LM670 mindenütt ezüstszínű(nem csak a talp, 660 pedig mindenütt fekete.

(#10031) BiP -> A számlának is elégnek kell lennie. Garanciapapír is gondolom megvan.

• Watt25
    veterán

Akkor ezt másképp gondoljuk, mert bizony én úgy tudom, hogy nem történik meg MINDENFÉLEKÉPPEN, ugyanis csakis HDMI bemenetnél lehetséges! A nagyítás (scan) szerintem csak teljes képernyőre kitétel, aránytartó széthúzás ha úgy tetszik, ekkor nincs plusz pixelek közbeiktatása. A felskálást (upscaling) értem felkonvertálás alatt, (lehet h hibásan) de a lényeg hogy ekkor történik (közbeiktatott metódussal) módosítás az eredeti képminőségen, ez csakis HDMI-n történik, tehát AV kábelen, vagy Scarton pl. nincs semmi ilyesmi, ott csak a csúnya SD képet láthatod kinagyítva. Ahogy a BIP által linkelt képen is látszik, csak upscaling esetén van módosítás a képminőségen.

Ahogy írtam a TV-n rosszabb az SD képminőség mint boxon, ezért is írtam, hogy a TV-m nem tudom, hogy csinálja-e.. De majd talán valami okosabb topiklakó, pl. Bloodray megmondja.. :D

SamS20: ez a plazmáknál van így, LCD nem beégésre érzékeny..

A saját magad által idézett szövegnek mondasz ellent:
    "Upscaling is a process that mathematically matches the pixel count of the output of the DVD signal to the physical pixel count on an HDTV"
    A felskálázás egy olyan algoritmus, amely lévén a DVD kimeneti pixelszámát megnöveli a HDTV fizikai pixelszámára.
    "csak teljes képernyőre kitétel, aránytartó széthúzás ha úgy tetszik, ekkor nincs plusz pixelek közbeiktatása"
    Ha nem rak be plusz pixeleket, akkor mitől lesz az SD felbontású kép 1920x1080-as felbontású? (Hiszen annyinak kell végeredményben lennie, hiszen a TV képernyőjén ennyi képpont van.)

• BiP
    nagyúr

Gondolom ez csak az *digital-ban van. Az LG honlapon csak az 5évet írják.
    Kár, hogy csak 660-tól felfelé van, ami meg min. ~300e ft 42-es méretben.
    De mindenképp nagyon jó ajánlat, aki ilyenben gondolkodik.

No meg már megvettem az LW5590-et, így már csak irigykedek azokra, akik igénybe tudják venni ezt a másik akciót, mert ez nagyon kedvező.

Tényleg, az nagyon gáz, hogy nem találom a blokkot? Múlt héten vettem, Saturnos, 5év garanciás akció, és írják, hogy az érvényesítés feltétele a vásárlási blokk. minden más megvan, számla (rajta pecsét, hogy fizetve) A szállításról persze megvan a blokk, csak a tévéről nincs.

Tényleg, majd írok rövid véleményt a tévéről is (még Bloodray kérte), de eddig sajna nem volt időm sokat birizgálni.
    Elsőre a nagy vágyakozás, várakozás után kicsit vegyes érzelmeim voltak 1 nap után, de tegnap megnéztük az Avatar-t 3D-ben (SBS), és elszállt minden kétségem :)

• Kroni1
    veterán

Röviden a lényeg, ami a bajom. Te a felskálázás kifejezést úgy használtad, mintha az jelentené a most "felkonvertálás" kifejezésként említett dolgot. Azonban pont az angol szövegben is az van (amit te másoltál be), hogy önmagában a felskálázás csak azt jelenti, hogy valamilyen módon elkészíti az adott felbontású kép nagyobb felbontású képét. De ezt MINDENKÉPPEN megteszi vagy a DVD lejátszó, vagy a TV, mert ha nem tenné meg egyik sem, akkor a képernyő közepén A4-es lap méretében jelenne meg az SD kép egy 102cm-s TV-n.
    Amiről eredetileg szó lehet, az az, hogy ezek a felskálázó algoritmusok különböző minőségű eredményeket hoznak. Vagyis valóban elképzlehető, hogy egy DVD szebben skálázzal fel a képet, mint a TV, de a TV is MINDIG felskáláz! (Ha SD anyagot kap.)
    Vagyis, az a bajom, hogy azt mondod, hogy "nem tudom a tv tunere felskáláz-e 1080-ra SD adások esetén". Ez biztos, hogy hülyeség, hiszen ha nem 1080-ban jelenítené meg a képet, akkor nem töltené ki a teljes képernyőt. (Most szakadjunk el attól, hogy az eredeti forrás 4:3, vagy 16:9 és alul-felül van-e fekete csík, vagy nincs. Azt meg már csak úgy mellesleg írom, hogy a tuner biztos, hogy nem skáláz sehova, annak ehhez semmi köze.)

Akkor ezt másképp gondoljuk, mert bizony én úgy tudom, hogy nem történik meg MINDENFÉLEKÉPPEN, ugyanis csakis HDMI bemenetnél lehetséges! A nagyítás (scan) szerintem csak teljes képernyőre kitétel, aránytartó széthúzás ha úgy tetszik, ekkor nincs plusz pixelek közbeiktatása. A felskálást (upscaling) értem felkonvertálás alatt, (lehet h hibásan) de a lényeg hogy ekkor történik (közbeiktatott metódussal) módosítás az eredeti képminőségen, ez csakis HDMI-n történik, tehát AV kábelen, vagy Scarton pl. nincs semmi ilyesmi, ott csak a csúnya SD képet láthatod kinagyítva. Ahogy a BIP által linkelt képen is látszik, csak upscaling esetén van módosítás a képminőségen.

Ahogy írtam a TV-n rosszabb az SD képminőség mint boxon, ezért is írtam, hogy a TV-m nem tudom, hogy csinálja-e.. De majd talán valami okosabb topiklakó, pl. Bloodray megmondja.. :D

SamS20: ez a plazmáknál van így, LCD nem beégésre érzékeny..

• SamS20
    senior tag

mennyire igaz az hogy 2 percnél tovább nem ajánlatos álló képet hagyni az lcd tv-n ?
    az lg honlapjára van írva, csak azért kérdezem mert monitornak is használom a tv-t és nem szeretném hogy bele égjen a kép.

• BiP
    nagyúr

"Május 20-tól a Június 30.-ig minden Cinema Screen formatervezésű LG Cinema 3D Smart TV-hez LG BP420 Smart 3D Blu-ray lejátszót adunk ajándékba.

Ezen felül egyes készülékek dobozában akár 10 szemüveg is található, és - ha ez még mindig nem volna elég - a május 5. és június 30. között vásárolt készülékekhez még 5 év gondoskodás is jár."

Gondolom ez csak az *digital-ban van. Az LG honlapon csak az 5évet írják.
    Kár, hogy csak 660-tól felfelé van, ami meg min. ~300e ft 42-es méretben.
    De mindenképp nagyon jó ajánlat, aki ilyenben gondolkodik.

• Watt25
    veterán

"Upscaling is a process that mathematically matches the pixel count of the output of the DVD signal to the physical pixel count on an HDTV, which is typically 1280x720 (720p) or 1920x1080 (1080p)."

Itt még bővebb infó róla, hogy mi az a felkonvertálás, mely nem azonos a teljes képernyőn való megjelenítéssel! Nem tudom, hogy a TV-m konvertál-e, de a box biztosan, és kicsit szebb is volt a képe SD forrás esetén..

BiP: Köszi a képet, talán ezzel érthetőbb, amit mondani akartam.. :R

Röviden a lényeg, ami a bajom. Te a felskálázás kifejezést úgy használtad, mintha az jelentené a most "felkonvertálás" kifejezésként említett dolgot. Azonban pont az angol szövegben is az van (amit te másoltál be), hogy önmagában a felskálázás csak azt jelenti, hogy valamilyen módon elkészíti az adott felbontású kép nagyobb felbontású képét. De ezt MINDENKÉPPEN megteszi vagy a DVD lejátszó, vagy a TV, mert ha nem tenné meg egyik sem, akkor a képernyő közepén A4-es lap méretében jelenne meg az SD kép egy 102cm-s TV-n.
    Amiről eredetileg szó lehet, az az, hogy ezek a felskálázó algoritmusok különböző minőségű eredményeket hoznak. Vagyis valóban elképzlehető, hogy egy DVD szebben skálázzal fel a képet, mint a TV, de a TV is MINDIG felskáláz! (Ha SD anyagot kap.)
    Vagyis, az a bajom, hogy azt mondod, hogy "nem tudom a tv tunere felskáláz-e 1080-ra SD adások esetén". Ez biztos, hogy hülyeség, hiszen ha nem 1080-ban jelenítené meg a képet, akkor nem töltené ki a teljes képernyőt. (Most szakadjunk el attól, hogy az eredeti forrás 4:3, vagy 16:9 és alul-felül van-e fekete csík, vagy nincs. Azt meg már csak úgy mellesleg írom, hogy a tuner biztos, hogy nem skáláz sehova, annak ehhez semmi köze.)

• Kroni1
    veterán

komoly ajánlat! :C

• Gergőke88
    addikt

• Kroni1
    veterán

Nem igazán válaszoltál a kérdésre.
    Hogy lesz az SD felbontású képből FHD kép, ha nem skáláz fel?
    Mi a különbség a "felskálázott" kép között és a nem felskálázott kép között?
    Hogy gondolod azt, hogy nem skáláz fel, mégis egy 1920x1080-as felbontású képernyőt kitölti az SD felbontású anyag? Ilyen esetben mi történik a pixelekkel? Nekem úgy tűnik, hogy hadonászol a szavakkal, de nincs mögötte precíz megfogalmazás. (Biztos csak én vagyok a hülye, mert én így látom...)

"Upscaling is a process that mathematically matches the pixel count of the output of the DVD signal to the physical pixel count on an HDTV, which is typically 1280x720 (720p) or 1920x1080 (1080p)."

Itt még bővebb infó róla, hogy mi az a felkonvertálás, mely nem azonos a teljes képernyőn való megjelenítéssel! Nem tudom, hogy a TV-m konvertál-e, de a box biztosan, és kicsit szebb is volt a képe SD forrás esetén..

BiP: Köszi a képet, talán ezzel érthetőbb, amit mondani akartam.. :R

• BiP
    nagyúr

Látom nem akarod megérteni a dolgot. Neked ha van vagy volt dvd lejátszód, akkor az a dvd-ket középen szokta kockában megjeleníteni a tv-den, vagy teljes képernyőn?! Gondolom teljes képernyőn.. Ettől függetlenül létezik felkonvertálós és sima lejátszó is, mint írtam előbbinek szebb a képe, nekem is van ilyenem, tapasztalatból mondom. Az SD adást is teljes képernyőn megjeleníti a TV-d, ugyanúgy minth amikor a PC-ről nézel bármilyen kisebb felbontású anyagot, pl. egy 576-os felbontású dvd-t, vagy 320-as mobiltelefonos videót a FullHD megjelenítőn. Itt szintén van lehetőség az adást teljes képernyőn nézni, felkonvertálás nélkül, csak széthúzva. A felkonvertálás egy technológia, ami javít a megjelenítésen, és nemcsak szétnyújt, de megsaccol és betesz köztes képpontokat is, ezáltal élesebb lesz a kép, mintha csak simán megjelenítenéd az SD adást egy FHD kijelzőn. Ennél érthetőbben nem tudom elmagyarázni..

benjoe1: Sejtettem, hogy ez áll a háttérben, nálunk ugyanazok jönnek be ezért analóggal nincs tapasztalatom. Szarabb a képed Mcard HD-val analógban mint a box-al?! Sajnos az a tapasztalatom, hogy az analóg tunert nagyon lesz@rják a mai tv-kben. Az újabb DVB-T-s Samsung LED TV-nken is csúnyább az analóg, mint a régi, DVB-T nélküli, csak analóg tuneres LCD-nken volt.. A képarány nyújtási lehetőségeket ne keverjük bele a konvertálási kérdésbe, az más dolog, csak a különböző képarányú TV-k, és adások miatt szükséges. A geeks.hu beállítás kiindulási alapnak jó, de saját szemedre hagyatkozz sztem is.

Kis segítség a megértetéshez:
    (nem pont így, de szemléltetésnek jó, hogy 3 variációról van szó)
    Eredeti: (éles, de adott esetben pici, és van, akit zavar a kihasználatlan, fekete keret)

Nagyítás: (simán kitölti a pixeleket mindenféle extra számítás nélkül, viszont kockás)

Felskálázás: (ez adja a legélvezhetőbb képet)

• Bass83
    csendes tag

Tehát a 660 és a 670 között semmi különbség, csak a talp színe? Ha semmi, akkor már rendelem is a 660-ast. :) (LG oldalán az összehasonlításban azért néhol van különbség, de valszeg csak elírhatták)

• Kroni1
    veterán

Hogy gondolod azt, hogy nem skáláz fel, mégis egy 1920x1080-as felbontású képernyőt kitölti az SD felbontású anyag? Ilyen esetben mi történik a pixelekkel? Nekem úgy tűnik, hogy hadonászol a szavakkal, de nincs mögötte precíz megfogalmazás. (Biztos csak én vagyok a hülye, mert én így látom...)

• c3pio
    csendes tag

Másik fórumban találtam ezt a bejegyzést, az illető választ nem kapott, pedig érdekes kérdések. Itt hátha valaki tudja rá a választ, mert engem is érdekelnének:

"Minap érkeztem meg Németországból, ahol egy-két helyen már fellelhetőek az első fecskék az idei LG TV-generációból. Alkalmam volt tüzetesebben górcső és távvezérlő alá venni többek közt az LM615S modellt, ahol a menüben navigálva az alábbi dologra lettem figyelmes:
    A TruMotion funkció - mint ficsör - nem létezik, azaz NEM kapcsolható se be, se ki!
    Megkérdeztem az eladót, mi ennek az oka és mondta, hogy ők is csodálkoztak, miszerint az idei 5xxx és 6xxx modellek (pl. LS570S, LM615S, LM620S, LM660S) menüjében nem deaktiválható a TruMotion. A nagyobb LM760-asnál, csakúgy mint a 2011-es LV- LW-szériáknál, a TM fellelhető a menüben, kikapcsolható, szabályozható az intenzitás, sőt egyedileg a "judder" és "blur" mértéke is.
    De a középkategóriánál nem!
    Jogos gondolat, mi lehet ennek az oka?
    1, Ez csak egy "bug" amit firmware frissítéssel majd orvosolnak?
    2, Az idei 200Hz ill 400Hz MCI modellek - szemben a korábbiakkal - voltaképp 50Hz-es panelt alkalmaznak, azaz csupán egy állandóan bekapcsolt Scanning/Blinking Backlight technológia van a háttérben? (Tény: Az idei Pana E5-ös LCD sorozat is így mükszik.)
    3, Ha valaki idén "igazi" 100Hz-es LG-t akar annak minden előnyével (folyamatosság) és hátrányával (soap), akkor minimum egy LM760S prémium-modellt kell vennie?

A dolog csak azért is érdekes, mert az alábbi teszten is hasonlóra jutottak egy USA modell (LM6700) értékelése során: [link]

Idézem: "Though the LG 47LM6700 uses a TruMotion 120Hz motion processing feature, we could not find any way to turn it on/off or adjust it in any way. There was no mention of it in the menu, the manual, or the on-board TV user guide. If it is on, TruMotion does not seem to be a motion interpolation mode because film based content looks great. There is no Soap Opera effect as far as we can tell, and visual observation is the only thing that really matters."

Gondolat? Ötletek? Vagy ez csak nekem ilyen fura?"

Pár napja tulojdonosa vagyok ennek a TV-nek (LM660S). A TruMotion-t lehet ki es bekapcsolni, sot 10 fokozatban lehet beállitani. A Képuzemmodban van 5 elore bedefinalt kepminoseg, itt nem lehet állitani a TruMotiont, és 2 lehetoség Haladó uzemmódban. Ezekben lehet a Kepbeállításban a TruMotiont állitgatni és kikapcsolni is. Itt 4 lehetoseg van Torles (7/10 fokozat), Ki (0/10 fokozat), Sima (3/10), és Felhasználó ahol magad valasztod a fokozatot 0-10 kozott.

• c3pio
    csendes tag

Másik fórumban találtam ezt a bejegyzést, az illető választ nem kapott, pedig érdekes kérdések. Itt hátha valaki tudja rá a választ, mert engem is érdekelnének:

"Minap érkeztem meg Németországból, ahol egy-két helyen már fellelhetőek az első fecskék az idei LG TV-generációból. Alkalmam volt tüzetesebben górcső és távvezérlő alá venni többek közt az LM615S modellt, ahol a menüben navigálva az alábbi dologra lettem figyelmes:
    A TruMotion funkció - mint ficsör - nem létezik, azaz NEM kapcsolható se be, se ki!
    Megkérdeztem az eladót, mi ennek az oka és mondta, hogy ők is csodálkoztak, miszerint az idei 5xxx és 6xxx modellek (pl. LS570S, LM615S, LM620S, LM660S) menüjében nem deaktiválható a TruMotion. A nagyobb LM760-asnál, csakúgy mint a 2011-es LV- LW-szériáknál, a TM fellelhető a menüben, kikapcsolható, szabályozható az intenzitás, sőt egyedileg a "judder" és "blur" mértéke is.
    De a középkategóriánál nem!
    Jogos gondolat, mi lehet ennek az oka?
    1, Ez csak egy "bug" amit firmware frissítéssel majd orvosolnak?
    2, Az idei 200Hz ill 400Hz MCI modellek - szemben a korábbiakkal - voltaképp 50Hz-es panelt alkalmaznak, azaz csupán egy állandóan bekapcsolt Scanning/Blinking Backlight technológia van a háttérben? (Tény: Az idei Pana E5-ös LCD sorozat is így mükszik.)
    3, Ha valaki idén "igazi" 100Hz-es LG-t akar annak minden előnyével (folyamatosság) és hátrányával (soap), akkor minimum egy LM760S prémium-modellt kell vennie?

A dolog csak azért is érdekes, mert az alábbi teszten is hasonlóra jutottak egy USA modell (LM6700) értékelése során: [link]

Idézem: "Though the LG 47LM6700 uses a TruMotion 120Hz motion processing feature, we could not find any way to turn it on/off or adjust it in any way. There was no mention of it in the menu, the manual, or the on-board TV user guide. If it is on, TruMotion does not seem to be a motion interpolation mode because film based content looks great. There is no Soap Opera effect as far as we can tell, and visual observation is the only thing that really matters."

Gondolat? Ötletek? Vagy ez csak nekem ilyen fura?"

Pár napja tulojdonosa vagyok ennek a TV-nek (LM660S). A TruMotion-t lehet ki es bekapcsolni, sot 10 fokozatban lehet beállitani. A Képuzemmodban van 5 elore bedefinalt kepminoseg, itt nem lehet állitani a TruMotiont, és 2 lehetoség Haladó uzemmódban. Ezekben lehet a Kepbeállításban a TruMotiont állitgatni és kikapcsolni is. Itt 4 lehetoseg van Torles (7/10 fokozat), Ki (0/10 fokozat), Sima (3/10), és Felhasználó ahol magad valasztod a fokozatot 0-10 kozott.

• PLaci58
    addikt

Azért kell az analóg, mert a digital bronze és az analog bronze csomag nem egyezik meg (volt Rubicom település), így vannak olyan csatornák (helyi TV, Univeral Channel, Sport Klub...) analógon, ami nincs a digitálison.
    Szerintem nincs felskálázás, ha a képméretet eredetin hagyom, akkor az adás fekete kerettel középen jelenik meg, nem teljes képernyőn.

(#10013) PLaci58
    Milyen beállítást javasolsz?
    Én a geeks.hu-n lévő cikk alapján állítottam be a tv-t kis változtatással (100 Hz TruMotion be van kapcsolva: DeJudder 1; DeBlur 5 értékekkel; próbáltam kikapcsolt állapotban is).

A geeks beállítás egy adott (általában sötét) környezethez készül.
    Azok a mért beállítások a gyakorlatban kicsit színtelennek tűnnek.
    Természetesen lehet úgy is beállítani és nézni, de a TV minden bemenete más beállítást kíván (más a bemeneő jel minősége). A nomál TV adások a HDMI bemenethez képest nagyon rossz minőségűek.
    Nem tudok neked beállítást mondani. Saját szemhez és környezethez érdemes állítani.
    Ha jól tudom abban a TV-ben is van már beállító program (képvarázsló).

• torma1981
    veterán

Sziasztok. Tudna írni valaki egy imput lag értéket mondani 620/660-as tvhez? Van valakinek mer ilyen?

Köszi.

• benjoe1
    aktív tag

Nálam is feldobja sokszor 1mp-re hogy kódolt adás, aztán bejön a kép.. minőségre csak a digitálist tudom, analógot be se kerestem, nem értem az miért kellene, digitálisan megvan minden, legalábbis nekem. A HD szép, az SD közül az rtl elég szép, a többi átlagos, talán van ami gyengébb mint a boxon volt, de nem tudom a tv tunere felskáláz-e 1080-ra SD adások esetén, mert a boxon volt ilyen opció hogy 720p-re vagy 1080ra konvertáljon, a TV ugye 1080as de nem biztos hogy ez is felskáláz, szerintem ezért lehet.

Azért kell az analóg, mert a digital bronze és az analog bronze csomag nem egyezik meg (volt Rubicom település), így vannak olyan csatornák (helyi TV, Univeral Channel, Sport Klub...) analógon, ami nincs a digitálison.
    Szerintem nincs felskálázás, ha a képméretet eredetin hagyom, akkor az adás fekete kerettel középen jelenik meg, nem teljes képernyőn.

(#10013) PLaci58
    Milyen beállítást javasolsz?
    Én a geeks.hu-n lévő cikk alapján állítottam be a tv-t kis változtatással (100 Hz TruMotion be van kapcsolva: DeJudder 1; DeBlur 5 értékekkel; próbáltam kikapcsolt állapotban is).

• Watt25
    veterán

a felskálázás azt jelenti, hogy a képpontok közé kiszámol egy algoritmus segítségével és betesz még annyi képpontot, hogy ne a forrásanyag felbontásának megfelelő, hanem 1920x1080 képpont legyen a kimeneten. Ugyanígy történik a DVD lejátszókon az 576p forrás FHD-re felkonvertálása, és a konzolok, pl. az én XBoxom is így skáláz fel FHD-re, mivel a játékok kivétel nélkül 720p vagy azalatti felbontásúak. Ez a megoldás nem egyenértékű egy eredeti FHD anyag minőségével, mivel csak megsaccolja hogy a képponton mi lehet nagy vszínűséggel, de tapasztalataim alapján sokkal élesebb kép érhető el vele mint konvertálás nélkül.. Na ezt a TV nem tudom hogy csinálja-e, box viszont biztosan.

Ami viszont nálam a mediacard-al az LW5500-on előny, hogy míg a box minden képarány beállításnál 16:9-ben nyújtva jelenítette meg a 4:3 adásokat, a mcard HD-val működik ez a funkció rendesen és tudok zoomolni minden féle módon, ami épp kell.

• Kroni1
    veterán

Azért azt valaki elmesélhetné már, hogy ő szerinte hogyan jeleníti meg az 1920x1080 felbontású képernyőn a TV az SD felbontású anyagot ha nem skáláz fel? Mi a francot értetek ez alatt? Nagyon nem értem.

a felskálázás azt jelenti, hogy a képpontok közé kiszámol egy algoritmus segítségével és betesz még annyi képpontot, hogy ne a forrásanyag felbontásának megfelelő, hanem 1920x1080 képpont legyen a kimeneten. Ugyanígy történik a DVD lejátszókon az 576p forrás FHD-re felkonvertálása, és a konzolok, pl. az én XBoxom is így skáláz fel FHD-re, mivel a játékok kivétel nélkül 720p vagy azalatti felbontásúak. Ez a megoldás nem egyenértékű egy eredeti FHD anyag minőségével, mivel csak megsaccolja hogy a képponton mi lehet nagy vszínűséggel, de tapasztalataim alapján sokkal élesebb kép érhető el vele mint konvertálás nélkül.. Na ezt a TV nem tudom hogy csinálja-e, box viszont biztosan.

Ami viszont nálam a mediacard-al az LW5500-on előny, hogy míg a box minden képarány beállításnál 16:9-ben nyújtva jelenítette meg a 4:3 adásokat, a mcard HD-val működik ez a funkció rendesen és tudok zoomolni minden féle módon, ami épp kell.

• PLaci58
    addikt

Azért azt valaki elmesélhetné már, hogy ő szerinte hogyan jeleníti meg az 1920x1080 felbontású képernyőn a TV az SD felbontású anyagot ha nem skáláz fel? Mi a francot értetek ez alatt? Nagyon nem értem.

Náluk biztos kicsi képek vannak :D

Ha valakinél rosszabbnak tűnik a DVB-C mint boxon keresztül, akkor ideje beállítani a TV-t.
    A box manipulálja a jelet (fényerő, kontraszt, színmélység, szaturáció, felbontás).
    Szerintem a box sokat ront a képminőségen.

• yello72
    csendes tag

Hali
    LG M2762DL (a tv-n ez szerepel) vagy M2762D-PZ (a számlán ez) okosítható-e szervízmenüből xvid lejátszásra?
    Köszönöm a választ :R

• Watt25
    veterán

Nálam is feldobja sokszor 1mp-re hogy kódolt adás, aztán bejön a kép.. minőségre csak a digitálist tudom, analógot be se kerestem, nem értem az miért kellene, digitálisan megvan minden, legalábbis nekem. A HD szép, az SD közül az rtl elég szép, a többi átlagos, talán van ami gyengébb mint a boxon volt, de nem tudom a tv tunere felskáláz-e 1080-ra SD adások esetén, mert a boxon volt ilyen opció hogy 720p-re vagy 1080ra konvertáljon, a TV ugye 1080as de nem biztos hogy ez is felskáláz, szerintem ezért lehet.

• Kroni1
    veterán

Aki UPC HD mediacard-ot használ, leírhatná a tapasztalatait.

1. Feldobja-e kiszámíthatatlanul a "You do not have access to this channel." üzenetet 1 másodpercre csatornaváltáskor?
    2. Az analóg adás képe milyen, illetve a digitálisak HD és nem HD milyen? Nálam nagyon csúnya az analóg, és a digitálisak között a nem HD-k között is elég nagy a szórás minőség tekintetében.

Ennyit tudna az LG tv és annak DVB-C tunere? Mert másoknál (Samsung, Sharp, Sony) nincsenek ezek a hibák.

• benjoe1
    aktív tag

Aki UPC HD mediacard-ot használ, leírhatná a tapasztalatait.

1. Feldobja-e kiszámíthatatlanul a "You do not have access to this channel." üzenetet 1 másodpercre csatornaváltáskor?
    2. Az analóg adás képe milyen, illetve a digitálisak HD és nem HD milyen? Nálam nagyon csúnya az analóg, és a digitálisak között a nem HD-k között is elég nagy a szórás minőség tekintetében.

Ennyit tudna az LG tv és annak DVB-C tunere? Mert másoknál (Samsung, Sharp, Sony) nincsenek ezek a hibák.

• Watt25
    veterán

Hello mindenkinek.

Egy LG Cinema 3D LW4500-as boldog tulaja vagyok, de lenne egy probléma, amiben segítséget kérnék tőletek. Sokat olvastam utána, itt is visszaolvastam rengeteget, de nem sikerült leszűrnöm mi lehet a megoldás a JUDDER problémára.

Természetesen HD 24p filmeknél jön elő. A PC HDMI-vel van összekötve a TV-vel, és azon keresztül nézem, tehát a bemeneti jel: 1080p 60Hz. A lejátszó: zoomplayer, filter, dekóder: Haali matroska splitter. A Tv-n a trumotion OFF.

Azt olvastam, hogy ezt úgy lehet megoldani pl. hogy ha a TV tudja a 24p-t. Ez elvileg tudja: 24p Real Cinema(24p 5:5/2:2 Pull down Mode) (LG hivatalos honlap)
    Mégis van judder. A probléma az lehet, hogy ez a feature csak akkor működik, ha a TV maga játssza le a 24p filmet USB-n keresztül, és PC-n keresztül HDMI bemenettel nem műkszik?????

Vagy a lejátszó szoftvernek, filternek, dekodernek kéne tudnia a pulldown-t?
    Mi lenne a megoldás a judder megszüntetésére úgy, hogy PC-n keresztül szeretném továbbra is nézni a filmeket?

Gyakorlati tapasztalatom nincs benne, de szerintem ezen kéne elgondolkoznod: "a bemeneti jel: 1080p 60Hz" :)

Szerk.: Bocsi, most látom, hogy már kaptál választ...

törölt tag

LS570S ha nem kell a 3D teljesen jó készülék és ahogy néztem a képe is rendben van. Nem mondanám jobbnak 2D-ben az LM620-at.
    A 3D egyébként szerintem már kiforrott, maximum elég jó film nincs szerintem. De rövidfilmekből, demókból(amik ugye mutatják mit tud maga a megoldás) igen durvákat találni már.
    Nem gyengébb egyébként az Lm széria 3D-je mint az LW-é, sőt. Mindenképp részletesebbnek tűnik 3D módban a képük az újaknak. Csak itt nem szabad össze-vissza állítgatni.

Lesz 47 vagy nagyobb 570S-ből?

• Hello mindenkinek.

Egy LG Cinema 3D LW4500-as boldog tulaja vagyok, de lenne egy probléma, amiben segítséget kérnék tőletek. Sokat olvastam utána, itt is visszaolvastam rengeteget, de nem sikerült leszűrnöm mi lehet a megoldás a JUDDER problémára.

Természetesen HD 24p filmeknél jön elő. A PC HDMI-vel van összekötve a TV-vel, és azon keresztül nézem, tehát a bemeneti jel: 1080p 60Hz. A lejátszó: zoomplayer, filter, dekóder: Haali matroska splitter. A Tv-n a trumotion OFF.

Azt olvastam, hogy ezt úgy lehet megoldani pl. hogy ha a TV tudja a 24p-t. Ez elvileg tudja: 24p Real Cinema(24p 5:5/2:2 Pull down Mode) (LG hivatalos honlap)
    Mégis van judder. A probléma az lehet, hogy ez a feature csak akkor működik, ha a TV maga játssza le a 24p filmet USB-n keresztül, és PC-n keresztül HDMI bemenettel nem műkszik?????

Mi lenne a megoldás a judder megszüntetésére úgy, hogy PC-n keresztül szeretném továbbra is nézni a filmeket?

Szia, nekem is pc-vel van összekötve a tévé, Radeon 4870-es display port-ján keresztül hdmi átalakítóval.
    Mikor kiteszem a jelet a tévére (win 7 asztal jobb klikk => képernyőfelbontás) van egy "speciális beállítások" opció. A következő ablaknál klikk az "Üzemmódok" gombra, majd ott ki lehet keresni az 1920x1080 24 hz módot (de lesz ott 30 hz váltott soros és össze létező képfrissítési frekvenciának megfelelő opció)
    Így elindítva - én Splash Pro-val nézem a filmet - 1080p 24 Hz-t mutat a tévé is.

• BloodRay
    veterán

Egyre jobban kezd összeállni a vételi szándék, mégpedig az lg 42ls570-re tettem le a voksom. 177k - áféért tudnám egyszeri alkalommal megvenni, úgy gondolom kihagyhatatlan. 3D-s tévék nem mozgattak meg. A kérdés az hogy ennek mi az eggyel jobb változata?
    Kell az nekem? :F
    90%-ban hd filmezés menne rajta, 10% normál tévézés.

LS570S ha nem kell a 3D teljesen jó készülék és ahogy néztem a képe is rendben van. Nem mondanám jobbnak 2D-ben az LM620-at.
    A 3D egyébként szerintem már kiforrott, maximum elég jó film nincs szerintem. De rövidfilmekből, demókból(amik ugye mutatják mit tud maga a megoldás) igen durvákat találni már.
    Nem gyengébb egyébként az Lm széria 3D-je mint az LW-é, sőt. Mindenképp részletesebbnek tűnik 3D módban a képük az újaknak. Csak itt nem szabad össze-vissza állítgatni.

• Lehet lámának nézel, de az hogy lannal kapcsolódik a tv-d a gépedhez azt jelenti kábelen van összekötve a router a tvvel? :F

Távol áll tőlem, hogy bárkit lámának nézzek :)

Igen, azt jelenti. A router a tv-hez kábellel van bekötve, de a pc-m pedig wifi-vel csatlakozik a ugyanahhoz a routerhez. Mivel sajnos csak G-s a wifi is meg a router is, ez azt jelenti, hogy igaz, hogy 54 Mbit/sec-re képes, de a wifi upload sebessége olyan 1.5 Mbyte/sec között megáll, ez pedig fullHD-s anyagokhoz nem elég, ezért akadozik. (ha neked a tv-n van a wifi, akkor ez nem érint, mivel egy G-s wifi letöltése bőven felette van egy fullHD bitrátájának.

• gulyasa
    őstag

Hello mindenkinek.

Ahhoz, hogy a tévé 24p módba álljon, ahhoz a külső forrásról is "24p-ben" kell jönnie a videónak a HDMI-n keresztül.
    Mondjuk én nem használom a PC-t filmnézésre, de a WD Live-om kimenete pont emiatt van 1080p 24Hz-re állítva. Így mindig aktív a real cinema.

• BlackJack80
    csendes tag

Nekem a gépen van Wifi, a tv pedig lannal csatlakozik a hálózathoz routeren keresztül, így a tv dlna módban szépen lát minden megosztott mappát. Tulajdonképpen semmi extra beállítást nem igényelt, de ehhez hozzátartozik, hogy a router dhcp-je osztja a belső ip-t ki, így garantált az azonos tartomány, ami a feltétele, hogy lássa a megosztást. Router nélkül is megoldható, de akkor manuálisan kell fixálni a belső ip címet.

Lehet lámának nézel, de az hogy lannal kapcsolódik a tv-d a gépedhez azt jelenti kábelen van összekötve a router a tvvel? :F

• B_I_G
    tag

Hello mindenkinek.

a pc-t kell 23hz-re állítani. a tv miután kap egy 60hzes jelet nem fog belőle 24p-t csinálni

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés