Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hhjani
csendes tag
Sziasztok!
Akinek LG 55NANO793NE-je van, lenne olyan jó, s megírná mik az optimális színbeállítások?
Előre is köszönöm.Üdv,
hhjani -
kökény
aktív tag
válasz
AxBattler #103745 üzenetére
Köszönöm, ezt megtaláltam én is, kipróbáltam, iszonyat sötét lett a kép, szóval utána nem erőltettem
HD tv adások mind 720p, párra rákukkantottam infó gombbal 720p-t ír, ez így rendben van?
@junior19: köszi neked is, próbálgatom még, tegnap este már nem volt időm mindenre. -
junior19
senior tag
válasz
kökény #103744 üzenetére
Általában a legpontosabb a szakértői képmódok. Ezek valamelyikét válaszd, a háttérfényt a helyiség fényviszonyainak és a neked megfelelőnek állítsd be.
Esetleg a ha túl meleg számodra a kép, akkor a színhőmérsékletet tedd át meleg1-re.
Mást nem nagyon tudsz csinálni, a pontosabb beállításhoz műszeres kalibrálásra lenne szükség, szemre lehetetlen beállítani. -
válasz
kökény #103744 üzenetére
Talán próbáld meg az 55UN7300 ajánlott beállításait, elvileg nem lehet nagy különbség.
Kivéve a TruMotion-t. "TruMotion, go and f* yourself! Thank you"
-
kökény
aktív tag
Sziasztok, 42"-os LG-t cseréltem le 55UN74003-ra, 4K tesztvideót meg a mintafotókat megnézve álleesős nekem, de tv-n fura.Lehet szoknom kell vagy ez a "nagyság" ára, hogy ez ilyen(3-3,5m-ről nézzük), esetleg van valakinek valami beállítása, hogy tv adásra mi lenne az optimális.Ezeket a hangzatos funkciókat, mint True motion, meg enrgiagazd stb kikapcsoltam.
Egyáltalán ki milyen képmódot választ(eredeti,cinema, eco stb)?Melyikből érdemes kiindulni, köszi előre is, ha adtok valami lökést...aztán lehet, hogy csak szoknom kell -
agressor12
senior tag
válasz
stirlicz #103742 üzenetére
Felirat biztosan van,ha jól tudom a 2020-as években megjelent LG TV-k nem támogatják a DTS hangot.
herdsman12
Nekem a 9-es széria van szintén,nincs vele probléma,szép a kép. -
stirlicz
csendes tag
Sziasztok!
A 2020-as modellek DLNA kapcsolaton történő lejátszásnál megjelenítik a feliratot, illetve az optikai kimeneten átjön a DTS hang?
Köszi -
herdsman12
őstag
Üdv!
75NANO903-ról van rossz tapasztalata valakinek? -
janek2
tag
válasz
agressor12 #103730 üzenetére
Az a baj, hogy a tv - t rá tudom dugni a hálózatra viszont a pc amiről osztanák az wifin lesz.
-
dunc
nagyúr
válasz
agressor12 #103736 üzenetére
Wifi AC1300 AsusG plus 5Ghz, nem stabilabb, a vezetékes a legjobb, viszont ameddig atomstabil akkor miért húzzak ki UTPt?
-
wwhy
veterán
idx+sub megjelenítésre van valami megoldás/lehetőség?
-
TeeJay
félisten
válasz
agressor12 #103730 üzenetére
Többen írták hogy pár nagy bitrátás UHD film akad LAN-on wifin meg bírja
-
Alien!
senior tag
válasz
janek2 #103725 üzenetére
a webos lejátszója kifejezetten rendben van! Nekem néhány filmnek nem volt hangja (nano793) pedig Ac3 volt, de rájöttem, hogy mkv remuxolásnál variálni kell a hangsávokat, hogy mindenképp ac3 legyen az első (ne dts vagy dtshdma) és akkor a hiba megszűnik. Az utóbbiakat nem játsza le sajnos, ennyivel (is) jobb a Plex, mert az képes transzkódolni, így annak is lesz hangja!
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Anonymus95 #99753 üzenetére
Érdeklődni szeretnék, hogy valakinek sikerült a Google Home-ot vagy Google Assistant-ot működésre bírni az LG tévéjén? - Szeretném ha kapcsolódna a többi okoseszközhöz, de egyelőre a TV-t nem tudom működésre bírni a Google Home-on keresztül... - lécci lécci segítsetek!
-
TeeJay
félisten
válasz
janek2 #103725 üzenetére
USB-ről DLNA-n keresztül bármit visz (universal media server-t használok) HDR-ből dolby vision-t is nyugodtan szedd le. jelenleg nem igen lesz olyan amit ne tudna lejátszani a letöltős filmek közül. DTS hang viszont nem lesz és írni is fogja hogy nem támogatja azt bár magyar DTS nagyon ritkán van filmek alatt
HDR UHD-ra keress azokat nézheted bátranu.i. lehet DLNA-n LAN-on keresztül pár combosabb film akadni fog mert kevés lesz a LAN sebesség hozzá, ilyenkor AC wifit javasoljuk azon átmegy 200megabit körül is azt hiszem
-
janek2
tag
Sziasztok.
Vásároltam egy LG 55nano903na tv-t(jövő héten érkezik)és a következő kérdéseim vannak.
Milyen formátu uhd filmeket szeret a legjobban?
A tv saját lejátszójával egy hálózaton lévő megosztott mappaból néznék filmet annak rosszabb minősége lenne mint, ha közvetlen pc-ről jatszanám le?Nem szeretném a pc-t a nappaliba hagyni csak, ha muszály. -
IRO21
aktív tag
válasz
valakky #103723 üzenetére
Közöm nincs hozzájuk, de az Emby hivatalos fórumában van egy Feature Request szekció. Oda beírhatod az igényeidet, aztán vagy lesz belőle valami vagy nem. Egy próbát mindenesetre megér.
Az én SmartShare-m nem tud még ilyet. Lehet, hogy ezért nem is hiányzott.
Az Emby-ben az egér távirányítóval tudsz rákattintani az idősávra.
Vagy esetleg a csatornaváltó gomboknak van még fejezetváltó funkciója, de ez ugye a filmtől függ. Ha nincsenek definiálva a fejezetek a videófájlban, akkor csak egy fix időtartamot ugrik.Húgom Samsung tévéjéhez csak hagyományos távirányító van. Ott tényleg problémás a keresés, mert a Samsung appban a fejezet-ugratás nem működik.
Ő azt csinálja, hogy ugyanazzal a felhasználóval lép be a mobilos Emby-n mint a tévén, ott keresi meg azt a részt amit szeretne, és átküldi a tévére a filmet. -
valakky
aktív tag
válasz
IRO21 #103720 üzenetére
tuti, hogy a tévénél van valami vagy esetleg még a hálózati eszközöknél, felpakoltam egy másik gépre is a smartshare-t, azon se látja.
de közben kezdem megszokni az emby-t... igazából most már kicsit jobban belemélyedve és napi szinten használva egy dolog hiányzik már csak a rengeteg plusz mellé amit nyújt, az idősáv/menü részben a csuszkán való léptetés. a smartshare-be lenyilra jött elő, és a fel nyíllal lehetett abban a menüben is lépegetni, meg az oldalnyilakkal is, illetve ugye itt volt még az egyből a mappa következő fájljára léptetés "gombja".
ha esetleg valakinek van köze a program készítőihez, akkor üzenem nekik, ha ezt lenyúlnák a smartshare-ből, akkor gyk. tökéletes lenne. -
t-joco
tag
VA paneles, Edge Ledes LG tv van, 50"-es méretben?
-
Adee_91
aktív tag
Sziasztok! Próbálgatom ezt a Simplink témát egy SJ810v és AppleTV 4k-val.
Majdnem teljesen jól működik,kivéve egy dolgot.
Ha bekapcsolom a tv-t,akkor bekapcsol az AppleTV is. Ez így nem gondolom,hogy normális lenne,szerintem csak fordítva kéne így működnie. Mit kéne beállítanom,hogy megszűnjön ez a jelenség?
Köszönöm. -
IRO21
aktív tag
válasz
valakky #103677 üzenetére
Azt tudtam volna esetleg elképzelni, hogy a vezetékes kapcsolatot másik hálózattípusnak állította(d) be mint a WiFi-t. Például ha a WiFi magánhálózat, a vezetékes meg nyilvános, akkor más tűzfalszabályok vonatkoznak rá. De ha azt már próbáltad, hogy kikapcsolod a Windows tűzfalat, és úgy sem megy, akkor ez mindegy.
Viszont ha már úgyis fent van az Emby, annak is van DLNA szerver funkciója. Ha engedélyezed azt sem látja a TV kábelen?Emby-hez:
Ha kevés az app-ban a 10mp léptetés, be tudsz állítani maximum 30mp-et is.
Nekem egy régebbi, WebOS 2-es tévém van. Azon konkrétan az Emby-vel kevesebb kattintásból tudok elindítani egy filmet, mint a gyári SmartShare alkalmazással DLNA-n
Nem tudom, hogy a SmartShare-n mit fejlesztettek azóta.
Sorozatoknál nekem automatikusan lejátsza a következő részt. Filmeknél persze nem, de ott nem is tudom mi alapján kellene kiválasztania a következőt -
wwhy
veterán
Ez a felskálázás is olyan, szerintem, mint sz@rból várat építeni, vagy a "minőségi" mp3
Ha egyszer nincs benne a fájlban/streamben a zoxigén, akkor lehet azt bármilyen szemüvegen át nézni, nem nem lesz jobb.
-
nikos21
aktív tag
-
Catman
aktív tag
válasz
nikos21 #103708 üzenetére
Én most cseréltem le egy 8 éves, 32-es panasonic led TV-t LG 55NANO903-ra. 2.5m-ről nézzük, és szerintem egész elfogadhatók az SD adások. Vannak olyan műsorok, amik rosszabb minőségűek, de összességében nem olyan gáz, mint amire számítottam...
Amúgy minden tekintetben elégedett vagyok az LG-vel, sötétben is szép a feketéje (főleg a régi panasonic után), de mi leggyakrabban egyébként is világosban nézzük.
-
TeeJay
félisten
válasz
beach head #103705 üzenetére
Inkább 7300-7400-as legyen az RGB IPS miatt
RGBW-t nem szeressük annyira -
t-joco
tag
Nanocell, és "sima" kijelző között van szemmel látható, érzékelhető különbség?
-
castiels
addikt
-
asdf_
veterán
válasz
beach head #103701 üzenetére
43UN71003LB
2020-as, ezt a betűt kell nézni.
-
bajzal
őstag
Sziasztok!
42"-os Full HD LG-ről váltanék 55"4K-ra. Mennyire néz ki rosszul szerintetek a Full HD TV adás 4K 55-ös TV-n? Mennyire tudják ezek az új TV-k felskálázni a TV adást?
LG NanoCell 55NANO913NA TV-ről mi a vélemény bruttó 250-260 ezer Ft körül? -
rainman72
nagyúr
válasz
beach head #103701 üzenetére
2020s mind2 tv
-
beach head
senior tag
az LG 43UN71003LB és LG 43UN70003LA között van valami érdembeli különbség? Specifikáció ugyanaz.... az összefoglaló szerint: B – 2004/2007 A, N – 2013 évjárat... akkor az utóbbi az újabb? De az B-snek 7100es a szériája... Melyiket érdemes választani? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest