Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snooze
veterán
akkor meg mi értelme,hogy automatikusan bekapcsoljon, állandoan menjen?
-
snooze
veterán
a timeshift kikapcsolt állapotban is müködik?
-
blakey
titán
válasz
Unbaised-Ben #102895 üzenetére
Tűrhetően működik, a Timeshift lehetne jobb is, pontosabban automatikus is, pl. a Philipsnél semmit nem kell csinálni ahhoz, hogy visszatekerjem, LG-nél külön be kell kapcsolni, hogy működjön. Legalábbis régebbi webOS-en így ment.
Egyébként Philips TV-n, Saphi alatt nagyon jól működik a felvétel és a Timeshift is. -
snooze
veterán
válasz
Unbaised-Ben #102895 üzenetére
én veszek fel közvetlenül..semmi gond..
a másik akkor "éles",ha bekapcsolod.. -
Unbaised-Ben
senior tag
Sziasztok,
Van aki set top box nélkül, a TV-vel, külső merevlemezre veszi fel a Tv adásokat? Milyen ez a web os (pl. 5.0) ebből a szempontból? Timeshift állandóan "éles"?
Mert a nyáron váltottam 5éves Samsungról Philips Android Tv-re(ambilight miatt főleg), de amit produkál a PVR része az katasztrófálisan szar, a supportról nem is beszélve. Ezért szemezek egy 49NANO863 termékkel perpill. -
gabe_
őstag
Sziasztok!
Adott egy LG 50NANO793NE, aminek a beépített böngészőjében szerettünk volna egy rtlmost.hu-n lévő műsort megnézni, de sajnos olyan, mintha a tv-n le lenne tiltva. Laptopon, telefonon simán működik, tudjuk nézni is, de sajnos a tévéinken nem. (egy másik okostévén is kipróbáltam, de ott sem működött az oldal.)
A böngésző beállításaiban kikapcsoltam a reklámok blokkolását, utána maga az rtlmost.hu oldala már betöltődött, de a videót még mindig nem akarja elindítani.
Van erre esetleg valakinek valami megoldása?Előre is köszönöm!
gabe_ -
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
HDMI kábbellel kapcsolatban kérdezném, hogy az LG tv használatijában írja, hogy ne használjak 3m-nél hosszabbat.
Össze szeretném kötni a PC-vel, de a 3m rövid lesz és a következő méret 5m lenne.
Ilyen kábelt vennék, és játékra + filmnézésre használnám.
Mit gondoltok, lesz számomra érezhető hátránya az 5m-nek? -
válasz
TeeJay #102884 üzenetére
Köszi! Egy 3.5m széles szobafalon az 58-70-82"-os megjelenítőt nem fogom oldalról nézni, szóval nem lenne gond a betekintési szöggel.
Mondjuk az UN8500 teszt alatt az összehasonlítás érdekes az UN7300-al:
"The LG UN7300 is slightly better than the LG UN8500, but some differences between the two could be from panel variance. The UN7300 we tested is a bit brighter, has much better reflection handling, lower input lag, and displays native 4k content properly. However, the UN8500 has a 120Hz panel, supports HDMI 2.1, and has a quicker response time." -
BIOS
tag
Sziasztok! Meg érkezett az LG 65NANO793NE készülékem. Szeretném kihozni belőle a legjobb képminőséget. Tudna valaki egy kalibrálási beállítást hozzá? Vagy jó így ahogy alapból van?
-
mcll
senior tag
válasz
TeeJay #102884 üzenetére
"A VA panellel csak az a para ahogy látom a tesztet már 9fokkal oldalról keződik a sötétedés míg IPS-nél ez 70fokos szögnél kezdődik csak."
Igen, pont ez nekem is a bajom a VA-val. Igaz sokkal jobb a kontrasztja, de a látószög nagyon kicsi. Sok helyen pedig ez nagyon fontos (ahogy nálam is) hogy legyen elég látószögem. Én emiatt is vagyok IPS párti. Amúgy az újabb IPS-ek (Direct LED) kontraszja már elég jó. -
TeeJay
félisten
válasz
AxBattler #102883 üzenetére
82UN8500 elég jó lehet
VA panel 100/120Hz, direct LED, alpha 7 proci, HDMI2.1, HFR, dolby atmos,
rtings tesztben a VA paneles LG-k nem rosszak kontrasztbanUN6950 VA paneles teszt : [link]
3888:1 kontrasztot mértek
UN7300
1053:1 kontraszt és ez RGB IPS panelUN8500 IPS teszt : [link]
A VA panellel csak az a para ahogy látom a tesztet már 9fokkal oldalról keződik a sötétedés míg IPS-nél ez 70fokos szögnél kezdődik csak
-
Alfie1
csendes tag
Sziasztok, egy 75-ös tv vásárlását tervezem. Két típus között hezitálok. A közös nevező a 120hz és hdmi2.1
LG nano903 és Sony KG 75xh9005. Ha már kiadok +500k pénzt, a kategóriájában a jobbat szeretném.
Köszi a válaszokat előre is. -
TeeJay
félisten
válasz
JohnnyWeiss #102877 üzenetére
Amit tudok hogy az UN8500-ban van komolyabb proci meg a NANO szériából amelyiknek külön FW van.
Amelyik UN és NANO kompatibilis FW-t kap ott kétlem hogy lenne proci/gpu eltérés, szimplán csak panel kap plusz nano bevonatot -
JohnnyWeiss
tag
válasz
TeeJay #102875 üzenetére
Én is ezen a véleményen vagyok, hogy nem lehet feltétel nélkül hinni egyik ilyen speci oldalnak sem. Max. sztem az LG szervízben tudnák pontosan megmondani, hogy tényleg az van e benne, illetve ha valaki szétszedi és ténylgesen megnézi. A sima telefonos ügyfélszolgálat is csak felolvassa neked azt ami a weboldalukon kint van speciben.
-
FattyDove
őstag
Van valami varázslat arra, hogy csökkentsük a youtube-on megjelenő reklámok számát?
Az Adguard DNS nem igazán segít ebben49UM7100
-
Wolverine
félisten
válasz
rrobi #102862 üzenetére
A boltokban gyári alapbeállítással kerülnek ki a készülékek. Még az is a helyiektől függ, hogy bolti, bemutató profilt állítanak-e be, vagy otthonit (ami alapból kevésbé élénk, és kisebb fényerőt használ). Ha igazán biztosra akarsz menni, akkor kérdezd meg, hogy be lehet-e állítani valamelyik profilra a tévét (pl. az Eredeti, vagy a Szakértői (világos) jó lehet tesztre), és miután egyforma profilon vannak, nézd meg újra.
Plusz a Nano erőssége szerintem a jobb felskálázásban van. A displayspecifications adatai szerint mindkét tévében 4 magos processzor dolgozik, de a Nano kapott egy külön 2 magos GPU-t is, ami mindenképpen előny lesz képminőségben és sebességben is. -
Eyesis
őstag
válasz
rainman72 #102869 üzenetére
biztos?
https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-55nano793ne
Megvilágítás típusa: DIRECT LED -
rainman72
nagyúr
válasz
JohnnyWeiss #102868 üzenetére
Jól tudod én irtam félre
-
rainman72
nagyúr
válasz
JohnnyWeiss #102864 üzenetére
Mind2 direct led
A Nano80-85 edge led
A Nano793-on papiron jobb képnek kelleni lenni,lehet csak beállitás,vagy melyiket kell hamarabb eladni! -
JohnnyWeiss
tag
válasz
rrobi #102862 üzenetére
Én csak saját vélemyént tudok mondani:
Bementem az egyik boltba (eu....cs) és ott ki volt téve mindkettő a falra. Az LG saját demo videoja futott rajta. Én azt vettem észre, hogy az UN-nek élénkebb színei voltak, világosabb volt a képe, mint a másiknak, olyan mintha jobb fényere lenne. Valószínűleg a direct LED miatt. Nekem az jobban tetszett ott éppen. De ugye most a legalapabb NANO-hoz viszonyítva (793) mondom ezt. Az e feletti NANO-k jóval drágábbak és valószínűleg jobbak is.
Végül egyiket sem vettem meg mert annyit agyaltam, hogy elmúlt a BF hétvége és mindkét TV-nek felment az ára.
Egyelőre lehet megtartom a 42-es plazmát, bár jó lenne egy nagyobb TV.
Rájöttem, hogy minnél többet olvasok a TV-kről, hogy melyik milyen annál bizonytalanabb leszek. Szóval sztem be kell menni valahova és megnézni őket élőben és amelyik tetszik azt kell megvenni. -
anett1985
csendes tag
Sziasztok!
Egy UJ6307-et egy OLED BX váltott hétvégén. Használtuk plexhez az xplay nevű appot a régi tv-n, de a BX-en nem találom a store-ban. Fel lehet valahogy varázsolni mégis a BX-re? -
Samott
addikt
válasz
gasztony #102852 üzenetére
Magyarorszaggal kezdtem, de egy elcseszett csatornasorrendet adott es nem lehetett modositani.
Pityke78: 03.21.10 - egyebkent egy frissitessel inditott, pont erre a verziora.
Ami meg fura hogy csatornavaltaskor ujrakezdi a timeshift-et, az elozo tevem az elmut 2 ora osszes felvetelet megtartotta es vissza lehetett tekerni. Itt csak az aktualis csatorna felvetelet orzi meg.
-
gasztony
csendes tag
válasz
Samott #102848 üzenetére
Át tudod állítani az elsődleges audió/felirat nyelvét magyarra és rendben lesz, országnál maradhat a svéd. Mivel most svédre állítottad, így elsődleges a svéd, másodlagos az angol. Mivel svéd hangsáv nincs, így ahol van, ott angolra vált.
Most láttam csak, hogy meglett a megoldás.
Amúgy ha Magyarországgal kerested volna, nem lett volna jó? -
Samott
addikt
Megjott az uj tv-m: 55NANO913NA, UPC kabel (mediacarddal), svedorszagra allitva, teljes keresessel (kodoltak is!) megvan minden csatorna es az ekezetek is rendben vannak. Viszont ha tobb hangsav van akkor angolul szolalnak meg a csatornak, at tudom allitani magyarra de csatorna valtas utan elfeleljti. Van erre valami megoldas?
-
Wolverine
félisten
válasz
Pityke78 #102844 üzenetére
Közben előkerestem, hol kezdődik erről az eszmecsere.
-
asdf_
veterán
válasz
Pityke78 #102844 üzenetére
Utolsó találati oldalon írtak valamit, mézd át. A vastagbetűs köllégát kérd meg, hogy azt a vastagbetűs részt, amit kimásolt valajhonnan, azt írja le értelmesen, magyarul is.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Valaki tud olyan csatornakeresési beállítást WebOS 5.0 alatt (LG OLED CX típus) Vodafone (UPC) hálózatra, ami után lehet szerkeszteni a csatornák sorszámát, illetve guide-ban is megfelelő az ékezet kezelés?
Sajnos én csak olyat találtam, hogy ha megadom a Vodafone hálózatot, akkor a csatornalista szerkesztése nem lehetséges, csak kedvenceket lehet szerkeszteni, de abban is megmaradnak az eredeti csatornasorszámok.
Ha egyéb hálózatot keresek (nem adom meg a Vodafone-t), akkor tudom szerkeszteni a csatornalistát, viszont guide-ban nem lesz jó az ékezetek kezelése.Erre valakinek ötlete?
Köszi
-
Ál/Arc
újonc
Sziasztok! 7100 Platón tv-t HDMI arc csatlakozóval párosítom egy aktív hangfalhoz , akkor tudom a távirányítóval közvetlen állítani a hangot?
-
mrmft
senior tag
válasz
sinick #102836 üzenetére
A szam elotti betuk adjak meg a TV korat. 43UNxxxxxx az idei. UM a tavaji szeria.
DLNA kliens van, serviio mukodik. Kulso eszkozre tud felvenni. HBO GO app van. Menu mindig lehetne gyorsabb, az adott modellnek amit kineztel nezd meg mit tud!
LG honlapjan le van irva mit javitottak a frissitesekben, ott megtalalod, ajanlott frissiteni. -
sinick
senior tag
Sziasztok!
32-es vagy 42-es méretben keresek tévét, "másodlagos" használatra. Maradnék egy 100-120 ezer körüli keretösszegnél, amit tudok emelni, ha indokolt. Öcsémnek is meg anyuméknak is van egy LG, én is maradnék a LG-nél. 6300PLA vagy 630BPLA lenne.
Kérdéseim:
1. Ezek a elgújabb modellek? Pl. a 6300-as nem mai.
2. Ha 32-es, akkor 2-4 méterről nézve elég lehet a második, ami nem Full HD-s?
3. Helyi hálózaton fájlmegosztást lát? (Windows fájlmegosztás, SMB)
4. Helyi hálózaton médiakiszolgálót lát? (Windows sajátja vagy Serviio)
5. Külső eszközre tud felvenni tévéműsort?
6. Műsorújság alapján van időzített felvétel?
7. HBO GO működik rajta?
8. RTL MOST működik rajta?
9. Menüje tényleg borzasztóan lassú?+1 9-eshoz: Öcsém 6300-asa állítólag 5-10 mp mire bejön a menü. Kétéves firmware van rajta, de nem meri frissíteni, mert nem tudja mi változik. Lehet, hogy a lassulást már javították? LG ügyfélszolgálata egy éve azt mondta neki, hogy törölje az előzményeket (???).
Köszi: sinick
-
mcs10
tag
Szaisztok,
Chansort működik a webOS ThinQ AI rendszerrel is ?
-
rrobi
senior tag
Köszönöm a hozzászólásokat!
Tudnátok bevált készüléket ajánlani 43" méretben 75% Xbox One S, és 25% digi kábeltévé használatra? -
Wolverine
félisten
válasz
csab2 #102826 üzenetére
Az LN56 Magyarországon hivatalosan nincs forgalomban az LG weboldala szerint...
-
Doma88
tag
Akinek van Nano793 TV-je az tudna írni róla egy pár sort? Nagyon megtetszett a TV és mivel nincs még sehol teszt róla, így néztem pár review-t a nagyobb testvéreiről és mindegyiknek az a hibája, hogy eszméletlen módon jelen van a blooming, sötét részeknél egy egyszerű subtitle is "vakítóan" virít.
Előre is köszi!
-
Eyesis
őstag
válasz
ervinushun #102809 üzenetére
na ezt örömmel olvastam
esetleg el tudnád küldeni a neked tökéletes kép beállításait? pusztán csak irányadóként használnám majd
-
core2trio
tag
válasz
Wolverine #102817 üzenetére
Köszi!
Még ezt találtam, de ez meg régebbi egy évvel LG 32LK6200PLA[link] Azt hittem nagyobb lesz a választék. -
core2trio
tag
32"-es FHD smart van valami ajánlott típus LG-ből most?
Magic Remote kompatibilis érdekelne mindenképp
Adnak valamelyikhez alapból is ami 32"-es?
(Tudom, hogy nagyobb jobban megérné de nincs több hely)
-
ervinushun
újonc
2 napja megjött egy 55Nano793 , azóta tesztelődik.162k-ért tökéletes vétel volt .Régi Lcd ld550 lett cserélve , nagyjából egy fél óra alatt beállítottam a nekem tökéletes képet, a régi Lg tv-m után könnyebb volt, már a menüben navigálni.Nem szeretném visszaküldeni, nekem tökéletes.
-
rrobi
senior tag
Sziasztok, 43”-os LG TV-t keresek 75% xbox és 25% digi kábeltévézésre. Érdemes 4k-t venni? Van valamilyen bevált típus? Köszönöm!
-
TeeJay
félisten
válasz
beach head #102805 üzenetére
webOS szerintem jobb rendszer, idei szériában egész pörgős és youtube is szépen megy
IPS TV hátára meg rendelsz aliról 1méteres USB-s LED szalagot, kézépre felragasztod és amikor kapcsol be a TV hátul szépen világítani fogja a falat így nem fog zavarni a széleken a felhősödés -
beach head
senior tag
válasz
rainman72 #102804 üzenetére
Köszönöm az okfejtést! Akkor tehát ha sötétebb szobában, vagy inkább este tv-zek a va panel (ez esetben a samsung) ideálisabb lenne. Egyébként valami egyéb döntést segítő faktor? Menü rendszer lassúság, átláthatóság, gördülékenyebb működés(Pl gyorsabban betöltődő youtube, stb..) soundbar csatlakoztathatóság.....
-
rainman72
nagyúr
válasz
beach head #102803 üzenetére
Ips-nél jobban előfordul még a 300ezres tvben is, saját tapasztalat!
De végülis nem ez fogod nézni!
Szélésvásznú filmeknél lehet zavaró,sötétben,nappal nem igazán észrevehető!
Viszont az ips panel amugyse sötétben tvzéshez ajánlott,oda inkább VA kell! -
rainman72
nagyúr
válasz
beach head #102801 üzenetére
Ez a divx dolog nekem kivül esik az érdeklődési körömön,valami rémlik hogy olvastam valahol hogy tvk többsége már nem támogatja,de melyik márka passz!
A Samu Va panel az Lg meg IPS,itt az is dönt melyik neked az ideálisabb! -
beach head
senior tag
válasz
rainman72 #102794 üzenetére
Köszi a választ! Egy másik javaslat a Samsung UE43TU8002-volt. Egy árban vannak nagyjából. Nyílván ez LG fórum de esetleg tud valaki összehasonlítási alappalszolgálni, melyiket érdemes választani. A samsungról csak annyi a tudomásom hogy bizonyos divx, xvid tömörítéses filmeket nem játszik le a tv. [link] De itt a korábbi hozzászólásban elég csúnyán felhős a háttere az LG-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Macska topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Assetto Corsa EVO
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest