Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- OLED TV topic
- Amazon Kindle
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJosef
őstag
válasz
agressor12 #103396 üzenetére
Meglátjuk.☺️
Ami "hibát" eddig láttam arra számítottam is részben az IPS panel részben a 8-as széria miatt de ez nekem még belefér.
Amit szerettem volna azt tudja:[ Szerkesztve ]
-
Alien!
senior tag
válasz
szami777 #103386 üzenetére
ha PC-ről játszol le, akkor elvileg a Kodi át tudja kapcsolni a tévéket, ennek a feltétele, hogy a fájlt a típus szerint kell elnevezned: valami.3d.htab.mkv (alul-felül kódolás esetén) vagy valami.3d.hsbs.mkv (egymás melletti kódolás esetén). Előnye, hogy a GUI is alkalmazkodik a 3D-hez! Itt bővebben vannak róla infók: [link]
-
Kaba
veterán
válasz
gyarmatinic #103397 üzenetére
IPTV Set Top Box nélkül nem nézhető.A Magic Remote távval,viszont vezérelhető a box is,így elég egy távirányító.
[ Szerkesztve ]
-
gyarmatinic
tag
Üdv!
42LW4500, 55LM615S után, ha ma még ideér a futár 55UN74003LB-re váltok!Olyan kérdésem lenne IPTV-t (Telekom) lehet-e nézni rajta set-top-box nélkül valahogy?
-
DJosef
őstag
Üdv Urak!
A mai napon csatlakoztam egy 49" NANO 863 készülékkel. Egy TOSHIBA helyett kell majd helytállnia.
Elsődleges feladata egy Xbox Series X megjelenítése.További szép napot mindenkinek és kellemes ünnepeket!
-
wierra
senior tag
válasz
agressor12 #103372 üzenetére
"Ez a tárolóeszköz nem használható a Live Playback funkcióhoz.
Kérem válasszon másik tárolóeszközt." - vagy vmi ilyesmi.
Amikor csatlakoztatam, akkor letesztelte a pendrive-ot...és ezek szerint LPB-hez könnyűnek találtatta. -
válasz
Gyarmati_ #103390 üzenetére
Nekem azóta van mióta itthon elérhető,már azt is elfelejtettem mi az a reklám.
Amúgy az embereknek azt kéne elfogadni és megérteni,hogy "ha nem fizetsz egy termékért,akkor te magad vagy a termék",semmi sincs ingyen a mai világban és ez ellen nem tudunk mit tenni.[ Szerkesztve ]
-
-
szami777
addikt
Sziasztok,
Vettem egy használt lg tv-t.
A típus: lg 42 lb650v
1 kèrdès van vele kapcsolatban:
Kaptam hozzá egy távirányítót, de el tudom kèpzelni, hogy nem teljesen ehhez a tv-hez van kitalálva.
3d filmet játszok le külső merevlemezről magától átvált 3d-re.Viszont például gépet rátéve már nem játzsa le a 3d filmet, illetve a 3d gyorsbeállításokat sem látom sehol.
A távirányítón nincs 3d gomb. :(
Máshogy is néz ki, mint az elvileg gyáriVan egy 3d monitorom is, ott pl van egy fizikai gomb, ami előhívja a 3d gyorsbeállításokat (2d-3d konverzio, 3d bekapcsolása stb.)
Itt a tv-n a beállítások között ezt nem látom.
Lehet annyi a gubanc, hogy egy hozzá való 3d gombbal rendelkező távirányítót be kéne szerezzek?
Vagy tv-n ez a 3d gyorsbeállítás opció nincs.
Jó lenne ha pc-n keresztül mennének a 3d filmek.
Koszi a válaszokat előre is.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz
agressor12 #103380 üzenetére
Oké csak hivatalos garival MM euronics emag meg edigital a nagyok közül aki választható
Azért néztem MM árait most -
rainman72
nagyúr
válasz
stemplar07 #103377 üzenetére
Érdekes!
Hamar átálltak a 3évre,ez jó sztem -
porker
tag
Srácok!
Nincs valami lehetőség a "Smart Youtube" kliens telepítésére a TV-n (UN74003)? Agyamra mennek a Youtube reklámok... -
TeeJay
félisten
válasz
stemplar07 #103377 üzenetére
Pedig már be van árazva az emelés
augusztus végén 220-ért rendeltem meg a 65UN80003LA TV-t MM-ban
most ugyanott ugyanez 290pénz[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
válasz
OPiiPO #103373 üzenetére
hi
jelen pillanatban a 3 év gari ellenére nem emelt az edigi, ha a mai napon megnézed, sem az LG-t sem a Samut, akciósak az árak...na persze én egy vasárnapi vásárlással ,,buktam,, + egy év gyári garit és kifizethettem egy+év extra garit
de ez ilyen ..na mind1.. holnap már érkezik ..
-
roller
csendes tag
Sziasztok!
Ez az LG tv [link] milyen lenne egy átlagos felhasználásra?
A felskálázott 4K az valamiben hátrányt jelent? Nem néznék 4k felbontású filmeket, csak normál TV adás. Ott nem hiszem, hogy számítana ez.?
Illetve PS játékra lenne használva főképp.
Ár/érték arányban elfogadható? -
OPiiPO
veterán
válasz
stemplar07 #103371 üzenetére
pontosan, ezért is halasztottam a TV beszerzést jövőre
-
stemplar07
őstag
csak egy info : Gyári TV garancia feltételek 2021 jan.01-től a 250 ezer feletti (bármilyen itthon eladott műszaki készülékre) 3 év garanciát kell(!) adniuk a TV gyártóknak is.
..mai napon nézem az edigi oldalán, már minden 250 ezer feletti TV-re 3 év gyári gari van+ 2 évre köthető a kiterjesztett gari (persze ,,finoman,, a + 2 év biztosítás ára közelít az előző +3 éves garihoz) ... a többi eladó oldalán még nem láttam ezt a változást ..
-
wierra
senior tag
50NANO793
- Kingston 128GB USB3.0 pendrive-ra hajlandó rögzíteni, de LivePlayback-kel működni.
- Észrevettem némi mikrolag-ot, vagy darabos mozgást sportműsor nézése közben (futbalmeccs).Kérdésem, hogy ez valamiféle beállítási anomália lehet, amit ki tudok küszöbölni beállítás(ok) módosításával, vagy ez a TV ennyit tud?
Hozzáteszem egyedi beállításokat eszközöltem a 'Sport' képi előbeállítások finomhangolásával.
-
amtibacsi
aktív tag
üdv. Régebbi LG LF652-es tévén van egy bevált sorrendem a csatornákon. Honnan tudom, hogy egy új csatornának mi a frekvenciája ? Pl. 67-es csatornát milyen frekin keressek ? Nem akarom újra az egészet végigkeresni, sok meló az újrasorszámozás.
-
t-joco
tag
LG 50NANO793NE tv-n DSE "jelenségre" van valami megoldás? vagy marad a csere?
-
JamesHun
addikt
863 at hogy érdemes PC vel összekötni
Duplikálás és felbontás manuális meghágása, vagy kiterjesztés?
A kiterjesztéssel az a bajom, hogy sokszor pl a firefoxot a TV re hozná be, de mivel az ki van kapcsolva, ezért fut is a firefox meg nem is. Persze bill kombinációval vissza lehet erőszakolni a monitorra, de feleségem idegbajt kapna ettől az tuti -
asdf_
veterán
válasz
t-joco #103359 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=VeMXaoOPMFs
Ha egyáltalán van benne local dimming. Imho nincs, feliratos filmmel tesztelhető.
Ha ugrál a fényerő az (de az egész képernyőn), akkor a dinamikus kontraszttól kell elbúcsúzni szerintem.[ Szerkesztve ]
-
t-joco
tag
LG 50NANO793NE tulajok,tudja valaki,hol lehet kikapcsolni a Helyi Sötétítést, Local Dimminget a tv-n?
-
junior19
senior tag
válasz
v.attis #103344 üzenetére
A színskálát rakd automatikusra, így mindig abban a színtérben fog megjelenni, amilyen a videójel színtere.
A széles színtér vagy bármilyen elnevezés egy marketing fogás, jól hangzik, csak többet árt, mint használ.
A kéken nem változtat sokat, a pirosan egy kicsit, a zöldet viszont jelentősen megnöveli, s elfordítja a cián árnyalata felé. Lehetséges, hogy ezért kell ennyire csökkentened a zöld értékét. -
agressor12
senior tag
válasz
vmaxter #103352 üzenetére
1.Használj kedvenc csatornákat,oda pakold át az összeset és vedd ki ami nem kell,a kizárás nem működik hosszú távon.
2.Szerintem nem tud hosszan annyit olvasni,amennyi a bitrátához kell.Vagy az USB vagy a vinyó a gond.Én médiaszervert használok(a routerre rá van dugva egy SSD,amin a tartalmak vannak, a TV kábellel van a hálózatra kapcsolva,így nincs gond.Akár a 40-50Mbit/s -os UHD tartalmak is mennek gond nélkül. -
v.attis
őstag
válasz
mrmft #103353 üzenetére
Ezen már túl vagyok, épp ez juttatott a fehéregyensúly állítgatásához. Teszt ábrákkal, teszt videókkal, leírásokkal kezdtem neki, amíg ide nem jutottam valami borzasztó volt a kép! Az 5 éves Technika tévének sokkal szebb képe volt. Talán még most is veri az LG-t de azért már közelítünk...
-
Gpet777
újonc
válasz
agressor12 #103351 üzenetére
Ez jó hír, köszi
Látom a te típusodrol készült képet, az enyém kicsit jobb, de vicc, hogy hogy ilyen fost ki adhat az LG piacra....
-
Gpet777
újonc
Sziasztok. Tudnátok segíteni kép beállítással 65nano803na val kapcsolatban. Local dimming kikapcsolva, háttérfény 70-es, de még így is bevilágít.... Már próbáltam sok féle képen állítgatni de még mindig nem sikerült jól, pedig már azt hittem a napokban, hogy jó lesz de nem az igazi... Köszi előre is!
-
Joci??
senior tag
Szép estét! olyan problémám van a tv-vel, hogy egy JBL 3.1 van HDMI ARC összekötve és szinte minden bekapcsoláskor a tv vissza áll alap belső hangszóróra, majd nekem kell kiválasztanom a külső hangszórót amit van hogy elsőre megért de van hogy sokadjára hajlandó csak a külső hangszórót azaz a JBL-t használni, legfrissebb szoftver van fent.
Másnál hasonló probléma, van rá valami megoldás?
Lg un74003lb a tv. -
t-joco
tag
LG 50NANO793NE-n hol lehet kikapcsolni a Local Dimminget? sehol nem találom a menüben.
-
v.attis
őstag
válasz
TeeJay #103345 üzenetére
Nappali tévézés miatt kell a 60-70. Jelenleg épp a 70-et hagytam beállítva, mert a következő 2 hétben nagy valószínűséggel nappal is menni fog egész nap a tv. A készüléktől jobbra van az ablak és erkély ajtó, szóval nappal kell a kraft. Egy arany középutat próbálok belőni, mert én biztos nem állítgatom nappali és esti fényviszonyokhoz!
-
v.attis
őstag
válasz
junior19 #103342 üzenetére
Haladó1
Háttérfény 70
Kontraszt 90
Fényerő 49
Képélesség 25 (ez a gyári közepe, szerintem itt van kikapcsolva)
Színtelítettség 48Dinamikus kontraszt KI
Színskála - Bővített
Gamma 2,2Fehéregyensúly (most)
Színhőmérséklet - Közepes
Módszer - 2pont
Minta - belső
Piros 0
Zöld -10
Kék 9
Egyébként a skála +50 és -50 között állítható.Színkezelő rendszer - érintetlen, minden 0-án van.
Mindenféle zajcsökkentés és egyéb csoda kikapcsolva. Korábban írtad, hogy az árnyalattal játsszak mert valószínűleg túl sok a zöld, azért sárgás az arcbőr. Aznem hozta meg a jó eredményt, a fent leírt sokkal hatásosabb és stúdió adásnál nagyon szépek a színek.
[ Szerkesztve ]
-
porker
tag
Ha valakit érint mostanában a jelszó kérdés: nálam - UN74003LB - nem az LG által leírt jelszó - 0000 - az alapbeállítás, hanem az 1111! Ezt sehol nem láttam leírva, de mégis ez van.
Firmware: 03.11.06
WebOS: 5.1.0 - 320301 -
junior19
senior tag
válasz
v.attis #103341 üzenetére
Írj már le minden beállítási értéket, kezdve a képmód megnevezésével.
Közepes színhőmérséklet az már eléggé hideg, azt nem lehet alapesetben sárgásnak látni. Ott valami beállítási gond lehet, nem megszokás kérdése.
Egyébként pont a zöldből nem érdemes ennyit csökkenteni, mert az nagy fényerő csökkenéssel jár.
A színhőmérsékletet a piros és kék arányával lehet beállítani.
Ha neked alaphelyzetben is sárgás a közepes színhőmérséklet, akkor a kéken emelj kicsit, a pirosból vegyél el.
Közepes színhőmérséklet esetén lehetetlen piros arcbőr megjelenítés, hacsak nem a műsor olyan. De egy jó stúdió képen biztosan rossz arcbőr megjelenítést eredményez a közepes színhőmérséklet, meg a kék 9 érték emelése. -
v.attis
őstag
válasz
junior19 #103339 üzenetére
Kalibráltam videók és fix képek alapján is, tulajdonképpen az eredmények ugyanazok és sikerült is mindent szépen beállítani. Mostmár minden kielégítő, jó a fényerő, jó a kontraszt, nem sárgák-sápadtak az emberek. Viszont mintha picit többször látnék pirosas arcú embereket.
Megfogadom a tanácsod, lejjebb veszem a pirosat és a kéket.
Egyébként nem is meleg 1-2 hanem Közepes beállításon van a fehéregyensúly és még ezen felül állítgattam ugyanitt a 3 színt. Nekem a Meleg 1-2 nagyon sárga, nem szeretem. Tudom, hogy megszokás kérdése, de múlt héten a Hideg beállításról indultunk... 😁[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
válasz
v.attis #103338 üzenetére
Attól függ, hogy konkrétan hol állítgattál ennyit.
De mérő nélkül nem érdemes neki állni, a másik pedig, hogy ne videó alapján tekergesd. [link]
[link]
Itt van két minta, inkább ezeket figyelve korrigáld, ha már mindenképpen piszkálni szeretnéd.
Egyébként egyszerűbb dolgod lenne, ha a meleg1 színhőmérsékletet választanád, az biztos kicsit hidegebb, így a kéket kellene csökkenteni.
A kérdésedre válaszolva pedig, az alacsony egy külön színenkénti luminancia vezérlő, ami inkább az alsóbb, sötétebb területekre van hatással, a magasvezérlő pedig színenkénti kontrasztvezérlő, ami a felső, világosabb tartományra van hatással, így a fehérre is.
Kalibráláskor az alsót csak nagyon indokolt esetben szabad használni, a magasvezérlővel a fehéret állítjuk be, de csak két színt használva a hármat egyensúlyba hozni. S inkább csökkentünk az értékeken, mint emelünk.
Kevesebb zöldet kellene csökkentened, hogy a piros legalább alapértéken maradjon, s a kéket is kevésbé kell megemelned. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
A fehéregyensúlynál ha állítok a zöld-kék-piros értékeken, az kizárólag a fehéret befolyásolja vagy az egészet?
Az én szememnek túlságosan meleg volt a fehér és sárgák az emberek. Levettem a zöldet -15re, a piroson emeltem picit 3-ra, a kéken szintén emeltem 9-re.
Most nagyjából minden a helyén van, de mintha pirosabbak lennének az arcok a kelleténél. Mondjuk a legtöbb stúdió adásnál rendben van, szóval lehet a felvétel hülyít már meg. -
vmaxter
tag
Sziasztok!
LG 55NANO793 tv-n próbálok UHD filmet lejátszani WD külső vinyóról. A sample (500 MB) simán fut, viszont a teljes film (60 GB) szaggat. Kevés a vinyóm hozzá?
Köszi
-
gyeniko
őstag
válasz
norbertoth #103325 üzenetére
Van neki saját topikja is: [link]
Én vettem egyet, nekem tetszik. Nem hittem volna, de már közepes környezeti fénynél is érződik a végtelen kontraszt. A menüje LG menü, kicsit lassabb, mint a Samu mostani Tizen-jei.[ Szerkesztve ]
-
porker
tag
válasz
JockeyEwing #103327 üzenetére
Én is így vagyok vele. De szerintem egy hét és megunja.
-
Kaba
veterán
válasz
JockeyEwing #103327 üzenetére
Előbb utóbb már nem fogja jelezni.
-
JockeyEwing
aktív tag
Sziasztok
Nemtudom, hogy volt-e már tárgyalva, de lehetséges kikapcsolni a frissítés elérhető jelzést, amit minden bekapcsoláskor feldob? Az auto update nincs bekapcsolva, de ettől függetlenül minden bekapcsoláskor jelzi az új szoftvert. Az tv egy LG 65UN80003LA . Ezeknek a webos tv-knek van rejtett szerviz menüje? Nem szeretném a tv-t frissíteni, minden tökéletesen működik rajta, új funkciókra nincs szüksegem, az állandó frissítgetéssel ezt csak elrontani lehet.
Vagy esetleg tűzfalon egy ip vagy port letiltási lehetőség? -
válasz
norbertoth #103325 üzenetére
Probáld meg az oled tv topikban, itt a led lcd tv van porondon.
-
norbertoth
senior tag
Mi a véleményetek az LG 55BX3LB OLED TV-ről?
-
porker
tag
válasz
snooze #103303 üzenetére
Este neki kezdtem a csatornák rendbe rakásának. Tényleg rengeteg opció van, de a problémám ott kezdődik, hogy jelszót kér a TV amikor kimásolnál USB-re az adatokat. Azt mondja a "Felhasználói segédletben" megtalálom. Először nem néztem meg és megpróbáltam az 1234-at és a 0000-t, de nem fogadta el. No akkor "Felhasználói segédlet": ott is a 0000-t írja, de a TV azt semmire nem fogadja el
Olyan mintha valami egyedi jelszava lenne.
Ilyenkor vajh mit lehet tenni? -
blacktom77
csendes tag
válasz
agressor12 #103313 üzenetére
Köszönöm a megerősítést!
-
JamesHun
addikt
Egy nano863 al csatlakoznék a csoporthoz
A Samsung Q82 vel bajok voltak és a MM es eladó felhozta mint alternatíva és nem akartam rizikózni, hogy egy 3. tv-t is visszaviszek.
Eddig nem tűnik rossznak, de mintha kevesebb beállítás lenne mint a Samsungon volt, meg nekem jobban kézre állt annak a menürendszere, de azt majd csak megszokom pár nap alatt.Mit érdemes beállítani rajta?
Digiről kapja az adást egy xbox one x és egy PC van rákötve mindkettő a 3-as és a 4-es hdmi2.1 es porta. -
boozoo
tag
válasz
golffanatic #103293 üzenetére
Szia.
Én tegnap szórakoztam vele egy 49"nano863na-val és amit kiírt (ha jól emlékszem) 46kHz (vagyis az alsó frekit) -et írtam be neki, végigszüttyögte a sávot és megtalálta földfelszínibe, majd analógon is az összes ~25 adót. Analóg vagyok. A porthoz meg 1-et írtam. Továbblépett.
Amúgy faxa kis készülék, csak az az oldalsó bevilágítás ne lenne
.
Meg még eth-n nem annyira tudom összehozni egy desktoppal. Időnként látják egymást, aztán meg nem. Smartshare a pc-n. -
agressor12
senior tag
válasz
blacktom77 #103307 üzenetére
Nekem ez van csak 55-be.Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Console-hoz next gen. kompatibilis. -
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni abban, hogy van egy 7600PLB és egy Logitech Z906. Ami optikával van összekötve, de a Netflix stereoba jön.
Netflix 1.5.19 ver.
Van egy Xbox series X 5.1 be jön a hang ill. egyéb movie nézésnél is jön.
Valakinek van valami ötlete? -
válasz
blacktom77 #103307 üzenetére
Szia, ezzel itt sok tapasztalat nem lesz.
Ha visszaolvasol ez széria ajánlott filmre játékra, szóval szerintem jó választás -
blacktom77
csendes tag
Sziasztok.Segitséget szeretnék kérni tv vàsàrlàssal kapcsolatban. Kinéztem egy LG nanocell tv-t.LG 75NANO903NA NanoCell Smart LED.Esetleg valakinek valami tapasztalata,esetleg véleménye?Jàtékra,(Xbox series x )ill filmezésre lenne vàsàrolva.Vàlaszokat előre is köszönöm.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest