Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • simi.esp.28

    csendes tag

    válasz qvik27 #77514 üzenetére

    ezzel a nagyon elméleti kávékészítessel az a baj, hogy nem sok jóra vezet szerintem. tök jó hogy szeretnéd megérteni az elméletét a dolognak, látszik hogy elég analitikus látásmóddal rendelkezel, ami tök jó, viszont sajnos szerintem nagyon elveszel néha a részletekben. a linkelt cikk 2010-es, azóta elég sok minden változott a kávés világban, meg változik most is, és a legrosszabb az egészben, hogy nagyon nehéz megszűrni a sok információt, kinek lehet adni a szavára, kinek nem. sőt az sem új, hogy egy év múlva kijavítják magukat, hogy baromság volt amit csináltak/gondoltak.
    a másik dolog ami miatt nagyon el lehet beszélni egymás mellett az, hogy sokan teljesen eltérő minőségben kávéznak, ha szabad ezt így hívni. amikor pl állítják nekem, hogy a metrós vagy ikeás kávéból olyat csináltak, hogy el sem hiszem és elemezgetik, azzal nem igazán tudok mit kezdeni, mert szerintem értékelhetetlen, de tökre örülök hogy nekik ízlik amit csinálnak, nem vagyunk egyformák, és ezért nem kevesebb valaki a másiktól.
    mr?! vizsgálattal vagy kromatográfiával meg szakdogából következtetni ízekre elég félrevezető lehet, a socraticos srácok is csak mérnek és azt publikálják, de nem mondják ki mi a jó vagy sem, mert ez nem ilyen egyszerű.

Új hozzászólás Aktív témák