Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Pánik a memóriapiacon
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Surda-
őstag
válasz
prandris
üzenetére
Persze,mindenki ezen filózik,aki ilyen tanfolyamot keres.
Ha már becsenget az ember egy 100ast, akkor jó lenne valami elismert papírt kapni.
Gondolom itt is úgy van,mint az eladóknál,akik addig nem dolgozhatnak,míg el nem végeznek egy államilag elismert tanfolyamot.
Én bízom benne,hogy van olyan,ahol jók a tanárok és a papír is használható, nem csak ott...
-
prandris
tag
válasz
Surda-
üzenetére
Engem elsősorban az alapok érdekelnének, elmélet, gyakorlat. A papír csak azért érdekel, mert látom van már 100 féle oktatás, valahol többnyelvű diplomáról írnak, van ahol csak egy igazolvány és van ahol oklevélnek írják. Nyílván, ha már befizetek egyre, akkor a legértékesebb papír kellene. A közelünkben van egy kávézó, ahol nagyonfinom Monterosa kávét főznek. A srác elég profi, olcsó az oktatás is, de a papír "csak egy" oklevél. Biztos vagyok benne viszont, hogy a gyakorlati és elméleti oktatás az toppon lenne. Mérlegelni kell.
-
eXtguy
csendes tag
Meg tudná mondani valaki, hogy ez a késpár jó-e Ascaso I-mini 2-höz?
-
Koczó93
őstag
Sziasztok!
A szüleim vásároltak néhány hete egy Delonghi Magnifica típusú kávéfőzőt. Nem új gép, régebbi szériás lehet. Ez mennyire tartós, megbízható gép? kép
Milyen szemes kávét ajánlotok? Nyilván ízlés kérdése is, de néhány ajánlottat beszereznénk
-
prandris
tag
Szerintetek jók a barista tanfolyamok? Erre gondoltam. A diploma amit sikeres vizsga után adnak használható?
-
itaprak
csendes tag
A múltkori ötletelés után úgy dönöttem, hogy megnézem van-e értelme csapolás közben a hőprofilozásnak. Meg is tettem az első lépést, és megcsináltam, hogy a raspberry loggolja egy adatbázisba a csapolásokat, az androidos app pedig megjelenítse azokat.

Így néz ki a megjelenítés: https://youtu.be/8sBE7uXBvZU
A következő lépés, hogy beállítom a két profil végletet: hogy a csapolás alatt egyáltalán ne-, és hogy végig fűtsön. Kíváncsi vagyok, hogy ad-e valami ízkülönbséget a kávéban, és hogy így mekkora lesz a hőgörbe kilengése.

-
And06
aktív tag
tegnap újra volt "szerencsém" nespressot inni, most a "professional" azaz párnás verziót. 2 fajtát próbáltam, a ristretto nevüt (fekete), na az egy hányadék, vegyszerizü f.s, meg az espresso leggero-t, azt meg lehetett inni, olyan kávéizü

-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
ha esetleg valaki gondolkozik kávéőrlője eladásán kérem keressen meg privátban. Belépő szintű eszpresszó képes automata gépekre gondoltam vagy régebbi ipari darálóra (220V).
-
minas
aktív tag
Van valakinek tapasztalata, hogy a Hario Mini Mill kb. hány "klikknél" produkál Aeropresshez, V60-hoz, Chemexhez stb. megfelelő szemcseméretű őrleményt?
-
Illesvik
csendes tag
Sziasztok!
Iberital challenge darálóm rakoncátlankodik. Menet közben nem kapja fel a szemeket, hallhatóan üresen fut, majd egy kicsit darál majd megint üresen, és ez így ismétlődik.
Teljesen szét kellene kapnom? Vagy esetleg valamilyen őrlőtisztítóval próbálkozzam? Ilyet még nem csináltam, csak porszívózni szoktam.
Üdv Viktor
-
ronin s8
senior tag
-
ha valaki esetleg küzdene 3-4 lyukú fúvókával a tejhabosításnál: nem érdemes, egy kettesre cserélve azonnal hibátlan habot bírok csinálni, a hármassal egyszer sem sikerült. nyilván azzal is meg lehet tanulni, de az élet rövid! 1,4 baron a gőzkazán, ilyen jó gőzgépem még soha sem volt

-
zoknee
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Én kábelösszefogó spirál néven vettem. De ha bemész egy villamossági boltba és elmagyarázod, szerintem tudni fogják.
[link] -
tegnap óta megint van tamperem. az érzés, hogy tamperrel tömörítesz... megfizethetetlen!

-
Bekak
újonc
Van érdemi különbség az IMS szűrő és a pár száz forintos microperforált szűrő tudása között?
Kinek/mikor érdemes használni 18-22g-os szűrőt a 12-18g-os helyett? (Gaggia classicba mindkettő belemegy?) -
soldier2
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ha majd lesz pálinkafőzésre is alkalmas változat, cserélni fogok, de addig jó az ami van.

-
Peti...(16v)
tag
Első sörfőzésre alkalmas kávégép örömmel megjelenni balkán piac.

-
weinmaker
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Megvettem

-
W78
csendes tag
Ma voltam a Dock-ban Szegeden. Apám, hogy hogy szénné volt égetve a kávé 320 ft-ért...
Mintha szarvasiból ittam volna! Nem véletlen, hogy körben csak tejes italokat láttam.
Más, csak hogy én is hozzászóljak az E61 témához.
Kotyogóval kezdtem (mint mindenki más), aztán részben ennek a fórumnak köszönhetően megvettem a Baby-met és egy Mazzert (Mondanom se kell, hogy az asszony felesleges beruházásnak tartotta). Jókat "húztam" (nem tejeset), de jöttek az asszony barátnői és kapu-kat kértek. Kicsit ciki volt, amikor csak egyszerre kettőt tudtam kiszolgálni, addig a másik kettő nézte, hogy ízlelik azok akik megkapták. 1/4 óra várakozás után ők is ihatták. Eladtam a Baby-t és vettem egy E61-et. Nem volt várakozás, jött a gőz és egyszerre akár 4 kaput is el tudtam készíteni, ha kellett. Van benne egy szűkítő, így olyan sok víz sem kell a hűtőcsapoláshoz. Valószínű jobb lenne egy DB gép, csakhogy azt nem tudom megvenni. És ahogyan valaki már írta, igenis van befolyása a fórumnak a beszerzésre. -
zolnagy
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Hát most majdnem ez van. 3 gép van itthon, de csak a silvano maradhat. Pedig nem kispályás a többi sem. Egy Faema Family és egy primo baby a másik 2
@mester6, na igen, ezzel nem kell csinálni semmit (csak kávét
) -
Bekak
újonc
Expolygonnál kapható szűrőknél mit jelent az 53mm SM/Sp adat? Ez kompatibilis a Gaggiaval?
A 12-18-as szűrővel ugyanúgy 60ml eszpresszó kell lejöjjön 25mp alatt, mint a 18-22-es szűrővel csak erősebb lesz a kávé? -
silvano has left the building, én meg olyan kongó ürességet érzek
(ám jó helyre került
) -
zoknee
csendes tag
Sziasztok!
Valodi_robot fórumtársnak PID-eltem egy Classicot, egy XMT7100 típusú PID-et kért. Az eszköz egy rozsdamentes, polírozott egyedi házba lett beépítve, így tökéletesen passzol a Gaggiához látványban. Belül Pt100 hőérzékelő, szilikon vezetékek felsaruzva/ érvéghüvelyezve.
-
válasz
paljoc
üzenetére
parancsolj, itt van egy!
-
paljoc
tag
Na, átállítottam a 9010-est másodperc alapú csapolásról volumetrikusra, pont 30 ml-t csapol a szimpla gomb megnyomására, mivel befullasztottam így 39 mp alatt jött ki az adag. Most jóval durvábbra állítom a daralót , megnézem mennyire pontos így a kiadott kofi mennyisége. Klassz ezen célra ez a Miscela d'Oro csésze a kis gyűrű jelöléssel középen belül, pont addig kell folynia.
Hát ez így első blikkre nem túl pontos, ugyan csak 21 mp-ig megy de kicsit így is több jött le mint az előbb, ezek szerint extrém kilengéseket nem tud követni, csak kicsiket, ami végülis nem rossz, mert általában annyit kell csak ha ügyes az ember.
-
paljoc
tag
Jovan ma' nem gondoltam h ilyen hosszu lére eresztodik a tegnapi poen, szerintem inkabb akit izgat ki az a kepen, annak megirom. A harom-jaratu szeleppel jo helyen kapisgalt aki emlitette, de most mar back to the theresia, vagy e61 vagy...igen, tan ez a legjobb otlet: dalla corte!!!:-))))))
-
zoomon
tag
Eladó Gaggia classic típusú kávéfőző készülékem, dobozában szép, állapotban, második tulajdonosa vagyok.
Rövid leírás az eladandó dolgokról:
- Gaggia classic kávéfőzőgép
- Gaggia classic-hoz összefogató műanyag tálca dobozában tökéletes állapotban
- Gyári kar átalakítva naked karrá.
- Gyárinál sokkal jobb minőségű kar
- Vakszűrő
- Gyári dupla szűrő
- Gyári szimpla szűrő
- Jobb minőségű szimpla szűrő
- Egyes és kettes kifolyó
- Felső szűrő takarító kefe
- Kettő darab új felső tömítő
- Jó minőségű tejkiöntő gőzöléshez
- Másfajta gőzkar + csap
- Általam tervezett 58.6-os tamper nyél résznél kikönnyítve saválló rozsdamentes anyagból.
- Általam tervezett szűrőmagasító amibe belefér a tamper is.
- Dc ascor háztartási kisgép vízkőtelenítő 2 doboz
- Puly grind daráló tisztító kristály
- Tersonet tisztító tabletta
- A fényképen látható kávécsésze és alátét nem képezi az eladás tárgyát olyan értelemben, hogy szépséghibás tárgyakról van szó amit megreklamáltam, de a forgalmazó nem kérte vissza őket. Aki kéri a kávéfőzőhöz, mert éppen nincs más annak elküldöm szívesen.90.000 Forint

-
soldier2
őstag
Kaptam egy kis segítséget a Hg-one bejáratásához: 1kg Lidl-es light roast kávét kevéssel 30 perc alatt toltunk át rajta. Igaz apám azt mondta, hogy ha otthon is ezt kéne csinálnia, átszokna a 3 in1 kávéra. A lényeg, hogy újabb 2 kg-al közelebb a cél (eddig 3,5-4 kg volt összesen, már majdnem félúton vagyok).[link]. Amint látszik nincs itt egy fia rög sem. Mégis kéri a wdt-t.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Kávétól függően 8.5-9.5 gramm.
-
debsa
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Az is jo. Mind1 csak l1n vmi
-
debsa
csendes tag
Üdv kvmaniasok!
Tud vki segiteni h ki élez széles szép hazánkban lapos őrlőkést? Esetleg legyárt....
A mk ekr21rol van szo, sajna nincs balos kivitelu 68/35-36os a piacon, a mk meg nem gyartja, csak jobbost talaltam, de mivel egy vertikalis tarcsas geprol van szo, mint az ek43, a garatban levo csiga kioperalasa es ujra marasa megneheziti a lehetosegeket.Ergo, ha tudtok szakit aki elezessel v gyartassal foglalkozik, pü pls. Köszönöm
-
enterlaci
senior tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Na érdemes megmérni, mert 11 gramm ment bele jó finomra őrölve

-
mester6
tag
A hosszabb , tartály aljára leérő cső a szívócsó. A rövidebb az OPV (túlnyomás szabályozó szelep) által beállított nyomáshoz fölösleges vizet vezeti vissza a tartályba.
A pici lukkal ellátott szűrő az nyomásfokozós szűrő. Általában akkor lehet használni, ha csak valami vészhelyzet miatt nincs otthon szemes kávé és az ajándékba kapott "tégla" őrölt kávét kell elhasználni.
Normál esetben a szűrőtartóban lévő kütyüt és a nyomásfokozós szűrőt sem használják. -
Bekak
újonc
Valaki tud abban segíteni, hogy a Gaggia Classic víztartályába két szilikoncső megy le, de ebből az egyik nagyon magasan végződik, a tartályra írt MAX vonal szintje alatt egy picivel. Mind a két cső a vizet szívja fel a bojlerbe? Ha a rövidebb cső már nem ér bele a vízbe, akkor után kell tölteni a víztartályt?
Másik kérdésem, hogy ha a (gyárilag kapott) szűrőn alul csak egy pici lyuk van, akkor az nyomásfokozós szűrő? Mert a szűrő alatt a szűrőtartóban még egy habosító egységnek nevezett cucc is van (ezt egy a kávéjára valamit adó ember kidobja?). -
paljoc el salvador: hát ez finom, sőt, ez a shot most épp zseniálisra sikerült!

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- DJI NEO 2 DRONE, ÚJ 2 ÉV GARANCIÁVAL ELADÓ
- Vostok Europe Energia Rocket GMT karóra
- DJI Air 3 RCN3 drón szett - telefonos távirányítóval
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mintha szarvasiból ittam volna! Nem véletlen, hogy körben csak tejes italokat láttam.

(ám jó helyre került
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)