Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
minas
aktív tag
Minek venni forró csokit?
Ezerszer finomabbat csinálsz otthon, mindenféle E betűs borzalom és adalék és állományjavító nélkül.
Kiváló minőségű min. 20-22%-os* kakaópor + barna cukor (akár melaszos, ízlés szerint) + keményítő (a kukorica semlegesebb ízű). Ennyi.
Lehet cifrázni is, vaníliával (pl. szintén általad készített kivonattal
), egyebekkel.*a zsír, pontosabban kakaóvaj tartalomra értem.
-
Szyszko
tag
Durva basszus, most akkor ilyen szinten kinyírják gyakorlatilag a Babyket? Baby Twint fél éve vettem, akkor még simán volt újonnan.

-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Par Hsz-el ezelotti (#30638) tegnapi temamhoz folytatolagosan szeretnem kerni a velemenyeteket!
Egyelore (ahogy irtam is megelozoleg) Gaggia Classic kulalakra nem jon be annyira plusz az uj 2015-os LSB modellt nem is ajanljatok sokan.
A masik ajanlott a Baby volt, merthogy tudasra, minosegre ugyanaz mint a Classic.
Ebbol New Baby classicot (ami szemely szerint nekem a legjobban tetszik) nem talaltam itthon forgalmazva.
New Baby-t csak a Mall.hu arul online, most 100e-rol leertekelve 85-ert, ingyenes hazhozszallitassal, 2 ev garival.
Beszeltem a Cady-trade Kft-vel megint es megerositette a holgy hogy egyetlen kiallitoi darab Baby Dose (piros) van naluk. Listaara 100e de mivel kiallitoi darab 10%-ot adnak ra es 90-ert elhozhato. New Babyt, Baby Doset mar nem is tudnak rendelni, kifutott, nem lesz tobbet.Ti melyiket javasolnatok?
Baby Dose kiallitoi darab (elmondasa szerint erintetlen, maximum poros mert a polcon allt) 90k. Garit elfelejtettem kerdezni....
New Baby, Mall.hu-rol, ingyenes kiszallitassal, 2 ev garival 85kKoszonom!
G. -
zoomon
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Megértem, akik eddig megvették boldogok vele, eddig új vagy újszerű jollykba került, gondolom úgy könnyebben emészthető az összeg, ha azt nézzük, hogy a daráló új árának a 10%-ba sem kerül a készlet, viszont a használatát jelentősen könnyíti és nem utolsósorban jól is néz ki.
-
hifis50
csendes tag
A Kávébár Bazár rendszeres résztvevője: Szántó Tibor
forró csoki -
bajnokpityu
félisten
válasz
zoomon
üzenetére
szuper a cucc, látom is értelmét, de 22eFTot nekem sajnos nem ér meg

vendingo:nálam 1 dolog szokott néhány havonta összejönni. nem katasztrófa, de látszik, h nem tökéletes a konstrukció. hogy valami beakad valahova, (nyilván a rugók alá egy darab kávészem) és mintegy távtartóként működik, és elállítja az őrlési finomság állítót. aztán csodálkozok, hogy átesik a viz a milliméteres szemcsék között.
nem orbitális probléma, másoknak ettől több gondja van a gépükkel, de a Zoom féle kit erre pont megoldás lenne. Ezen kívül jó cucc a jolly.
-
srácok, forró csokit honnan vegyek? mármint igazit, amit aztán sok menetben a kávégéppel habosítok.
-
nepszter1
addikt
Hali kartömítést szeretnék rendelni a danettitől evo-hoz milyen ajánlanátok ?
-
vendingo
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Ritkán szoktam takarítani, mert nem nagyon gyűjti a maradékot. Az apró résekben szokott megülni a kávé, de az nem zavar, mert fixen beépül a darálóba, nem befolyásolja az ízeket.
Most nagyon durván tolja, szinte tapasztja a kávét a garatból kifelé. Már használtam korábban ezzel a kávéval, nem volt ilyen tapasztalat, csak a tisztítás után. Lehet délután szétkapom megint, hátha lesz változás.
Nekem a doserral semmi bajom nincsen, max csak annyi, hogy kar rángatás közbe hajlamos félreszórni a kávét, de ennek megakadályozására veszek egy szűrőmagasítót, így ez a probléma is minimalizálható. -
zoomon
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
-
tariattila
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
nagyban függ a kávétól s attól is, hogy mikor volt takarítva...
nekem a Mini-E (gyári hálóval) teljesen jó volt, ami rög képződött az nem ilyen 'egybemaradós' volt hanem a 'szétesős' (már amikor volt)
összességében nagyon meg voltam elégedve vele... kényelemre pedig csillagoshatosa mostani minőség azért 'kicsit' jobb.... viszont a dózer soha nem lesz a barátom akármennyire is rögtelenít
-
vendingo
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nálam nem tudom mi történt. Pár napja kitakarítottam a mazzert, azóta, nem rögösít, hanem egyenesen kockában esik ki a garatból a kávé

A héten megpróbálom másik kávéval is, hátha a mostani pörivel van összefüggésben a dolog.
Lényeg, hogy ilyet még soha nem produkált semmilyen kávéval. -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
mert nem jolly-e, azért
-
patroklos
újonc
sziasztok
van egy ascaso dream gépem, most próbálgatom, tud valaki segíteni abban hogyan tudok készíteni kicsit sűrűbb és krémesebb kávét(kicsi hab van a tetején) a géptől, vagy a kávé minőségétől függ?néha kicsit savanyúnak érzem a kávét, az mitől van?köszi a válaszokat
-
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
"Mazzer Minit nézegettem (elektromos adagolós) siralmas volt! pontatlan a mennyiség! nagyon! és rögösít, mint állat!
(de ez lehet cs az én szubjektív tapasztalásom... más gépeknél lehet, h azért jobb a helyzet...)"nekem mini-e van, a mennyiséggel sosincs baj, pontos. nagy a garat, ki kell szedni belőle az őrleményt (amúgy is ki kéne), egyszer ráindítasz és kész. a régi jolly csak azért "pontos", mert marha pici a garat, nem nyel el annyit. rögösíteni rögösít, mint kb. minden adagoló nélküli daráló. pedig most már jolly késekkel megy, mégsem múlt el a rögösödés és nem lett pontosabb sem

-
weinmaker
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Én ugyanezt mondtam, amikor kaptam egy vadi újat. Alig vártam, hogy megszabaduljak tőle. De van akinek meg tetszik

-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
látod, nekem (majdnem) mindig igazam van!
ha majd 1x jössz nálam, megcsodál6sz élőben is 1 Mazzer SJ-t!

Mazzer Minit nézegettem (elektromos adagolós) siralmas volt! pontatlan a mennyiség! nagyon! és rögösít, mint állat!
(de ez lehet cs az én szubjektív tapasztalásom... más gépeknél lehet, h azért jobb a helyzet...)más:
pihen a fagyiban negyed kg kofi!
h kell kiengedni? (ez az első alkalom, úh ha nem muszáj nem szeretném elrontani!
)
be van téve simítós zacsiba, és körbe tekerve frissentartó fóliával.
csomagoljam ki? v így egybe hagyjam kiolvadni? -
zolnagy
őstag
Van most nálam egy Gaggia Baby Primo Modello.
Úgy néz ki, hogy hamarosan végére érek a szerelésnek, akkor eladó lesz. Teljes tisztításon esett át. Tömítések, szilikon és nagynyomású csövek cserélve. A pumpa az eredeti régi ULKA (szintén tisztítva). A hibái: víztartálynál belül korrodál (kívülről nem látszik), a főzőfej körüli alsó burkolat nincs meg (így kaptam, ez vmi lemez lehetett, szintén nem látszik, csak alulról), a gőzgomb el volt törve, ezt megragasztottam (nem tudom meddig bírja)
Egyébként a festése gyári és sztem korához képest egész jó, gombok nincsenek megkopva. A termosztátja állítható, ez fel lesz erősítve a szellőző réshez és így állítható lesz kívülről is.
Akit érdekel privátban lszi jelezze. Én 40-t gondoltam érte.Képek (régi, új): [link]
-
minas
aktív tag
Filterezéshez eddig jószerével szinte csak afrikai arabica kávékat használtam, mégpedig megelégedéssel.
Tudtok az alábbi kávékról valamit? Ezek milyen jellegűek, milyen jellemzőkkel bírnak, illetve mennyire lehetnek megfelelőek filterezéshez?
Cuba Altura Lavado
Mexico Altura Arabica Lav. Organico
Brasil Santos Alfenas Dulce Arabica
Peru Arabica Chanchamyao
El Salvador SHG EP
Vagy úgy is kérdezhetem, hogy ezen országok kávéira mi jellemző az Etióp/Kenya kávékhoz viszonyítva? -
Szyszko
tag
Valamikor láttam itt a forumon, hogy valaki mutatott egy szűrő magasito eszközt, karba örlésnél hogy ne menjen mellé a kv, volt is rola kép, egy oraja keresem de nem talalom

-
soldier2
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Gondolom, be akarta muatatni, hogy mennyi cukrot bír el a crema
. A nyáron Velencében egy kis zugkávézóban (rohadt nehezen találtam meg) is karoson készültek az SO kávék, az olasz kávéra meg volt egy rendes LM. Sajna esélyem nem volt filmezni, akkora volt a tömeg és nagyon kevés volt a hely. Nekem legalább nem rakták bele a cukrot, csak mellé. -
hifis50
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ez a daráló még nekem is csak egy álom, úgyhogy korai bármit is kezdeni vele. De amúgy kösz a megelőlegezett bizalmat.
-
Kávé Kálmán
tag
-
paljoc
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Enyémen van, de tudod hogy kell rakni? Tarsd a megfelelő magánhangzón az ujjadat 2 mp-ig. Akkor megjelenik az adott karaterhez tartozó ékezetes készlet, akkor óvatosan csúsztasd az ujjad oda amelyiket ki akarod választani és már meg is van a hőn áhított "Á" betü pl. :-) /na meg egy nagy lófütyit, telóról én se ékezetezek, meg különben is állandóan sietek :-)))//
-
adriankoooo
senior tag
válasz
itaprak
üzenetére
Merjünk nagyot álmodni, hifis darálót épít!!! Ami már majdnem kész.
Itthon lehet ennyi lenne a piaca 10-20-30 fő, de posztolhatnál külföldi KV-s fórumokra is, egyből látnád mekkora lenne az igény.
Nekem Baby Twinem van, mondjuk úgy kellene gyártani, hogy ha lehet ezekkel is kompatibilis legyen.
-
itaprak
csendes tag
Tudja valaki, hogy hol lehet venni karra csavarható nyomsámérőt? Állítólag az expolygonban, de nem láttam a honlapjukon...
Illetve mennyire csöpögnek/eresztenek ezek, ha 15-25 másodpercig folyamatosan nyomás alatt vannak?
Paljoc nyomásmérője nálam volt vagy fél évig, ami jó volt arra hogy megnézzem kb. mennyire szökik fel 5-10 másodperc alatt a nyomás, de nálam annyira csöpögött belőle valahol a víz, hogy a nyomsáprofilozást nem tudnám vele beállítáani/tesztelni szerintem....
-
zoomon
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Miért nem elérhető a videó Gábor?
Közben sikerült lejátszani, hát az előkészítést nem variálja túl, elég hamar felkerül a kar

Az a cukormennyiség elég soknak tűnik nekem is, a dupla espressoban szoktam egy kis kanállal rakni. -
Soma01
veterán
A Hario Mini Mill mennyire ajánlott (nekem, mint) kezdőnek? Reggel 1x2 adag kávéhoz való mennyiséget kellene őrölni. (espresso)
-
jolti
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Komolyan? Ki vót' az?! Hozzátok elibém! :-)
A múltkor egy helyen megnéztem egy mazzer őrleményét.
Jó volt az biztos. De nem adnám oda érte a jó öreg macap m9-et! + Az enyém halkabb és gyorsabb volt.
Viszont láttam az expolygonban újakat, az elég lehangoló volt. ( Igaza volt pipázószékelynek.) Jó, mondjuk azok kisebb kategóriások voltak, de elég sok volt rajtuk a műanyag, míg az enyémen a két kis szellőzőrácson kivűl egy dekát nem találsz!
De ez csak az én véleményem. Azért egy SJ-t is megnéznék. Gondolom azért az már komolyabb cucc. -
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
hogy bírtad ki, hogy ne csapj a kezére és üsd ki belőle a cukrot?

-
Kávé Kálmán
tag
Róma, belváros, 3 nappal ezelőtt. A Kolosszeum, Pantheon, Vatikán és az elbarikádozott, felújítás alatt levő egyéb műemlékek után NAAAAAGY rugós karos gépeket hajkurásztunk a kávézókban. Négyet találtunk két és fél nap alatt. Ez a bárista nyújtotta a legparádésabb alakítást. A bezúdított talicska cukor elkeverése a választható programok közé tartozik :-). Sajnos nem rush hours volt. Így háromszor is kellett rendeljek, hogy ezt a remegős kezű home video-t rögzíthessem.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Wolfy999
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Nekem fel se tűnt az ékezetek hiánya!

A 2015-ös gaggia classic nem ajánlott kategória, sokat változtattak rajta. Ha részletesen érdekel, keresd ki a fórumban, volt már róla szó. A baby tudtommal még jó. :-)
Az őrlő legalább olyan fontos mint a főző, úgyhogy ne azon spórolj. Egy iberital vagy valami hasonló nagyon passzol a Gaggia mellé.
Ha nem ragaszkodsz az hozzá, hogy új legyen használtan is egész jó dolgokat ki lehet fogni, sokkal olcsóbban. -
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Hiszed, vagy nem, akkor vettem észre, hogy nincs ékezet, mikor írtad. Annyira megszokja az ember, ha siet fel sem tűnik.

-
Gravity1234
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nincs ekezet a billentyumon.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Legalább egy pár ékezetet rakhattál volna, akkor végig is lehetne olvasni.
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Espresso gepet szeretnek vasarolni karacsonyra, de az sem baj ha elotte megvan mar
es mar hetek ota turkalok info utan, most ratok talaltam! 
Ami szamomra fontos:
- Nem iszom/iszunk fixen minden reggel, este kavet, lehet van olyan nap amikor egyatalan nem.
- Amiket szeretunk, Capuccino, latte, sima espresso es egy-ket kulonlegesseg elkeszitese espressobol.
- En szeretek szoszmotolni vele, szeretem az elokeszitest, a folyamatat, a tejgozolest es hogy nem csak egy gombot akarok megnyomni.
- Nem akarok sem a fenti pont miatt, sem az arak miatt 150-180 ezerert automata gepet venni.
- Legyen megbizhato, tartos es nezzen is ki valahogy.
- Csinaljon szuper kavet.Jartam tobbek kozott a Barista.hu oldal szakuzleteben ahol nagyon segitokeszek voltak es arra a celra amire en keresek gepet kaptam is ajanlatot, ez pedig a Gaggia Classic vagy Baby volt, hona ok maguk nem aruljak ezeket, nagyon ajanlottak.
Azt mondtak, hogy ha az ember vigyaz ra, egy eletre szol, nagyon jo minoseguek es kifogastalan kavet csinalnak.Neten nezelodve picit elvesztem, mert tobb fele modell is feljon, raadasul sokat mar nem is forgalmaznak.
Classic es abbol is a 2015 LBS uj van, kaphato, de egy 20-assal dragabb mint a New Baby.
A New Baby-t egyetlen helyen talaltam megvasarolhatonak, az a Mall.hu, itt most leertekelve 85e-ert, ingyenes hazhozszallitassal es 2 ev garival jon. Van raktaron is.Talaltam New Baby Class-t is, ami design szempontjabol a legjobban tetszik, de ezt Magyarorszagon sehol nem talaltam mar megvasarolhatonak.
Azok az infok alapjan amit a neten osszeszedtem, illetve felhivtam a Gaggia szervizelesevel foglalkozo Kft-et is, ok is megerositettek hogy a New Baby es a Classic kozott belsoleg es minosegben sok kulonbseg nincs, igazabol a design es a tejhabosito cso mas, valamint a meretuk.
A legnagyobb problemam hogy szinte csak a Mall.hu jon szoba, szinte sehol mashol nem lehet ezeket megvenni. A classicbol talaltam a Media Markban egyet, de a ketto kozul a New Baby tetszik jobban en arra hajlok.
Jarulekos dolog meg a kavedaralo, amit ugyancsak a barista szakuzletben ecseteltek, hogy nem mindegy milyet. Gondolom kozhelyes a kerdesem, de egy sima 5-6 ezer Ft-os kavedaralo tenyleg nem jo? Tenyleg az az orolt kave ami abbol kijon nem eleg finom? ranezesre nekem eleg finom

Miben kell gondolkodnom?Minden hasznos infot, tanacsot szivesen veszek!
G. -
itaprak
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Néha megfordul a fejemben, hogy lehetne belőle terméket csinálni, de ahhoz még sokat kellene rajta dolgozni és egyedül kevés is lennék hozzá. Nagyon sok részéhez nem is értek, pl.: fogalmam sincs, hogy kellene egy ilyet piacra vezetni.
Arról az elhanyagolható szempontról már nem is beszélve, hogy abban sem vagyok biztos, hogy a potenciális vásárlok száma meghaladja a 20 főt
, de ezt nem tudom.Ha a forrást publikálom, ahhoz is kell még vele dolgozni, mert előtte rendbe kéne tenni 1-2 helyen a kódot (pl.: dokumentációt írni hozzá), kéne csinálni bekötési ábrákat és leírást, ..stb, mert csak a nyers kódot a githubra kipusholni nem sok értelme lenne

-
-
zoomon
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Igen le lennél, nálunk ilyen a kialakítása a dugaljaknak, nálatok meg van 3. kiálló láb. Mivel határmenti városban lakom és sokat hifiztem régebben volt pár olyan elosztós hosszabbítóm, amit szlovák hálózatba lehetett csatlakoztatni de az elosztó rész magyar szabványú volt.
-
mclord
aktív tag
Manapság egyre többet iszogatunk a feriben a narancsos Örmény kávét. Most már espresszo style nekem annyira nem is jön be, így arra jutottunk veszünk dzsezva /ibrik. Azt hittem ez egyszerű lesz, majd lekezdtem utána olvasni.
Rájöttem kell kézi daráló is a dzsezva mellé.
A kérdésem az lenne, ti honnan szereztétek be ? (annó amikor Törökbe voltam, ezek filléres tételek voltak és a barista boltba kicsit magasnak érzem az árat, de ha ennyi azt is elfogadom)
-
válasz
adriankoooo
üzenetére
na de miért kéne elpazarolni? gondolom, ha "kész" van, simán átmásolható a programkód és bárki megcsinálhatja otthon, aki mondjuk egy pid-elést is meg tudna csinálni, nem?
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
már a legelején mondtam, hogy előbb-utóbb veszek pörkölőt. lassan eljön az ideje amúgy, rendeződött kb. a lakás, ott a terasz, van hely stb. nem is anyagi okok miatt, egyszerűen ahogy az elkészítéssel imádok játszani, úgy jó lenne ezt a plusz kört is beletenni a buliba

-
az imént gőzöltem tejet egy 6 decis edényben. tudom, tudom, sokatoknak ez nem nagy szám, de több évnyi kisgépezés után egész hihetetlen volt látni, ahogy a dc lemészárolja a feladatot

-
itaprak
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
A hosszú hétvégén megcsináltam én is, hogy menjen a GC-n az előáztatás ki/be kapcsolása (meg a fűtési profil választás).
Már tesztelem egy pára napja, kíváncsi vagyok neked mik lesznek a tapasztalataid!
-
krupiz
csendes tag
Sziasztok!
Aki Graef CM70 darálót használ Brikkához, Aeropresshez is, az espresso álláshoz képest hány fokozattal érdemes durvábbra állítani kb. ?
-
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Melyik wifis csatlakozó van neked?
-
Surda-
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Fú,én elveszítettem a fonalat,meg nem is értek hozzá

-
adriankoooo
senior tag
válasz
Surda-
üzenetére
Most így van: ez a fehér cucc megy a WiFi kapcsoló kimenetjére, ebbe dugom a készüléket, ezzel a dugóval (azt hiszem ez az EU standard). Látod azt a lyukat ezen a dugón? Na oda megy bele annak a konektornak a föld saruja amit linkeltem.
Közben rájöttem, hogy van az a két kis bevágás a készülék dugóján, alul ill. felül. Tehát az is föld. Egy ilyennel már le lennék rendesen földelve?
-
Surda-
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ez a képen látható hogy megy bele abba a konnektorba,amit linkeltél?

-
adriankoooo
senior tag
OFF:
volt szó a WiFi-s kapcsolókról. Mindenképpen földelni szeretném a cuccost. Amit hozzáadtak átalakítót azon a kapcsoló felőli részén megvan a három láb, de ahova dugom a mi szabványú dugónkat onnan hiányzik a kiálló pöcök.
Nem láttatok valahol ilyen "pöckös" adaptert?
Basszus, bocs. Most nézem, hogy Magyarországon nem az a szabvány mint nálunk (SK). Eddig azt hittem.

-
-
válasz
adriankoooo
üzenetére
nálunk inkább egy hét egy zacsi, de így is érződik már a harmadik napon is, hogy gyengül a cucc
-
minas
aktív tag
OK, ez járható simán.
Nekem vannak kis zárható hordóim (25 literes), amiben élelmiszeripari anyagok voltak eredetileg, manapság kenuzásnál veszem hasznát, abba teszem a víztől védeni kívánt cuccost
.
Szerintem jó lesz. De ebben, plusz zacsikban a zöldkávé nem fog befülledni? Netán penészedni?
De ha jobb, akkor a nyerseknek is veszek aromaszerepes zacsikat. -
adriankoooo
senior tag
Pl. ez:
http://www.jofogas.hu/zala/SGL_Podstar_2_Black_Kavefozo_Elado_33130329.htm?first=1
Az ESE Podokat nem nagyon lehet otthon tölteni, ugye? Ha lehetne simán vennék egyet.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
), egyebekkel.

ha majd 1x jössz nálam, megcsodál6sz élőben is 1 Mazzer SJ-t! 

, de ezt nem tudom.