Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecke78
senior tag
Profitec go
Eureka helios 65
Külön vagy egyben eladó
Részletek -
fecke78
senior tag
Hirdetést lehet osztani?
-
verti1
tag
Köszi mindenkinek!
-
verti1
tag
Cascarat hogyan tároljátok? Mennyire érzékeny?
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB #140185 üzenetére
64-en ez igaz, de felette nem igazán. 80HU az majdnem teljes egészében ULF. 83HU is inkább a világosabb pörkölések jellemzőit hangsúlyozza. Közepesen sötét felettiekre az LS ajánlott. 98 és felette meg egyértelmű zsákutca, ha nem világos a bab.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Krajcsi #140184 üzenetére
Tudom, írtad, hogy nem adnád el a Majort, de egy megfontolást megér. Az árából "visszalépnél" Super Jolly-ra és ehhez vennél egy SSP HU kést (ha még elérhető, az itt hivatkozott forrásból). Én nagyrészt az általad írt célra használom ezt a kombót és nagyon elégedett vagyok vele.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Krajcsi #140184 üzenetére
SSP HU? Az kifejezetten presszókés. Egyébként szerintem a 151C is; ennél jelentősen jobb nem tudom lesz-e.
Barista flow-n vagy egy fickó, aki elég rendszeresen árul SSP késeket, boltinál jóval alacsonyabb áron. Mondjuk pont hónapok óta nem láttam, vagy nem fiygeltem.. -
Krajcsi
csendes tag
Valakinek van tapasztalata abban, hogy 83 mm-es, Mazzer Major kompatibilis, elérhető árban levő kések közül melyiket érdemes közepesen sötét pörkölesű kávéhoz venni? Most C késem van, de ez annyira nem domborít ezen a vonalon, viszont nem igazán használom a közepes vagy világos kávékra, mert ott meg jobban funkcionál a 64 mm-es SSP brew kés. Gyakorlatilag faternak meg vendégeknek tolom vele a sötét pöriket a fagyóból, de nem vagyok elégedett a végeredménnyel flair classiccal főzve az eszpresszót. Eladni nem akarom a Majort, de próbálnám jobban kihasználni. Viszont 140 pénzem nincs az SSP vonalra, hogy a világos oldalt erősítsem.
-
prtk
tag
CMTP
-
meander
tag
Sziasztok,
Van egy eladó EK43 S őrlőm, ha valaki épp ilyet keresne. SSP sweet lab késsel, felszabályozva + eredeti kése.
Köszi -
korpas15
tag
Sziasztok. Ha jól emlékszek van egy olyan csoport hogy Barista flow. Valaki megtudna oda hívni? Előre is köszönöm
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Vadasz03.24 #140167 üzenetére
Én sem írtam, hogy otthonra; fel sem merült. Szimplán odabüfiztem, hogy ha van az a pénz. Aztán @Bazsee árnyalta is.
-
zolnagy
őstag
Próbálta már valaki a Kapucziner Belize - Bourbont?
Én ma reggell ittam az üzletben és nagyon ízlett. Úgy emlékszem, már vettem ilyet korábban és akkor is jó volt itthon robottal is, de nem szoktam felírni, mikor mit iszom. -
válasz
RetepNyaraB #140162 üzenetére
Nincs az a hülye magánszemély aki megveszi magának otthonra 20k+ €-ért. Iroda meg bérelheti jó áron.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Vadasz03.24 #140161 üzenetére
Eversys? Hát, ha van pénz lóvéra...
-
Torzs18
újonc
Sziasztok!
Adott egy 2 hónapos Philips series 800-as autómata kávéfőző. Az örlőjével történt valami mert nem tudom kisebb szemcséjűre állítani. Eddig működött, de most mikor kisebbre szeretném állítani kb kitépi a kezemből a kis csavarót a nagyobb örlemény irányába. Mindent a leírtak szerint csináltam eddig, csak örlés közben állítottam és darálásonként csak egy pöttyöt fordítottam. Mi lehet szerintetek a probléma? -
vendingo
veterán
Május 31 Sopron.
Molnár Attila készül kávés különlegességekkel is, nem csak sablon kávék lesznek.
A kajáról az ország top vendéglátó helyei gondoskodnak.
(remélem ennyi reklám elfér a topicban) -
bbuffy
senior tag
R58 on hol kell a nyomást állítani? Le kell szedni itt is a felső tálcát mint a régieknél vagy máshol van?
Többi problémát már elhárítottam, jó is hogy szétkaptam teljesen. -
danbenzin
csendes tag
válasz
Alabástrom #140152 üzenetére
Szóval akkor idáig inkább csak szerencsém volt az engedékenyebb babokra. Majd ha nem lesz, akkor ráállok a pörkölés szerinti elkészítésre.
@p.lac: szeretem az ilyen motiváló egyértelmű igen-eket
-
p.lac
tag
-
Alabástrom
senior tag
válasz
danbenzin #140151 üzenetére
Ezt szerintem elég erősen kávéja válogatja...
Épp nemrég játszottam egyet, és a Munyinyából rendeltem filtert is és presszót is, hogy melyikből húzok jobb presszót. Korábban sosem volt még ugyanazon kávéból kétféle pörkölésem. Nyilván máshogy kell elkészíteni őket, nyilván érzékenyebb is a filter pörk az elkészítésre, könnyen fanyarrá válik ha túltolod vagy jellegtelenné vagy savanyúvá ha alul, illetve nehezebb elkapni, hogy balanszos legyen, viszont sokkal intenzívebben hozta a filter pörk az ízjegyeket, sokkal izgalmasab, élőbb volt, kiváló presszókat húztam a filter Munyinyából.
De mondjuk pont a filter pörkölésű Ruerából nekem nem sikerült olyan presszót húznom, ami jobban ízlett volna, mint a belőle készült filter. (Ehhez hozzátartozik, hogy eleve inkább a filtert kedvelem, lehet, hogy más, aki presszórajongó, elégedett lett volna vele)
...és azt is érdemes hozzátenni, hogy azokat lab sweet késsel őröltem, az azért inkább presszóban erős, lehet, hogy brew késsel és így minimális fine-al jobb lett volna a Ruera is. -
danbenzin
csendes tag
válasz
pikkubee #140150 üzenetére
Volt, hogy próbáltad a világosabbat is a robottal, összevetve a 2 pörkölés szintet eszpresszónak? Érdekelne, hogy van-e akkora eltérés.
Szándékozok csak filter pörkölésűvel kielégíteni a filterkávé és presszókávé vágyaimat is, idáig bejön a világos presszó, de nagyon az elején vagyok még. -
pikkubee
tag
Rendeltem egy kg mm ruera-t, ez a legjobb kávé, amit rövid pályafutásom alatt kóstoltam. Viszont csak napi egy adag fogy, szóval szeretném lefagyasztani.
Avent dobozokba szétporciózom és bedobom őket egy-egy zárt zacskóba is, ez a része megvan.
A kérdésem annyi volna, hogy várjak-e a pörkölési dátumtól számított 2-3 hetet a fogyasztással vagy menjen frissen a fagyóba?Előre is köszönöm!
-
Vadasz03.24
csendes újonc
válasz
vendingo #140142 üzenetére
Nem pénzről van szó elsősorban, hanem a kávé iránti bolondériáról. Amúgy x év alatt még vissza is jönne az ára, jó árban lehet azért jó zöldeket kifogni. Legalábbis a kis Roastinoval is meglepően jó eredményeket lehet elérni, persze a csokisabb vonalon, presszónal. Filternek nem sikerült még soha, legalábbis nekem. Lehet én voltam béna. De jó lenne valami profilozási lehetőség, mert akkor az eredmény ismételhető volna.
Az otthoni gépparkot kimaxoltam. Van 1 kiváló őrlőm és egy Robotom, illetve v60. Számomra innen nincs tovább, mert ezekkel az eredmény nekem minden igényt kielégít. -
hoffman_
nagyúr
fura kérdés, de hátha pont valaki így csinálja.
lakásfelújítunk, kiszorultam a konyhából. lesz viszont nettó 1,5m fa pultfelületem az étkezőben, szépen elhelyezve a gépekkel, falra feldobva, ami jól mutat ott. viszont így nincs víz és mosogató a közelben. a víz nem gond, hisz üvegből/tartályból megy. viszont a portafilter takarításhoz eddig mindig használtam. valaki csinálja baristásan, csak mikroszálas kendővel vagy más helyen a vizes blokktól? kíváncsi vagyok az itteni rutinokra. -
vendingo
veterán
válasz
Vadasz03.24 #140141 üzenetére
Én évekig pörköltem gene cbr101-gyel, most mással tolom.
Akkor pörkölj, ha már kimaxoltad az otthoni gépparkot, és nem tudod hova tenni a pénzt. Akkor lenne értelme az otthoni pörkölésnek, ha anyagilag visszatermelné az árát, de kisemberként nem kapod meg azt a kilós árat, amivel érdemes lenne belevágni. Én inkább elkölteném azt a pénzt fullos kávékra, mert kisérletezgetni kicsit drága hobbi. Esetleg haverokkal közösen összeállva jó buli lehet a kisérletezgetés, vagy nagyobb tételben zöld vásárlás. Mondjuk itt akik korábban hasonló, vagy egyszerűbb kis géppel kezdték, azok közül sokan már nagyban tolják, ami sanszos, hogy nem valósul meg, ha nem kezdik el valahol. Az biztos, hogy ekkora kapacitással pénzt nem fogsz termelni, ha ilyen ambícióid vannak. -
Vadasz03.24
csendes újonc
Ha már avx. Hoztak komolyabbnak tűnő kávepörkölő gépeket, mit gondoltok ezekről?
-
Speti69
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB #140138 üzenetére
Azt hittem mindenkinek ugyanazok a tételek mennek ki, de akkor nem. Én is a vegyes preszzó/filterre fizettem elő pedig
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Speti69 #140137 üzenetére
CM (illetve a preferált termelőik) szerintem nem használ(nak) aromákat. Vagy nagyon ügyesen. Illetve a "spontán fermentált" tételek elegánsan visszafogott aromássága azért más terület. Szerintem ki fog ez a téma magától tisztulni, csak idő kell hozzá.
Bab: Nekem más cuccokat küldtek. Vegyes presszó\filter 🤷 Volt benne Burundi, de Masha nevű. Illetve egy ferment brazil. Burundit alapvetően szeretem, ez a brazil meg pont nagyon adja, egyensúlyozva a klasszikus ízek és az abszolút 3rd wave között.
Ui.: van nálam egy DB1X tesztre. Simán megvenném, ha presszógép kellene. Ennyi pénzért ez a gép kurvajó, a számosan fellelhető kínai hülyeségekkel együtt is.
-
Speti69
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB #140133 üzenetére
Ha jól emlékszem Cm előfizura beneveztél
Az április végén küldöttben számomra mindkét fajta kávé rendkívüli volt. Külön érdekesség, hogy furcsa módon filter és presso pörkölésben is adták
Az egyik egy kenyai Kisson volt, a másik burundi Giku.
A Gikuból nagyon jön a ráírt maracuja, de nem gondolnám csítnek. A gyerekek is odáig meg vissza voltak érte. Neked hogy ízlett? Sok volt ez is, vagy benne volt a tűrésben?
-
Sziasztok,
Mit érhet szerintetek egy használt, de jó állapotú, rendszeresen tisztított, karbantartott régi DB1, fix 9bar OPV-vel? -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Vadasz03.24 #140131 üzenetére
Minden túl egyértelmű íz-ami amúgy nem igazán egy kávécserje sajátja-komoly gyanakvásra ad okot. Ettől még lehet meglepő(en finom), de egyrészt én pont nem szeretem a kamut, bárhogy csomagolják, másrészt a mindennapokra egyszerűen sok az ilyen íz. Nekem már a sima ferment is az. Lassan többségbe kerül, fene tudja miért. Mint a SUV-ok az autógyártásban. Érdekes ötlet volt, na de mikor már csak ezt kapod..
-
Vadasz03.24
csendes újonc
válasz
zolnagy #140128 üzenetére
Nem is állította senki az ellenkezőjét. Ha rámész a honlapjulra: "
Cherry is selectively handpicked and delivered to the on-site wet mill. Before processing cherry, Rodrigo combines a mixture of lactobacillus, saccharomyses and cerevisiae bacteria for a total of 10 different yeasts to cherry to promote fermentation. Rodrigo also added mango to this mixture to add additional flavor. Finally, he adds a sugar-rich mix to feed fermentation such as molasses, panela or granulated sugar. The mixture is sealed and fermented for 8 days. " -
Bigsy
újonc
Sziasztok! Szeretném eladni a Next Level Pulsarom. Keveset filterezek és a polcban "porosodik", az első 100 db-os papírját sem használtam még el. A Pulsar mellé, még tartozik 200 db filter papír. Ha felkeltette az érdeklődésedet írj és megbeszéljük az árát.
-
válasz
RetepNyaraB #140124 üzenetére
"Üvöltve kergettem" - jó hogy nem vagyok a gyereked
-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB #140124 üzenetére
Ezt az Albertkázmérpusztait épp nem rég említette a munkatársam, hogy ilyet még nem kóstolt. Ő is teljesen odavolt tőle. Egyszer biztos megnézem. Azt is mondta, hogy nem reklámozzák magukat. Fel kell hívni, aztán megbeszélni.
Más, ma vettem itt Győrben a Concept pörkölőtől egy 25 dkg Jungle Juice kofit. Én nem hiszem el, hogy ez nem cheat. Annyira élesen hozza a mangó ízt, hogy ez nem lehet igazi. Robottal turbo shottal és lassú lefolyással próbáltam eddig. Mindkét esetben ez volt (turbo jobban ízlett)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #140124 üzenetére
bocs, kakaó lesz az, már két-felé állt a szemem
nem rossz amúgy. savanykás fanyar, csoki jegyeket meg lehet benne találni. elrágcsálni az egészet sok lenne, de reszelni süteményre, joghurtra príma hosszútávra. hát, gondolom csak segíteni akart a takarításban
-
pulinyul
csendes tag
Sziasztok! Lehetőleg Budapest környékén keresek szerelőt, aki egy 2015 előtti PID, rézcső tuningos GC javítását megcsinálná. A hőelem valószínűleg megadta magát (nincs hőmérséklet kijelzés, az "omron" pid S.ERR hibakódot mutat), és talán a tömítéseket sem ártana cserélni (a kartömítés kivételével minimum 5 évesek). Kit ajánlotok, kihez tudnék fordulni? Köszi!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
hoffman_ #140122 üzenetére
Pörkölt kávébabot? Hát, az valami egyedi élmény lehetett
Én pörkölt kakaót szoktam néha!
Ui.: szerencsére az egész család köpköd tőle, a gyerekeknek büntetésül szoktam kínálni. A kisebbik ma reggel a spájzban ablaktisztítóval fújt be tocsogósra 5 kiló bontatlan, puccos, kismalmi lisztet. Üvöltve kergettem a kakaóbabbal. Azóta próbálom megmenteni a liszteket
-
gonnok
csendes tag
Ha vlaki keresné a tökéletes utazós megoldást, eladó a [9barista]. Akár egy K6 is akadhat mellé, ez megbeszélés kérdése.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #140118 üzenetére
Lindt nyilván kicsit kommersz, de 80% felett azért én szoktam jó dolgokat találni. múltkor Roastopus-tól rendeltem pörkölt kávébabot is, miért is ne alapon, az is mókás élmény volt.
-
halalfalo
tag
Sziasztok!
Kotyogósból milyen ajánlott típusok vannak mostanság?
Kicsit visszaolvasva Pascucci 3 és 6 csészés tűnik jónak, de leginkább 4-est keresnék. Bialettinél elég vegyesek a vélemények, van esetleg más ajánlott még? -
RetepNyaraB
veterán
Jó olvasni, hogy a rokon hobbikban is terjednek a szent elmebetegek
Sokkoló élmény megkóstolni a csokoládét, ami valóban kakaóbabból készül
-
Toobee
veterán
válasz
Toobee #140000 üzenetére
Mindet kóstoltam közben. Reklamáció tapasztalatom szerencsére még sosem volt a Kofioval, de elég gördülékeny. Diamond szerintem túl van húzva vagy már a zöld döglött volt, egyértelműen hibás kávé. 20 euróért már nem ezt várja az ember. Kb 3 perc volt cseten és jóvá is írták kreditként. Szerintem nem emberi ügyintézővel beszéltem, talán ezért ment ilyen flottul.
Tanat (ex Kawa) mindig jó, számomra a legstabilabb márka.
Pirat kínai magja kellemes, szerintem kávéban is nagyon hamar meg fognak érkezni a premium szintre.
Mazelab gesha magasan a legjobb ebből a szettből, tőlük fogok még kávét venni. Ez volt az első próba velük.
Nomadtól nem ájultam el, aztán ma reggel már megvolt az előáztatás indítás a Robottal, mikor kislányom szólt, hogy ő is szeretné nyomni. Mire a kis széket odaraktam neki eltelt pár mp nulla nyomással. Idáig ez lett a legjobb, ajánlom hozzá ezt a receptetezzel igazán finomra sikerült.
darkwood gesha is kellemes, de a Mazelab jobb vétel volt. Nagyon szuper környezetvédők, ezért a dobozban van egy műanyag szelepes tacskó, ami nem visszazárható, cserébe küldenek a kávé mellé egy logozott műanyag csatotoldalukat ks érdemes megnézi, igazi bullshit generátor.
-
Ígértem képet korábban az átfolyásszabályozósra alakított Ascaso steel-ről.
Így tettem be a dolgokat:Ez meg egy video.
Első próba ezzel a kávéval, és az előkészítésben is volt némi hiba - látható. Inkább csak az átfolyással való játszás mutogatása volt itt a cél. A kávéital meg nem is lett rossz. -
tuzpenge
őstag
válasz
JackFeryll #140108 üzenetére
A frenchpressel szerintem is kiváló tejhabot lehet készíteni szinte semmi befektetéssel....ebben tökéletesen egyetértek veled. Nekem a hőfokkal volt sokszor bajom, de ez is csak kukacoskodás nyilván mert megittam, meg azért na.......ez már tényleg first world problem.
Viszont nekem helységbeli adottságok miatt úgy néz ki jobb lesz ez a kis elektromos, de még kísérleti fázisban vagyok csak...Még az sincs kizárva hogy megy a szekrénybe és jön vissza a jó öreg frenchpress.
-
-
bbuffy
senior tag
Pesten van valaki aki e61 es gépet karbantart?
-
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #140101 üzenetére
Igen, utoljára én is így csináltam, de még nem volt olyan selymes állagú mint amit a frenchpressel tudok, de már simán a vállalható kategória (nem latte artra!!!), és még 1x a hőfok ami igazán a tuti benne (sztem). Még majd a félúton lekapcsolom verziót kipróbálom, csak ott a hőfok lesz a kérdés...de mindenesetre a folyamat egyszerűbb nekem mint a frenchpressnél. (Ok ez konyha függő is , de pl nálam a robot és a mikro nem egy helységben van, ezért mászkálnom kell ide -oda. Itt meg ez a kis eszköz pont befér a robot mellé és mikor a robot kosarába öntöm a vizet, akkor indítom a habosítót, és mire elkészül a kv akkorra a habosító is végez). A latte art ahogy írtam is nemizgat egyáltalán ezért az ide oda öntögetést kihagyom....
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- World of Warships
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Cipő topic
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest