Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Nyomtató topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jugeen
addikt
-
-
Alabástrom
senior tag
válasz
eastsider #138048 üzenetére
Ez full ízlés kérdése, bár a legtöbb embernek valószínűleg a HU passzol a legkevésbé a világos kávékhoz, mert ez a legkevésbé világos karakterű.
Ha nem tudsz dönteni, akkor a Lab Sweet / Cast az arany középút.Amúgy ez is jópofa írás, szubjektív és néhol igen fura, de gondolatébresztőnek sztem tök jó, és nem csak az SSPkről van benne szó.
-
RetepNyaraB
veterán
-
jugeen
addikt
válasz
eastsider #138048 üzenetére
Csak a HU-val van tapasztalatom, amivel jó testes még a világos pörkölés is. Amúgy azt mondják, hogy a Cast és az MP is többet megmutat a világos babok ízéből egy kicsit kevesebb testeség mellett. Az MP v2-n elgondolkoztam, de végül sikerült szerezni egy Mizen OM-et, így azt vettem meg.
-
válasz
eastsider #138042 üzenetére
válaszd szét a használhatóságot (minden "sd-ség" ide tartozik) és az őrlemény minőségét.
ha fel van szabályozva és jól van felszabályozva, majd beleteszel egy megfelelő kést, akkor ez egy legjobbabb 64 mm-es késes őrleményére képes cucc. tehát például egyenértékű őrleményre lesz képes egy ssp mp v1 késsel, mint toobee lagom p64-ese (ugyanezzel a késsel).
nagyobb lesz, rondább lesz, kényelmetlenebb lesz, de ami kijön belőle, az ugyanaz lesz. (illetve fordulatszámbeli különbségek még lehetnek az egyes darálók között)
hogy ssp-ből mi ajánlott? hát, milyen kávékat iszol?
https://sigmacoffee.co.uk/pages/ssp-burr-set-guide-2024 -
zolnagy
őstag
válasz
eastsider #138031 üzenetére
Mire gondolsz komolyabb késeken?
A valóság az, hogy a mazzer mini-e a Fio F64 evo késsel határeset, volt több olyan példány itt a fórumban, ami megakadt ezzel. De a fio F64 evo kés elég agresszív profilú, az én minimben ez őrölt a leggyorsabban, még a SJ 3 fázisú késnél (033T) is gyorsabb volt.
Az SSP HU kés viszont lazán megy vele pl. -
válasz
eastsider #138031 üzenetére
nem vagyok elég képzett, hogyaza kolléga biztos tudja a pontos választ. niche duót pláne nem ismerem. viszont, ha a mazzer workflow nem zavar téged, akkor szerintem azok a darálók, ha fel vannak jól szabályozva, verhetetlenek:
- elpusztíthatatlan
- ahhoz képest olcsó
egy niche duo biztos nem masszívabb, tartósabb cucc mint egy megfelelő mazzer. a mazzer hátránya pont a workflow, esetleg a méret, akit ezek zavarnak. akit nem, az boldog ember -
-
icm
tag
válasz
eastsider #132127 üzenetére
Én biztos nem cserélném a Teflonos bevonatúra amíg tiszta kráter nem lesz az aktuális.
Nem tudom hol kapható tejsav, én évente egyszer szétszedem és kitakarítom. Olykor másét is...Úgy generál: egy próba nem vészes. Van idénre 1-2 pörkölő akiktől szeretnék venni, egy 250g zacsi nem olyan vészes, maximum jó lesz.
-
rgb0007
csendes tag
válasz
eastsider #131276 üzenetére
Sajna még nem... Pedig már Lengyelországban kellene lennie a szállítmánynak, és el kellett volna indulniuk az EU-s címekre...
És ahogy látom vannak akiknek már egy hónapja megjött...A Met is késik pluszban, márciusban indulhat csak a tömeg termelés. Szóval szívás...
-
icm
tag
-
Peti...(16v)
tag
válasz
eastsider #117530 üzenetére
Marannal semmi baj, ha épp nyitva. Sokszor ittam már náluk finomat, de persze kevésbé jót is (ahogy ez bármelyik top kvzóban is előfordul).
Van egy új kvzó a Széplakalsó vasútállomás mögött (Széplak Delikát), asszem Bagirából főznek. Itt még nem ittam, egy próbát megér.
Vagy van a Fő utcán egy Cafe Spirit nevű hely, de inkább klasszik vonal. -
kurtuzov
senior tag
válasz
eastsider #115821 üzenetére
Itt van pár, visszamenőlegesen bőven. Azért eszköz/készítési mód függőek a feltételek.
Presszónál
Túl sok/túl finom őrlemény, nem nagyon jön ki semmi mert akkora az ellenállás
Nyilván ha kisebb (tizedgramm) eltérésekben gondolkodsz ott is a lefolyás ami jól állítható vele, az ízt azért jó pár más is (pörkölés, fajta, őrlemény etc) befolyásolja.
Az alacsony hőmérséklet - savanyú, magas hőmérséklet - keserű vonal eléggé kávé/gép függő. -
rastacsz
tag
válasz
eastsider #115355 üzenetére
Az az adado nagyon jó volt szerintem. Klasszikus espressohoz képest világos volt, de nagyon könnyen kezelhető, gyümölcsös, kellemesen savas.
______Kaptam viszont Guatemala huehuetenango-t, november 24-i pörkölés, de eddig bontatlan csomagban egy simítózáras tasakban 4-7°C-on volt.
"közepesen-sötét" pörkölés, ami nekem inkább sötét. Füstös, kesernyés ízek, nulla sav. Visszasírom a teesz omniroastját, pedig szenvedtem vele, de ezerszer élénkebb volt.
Lehet, hogy hideg vízzel kellene elkészíteni -
válasz
eastsider #115363 üzenetére
Persze!
sokminden is igaz ezekre a konstellációkra.
Bő egy éve válogattunk neten parkettákat meg falszíneket. elmentünk egy boltba, kölcsönöztünk egy RAL színskálát meg egy mintakészletet, aztán otthon megfelelő fényviszonyok mellett megnéztük, hogy a 10 kijelzőből melyiket tudjuk legközelebb hozni a skálához. Aztán a két elég jón néztünk meg mindent, mielőtt döntöttünk. -
Gery0505
aktív tag
válasz
eastsider #115355 üzenetére
Lehet a fotó kedvéért durvábbra őrölték egy picit a KV-t. Ha gyorsabban tud átfolyni, akkor ilyen lesz a tölcsér mint amit mutattál, kérdés, hogy ez jó-e.
Tényleg, összeszedhetnénk, hogy mik a jó lefolyás ismérvei. Pl.: Milyen vastagnak kell lennie a tölcsér aljának? Nekem olyan vékony szokott lenni, mint egy gyufaszál, vagy vékonyabb. Azt is szeretném tudni, hogy a lefolyás során mikor milyen összetevő válik ki a csészébe, hogyha mondjuk kesernyés lesz az eredmény. -
-
hogyaza
tag
válasz
eastsider #114605 üzenetére
Mini is jó,de ha kicsi kellene,én lehet egy első szériás jollyt néznék.Kisebb sokkal mint a rövid orrú (az alább linkelt jófosásos),és ugyanolyan jó.Én csak olcsó lelakottat vennék,és utána teljes felújítás után új fényezéssel egy örökélet saját ízlésemnek megfelelő új őrlőm van.
-
hogyaza
tag
válasz
eastsider #114601 üzenetére
Pont így van minden ahogy leírtad.
-702 után a Mazzer a köv. lépés.
-A zaj is stimmel.
-Nem kell püfölni,csak egy garatseprés és mégegy ráindítás után szinte zéró pangó.
-100 alatt is kifoghatsz használtat(viszont valszeg foglalkozást igényel még),de 130-150 között újjal azonos felújítottat vehetsz.(Jollyról beszélek,a Major drágább.) -
JackFeryll
őstag
válasz
eastsider #113761 üzenetére
Milyen italokat készítenél ? Nem mindegy hogy egy pici cortado vagy egy óriás latte. A tej habosítás után nőni fog térfogatban plusz még "örvényleni" is fog ezért biztos nem vennék 3 decis italhoz 350-es kiöntőt. (Aztán ha nagyon érzed a latte artot lehet venni fogsz nagyot gőzölni és picit önteni.
)
-
icm
tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Air 2s drón RC szett két akkuval és Variable ND szűrőkkel
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
- DJI NEO drón akkumulátor - új
- French press gyűjteményem felszámolom :) A kettő együtt 2999 Ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650Ti 4GB W10
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest