Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norkov84
tag
válasz
lojzi1 #140288 üzenetére
Gyári felsőszürővel használom, de én csak a papírral kísérleteztem. Nem éreztem, hogy hozzáadott volna a tisztább felső szűrőn kívül bármit is (számomra), így elhagytam a használatát, mert egyszerűbb a 2. kávé húzása (99%-ban kettőt készítek egymás után).
Amúgy meg amit Zoli is ír: alapanyag(ok) a legfontosabbak. Jó kávé és víz legyen
-
válasz
Alabástrom #140295 üzenetére
Az említettekkel nem teszteltem. 64mm-es DLC, SSP MP, C64 késekkel érezni különbséget már 800, ill. 1100 rpm között, a felsoroltak közül a kevésbé "harapós" SSP MP-nél kevésbé.
Korábban írtam ezzel kapcsolatban pár kommentet itt, valamelyikben van hivatkozás is - szemcseméret eloszlásra vonatkozó mérésekkel.
...persze ki is vagyok én, hogy menő(zős) infuleciás (k)arcokat kritikázzak, de Lance okosságait néhány megtekintése után ab ovo ignorálom. Ahogy egy meglehetősen alapos tudású ismerősöm egyszer mondta: az embernek szekunder szégyenérzete támad már attól is, hogy megnézi.Szerk.: BH cikk
-
verti1
tag
Én Flair-rel kísérleteztem évekkel ezelőtt különböző felsőszűrőkkel. A probléma az, hogy a felöntés kimoshatja a pogi tetejét. Ez pedig csatornásodást okoz. Nekem a 0,2-es IMS -t a pogi tetejére fektetve gödrösödött. Kettőt használok én is, így kizárva ezt a jelenséget. Egy régebbi hozzászólásomban bővebben kifejtem ezt a kísérletet képekkel illusztrálva.
-
zolnagy
őstag
válasz
lojzi1 #140288 üzenetére
Ez a kinek mi vált be, szereti kategória sztem. A végeredményt nem befolyásolja érdemben, ahogy írod is, ha jó az őrlemény, előkészítés, párhuzamos a tömörítés és persze a legfontosabb, maga az alapanyag. Én kipróbáltam több verziót is ( 1,7 sűrű puck screen, 0,2+gyári), végül visszatértem a gyári screen+papír kombóra, mert ez adta a mindig megbízható eredményt. De van ismerősöm akinek meg a másik vált be. Szóval kinek a pap, kinek a paplan tipikus esete
-
válasz
tuzpenge #140290 üzenetére
nyilván nem mondanám azt, hogy kiérzem, de jó eséllyel a papír/ps kicsit segít a pogácsát jobban egyben tartani, szinte semmi sem fog lebegni a vízben.
Papírt én nem használtam (csak néhány alkalommal próbaképp), de annak is kb ennyi előnyét láttam, annál jobban tetszik a könnyen öblíthető ps.de ha engem kérdezel, mindkettő elhagyható, a gyári felsőszűrő viszont sohasenem.
-
lojzi1
csendes tag
Robotosokat kérdezem: mostanában kezdtem aktívan használni, vettem hozzá vékony, 0,2-es puck screent. Első dolog ami feltűnt, hogy bizony ezzel kell a papír alá, mert enélkül csúnyán moslékosodik, meg talán valamivel finomabbra kell őrölni, de ezt nehéz eldönteni, mert a Robot sokkal kevésbé érzékeny, hogy 1-2 klikk ide vagy oda. De ezen kívül semmi pluszt nem érzzek a gyári puck-hoz képes ízben, csak fölösleges macera a leírtak miatt. Tudom, a gyárihoz is ajánlott a papír, de tökéletesen megvagyok nélküle. Kinek mi a tapasztalata? Egyre jobban hajlok rá, hogy a Roboton nem véletlenül vagy spúrságból olyan minden amilyen, hanem egyszerűen nem ad hozzá érdemi pluszt egy másik kosár vagy puck.
-
danbenzin
csendes tag
válasz
bbuffy #140286 üzenetére
Én azokat használom, a vele szűrt vizet isszuk is. Havonta cseréljük. Érzésre olyan 2 hét aktív használat után elveszíti a szűrt víz azt a jellegzetes ízét, gondolom elfárad a szűrő. Nem mértem. Nekem az ebből készült kávé finomabb, mint sima csapvízzel vagy más patronnal, meg vagyok vele elégedve.
-
bbuffy
senior tag
Víztéma. Mi a helyzet a Laica kávés patronjával? Próbálta valaki?
-
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy #140280 üzenetére
Na hazaérve megállapítottam, hogy a szabványos M5x8 csavar is hosszú (egy leheletnyit) a df64v-nek. Lemérve a gyári csavart az kb 7,5 mm, így ennyire lereszeltem. Főleg a felső késtartónál volt gond, mert ott tényleg 1-2 tized mm hiányzott, hogy rendesen meg lehessen húzni. Az alsó késtartónál az átmenő furatnál még éppen jó volt, hogy ne fékezze le a késtartót, de biztonság kedvéért lereszeltem azokat is 7,5 mm-re. [kép] [kép]
-
vicces1
aktív tag
Horvát, Osztrák, Szlovák, Szlovén
Mindenhol 700Ft körül van a Denkmit 5L víz, vásároljon be akinek kell, mikor arra jár!
Persze a németeknél a legjobb ár: 1,65.- euro -
zolnagy
őstag
válasz
rastacsz #140279 üzenetére
Szia, ilyen mélyen nem ismerem a csavar szabványokat
de rákeresve ez az egyik rozsdamentes aktív, Cr, Ni ötvözetes védelem. Egészíts ki, de nekem az jött át, hogy az A2, a hétköznapi nyelvben rozsdamentes, az A4 meg a saválló csavart jelenti.
Ma tudtam az egyik helyi Győri csavarboltban “rozsdamentes” M5x8 alacsony fejű (7984) csavart venni. Ennek most örülök, mert vagy nem rozsdamentes volt, vagy más hossz…stb
Amit én eddig vettem rozsdamentesnek mondott csavart, az mind sötétebb volt kissé a sima csavartól, tehát külsőre látszott. Nem tudom, mennyire adja vissza, de csinálok róla képet: [kép] [kép]Basszus, most nézem, hogy a csavarfejen ott virít az A2, szóval akkor az
Győrieknek: Cs-trio Kft a házgyárban
ui: o- gyűrű is itt van nálam, megpróbálom ezt térkitöltőnek a felső késtartóhoz.
-
rastacsz
tag
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Vadasz03.24 #140277 üzenetére
Számtalan Mekk Mester cégérem van és olcsón megszámítom bármelyiket. Sőt, mint a fenti példa bizonyítja, valójában ingyen osztom az észt
Ui. de akkor magamba nézek jól és mindenki örül.
-
Vadasz03.24
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB #140275 üzenetére
A világért sem szeretnélek megsérteni, valamint a feszkót sem szívesen szítanám, de létezik olyan szakterület a glóbuszon (beleértve a génsebészetet és az babiloni tekercseket is) amihez te nem értesz és/vagy nem tudsz hozzászólni?
-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB #140275 üzenetére
Ezt nem szívesen csinálom, mert az illesztési felületre is jutna így többlet anyag, akkor azt is el kell dolgozni, de akkor nem sértem-e ott fel. Nem, ezt inkább hagyom. A csavar hosszából levágok, de a fejet nem szeretném tovább formázni.
-
zolnagy
őstag
válasz
Tomace91 #140272 üzenetére
Szia, köszi. Közben felhívtam és 9,2-t mértek, ami alapján el is vetettem.
@Verti1, ma reggel voltam egy másik helyi csavarboltban, ahol szintén erre jutottam
Minden más csavarfej túl nagy volt, úgyhogy vettem ilyen alacsonyfejű imbuszt. Sajna ebből csak 10-es hossz volt, de majd levágom
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
vendingo #140268 üzenetére
Háza teljesen műanyag, de belül a motor - tök laikus szemmel, nem vagyok villamosmérnök - rendben van és végül is az érdekesebb. Weboldalon meg lehet nézni, alkatrészként.
Ja, persze fel lehet lökni könnyen, de használat közben nekem nem volt semmi ilyen probléma vele. A motor relatíve kis teljesítményű és a fordulata se magas; nem tudtam megakasztani, de meleg indítás mindenhogyan jobb neki.
Kb egy hónapja van itt, egyadagos üzemben. Csini kis pumpája van, mágneses köpőcsöve, könnyen takarítható. Ezért a pénzért nekem több, mint megfelelő. -
gboszi
senior tag
Ajánljatok nekem Budapesten szervizt Lelit Mara géphez. Előre is köszi
(Különben annyi a gondom, hogy melegedés után "fals" értéket mér és kvázi lekapcsolja magát. Szonda ok, pid elvileg ok.) -
Speti69
csendes újonc
A Kruve-nél 20%os apák napi kedvezmény van ma
-
vendingo
veterán
válasz
RetepNyaraB #140264 üzenetére
Agyalok már egy ideje, hogy mi legyen. Előrendeltem egy df64-et, de azóta megváltoztak a kávézási szokásaim, és a napi 3-4 kávézásból napi 1 lett. Erre totál fölöslegesnek érzem a kézi leváltását. Esetleg még opció lehet ez a cg301, de lehet még ez is túlzás ilyen felhasználáshoz.
Mennyi ideje használod? Anyaghasználat mennyire műanyag? Nem bizalomgerjesztő a pehely súlya. Anno volt műanyag őrlőm, 2 kezes volt a használata, hogy el ne dőljön. Utána meg 8-10+ kilós őrlőim voltak, amiknél ilyen probléma nem volt. Melóban szintén normális őrlők vannak, így egy kicsit azokhoz is viszonyítok, mert ott iszom a legtöbb kávét.
Több éve tekerem a kézit, nem tudom otthon a hétköznapokban hozna-e annyi pluszt, hogy ne mondjam vissza a rendelést. -
Plebi
senior tag
válasz
RetepNyaraB #140264 üzenetére
Srácok most komoly? Az összefoglaló 2024.12.05-én lett frissítve. Mindenhol kikérik maguknak az összefoglaló olvasását, itt meg ha arra van hivatkozva, akkor meg minek olvasom?
Tudom, hogy régi, tisztában vagyok, hogy minden változik, gyorsan. Itt vagyok már pár éve nem kértem olyat, amit más topikban nem tesznek meg a topikgazdák. Gondolom az újdonságokról, aktuális ajánlásokról már nektek is volt a fentiekhez hasonló, összefoglaló, hasznos hozzászólásotok amivel frissíteni lehetne egy linket, hamár a benne lévő nem az itteni mai szint.KitchenAid véleményt mire alapozod, itt egyetlen tapasztalati hozzászólás sincs a típusról, csak annyi, hogy nem sík késes, tehát szar, még belépő szintet sem közelíti meg, de a kézi kúpos darálók belső összeszerelése más kávéház, miközben tapasztalat a pontos típusról nincs.
Köszönöm!
Visszatérve, Sage teszttel tele van a net, mindenhol nagyon pozitív a végszó, AVX jelenleg 150-el olcsóbb, nekem megéri a felárat, ha utána nem kell cserélni, mert azon többet bukok. A daráló most ugyanannyiért eladható mint amennyiért vettem, ha nem lehet miatta jó kávét főzni és ki lehet próbálni 20 különbséggel a sík késes az AVX-et.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Plebi #140263 üzenetére
Drágább kúpos _kézi_ az nagyon más vonal, mint egy olcsó motoros kúpos. Van high end kúpos, igen. A KA nem az. Sőt , belépőnek is elég rossz. De nem én írtam egyedül.
Ezért. Robot istenkirály, de nem bulit kiszolgálni, tejjel.Topik összefoglalót egy admin tudja frissíteni, szabadidejében, ingyen. Majd egyszer. Ja és a topik nincs jó viszonyban az avx céggel, itt nem gyakran kapsz erre ajánlást. Kivéve lásd a db1 prot.
Illetve én ajánlgatom az alsó polcos cg301-et, ami egyszerűen ingyen van, vagy a kisebb dual bojler db1x-et. -
Plebi
senior tag
válasz
RetepNyaraB #140260 üzenetére
Te biztosan nem. Javasolnám az összefoglaló felülvizsgálatát és a komoly kávés topik technikai szinvonalához igazítani.
Ez alapján döntöttem egy drágább (mert alapáron az) kúpos mellett, ha az AVX CG301 szerepelne ott és már nem kapható eszközök, akkor lehet az mellett döntöttem volna, de lényegében még bukó nélkül el lehet adni. 50-ért vettem.
Értem én, hogy ez a topik már csak a több százezres darálókról szólhat, vagy felújított ipariról, de akkor miért vannak itt többen drágább kúpos kézi örlővel egy robottal?
Jelenleg eszpresszo alapok és technikai igények között az alábbi szerepel:
Köszönöm mindenkinek az AVX ajánlatát, az is jónak tűnik. Utána olvasok annak is. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Plebi #140258 üzenetére
ne vedd rossz néven, de presszó kontextusban ez gyakorlatilag nulláról indulás, eddig semmivel nem tudtál gyakorlatilag hangolni. a fentebb linkelt AVX géppel indulnék el én is, nem kell rögtön 5-600 ezret ellocsolni. bármelyiket is veszed, az a kitchen aid gyerekjáték mindkettőhöz, egyik gépet sem fogja tudni megtámogatni igazán. ha elindulsz vele és így is ízlik, előrelépésnek érzed a kávégépet, akkor érdemes őrlőcserét beiktatni. a tejes italok miatt a dual bojler valóban alapvető elvárás lenne a listámon.
ui.: én 500e kerettel inkább venném az AVX gépet és egy jobb őrlőt hozzá, felújított Mazzer, DF64, Kinu, stb.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Plebi #140258 üzenetére
Hát, itt biztos nem "ajánlunk" kis kúpos belépő őrlőket. Kicsenédet aztán tuti nem. Más kérdés, ha a legminimálisabban szükséges alapvetésről van szó. Helyzet viszont az, hogy a kínai cuccokkal nagyon megváltoztak az erőviszonyok. Van nálam egy szegedi cg301, 64mm sík kés, egyadagos opció, valami 70k Ft. Ez minden belépő kúpost nevetséges ötletté tett egy pillanat alatt.
Vedd a Sage-t, sokkal többet tud a Maránál. Vagy vedd a Marát, ha e61 fétised van (gyönyörű gép). Rosszul nem jársz egyikkel sem. A Sage jobban ki fog szolgálni, ha folyamatosan kell húzni egymás után, pláne tejjel vegyesen. A Mara feje rondán túl tud melegedni.
Vagy felettem a DB1 prot. Esetleg olcsóbban a db1x-et. Azon nem lehet egyszerre húzni és gőzölni.
-
zolnagy
őstag
válasz
Plebi #140258 üzenetére
Amikor elsőre manuált írtál, akkor a robot ugrott be, mint ajánlható, de így már tiszta, hogy igazából egy félautomata dual bojleresre gondoltál. Sztem teljesen jó, amit kinéztél. A fenti felhasználásra valóban indokolt a dual bojler. Abból meg újonnan ez az egyik legolcsóbb ajánlható. Az avx db2 pro, ami még árban jónak tűnik és dual bojler: [link]
Nekem nincs vele tapasztalatom, majd megírja, akinek igen.
Az őrlő nem tudom melyik kitchenaid, valószínűleg kezdésnek megfelel, aztán meglátod, akarsz-e feljebb lépni. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Plebi #140253 üzenetére
ez teljesen szubjektív lesz, de én biztos nem vennék Sage-t a Mara ellenében. a 'tech' funkciókínálat szerintem túl van spilázva. amit változtatni kell, azt a Marán is tudom hangolni.
azt azért érdemes lenne tudni honnan indulsz neki, nulláról egy félmillás géppel elkezdeni drága trial-error lehet - ha a fenti gépparkkal kávéztál eddig.
-
Plebi
senior tag
Egyre többet olvasgatva és egyre több videó alapján arra jutottam, hogy veszek egy "normális" espresso kávéfőzőt.
Már régóta szeretnék venni valami jót, Awaken kávé jutott el hozzám mostanában és úgy voltam vele, hogy a saeco, nespresso, V60, és kotyogó mellé/helyett vennék valami "manuális" szűrőkosaras eszközt. A használt piacon inkább nem nézegetnék, Gaggia rejtelmeiben inkább nem merülnék el, tuningolni nem szeretnék. Lelit Mara tűnt befutónak, de James Hoffmann videója elvitt a Sage Dual Boiler felé. A funkciói, az állíthatósága (techisége) megfogott.
Jó döntés lehet egyet venni? Kávégépbolt fent van fizzen, nem is drágább mint a webshopjukban. -
zolnagy
őstag
válasz
qvik27 #140250 üzenetére
Hétfőn felhívom őket a csavarfej miatt (nem vagyok biztos, hogy a képen a valós csavar van). Ha ok, akkor berendelek én is, bár itt a postaköltség lesz a rendelés nagyobb hányada... Kár, hogy helyben (Győr) ilyen méretűt nem találok. Azért még teszek egy próbát a Tar-ban.
-
válasz
zolnagy #140248 üzenetére
Bocs, a méretek miatt, valójában csak hamar kattintottam egyre a fejforma miatt.
Szerintem a linkelt csavar biztosan megérne egy próbát! Lehet, be is rendelek én is. (A képen valóban torx van,
Egyébként vélhetően nem befolyásolja érdemben az őrlési folyamatot a csavar fejformája, az őrleményre gyakorolt hatását meg teljesen elhanyagolhatónak gondolom. -
gubabela
senior tag
válasz
lojzi1 #140246 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítséget. 51est néztem temuról valamit, majd megjön, annyira nem lényeges. Vagy ahogy utána olvastam, a normcor-t le tudom csiszolni és akkor az is passzol. Sikerült közben kipróbálni, húztam egyet yirgából. Elsőre nem is lett rossz ahhoz képest, hogy az őrlővel is ez volt az első próba. Ízjegyeket szépen hozta, de még be kell állítani, mert kicsit túlkivonatolt lett és hőhiányos.
-
zolnagy
őstag
válasz
qvik27 #140247 üzenetére
Ezt néztem, sajnos nem jó, mert túl nagy a fejátmérő (9,5 mm), ami már nem fér el. [kép]
Amúgy a 10-es már hosszú (a felső késtartóban ennyit már nem enged a zsákfurat), M5x8 kell.
Én ezt néztem, de annak ellenére, hogy van rajz, nincsenek megadva a méretek (fejátmérő), illetve a leírásban imbusz, de a képen torxnak néz ki (ami amúgy még jobb lenne): [link] -
válasz
zolnagy #140245 üzenetére
Ilyesmi?
Pont ilyesmin agyalok mostanában, és épp a késcserék miatt. (Csak nálam a CF64v-ben.)
Szerintem a TORX vagy az imbusz jobb, mint a kereszthornyos, leginkább amiatt, hogy a lazítás, meghúzás nem igényel lényeges axiális erőt -így a forgó késtartót nem is kellene kivenni. (A betömődött őrleményt tűvel simán ki lehet takarítani.) -
zolnagy
őstag
Cserélgettem a késeket a DF64V-ben és az egyik csavart már nem tudom jól meghúzni, tehát gondoltam veszek hozzá a helyi csavarboltban. Hát nem, mert ebbe már M5 csavar kell (szemben a mazzer M4 csavarjával), amihez kb 8,5 mm max fejátmérő társulhat. Sajnos a standard csavarok feje (a süllyesztetté is) ennél nagyobb. Így vagy rendelek avx-től gyári df csavart: [link] , vagy gondolkodom, mit lehetne. Felmerült egy ötlet, hogy imbusz csavart tegyek bele, mert az biztosan tartósabb, illetve a meghúzási nyomatékot is jobban lehet vele érezni (szerintem fontos, hogy egyformán húzzuk a csavarokat mind a három helyen). A síkból ugyan nem lóg ki, de a nagyobb fej miatt a belső "előtörő" késekbe már belelóg, így ott biztosan akadályozza a kávé "zúzását". Szóval valószínű e miatt el kell vetnem, bár a meghúzás miatt mégis jobban tetszene.
Szóval, csinált-e már valaki ilyet (akár más őrlőben), és mik a tapasztalatok?
Gyári csavar: [kép] [kép]
Imbusz: [kép] [kép] -
kmarci25
veterán
válasz
gubabela #140240 üzenetére
A Hugh IMS passzol. Csak ha ilyet veszel, akkor kell hozzá egy 51mm-es tampernis, mert a gyári nem jó a az új kosárhoz. És az új tampert nem tudod majd beletenni a kosárba és olyan kompaktan összecsomagolni, mint az eredeti eszközökkel. Cserébe tényleg jobb az IMS kosár, de akkora különbséget én nem tapasztaltam, de ez lehet csak az én ízlelőbimbóim hibája.
-
hoffman_
nagyúr
matrica meg hologram lassan rajtam is van, azért kérdeztem.
-
zolnagy
őstag
Így van. azért ha egy kést kézbe veszel, megnézed tüzetesen, kiderül, ha hamis. Akkor érné meg hamisítani, ha jóval olcsóbban elő tudnák állítani, mint az eredetit, de ezt nem hiszem. De, hogy ezt úgy tudják, hogy nem vennéd észre, hogy hamis, azt nem hiszem. Ha meg tök ugyanazt elő tudják állítani, mint az eredeti, akkor csinálják
Nem egy műtárgy ez
-
válasz
Alabástrom #140235 üzenetére
A kések gyártásához kicsit komolyabb technika kell.
-
Alabástrom
senior tag
Kíváncsi lennék, melyiket nehezebb hamisítani - a kést vagy a matricát...
-
hoffman_
nagyúr
hülye kérdés: random SSP burr esetén honnan lehet tudni, hogy eredeti-e? hamisítják ezeket?
-
Nálam döglött be valami, vagy tényleg ekkora a pörgés?
-
danbenzin
csendes tag
Goriffee TP, a legutóbbi világos pörkölés nyilván vaktában, ruandaiból volt, nagyon bejött.
-
jugeen
addikt
Részecskeeloszászlás 83mm-en.
LS
MP
HU -
jugeen
addikt
válasz
Alabástrom #140222 üzenetére
Nem. A 80HU az a EG-1 ULF. Valamennyi HU-k közül annál a legkevesebb fine.
-
jugeen
addikt
válasz
Alabástrom #140220 üzenetére
SSP Insta profil, EAF burr catalog és Dead Burr Society.
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB #140218 üzenetére
Nem volt kérdés, hogy a HU presszó kés-e vagy sem. Igen, az. Az eredeti kérdés az volt, hogy "melyiket érdemes közepesen sötét pörkölesű kávéhoz venni". A 83HU jobban hangsúlyozza a savakat, mint a cast, ami szerintem kevésbé áll jól a sötétebb pörkölésnek.
-
RetepNyaraB
veterán
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB #140204 üzenetére
Az ízlelőbimbókról valóban nem lehet vitatkozni. A hozzászólásom lényege az volt, hogy jelezze Hansung hibás névkonvencióit. A HU közel az összes méretnél más-más tulajdonságokkal bír. Ami az egyik erőssége, az a másiknál lehet hiány.
-
roykeane
újonc
sziasztok,
eladóvá vált megbízható Sage őrlőm, akit érdekel, itt megnézheti
https://hardverapro.hu/apro/sage_bcg820_kavedaralo_kaveorlo/friss.html
-
zolnagy
őstag
Nincs valakinek elfekvőben 1/8" 6mm forrasztható csővég? Ilyen: [link]
Elfelejtettem berakni a rendelésbe, most meg nem szívesen fizetnék csak ezért 2500 Ft GLS költséget. Vagy szerintetek van esély ilyet találni helyi csőszerelőboltban? -
mrrr74
aktív tag
Csaeréltem a kazán felső részét és gyárilag M4-es a menet benne. A PID-hez menő hőszenzor M6-os, ez volt benne eddig, fel volt fúrva az eredeti lyuk.
Soha nem szedtem szét, így nem is néztem mekkora az átmérő. Tökéletesen teszi a dolgát a gép, csak már eléggé vízköves és oxidált volt - már látszódott törmelék a kifolyó vízben - ezért a csere. Felső vízterítőt korábban már cseréltem, mert alamínium darabok váltak le belőle, így nem tudtam mit iszom, alut nem nagyon akartam, féltem, hogy a bojler is korrodált (végül nem, de egy fél marék vízkő volt benne).
Keddig nem tudok M4-es méretű hőelemet venni, így valószínű az lesz a megoldás, hogy a menetet nagyobbítom.
-
mrrr74
aktív tag
Sziasztok,
béna voltam és bojlercsere után eltörtem a Gaccia Classic termosztátjának menetét. User error, szerencsére ki tudtam fúrni úgy, hogy az alu házban lévő menet nem sérült, viszont nem lesz kávém
Esetleg valakinek lenne eladó darab Bp-en vagy Gödöllő, Veres környékén? 36TXE30 L145-15C, szerintem a gyári. Van PID is a gépen, esetleg átmenetileg ki tudom iktatni?
Köszönöm -
Toobee
veterán
-
kmarci25
veterán
Nagyon régen használtam a V60-at, K6-tal meg egyáltalán nem. Etióp közepes pörköléshez milyen tartományban keressem a jó beállítást? 90-120 klikk valós lehet?
-
zolnagy
őstag
válasz
Nálam 64-es kések vannak, de amit olvastam, nagyjából itt is megvan a különbség a LS v3 és a HU között. Ezt akarom kipróbálni. Ha minden igaz, össze tudom majd vetni egy győri fórumtaggal, akinek meg HU lesz az őrlőben. Majd jól leteszteljük.
-
BBpeter
tag
válasz
Megpróbálok akkor egy viszonylag standard receptet Reneka, vagy VST kosárral, 18g 1:2 Londiniumot ~30mp körüli lefolyással 93 fokon, aztán onnan kezdek el játszadozni.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
zolnagy #140200 üzenetére
@jugeen véleménye szerintem kicsit egyedül áll a 83-mas HU késsel, de ízlelőbimbókról nem lehet vitatkozni.
A LS mindenesetre egy modern presszó kés. Sokkal tisztább ízeket hoz a 151C-nél, ám nem szálazza szét őket, mint a MP profil. Részecske eloszlásban elég sok port tartalmaz. Sok teszt van már róluk.BBPeter@ nem egy faxnis cucc, kellemes vele próbálgatni is, nem lesz bosszúálló. Ha hosszabban vacakolok vele, jobban előjön a fermentes rész, de nagyon kellemesen. Röviden meg egy nagyon zamatos italt kapok.
A mosott burundi filter sokkal keményebb dió, pedig presszó verzióbam elég hálás volt az is. -
BBpeter
tag
[Morada do Sol]
Valakinek van tippje receptre, amivel próbálkozzak? Esetleg nyomásprofil is jöhet.
Először nekiugrok az ECM-el, de lehet a robottal is megpróbálkozok.Nagyon régen nem ittam már Brazilt, viszont ez nagyon izgalmasan hangzik.
-
Toobee
veterán
válasz
Toobee #140113 üzenetére
Közben kaptam egy cserekávét. Ez már nagyon rendben volt. Ezt írta mellé a pörkölő:
thank you for your message. I am so sorry with your negative experience with our coffee. Could you be so kind and send me photos of beans.
Only thing what is in my mind is that we exchanged filter roast with espresso roast. Because our filter roast profile for this coffee is with 45 second development. It is hardly possible to over roast it.
We will send you new coffee so please send me your address and phone nr.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Update 07.31. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest