Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pikkubee
tag
válasz
Alabástrom #140496 üzenetére
Tetsu kasaya hybrid 2 módszerével főztem az utóbbi időben, egész stabilan bevált, de ez is érdekesnek tűnik. Ki is próbálom, ha lesz hozzá türelmem.
illetve sok jeges filtert ittam mostanában CM la Claudinaból, nagyon bejött ezzel a recepttel [link] -
Alabástrom
senior tag
-
vendingo
veterán
Köszi az ajánlásokat, már úton van egy k6 az egyik fórumtárs jóvoltából.
Timemore s3 viszont nagyon tetszik. -
gubabela
senior tag
84eur most német amazonon (prime day akció) a k6 [link]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
bbuffy #140488 üzenetére
Esetleg még Timemore S3, van néhány pozitív vélemény róla (pl. [link]), de azért kevés a tapasztalat vele. És nem is sokkal olcsóbb, mint a K6.
Egyébként ha nem sürgős a dolog, érdemes ezekre Aliexpressen is rákeresni, sokszor elég szép akciók vannak, akár fele áron is ki lehet fogni dolgokat.
-
vendingo
veterán
Az 1 hetes barista space őrlőm ennyit bírt. Most egyezkedek coffeedesk-el refund ügyében. Az állítómechanika meghalt, illetve a tekerő kar is kimozdult a helyéről.
Milyen kézit érdemes venni 30k környékén.
K6 most amazonon akciós. Zp6 lenne a vágyam, de annyit nem adnék most ki rá. Kingrinder p2 nem nyerte el a tetszésemet, elektromost nem szeretnék. (Amúgy akciós alzán, ha valaki ilyet szeretne) -
TDX
tag
A nyíl mutatja a szilikongyűrűt.
Egyébként én is kísérleteztem korábban befőttesüvegekkel, nekem valahogy azok sem voltak légmentesen zártak. Igaz sosem vettem külön befőttesüveget, hanem csak azt próbáltam amit máshoonnan szereztem, méz/lekvár volt benne (ilyen kicsi hatszögalapú hasáb formájúban is), gondolom különböző fajták különbözőképp zárnak. Én ISOLAB 078.02.005 centrifugacsöveket használok, mikor Amazon.de-ről rendeltem két éve még jóval olcsóbb volt ott, de úgy látom 10€+posta alatt hozzá lehet jutni most is 50 darabhoz máshonnan. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Geresics #140477 üzenetére
Szerintem ha nincs gondod a kapszulás kávé ízével, és ennyire zavar a körülményeskedés kávéfőzés előtt / közben, akkor a kapszula verhetetlen. Környezetszennyezésen lehet vitatkozni, de ugye onnan indulunk hogy ha pl. mosott kávé, akkor alapból elég masszív mennyiségű vizet ellocsálnak. Aztán az egészet áthajózzák a világ másik feléről. Pörkölés se épp energiaigény-mentes folyamat. Ha nem alumínium kapszulába töltik, akkor meg valami műanyag zacskóba fog bekerülni. Szóval ha valaki nagyon környezettudatosan akar kávézni, akkor ne igyon
Röviden: a te igényeidet a kapszulás kávé elégíti ki legjobban, ha meg vagy amúgy elégedve az ízével.
-
Toobee
veterán
válasz
Geresics #140477 üzenetére
Ha a minőség csak a sokadik szempont, amit minden más megelőz, akkor valóban nem a legszerencsésebb a hardcore topik. A kényelmnek ára van, ihatsz top kávé árban kapszulást is. Gyors, egyszerű, drága. Nespresso régi szetthez nagy a választék, több pörkölő kínálatban találsz hozzá töltetet.
-
Geresics
addikt
válasz
Toobee #140476 üzenetére
Köszi, a darálás nem jöhet szóba. Most őrölt kávét használok, és gyűlölöm az egész lapátolós, mellémenő, szélére odakozmáló, vakarászós folyamatot, a kómás fej pedig további nehezítő tényező. Fő motiváció a lustaság (meg hogy a jelenlegi gép 1 hónap múlva megszűnik létezni).
(#140475) vendingo
Köszi, beírtam oda is.
Google alapján eddig vagy egy Phillips darálós lesz, vagy egy Nespresso Mini kapszulás izé, de gondoltam nem csak Google-re bízom magam... -
Toobee
veterán
válasz
Geresics #140473 üzenetére
Daráld le előre, adagonként kimérve. Automata félelmed akkor valid, ha benne hagyod a zaccot két kör között. Mivel mondod, hogy kómás vagy, gondolom nem akarsz manuál géppel bajlódni. Szóval vennék egy karos valamit, lehetőleg gyors felfűtésű gépet, plusz darálnám előző este és jól záródó üvegekbe raknám.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #140341 üzenetére
kb. egy hete használoma Pullman-t, nagy megelégedéssel. nagy eltérést nem mutat a VST-hez képest. szerintem a gyári kép picit csalóka, nem tűnnek ilyen nagynak a lyukak. bal oldal VST, jobb oldal Pullman 876. ez nem high extraction kosár, hanem high precision. Kofio-ról megjött a pakk, sorban bontogatom őket, fel sem tűnt, hogy decaf-et iszom egy hete, egészen patent ez a Colombia*. brutál átjön benne a Maracuja, még picit sok is volt az elején. már gyanús, hogy nem gyári, de határeset, nem tudtam eldönteni. picit finomabbra kellett őrölnöm a VST-vel, aztán megjött a Pullman és a teszteléskor nem állítottam utána, közel azonos volt a lefolyás, hangyányit gyorsabb talán. naked kosarat ezzel húzom, VST meg átment a dupla kifolyós vendég kosár / két szimpla karba.
*messze a legdrágább koffim volt eddig 22EUR/250g, szóval csak óvatosan. ennyiért van több/jobb. cserébe decaf csoda.
phranxinatra: köszi, pont erre volt szükségem a VST mellett
-
Geresics
addikt
Sziasztok,
heti 2-3 egymást követő nap reggelére kellene kávégépet vásárolnom magamnak. Ezt azért ilyen hülyén írom, mert évente párszor előfordul, hogy 8-10 napig nem megyek arra, de általában is a két megjelenésem között eltellik 5-6 nap.
Normál esetben vennék oda egy darálós gépet 100eFt környékén, de két dologtól félek:
1.) a darálóba öntött kávé elveszti ennyi idő alatt az aromáját
2.) a zaccba mindenféle dög (moly, stb) belelárvázikKézenfekvő volna a külön darálás, de soha többé nem vagyok hajlandó reggel kómás fejjel arra koncentrálni, hogy vajon mennyi daráltkávé megy mellé, mennyi ül fel a peremre, stb. Tudom hülyeség, de ez van.
Szóval mit javasolnátok egy ilyen elfuserált embernek? Darálós, kapszulás, podos, vagy valamilyen más kávégépet?
Otthon van egy 7 éves Saeco Lirika darálósom, ezért gondolkodom darálósban, mert ha az tönkremegy, akkor az újjat rögtön hadrendbe tudom állítani.
- Darálósnál ugyanakkor félek a tisztántartásától, illetve annak elhanyagolása esetén a következményektől.
- A podosnál félek attól, hogy elöregszik a párna, nem tudom ez mennyire valós.
- A kapszulásnál ezek megoldódnának, de pár éve azt hallottam, hogy egyrészt drága a kapszula, másrészt annál környezetszennyezőbb dolog nincs is valójában.Vagy ez mind hülyeség?
-
lazoltan
csendes tag
válasz
vendingo #140470 üzenetére
Nem célom, hogy ők "jobbat" igyanak, csak hogy ne legyen annyi gép otthon, ígyis úgyis tolják bele a mézet, cukrot, tejet, bármit főzök nekik a robottal akár, ezért már nem is kapnak rendes kávét
Csak inkább vennék egy aromaboyt mint egy új szarvasit, de akkor legközelebb csinálok egy kávét v60-nal, és ha nem veszi észre, hogy nem a szarvasiból jött, jöhet az Aromaboy. -
sz.zs.
senior tag
válasz
Cathfaern #140461 üzenetére
47 ml hexagon mézesüvegbe nagy általánosságban pont belefér, van amiből 22-23 g is.
(ehh nem olvastam végig a válaszokat, megelőztek...)
-
lazoltan
csendes tag
Én 4 adagos, kisebb mézes üvegben tartom a fagyasztóban a kávét, 60g megy bele kb a közepes pörkölésekből, és nem veszek észre romlást amúgy a 4. nyitás után sem.
Más: Aromaboy
Otthon és a vendégek is a szarvasi féle kávét szeretik bolti téglából. Milyen eredményt hoz az Aromaboy a szarvasihoz képest? Elég "rosszat"tudna produkálni, elégedettek lennének vele vajon?
Lassan le kell cserélni a szarvasit és az aromaboyra gondoltam, mert azt néha én is használnám. -
roykeane
újonc
gyakorlatilag zsír új K6-osom eladó lett.
-
TDX
tag
válasz
Uyuarasy #140463 üzenetére
Az enyéimben is van belső perem, csak onnan tudom hogy nem légzárt hogy szilikon gyűrű nélkül, a kupakot jól rácsavarva folyóvíz alá tartva ment bele pár csepp víz.
aliexpressről egyébként a szilikongyűrű filléres dolog, 1200-ért lehet kapni 50 centrifugacsőhöz eleget (pl. itt D30mm CS1.0mm)
-
Alabástrom
senior tag
-
Cathfaern
nagyúr
Alabástrom, dis236, Uyuarasy, TDX:
Köfi az infókat! Befőttes üveg vonal tetszene leginkább, csak mindenhol centrifuga cső ajánlással találkozik az emberIkea GULDFISK-el próbálkoztam első körben, de a tetejével nem igazán vagyok megelégedve (relatív jól zár, de fura a menete és nem kényelmes használni, illetve rázásra engedi a vizet). Mondjuk én azt hittem ezek a centrifuga csövek alapból légmentesen zárnak.
Toltam egy gyors keresést, hirtelen találtam több 50-60 ml-es befőttes üveget is, egész használható áron lehet kapni őket, azt hittem ezek drágábbak. Szóval lehet teszek kezdésnek azokkal egy próbát, én fagyasztóba úgyse tervezem rakni, főleg lustaság miatt akarok egyesével kiporciózni őket, hogy ne reggel álmosan kelljen méregetni -
Uyuarasy
tag
válasz
Cathfaern #140454 üzenetére
Igen, CM Kolumbia (Las Flores): 22g is siman belefer. Alapbol 18 grammokat teszek el, volt mar olyan sotetebb porkoles ami pont kiadta.
Talpas csoveket vettem - ez a terfogaton nem valtoztat - de ha jol emlekszem vannak keskenyebb atmerojuek is, annal talan tobb lesz a levego kozte.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #140455 üzenetére
...és már ebbe is csak ütögetve-rázogatva fér ennyi, ha csak simán beleszórom, akkor inkább 15-15,5g. Elméletileg egy ennél 25%-kal nagyobb, 50ml-es befőttesüvegbe belefér 20g, de ha te tényleg valami szűk csőféleségbe tennéd, abba szinte biztosan nem.
-
Cathfaern
nagyúr
Van aki 50 ml centrifugacsövet használ kávétárolásra? Azokba filter pörkölésből belefér 20g?
-
válasz
Alabástrom #140450 üzenetére
Melóhelyre vettem egy aromaboy-t tán 1 éve. Kellemesen pici, egyszerű stb. - tök rendben van.
Amivel érdemes számolni: nem locsolgat egyenletesen - ez durvább őrleménynél hátrányosabb. A vízhőmérséklet olyan, amilyen.
Szóval a játéktér így korlátozott azért -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Alabástrom #140451 üzenetére
10g, Aramse-féle multi-pour recept, 5.0. 8g-al valószínűleg lemennék 4.5-re, de 8g - Deep27 párost nem toltam még ZP6-al. Igen, tipikusan durva őrlemény + magas agitációs receptekkel operálok
Bár pont tegnap érkezett meg az MHW3-féle "melodrip", szóval majd most állok neki kísérletezni alacsony agitációval is
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Alabástrom #140448 üzenetére
Tipikusan 5.0 - 5.5 10-12g, 6.0 20g, Lance féle hosszú bloom + magas agitációs öntés recepttel. Átlagosabb bloom + 2 öntéses recepttel 4.0-4.5 10-12g-hoz.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Alabástrom #140446 üzenetére
Én csak 20g-al használom ahhoz 7.0 vált be legjobban (nagyjából kávétól függetlenül). Annyi, hogy az én ZP6-om úgy van kalibrálva, hogy 0.0-nál már megszorul a kés.
15-al olvastam, hogy használják megelégedéssel, kevesebbel passz.
-
bbuffy
senior tag
válasz
Cathfaern #140443 üzenetére
V60-nál, pont a pepecselést szeretem, vagy egy szertartás jellege ami megadja a plusz ehhez a szakmához.
Switch meg teljesen jó, felöntöm, aztán eldöntöm mennyit várok, sőt, hideg kávét is csináltam már vele.
Adalék, hogy vettem egy Alis Switch koppintást, és ugyanazt hozza amúgy teljesen, anyagfelhasználás is okés. Hario papirral megy ugyanúgy természetesen, csak 5k volt. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Vadasz03.24 #140440 üzenetére
Ha van gyakorlatod a v60-al és konzisztens eredményt tudsz hozni vele, akkor a végeredmény jobb lesz v60-al.
Szóval Aromaboynak akkor van jelentősége ha:
- körülményesnek érzed a v60-al főzést
- nincs még hattyúnyakúd és/vagy "melodrip"-szerű cuccod
- v60-al nem tudsz konzisztensen főzni (és nincs kedved többet gyakorolni / utánajárni)
- nem tipikus felhasználás, de én utazós főzőnek használom, mert pici és így elég ha egy konnektor van valahol és tuti tudok kávét főzni (nem minden szállodában / AirBnB-ben van vízforraló)Azért hozzáteszem, hogy utolsó pontot leszámítva egy Clever vagy Switch is teljesíti ezeket áztatásos módszerrel.
-
Daneeka
senior tag
Miután egyszerre megdrágult és leromlott az eddigi ivóspresszó kávém, alámerültem a 10 000ft/kg körüli babok sötét világába és eddig arra jutottam, hogy csak a CMTP ami hozza ezeket az igényeket, hogy legyen 100% arabica meg ne legyen ízhibás. (minden más fa, szén, oxidált, vagy ilyen fura, szerintem beteg zöld kávéra utaló ízű volt amit próbáltam)
Másrészről ennél nem is volt sokkal több ez a 3 különböző CMTP amit eddig próbáltam, szinte lehetett volna ugyanaz a kávé mindhárom, messze elmaradtak a normál áru filter kávéiktól de így is ár-érték bajnok nekem reggeli beverős kávénak.
-
vendingo
veterán
válasz
Vadasz03.24 #140440 üzenetére
Nem jobb mint egy normál V60.
Az jó benne, hogy nem neked kell méricskélni, számolgatni, önteni. Kevesebb eszköz kell hozzá, nekem olcsóbban jött ki, mintha vettem volna nagyobb mérleget, pid-es kannát, v60 eszközt. Szinte semmi meló nincs vele. Feltöltöd vízzel, kávéval és megnyomsz egy gombot. -
tcarina
csendes tag
válasz
Tibicsucsu #140433 üzenetére
Ha Keszthely belefér , akkor a Rétesház a Soproni úton vagy a Pajti a piacnál.
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
vendingo #140434 üzenetére
Koszi! Lehet hogy eljutunk oda is. Alapvetoen Kavekalmarhoz vagyunk szokva. Egyszer volt vagy aldi vagy lidl kenyszer. Nem tudom h mi volt pontosan de nem allando kinalatbol volt sztem. Meglepoen ihato volt, de az is szemes volt. Nem vagyunk nagy szakeretok, de oddaig mat eljutottunk h az atlag kave alapvetoen szar.
-
vendingo
veterán
válasz
Tibicsucsu #140433 üzenetére
La Téne Badacsonytomaj. One eleven. Sajtos rudat is érdemes venni.
Espirito santo, vagy uraga guji van náluk. Előtte azért odacsörögnék.
De ha brikka, akkor az aldis Gold tégla jól domborít kotyeszban. -
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Tapolca-Szigliget-Gyenesdiás háromszögben tud vki egy helyet ahol tudnék venni egy negyed kilós csomag normális szemes kávét, amit esetleg helyben le is őrölnének nekem? Egyedül maradtunk a Brikkánkkal itt a Balcsin. -
vendingo
veterán
válasz
RetepNyaraB #140427 üzenetére
Köszi.
Az utóbbi 3 évben beálltam 2-3 pörkölőre, nem akartam kísérletezni, tőlük viszont már terveztem rendelni egy ideje.Más: találtam alin egy ígéretes olcsó kézi őrlőt. Már bánom, hogy nem ezt vettem az átcímkézett hario kabuto helyett. Ali mobil link.
-
vendingo
veterán
Oldman-nél mit takar a világos és a sötét pörkölés? Filter és presszó, vagy világos presszó és aktívszén?
Filterre és presszora is keresek valami gazdaságosabb beszerzést. -
kmarci25
veterán
Szeretnék egy Leverpresso travel kit-et. Nem a pro-t, a lite is teljesen jó. Szerinterek ez hogy éri meg legjobban? 2 lehetőséget látok, az egyik a hivatalos oldalról, de akkor jön rá az áfa és a vám, vagy a gpkave-tól. Rendeljek a gpkave-tól és kész?
-
tomiie6
csendes tag
Nemrég voltunk a Stelviónál bringázni, egy hotelban szálltunk meg, az étkezőben egy La Cimbali S15 automata volt. Csak azért nem tudom, hogy életem legjobb olaszos presszóit ittam-e, mert tavaly szintén Olaszországon keresztül hazafelé tartva egy hipermarket kávézós részlegében megállva is igen jót sikerült fogyasztani, de ennyi idő távlatából nincs értelme összehasonlítani vele. Felüdülésnek éltem meg, mert általában csalódnom kellett az olaszokban. A specialtyvel megismerkedés hozza magával, hogy az ember kilép abból az álomvilágból, amiben állítólag Olaszországban bárhol lehet egy jó kávét inni.
A kávé egyébként Alps Coffee volt, de nem tudom, melyik pörkölés, a közeli boltokban Allegria és Exquisit volt, előbbiből hoztam haza egy csomaggal, hátha valamikor resetelni szeretném az ízlelőbimbóimat.
Az automata tudása lepett meg igazán, az ára sokkolt, úgy láttam, hogy 10.000€ körül lehet, de jó tudni, hogy van fejlődés ezen a téren. Azóta nagyon gondolkodom, hogy a céghez el kellene intézni egy S-Lite gépet, ami már "csak" 4.000€ körül lehet, talán keresztülvihető. -
pikkubee
tag
válasz
Plebi #140417 üzenetére
Az oldalukon ezt írják:
All orders shipped outside of the UK ARE NOT charged UK VAT but may be charged local taxes and duties at the applicable rates. These costs are 100% the responsibility of the customer and will be collected by our courier if they are due. Meglepődnék, ha átsiklana a vámon és nem kéne befizetni a magyar afa-t. Úgy meg már 325 körül van inkább.
DF 64-ből a 200ezer forintos az a V változat, nem az alap. Azon változtatható a fordulatszám. -
Plebi
senior tag
válasz
bbuffy #140414 üzenetére
A hivatalos oldalon jelenleg 499 Font + 35 Font a posta, ezen kívül elvileg Brexit ellenére sem jön rá más. Összesen kb 250.000 Ft, a DF64 II, ha éppen van készleten valahol, akkor 150.000 Ft. Nagyon szép és nagyon tetszik a Niche, de lehet ennyire nem. A DF64 II-ből jelenleg Plasmás verzió van több helyen is készleten 200-ért, ahhoz képest már nem nagy a különbség.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
bbuffy #140414 üzenetére
Időnként előfordul már használtban, jó áron (ld. single dose dömping). Nem is kapkodnak érte annyira, hogy ne lehetne behúzni ilyenkor.
Szerk.: ja bocs duoból csak Koxxét láttam eddig eladót. A kúpos szok lenni néha (amely Hoffmann szerint gyakorlatilag a lapossal megegyező ízprofilú kés, ami ha igaz, a piac legnagyobb átverése).
-
vendingo
veterán
Aromaboy, pegasus papír berendelve.
Sokáig rágódtam ezen a kingrinder p2 őrlőn, de nem nyerte el a tetszésemet a műanyag ház. Találtam 24000-ért hario kabuto filter őrlőt, így arra esett a választás. Ennek hosszabb a karja is, könnyebb lesz tekerni. Kíváncsi leszek, itthon mit tudok kihozni a szettből, mert csúcs Bunn filter géphez vagyok szokva, ezen szerettem meg a filter kávét. -
bbuffy
senior tag
válasz
Plebi #140410 üzenetére
Jó ám a Niche Duo, de csak kintről lehet, és elég combos úgy. Flowba még mindig elég sokat ad, de komoly a piac már amúgy. Én még mindig nem érzem hogy cserélnem kellene a sok cső formájú daráló egyikére. Ha nem akarsz végtelen ízhajhászásba belemenni, csak innál egy igen jó kávét könnyű kezelhetőséggel akkor jó választás.
És, bár ez szubjektív, még mindig az egyik legjobban megdesignolt darláló a piacon. Én pl kifutok a világból a Lagom kinézetétől. Meg a mostani df64 klónoktól is. A Weber a nonplusultra, de az indokolaltan áron van.
Ha számit hogy néz ki valami a lakásodban akkor érdemes megfontolni a Nichét, ha nem akkor meg egy régi Major SSP késsel.
Bár ezek ipari szörnyek.
Vagy ez jó krézi. -
vicces1
aktív tag
válasz
public NMY #140399 üzenetére
Esetleg pakurát.?
Visszatérve, én konkrétan erre reflektáltam finoman: "Kávéból is be kell majd szereznem valami frissen pörköltet, mert a jelenlegi bolti, pelliniből, kimboból még az automata saecoval is jobb készül. Itt jön hozzá a dupla fenekű szűrű, azzal már egész jó lesz az eredmény, de még mindig savanyú. Ne kövezzetek meg miatta, párom szereti az ízesített Frei kávékat, van is itthon több íz, eddig kotyogóban készült el, más készülék hiányában, de a Sage-el, dupla fenekű szűrővel készítve, habos tejjel, nekünk nagyon ízlik."
És nem hoztam szóba az itt elhangzottakat, hogy ehhez minek kell a SageDB. Aminek meg kellene nézni a tényleges kifolyó hőt, mert nem az első ami 75 fok maxot ad.
Mer ugye a pellini és a paloma se lehet savas, merhogy ha volt is benne valamikor még az élő növényben, a szénné válás folyamán az egészen biztos nincs már.
Azt ne is említsem, hogy azt a nyomásfokozós kosarat a kicsomagolásnál a kukába helyeztem volna, meg itt mindenki (legalább is remélem, hogy nem tévedtem el)-Amit közben Cathfaern nagyúr írt, kiegészíteném, hogy friss max 1-2 hónapos közepes kb. Bécsi pöri legyen, esetleg közepesen sötét kicsi robusztával mint a Velencei gondolások a Kapuczinertől vagy PallYotz Choco Madness, Pacifictól a Rome bár ott pofánver a robuszta, de classic olaszos kellemes volt, jó régen elpöffentettem 1 kilót, asszem abban az évben már nem kellett az olaszos bárkávévonal
Ezekből viszont 1:1.5 arány fölé nem szabad menni.
Mikor lesz őrlő és világosabb friss bab és azt megszeretitek akkor jöhet az 1:2-2.5 arány. Szerintem
Normális presszóképes őrlő továbbra is kelleni fog. -
Plebi
senior tag
válasz
Nutra #140407 üzenetére
A darálóba valószínú, hogy ízesített bab nem fog menni, a főző már nem úszta meg, de az előre őrölt Frei nyomásfokózósba került, frissen őröltet jó örlővel nem abba teszem, hanem a sima szűrőbe.
Köszönöm mindenkitől az eddigi válaszokat. DF64 felé hajlok én is, vagy csak kinézet alapján Niche Duo, ez utóbbit forgalmazza itthon is valaki, vagy csak UK bolt, nem igazán találtam. Kipróbálom azért tesztre a helyi felújított mazzert, azzal nem vesztek.
-
kchris78
veterán
BTW: Ki rendelt nem most pénteken hanem még az előző héten CMTP-t? Én most próbálgatom pár napja és nagyon érdekes pörkölés.
Először savanyú volt.. Aztán kevésbé.. Aztán 19grból húztam le 27gr-t, jó finom őrléssel. 33mp alatt jött le 93 fokon. Magában kóstolva savanykás volt de olyan "édesen" savanykás.
Szinte megittam volna magában. De hozzáöntöttem kis tejet - csak úgy cortado jelleggel.
Legnagyobb csodálkozásomra nem "savanyított tej" lett belőle (mint eddig mikor világos pörköléshez adok tejet), hanem nagyon óvatosan csokis (talán picit édes) jelleg jött elő.. Szóval ezen az áron ezt az ízt, azt mondom megérte.
[kép] legvilágosabb a CMTP, középső PallYotz Black LXR, legsötétebb PY buonanotte
.
Legutolsóból is lehet csokisat csinálni - nem bolti szén azért az se- bármennyire is annak látszik
.
-
kchris78
veterán
válasz
Jolida #140404 üzenetére
Igen ez van.. A szerelmes levélben is van jó áron 1-2 fajta impresso
. De én most elleszek a kilós CMTP-vel
. Aki "megérdemli" (nem hájp kávézós) annak adok az ismeretségi körömben 1-200gr-ot "tesztelni". Egy távoli ismerős annyira örült neki - nekem meg belefért.
Magánjellegű infó, de feliratkoztam 1-2 társkeresős appra. Ott a "kávézás" mint kapcsolati pont az esetek 90%-ában kimerül abban hogy jár a kiszemelt partner-jelölt valami trendi kávézóba és ott kikér valami flat-whiteot, de amúgy nem rendelkeznek sokkal mélyebb tudással.. (nem lenézés csak felismerés
)
-
Jolida
tag
válasz
kchris78 #140370 üzenetére
Ma bementem a Mammutban levő MM-ba.
Rengeteg Frei, még annál is több olasz tégla, pár "Kétkerekű" és tán fél tucat negyed-féléves szegedi.
Az árak észrevehetően nőnek, elérik, de inkább meghaladják a kis pörkölők -klasszik- árszínvonalát.Kifordultam, sétáltam húsz métert és a Jókenyérben vettem Impresso-t a gyereknek ... meg egy cipót a vacsorához.
-
fecke78
senior tag
Profitec go
Eureka Helios 65
Eladó
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56