Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    válasz salesman #89673 üzenetére

    Én meg ezt nem értem...
    Jelenleg a rendszerem össze állításán dolgozok, de van egy másodlagosnak szánt (kültéri akár, vagy konyha, stb) rendszerem, Yamaha RX-496, CDX-496 társaságában (ehhez lesz a kis yamaha páros, NS-G30MK4). Ezzel és notebookkal hallgattam FLAC felbontású zenéket, és NEM akarok hallgatni ezentúl Youtube-ot, de MP3 320-as felbontását sem, mert rosszabb minőség, mint a FLAC. Inkább nem hallgatom azokat, amik eddig kedvenceknek számítottak, majd megszerzem legalább gyári cd minőségben.
    Mindez azért fontos, mert ha az LP adna ezen felüli pluszt, akkor nem hetente egyszer hallgatnék zenét LP-n, hanem csak azon akarnék hallgatni. Éveken keresztül jószerivel semmit nem hallgattam, szó szerint, mert nem volt olyan minőségre pénzem, ami alap lett volna (ez jelen esetben most a Yamaha szint, ami még mindig alap az első rendszerhez képest).
    Szóval a kérdés: hogy tudsz LP helyett digitális zenét hallgatni, ha az LP JOBB, hifibb, életszerűbb? Nem tudom milyen, mert még jó rendszert nem hallottam, erre az LP rajongóknak kell megmondani a választ. Engem kifejezetten zavar minden, ami hallhatóan rosszabb, mint amit már megtapasztaltam, a kérdés ezzel kapcsolatos...mert én Nem akarnék digitális világot az analóg helyett, ha az analógot jobbnak találnám. S innentől egy csapdában lennék (leszek), mert kezdődne a hosszadalmas, költséges, fárasztó munka az LP gyűjtemény folyamatos bővítése miatt. Nekem ez a dilemmám, félelmem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák