- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrasth
tag
válasz liszi70 #110699 üzenetére
Ennek a látogatásnak végül mégsem hangfalvásárlás lett a közvetlen hatása, hanem az amit már régóta szerettem volna és szerintem az egyik, ha nem a legfontosabb tényező: a dolgozó-zenehallgató szobám akusztikáját picit helyrepofoztuk mérőmikivel és diy kőzetgyapot panelekkel.
Később hallottam komolyabb, középkategóriás dolgokat is, Genelec 8050, Neumann KH120 ezeknek megfelelő szintű elektronikákkal. Kiegyenlített hangkép, dinamika, részletes megfogott mélyek, gyorsaság, szinte tapintható hangszerek, 3D-s tér. KELL valami ilyesmi!Meg is indokoltam a készülődő döntést magamnak: elég sokat dolgozom a pc-n, az majdnem ez a stúdiós, közeltéri hallgatás szitu, tehát nekem alapvetően aktív pár KELLett volna már évekel ezelőtt is, minek pazaroljam erre a hifit, az jó lesz a másik szobába kanapés hallgatáshoz.:)
A körülményeim: 16 nm dolgozószoba, 2 kör olvadóbiztosítékos tápösvény olcsó alapanyagból, félig-meddig közeltéri zenehallgatás, kb 2 méteres sztereo háromszög és egy középkorú alany:). Lánc: minőségibb tápos mindenes-pc, Mz/x usb kártya külső lineáris táppal, Teac Nt503 dac/pre, Belden Xlr, Neutrik csatik, Esi Unik 8+ aktív.
Sztereo: Myriad Mi120 integrált, Acoustic Energy Aelite 2 monitorok.A keresgélés közben volt Mackie Mr5 Mk3, JBL LSR305, Focal Alpha 65 és most Esi Unik 8+. (mind használtan, ezek közül 170 k/pár árával az Alpha volt a legdrágább) Mindegyik belépőszint, a Mackie és a Jbl 5 collos mélyekkel, de elég ütős jószágok azok is, a gatyalengető, tüdőhorpasztó szub tartomány off, de kisebb helységekbe simán jók, a Mackie diszkósabb, a JBL kiegyenlítettebb-teresebb - nekem nem volt hűdenagy bajom velük, csak kapart a bogár. A Focal és az Esi már talán overkill is igazából, de sosem árt ha van plusz kraft a háttérben. Az Esi nagyon olcsón jött, úgyhogy ráugrottam, nem bántam meg. Ledugózott reflexxel hallgatom, részletes mélyei vannak, artikulált közepek, nem szúrós, finom magasak, jó tér, dinamika, halleluja - nagyon baba, mindent tud, ami nekem kell, kis hangerőn is tök jó, nem esik szét. Nem kezdem a hifis vonalon ez mennyibe kerülne vonalat, mert minek, mindkét irányt szeretem. Persze van pár dolog amire vágyom, de az elég drága:) HEDD Type 07 MK2, Neumann Kh310, Genelec 8050.
Meg persze egy dual mono Hypex végfok, hogy a hifis-bogár is tudjon mocorogni:)
Bocs a szét-offért[ Szerkesztve ]
-
andrasth
tag
válasz liszi70 #110699 üzenetére
Á, én csak egy kíváncsi kocahifis forma vagyok. Pár éve teljesen véletlenül lekeveredtem egy ismerősöm hobbiszintű, amatőr "házi stúdiójába". Akusztikailag kezelt, max 12 nm helyiség, stúdiós körökben abszolút belépő szintű, szinezett hangú, picike Mackie Mr5 Mk2 aktív pár. Nem tudtam mi ez, de tetszett amit hallottam: dinamikus, egész jó felbontású és térábrázolású hang. Nekem meg pont volt egy kihasználatlan xlr kijárat a pre/dac-omon, úgyhogy....
- Mennyibe kerül egy ilyen monitorpár?
- Semmi komoly, 70 ezer/pár.
Ez volt az első impulzus, amire elkezdett mocorogni a bogár. Ajjaj, ez hosszadalmas lesz, később folytatom asszem[ Szerkesztve ]
-
andrasth
tag
válasz AMDFan #110693 üzenetére
Egész meglepő dolgokat tud mutatni már egy alapszintű aktív pár is, elég sokáig tartott, amíg kb olyan hifit tudtam összehozni ami megugorja azt, amit egy kb 200K/pár értékű aktív tud - de naggyon jól szórakoztam közben. Jó ideje mindkét rendszert használom párhuzamosan - előbb volt a hifi utóbb az aktív - és nagyon élvezem. Mindegyiknek megvan az erőssége és persze a gyengéi is, de mindkettőt szívesen hallgatom. (Ja és tudtodon kívül többek közt Te is szerepeltél érintőlegesen a "felbújtók" közt, anno amikor Geneleceid voltak)
-
andrasth
tag
válasz Bali27 #105571 üzenetére
Nekem volt sima Xt40, mezítlábasan használtam (egyébként jó kis drót az áráért). A metszeti ábrák alapján az XT40i is olyan felépítésű, tehát egy-egy műanyag cső van az erek belsejében. A csövek kerületén, palástján haladnak a réz szálak. Na ezeket a csöveket ki kell vágni - blankolás után - és a megmaradt szálakat összesodorva egy lényegesen kisebb átmérőjű kanócot kapsz (de így is elég combos).
Ehun e, itt a saját csatlakozóit krimpelik rá speckó és drága fogóval (de téged az a rész már nem érint) csak a csövek kivágásáig gondoltam:
[link][ Szerkesztve ]
-
andrasth
tag
válasz dgyuri0123 #89736 üzenetére
És természetesen köszi, hogy megosztottad
-
andrasth
tag
válasz #01758976 #89733 üzenetére
Akkor egy kicsit én is duplabeldenezek, mert nálam időközben beállt a hangjuk, úgy hallom nem változik már tovább - kellett egy 50 óra kb. (Volt egy viszonylag sokat használt szimpla páram, amihez később pluszban hozzácsaptam még egyszer ugyanannyi teljesen újat) dgyurinak már megírtam azon melegében pár nap hallgatás után priviben, de itt is leírnám kb:
A Belden 9497 duplázva egy nagyon jó drót - a racionális árúak közül a legjobb, ami eddig megfordult nálam. Ami sokkal drágább volt (HiDiamond 3) azt sem hallottam jobbnak, persze lehet hogy kevés hozzá a láncom. A szimpla bekötéshez képest az én láncomban őrület amit művelt, tényleg. Rádobott egy jó nagy lapáttal a szimplához képest - dinamika, részletek, jelenlétérzet, szuper tér és imádnivaló hangszín - így egy mondatban. Összeállt a zene, nekem bejön minden műfajon. A hangfalkábel kérdés számomra már nem kérdés.[ Szerkesztve ]
-
andrasth
tag
válasz #10726912 #89622 üzenetére
Jaj, bocs összeállt a kép - láttam az előző tulaj beletúrt a Cantonokba... Engem is érdekelne, hogy milyet szólna, ha a belsejében is 9497 lenne, de nem merek belemászni, kevés a tudományom ehhez
(#89623) hárásó Nem érzem annyira mesterségesnek, próbáltam ugyanezen dobozokat Qed Xt40-nel, annak alapból kb ilyen tere van, mint a Beldennek duplázva, de a Beldent így kellemesebb hallgatni nekem.
[ Szerkesztve ]
-
andrasth
tag
Belden 9497 mezítlábas edition - duplázva, avagy akcióban a zenélő darázs: Olyan huszon-óra ment bele ebben a felállásban. A szimpla eres bekötéshez képest nagyobb a tere és most vagy több a részlet, vagy túl sok kávét ittam Bazijól adja elő tényleg, ezeket a közepeket tanítani kellene. Nem mossa szanaszéjjel a mélyeket, finom selymesek a magas hangok, tök jó az egész, élvezhető a zene. Azt írta valaki-valahol-valamikor, hogy nem színez egyáltalán, tök természetesen megy át rajta a mjuzik. Én ezt nem tudom megítélni, de hogy marha jó zenét hallgatni, ha ez van bekötve az biztos ÉS ár-értékben még így duplázva is elég bajnok. Az igazán elvetemültek több szállal is rápróbálkoznak állítólag, dehát...
-
andrasth
tag
válasz dgyuri0123 #89603 üzenetére
Ugyanígy duplázva fogom bekötni, pont ma vásároltam a drótbótban még egy adag 9497-et.
-
andrasth
tag
válasz korpicschess #89235 üzenetére
Szívesen. Én sem használok dugókat a hangfalkábelekhez. Annyi, hogy az Xt40 elég nagy keresztmetszetű a felépítése miatt és nem a legegyszerűbb befogatni a csavarós szorítókba. A közepében fut egy műanyag cső, azt ki kell vágni a blankolt rész alól és kézcsók. Video gyári dugózásról, ott is így csinálja a tag.[link] . (Mondjuk nem pont xt40, hanem, de a lényeg ugyanaz. Egyszer kell elmolyolni vele, dehát mivel nem?
Azért a Van Damme-okat se vesd el...
Hangfalleverés, magas benyomkodás megvolt anno... A gyerek(ek)nek utána szigorú dangerzone lett a hifi környéke. Láttam valahol, hogy apa kordonnal-ráccsal blokkolta a felügyelet nélkül hagyott fél szobát, ahol a hifi lakik
[ Szerkesztve ]
-
andrasth
tag
válasz korpicschess #89230 üzenetére
Ezeket ismerem azok közül, amelyek már jobbak lehetnek, mint mostani. Mindkettő simán éri akár az új árát is, valószínűleg hallani fogod a pozitív változást a QED Originalhoz képest.:
Belden 9497 - 1600-2000ft/m újonnan - duplázva még jobb [link] - ilyenből simán tudtam dugó nélkül lőni 2x3 m-t használtan 8000-ért
Qed Xt 40 3500-4000/m újonnan - ilyet viszont nem tudtam lőni dugó nélkül használtan, a gyárilag dugózottak ára meg túl sok volt nekem, úgyhogy újonnan vettem méterre, dugó nélkül.Van Damme-okat szokták még ajánlani, hogy pontosan melyiket érdemes ebben az ársávban azt sajnos nem tudom, nekem kimaradt az a vonal
Bekötés után - még ha használt kábelről van is szó - kis időt kell adni nekik (több tíz üzemóra akár), mire beáll a hangjuk. Nem az lesz a végleges karakterük, amit közvetlenül a bekötés után, az első megszólaláskor hallani fogsz.
[ Szerkesztve ]
-
-
andrasth
tag
válasz karmaresz #89206 üzenetére
Kicsi a világ...
Igaz most picit mellényúltam, de erről nem a másik Karesz tehet
Hát azt nem csodálom hogy megfogott a Pass, nekem elég volt az első pár hang, hogy becsokizzak tőle meg hát ugye a többi kis apróságoktól...
De hogy mit tettél velem? Na miket nézegetek? Hát ProAc-okat. Még az is megfordult a fejemben, hogy lemegyek Fehérvárra meghallgatni, szagolgatni azt a Response klónt, amit ott árulnak, de ááá inkább nem. Őrültség, teljességgel lehetetlen, nagy az nekem, nem engedhetem meg magamnak. Lavinát indítana be. Autót is kellene cserélnem végre, szül a kutya... Elég lenne egy kis Studio130 is. Majd karácsony körül, de inkább után lesz az ilyesminek ideje, vagy nem is tudom... -
andrasth
tag
válasz dgyuri0123 #89194 üzenetére
Akkor nincs gond a kakaóval, saccra nagyon jól zenélgethetnek együtt Ilyen volt a másik, amit hallottam, az alapján gondoltam, hogy meghallgatás után elég lehet nekem egy 130. Jó hang.
-
andrasth
tag
válasz dgyuri0123 #89184 üzenetére
Egy ProAc Studio 148? Milyen erősítővel hajtod? A Studio széria valamelyik tagja lehet a következő lépcsőfok a láncomban. Ha karácsonyra le tudnék vadászni egy 130-ast használtan, elég boldog lennék.
Két ProAc-ot hallottam eddig, mindkettő nagyon jól szólt. Karmaresz Response 2.5-je nagyon magas szintű hangot mutatott abban a láncban, szinte be lehetett sétálni a hangszerek közé. -
andrasth
tag
válasz dgyuri0123 #89177 üzenetére
Én is az olcsóbb kábelek híve vagyok, van Belden 9497 és Qed Xt 40 hangfalkábelem. Az itt összecsipegettett igen hasznos infók alapján döntöttem mellettük és nagyon jól írták: mindkét kábel igen jó ár érték arányú, tisztességes darab. Na jó, a Qed dupla árú a Beldenhez képest, de még mindig emészthető, egy átlagos 2X2-3 m hosszt feltételezve. Más karakterek egymáshoz képest, de mindkettő élvezetesen zenél. Nem mondanám, hogy a Qed jobb, inkább más. Részletesebb, dinamikusabb, teresebb picit. Technikásabb. Vagy a Belden természetesebb - ahogy nézzük. Persze voltak más - olcsóbb, drágább - kábeleim is, de a Belden 9497 volt az első, aminél nem éreztem úgy, hogy hiányozna valami. Szépen átengedi a zenét, jó kis drót. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lehet még olcsóbban jó madzagot lőni Egy középkategóriás rendszerben hallgatom rajtuk a zenét és teljes mértékben kielégítik az igényeimet. Volt bekötve a Qednél tízszeres árú hangfalkábel is, de az én láncomban szerintem nem racionális egy, az erősítő értékét meghaladó kábel, így nem éreztem az óriási árkülönbség értelmét.
-
andrasth
tag
válasz HUNNIA1920 #89032 üzenetére
[link]
1 - fázis, 2 - védőföld, 3 - nulla
Forrás: schurter.com -
andrasth
tag
válasz HUNNIA1920 #89028 üzenetére
Hasonló, de nem emlékszem
Itt látszik a 240-es, kapcsolós belseje: [link]
Én azt a két kábelt, ami a kapcsolótól megy a dugaljig nem cseréltem, mert időszakos, áthidaló megoldásnak kellett csak, ilyen mélyen nem volt kedvem belemászni. De egyébként szerintem jó cucc, sokáig fog szolgálni. Az erősítőm közvetlen a fali aljzatból volt etetve akkoriban, ebbe a Kontasetbe a pc, meg a dac volt bedugva. Aztán jött egy Alces 3. Ha nagyon szigorúak akarunk lenni akkor kapcsoló nélküli modell kell és akkor tuti nem szól bele a hangba semmi és még pluszban az esetlegesen fellehető belső kábeleket cserélni, és akkor mindent megtettünk az ügy érdekében -
andrasth
tag
válasz HUNNIA1920 #89025 üzenetére
Várjál csak, az a helyzet, remélem egyfajta elosztóról beszélünk. Az enyémben nem is tudod a földelést máshogy megoldani, csak 1 db tőcsavarra tudod rögzíteni a szemes csavarral ellátott föld vezetéket, ugyanis az a tőcsavar egy tömör réz sínhez van rögzítve, és az megy az aljzatokhoz. Ha jól tévedek ugyan ez a helyzet fázissal és a nullával is, tehát réz síneken közlekedik a delej az aljzatokhoz.
[link]
Nekem ilyen van, kapcsolós.(már nem erről etetem a zenecuccokat, de ez most mind1)[ Szerkesztve ]
-
andrasth
tag
válasz HUNNIA1920 #89023 üzenetére
Jó kérdés, túrtam egyet itthon a szerszámosban
De valami ilyesmi, semmi extra truváj. Hogy M4 a test felfogató tőcsavar, arra ne esküszöm meg, de kb.
[link]
Csak egy darab kellett, a fázist és a nullát csak simán blankolva, csupaszon fogattam a helyére.
Milyen tápkábelre cseréled a gyárit? -
andrasth
tag
válasz HUNNIA1920 #89019 üzenetére
Nekem van egy 6-os, Bals dugvillával szerelt 3x2,5-es Lapp Ölflexre cseréltem ki. A blankolt fázist és a nullát á la nature beszereltem a csavaros fogadójukba. A földelő vezetékre tettem egy szemes sarut - (az eredetin is volt asszem) és úgy fogattam le anyacsavarral a helyére. Jó kis elosztó, gombokért.
[ Szerkesztve ]
-
andrasth
tag
válasz V.Stryker #89013 üzenetére
Az a gáz, hogy ekkora teret kisméretű sugárzókkal elég nehéz megtölteni _jó minőségben élvezhető_ hanggal. Persze ha nem a mindent betöltő hangzás a cél és nincs különösebb hangerőigény, azért vannak alternatívák. Kompromisszumot kötve és az erősítő 2X25w-os teljesítményét is figyelembe véve, valamilyen régebbi, nagyobb érzékenységű (90 dB körül, vagy fölötte) hangdobozt vennék. (Én mindenképp valami nagyobb, állódobozt de ez én vagyok
Nekem pl 90 db érzékenységű állódobozom van, megvételekor az volt a cél, hogy kis hangerőn is jól szóljon és relatív olcsó legyen. Az első időkben egy 2x40w os erősítővel hajtottam, és nagyritkán tekertem feljebb saccra 8-10 wattnál, mégis élvezhető minőségben lehetett hallgatni a zenét kisebb szobában, közelről (2 m) - egész halkan is.
-
andrasth
tag
válasz AMDFan #87810 üzenetére
Aktív hangfal lesz?
Pedig érdekes lenne az Aeon-ét kicserélni, csak a poén kedvéért. Bár gyanítom azért egy ilyen cucchoz már nem valami nagyon rossz kanócot csomagolnak... Figyelj, teljességgel elhessegettem én is vagy 15 éven keresztül ezt, de most mit csináljak, ha tényleg változik a hang tőle. Visszarakom az eddig használt fröccsöntött kábelt és nem jó irányba változik. Eltűnik a mérhetetlen csoda Jobban szól az 5000 forintos kommersz kábellel, esküszöm nem akartam jobbnak hallani, küzdöttem ellene, de jobban szól Mondjuk az is felvet néhány kérdést, hogy kapásból miért nem fér bele jópár, mondjuk 1-2000 eurós erősítő árába egy normális tápkábel...?
-
andrasth
tag
válasz AMDFan #87805 üzenetére
Ebben nem(sem) vagyok otthon, de hallottam már valamilyen Geneleceket otthoni környezetben, hát nagyon komolyan szóltak. A térleképzésüktől dobtam egy hátast, mondjuk nekem ez a fétisem szerintem. A tér.
Persze ehhez képest nekem van még hová fejlesztenem, de totálisan ellőttem az erőforrásaim pillanatnyilag -
andrasth
tag
válasz AMDFan #87788 üzenetére
Az enyém pillanatnyilag ilyen, de akusztikailag kezelésre szorul Visszhangzik többek közt, mert még nincs könyvespolc, nagyobb szekrény, faliszőnyeg stb. Mondjuk moderált hangerővel szól általában a zene, többnyire 60-70db között a telefon szerint.
4,1X4,5mSzerk: hát ez szétugrik....
[ Szerkesztve ]
-
andrasth
tag
Nem kapcsolódik az előzőekhez, és biztosan volt már róla szó sokszor, de esetleg valakinek jól jöhet az infó az ismétlés ellenére is. A készülékekhez járó, általában silány minőségű tápkábel cseréjével óriási változást lehet elérni a hangban - általában pozitív irányba. Én a lánc utolsó fejlesztéseként most 2 napja cseréltem alsóbb kategóriás, használt piacon vadászott kábelekre az erősítőm és a dac-om tápvezetékeit. Döbbenet. Már értem miről regéltek annyit, de persze a dilettánsok hamis magabiztosságával csak legyintettem, ha tápkábelekről volt szó. Nos, teljességgel megváltozott a sztereó tér - egész komoly mélysége lett és egyértelműen komolyabb minőségű a mélytartomány. Meg több is. Most megtanultam, hogy lehet, hogy azonnal cserélni kellett volna, amikor a készülékeimet megvásároltam. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy kényszerűségből egy hifi ösvénynek is felfogható vezetékelést kapott a zenehallgatásra és munkára használt szobám (behúztam 4 mm2 es sodrott réz vezetékeket a villanyórától egy dupla fali konnektorig) Közvetlenül ebből a fali aljzatból van tápolva az erősítő, szimpla olcsó dugókkal ellátott Kácsás 2,5 mm2-es tápkábellel. Viszont a dac egy gagyi elosztón keresztül van bedugva Tmp tápkábellel,így is hallható a különbség, de rövid időn belül kézhez vehetem a Kontaset elosztómat Lapp Ölflex madzaggal, és a zenélésre használt pc-m is kap egy jobb tápkábelt a 400 ft-os helyett, bár szerintem az kevéssé lesz hallható. Majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
andrasth
tag
válasz fehér_ember #87630 üzenetére
Az a páros szépen muzsikálgatna 10 nm-en. Én régebben beleestem abba a hibába, hogy kezdő rendszerbe vettem egy böszme álló, első reflexes hangdobozt, dobozonként 2db 16os mélyközéppel egy 3x3,5 m-es helységbe. Egy szóval létrehoztam a búgómasinát, ami mindenre jó volt zenehallgatás kivételével
Háát, adta a méjjet rendessen. Vagyis annak egy részét, pont az ilyen nagyon zavaró, fejfájást okozó tartományát, azon a frekvencián rezonált az egész szoba Átvittem egy dupla akkora szobába, ott valamennyire lenyugodott. Csak az volt a bibi, hogy nem abban a szobában laktam[ Szerkesztve ]
-
andrasth
tag
válasz #56474624 #87613 üzenetére
Amit én hallottam nemrég az egy felújított Acoustic Research AR3a volt. Egy Accuphase E-203 hajtotta éppen. És egy nagyon csúnya Rega Planet cd játszó volt a forrás. A hang amit produkált szó szerint abbahagyhatatlanul hallgatható volt, valami egészen megdöbbentő(legalábbis nekem) jelenlétérzettel. Mondjuk ez már a 200K-s liga az erősítő+hangdobozok tekintetében. Komponensenként.
-
andrasth
tag
válasz #56474624 #87574 üzenetére
Hát igen, az a helyzet, hogy - mekkora közhely - egy jó szaki aranyat ér. És aki hallott már jó hangú, régivágású láncot zenélni... az a hang, amit nemrég hallottam egy ilyen 40-50 éves erősítő/hangdoboz párból, sokáig megragad az emberben. Azok a lágy, kellemes harmóniák annyira jól estek a fülemnek, hogy egyáltalán nem hiányzott az a néhány igazán finom részlet, amelyeket nem hallottam vissza a jól ismert darabokból. Szóval kéne otthonra Sokféleképp lehet előadni élvezetesen ugyanazt a műfajt...
[ Szerkesztve ]
-
andrasth
tag
válasz #56474624 #87568 üzenetére
Az a Dynaco komoly darab. Egyébként kellett cserélni valamit benne, miután megvetted? Most fillérekért elhozhatnék ismerőstől egy 80-as évekbeli Accuphase-t de még hezitálok. (nemrég vettem egy csupán 15 éves Myryad-ot, szóval szinte rajta még a tojáshéj ezekhez az igazi régi vasakhoz képest
-
andrasth
tag
Sajnálatos, de nem reménytelen. Nekem is volt hasonló, törött műanyag lábazatú hangdobozom. Nem tudtam megmenteni, vagy pótolni a gyári lábakat ezért óvatosan előfúrtam aztán tessauer anyákat tekertem a dobozba és abba fogattam avx- aprón vadászott M6 menetes tüskéket (miután szembesültem néhány horrorisztikus árú bolti megoldással).
Bolti:
https://kacsa-audio.hu/termekkategoria/hifi-kiegeszitok/hangfal-tuske-alatet/
http://www.hangszorobolt.hu/webshop/otthonra/hifi-kiegeszitok/tuske.html
ez a legolcsóbb, amit találtam anno:
https://www.szatellit.hu/termekek/Hangszorotartozekok/Hangfal-tuske-befuros-gombveguvagy itt is érdemes bogarászni:
https://avx.hu/forum/viewforum.php?f=162 -
andrasth
tag
válasz karmaresz #87332 üzenetére
Nálam az a V2 kártya van, az alaplapom nem balhézott miatta. Más így nagyon. Összehallgattam egy Pioneer PD-S703 cd játszóval, így a Bodor kártyával a gépből kapott hang számomra kellemesebb minden tekintetben. A kártya nélkül kb azt a hangot hozta, mint a cd. És hol van még a vége...
-
andrasth
tag
Nálam egy C316bee szól. Többféle hangdobozzal próbáltam, most Phonar Volume 2 pár van ráakasztva, így kellemes, sokáig hallgatható. Elég dinamikus hangú, áráért korrekt darab. Mindenféle műfajú zenét hallgatok vele 20nm-en, többnyire alacsony hangerőn, könnyűzenére szerintem tuti. Nagy hangerőn, ekkora térben az én fülemnek harsány, de ez engem nem érint Finomabb, összetettebb daraboknál már nyilván hiányzik az a felbontás, tér, finomság és színezetlen hangkép, ami a komolyabb erősítők sajátja, de saját ligájában kezelve simán jó, láttam pár napja egyet használtan avx-en, azért az árért azonnal vinném, ha műszakilag ok. és nem lenne már itthon egy
[ Szerkesztve ]
-
andrasth
tag
válasz #10726912 #86126 üzenetére
Phonar Volume 2 dobozokat hallgatok jelenleg. Egész komoly mennyiségű mély tartomány, melegebb hangzás, de nem döglött hang. Finom kerek magasak és szép közép. Persze attól is függ, mit raksz elé. Egy AudioGd Nfb-11 dac + NadC316bee eteti nálam, így nekem nyugis halk háttérzenére ideális, megvan a kellő részletesség és egész alacsony hangerő mellett is kellemes mennyiségű mély. Jó sokáig hallgatható, nem fárasztó. Tannoy 633 is van nálam. Mélyei megfogottabbak, ütősek (zárt doboz), hangsúlyosabb, szép középtartomány, picit szúrósabb magas. Inkább nyíltabb hang, mint a Phonar, vagy úgy is mondhatnám, hogy ezen jobban kijön a dac neutrális, kissé analitikus hangja. Mindkét doboz hangszórókészlete, megépítettsége tisztességes minőségű.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest