Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Akciókamerák
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Androidos fejegységek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
EQ használatáról mi az álláspontotok? Illetve tudom hogy mi, mert olvastam, hogy nem ajánlott.
Viszont abban a helyzetben vagyok, hogy a fejhallgatómon, ami belépő kategóriát képvisel, és a jelenlegi hi-fi rendszeremen, ami pedig középkategóriát képvisel, egyszerűen elképzelhetetlennek tartom a zenehallgatást EQ használata nélkül, mégpedig a mély és a magas tartományt szoktam kiemelni eléggé, tehát a V jellegű hangzást szoktam beállítani.
Próbáltam EQ nélkül, de az eredmény nem tetszett, pocsék volt, szinte minden általam hallgatott zenével. A jövőben tervezek komolyabb cuccokat vásárolni, nem tudom hogy ott is hozzá kell -e nyúlnom az EQ-hoz, de nagyon nem szeretnék.
Igazából azért érzem jónak az EQ-t, mert ha élőben hallgatnám meg azt a zenét, valószínűleg akkor az is ilyen lenne: a magasak csilingelnének, a mélyek pedig ütnének. EQ nélkül pedig olyan, mintha nem lenne benne élet, a tér beszűkül, és nagyon semleges lesz az egész, egyszerűen élvezhetetlenné teszi számomra az adott felvételt.
Tehát a jelenlegi cuccaimmal nagyon élvezem a zenehallgatást, de csak EQ használatával, viszont tudom hogy nem helyes, és zavar maga a tény.
Nem tudom, hogy milyen szintű hi-fi rendszer kell ahhoz, hogy ne kelljen az EQ-hoz nyúlni, hogy azt lehessen mondani, hogy úgy jó, ahogy van, és ha belenyúlnék az EQ-ba, csak rontana rajta.
Mi a véleményetek erről?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS: Vállalati hardvermegoldások és nagykereskedelmi lehetőségek
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest