- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMDFan
addikt
válasz
Ear001 #79748 üzenetére
Ahha, ezek rendben is vannak, és minden szó bizonyosan igaz belőle. Csak arról nem esett egy szó sem, hogy ez milyen eltérést okoz a hangban.
Zaj -> a hiba jellege zajosodás, sercegés, zizegés, tökéletesen hallható, zenétől teljesen függetlenül.
Hibás átvitel -> legrosszabb esetben pattogás a hangban, akadozó zene, vagy teljesen megáll a muzsika -
Polllen
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #79746 üzenetére
A NAD-t csak usb és coax-n hasonlítottam össze kicsi volt a különbség. A denon esetén sokkal nagyobb. Ebből arra következtettem, hogy a NAD usb vevője jobb.
-
Ear001
addikt
válasz
AMDFan #79747 üzenetére
RF zavar, időzítési gondok, zajok például. Ha alaposan megnézed egy D/A átalakító működését, akkor láthatod, hogy két, digitális szemüveggel nézve azonos jelfolyam mégis eltérő lesz analóggá alakítva.
Amúgy itt van pár gondolat kifejezetten az USB kábelek eltérő hangjáról, annak okairól egy, a dolgokban eléggé járatos magyar tervezőtől.
-
AMDFan
addikt
válasz
Nemir Ombe #79745 üzenetére
USB Audio átvitel esetén nincs hibajavítás a protokollban. Az még a CD-s korszakban volt. Meglepően pontos a digitális átvitel a kábeleken. Erről majd bővebben lesz szó a logoutos cikkben, nem akarom előre lelőni a poént.
" ezért (is) egy "hülye" teszt pl. a digit anyag másolása és "bitpontos" összehasonlítása az eredetivel"
Milyen tesztre gondolsz, ezt most nem értem teljesen.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
AMDFan #79743 üzenetére
A hibajavítás "mennyisége/mértéke" akkor szerinted nem befolyásolja az "analóg oldalon" kapott végeredményt .... ?? .... ezért (is) egy "hülye" teszt pl. a digit anyag másolása és "bitpontos" összehasonlítása az eredetivel....
.... de pl. USB kábelek esetén én eddig még csak jót vs rosszabbat hallottam, de "igazi" különbséget mondjuk két 20-30e-es (vagy drágább) között még soha .... de egyszer majd talán ....
-
Polllen
nagyúr
válasz
AMDFan #79734 üzenetére
Pontosan azért vontam be egy laikust, akit egyrészt nem érdekel a hifi másrészt fogalma sincs, hogyan működik ez az egész, hogy hall-e különbséget. Őt a hifivel foglalkozókat illető elfogultsággal nehéz megvádolni.
Amikor 10/10-ből eltalálja, az nem rossz. És kb. ugyanúgy írta le a változást, mint amit én is hallottam.Ha nem hallod, maximum arról tudnálak meggyőzni, hogy én hallom. Meg mondjuk ki lehetne AB-zni, hogy tényleg hallom. De ennyire nem érdekel. Leírtam, hogy legyen ellenvélemény, tapasztalat.
Amúgy a füled lényegesen jobb a magas freki tekintetében, mint az enyém, mert nálam 14khz fölött nincs semmi.
dgyuri0123
A lista végén volt mindig, ráadásul most nem tervezett költözés miatt át kell mindent forgatnom. Plusz a mostani NAD D1050 egyáltalán nem annyira háklis erre, mint a denon volt.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
AMDFan #79740 üzenetére
Nem arról van szó, hogy bármelyik kábel hozzátesz valamit, vagy elvesz, épp ellenkezőleg. Nem módosít semmit az "adaton" (illetve kevesebbet módosít), mint egy másik kábel, ezért lesz más a végeredmény is. Pl. a Supra igen komoly árnyékolást is kapott, aminek nem ismerem pontosan a gyakorlati hatását, de végül ő győzött. Hangsúlyozom, nem tudom pontosan, hogy az árnyékolás-e, vagy bármi egyéb az oka annak, hogy jobb-rosszabb egy (USB) kábel, de hallom és ez nekem elég.
-
AMDFan
addikt
válasz
dgyuri0123 #79739 üzenetére
Mi a sejtés, hogyan keletkezik ilyen változás a hangban digitális kábel esetén? Nyilván nem a digitális átvitelt érintő változásról beszélünk, hiszen abban nem történhet hiba. Akkor?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
AMDFan #79738 üzenetére
A jelenlegi dacom külső lineáris tápos gép, nem USB-ről van táplálva.
Az említett két "drót" közötti alapvető különbség az, hogy a Klotz mélyebb, vaskosabb, de nem túl tiszta magasban, míg a Cinnamon maghasba húz, lényegesen kevesebb a basszusa, viszont tisztább, nyitottabb a felső tartománya. Kinek melyik a jobb választás...Csak hogy még konkrétabb legyek, a Supra nagyjából ötvözi a kétféle hangzást. Van gyönyörű telt basszus, tiszta közepek, tiszta magasak, hogy csak a lényegesebbeket említsem.
-
AMDFan
addikt
válasz
dgyuri0123 #79737 üzenetére
A hallásommal nincs gond, épp most néztem meg, a 18Khz-et még éppen hallom, az szerintem elég jó. Fölötte már semmit.
Mi az elmélete a két USB közti különbségnek? Miben mutatkozik meg a különbség a zenében? Egy dolgot tudok elképzeni, hogy az egyik komolyabb zajt összeszed az USB táp miatt, ennek ugye egy nagyon zavaró cicergő, sercegő hangja van a hangfalon. Már ha USB-ről kapja a tápot a DAC.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
AMDFan #79736 üzenetére
Az rendszerfüggő, hogy mit hallasz meg és mit nem. No meg a hallószervnek is van hozzá némi köze.
Ha tesztre viszel el kábelt, annak az árát visszakapod, mikor visszaviszed a boltba, de el kell menni érte. Én megtettem nemegyszer és volt értelme. Így maradt nálam egy Supra a legvégén, de ezt megelőzte egy rakat másik drót.
-
AMDFan
addikt
válasz
dgyuri0123 #79735 üzenetére
Szerinted nem próbáltam ki? Mondom, már próbálták nekem demózni is, csak akkor valahogy nem jött össze. Egyik haveromnak én demóztam egyszer digitális kábel közti különbséget. Vett egy 15 ezres furutech digit kábelt a kácsától, majd elhozta ezt hozzám. Bekötöttük hallgattuk. Majd mondtam neki, hogy várjon kicsit, berakok másik kábelt, menjen ki a szobából. Elővettem a fiókból a rágyógyult portól kissé megfeketedett tizenéves piros rca dugós kábelt amit még anno a digi tv-s beltérihez kaptunk a hdmi korszak előtt, és bekötöttem azzal a dac-ot. Meghallgattuk, nem hallottunk különbséget. Aztán az AVX-en elkelt a Furutech, és azóta egy átlagos 1000 Ft-os digit kábelt használ a srác. Szóval nekem ilyen példáim vannak. De mondom, nyitott vagyok mindenre, sőt nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan tud másképp szólni két USB kábel.
Van nálad ez a két fajta kábel? 30 ezer forintot nem költenék el egy tesztre
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
AMDFan #79734 üzenetére
"Amúgy ha bárki tudna nekem ilyet demózni, hogy két USB kábel máshogy szól, legyen szíves szóljon, én komolyan nagyon kíváncsi vagyok."
Talán próbáld ki egyszer.
Konkrétan egy példa: Klotz vs AQ Cinnamon és ha nem hallod, akkor ott nagy a baj valamivel. És nem arról beszélek, hogy melyik jobb, hanem hogy durván másképpen szólnak.
-
AMDFan
addikt
válasz
Polllen #79732 üzenetére
Igen, sok ilyen sztorit lehet hallani, csak érdekes módon amikor nekem demózzák ezeket a dolgokat, akkor a jelenség valamiért nincs annyira jelen. Ilyenkor szoktam konkrét kérdéseket feltenni, hogy és miben más a hang? És akkor elmondja a delikvens, hogy hallod, hogy most milyen ez meg ez a hang? Igen hallom. Akkor cseréljük vissza a kábelt, most hallod milyen? Igen, hallom, ugyanolyan. Hmm tényleg, pedig tegnap még nem így volt... De mindegy, írtam erről egy cikket, jövő héten megjelenik a logouton, bár azzal mindig mindent lehet cáfolni, hogy "dehát" én hallom.
Amúgy ha bárki tudna nekem ilyet demózni, hogy két USB kábel máshogy szól, legyen szíves szóljon, én komolyan nagyon kíváncsi vagyok.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Polllen #79732 üzenetére
"Ez persze nem arra ösztönzött, hogy a klotz kábelt lecseréljem, hanem inkább arra, hogy forrásra kevésbé érzékeny dac-t vegyek."
Pedig nem ártana egy "fokkal" jobb USB kábel és talán másképpen gondolnád. Nagyságrendekkel kevesebbe kerül, mint egy dac cseréje. DA300-hoz jó darabig Klotzot használtam, de a Supra kábele határozottan jobbnak bizonyult. Tény, a dac cseréje még többet ért, de a Supra maradt.
-
Polllen
nagyúr
válasz
AMDFan #79717 üzenetére
Az USB kábel és a dac-ba épített usb vevők elég érdekesek. Szentül hittem sokáig, hogy nem lehet / szabad, hogy két szabvány, de eltérő gyártmányú usb kábel ugyanabban a láncban más eredményt adjon.
Aztán kipróbáltam. Belking vs klotz, nem drága egyik se, mindkettő papíron szabvány usb 2.0.
A denon da-300 USB dac hallhatóan máshogy szólt. Nem ég és föld, de más.
Szándékosan mindenféle magyarázat és egyéb nélkül megkértem egy jó fülű, de a témát abszolút hanyagoló ismerősöm, hogy mit hall. Elkezdtem cserélgetni az usb kábelt úgy hogy nem látja és mindig megmondta, hogy változott-e valami vagy sem.
Azóta az én elméletem az, hogy jól hallottam a változást és hogy az usb - bár sokak szerint überkirály - ugyanolyan rossz megoldás digitális jelfolyam átvitelre dac esetén, mint a spdif.
Amíg számít, hogy min és honnan jön a szabvány digitális jel, addig nem jó. Az hogy most ez a vevő hibája vagy a vevő hibás implementálása, már nem érdekel.
Azt pedig, hogy mi okozza, nem tudom. Nem vagyok mérnök, így csak tippelek, hogy a dac-ban lévő usb vevő nem kezeli jól az érkező zajokat, amit a különböző szabvány usb kábelek máshogy közvetítenek.Ez persze nem arra ösztönzött, hogy a klotz kábelt lecseréljem, hanem inkább arra, hogy forrásra kevésbé érzékeny dac-t vegyek.
-
LakiTomi
tag
Leírnám a tapasztalataimat sztereó erősítő és álló hangfalpár vásárlásával kapcsolatban, hátha segíthetek vele másokat is, akik hasonló cipőben járnak. Pár napja feltett kérdésemre nem kaptam kielégítő választ, így kézbe vettem az ügyet, elindultam hallgatózni.
Remélem nem baj, ha picit reklámozok. Utam a “Házimozigyőr”-be vezetett. Elmondtam, hogy 25-30 nm-re keresek sztereó erősítőt, hangfalpárral, háttérzene hallgatásra, de akár kisebb családi/baráti összejövetelek zenei kiszolgálására, ne adj isten bulira is.
El is kezdtük a hallgatózást egy NAD C3xxxxx erősítővel egy Magnat monitor supreme 802 társaságában. Kellemes lágy, nyugodt hang hallatszott, kevesebb dinamikával az alsó tartományban és mégkevesebb felső középtartománnyal. Az árához képest nem szólt rosszul, de nekem kevés volt. Tovább mentünk hallgatózni a nagyobb testvéréhez (supreme 1002-es). Itt már megjöttek a mélyek, a közepek is kinyíltak jobban, sokkal kellemesebb volt a hangja, mint a kisebb testvérének, úgy éreztem nem is kell más, ő kell nekem.
Mivel volt még választék, belehallgattunk a Magnat magasabb szériás dobozaiba, Shadow, Quantum. Hát igen. A shadow szériának még kifinomutabb hangzása volt, kinyílt a tér, a gitár még valóságosabbá vált. Nem éreztem úgy, hogy hangfalból szól a zene, hanem mintha valóban ott játszott volna a szobában valaki egy gitáron. A Quantum szériába belehallgatva azt mondtam magamban, nah ez az. Lehengerlő tisztaság, dinamika, erő, és mégjobb térábrázolás jellemezte. 5 perc után viszont azt éreztem, hogy sok. Túl sok a részlet, túl sok ez a pici kis agyamnak. Annyira precíz és pontos hangot hallgatni hosszútávon nem éreztem, hogy szeretnék. Persze ennyi összeget nem is szántam volna rá, de ha lett volna rá annyi sem választottam volna a Quantum szériából. A kevesebb nálam több volt. Hosszabb távon szívesebben hallgattam volna az alacsonyabb kategóriás társaikat.
A hallgatózás még nem maradt annyiban. Hogy ne csak NAD-ot használjunk erősítőnek, kipróbáltunk egy belépő kategóriás ONKYO TX-8020-at. Tettük ezt a belépő Supreme széria csúcsával a „2002”-vel. Eddigi legtestesseb, legjobb HI-FI-s hangú hangott hallottam az eddigiek közül. Nem ment le túl részletezősbe, a térábrázolás sem volt tökéletes, de tökéletesen el tudtam volna hallgatni alacsonyabb, vagy közepes hangerőn ezt a hangot. A 2 db 20 centis basszus természetesen az eddigi legtestessebb mélyeket produkálta, miközben nem ment a középtartomány és a magas frekvenciák rovására. Bár megjegyeztem, hogy azért ott mégis hiányzik valami az ének felső tartományában, ami viszont a többieknél, vagy a magasabb szériás Magnatoknál meg volt. Erősítő csere Cambridge audio AM Topaz 5-re. Jelzem 40e Ft-os erősítőről beszélünk. Rákötöttük a „Nagy mágnátokat” és mindketten picit meglepődtünk. Pozitívan. Az eddigi hallgatózás csúcsérzése volt bennem. Megjött a felső közép tartomány, megmaradtak a feszes mélyek, amik még dinamikusabbá váltak és a magas hangok is kitisztultak, precizebbé váltak. Szóval ez az „Angol-Német” duó nagyon jó párost alkotott. Egyöntetően bólogattunk, hogy ez így tényleg rendben volna. Kevés hiányát éreztem kikapcsolni, vagy kimenni a helységből. 2x35W elegendő volt a 93db érzékenységű állóhangfalak dinamikus megszólaltatásához. Talán még egy kis tartalék még maradt a dobozokban. Ezt mint később kiderült, hogy igen.
Én itt meg is álltam volna hallatózásban, mert lassan 1 órája tettem próbára a fülrendszeremet és az eladó idegzetét, de mivel a lehetőség adott volt meghallgattam még Dali Spektort, Canton Chrono 509-et, Heco Victa Prime 502-t.
Mindhárom hangfalpár más más karaktert képviselt. A Dali letisztult kissé mélyebbre menős lágy hangzású volt számomra, a Heco-nál nekem hiányzott a közép ének tartomány, mélyre ment, de nem volt igazi tere, nem töltötte ki a színpadot eléggé. A Magnatok pl. élettelibben voltak. A Canton egy más stílust képvisel. Jó volt hallgatni, kellemes meleg, természetes hang jött ki belőlük. Talán a klasszikus, a jazz, a longue zenéhez tökéletesek. Szerethető hangjuk volt, de az áruk már nem abból a ligából volt, amiben én játszottam.
Ne szaporítsam a szót, hallgattunk még ELAC-okat, magasabb kategóriás DALI-kat házimozin. Hát igen. Ez tényleg más kategória. Ott meg volt minden, amit az alsóbb kategóriákban loudnessel, eq-val, dinamikus eq-val, kristalizálóval, fokozókkal közelíthető meg, de az igazság az, hogy a belépő ligás versenyzők távol maradnak a felső kategóriás hangszíntértől bármit is barkácsoljunk. Persze sokaknak erre a hangzásra nincs is igénye. Én nem leszek állszent, én elfogadnák egy x millás ELAC szettet.
Visszatérve a Földre, második körben visszatértem egy kölcsönzött CA Azur 640 v.2-vel, mert kiváncsi voltam mekkora tartalék van még a kiszemelt Magnat Monitor Supreme 2002-ben. Volt bennük még tartalék. És elérkeztem a pénztárcám és a zenei orgazmusom csúcsára. Igen, ez az a szett, amit el tudnék hallgatni hosszú évekig. CA megvétele másodkézből, Magnat Monitor megvéve a helyszínen. Összesen kb. 170e Ft-ért azt kaptam, amit szeretettel, élvezettel fogok hallgatni, és hallgatok is ebben a pillanatban, e sorok írása közben.
Összeségében, aki hosszú távon szeretne szettet, hangfalat, erősítőt, zenére - mozira, mindenképp érdemes elmenni egy erre szakosodott üzletbe, hallgatózni, informálódni, mert nem mindegy mit hallgatunk és arra a mai átlagbérek, nemátlagárak mellet mennyit költünk. Ha mellé nyúlunk, vaktában vásárolunk, akkor jelentős összegeket is bukhatunk, és az sem másodlagos, hogy egy új rendszer kiépítése ismét sok összetevős lesz. Forrás, erősítők, hangfalak, csatlakozók, kábelek, szolgáltatások és a többi, és a többi. Érdemes fülügyre és, ahol asszony is van, szemügyre venni a kiszemelt elemeket és semmiképp se csak paraméterek és értékek alapján válasszunk. Persze a számok adhatnak támpontot, egy bizonyos szűrést, hogy mi kellhet és mi nem, de én úgy gondolom, hogy az igazi döntést az alapján hozzuk meg, hogy nekünk mi fontos, mennyi rá a keret, és milyen kompromisszumokra vagyunk hajlandóak hosszú távon.
Végezetül köszönöm a „házimozigyőr”-nek a segítőkész hozzáállását. -
AMDFan
addikt
"Azóta nem érdekelnek az elméletek, mert a következő megmozdulása végképp felülírt minden ilyesmit: ugyanabba a rendszerbe a cd (ami ugye csak egy adott lézerfénnyel olvas egy korongot, amiről 0-k és 1-esekből álló jelfolyam érkezik, amit elvileg semmi sem befolyásol) alá 3 db Pulsar Points lábat. Döbbenetes (pozitív) irányú változást hozott."
Egy kis érdekesség ezzel kapcsolatban: [link]
-
nostromo73
tag
válasz
nostromo73 #79324 üzenetére
Na örömmel jelentem, hogy megoldódott a probléma egy gomb kombinációval vissza ált alap állapotra. Most minden jól működik
.
Kérdésem az lenne, ezt az áram ingadozási problémát lehet enyhíteni valamilyen eszközzel, gondolok itt valamilyen védett elosztóra.
-
Pé
senior tag
válasz
z123456789 #79720 üzenetére
Csatlakozva az előttem szólókhoz, Alces valszeg nem fogja a búgást megoldani. Ha nincsenek ugyanarra hálózati elosztóra kötve a tápok, akkor próbáld ki azt, esetleg próbáld meg hogy valami nehezet ráteszel az erősítőre, hátha valami mechanikai mocorgás okozza. Ha nem oldja meg akkor elektronikai belenyúlás kell, vélhetően trafó/kondi hiba. Egyébként pofás szett
-
AMDFan
addikt
"míg volt olyan kedves egy szaküzlet eladója és szánt rám időt, hogy megmutassa, mekkora eltérések vannak kábel és kábel között "
Ez melyik üzletben volt? Hátha én is leszek olyan szerencsés és demóznak nekem ilyen dolgokat.
"Csak az érdekel, amit hallok."
Ezzel maradéktalanul egyetértek.
-
Patice
nagyúr
válasz
Rendszer:
Dobozok alá kell majd valami elcsatolásnak.
DAC:
- hátul billentsd a kapcsolót a koax felé.
- Elöl az 'Output' kapcsoló három állású. Az alsó kettőben (Fixed - Variable) a hátsó kimenetet állítod fix, vagy változtatható jelszintűre. Első esetben a hangerő potinak nincs hatása, második esetben van. A 'HP' (=HeadPhones) állásban az előlapi fej/fülhallgató lesz aktív, értelem szerűen a hangerő poti ilyenkor működik.
- Gain kapcsoló = csak fej/fülhallgató kimenet használatakor nyer értelmet. L = Low, alacsony vagy H = High, magas impedanciás fej/fülhallgatókhoz kell kiválasztani a megfelelőt. Esetedben mindegy hol áll.
- Input = bemenetválasztó, három állásúnak tűnik, de lehet inkább csak kettő, mert hátul is lehet váltani az optika és a koax között. Próbáld ki.A Pi-ből a koaxot a DAC koax bemenetére kösd, kimenet = Fixed, hangerő poti inaktív lesz, ezt az erősítőn állítsd.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
+1
Doriannal kell egyetértenem, mert képről szörnyű akusztikai állapotokat vélek felfedezni nálad, szóval azzal a faktorral, ha kicsit is komolyabban akarsz zenélni, sürgősen kezdj vmit! Az erősítőddel meg ne foglalkozz, mert szinte mindnek van kisebb-nagyobb zaja... az lenne a gond ha tök kussban lennének!
-
s4tch
veterán
A gain fejes erősítők, d/a konverterek esetében a fejes erősítő kimeneti jelszintjébe szól bele. Ha a kolléga csak dacként használja az NFB11-et, akkor teljesen mindegy, melyik álláson hagyja a fejes kimenet gain kapcsolóját, a vonalkimenetet ez nem fogja érinteni. Ha fejest dug a dacba, akkor meg kell hallgatni, melyik gain állás tetszik jobban a fejesnek.
-
Dorian
félisten
válasz
Mielőtt komolyabban belelendülnél a kábelezésbe, először a szobaakusztikát tedd rendbe, mert az eléggé félrevihet, be az erdőbe.
Alces sztem kevéssé valószínű, hogy az erősítő búgásán segít, kivéve, ha azt a hálózaton vmi egyenáram komponens okozza. -
válasz
Nagyon pofás lett.
Járasd, teszteld, hallgasd!
- CD vagy AUX mindegy alapvetően, de hallgasd meg mindkettőben, hátha van különbség
- kimenet esetében javasolt a manualt átfutni, persze lehet, hogy jár erre vki, akinek punkt ilyen DAC van otthon
- Gain alapvetően a bemeneti jelerősséget szokta szabályozni az egyes eszközöknél
- DAC kimeneti jelerősségét (Volume) a végfokozattal célszerű összelőni, ízlés, megszokás kérdése, és persze javasolt meghallgatni az egyes opciókat. Én a DAC/DAW eszközöket maximális kivezérlés közelében használom, míg az analóg előfokokat 60% környékén, de ez attól is függ, milyen végfokozat van mögöttük. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Végül összeállt a rendszer, bár egy másik DAC-cal. A Moment készülőben van, elvileg a kettőt kipróbálom egymás mellett.
Tápkábel ebben a hónapban nem lesz, de tervben van az is. Illetve egy HIVOX Alces zajszűrő foglalat, mert az erősítőnek van egy enyhe búgása, ami abszolút nem zavaró zenehallgatás közben, de na...van.Köszönöm mindenkinek a segítséget, próbáltam pár divatossá varázsolt képet készíteni.
Vannak nagy hiányosságok, főként a helyhiány. Ettől függetlenül még van olyan amit lehet orvosolni. Mondjuk a csupasz falak. Tudom. Idővel.
Pár kérdésem azért lenne.
-Az erősítőn melyik bemenetet használjam? CD, vagy AUX?
-A DAC (Audio-Gd NFB 11 (2015) DAC) tele van gombokkal.Melyiket mire kell állítanom? (Raspberry PI + Hifiberry Digi+ Pro a forrás, szerverről vételezve az anyagot. PI + DAC digit koax-szal összekötve.)
Nyilván el kellett volna olvasnom a használatit, de sajna nem volt időm rá, illetve, lehet hogy akkor sem lettem volna okosabb. A ti magyarázataitok pedig már tapasztalatokon alapulhatnak.
A HP gondolom a headphone, mi a Variable és a Fixed? Most azt hiszem Fixedre van állítva, amúgy nem is szólna. Gondolom akkor ez a kimenet. A hátulján is van egy gomb, azon azt állítom, hogy a bemenet optikai vagy koaxiális igaz? Aztán mi az a Gain? Mit nyerek vele? Az inputot értem. A potmétert mire érdemes állítani? -
Lite
őstag
válasz
AMDFan #79717 üzenetére
Pontosan nulla elmélet van mögötte. Egészen addig nem hittem a kábel-mizériában, míg volt olyan kedves egy szaküzlet eladója és szánt rám időt, hogy megmutassa, mekkora eltérések vannak kábel és kábel között - hangban, adott rendszerbe bekötött 10 különféle ic-t. Ott kb. sokkot kaptam, hogy ez ennyit számít. Azóta nem érdekelnek az elméletek, mert a következő megmozdulása végképp felülírt minden ilyesmit: ugyanabba a rendszerbe a cd (ami ugye csak egy adott lézerfénnyel olvas egy korongot, amiről 0-k és 1-esekből álló jelfolyam érkezik, amit elvileg semmi sem befolyásol) alá 3 db Pulsar Points lábat. Döbbenetes (pozitív) irányú változást hozott. Ezt az ott lévő másik úriember is ugyanúgy hallotta. Itt értem el ahhoz a ponthoz, hogy a "hifizés" esetében az elméletek és a megszólaló hang között ne akarjak összefüggéseket keresni. Ez egy szép, változatos sport, egyéni ízlésekkel.
Csak az érdekel, amit hallok. -
atoka1
tag
Hopp, elmaradt a [link]
-
atoka1
tag
Sziasztok! Sajnos nem egyértelmű nekem, hogy ezt az ebay-es vu mérő szettet meg tudom e tápolni DC12V -al. Van valakinek tapasztalata ilyennel?
-
Lite
őstag
válasz
fehér_ember #79690 üzenetére
Pont ez az, amire tippelek, hogy a DAC húzza nagyon el a cumót. Előtte CA Dacmagic 100 (a kicsi) volt, azzal nem volt ez a lánc ilyen magas (mondjuk ennyire részletező sem). A cd-t önmagában nehezem merném ráengedni, ugyanis egy régi Philips 723-ról van szó, de a koax kimenet miatt futóműnek még be van fogva.
A lemezjátszó is erre a cuccra van kötve, ott egy iFi iPhono (ez nagyon fain kis cucc, csak mire beállítottam...) volt, meg egy ADL GT40 (ez meg a digitalizálást könnyítené meg), ezekkel nincs gond. Minden hang sokkal határozottabb, élettelibb, sokkal dinamikusabb.Előtte QED kábelezést használtam (Reference Audio volt az ic mindenhol és XT40 gyári Airlock banánokkal a hangfalhoz). Ez túl mély volt, szinte brummogott.
-
Lite
őstag
válasz
AMDFan #79688 üzenetére
Jaja. Az ember azt gondolnál, hogy usb-usb, aztán tök egyforma, pedig nagyon nem...
És igen, az tudom, hogy a bakelit más. Nekem jobban tetszik. Azon fáradozok, hogy azt a pár ezer lemezemet be tudjam normálisan digitalizálni és azt hallgatni a korongok elővétele nélkül, de ez egy más történet... -
Frogged
aktív tag
Sziasztok
Lehet rossz helyre írok de nem találtam topicot akusztikával kapcsolatban.
A szobámban ahol zenét hallgatok elégé megérettek a falak egy festésre de mivel azt olvastam a tapéta is kicsit javíthat a szoba akusztikályán ezért elkezdtem nézelődni ez ügyben.
Ráakadtam egy olyan dologra hogy parafa tapéta 4mm a vastagabb verzió.
Gondoltam ha faszerüség az anyaga csak jobb lenne mint a hagyományos tapéták de mivel elég újj vagyok a normális zenehallgatás témában szeretném kikérni a hozzá értők véleményét. -
sas55
aktív tag
Csak érdeklődők hogy ez a tápkábel az alap gyárihoz képest előre lépés lehet?
-
Polllen
nagyúr
válasz
#52469760 #79704 üzenetére
Olyat, amiben jó phono van (ami elméletileg kell a lemezjátszóhoz) én nem tudok. Max régi nad 3020-t, talán avx-n láttam.
Phone nélkül pl. van két hivox amp4me erősítő is 40-50k körül, aminél - ha nem kell táv - nehéz ebben az ársávban jobbat kifogni. Nálam heco argon 50-t hajt és nagyon szépen szól.
Hangfalajánlást meghagyom másnak.
-
Polllen
nagyúr
válasz
#52469760 #79699 üzenetére
Ahogy írták, a hangfalat van értelme legkevésbé újonnan venni.
Egyébként az erősítőt sem éri meg szerintem újonnan szerezni.A lemezjátszókhoz még annyira sem értek, mint a másik két komponenshez, de 50 és 100k között elég sok erősítő+hangfal kombót lehet venni, amivel élvezetes a zenehallgatás.
-
Ear001
addikt
válasz
fererencz89 #79696 üzenetére
Hát ha nem muszáj, inkább ne vegye meg. Amúgy vannak hanglemezes, lemezjátszós csoportok a facebookon, az ottani tagoknak árul egy Audio techniaca viszonteladó AT-95-ös hangszedőt kedvezményes áron. Az alá nem érdemes menni hangszedőben. Ilyen régi lemezjátszókban pedig nem csak a tűt kell cserélni, mert a felfüggesztés, a gumi alkatrészek is elöregednek idővel, ráadásul az ezekbe szerelt gyári Tesla hangszedő elég rémes hangú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe gar
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- iPad Pro M4 13" 256GB wifi hibátlan 2025.06.06. Apple jótállás
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest