- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Home server / házi szerver építése
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz
Nagya21 #16360 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a Technics EAH-AZ100 fülest is, ha van még az a Matsushita cucc, amit szívesen kipróbálnál.
A 2 pengés RT67 borotva is egészen jól tudja végezni a dolgát. Anyagminőségre még keményen oda is ver az összes többi hasonló árú Braun és Remington csodának. Utóbbiakra még ránézni is szörnyű. -
Héraklész
aktív tag
válasz
CharlieDrop #16361 üzenetére
Hajvágóban sem. Sajnos nincs fullos márka, nincsenek komoly fejelsztések, esetleges a minőség.
-
tuzpenge
őstag
Egyik sincs...nem kínzom magam ilyen sz@rokkal...csak meg kell nézni az árát és elgondolkodni hogy annyiból milyen minőségű kést, milyen minőségű szitát, és főleg milyen minőségű motort tudnak beletenni, nembeszélve az akkuról elektronikáról, stb....
Ha olcsón akarsz elektromosat akkor enchen mocha S lesz a barátod... -
CharlieDrop
veterán
Sziasztok szakáll vágásra eddig egy Pana ER-GD61 szerű (nem emlékszem pontos típusra, rég vettem
) használtam.
De nem tetszett, hogy oldalt tartva, egyik oldalon mindig picit hosszabbra hagyott, illetve mindenhol is szőr volt a fürdőben.Mit ajánlanátok helyette? Olvasom, hogy Philips vákuumosról lekéstem.
A BT5515 jó lehet? Vagy Philips helyett valami más?
Az 5515-ben tetszik a Li-Ion akku és a 0,2 mm lépésköz. -
mcs
veterán
válasz
D1L1ZS #16330 üzenetére
,,Sávosan haladok fültől befelé az orr irányába fel-le, fel-le rövid mozdulatokkal, megfeszítve az arc bőrt."
Ezzel sokat segítettél, köszi! A rövid fel-le mozdulatok nagyon hatékonynak bizonyultak nálam is az RT67nél. Így tényleg csak néhány megmaradt szőrszálat kell utólag hagyományos borotvával leradíroznom.
-
totron
addikt
[link] Kiváló összehasonlítása, csokorba gyűjtése a gépeknek.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
mickemoto #16338 üzenetére
Köszi mickemoto, mcs!
Jók ezek a Braun borotvák, mint valami régi német autó, amiben még volt anyag.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
mickemoto #16329 üzenetére
Milyen a Braun 31B a Panasonichoz képest, melyik van neked? Azt a külföldi Braunt linkeld be légy szíves.
Köszi fradi81! Te nem is tisztítod a pengét? Nekem a Braun 330-tól kiütéses lett a nyakam. Braun szervízben azt mondták valószínűleg azért, mert a nem szétszedhető fejű borotva pengéjét nem tudom, olyan alaposan tisztítani. Én 3 alkalom után tisztítom a pengét, érzem, hogy valahogy nem az igazi. Nem is vág olyan jól, illetve 1-2 kiütés is előfordul. Frissen tisztított pengével soha nincs ilyen gond. Lehet ilyen kefe lenne a legjobb a pengéhez.
-
D1L1ZS
őstag
válasz
Nagya21 #16323 üzenetére
4- 5 perc? 🤔 Azt meg hogy?
Vagy én vagyok túl alapos?
Néhány hónapja áttértem a heti 1x borotválkozásra (vasárnap?) ...mert hétköznap már nagyon nem akarózott borotválkozni... 😅
Így először a pajesz vágóval végigmegyek az arcomon (csak ez kb 5-10 perc), hogy amit lehet levágjon, majd csak utána megyek át az arcomon rendesen a borotva résszel (ez + 25-30 perc)... 😅
Sávosan haladok fültől befelé az orr irányába fel-le, fel-le rövid mozdulatokkal, megfeszítve az arc bőrt. Így haladok felfelé a nyaktól egészen a pajeszig...
Aztán még a legvégén átmegyek az arcon és nyakon is, de akkor már más szögben haladva... 😅
Ekkor érzem kb hogy 95% - ba sima mindenhol az arcom.
Aztán az ujjammal végig simogatom az arcom és ha érzek még valamit, akkor azon a kis részen még átmegyek a borotvával.
Aztán következik a borotva megtisztítása, mosdó kagyló megtisztítása a szőrtől... 😅
Egyébként Panasonic ES-LV67-A803
Nemtom lehet túl tolom ezt az egészet?
-
mickemoto
őstag
válasz
pinnacle #16328 üzenetére
Nekem is évek múlva a szita repedt meg. Mondjuk nem nekem hanem egyszer odaadtam tesómnak kipróbálni és neki. De az is lehet hogy már annyira elvékonyodott és pont nála repedt meg, nem tudom. Nekem is van egy panasonic borotvám is, annak is külön van a két pengéje, de még nem mertem kiszedni belőle őket mert nem könnyen jönnek ki mint a Braunnál és féltem hogy tönkre teszem. Külföldi oldalakon láttam már eladót amibe a 31B belemegy.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
mickemoto #16327 üzenetére
Fiamnak keresek borotvát. Én pont azért vettem egy pár fejet, mert mondták a Braunnál már régebben, hogy nem gyártanak többet szétszedhető fejű borotvát. Szerencsére a Panasonic megtartotta ezt a lehetőséget. Gondolom nekik meg nem szétszedhető fejű borotvájuk nincs.
Braun 31B kapható még pár helyen. Ez a jó megoldás, hogy egyben van a 2 penge, kivehető az egész tisztításra.
Panasonic külön két pengéje nem tűnik annyira masszív megoldásnak tisztításra. Nem tudom milyen a rögzítése, de lehet ha kiszedem minden 2. 3. borotválkozás után, az nem tesz majd jót neki. De mindegy, azt fogok venni, mert nem találtam használt Braun borotvát, amire jó lenne a 31B.
Braunnál 18 hónapot írnak fejcserére, de szerintem én régebben csak nagyon sok év után cseréltem. Nem vettem észre semmi vágás gyengülést. Csak akkor cseréltem először, amikor már a szita kilyukadt és vágta az arcomat. Nem is értettem, hogy mi ez, csak amikor jobban megnéztem láttam, hogy összefolyt a szita lyuka. -
mickemoto
őstag
válasz
pinnacle #16326 üzenetére
Ha működik akkor miért keresel másikat. Annyi fejjel kb 30-40 évig nincs gondod borotvával. Az újak se jobbak semmivel.
Ecsetnél festmény festő ecsetre gondoltam nem szobafestőre amúgy.
31B fej+szita kombót lehet még egyáltalán kapni valahol? Nem adsz el belőle egyet? -
pinnacle
nagyúr
válasz
Nagya21 #16323 üzenetére
Köszi Nagya21, mickemoto!
Lehet mégis inkább Braunt vennék. Az biztosan bevált már 35 éve. Első borotvám Braun 5505 még mindig működik, ugyanaz a 31B feje van, mint a 11 évvel ezelőtt itt ajánlott 5875-nek.
Tudtok esetleg olyan használt borotvát, amire jó a 31B fej? Van még vagy 7db nekem.
-
mickemoto
őstag
válasz
zazenke #16322 üzenetére
Szerintem is a rezgőkéses borotváknál szárazon a leghatékonyabb a borotválás. Viszont fürdés után szárazra törölve az arcot ugyan úgy hatékony. Ami viszont nagyon nem működik szerintem az a zuhany alatti illetve a habbal, géllel való borotválkozás, amelyik típusok ezt engedik.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Remélem majd jó lesz. Soknak tűnik a 10 perc. Szerintem nekem a Braun 5875-el, 5 perc sincs, 5 napos borosta után sem. Szálak sem maradnak. Osztrák MM-ben valamivel olcsóbb a fej.
Penge tisztításra ti mit használtok? Miután a Braunhoz már csak ilyen vacak ecsetet adnak, kontyfésűt vettem. Műanyag kicsit kemény, lehet disznósörtés jobb lenne. -
mcs
veterán
válasz
pinnacle #16318 üzenetére
Hagyományos borotva után gyakorolni kell egy gép használatát, nem elég másfél percig találomra ide-oda huzigálni. A szőrzet növési irányával szemben célszerű húzni, és többször is átmenni mindenhol 10 perc alatt. Teljesen simára sosem fog nyírni, legfeljebb ahhoz közelire. Nálam előfordul, hogy néhány szálat valamiért nem kap el rendesen a szita, de ezeket utólag hagyományossal szárazon le szoktam vágni.
-
pinnacle
nagyúr
Megrendeltem a RT67-et. Euronicsben nagyon akciózzák.
Ez mennyire valós panasz?
Szerintem ez a termék nem éri meg az árát! hogy miért? Fürdés után puha borostát gyakorlatilag 70% végezte el a dolgát és megint borotválkozni kellett pengével, hogy teljesen sima legyen de száraznál is! Az időt spórolva vettem meg a készüléket de befürödtem vele még most is jobb a borotva. -
-
Nagya21
addikt
válasz
MaxxDamage #16315 üzenetére
Hali!
Sztem az is olcsóbb ott....
Üdv Nagya -
-
Nagya21
addikt
válasz
MaxxDamage #16313 üzenetére
Hal!
Az oszteák nemhülyéknél nézted??
Ott jóval olcsóbb az 5 pengés mint nálunk..... -
válasz
Nagya21 #16228 üzenetére
Hali,
Én használat után vízben és erős viz folyás alatt szoktam ki pucolni, de utána ki szoktam vinni a műhelybe és (kompresszor) sűrített levegő alatt is ki pucolom (360 fokban) és szokott benn lenni még szőrmaradék.
Tisztító/töltő állomást akkor használom, mikor lemerül, vagy 5% alatti.
Remélem a (6 pengés) fej sokáig ki fog tartani, mert itthon beszerezhetetlen, vagy ha kapható is akkor nagyon drága! (45-50k+)
Néztem eBay-en meg hasonlók és Japánból mire ide ér (+ÁFA és VÁM) akkor ugyanaz 50k+ az ár vége... -
Héraklész
aktív tag
válasz
totron #16300 üzenetére
Nálam a biztonsági borotva a körkésesnél rosszabb eredményt ad. Ha több irányba borotválkozom a hagyományossal, akkor időben már meghaladom az elektromos borotválkozást, ráadásul csupa seb leszek. Tudom, van timsó...
Szóval nekem a biztonsági borotva nem vált be semmilyen téren, a körkéses jobb. Talán az erős szőrzetem miatt...Több éves Philips Series 8000 (szárazon) vs új Mühle Rytmo szett Proraso cuccokkal.
Amúgy ahhoz képest hogy olcsó, a Proraso szantálfás illata nagyon jó. Mintha prémium cucc lenne. -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Ez azért nem jó, mert ha tönkremegy az akku, akkor nem lehet használni. Egyébként ehhez mennyibe kerül az akku? Braunhoz nem drága.
Egyébként ez nem hangos borotválkozás közben? -
mcs
veterán
válasz
pinnacle #16304 üzenetére
Nem lehet töltés közben használni, de a töltés amúgyis csak 1 óra, és egy feltöltéssel 43 percet megy a gyártó szerint, ami nálam inkább 50 körülire jött ki eddig. Ugyanez a fej kell hozzá, és sajnos én sem találtam olcsóbban egyelőre. A 67 egy kicsit masszívabb kivitel és másképp jelzi a töltöttséget, de technikailag ugyanazok.
-
mcs
veterán
válasz
pinnacle #16285 üzenetére
Nekem az RT67 van, amin ugyanaz a penge szerkezet található. Szárazon tisztességesen teszi a dolgát, nagyon kevés elhajolt szőrszál marad meg, amiket hagyományos borotvával szoktam utólag leszedni, ha a gép nem tudja lenyírni. 10 percet érdemes vele rászánni, hogy a lehető legjobb eredményt nyújtsa. 98%ban majdnem csupaszra nyírja a pofámat.
-
zazenke
őstag
az elektromos borotvák legnagyobb előnyének tartom hogy se arcszesz se hab sem semmi nem kell hozzá. Legalább 6 éve nem érintkeztek ezek az arcommal
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 2042
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kuponkunyeráló
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Windows 11
- RAM topik
- One mobilszolgáltatások
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest