- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #69799 üzenetére
Semmiképpen nem akarom a magam értékítéletét valamiféle abszoludt skálának tekinteni, simán lehet, hogy csak számomra mostanában ez a hang jobban tetszik.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Bobrooney #69796 üzenetére
nemtom, hogy a technics, quad405ök óta hallottam-e már gyengébb sztereo erősítőt nála. idegesitő, miközben élettelen, és mosott. NEmtom hogy sikerült ezeket a jellemzőket egy készülékbe összehozni.. 315/316 szvsz katasztrófa, a 356os nad viszont jó.
Dorian: furi, h ez a reláció jött ki, nekem hta tulajként eszembe se jutott a hivox erősítőjére cserélni a demo után. és nem csak azért, mert a hta-t drágább összerakni, nekem ennyire azért nem jött be. az új cuccok között nagyon jó ár értékű cuccnak tartom, de valahogy nekem, mióta hallottam az első csöveske HTAt, tart a szerelem. ennek meg vagy 4-5 éve. Nem javaslom egy ideje senkinek HTA építését, de ennek nem a hangminőség az oka, hanem, hogy megbízhatatlan az alkatrészellátás. Olyan a világon nincs, hogy két mérve, külsőre teljesen egyező bc tranyóból az egyikkel jó a hangja a cuccnak, másikkal meg nem. és mocskosul bosszant, h 10forintos alkatrészeken múlik az alapvető végeredmény.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #69794 üzenetére
Ezt akkor tudnám kijelenteni, ha a kettőt egymás mellett hallgattam volna meg. De itt még a velük összehasonlított másik vasak sem ugyanazok voltak, és több hónap telt el.
Személy szerint én most megvárom, mire kitisztulnak náluk a dolgok, aztán meglátjuk mit veszek. Tatár nem hajt, mert nyáron, de még szeptemberben is csomó más jobb dolgot tudok, mint szobában zenét hallgatni, ill. most az autómra kellett 130-at költenem, az kicsit fájt.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #69783 üzenetére
Denon mozivasat (itt mindig külső DAC-ról hajtava, csak az erősítő képességét értem alatta) meglépi: Ezt természetesnek gondolom, a meglepő az volt, hogy ennyivel.
Kis Hivoxot közvetlenül nem tudtam sem a Denon4520-hoz, sem a nagy Hivoxhoz hasonlítani. HTA-val hasonlítottuk, annál a kis Hivox jobb volt. HTA hangját elég jól ismerem, sokat volt nálam, így a hangja bent volt a fejemben. Én a Denon szintjére tenném, talán kicsit feljebb, de más-más hibákkal és jóságokkal. (Denon3808-nál meg a HTA volt simán jobb)
Így nem tudok érdemben nyilatkozni a kis és nagy Hivox közti hangi különbségről, ha egyáltalán van.
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
Sziasztok!
Lehet nem ide illő, de van valakinek tapasztalata TDA7498 "erősítővel" kapcsolatban?
Van otthon 2db 6ohm-os hangfalam, amit ki szeretnék tenni asszonypajtásnak a konyhába és nem szeretnék egy nagy sztereó erősítőt kirakni még, így gondoltam egy ilyen erősítőnek mondható eszközre rádugnám a 2 hangfalat és hallgathatna telefonra kötve rádiót, mégse a telefon hangszórója szólna. -
krichd1
addikt
válasz
Polllen #69781 üzenetére
Akkor ismerj meg minél több mindent.
A Rega Brio zenei, élvezhető hangja van, nem túl nagy felbontású, de egybe tartja a zenét, így hosszabb távon is együtt lehet vele élni, bár 100eFt alatt lehet kapni már Mirat is. A Marantz Pm75 is egy elég jó darab, ennek még a régebbi fajta középtartomány-orientált kicsit meleg hangja van, amit van aki unalmasnak talál, de én jobban kedvelem, mint a mostani analitikus, világos, katyvasz hangot, amit a modernebb Marantzoktól szoktam hallani. A Musical Fidelity A1-el annyi problémám van, hogy nagyon sokat fűt, mivel már régi darab, valószínűleg emiatt már néhány alkatrészt is cserélni kell majd benne rövid időn belül. Arcam Alpha 7R nagyon drága annyiért, 70eFt környékén már 10R-t is lehet kapni, ami azért egy jelentősen jobb hangú erősítő, vagy ha van előerősítőd, érdemes vadászni 10P-re is, vagy vannak néha régebbi nagyobb Delták is.
A kis NAD-okkal kapcsolatban azt tudom írni mint eddig is. A 315/316 típusokat nem ajánlom, a 326 már rendben van, de még az is belépő szintű erősítő, de sokféle hangdobozhoz jól párosítható, sőt még a Magnepan MMG-vel is elboldogul. Viszont 100eFt környékén már lehet kapni NAD 1300, 2600/2700 párost is szerencsével, ami sokkal komolyabb, jobb hangot tud, mint a 326, 352, 356, 375, stb... Esetleg még a 372, ami jó vétel 100eFt alatt NAD-ból, és ez még nem is olyan régi.
Érdemes lenne kipróbálnod az új Hivox erősítőket, bár nehéz őket beszerezni, még én sem hallottam egyiket se. Az Audio Analogue Puccini is egy elég jól bevált erősítő, ami megkapható 100eFt alatt, bár én jobban kedvelem a Donizettit, de ahhoz kell előerősítő.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
-
Dorian
félisten
Legutóbb ha jól tudom a kicsi 55 volt, a nagy 100.
De most, hogy ilyen káosz van a gyártásban meg termékpalettában, passzolom a dolgot. Lehet, hogy a jelenlegi nagy meg is szűnik, mert vmi alkatrészt már nem tud elég jó minőségben beszerezni hozzá, szóval most elég képlékenyek a dolgok. A kicsi meg erősebb lesz vmivel, ha jól emlékszem 8Ohmon 2x15W helyett 2x20, 4Ohmon meg 2x30. A legtöbb lakószobába átlagos érzékenységű hangfalakkal ez bőven elegendő.
Csupán a Wattszámból semmilyen következtetés nem vonható le, a Denon 4520-nál (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.05% 2 csat. meghajtva 150 W) a kicsi, 2x15W-os erősítő is annyival dinamikusabb és pontosabb volt, főleg mélyekben... A mostani 8Ohm-2x45W-os nagyot meg alig tudtam felhangosítani.Én a vásárlással megvárnám (személy szerint meg is fogom) amíg teljesen letisztul és kikristályosodik a termékpaletta.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz
Dorian #69782 üzenetére
A "kicsit nagyobb" Hivox erősítő ára hogyan változik a "kicsihez" képest?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
dunkel
őstag
válasz
Dorian #69782 üzenetére
Kösz a beszámolót.
Továbbra is ezt a kritikát tudom csak megfogalmazni a Hivox-szal szemben: nem profi.
Az új hangsugárzó is változott már a sokak által meghallgatott verzióhoz képest, most az erősítő is? Emellett hónapokig kell várni egy példányra, de már ez is változik?
Ugyanakkor dicséretes, hogy párhuzamosan a fejlesztés megy, úgy olvastam audio pc-vel is jelentkezik a cég, szintén a "budget" kategóriában.Kéne oda 1-2 ember aki a sorozatgyártást csinálja, Zoli meg hadd fejlesszen.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #69782 üzenetére
Borítékoltam a nagyobb Hivox erősítő fölényét,valahogy a nagyobb számok számomra meggyőzőbbek,és általában hozzák a hozzá fűzött reményeket.
Na meg a súly,az nálam mindig befutó,szeretem az izmos vasakat na.2 dologban is.
1enont meglépi zenében
2:A kisebb HIVOX-hoz képest is hozott,arra gondoltam a leírásaid alapján.De javíts ki,ha a kisebb hozza a nagyobb szintjét minden tekintetben.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Na tegnap este végre eljutott hozzám a nagyobbik Hivox erősítő. Mit is mondhatnék, vissza kell vonjam a korábbiakat, miszerint a Denon 4520-nak (+DA300 DAC) is már elég jó hangja van sztereó zenére
Egyéb dolgaim miatt éppen csak 6-7 számot hallgattam meg. Denon is nagyon szépen zenél meg minden, mélyek-magasak-részletek-szeparáció...blabla. Viszont a legnagyobb és átütő különbség abban volt, hogy a Hixox sztereóval a korábban 2D-sen előttem szépen elhelyezkedő hangszerek konkrétan beköltöztek a szobába, mikrodinamika nagyon rendben van, tényleg élőnek hat. Ill. másik, hogy nincs mosogatás meg elfinomkodás, a hangok kegyetlenül gyorsan és pontosan "oda vannak téve" Amit korábban írtam most is áll: mélyeket számomra eddig nem nagyon hallott módon fogja meg. Úgy tud brutálisan megszólalni egy In Flames szám, hogy megmarad a zeneiség is.Viszont ahogy hallottam, alkatrész-beszerzési problémák miatt változik a termékpaletta, a kicsi erősítő lesz egy kicsit nagyobb, a nagy pedig megszűnik, és lesz helyette egy 150W-on nagyonnagy.
[ Szerkesztve ]
-
-
python1
veterán
válasz
fehér_ember #69779 üzenetére
Én a youtube-on láttam ilyeneket,pali pakolászta ic,kondi ...stb készülékház valamelyik pontjaira,tesztelve a hangra gyakorolt hatását. A tesztelő közönség meg hüledezett,hogy mekkora különbséget hallanak.
Én is elég ezoterikus beállítottságú vagyok,de vannak azért ésszerű határok,általában asszony véget vet az otthoni "ámokfutásomnak",szerencsére. Másik kettő elmenekült. -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #69776 üzenetére
Csak hogy lássátok miről is van szó:
A képen látszik hogy mikről beszéltem; az egyik pufferkondiról a "gumit" már leszedtem és átraktam az egyik szalagkábel alá. De neten lévő fotón is láttam ilyeneket.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz
gordonfreemN #69767 üzenetére
Túláramtól rendszerint a MOV véd, nem egy szűrő.
DC blockerről kis értekezés.
A villámtól meg a villámhárító, de az se mindig.
Szerencsére nem sűrűn van DC a hálózaton, így DC blocker ritkán kell.
Valamint leginkább az A-s erősítőket érinti ahol konstans nagy áramot szív a trafó.
Átlag felhasználóknál ez megint nem annyira jellemző. Illetve aki használ úgyis többszörösen túlméretezett trafót használ és akkor megint csak csökkentve jelentkezik a hatása. -
fehér_ember
addikt
válasz
cappa72 #69775 üzenetére
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy miért tesznek némely erősítő belsejébe pl. a pufferkondi oldalára illetve a relére kis négyszögletes nagyon puha "gumiszerű" lapokat; mintha valami kétoldalas ragasztóval lennének rájuknyomva.
Arra gondoltam, hogy ezeknek ebben a formában nincs is szerepük (hisz a pufferkondi vagy relé oldalához úgysem ér semmi hozzá), a felhasználóra van bízva hogy át akarja-e valahová helyezni azokat, burkolat illesztődésekhez vagy szalagkábel alá ... stb.
Jól gondolom; vagy az eredeti helyükön is van valami szerepük?(#69772) .DLL
Természetesen hangdobozokkal.
Ablak bezárva, hisz kint úgyis még dögmelegebb van (ezzel zajok is nagyrészt kizárva). A meleg miatt meg legalább gyorsabban van üzemi hőmérsékleten a cucc, sokkal hamarabb van jó hangja a hifi-nek (+ szokás szerint 17:30 előtt nem sokkal, valamiért ismét javulás szokott beállnia hangzásban) Azért egy ventilátor zaját nem árt ha el tudjuk viselni, különben verhet a víz (mert nálam sincs légkondi).
[ Szerkesztve ]
-
-
.DLL
veterán
Szervusztok!
Ti hogyan Hifi-ztek ilyenkor -> dögmeleg, minden ablak nyitva, zajos környék, közelben 6 sávos főút, kertes házak, kutyák, macskák, gyerekek, nyáriszünet.
Kezdek megőrülni a zajtól. Bár vannak zárt fejhallgatóim, de egyrészt eléggé melegítenek, másrészt hiányzik vissza a Hifi-m hangja... nem ugyan az azért na. :S(P.H.)
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Végülis megálmodtam magamban, hogy nem várok tovább a CA 640A cseréjével a Heco Argon 50 mellé, viszont a nagy kérdés, hogy mi passzolna hozzá jobban? A keret 60-100k között lenne.
Bodz ajánlotta a Nad 316/326-s párost. Lenne még egy C 352, azt olvastam róla, hogy hasonló a 326-hoz. A mostani kínálatból valami jobb vásár?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
gordonfreemN
addikt
válasz
lajthabalazs #69768 üzenetére
Bocsesz de a hsz nem csak feled volt, Mikisys nyugodtan vegye magara
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
gordonfreemN #69767 üzenetére
Mittudomén. Villámkár
Meg elektromigráció. Na az tényleg árt a berendezéseknek. Cserébe viszont a használat velejárója. De lefogadom, hogy el lehetne adni eszközt, ami ez ellen védi a HiFi-t. Még szabadalmaztatni is lehetne az eljárást, mert a szabadalomnak nem feladata bebizonyítani, hogy a találmány működik, csak azt, hogy újszerű.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz
lajthabalazs #69766 üzenetére
Jogos. Es vicces.
De mostmar komolyan. Szivesen hallanam hogy mely tenyezoktol kell megvedeni a rendszerem a konnektor felolem eso reszen? En kicsit szkeptikus volnek amugy ez ugyben. Vagy csak jo helyen lakok. Hallottam mar en is pl ezt a DC blocker-t, hogy huu mekkora titok meg ezt csak az audiophile diyerek kis resze ismeri csak stb
Mondom akkor kb annyit er mint a marvanylap az amp ala
Most majd megkapom az oltasokat¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
gordonfreemN #69765 üzenetére
Én úgy értettem, hogy a berendezés élettartamát szeretné megnövelni azzal, hogy megvédi. Az, hogy mitől szeretné megvédeni, "a hálózati szennytől". Tehát olyan eszköz kell neki, amin nem megy át például a Borsonline.hu, vagy a hír24.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz
lajthabalazs #69762 üzenetére
Persze a kiprobalast ugy ertem, hogy ha hall kulonbseget akkor hasznos volt de egyebkent meg ha tuske megy at es nem hall kulonbseget akkor tok mindegy, nem?
Szoval milyen egyeb problemakat szur ki egy ilyen halozati szuro? Hogy ne csak mindig allitmanyokat tagadj meg nekem¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Mikisys
őstag
AC, azaz, váltakozófeszültséget csak DC, azaz, egyenfeszültségre szuperponáltan mérhetünk, Én legalábbis eddig csak ezzel találkoztam. Digit multiméterek nem mérnek AC-feszültségen - DC-feszültséget, amit látsz az csak a műszer kóborlása, véletlenszerű kijelzése.
Mi az a "DC-blocker", már ha az egyáltalán más lenne, mint egy közönséges elválasztó transzformátor?
Mert a transzformátor csak az AC feszültséget viszi át, a DC-feszültséget nem.
Ne zavarodjatok meg.Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz
PrinceHerceg #69743 üzenetére
Először azt kellene meghatározni, hogy hol, milyen zavart kellene kiszűrni, mert nem teljesen azonosak a különféle zavarszűrők, "kondícionálók". Bizonyos frekvenciatartományban hatásosak csak és egy adott teljesítmény határig használhatók.
Hangfrekvenciás készülékekhez olyan cégtől kell venni zavarszűrőt, akik azt erre a célra kínálják.
Az igazán jó zavarszűrés már a lakás, vagy családi ház betápjánál is kellene, aztán ezt lehet fokozni az egyes készülékekhez, vagy konnektorokhoz, elosztókhoz csatlakoztatva, eleve beépítve a hálózati tápellátás körébe, ha egyébként a hálózati vezetékezés tökéletes állapotú.Üdv!
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
gordonfreemN #69761 üzenetére
Mivel A kérdező célja, hogy megvédje az eszközeit, és nem a jobb hangminőség, ezt nehéz kipróbálni
A DC komponens kicsit jobban fűti a trafót, de ha jól sejtem, át már nem megy rajta, így a továbbiakat már nem károsítja.
(#69757) Ribi
Remek a hasonlat. Fél Kalmopyrin minden este, minden baj ellen. Egy generáció nőtt fel ilyen szemléletben. A HiFi meg legalább annyira ezotérikus, mint az egészségmegőrzés. Megvan minden fő komponens. "Szakemberek", árulnak mérések és klinikai tesztek valamint megalapozott hatásmechanizmus nélkül termékeket, amiket aztán fanatikus követők vesznek meg szemérmetlen áron, és győzködik a környezetüket, mert validációra van szükségük. Közben néhány egyszerű alapelv betartása után a különbség nagyrészét a placebo-hatás adja. És mindkét iparág előszeretettel használ ezüstöt és aranyat.
-
gordonfreemN
addikt
-
Ribi
nagyúr
De hogy kicsit is konstruktív legyek.
Nem ártana megnézni, hogy egy erősítőben a fesz hogyan ugrál össze vissza akár 2-3Vokat amikor zenét hallagatsz vagy ahogy tölti a kondikat a trafó. Ehhez képest ami szűrést rápakolsz az AC oldalra az sokszor semmit sem ér. Persze érHET, de vaktában bevásárolni hülyeség.Ui. Te sem igen/nem-et válaszoltál és akkor most hogy is van ez?
Ugyan ezt kérdezed, hogy kell-e szűrni. Fene tudja. Persze elé pakolhatsz minden szűrést, de lehet felesleges az egész.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #69756 üzenetére
Mitől kell védelem?
Bocs, de visszakérdezek. Az autóban a lengéscsillapító VÉD?
IGEN/NEMTe sem tudod mit szeretnél igazából úgy érzem. Ez HiFItitisz, csak nem ismered fel a tüneteket. Mit szeretnél elérni?
Mintha gyógyszert szeretnél valamire amit nem ismersz nem is biztos hogy van és az adott gyógyszer nem is biztos, hogy segít a bajon. -
Ribi
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #69753 üzenetére
Google DC blocker. 2 kondi meg 1 dióda híd. 500Ft.
Persze ha audio grade kell akkor 50000...És mégis mi a bubánattól "véded" meg az eszközöd? Ez nem olyan, hogy benneragad a szenny az erősítőben és tönkremegy tőle.
Emiatt pedig igenis a hang javítása a cél. -
PrinceHerceg
őstag
Nem épp! Továbbá a kérdésem még mindig adott, tehát egy Hivox, avagy Hydra cucc megoldás lehet az imént vázolt DC ingadozási problémára, vagy ahhoz komolyabb kütyü kellene?
Dorian: ezen a szinten nem a hangot akarom feljavítani, hanem a készülékeimet védeni, a hálózati szennytől!
Bobrooney: ez elgondolkoztató amit leírtál az APC-ről!
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #69749 üzenetére
Nem pont ezt írtam? Biztos az a baj...
Akkor inkább valakitől kérj kölcsön szűrőt. -
Dorian
félisten
válasz
Szerintem Józsi meg Zoli is ad kipróbálásra. Elkéred, meghallgatod, eldöntöd.
Az sem biztos, hogy jobb lesz tőle a hang.[ Szerkesztve ]
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Nem biztos, kipróbáltam egy Xindak (100k környéki elosztót/szűrő/kondícionálót) semmi változást nem vettem észre, egy APC túlfeszvédős elosztóval meg mintha kicsit simább lenne a hang, vagy csak beképzeltem, de a Xindaknál nem rosszabb és 1/10ed áron volt. Ezzel nem azt mondom h nálad sincs értelme, de ha nem méred ki nem hiszem hogy érdemleges választ bárki is tudna adni.
Próbáld ki őket, és győzzön a jobbik.[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
Nem hasraütésszerűen tört rám a Hi-Fi Manó, de azon mit nem lehet érteni, hogy műszer hiányában nehéz lenne bármit is kiméricskélnem? Plusz egy régi építésű társasházban, gondolom nem lehet olyan rózsás a helyzet, ergo elkélne egy normálisabb eszköz is a láncom elé, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #69747 üzenetére
Most ezeket hasraütésszerűen akarok beszerezni, mert beütött a HiFititisz?
Mert nagyon úgy hangzol mint aki valamit változtatni akar, mindegy hogy mi, de attól biztos jobb lesz a rendszer. -
PrinceHerceg
őstag
Értem, viszont sajna nem tudok mivel mérni, így feltételezzük a legrosszabbat.
Ergo innentől kérdés, hogy Zoli avagy Józsi cucca megoldás lenne-e ilyen téren is, vagy ha nem, hát mire lenne szükségem?
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #69745 üzenetére
Multival ki tudod mérni ha tud mérni váltón DC-t.
Van, hogy féloldalasan terhelődik a rendszer akkor megjelenik kelleténél magasabb DC a hálózaton ami terheli a trafót modjuk. Ilyenkor szoktak DC blockert beépíteni. -
PrinceHerceg
őstag
válasz
gordonfreemN #69744 üzenetére
Hááát ez nekem most magas labda volt...
Ezt pontosan mitől függ és hogy lehet kimazsolázni?
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz
PrinceHerceg #69743 üzenetére
Egy fontos resze a dolognak, hogy van e merheto DC jeled a halozaton. Mert akkor ilyen iranyba is el kell vinni a kondicionalast. Ha nincs akkor egyel konnyebb.
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Van egy HABIA kanóccal átfont 6-os APC-s elosztóm, melyben bár van túlfesz és zavarszűrő is, most gondolkozom egy kimondottan audio célra tervezett, 1 dugaljos hálózati kondicionálón is, bár az én olvasatomban a h. kondicionálás = nettó zavarszűrés.
Ennek fejében a Hivox Alkesz és Hydra Zeus PC-n kívül, vajon vannak mások is az AVX-en hirdetők között, akik ezt a profilt is művelik? Pro és kontra érveke esetleg egyik, másik mellett?
A tp-ket, segítséget újfent köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz
batagy #69741 üzenetére
Az első linken lévő kép az nem hagyományos, annak a nevére már nem melékszem.
(#69740) batagy : ne is redndezd át csak ötletelj és vezesd el parketta/szőnyeg alatt vagy ha ilyen keményfaparketta lakkozva akkor lépésálló kábelcsatorna még mindig célszerűbb megoldás mint a kábelt is feltekerni a másik oldalon...
[link][ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz
gordonfreemN #69739 üzenetére
Az a "Z" cikk-cakkos az a BFA típusú csatlakozó.
A sima az a hagyományos banán. -
batagy
őstag
válasz
maci1234 #69738 üzenetére
A hifi tornyom nem középen van, hanem jobb oldalon, és a bal oldali hangfalkábel az erkélyajtó/ablak fölött átmegy, szóval fel (3m), keresztben (3m), le (3m), illetve hosszantiban is van kb 2 m.
A másik oldali hangfalkábel csak azért olyan hosszú hogy egyforma hosszú legyen, az fel van tekerve.
Átrendezni nem tudom , és nem is akarom.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
-
batagy
őstag
válasz
gordonfreemN #69736 üzenetére
Nekem is furcsa volt ez a fogalom, de a Kácsa használja ennél a típusnál . Azt hívják ők monoblokkos banánnak, ahol egyben, 1 db rézből van legyártva a dugó "cső" maga és a vezeték fogadó rész. Az olcsóbb típusnál ez nem egyben van, hanem 2 darabból áll, így elvileg nagyobb az ellenállása.
Ti hogyan hívjátok ezt a kialakítást?
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Hangfal kábel vételén gondolkozok.
Erősítő: Yamaha AX-497
Doboz: Energy RC-10
2 x 10 m hosszban megy , mert így van az elrendezés.A Kácsa KCE-T40 hogyan viszonyul a Van Damme VDC 268-504-000-hez?
Jelenleg sima Hama 2x2.5 mm2-es kábelt (Hama No 00030728) használok.
A doboz oldalán Kácsa CF-1422G aranyozott villát használok (4 mm2-est tud fogadni).
Az erősítő oldalon eddig csak csíptetve volt, nemrégen vettem (egyelőre) Kácsa BP-238G banánt, de később lehet ezt is cserélem olyanra ami monoblokk kialakítású banán.[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #69693 üzenetére
Bekötöttem a DAC-ot meghallgatásra. Nekem egy élmény, lefőzi a sanskritot, mondjuk nem is egy kategória.
Nagyon szép a mélytartomány, nem az a kis erőlködős puffogós, nagyon jól szeparálja a hangszereket, olyan telinek és kereknek éreztem a zenét, kiegyenlitetteb frekimenettel.
Mire kitaláltam hogyan kössem be...
HDMI a nagy TV-be abban meg van optikai[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Én ugyanúgy hallgatom nyáron is. Inkább szereti ha megkínálom néha.
-
dunkel
őstag
válasz
dgyuri0123 #69703 üzenetére
Nem egészen értem, ezen izgulni kellene? 24 helyett 29 fok van, az +5 fok. Oké, európai embernek durva, de a hifinek?
-
krichd1
addikt
Brexittel és más politikai témájú hozzászólással fáradjatok át ide. A nagyon off hozzászólásokat töröltem.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
python1
veterán
Én így védem az otthoni hifit a melegtől: sör-pöcsáztatás a balcsiban-sör-p.n@ kb ebben a sorrendben,már 3 napja.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
PrinceHerceg #69702 üzenetére
Ja meleg van. Csak 26-ig tekerem fel a potit (40-ig skálázott), a szokásos 30 helyett.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
dgyuri0123 #69703 üzenetére
Én is így hűtöttem anno a Logi Z-5500-am nagy hűtőbordáit és nagyon tetszett neki!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #69702 üzenetére
Mivel klímám nincs,
egy kb. 60 cm-es ventilátorral hűtöm az elektronikákat. Túl sokat nem ér, de a "tojássütő" fázist egyelőre el tudom kerülni vele.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
PrinceHerceg
őstag
Aj de cseszett meleg van, így gondolom ti is kímélitek a rendszert ez idő tájt, mi?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest