- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brumi
senior tag
válasz bajnokpityu #69297 üzenetére
Pontosan mi a problémád az adott típussal (I32)? Le tudnád írni? Tényleg érdekel, mert én vettem egyet és bár még nem tudtam hazahozni, de a tesztelések alatt meggyőzött.
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
bajnokpityu
félisten
válasz dgyuri0123 #69296 üzenetére
Teljesen egyetértek, nagyon sok jó erősítő létezik párszázért, de pont nem primaret hoznék fel példának, mint jó ár érték.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bajnokpityu #69295 üzenetére
Heed sem ingyen van. Sőőőt.
De tudod, mit? Akkor hivatkozok most utólag a Heed-re, mint NEM milliós elektronikára. Nekem tök mindegy egyébként, csak szerettem volna ha nem szállunk el ismét azzal a felkiáltással, hogy 3-4 millió alatt nem létezik hájend' sztereó erősítő. Pedig létezik, szerintem. Ennyi lett volna...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
bajnokpityu
félisten
válasz dgyuri0123 #69294 üzenetére
ha heedet irnak rá, akkor sokkal kevéssé sufnituning?
primare meg túlzottan spórol a táppal, tulajok szeretik cserélni sufni megoldással, mert hát jobb.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bajnokpityu #69292 üzenetére
Ha te mondod... de azért én alapból kételkedem a "sufnituningban", ha nem haragszol.
A bécsi szelet is kijön otthon 300 Ft-ból, étteremben meg 3000. Attól még nagyon sokan elmennek étterembe enni.
(#69293) Brumi: Teljesen igazad van egyébként, szerintem. A végén mindig kiderül, hogy fillérekért mindent össze lehet rakni otthon is.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Brumi
senior tag
válasz dgyuri0123 #69291 üzenetére
Na, így kell megtudnom, hogy rosszat vettem sok pénzért...
Azt vettem észre, hogy minden szakmai fórumban vannak páran, akik minden érdeklődésre nagyjából ugyanazt a néhány készüléket ajánlják, mert teljesen normális módon mindenkinek megvan az egyéni preferenciája és az gondolja a legjobbnak. És ha beírsz, hogy vettél valamit, akkor biztos érkezik egy olyan hozzászólás, hogy jó lett volna, ha előtt még kipróbálod ezt vagy azt, mert az jobban tetszett volna biztosan
Hát ez nem egyszerű dolog, mert alapvetően a segítőkészség egyfelől remek dolog, és rengeteg tanultam az itteniekből, de ha ez alapján kellene választani, akkor előbb vagy utóbb belebolondulnék a bizonytalanságba
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
bajnokpityu
félisten
válasz dgyuri0123 #69291 üzenetére
Hta 30 at jobbra meg lehet építeni 100alatt.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bajnokpityu #69285 üzenetére
Nagy hirtelen kellett mondanom egy nem milliókba kerülő erősítőt, ami már megüti a mércét. Hogy neked ez sz@r, az sajnálatos. Én azért boldogan ellennék vele.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Polllen
nagyúr
válasz python1 #69274 üzenetére
Szeretem a hangját, kicsit lehetne "dögösebb" amikor rock zenét hallgatok, illetve kár, hogy a hangerőállítással romlik/javul a dinamika. Emiatt le is akartam most cserélni egy jobbra, de végül az aktív monitort cseréltem a heco-ra.
Mondjuk a denon 300 illetve a teac ud 301 még mindig birizgálja a fantáziám, mint alternatíva.
krichd1
Valószínűleg előbb vagy utóbb megejtem a cserét, majd ha látok egy jó ajánlatot.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Nemir Ombe
addikt
Lassan màr “hifi filozòfiàk” névre lehetne keresztelni a topikot.
Màr hogy ne lenne “erősítő” és erősítő között különbség!!??
A hülye autós példánál maradva ülj be egy Suzuki-ba menj egy kört,utána egy M-es BMW-be és menj egy kört.
Ha úgy érzed nincs különbség,akkor egy “szerencsés” ember vagy neked bármi megfelel.
Ugyan így van ez az erősítőknél,a hangsugárzóknál és még legalább 1000 dolognál. Csak vannak nem ennyire “szerencsés” emberek is ..... nekik viszon nem mindegy
Hmm ....
-
Tamoo
nagyúr
válasz dgyuri0123 #69284 üzenetére
De hallottam. Általánosságban írtam.
Pl. egy szint fölött sokszázezrekért is csak fingreszelésnek értékeli a különbséget az átlag fülű ember. (Gondolok itt pl. magamra.). De nem azt mondom, hogy nincs különbség, mert van. Az hogy mekkora, megítélés, saját koordináta rendszer kérdése. Így értettem.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz dgyuri0123 #69284 üzenetére
i32 nekem meg egy túlárazott alap cucc. töredékéből jobb hangú erősítőket lehet kapni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blattida #69279 üzenetére
Nálam egy Primare I32 már "belépő" hájendnek' számít. Azért az még messze van egy alap autó árától.
Nyilván neked ez csak valami "izé", ami nem üti meg a mércét, de nem akartam nagyon elrugaszkodni a valóságtól.
(#69283) Tamoo: A mértékéről vitatkozni?
Ne már, te sosem hallottál még igazán ócska, fahangú erősítőt?[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
nobeige
tag
válasz liszi70 #69260 üzenetére
Ha arra vonatkozik a kérdésed, hogy erősítő ügyben szerintem mit érdemes figyelembe venni, akkor nyilván a teljesítmény igényt, az árat, az esztétikát, a szolgáltatásokat, meg még ami valakinek eszébe jut mint kritérium. (Méret, szín, asszony kibasz-e otthonról vele, stb)
Egyébként?
Előbb-utóbb kialakul mindenkiben, hogy mennyi időt és pénzt áldoz otthoni zenehallgatásra. Az illető elkanyarodhat kütyüs-hifista vonalra is, főleg, ha újságokat olvas, kereskedőkhöz jár, az internetet bújja. Aztán vagy úgy marad, vagy nem.
A kütyüzés egyébként jó szórakozás, akár egyedül, akár csapatban, csak az a baj, hogy az esetek nagy részében semmi relevanciája nincs egy-egy beszámolónak, egy-egy szeánsznak, mert alkalmatlanok az esetleges különbségek megállapítására.
Értem én, hogy a hifista hobbi savát-borsát veszi el, ha az ember egyszerűen elfogad bizonyos tényeket (erősítők, elektronikák, normális kábelek hangra gyakorolt hatása, magas bitrátájú (256 kbit/s) feletti veszteséges tömörített hang és tömörítetlen hang viszonya, stb), de akkor talán oda koncentrálhatja a figyelmét, az idejét és a pénzét, ahol az valóban számít: műsoranyag, hangsugárzók, szoba.
A magam módján erre próbálom néha felhívni a figyelmet.
-
krichd1
addikt
válasz gordonfreemN #69261 üzenetére
Hangdoboz tesztelési célból érdemes általában valamivel jobb elektronikákat használni, hogy jobban kijöjjenek a különbségek. A Focal Chorusokhoz lehetne használni egy Naim rendszert, persze nem a legdrágábbat, maradhatunk a NAIT típusoknál és a DAC-nál (ami elég drága, de legalább jó), szerintem MA Silvehez is beválna. Audio-gd Master lánc vagy olcsóbban egy régebbi Reference DAC és Precision 2 is megfelelne, vagy egy Hegel rendszerrel is lehetne próbálkozni, és persze még rengeteg mindennel az Audio Note-tól a nagy Yamaha típusokig. Régebbi, használt, magasabb szériás erősítőkből is bőven lehet válogatni.
Aztán egy pár kiegyensúlyozottabb hangú középkategóriás hangdobozt is jó, ha belevesz az ember a tesztbe viszonyításképp, ez lehetne a Tannoy Revolution XT 6F vagy XT 8F, bár ezeknek is van egy kis magas kiemelésük.Jut eszembe, aki keres újabb erősítőt a B8 VW-hez, nem túl drágán, az próbálja ki hozzá az Arcam FMJ A19-et.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
blattida
nagyúr
válasz dgyuri0123 #69273 üzenetére
Ezt írtad: Az ellenben tény, hogy még a legvacakabb autó is sokkal többe kerül, mint egy HighEnd erősítő. ( újonnan )
Ezért sántít, amit írtál.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
nobeige
tag
válasz blattida #69266 üzenetére
Igen, így gondolom. Sajnos (bár nem meglepő módon) itt nagyon kevesen gondolják így.
Nekem nagyjából mindegy, ki mire költi el a pénzét, mivel tölti el az idejét, de néha nem ártana ide egy kis reality check.Aki beleolvas ebbe a topikba, még a végén azt hiszi, hogy komolyan kell venni amit itt összehordanak.
-
gordonfreemN
addikt
Uuuuu ez fajt. Mi baj van a Suzukival? 7eve van nalam (9eves) es abszolut olcso alkatreszek, minimalis torodes, alacsony szervizigeny jellemzi. Ezek mellett imadom vezetni, valosagos vidam hangulatu kis auto. Vasarnap egy A-s Mercivel mentunk Debrecenbe a silver 6 ert. Borzadaj az az auto elozni alig mertem vele, 100nál beleng a kormany feszes es erzekeny. Egy nagyon rossz elmeny volt... vagy egy Daewoo Matizrol ne is beszeljunk es ezek szervizkoltsege se tul alacsony...
Szoval nem ertem miert a S.uki van kinezve a sorbol amikor osszessegeben egy tok jo auto. :/¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
lemmy9
őstag
A baj ott kezdődött, amikor dízelt vett, hogy megölje embertársait.
Szerintem!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Dorian #69270 üzenetére
Ennél van jobb is.
Pl. részecskeszűrő 300-ért, ami "simán csak" cserélendő időnként, mint más egyéb "kopó" alkatrész. Haverom most veri a fejét a falba miatta.
(#69272) blattida: Egy "igazi" autó mennyibe kerül? Ne S..uki-t hasonlíts Mark Levinson-hoz. Szvsz.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
blattida
nagyúr
válasz dgyuri0123 #69269 üzenetére
Egy igazi új high end erősítő legalább annyiba kerül, mint a legolcsóbb új személygépkocsi.
Természetesen az előbbi az, ami bőségesen túlárazott...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Polllen
nagyúr
Látom nem sikerült eltéríteni a topik témát, hogy ne etessétek.
-
Dorian
félisten
Autós bekerülésekre most kicsit érzékeny vagyok: Bedöglött a klímám a G Astrában, a szerviz tegnap közölte, h 112ezer a klímakompresszor + javítás + töltés-fertőtlenítés.
Gyorsan kerestem egy bontót a városon túl, elvileg negyedéből megúszom, de a tegnap biztos nem volt alacsony a vérnyomásom...[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
Polllen
nagyúr
válasz krichd1 #68906 üzenetére
Némi küzdés és hallgatózás után búcsút vettem a JBL LSR 308-tól & ez az új lánc állt össze:
pc -> x-usb -> emotiva xda-1 -> cambridge audio 640A -> Heco Argon 50
Szerintem a Heco jobb erősítőt is elbírna (legalábbis az eladónál az ő régi nad 3xxx erősítőjével jobban szólt), de "egyelőre" ez marad. Legalábbis remélem.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz nobeige #69258 üzenetére
Ezzel eddig nincs is semmi baj, csak eltérő gyártók, eltérő komponenseket alkalmaznak és mindennek sajátos hangja van, pláne, ha a PCB is jól átgondolt, tehát a lehető legrövidebb jelútakkal rendelkezik. Persze a Hi-Fi témakör itt nem áll meg, mert sok elfajzott, kvázi denevér is van, akik azt is meghallják, ha pakson épp a reggeli, vagy adott esetben az ebéd után finganak, dehát ettől szép az élet, nem?
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz gordonfreemN #69265 üzenetére
Biztos, hogy nem viccelt, sajnos az írásai alapján ez egyértelmű.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
nebulo5
senior tag
válasz gordonfreemN #69256 üzenetére
Szerintem, felesleges lenne belemélyedned nobeige bölcsületének válaszába. Bizonyára, csak viccnek szánta! Majd ma következik a "csattanója".
ha érdekelné a dolog, már régen utána olvashatott volnaÜdv: nebulo
-
Mathiask
senior tag
válasz nobeige #69258 üzenetére
"Én úgy tudom, hogy ha két tranzisztoros erősítő frekvencia átvitele lineáris a hallható sávban (mondjuk +- 0,1 dB tűréssel), torzításuk kellően alacsony (< 0,1 %) és mindkettő a teljesítmény tartományán belül van, akkor azokat az emberek nagy része azonos hangerőn hallgatva egyformának fogja hallani."
Szerintem ezen felül még van az időbeniség, mármint a tranzienseket hogy milyen módon követi le. Másrészt szerintem a hangfallal való kapcsolata is számít, mármint ezek a mérések(frekvenciamenet) nem valós hangfallal történnek azt hiszem és a hangfalak válogatja milyen komplex terhelést jelentenek az erősítőnek és az felépítésénél fogva hogy kezeli ezt, mennyire érzékeny erre. És ezeket nem írják le ezek a számok. Szerintem.
-
nagyúr
válasz nobeige #69251 üzenetére
"Pusztán a hang miatt nem nagyon érdemes az erősítő kérdésen vacillálni."
Akkor mi miatt érdemes?
"A hang a hangsugárzóban és a szobában képződik, a varázslat a zenében van és a hallgató tudatában."
Szerintem is azok a legfontosabbak amiket említesz, de a valós hatású "apróságok" összessége is sokat tehet hozzá.
Az általad említett összetevők sorrendje szerintem : Tudat - Zene - Szoba - Hangsugárzó - (utána a többi.)"Az erősítő csak "felnagyítja" azokat az elektromos jeleket. Nem nagy kunszt. Nem érdemes ezt misztifikálni."
Misztifikálni nem érdemes, de elbagatellizálni sem. Mint ahogy nagyon sok más dologban, így az erősítők kérdésében is rengeteg túlzás és placebo dolgozik, de nem érdemes eltagadni a különbségeket. (Ezek egy jó része nem minőségi, hanem ízlésbeli különbség, szerintem.)
Szerintem.
-
krichd1
addikt
válasz gordonfreemN #69249 üzenetére
Én még nem hallottam a Silver 6-ot, de Silver 1-et és Silver 10-et már igen. Ezek alapján a feltételezésem szerint a Silver 6 a magas hangok más tartományában emel ki, másképp csal, mint a Chorus B8 VW. A Silver fémesebben, szikárabban, a Focal lágyabban (az érdesség inkább elektronikai gyengeség), légiesebben, művészibben. Mindkettő világos, fényes hang, csak másképp
rossz, ezért írtam, hogy azért nincsenek olyan messze egymástól.
Meg kéne hallgatni egymás mellett egy pár C8 VW-t és egy pár Silver 6-ot vagy Silver 8-at, egy normális rendszeren, úgy lehetne okosabb az ember.[ Szerkesztve ]
-
nobeige
tag
válasz dgyuri0123 #69255 üzenetére
Nem hiszem. Azért egy autóval szemben több elvárás van, mint egy erősítővel, és sokkal több paraméter alapján lehet értékelni egy autót, mint egy erősítőt.
Gordonfreemn-ek is:
Én úgy tudom, hogy ha két tranzisztoros erősítő frekvencia átvitele lineáris a hallható sávban (mondjuk +- 0,1 dB tűréssel), torzításuk kellően alacsony (< 0,1 %) és mindkettő a teljesítmény tartományán belül van, akkor azokat az emberek nagy része azonos hangerőn hallgatva egyformának fogja hallani. (Természetesen nem ennyire egyszerű az élet, de jó közelítésként, kiindulási alapként ez elfogadott.)
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #69252 üzenetére
Ketutemu=ellenutemu
(a motoros multam bocs elirtam)...[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz nobeige #69253 üzenetére
Nem kikerulom a valaszt csak jelzem nagyon hosszadalmasan lehet ezekrol beszelni. Magarol a kondenzatorrol mint csatolo vagy energiatarolo elem napokig el tudnek szerintem beszelgetni a megfelelo szemelyekkel. A lenyeg hogy teves uton jarsz ha azt gondolod nincs erosito es erosito kozott csak elkepzelt kulonbseg. Kicsit ketelkedokent magam is belattam, hogy ez nem oly egyszeru. Csak olvass utana a harmonikus torzitasoknak
Persze vannak apro es oriasi kulonbsegek.Gyuri: kiutessel gyoztel, jot nevettem a hasonlaton
[ Szerkesztve ]
-
nobeige
tag
válasz gordonfreemN #69252 üzenetére
Biztos elmondod nekem.
De ezt miért kérdezed? -
gordonfreemN
addikt
válasz nobeige #69251 üzenetére
Tudod e miert alkalmaznak egy erositoben nyugalmi aramot vagy negativ visszacsatolast? Milyen hatasa van a hangra egy ketutemu es egy egyutemu vegfoknak?
A csoveket vagy az integraciot mar bele se keverem ahogy sok mast.[ Szerkesztve ]
-
nobeige
tag
válasz Nemir Ombe #69248 üzenetére
Hiszen pontosan ezt írtam én is.
Alapvető félreértés bármi mást elvárni egy erősítőtől, mint azt, hogy "szóljon". És igen, minden normális erősítő tudja ezt, esetleg több vagy éppen kevesebb Watt-al, olcsóbban vagy drágábban. Pusztán a hang miatt nem nagyon érdemes az erősítő kérdésen vacillálni. Persze vannak más szempontok is:. nyilvánvalóan fontos hogy a teljesítmény megfelelő legyen, de szerepet játszhat a választásban még sok más is, pl presztízs, szolgáltatások, ár, stb.
A hang a hangsugárzóban és a szobában képződik, a varázslat a zenében van és a hallgató tudatában. Az erősítő csak "felnagyítja" azokat az elektromos jeleket. Nem nagy kunszt. Nem érdemes ezt misztifikálni.
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Nem tudom van e osszehasonlitasi alapod mas markakkal? A felvetelek hibait gyengesegeit sokkal jobban kihozza mint a Focal. Nem tudom, lehet a Focal kicsit fatyolosit es a harsogasa a tompabb felveteleket tisztabba teszi nekem fene tudja. Viszont MA a jo felvetelt meghalalja... ezek a melyek
-
Nemir Ombe
addikt
válasz nobeige #69247 üzenetére
“Nem tudom mennyiben belépő szint egy olyan erősítő, amelyik az összes csatornát egyszerre hajtva csatornánként 85W teljesítményt ad le 8 Ohmos terhelésre a 20 Hz - 20 Khz közötti sávban, kevesebb mint 0,07 % THD-vel.”
Szerintem ezeket az “értékeket” az összes hasonló kaliberü erősítő tudja bármely gyártótól.
De szerintem felesleges az adatokon lovagolni,cca. 90e Ft-os bolti áron nincsenek csodák. A feladatát ellátja: szól.
Minőségről (gyàrtótól független) ebben a kategóriában még ne beszéljünk.
Hmm ....
-
nobeige
tag
válasz dgyuri0123 #69244 üzenetére
Nem tudom mennyiben belépő szint egy olyan erősítő, amelyik az összes csatornát egyszerre hajtva csatornánként 85W teljesítményt ad le 8 Ohmos terhelésre a 20 Hz - 20 Khz közötti sávban, kevesebb mint 0,07 % THD-vel. A frekvenciamenet is minden bizonnyal kellően lineáris a hallható sávban. Szóval nagyjában-egészében az erősítőrész hozza azt, amit el lehet várni egy otthoni felhasználásra szánt erősítőtől. Azért ez a dolog 20-30 éve már elég jól beállt, nagy újdonságok nincsenek. Az meg csak ráadás, hogy egész hasznosnak tűnő szolgáltatásai vannak.
A Studio 280-nál természetesen vannak sokkal jobb hangsugárzók, úgy a JBL mint sok más gyártó kínálatában.
Ezek nem drága termékek amúgy sem, és a kérdező most különösen kedvező áron juthat hozzájuk.
Egyáltalán nem szolgálja az ő érdekét, hogy az itteni társaság elvigye a "hifis" erdőbe, ahonnan aztán csak sok pénz elköltése után tud kikecmeregni, ha egyáltalán.
Nem tudom már, hogy hol olvastam, de nagyon igaznak tartom: az audio tudomány, a hifi meg marketing. (Zenét hallgatni meg kurva jó, teszem hozzá én.)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz kpykpy #69241 üzenetére
A HK 3700 “baráti kedvezmény” nélkül is 90e Ft,ehhez mérd a hangját (sokat ne várj tőle max. szól,de minőséget nem képvisel) a studio 280 használtan 120-130 körül adható el,azzal jó üzletet tudsz csinálni ha eladod és tudsz venni valami jobbat esetleg.
Vagy megtartod és hallgatod,igaz zenére nem igazán jó egyik sem, de legalább olcsó.
Hmm ....
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz nobeige #69243 üzenetére
"A HK erősítők hozzáértő mérnökök által konstruált tisztességes darabok, nyugodtan megveheted."
Ez icipici tévedés. Régen talán így volt, de mára sajnos rendesen degradálták a márkanevet. A mai HK-k általában inkább a belépő szintet képviselik, semmi esetre sem "igényes" zenehallgatáshoz valók. JBL dettó. Szvsz.
"csak a zene van"
-
nobeige
tag
Szerintem ne habozz élni a barátod ajánlatával.
Az a HK erősítő teljesen rendben van, a JBL hangsugárzó azon az áron szintén OK. Az erősítőnek vannak hálózati funkciói, ez még jól jöhet. Ja, és még rádiód is lesz.
A JBL-t eladod ha nem tetszik, veszel olyat, ami neked jobban beválik, de lehet, hogy neked pont tetszeni fog ez a JBL. Egy biztos, anyagilag nem fogsz rosszul járni, ha eladod.
A hangsugárzó meg a szoba számít, az erősítő ha tranzisztoros és nem ősöreg darab és normális konstrukció és nincs erején felüli teljesítményre kényszerítve, akkor csak teszi a dolgát, nem ad hozzá és nem vesz el a hangból.
A HK erősítők hozzáértő mérnökök által konstruált tisztességes darabok, nyugodtan megveheted.
-
Dorian
félisten
Hivox tuningos Dali hangfal biztos jobban szólna annál a JBL-nél, az ""épített csöves erősítő pedig igen sokmindent takarhat, azt így nem lehet megmondani. Általánosságban elmondható, hogy az az HK erősítő amolyan "amerikás" stílusú, szvsz. max. csak rockzenére jó, az a JBL pedig egy olcsó "mozis" hangfal. Másik összeállítással biztos, hogy sokkal jobb minőségű és zeneibb hangot kapnál, persze az "épített csöves" miatt van egy ismeretlen az egyenletben.
-
kpykpy
tag
válasz Mikisys #69240 üzenetére
sziasztok,
sztereó rendszer építése kapcsán kérnék segítséget!
Egyik ismerősöm a harmannál dolgozik és minden harman és jbl terméket fél áron tudna szerezni nekem ezért szeretném megkérdezni, hogy egy Harman HK3700 stereo erősítő és egy JBL studio 280 szett milyen összeállítás lenne?
erősítőt 80ért a hanfalszettet 60e-ért kapnám újan.
vagy inkább 140-150e-ből egy használt szettet nézzek ami már be van járatva?
(épített csöves erősítő és hivox tuningos dali hangfalszett jobban szólna?köszi a segítséget előre is!
Oh long Johnson...
-
Mikisys
őstag
válasz gordonfreemN #69231 üzenetére
Én a hangsugárzó vezetékét lecserélném merev, azaz, egy eres 4mm2-es vezetékre.
A közép és közép-mély tisztasága sokat javulhatna, stabilabb sztereó színpad lenne hallható.
Jó zenehallgatást!Üdv!
-
krichd1
addikt
A NAD T770-et nem ismerem, a Marantz PM-7003 én nem választanám a B8 VW-hez. Írom ezt az alapján, hogy 806 VW-t halottam PM-8003-al és nem volt kerek a produkció számomra, bár volt akinek viszont nagyon tetszett.
Én nem szokta foglalkozni azzal, mire hány watt van írva, sokszor egyébként is hazudnak. Nyilván nem hátrány ha van erőtartalék az erősítőben, a kis Naimnak nem okoz problémát meghajtani egy Chorust átlag szobában, de persze a nagyobb típusok még jobbak ilyen szempontból.(#69234) gordonfreemN: Azért ezek sincsenek messze a Chorus W hangzástól. Bár ugye álló hangdobozt állványoshoz nem szerencsés hasonlítani.
A lényeg, hogy megtaláltad azt, ami tetszik, legalábbis egyelőre.[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz dgyuri0123 #69236 üzenetére
és cappa72: köszönöm nektek is a segitő szándékról nem is beszélve
igazából még nem volt alkalmam sokat fülelni mert este 8ra ertünk haza vele. Majd a héten adja magát. Bárki kiváncsi a hangjára jelezhet.
Tamoo ha erre járnál/járnátok szivesen látunk¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
dgyuri0123
nagyúr
Helló.
Gratulálok. Okozzon sok örömteli órát...
"csak a zene van"
-
válasz gordonfreemN #69234 üzenetére
Gratula!
Szép. Na és ha még pont a füledhez illesztették, akkor meg főnyeremény.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
gordonfreemN
addikt
Nos igen is meg nem is. Nálad hallottam az MA-t elöször és ez volt a legbiztosabb, hogy ne lőjek mellé. Elmentem meghallgattam és nagyon bejött. Nem annyira magasbahúzó mint a Focal chorus de a Triangle Antal-nál jobban. Egy két zene volt ami a Focal-lal már zavaró volt most igy ez megszűnt. Ezzel együtt a részletesség is középen több számomra de csak halványan. A mélyek pedig nem azok a bútorszaggatósak (értsd: nem sok hanem jelen van ahogy kell), de amit nálad is mutattam a "Lucky man" cimű számban na azt most már itt is adja úgy ahogy kell.
A Chorus egy szép hangú kis doboz de szerintem nagyon elektronika függő is és a mélyekkep nagyon finoman bánik ill néha kevés. Ahova elvittem a dobozokat ott talán még jobban tetszett a hangzása de ekkor már mindegy volt. Nálad megfertőződtem és kaptem egy kihagyhatatlan ajánlatot is szerintem...Ragadozó: köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
nagyúr
Úgy látom türelmetlen voltál.
Na és milyen? Ehhez a szériához sajnos még nem volt szerencsém.[ Szerkesztve ]
-
Ármester
szépek a monitor audio hangsugárzók
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Dorian #69225 üzenetére
"Ha így állsz a kérdéshez, akkor maximum azt jelentheted ki, hogy nálad jobb"
Írtam, hogy az én rendszeremben. Ebben a szobám is benne van, vagy nem ?? El kellene olvasni, mit írok, mert nem általánosítottam.
Nem kell tudományosnak lenni ahhoz, hogy alapvető dolgok rendben legyenek az akusztikával. Én kizárólag a "rohadtul okosan és rohadtul tudatosan" megépített szobaakusztikát tartom feleslegesek, egy bizonyos szint alatt.
Nálam nem kong a szoba, tele van bútorral, hangelnyelő anyagokkal, kárpittal, gyapjúszőnyeggel, virággal, képekkel, valamint nem cső alakban rendeztem be a szobámat, hanem keresztben. Viszont, nem vagyok hajlandó hangelnyelő paneleket rakni sehová sem... De ettől még elég jó az akusztikám, de ezen felül nem érdekelnek a további lehetőségek. Miért nem releváns akkor amit írok? Mert nincs teletömve a szobám akusztikai panelekkel?
A 4mm valamivel jobb, ez igaz.
"csak a zene van"
-
fehér_ember
addikt
válasz dgyuri0123 #69224 üzenetére
Amúgy meg, szerintem igenis lehet "viszonylag" aprópénzből is várat építeni (jó hangzást elérni), hála a jó, régi hifis cuccoknak. Főleg hangdobozokra és erősítőkre gondolok. Dac-ot érdemesebb a közelmúltból szerválni, készülék összekötők és hangszórókábel pedig van újonnan is baráti áron.
Persze azért sajna még nem olyan a hangzás mint a hifi show-n halottam a Heco Concerto Grosso-tól és attól ami alatta volt. Az elég bejövős volt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Egyrészt 4 mm²-es Hi-Fi Series VD kábelről van szó, másrészt hogy jön a tesztelési metódusod bírálata a VD vásárlók kérdéséhez, harmadrészt meg miért is kéne nekik bármit mondanom? Egyébként nekem is VD Hi-Fi Series kábelem van már régóta, frontok bi-amp, alul 6-os felül 4-es, center 4-es. De veled ellentétben én semmi késztetést nem érzek az állandó önigazolásra.[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
fehér_ember
addikt
2x4mm²-es kábelt kaptunk a 2x2,5mm²-es áráért és ugyanúgy hifi szériást mint a tiéd. Mi bajod ezzel?
Szerintem sok kábelt simán megéri rá kicserélni és még az is lehet hogy jelentőset javít a hangzáson, de legalábbis a vevők legnagyobb részénél rontani tuti nem fog.A kígyóbőr meg akár ronthat is a hangon, ugye tudod; kivéve ha valódi
(persze valószínűleg ez nem saját fotó)Amúgy a tapasztalatod megosztásának én személy szerint örülök, aztán majd mindenki maga eldönti hogy él-e hasonló változtatásokkal vagy sem.
Nem kell minden véleményen felháborodni és minden véleményt készpénznek venni.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
"Nem foglalkozom szobaakusztikai kérdésekkel és egyebekkel, (tudományosan) csak az érdekel, hogy ez jobb, mint ez és pont"
Ha így állsz a kérdéshez, akkor maximum azt jelentheted ki, hogy nálad jobb
A kétszeres ár tényleg nem véletlen: több réz van benneÚgy tudom h az 500m nem 2.5 hanem 4mm vtg. volt, az azért elég más.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #69171 üzenetére
Szükségem volt erre a hétre, hogy válaszolhassak.
Rengeteg zenehallgatás után most is azt mondom, hogy VDC márkán belül a 2x6mm-es kábelnek szebbek, pontosabbak, tisztábbak a magasai. Nem foglalkozom szobaakusztikai kérdésekkel és egyebekkel, (tudományosan) csak az érdekel, hogy ez jobb, mint ez és pont. Hogy pontosan mi az oka, nem tudom, de azt tudom, hogy hallom amit hallok és tartom a korábbi állításomat is. Nem keverek bele semmilyen tudományosságot, semmilyen misztikumot, csak azt mondom, amit tapasztaltam saját rendszerben. (bár, halkan mondom, talán nem véletlen a kétszeres ár a 2,5mm-eshez képest)
Liszinek: minap 500m 2x2,5mm-es VDC kábel kelt el "pillanatok alatt" a PH fórumon. Ezek az emberek mind aprópénzből (szarból?) szeretnének várat építeni. Ha engem "bírálsz", mit mondanál nekik?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
LW
őstag
válasz krichd1 #69220 üzenetére
Köszönöm! Árban most nem rugaszkodnék el odáig (160-180e aprón), a fenti erősítőt 90e forintért meg tudom szerezni egy nagyon kedves úriembertől. A korábban írt T770 (sztereóban) és a Marantz PM-7003 között így is szignifikáns különbség lenne az utóbbi javára? A szakirodalom szerint az ajánlott Naim "AK" (AUDIO magazinban teljesítmény és teljesítmény igény kontextustól függően) értéke kisebb, a hangfalhoz írtnál. Ez okoz valamilyen kompromisszumot vagy nem gond, ha kicsivel (erőben) gyengébb erősítőt választok a hangfalhoz? (Talán dinamikában érződne)
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Avx-n van most egy swans T600f 90k-ért, érdemes lehet neki egy esélyt adni mondjuk egy hivox tuningos dali concept 6 ellenében? (Már ha a formája bejön valakinek.)
-
LW
őstag
Sziasztok!
Korábbi beszélgetés során sikerült eljutni a Focal Chorus B8 VW modellhez, amit holnap várhatóan meg is vásárolok egy kedves fórumtárstól. Gondolkozom, hogy a mozis NAD T770 helyett egy Marantz erősítővel hajtanám. Úgy olvastam, hogy a NAD (pl. C372) hangképe dinamikus, de részletekben alul marad pl. a fenti márka által képviselt hangképtől.
Egy PM-7003-at néztem ki. Korábbi AUDIO újság szerint a 7-es sorozat (ott pontosan a 7001) van olyan szinten, hogy becsületesen meghajtsa a fenti hangfalat. Mit gondoltok róla, milyen erősítőt érdemes a B8-ashoz(nagyjából a 806V) használni?
Üdv, Dani
-
blattida
nagyúr
válasz nokia5201978 #69213 üzenetére
Nem, külső dacnak nem használható.
-
Polllen
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz nokia5201978 #69211 üzenetére
Vezetékes távirányító bemenet.
-
Polllen
nagyúr
válasz nokia5201978 #69209 üzenetére
Nem látok rajta semmilyen bemenetet, ahol dac-ként tudnád etetni gyárilag.
-
nokia5201978
tag
Sziasztok!Kinéztem egy cd lejátszót Marantz CD 53.Külső DAC-ként tudnám használni?Sajnos képet nem tudok felrakni.
-
krichd1
addikt
válasz Mustármag #69207 üzenetére
Az EAX és hasonlók csak "gamer" hangkártyákkal vannak/voltak, amúgy nem tudom most mik vannak, nem szoktam játszani.
Régebben két féle csoportba lehetett osztani ilyen szempontból a játékokat. Volt amelyik egy az egyben a Windows hangját, mixerét használta, ebben az esetben mindegy hol állít az ember a hangerőn digitálisan. A másikféle, amikor van saját audio szoftvere a játéknak, tehát a szoftver a szoftverben esete, amikor ténylegesen külön lehet állítani a hangerőt. Itt sem feltétlen jobb az, ha játék szoftverében állítod azt, ugyanis nem mindig jobb a játék audio algoritmusa, mint a Windowsé, amit egyébként sem kerül ki, csak egy plusz audio mixer megy be a rendszerbe, amiből már egyébként is van bőven a Winnek, főleg a régebbi verzióknak. Szóval végül is, szinte mindegy melyiket használod, használd úgy, ahogy kényelmesebb, vagy ahogy jobbnak hallod.[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz Mikisys #69205 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a segítséget
krichd1 : Elnézést kérek, de nekem nem volt egyértelmű a válaszod.
Eddig elvoltam a potméter hibájával, mert évekkel ezelőtt össze hangoltam a windows-t és az erősítőt, csak most mondta ismerősöm hogy a windows-os hangerő állítás babrálhat a hanggal és jobb a szoftvereken belül állítani a hangerőt ha van rá lehetőség, de mivel szinte lényegtelen így a potméter hibája kikerült a képből, az "eredeti" beállítással van bőven mozgásterem a hibáig lefele, viszont oda fogok figyelni mostantól hogy van e EAX vagy más mixer a játékokhoz.
24bit sajnos kiesik mert USB keresztül csak 16bit-el birkózik meg a DAC-om(Írtam bkercso-nak, már válaszolt is és leírta hogy mik a lehetőségem.)
-
krichd1
addikt
válasz Mustármag #69204 üzenetére
Ahogy jobbnak hallod, röviden. Lényegében ugyanazt tudom válaszolni, mint eddig is, illetve ami a linkelt oldalon található.
Ha a játékszoftvered egy az egyben a Windows hangszoftverét használja, akkor lényegében mindegy. Ha nem, illetve valami EAX vagy más plusz mixerek vannak jelen, akkor már bonyolódik a helyzet. A lényeg, hogy lehetőleg 24bitet állíts be, ha lehet a játékban és Windowsban is, és azonos mintavételezési frekvenciát. Mindenképp egy helyen állíts hangerőt, ez legyen inkább a Windows hangkeverő.
Mellesleg analóg hibát analóg módon érdemes kiküszöbölni, tehát ha nem jó a két csatorna együttfutása kis hangerőn, akkor érdemes lenne jobb minőségű potmétert kipróbálni, vagy megkérdezni Bkercsot, hogyan lehetne kijavítani ezt a problémát. Ha jól tudom, a későbbi Presenter példányokon már javítva volt ez a hiba.(#69205) Mikisys: A digitális hangerő szabályozást ne keverd az analóggal. Hangerőt lehetőleg mindig egy helyen állítsunk csak.
[ Szerkesztve ]
-
Mikisys
őstag
válasz Mustármag #69204 üzenetére
Csak a hangerő beállítása semmilyen más paraméterre nincs hatással (dinamika, frekvencia-átvitel, bitráta, bitmélység) vagyis halkabb lesz, kisebb jelet ad ki a kimenetén. A torzítás is kisebb lesz, ami jó dolog, az alapzaj lehet érdekes, de ez, a beállítások finomításával elfogadhatóan beállítható a jel növelésével, vagy csökkentésével.
Célszerű úgy beállítani a hangerőt, hogy a Win-panelban és az erősítőn is legyen még plusz, illetve mínusz állítási lehetőség. A Balansz pedig ehhez a hangerőhöz állítandó be.Üdv!
-
Mustármag
őstag
válasz krichd1 #69203 üzenetére
Az a baj hogy ez innentől offolás és ezért elnézést, de nem tudom hogy hol kérdezzem meg, és konkrétabb választ szeretnék.
Lényegében az a kérdésem hogy összességében hogyan járok jobban, a szoftvert halkítom szoftveren belül vagy ha Windows hangkeverőben húzom lejjebb a hangerőt??
(Magyarázat hogy miért: Sokat játszom fejhallgatóval és az erősítőmnek(presenter2) van kis bibije, ha lehalkítom akkor elmászik a balance balra, olyan 15% alatt, és van 1-2 játék ami efölött nagyon hangos. Plusz ha online játékkal játszom akkor a TS annyira halk hogy a windows hangkeverőben 4%-ra kell tennem a játékot hogy kompenzáljam a hangerő különbséget.)
-
krichd1
addikt
válasz Mustármag #69201 üzenetére
Attól függ milyen a lejátszó szoftver beállításai és audio "motorja". Például Jriverben többféle mód is válaszható.[link]
(#69202) fehér_ember: Majd meghallgatod, aztán elválik hogy milyen. Én a sima A75-öt hallottam, de lehet hogy az A75 Plus jobb valamivel. Hallgasd össze egy Alpha 8-al, az a biztos.
Amit hallottam Delta 290-et, talán abban is cserélve volt már a bemenetválasztó.Használható persze, bár az kérdéses, hogy milyen minőségre képes, illetve melyik végfokkal alkot jó párost. Vannak végerősítők, amelyek csak a hozzájuk való előerősítővel hajlandóak normálisan szólni, ezt általában a feszültségszabályozásra és az impedanciaillesztésre szokták visszavezetni, de függhet rengeteg más dologtól is. Amúgy én nem ismerem az Impact Twint.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #69194 üzenetére
Közben látom mást is elírtam, mert az A75 plus-ról szinte nincs is vélemény az említett oldalon, én a sima diva 75-ösről olvasgattam
(#69200) krichd1
A fenébe, akkor ez lehet nem volt jó vétel Maradtam volna inkább az eredetileg megcélzott Delta 290-esnél.
Az volt a gond, hogy nem voltam gépközelben amikor a licitje véget ért, ezért csak addig voltam versenyben amíg az eredetileg megcélzott (és jóval hamarabb rátett) összegemet épp hogy túllicitálták.
De amúgy olvastam a delta 290-esről is, hogy sok volt a gond a bemenetválasztójával (szinte típushiba volt az akkoriba beépítetteknél) te halottál ilyenről?Más: Az Impact Twin is használható előfoknak? Gondolom igen, ha egy hangkarira is azt mondtad.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest