- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Bobrooney #69796 üzenetére
nemtom, hogy a technics, quad405ök óta hallottam-e már gyengébb sztereo erősítőt nála. idegesitő, miközben élettelen, és mosott. NEmtom hogy sikerült ezeket a jellemzőket egy készülékbe összehozni.. 315/316 szvsz katasztrófa, a 356os nad viszont jó.
Dorian: furi, h ez a reláció jött ki, nekem hta tulajként eszembe se jutott a hivox erősítőjére cserélni a demo után. és nem csak azért, mert a hta-t drágább összerakni, nekem ennyire azért nem jött be. az új cuccok között nagyon jó ár értékű cuccnak tartom, de valahogy nekem, mióta hallottam az első csöveske HTAt, tart a szerelem. ennek meg vagy 4-5 éve. Nem javaslom egy ideje senkinek HTA építését, de ennek nem a hangminőség az oka, hanem, hogy megbízhatatlan az alkatrészellátás. Olyan a világon nincs, hogy két mérve, külsőre teljesen egyező bc tranyóból az egyikkel jó a hangja a cuccnak, másikkal meg nem. és mocskosul bosszant, h 10forintos alkatrészeken múlik az alapvető végeredmény.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz
Bobrooney #69104 üzenetére
Nem olvastam a manualt.
Először bekapcs után csak tanácstalanul vakartam is a fejem, h hogy a tökömbe kell ezen forrást váltani, amikor csak a bekapcs gomb van rajta?
Az új Denon 4520-ét sem olvastam még, pedig biztos van benne olyan amiről gőzöm sincsElsőre milyen? Nem tudom, mert épp nincs IC kábelem
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
blattida
nagyúr
válasz
Bobrooney #68768 üzenetére
A pause nem azt jelenti, hogy a lemez pörgése leállna, hanem azt, hogy az adott sáv fölött pozicionálja az optikát a szervó rendszer és közben ugyanúgy pörög a lemez, így egy adott ponton nem tehet semmit sem a lemezzel, amit láttál, az inkább egy apró lakkréteg leválás volt, ami okozhat olvasási problémát...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz
Bobrooney #68765 üzenetére
A lemezt nem tudja rongálni a lézersugár, mivel ahhoz túl kicsi a teljesítménye.
Viszont, ha sokáig marad pillanat állj módban, az rövidíti a lézerdióda élettartamát, illetve, a bekapcsolt cd lejátszóban már elég magas a hőmérséklet ahhoz, hogy egy írott lemeznek ne legyen annyira jó.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
bmakszim
senior tag
válasz
Bobrooney #68730 üzenetére
Közben kaptam egy ilyen tippet is. Ez két saroknyira van a tesóm bp-i albérletétől, valszeg ide viszem majd el.
-
Dorian
félisten
válasz
Bobrooney #68576 üzenetére
Szerinted ha ki van törve belőle a stab IC, akkor milyen?
Be se' dugtam, visszavitettem gariztatni. Megírtam nekik, hogy küldjenek egy tisztességesen megépített példányt.
Más:
Szerintetek ez alkalmas diffúzornak? Pont ilyen a nappali bútor és ez most leesett vhonnan, lehet leesik még egy. Kb. 60x60x15 vagy kicsit nagyobb.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
válasz
Bobrooney #66815 üzenetére
1 nagyobb kategória több mint valószínű jó változást hoz, de lehet nem a legjobbat azon az áron.
Pont ezért nem néztem azóta semmit.
Mindig van újabb, s még újabb... ezért az adott büdzsé (ez a szó a frenchlish-ből jön ugye...) kihasználását figyelembe véve jött ez a lehetőség, hogy újat vegyek.
Hát így történt.
(Befolyásoló tényezőként jellemzően az idő sem elhanyagolható nálam... sok gyerek, sok dógoznyi)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
blattida
nagyúr
válasz
Bobrooney #66518 üzenetére
Bekapcsoláskor az előfok legyen az első, kikapcsoláskor a végfok, mindezt azért, hogy a végfok bemenetére ne kerülhessen a be/ki kapcsolásból eredő nagyobb tranziens impulzus.
cappa72
Röviden: az elac hangja részletesebb, felső basszustól kezdve pontosabb és jobb a mikrodinamikája, viszont a cantonnak jobb az alsó regisztere, megfogottabb és kottázhatóbb és sokkal jobb a macrodinamikája és számomra több benne az élet, jobban jön belőle a googie faktor. Az elac hifis élvezkedéshez jobb, a canton meg zenehallgatáshoz, de általánosan mindkettővel lehet hosszabb távon is zenét hallgatni.[ Szerkesztve ]
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Bobrooney #64819 üzenetére
Szia!
Az említett denon mondhatni minden szempontból jobb, mint a pioneer-od, azaz, finomabb, részletesebb a hangja, sokkal több információt hagy meg és nem is maszatol annyira, azaz szárazabb és megfogottabb a hangja, dinamikusabb és főleg a sávszéleken érződik a fölénye, ami részben a műszaki tartalomból is fakad, a denon sokkal komolyabb gépezet, de érdekes is lenne, ha nem lenne előrelépés egy tized annyiba kerülő cd pörgetőhöz képest.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Bobrooney #61480 üzenetére
Szia!
Nagy eséllyel valamelyik végfok IC vagy akörüli alkatrész kezdi beadni a kulcsot, vagy esetleg a hangszóró terminálok környékén is lehet száradt forrasztás, ellenben biztosabbat így látatlanban senki sem tudna neked per pill mondani, max csak egy szaki aki rámért itt-ott!
Viszont ha Pestre jössz... ezeket kerüld el jó messzire... mert elég fércmunkájúak!
Viszont sok olyan szerviz is van akik ingyen bevizsgálják majd neked és árajánlatot is adnak, szóval nem olyan bonyolult a helyzet!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Bobrooney #60843 üzenetére
OK, akkor folytassuk.........
A te véleményedet is tiszteletben tartom, de remélem nem haragszol meg, ha nem értek vele egyet, kivéve azzal, hogy :
"érdemesebb lenne egy valamilyen sztereó zenehallgatós topikot kreálni"
Ez már sokszor íródott le javaslatként.
Nem vagyok egyedül, akit irritálnak bizonyos jelenségek, de ne szűkítsük le a mackóra a kérdést, tisztelője voltam magam is annak idején. Persze azzal is tisztában vagyok, hogy maguk az irritáltak is irritálnak valakiket.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
MasterMark
titán
-
trufa12
addikt
válasz
Bobrooney #57999 üzenetére
Nem ülök én sokat itt
mozgok napközben, de egyébként beszoktam húzni magam alá, a nyakam szokott 1 idő után..de majd veszek valami jobb széket, csak az a gondom azzal hogy ilyen fél izom, zsír
120 kg keverék vagyok ... aztán hiába veszek 30-40 ezerért forgószékeket nem igazán szeretik a súlyom ...
pedig elvileg el kellene bírnia de az új müanyag nem igazán szeret ...
A régi székeim bírtak... ott meg a gáz ment ki
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
törölt tag
válasz
Bobrooney #55490 üzenetére
A papagáj arra utalt, hogy teljesen mindegy, melyiket veszed, úgysem hallottad még. Azt sem tudod, mi az, mit a mackó mondott, mi azon tulajdonságoknak az erősítőre vetített értelme, hisz nem hallottad az erősítők hangját.
S a legnagyobb érték adó Számodra Te leszel.
Hallgatás nélküli vásárláshoz helyesen jártál el, de a meghallgatás nélküli vásárlás nagyon helytelen cselekedet. Ez ugyan olyan, mint az autó vásárlás, amit csak egy képen láttál, de nem hallottad a motorzajt, nem tapasztaltad meg a motor erejét, dinamikáját, a futómű jellemzőit, stb. Megveszed, elviszik neked és akkor fogod mindazt érzékelni, tapasztalni, mikor már megvetted. És ez így eléggé nagy paradoxon, nemde?
Nincs baj azzal, hogy mackó leírja, mely erősítőket keresd szeresd. De ennek nem szabadna a vásárlásról szólnia. -
andorra
őstag
válasz
Bobrooney #55487 üzenetére
Akkor meg nem mindegy, ki mit mond? Pedig az egyik legjobb hangfestő és mázoló szakemberhez fordultál. Ám ez éppúgy a véletlen műve, mint az, hogy egy ilyen ad hoc összevásárolt rendszer, mennyire óriási, vagy jobb esetben mennyire nagy mértékben tér majd el az ideálistól.
-
-
törölt tag
válasz
Bobrooney #55378 üzenetére
Érdemes kivárni azt a pár hetet a tárgyalt típusokért, közben persze beszélgetni is érdemes lehet a tulajdonosaikkal, előkészítendő a terepet addig is, míg meglesz rá a pénzed.
A Wharfedale gyanús és vitatott, mióta kínai kézben van. Akár a felhasznált alkatrészeket, akár a gyártási fegyelmet tekintve sokan kritizálják. Egyúttal egyértelműen - alkalmasint sokkal - jobbak azok, amikről beszélgettünk.
-
válasz
Bobrooney #55103 üzenetére
Árkategóriájában egész jó...zeneibb, mint sok más doboz...túl sokat nem kell várni tőle, de hallgatható hosszabb távon is...volt ilyenem...a csatlakozó cserét és átkábelezést meghálálja, ha szánsz rá pluszba egy kicsit...kollégám használja már lassan egy éve...
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
törölt tag
válasz
Bobrooney #55045 üzenetére
Hát hallgasd meg! - hehe. Az a lényeg, hogy saját magad megtapasztald, hogy milyenek az ilyenek, hiszen az az egyetlen mérvadó tapasztalat, amit magad hallasz, magadnak.
Ehhh, az a Denonnak titulált darab, az persze Boston Acoustics, nem Denon. Erről már elmerengtem egyszer itt, hogy némely MM-ban a Boston készülékek Denonként vannak kitéve, és amikor erre felhívtam az eladók figyelmét, elgondolkodtak, és mondták, hogy igen, mert ugyanaz a forgalmazójuk. És ezzel el volt intézve, nem az volt a reakció, hogy ja, ki kéne javítani. (?!?!?!) De hogy a honlapon is Denonként van a Boston...
A Boston, az egy életes, színes, eleven, látványosabb hangú darab, kellemes hallgatni, de kicsit elmegy a nagyotmondás felé az igazmondás felől, kicsit kalandor típus. A DALI nem csak azért más karakter, mert állványos, hanem mert DALI. Minőségibb, nyugodtabb, melegebb, kissé feldúsult karakter, nem olyan sportos-ugrálós mint a Boston, hosszan-hosszan hallgatható fáradás nélkül, egy kis hiányérzet mellett, amolyan bölcsebb, otthonülősebb darab. Megérdemlik, hogy meghallgasd, adott esetben a megvásárlást is megérdemlik, de talán kapható ennyiért még jobb is.
(#55048) Speeedfire: "Ezt nem értem. Az elvárásaimmal nem tudok mit kezdeni. Van egy adott hangkép, amit szeretnék hallani mikor hazaérek, befekszek a kanapéba és bekapcsolom a zenét. Nagyon szeretném már végre a saját rendszeremben is hallani azokat a gyönyörű, telt, hosszú mélyeket, amik pl Madonna - Frozen című számában vannak." Az adott körülmények között valószínűleg nem marad más számodra, mint a szubláda, azzal oldódnának meg a gondjaid. Mert sokkal mélyebb/mélyerősebb hangot ebben az árkategóriában más készülékektől sem kapsz, illetve amitől mégis, az olyan is, az a diszkóklubokba való típus. Ha rendszerszinten próbálkozol, akkor persze a HK/JBL-Canton-Magnat...-féle irány bizonyos típusai között reális nézelődnöd, van esély, hogy számottevőnek találnád az elmozdulást az igényeid felé. Előbb ilyesmivel próbálkozz, hátha nem lesz szükség a szubbasszusra. (Egyébként valószínűleg elégedettebb lettél volna a Rotel HiVox-modifikálás előtti állapotával.)
A Van Damme-okról éppen a minap esett egy-két szó, keress vissza.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz
Bobrooney #54975 üzenetére
Azok a hangdobozok nagyon alap házimozi hangsugárzók, túl sokat nem szabad várni tőlük.
De ismerkedésnek, tapasztalatszerzésnek jók lesznek, így csak hallgasd meg őket, úgy legalább Te is tudni fogod.nostromo73
A hangsugárzók névleges impedanciája az erősítő szempontjából érdekes, mivel esetedben a 4 ohm már elég nagy terhelést jelentene bizonyos esetekben az erősítődnek, ám így is használhatod, de csak addig növeld a hangerőt, míg hallható torzítás nem jelentkezik, a fölé ne menj, az legyen a maximum.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz
Bobrooney #54941 üzenetére
A jelek szerint eleve új készülék vásárlásában gondolkodsz?
(#54940) nostromo73 Ugyebár itt megint az a helyzet, hogy használtvásárlás szándék révén a pillanatnyi kínálat szabja meg, hogy adott pénzért mit lenne érdemes megvenni. Szubvásárláshoz ebben a topikban mindig kéznél levő típusválasz a REL, de persze ez is csak egy divat, lehetne sokmindent ajánlani, ha lehetne. Én a magam részéről továbbra is fenntartom, hogy szerintem kár lenne az adott rendszert az adott körülmények között elrontani egy szubládával, én csak lebeszélni tudlak erről, ez kifejezetten szubládaellenes rendszer, úgy is válogattuk össze, neked is azért tetszett, és a versenytársak is azért tetszettek, mert "zenei" rendszer mellett akartad letenni a voksot. Tehát én továbbra is lebeszéllek. Ha ragaszkodsz a tervedhez, tedd azt, hogy az anyagi háttered függvényében letét ellenében vigyél haza egy-két típust. Ha van annyi pénzed letétre, akkor például REL-t, Velodyne-t, ha kevesebb parkoltatható pénzed van, akkor például Celestion-t, Mordaunt Short-ot, Mission-t, Tannoy-t, Yamahát... próbálj egy-kettőt, eljátszogatva a szűrési frekvenciával, lehetőleg kikötve a lehető legalsóbb szűrésnél, de lehetőleg még úgy se megbarátkozva a betolakodóval. Ha mindezekután ragaszkodsz a célodhoz, akkor körül kell nézni a használthirdetések között és gondolkodni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest