- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Újként árulhatnak használt Seagate HDD-ket a piacon
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satellite
tag
válasz
zsoltnyiri #59724 üzenetére
Amire szánod, arra a kis SMSL erősítő bőven elég lesz, (nekem is van egy ilyen, és munkahelyi zenehallgatásra tökéletesen bevált), - de az ekkora dobozok többségének kb. 70-75 Hz-en van a -3 dB-es pontja, (ekkor csökken a hangnyomás felére), tehát a legalsó egy oktávhoz mindenképp kell(ene) egy aktív mélynyomó.
A "zenéidhez" valamelyik jó hatásfokú, lehetőleg bassz-reflex dobozka illene, (a zárt dobozhoz képest kb. 5 dB-lel javul a hatásfok, tehát ugyanakkora erősítővel csaknem háromszorta nagyobbat szól), de arról nem árt megfeledkezni, hogy a zárt hangfalak esetében a -3 dB-es pont alatt a frekvenciagörbe 12 dB-t esik oktávonként, a nyitott doboznál pedig ennek pont a dupláját...A felsoroltak közül hallottam párat: a szerintem leginkább zenei hangú kis JPW Sonata-t valószínűleg elég "sótlannak" hallanád a Polk Audio vagy valamelyik JBL dinamikusabb, csillogóbb hangjához képest, - de vannak, akik épp ezt a hangot tartják hosszabb távon fárasztóbbnak.
A Mission M30i, MV-2 és a Tannoy reflexnyílásai elől vannak, ezt közelebb tudod tolni a falra, mint a legelterjedtebb hátsó csöves változatokat.
Próbálj meg minél többet meghallgatni úgy, hogy viszed magaddal a kis erősítőt, ugyanazt a hangfalkábelt és 1-2 CD-t (vagy akár a forrást is), és szerintem hamar ki fog derülni, melyik is tetszik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest