- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Gaming notebook topik
- Mini-ITX
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz
lajthabalazs #54795 üzenetére
Lejátszóknál, a buffer állítás lehetőségnél, ott van millisecond nagyságrend, ha túl nagy, nő a latency.
(#54798) bajnokpityu: Eddig nekem is oké, de szerintem a kolléga ennél tudományosabb választ vár, amivel én nem tudok szolgálni.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
bajnokpityu
félisten
válasz
krichd1 #54796 üzenetére
talán azért nem nagyobb, mert ha visszaosztod a jitter remegése miatti adatmennyiséget, még ennyi se kellene helyreállitani. kb 175kB/mp a CD.és mondjuk a 24/196 meg 1000kB.
piko pedig E-12. legyen mondjuk 10ps remegésed. elvileg akármelyik asrc néhány tucat byte-ja elég lenne megszüntetni. de mondd, hol a logikai hibám.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz
lajthabalazs #54795 üzenetére
Jittert piko másodpercben mérünk (picosecond), DAC-okba nagyon kicsi puffert tesznek. Legjobbakban is 128kbyte van, régebbi alap DAC-okban néhány kbyte, legtöbbnél fel sem tüntetik ezt az értéket. Az hogy miért ennyi, kérdezd a fejlesztőket.
(#54793) krichd1: Két érv volt, amikor egy DAC nem hajlandó működni egy USB portról, az már egy külön szélsőséges eset.
[ Szerkesztve ]
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
krichd1 #54793 üzenetére
Ezt a jittert nem értem egészen. A jitter azt jelenti, hogy nem időben érkeznek az adatok, hanem néha kicsit korábban, néha kicsit később. De milyen nagyságrendről beszélünk? Micro-secundumokról? Millisecundumokról? Amikor egy több száz MB-os memória-chip a HiFi árfekvéshez képest filléres tétel, tömörítetlen zenéből is elfér benne negyed óra. Miért nem tud a DAC pufferelni (persze nem negyed órányit, de mondjuk 20ms-et)? A zenehallgatás nem real time tevékenység, ha 20ms-el később szól a zene a hangszóróból, mint ahogy kijön a hangkártyán, azzal az átviteli közeg jitterét valószínüleg teljesen benyeli, és senki sem fog panaszkodni, de 20ms-et még videóhoz képesti csúszásnak sem nagyon lehet észrevenni.
-
EQMontoya
veterán
válasz
#71562240 #54792 üzenetére
Hibás. Értem.
Minősítés, bele a vakvilágba. Esetleges hibák felfedése, ne adj Isten indoklással, következményekkel alátámasztva, az nem kell. Miért is.krichd1 vette a fáradtságot arra, hogy felhozzon egy érvet.Az utolsó bekezdést végképp nem értem, miért érzed visszásnak. Arra próbáltam rávilágítani, hogy nincs jogalapunk és felhatalmazásunk mások zenei (és semmilyen egyéb) ízlése fölött véleményt formálni, illetve annak változtatásával próbálkozni. És erre különösképp nem kért meg a fórumtárs.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz
#71562240 #54783 üzenetére
Számomra továbbra is furcsa a dolognak az a része, hogy miért fektetsz ilyen különös hangsúlyt arra, hogy a digitális jel milyen formában jut el A pontból B-be.
Pont azért digitális, mert ez egy kvatált valami, és ameddig ezt az átvitelnél jól közelítjük, addig semmit nem változik.
Legalábbis engem csúnyán meglepne, ha a jó kis Dead Can Dance albumaimat 10x a NASra majd vissza másolva hirtelen mai Ákost hallanék. Át is gondolnám az életem nagyon gyorsan.Összefoglalva: véleményem szerint a DAC előtt lévő része a rendszernek majdnem lényegtelen. Még ha minimális befolyása van is rá, valószínűleg közel sem amiatt fog szarul szólni a zene.
Az pedig szerintem visszás, ha az embereket megpróbáljuk arról meggyőzni, hogy milyen zenét is kellene hallgatniuk. Voltak hasonló próbálkozások a történelemben, sőt, a méltán híres Ötödik pecsét c. magyar filmben is van egy érdekes párbeszéd arról, hogy az emberek ízlését formálni vagy elfogadni kell. Ajánlom figyelmedbe!
Same rules apply!
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #54788 üzenetére
Kábelek alatt a kábeleket értem. Mindet.
Mondtam, hogy szerintem mit gondolnék cserélnivalónak. Forrást hifi készülékre, hanganyagot zenére. Esetleg a hangkarakterbeli elvárásaidat - bár mint mondtam, nem hallom innen, nem tudom, hogy a rendszered karakterével van-e baj vagy a hangkarakterbeli elvárásaiddal.
(#54787) Tamoo Sajnos az enyém a szélmalomharc, hiszen szinte mindenki PC-t hallgat. Az én álláspontomat legfeljebb már csak itt a Kiégett Kabalák Szigetén hallja meg valaki.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
na ezek után próbáljon az ember racionális döntést hozni, hogy cd pörgető vagy pc. Az azért hozzá tartozik, hogy nekem eddig egy ezer éves lerottyant 16bit dacos gemini lejátszóval sokkal tisztábban szólt a zene mint akármelyik digit bemeneten pc-ről. Nyilván az én pc-m nem erre van kitalálva, ez játszós gép de akkor is.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Speeedfire
félisten
válasz
#71562240 #54783 üzenetére
A forrás laptop vagy tablet usb aljzaton.
Nem mondom, hogy rossz a karaktere a rendszernek, csak én nem ezt keresem.
A kábelek alatt mit értesz? IC vagy a hangfalkábel?
Mire lenne esetleg érdemes cserélni? Miket hallgassak meg? A ha jól emlékszem akkor anno a qed kábeleket ajánlottad. Végül vdh lett, mert egész jó árban fogtam meg őket (23e volt a két kábel).A dac elvileg kategóriájában (100$) egy nagyon jó darab a fórumok szerint,
Rap és hip-hop helyett kezdj el rajta zenét hallgatni, és akkor lehet, hogy helyreáll számodra.
Számomra ez a zene.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
bajnokpityu
félisten
magam azért megértem, ha valaki vénember, nincs ideje körültekinteni, és inkább a régenmindenjobbvolt szlogent mondogatja. a héten egy diplomaosztón hallottam: az a fiatal, aki még tanul. aki már nem tanul, az öreg
#54786: felőlem emelhetsz magadnak szobrot. vének szokták szeretni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #54767 üzenetére
Ha jól látom, a rendszeredben nincs forráskészülék? - hehe.
Ha a felsorolásodban a hiány azt jelenti, hogy a forráskészülék egy PC vagy ilyesmi, akkor az már eleve igencsak behatárol, akár éppen úgy is, ami nem tetszik a rendszered hangjában. A kábeleid is eléggé olyan karakterűek, amit leírsz, de ez nem biztos, hogy baj, lehet hogy az a karakter korrekt, csak neked nem tetszik. Nem is mondanám, hogy ebben a rendszerben a kábelt kellene cserélni, sőt. Mindenesetre a kábeleid karaktere olyasmi, ami nem tetszik a rendszeredben. A DAC-ot nem hallottam még. minden bizonnyal kellene egy rendes forráskészülék, ha nincs.
Ugyebár innen nem halljuk, lehet hogy én azt mondanám rá, hogy az ilyen a jó karakter. Rap és hip-hop helyett kezdj el rajta zenét hallgatni, és akkor lehet, hogy helyreáll számodra.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #54780 üzenetére
Őszintén szólva ebből most semmit nem értettem, hogy mit mondasz vele, és miért mondod, és miért vonatkoztatod az álláspontom ellenében.
Nincs most időm erről beszélgetni, ezért is az előbb se mentem bele a részletekbe, amellett, hogy persze a részletek is közhelyek. Sommásan csak annyit, hogy a PC az PC (personal computer), a CD-játszó pedig hifi készülék (hangszer). Iszonyú pénzekbe kerülnek olyan PC alkatrészek, amelyekben figyelembe veszik az audiofil szempontot, és azok is csak "ahhoz képest" audiofil szempontúak, és mindettől a PC még PC, rengeteg felesleges alkatrésszel, amelyek a PC-séghez kellenek, nem a hanghoz, és pénzbe kerülnek, és még zavarják is a hangot. A CD-játszó azért készül, hogy szépen szóljon, a PC pedig azért készül, hogy ne szóljon szépen - kivétel a kivétel iszonyú pénzért, "ahhoz képest". Állítom én. És hallom.
(#54781) krichd1 Ezt mondom én is, hozzátéve, hogy mihez képest jók nagyon drágán - jóval drágábban, mint hifi megoldások.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#71562240 #54779 üzenetére
PCn kevesebb múlik, a transzporton, és a digi kábelen annál több. nyilván nem hallottál még normális transzportot, azért mondod. nem a pendrive hiface, haliden kéne még agyalni (meg a dacok belső USB aljzatán, ezeken nagyon könnyű túllépni manapság. ezek igazából sose voltak jók, de ezek sok éves teknikák, vagy pedig csak azért tették a dac oldalára (tisztelt a kivételnek), mert kötelező.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #54776 üzenetére
Ebben biztos, hogy nem fogunk egyetérteni. Általában sem, a konkrét esetben pedig nyilván nem olyan PC-ről van szó, amit a kolléga úgy épített volna meg, hogy te esetleg azt mondanád rá, hogy középkategóriás CD-játszókon túllép. Egy ilyen PC az én megítélésemben annyira speciális valami lenne, hogy már nem is PC lenne, és egyébként is drasztikusan többe kerülne, mint a versenytárs dedikált CD-játszó. Engem még sose győzött meg ilyen összehasonlítás a te álláspontodról, sőt.
(#54778) EQMontoya Nincs olyan, hogy "egy" hálózati médialejátszó, hiszen ahány, annyiféle. De nem is ilyesmiről volt szó, hanem CD-játszóról. Teljesen más ügy a NAS-féleségek és a CD-játszó - általában hangminőségben is. Eszembe nem jutna hálózati médialejátszót propagálni, és nem is utaltam ilyesmire. Hogy jött ez ide?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz
csonti07 #54755 üzenetére
A két régebbi közül a Mission kedvesebben, életesebben, nagyobbat szól, de az Infinity se rossz. A Dali 60ezer-ért eléggé túlárazott (egyébként is archivált a hirdetés), olcsóbban is kapni Concept 2-t, de az se rossz hangdoboz, kicsit fátyolos, túlmelegített a hangja, ennek fejében hallgathatós, nem kényes a forrásra, hangfelvételre.
Capulet a minap beszélt olyasmiről, hogy lenne neki 50ezerért B&W 602 és mellé grátisz egy Pioneer 509-es erősítő. Kérdezz utána, ennyiért kár otthagyni.
(#54756) KnockOut87 Javíttasd meg a CD-játszót, a PC eleve pocsék, mit vársz tőle.
(#54762) phonecat "kammerer pedig csak néhány hete segít a konkrét kérdésekre a kérdezőknek is érthetően, ha jobban visszaolvasol az időben, akkor láthatod, hogy ez régebben nem így volt." De, ez így volt régebben is, évek óta.
(#54769) EQMontoya "Ha a CD játszóé, akkor az lesz a különbség oka." Meg a futómű, meg minden egyéb.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz
mettek #54761 üzenetére
Amúgy magad is láthatod, hogy egy nagyon alap DAC van abban az erősítőben, alap chip, alap kiszolgálás, ne várj tőle csodát, csak annyit, hogy szól belőle vmi.
Látom írsz a zenelejátszós topikban is. Csak 48kHz/16bitet tud maximum, elég ha megnézed a DAC chip datasheet dokumentumát.
Így kezdődik: Not Recommended for New Designs(#54762) phonecat: Ha még inkább visszaolvasol, akkor láthatod, hogy Kammerer régebben is sok konkrét tanácsot adott, csak egy időre önkéntes takarítói száműzetésbe vonult.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Egy pár éve építgetem már a rendszert, mindig valami plusz jön.A jelenlegi felállás:
Wharfedale Diamond 8.4
Rotel RA-945+hivox
VDH CS122
VDH The Combination
Schiit ModiFőként elektronikus, rap, hip-hop, rnb zenét hallgatok rajta. A rendszer egy nagy nappaliban helyezkedik el, a hangfalak tüskéken állnak, elég nagy a belmagasság is.
A problémám az vele, hogy az alsóbb tartomány mintha nem vérszergény lenne, holott a dobozok elvileg mélybe nyúlósak, de mégis mintha erőtlen lenne az egész. Maga a zene viszont részletgazdag, jól elkülönülnek a hangok és a tere is egész jó szerintem.Kérdésem az lenne, hogy szerintetek mi lehet a gyenge láncszem? Mit érdemes cserélni? Nem szívesen lapátolnék bele ismét pénzt, ha nem hozza azt, amit szeretnék hallani.
Bármilyen ötlet/vélemény jöhet.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
fehér_ember #54696 üzenetére
Nem csak beugrottam, hónapok óta olvasom a topikot, de talán már egy évnél is régebben,
kammerer pedig csak néhány hete segít a konkrét kérdésekre a kérdezőknek is érthetően, ha jobban visszaolvasol az időben, akkor láthatod, hogy ez régebben nem így volt.spacetime
-
mettek
addikt
válasz
krichd1 #54760 üzenetére
amúgy az erősítőben az usb-b borton ez a dac dolgozik: Burr Brown Pcm 2900 (Texas) Nem értek hozzá, hogy ez mennyire számít jónak vagy sem. Alattam félreértették vagy rosszul írtam a dolgokat. Az 5 méter optikai az asztali számítógéptől megy jelenleg mert ebben a gépben van asus p8z68vpro alaplap, asus xonar d1 hangkártya, i7 2600k proci, így meg se kottyan neki a high end lejátszás. Az usb portos megoldást csak laptopról tudom próbálgatni mert messze van az asztali gép az erősítőtől. Azonban elég nagy rizikó egy 20ezres kábelt megvenni a laptophoz...ha végül nem hoz érdemi javulást. Ezen agyalok mit kéne tenni.
-
Iomega
addikt
válasz
mettek #54756 üzenetére
Megoldást jelenthet még, mondjuk egy Pioneer N50, vagy Denon DNP-730 hálózati lejátszó. Hiába az optikai kimenet, a laptopodból nem csikarsz ki olyan hangminőséget, mint amit egy CD lejátszóból tudsz.
Plexicushio: Ez bizony így van.
Akartam írni, hogy inkább gyűjteni kellene rá.
(#54760) krichd1: Na igen, ez is egy megoldás, ki melyiket választja.
[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
Plexicushio
senior tag
5(!!) méter kábel, egy "budget" usb porton? Ajajj..
(#54759) Iomega - azok önmagukban többe kerülnek mint az erősítője, ne viccelj.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
most ott áll a dolog, hogy van eg advance acoustic xi60 erősítőm ami beépített dacos, így van mindenféle bemenete: toslink, coax, USB-b. Eddig 5méteres toslinken ment a jel a pc-mtől foobar, jplay lejátszókat használva, azonban amikor kipróbáltam egy ezer éves gemini cd lejátszót az erősítővel, ugyanazt a számot váltogatva a pc és cd lejátszó között, egyértelműen kivehető volt, hogy sokkal tisztábban szól a cd lejátszóval. A pc-sen mintha valami fátyol ült volna. Gondoltam lehet a dac a hibás, ezért most elkezdtem tesztelgetni laptopról usb-vel (de ez egy 1000ft-os vacak kábal) és ez is ugyanazt hangot adja kb mint a toslinkes...most vagy a kábelek rosszak és az a hiba vagy egyszerűen ennyivel jobb a cd lejátszós megoldás. Most ott vagyok hogy gondolkodok egy audioquest cinnamon usb-n a laptophoz de mi van ha az megint nem hozza azt amit a cd lejátszó?....tanács esetleg?
Amúgy azért nem a cd lejátszót használom most mert az 2 nap alatt beadta a kulcsot, annyira odavolt.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
csonti07
tag
Sziasztok.
Egy ideiglenes (második) rendszer összeállításában gondolkozok, különösebben nem lenne rá szükségem mivel egy albérletről van szó de annyira hiányzik a "normálisabb" minőségben történő zenehallgatás , hogy most elszántam magam a változásra (egy kis genius van beüzemelve).
Apukám előző Harman Kardon PM650 Vxi erősítője lenne az alap és ehhez keresek valami monitor hangfalat (álló sajnos nem jöhet szóba ) sajnos a tv állványra lennének helyezve így a tv mellett nem sok hely marad nekik ha pedig szélesebbek mint 29 cm akkor a tévét mögéjük kell raknom ami nemtudom hogy hogy nézne ki de ha kell akkor bevállalom.
A műfajok elég széles skálán mozognak amiket hallgatok, főleg hip-hop-ot és rap-et de sok jazz-t néha egy kis rockot és klasszikust. Mivel főleg hip hop van terítéken fontos hogy mélyre tudjon menni a lehetőséghez képest a doboz. A keret pedig 30-40 (nagyon max50 ha tényleg jófogásról van szó) mert ez csak egy ideiglenes rendszer, lehet hogy 1 év múlva el kell majd adnom stb.
Amikkel eddig szemeztem illetve szeretnék elmenni meghallgatni őket:
mission 710
infinity rs-3000Van-e valakinek tapasztalata ezekkel a dobozokkal illetve ebben a kategóriában lenne-e bestbuy vétel ami ha megjelenik érdemes lenne lecsapni rá. Ha lejjebb menni az ára kicsit ez a Dali pl ?
előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
gyurczy
őstag
válasz
lajthabalazs #54748 üzenetére
Ez nem teljesen így van azért. Először is, egy ilyen füleléssel el tudod dönteni, hogy mennyi pénzt vagy hajlandó elkölteni, és azért milyen hangot kapsz. Valami kezdő eszközt kénytelen vagy ez alapján megvenni, hisz nem, vagy nagyon nehezen megoldható, hogy össze tudj otthonra hordani több, más helyről származó motyót próbára. Ha már valami van otthon ami szól is, akkor érdemes hazahordani a kiszemelteket, hisz a lényeg az, hogy ott jól szóljon, ne a boltban vagy más otthonában.
-
andorra
őstag
válasz
Néhány kedves itteni hittérítő fórumtársammal ellentétben és nem beszélek rá senkit a hifire. Tehát elmondom a javaslatomat, de győzködni semmiről nem foglak.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #54742 üzenetére
Most milyen alaplapod van ?
Pedig már majdnem meggyőztek, hogy próbáljam ki az Impact Twint.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
válasz
"hiába hallgatok meg néhány kész rendszert egy boltban, és döntöm el, hogy na, ez már megfelelő, ebből semmilyen információt nem szerzek......?"
Azért ebből nehogy azt a következtetést vond le, hogy nem érdemes hallgatózni, és minél több rendszert meghallgatni, mert dehogynem! Nyilván nem pont ugyanúgy fog szólni, mint otthon, de lehet infót és összehasonlítási alapot szerezni!
Szerintem.
-
törölt tag
válasz
lajthabalazs #54746 üzenetére
Ezzel ugyanott tartasz lassan, ahol én. Még mindig nem tudom, pontosan mi az, amit hallani akarok, de tudom, hogy keresnem kell. Sok tárgyi tudást kaptál: csilliónyi jó erősítő van, leírták már, hogy kicsit több kéne, ahhoz, amit keresel, mert erőt akarsz, de részletességet és finomságot is egyben a rendszeredtől, ez ennyiből nem hozható ki (kb mint az olcsó, megbízható és hibamentes autó esetében, valamelyik nem lesz a listán találatkor).
Jó erősítőket gyártott a Roksan--tól a Nad-ig rengeteg gyártó, de ezeket nem fogod megtalálni a húsz ezres kategóriában.30-40 ezer között már találsz olyan erősítőket, amik kedvedre lehetnek. Te is felmehetsz az apró hirdetéseket túrni, AVX-en például, vagy a HIFI Piac-ot. A jobb erősítő lehet például a YAMAHA is, sokszor leírtam már, egyik kedvencem, tud részletes is lenni, de nagyon nagy erő lakozik benne, Pl az A sorozat, vagy esetleg az AX sorozat, 500-tól felfelé. Könnyen vehetők mellé hangdobozok, azaz nem kell kiszolgálni, a jót meghálálja, a rosszabbat feljavítja, elhiteti, hogy jó...
Minden márkának megvan a jó és rossz sorozata, előbb gondold át, mit is szeretnél és mennyiből, nem hajt a tatár.
Évekig hallgatható rendszert szeretnél, pár hét nem oszt, nem szoroz,cserébe nagyobb siker valószínű. A Yamaha megvár a többivel együtt ( na jó, a Caspian m2-es 40 ezerért már nem...)
Szerk: érdemes menned és határt húznod, általánosságban egy 150 ezres rendszer jobban fog szólni g-c-e körülmények között, mint az 50 ezres rendszer bármilyen ABC-t felsorolva, illetve a stílus jegyeiket magukon hordozzák.[ Szerkesztve ]
-
lajthabalazs
senior tag
-
andorra
őstag
válasz
lajthabalazs #54746 üzenetére
Általában az X erősítő szól úgy, mint az az X erősítő ami tetszett, Y hangdobozokkal, Z akusztikai környezetben, G állványokon, stb. Persze lehet, hogy K, vagy L erősítő is tetszene, de azt ismét meg kell hallgatni megfelelő környezetben, mert az már csak bizonytalan spekuláció, bárki részéről.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
#10726912 #54745 üzenetére
Ez tök jó lenne, ha tudnám, mi az a jobb erősítő. A használt autó piac problémájáért közgazdasági Nobel díjat adtak. És itt sincs másként. De a héten elmegyek meghallgatni mackó által ajánlott boltokban néhány rendszert, hogy meglegyen az elég jó szint. Akkor talán könnyebben fogok tudni tanácsot kérni, ha nem az a felállás, hogy kell egy erősítő 20-30-40e -ért, hanem kell egy erősítő 20-30-40e-ért, ami úgy szól mint az X erősítő, mert az tetszett. Elég, ha annyival olcsóbb erősítőt találok, amennyivel a használt erősítők általában olcsóbbak, nem fogok a legjobb ajánlatra, különös lehetőségre vadászni.
DAC-ot egyébként szívem szerint megúsznám
De majd az is kiderül, hogy az elég jó szintet meg tudják-e ugrani a rendszerek a laptopom audio-kimenetével is.
Köszönöm a sok bölcsességet, és a kevés tárgyi tudást, amit sikerült befogadni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
lajthabalazs #54731 üzenetére
Máris nézegeted a DAC-okat. Pedig az erősítő sincs meg. Érdemes lenne egy kicsit nagyobb türelmet gyakorolnod.
Vedd meg az alapot: erősítő és hangdoboz pár.Nem szokás mások zsebében nyúlkálni, de az a drága vásárlás, amit 40 ezer helyett 25 ezerért veszel meg, de NEM tetszik. Meséltem neked a történetem, ne költs, csak nagyon-nagyon megfontoltan. Sokan úgy tesznek szert egy-egy jó darabra, egyedi lehetőségekre lapnak le, ár alatt megvéve egy egy jobb erősítőt, hangdobozt.Kicsit ülj le, gondold át, most hirtelen borítasz fel mindent, add el, ami nem tetszik, gyűjtögess egy kicsit, közben tudsz hallgatózni,hogy mik is tulajdonképpen az igényeid, elvárásaid. -
capulet75
addikt
Az ASUS a jobb lapokhoz elég használható technológiát mellékel és a lapok minősége is rendben van.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #54742 üzenetére
Vannak már jobb alaplapi hangkeltők, ezt már én is megjegyeztem párszor DAC topikban, de nem ismerem az alaplap kínálatot.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
krichd1 #54741 üzenetére
Nincs ilyen irányú tapasztalatom, nekem fontosabb volt, hogy halk legyen a gép.
amúgy revideálni kell az alaplapik hangminőségét. én pl szivesebben hallgatom a mostani gépen alaplapiját analógon, mint az impact twint.. egy hónapja tuningon, felújitáson van a dacom, és megmondom őszintén tök nagy meglepi volt, hogy használható, és simán tudok vele zenét is hallgatni. -
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #54740 üzenetére
Ha sok program fut háttérben, akkor persze számít.
-
-
mettek
addikt
köszi
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz
mettek #54734 üzenetére
Túl hosszú kábelt ne használj, USB szabvány szerint sima kábelnél 5m a maximum, ennél hosszabb kábeleknek aktív jelerősítőjük van, de plusz jitter miatt nem ajánlott ilyen hosszban gondolkodni.
USB portok minősége között sajnos elég nagy különbség is lehet, ezért próbálgatni kell, ami van alaplapon. Főleg tápellátás lehet problémás, de zaj is mehet rá alaplapról.
Érdemes legalább egy Belkin, Klotz vagy hasonló gyártó kábelét venni, amelyek legalább szabványt betartva gyártanak kábelt.[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
ha usb-vel küldjük a zenét az erősítőbe (beépített dac-os) akkor a kábel hosszának mennyi köze lesz a hangminőséghez? A másik, hogy ha laptopra dugom az usb-t és nem az erősebb pc-mre akkor ez szintén belejátszik a hangminőségbe vagy usb-nél mindegy a forráskészülék?
-
krichd1
addikt
válasz
Szerintem ezek közül egyiket se vedd, ezek egyébként sem csak DAC-ok, hanem külső hangkártyák, tehát ADC konverzióra is képesek.
DAC több mindenről kaphat digitális jelet, S/PDIF (koax vagy optika), USB, Firewire, Thunderbolt, HDMI, AES/EBU, mostanság az USB a legelterjedtebb.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
andorra
őstag
válasz
Lehet hogy rosszul használom a kifejezést...
Azt nem tudom, de a hozzászólásban a "Link" funkciót egyáltalán nem használod. -
lajthabalazs
senior tag
válasz
krichd1 #54729 üzenetére
Lehet hogy rosszul használom a kifejezést, mert ezek nem azok a DAC-ok, amik optikán vagy spdif-en kapnak digitális jelet, amit aztán kiadnak analóg csatornán, de mivel PC-ről lesznek használva, ezért én ilyenekre gondoltam:
http://ipon.hu/webshop/product/itec_7.1_channel_audio_adapter/354148
http://ipon.hu/webshop/product/creative_sound_blaster_x_fi_surround_5.1_pro_usb/204145
http://ipon.hu/webshop/product/asus_xonar_u5/782643 -
törölt tag
válasz
lajthabalazs #54725 üzenetére
Egyébként a példaként választott Advanced Acousticból van kicsit olcsóbban is, például kettő is például a hifipiacon - ha esetleg abba az irányba mennél, de valószínűleg nem véletlenül adogatják el ilyen gyorsan, nem igazán sikeres típus az eddigi visszajelzések szerint. Attól az elv még működhet, hogy ilyen ár környékén veszel egy ilyen sokattudót, és akkor azzal hosszútávon esetleg jobban járhatsz, mint az öregebbekből feleennyiért megvett erősítő+DAC megoldással. De a feleennyibe kerülő öregebb erősítő+DAC megoldással el tudod érni legalább ezt a hangminőséget, szerencsés választással.
Egy-két példa, hogy 20ezerért mit lehet kapni, ezek már használhatóak zenehallgatásra, és még nem annyira vészesen öregek felújítás nélkül se, ellenben 30-40ezer körül már viszonylag komolyak is lennének, adott esetben megérhetné oda ugrani.
Tehát csak példaképpen, hogy érdemes keresni 20ezerért is, ha keresel találhatsz ezeknél a példáknál kicsit jobbakat is:
Onkyo A-8830 20ezer - ez elég kellemesen, hallgathatósan szól,
Marantz PM-30 24ezer - alapkészülék, de kulturált, kellemes hangú, kicsit mosottas. Lealkudható lenne, gondolom.
Pioneer A-227 20ezer - Ez egy kicsit ízlésfüggőbb lenne, tisztább, részletezőbb mint a másik kettő, de elektronikusabb, keményebb is. -
krichd1
addikt
válasz
Nem tudom milyen DAC van az XI60-ban. Külső DAC-ot 10-15k-ból nem igazán lehet kapni, esetleg csak doboz nélkülit. [link]
Használt erősítő várható élettertamát nehéz megmondani.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz
Annyiból biztosan nem.
Viszont ebben körül kell járni milyen az USB bemenet (belső USB/SPDIF konverzió) ha arról akarod táplálni, mert ez lehet bukta (minőségileg)
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
krichd1 #54724 üzenetére
Mondjuk itt van egy ilyen modern szépség 85.000Ft-ért, digitális bemenettel, meg játszik le USB-ről, miegyéb. Ezzel szemben ott van 35W-tal vastagabban csatonánként az általad ajánlott 920-as Denon, vagy egy PMA 700-as.
Utóbbihoz kell egy DAC. 10-15e Ft-ból lesz-e olyan jó DAC-om, mint amit az advanced acoustic-ba raktak?
Illetőleg van-e még annyi élet ezekben a régi erősítőkben, hogy minimális felújítással éljenek annyit, mint egy mai 100e alatti sztereó?
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz
lajthabalazs #54723 üzenetére
Milyen erősítőkbe ? Csak újabb erősítőkbe tesznek DACot, persze nem mindbe.
-
krichd1
addikt
válasz
lajthabalazs #54714 üzenetére
20k környékén Protonok szoktak lenni, Denonok között a régi 20-as széria, ami elég jól sikerült, bár ezek már nem mai darabok, mint például pma-920.
-
Dorian
félisten
válasz
A 20ezres kerettel ez nehéz sajnos ennyiért épkézláb erősítőt nem lehet venni, ill. számolj vele, hogy a sztereó erősítők 99%-ban nincs beépített DAC. Tehát v
agy az alaplapi analóg kimenetet kellene használnodamit csak azért írtam le, hogy áthúzhassam, vagy a rászánt keretet bővíteni.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz
"Vagy ti HiFi-sek nem élvezitek az eszközök beszerzését és kiválasztását annyira, hogy örömmel keresgéljetek másnak is?" Élvezzük. Egyszer. Kétszer. Háromszor... Századszorra kicsit megkopik a gyönyör. Ezredszerre már inkább fejfájásra hivatkozunk.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Dorian #54711 üzenetére
A hangfalak egyelőre maradnak, most a hálóba építek két hangdobozt (geometriailag nem megoldható a földön állás, úgyhogy a mostaniakat nem vihetem be), az az aktuális hangrendszeri kiadás, illetőleg a hozzá tartozó erősítő, ami ezeket után csak könyvelve lesz ehhez a projekthez, de akkor olyat választanék, ami hosszabb távon is elég lesz a nappaliba. Én erre az erősítőre 20k-t szántam, amiben benne lett volna a Denon PMA 700, ha nem robbant volna le. Viszont hasonló árban hasonló minőség és teljesítmény nincs most használtan, szóval ésszerű keretek közt mennék följebb. Valami tipp esetleg? Vagy ti HiFi-sek nem élvezitek az eszközök beszerzését és kiválasztását annyira, hogy örömmel keresgéljetek másnak is?
Hosszú távra meg nincs költségvetés, mindig változnak a lehetőségek és az igények. De mondjuk ha olyan használt eszközökbe ruházok be, amik jól továbbadhatóak, akkor elég rugalmas a keret, ha kiderül hogy mindent jól el lehet adni, akkor mehet följebb is, de csak jól indokolt lépésekben, tehát most nem vennék egy több tízezer forintos DAC-ot, amíg a hangrendszer nem szól olyan jól, mint ugyanarról az alaplapi kivezetésről a fejhallgató.
-
FID
őstag
-
Dorian
félisten
válasz
lajthabalazs #54706 üzenetére
Igen, arra teljesen megfelel.
A leendő sztereó berendezésedhez:
Első lépésként nagyjából meg kellene határoznod, hogy milyen összeget szánsz a projektre most, ill későbbiekben bontással. Mivel kompromisszumok mindig lesznek, de első és leginkább megkerülhetetlen ez a dolog. Ennek a figyelembe vételével kell ezt elosztani és kiválasztani a készülékeket: új (persze használt) erősítő - hangfalcsere felára (mert gondolom a meglévő eladható) - DA átalakítóKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz
lajthabalazs #54709 üzenetére
Régen készen van több változat is. Nem maradt el, csak kivárt, szakmai és szociálpszichológiai okok miatt, közben próbaléggömbökkel részben éppen azt vizsgálva, hogy melyik verzió lenne a legadekvátabb pro és kontra - ezt alapvetően befolyásolták a topik bizonyos vargabetűi.
Már nem vár ki, hamarosan (egy-két hetes nagyságrend) közreadatik. -
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
#71562240 #54707 üzenetére
HiFi-s ismerőseim nincsenek, legalábbis nem reklámozzák magukról. Az öcsémnek van egy nagy erősítője meg sok nagy hangszórója, de hogy HiFi-e vagy sem, azt ezek után nem tudom eldönteni.
De a boltok közül van néhány, ami elérhető, jövő héten egyik ebédszünetben kirándulok egyet.
-
törölt tag
válasz
lajthabalazs #54698 üzenetére
A hangfelvételek minőségei között óriási különbségek vannak, esetileg is és műfajfüggően is. A populárisabb zenék stúdiómunkája általában pocsék manapság, ellenben a komolyzenék esetében a jobb stúdió, a jobb hangmérnök, a jobb hangmérnöki munka jellemző. Az általad említett két populárisabb példa - és általában a popműfajok - esetében a stúdiómunka is jellemzően ugyanolyan műanyagizált, manipulált, mint a felvett hanganyag. Kamarazenét nagyságrenddel könnyebb felvenni is és megszólaltatni is, mint sokhangszeres műveket.
Gyengécske és rosszul elhelyezett hangdoboz... Tapasztalatlan elvárások a lehetséges hangerővel szemben a zene sűrűsége, a hangfelvétel minőségtelensége, a készülékek képességei függvényében... Egyebek...A hifiben jártasabb ismerősök, barátok, ellenségek rendszereinek a meghallgatgatása, megbeszélgetése mellett kezdetnek érdemes az olyan, nyitottabb üzletmenettel dolgozó hifi szaküzleteket felkeresni, mint például a Hi-Fi Barlang, Audiophile Szalon, Audio Centrum, Aymara, Annex, (Ká-Csa Audio)..., aztán ha már kicsit fel vagy vértezve tapasztalattal és immunrendszerrel, akkor már talán az életed veszélyeztetése nélkül bemerészkedhetsz az elvakultabb audiofil forgalmazókhoz, mint például Auditorium, Analog Audio, L'auditeur, Audio-Vision Tuning, Penna-Poor..., gyártókhoz mint HiVox, Alsica Orange, Heed Audio, Taylor Acoustic...
[ Szerkesztve ]
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Dorian #54705 üzenetére
És az alapkategóriás mozierősítő jó lehet a kicsi szobában két polcsugárzóból sorozatok hangjait lejátszani? Mert akkor azt átrakom a hálóba, és a nappaliba keresek egy komolyabb sztereo erősítőt: 3m magas, 5+4m (hallal egybenyitott nappali, amit keresztben használunk) széles, 4 méter mély szobába.
-
Dorian
félisten
válasz
lajthabalazs #54704 üzenetére
Háát izé... Abban az erősítőben nincs erő az ilyen zenékben szükséges mély hangokhoz (nem a 2x50W-tal van probléma, ha az igaz lenne, megfelelő tápegységgel...), a hangfal kicsi mélyközép hangszórója sem erre lett tervezve.
De elsősorban az az alapkategóriás mozierősítőt cserélném a helyedben.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz
lajthabalazs #54701 üzenetére
Írtam az előbbiben, hogy itt nem a hangkártya minőségéről van szó, hanem arról, amit írtam az előbbiben.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
#71562240 #54699 üzenetére
De fejhallgatóban sokkal jobban szól, ugyanarról a hangkártyáról, ugyanaz a tartalom, és ott a vázolt jelenség sem jön elő. Próbáltam figyelni a térábrázolást, az valóban nincs meg fejhallgatónál. Viszont a másik hiba, a zögéses (túlvezérlés?) nem jön elő amikor tust húznak, és ha az egyes hangszereket nem is, de azért azt, hogy melyik szekciók szólnak, azt nagyjából be lehet lőni, nem folyik össze zúgássá az egész.
Mivel Raspberry-ről szólna a tartalom valószínüleg hang terén az még a Precision M6700-as integrált hangjához képest is visszalépés. De az RPi-n nincs, csak USB, meg HDMI. Az USB-s hangkártya is minőségi előrelépést jelentene? Például az a Creative, amitől a hifimániás kolléga meg akar válni? Vagy akkor inkább nézzek HDMI bemenetű sztereo erősítőt, ha valami jót szeretnék? Illetőleg USB-s hangkártyánál használhatom az analóg kimenetet, vagy válasszak olyat, amin van optikai kimenet, és ahhoz való erősítőt?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Delta Force (2024)
- Robogó, kismotor
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- AutoCAD
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- További aktív témák...