- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz csonti07 #54755 üzenetére
A két régebbi közül a Mission kedvesebben, életesebben, nagyobbat szól, de az Infinity se rossz. A Dali 60ezer-ért eléggé túlárazott (egyébként is archivált a hirdetés), olcsóbban is kapni Concept 2-t, de az se rossz hangdoboz, kicsit fátyolos, túlmelegített a hangja, ennek fejében hallgathatós, nem kényes a forrásra, hangfelvételre.
Capulet a minap beszélt olyasmiről, hogy lenne neki 50ezerért B&W 602 és mellé grátisz egy Pioneer 509-es erősítő. Kérdezz utána, ennyiért kár otthagyni.
(#54756) KnockOut87 Javíttasd meg a CD-játszót, a PC eleve pocsék, mit vársz tőle.
(#54762) phonecat "kammerer pedig csak néhány hete segít a konkrét kérdésekre a kérdezőknek is érthetően, ha jobban visszaolvasol az időben, akkor láthatod, hogy ez régebben nem így volt." De, ez így volt régebben is, évek óta.
(#54769) EQMontoya "Ha a CD játszóé, akkor az lesz a különbség oka." Meg a futómű, meg minden egyéb.
[ Szerkesztve ]
-
pip
aktív tag
válasz csonti07 #15758 üzenetére
hat usd be a gugliba hogy download audiochecker es valassz tetszesre az elso oldal talalatai kozul
lasd pl ittamugy magyar fejlesztes, nem lepodnek meg ha szerzoje koztunk volna
nem ismerem ugyan, de olyat is olvastam hogy van a foobarhoz is egy un. fooCDtect ami elvileg az aucdtectet implementalja mint foobar eszkozt
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz csonti07 #14919 üzenetére
Hihetetlen, hogy képes vagy nyárig várni.
Szóval addig szobadísz nálad? Elképesztő ez az önmegtartóztatás! Én tuti addig sündörögnék, amíg össze nem áll a rendszerem, és hallgatnám ezerrel. Ha albiban, kis térben, akkor ott, de nem tudnék nyugton aludni becsomagolt hangfalak mellett.(#14918) multiplikato:
Hú, én a hangszerboltos eladókat imádom.
Abba belekötött itt a helyi (alig 1 éve megnyílt, első) hangszerüzletben az a farok eladó, hogy B húrként kértem. "Olyat nem ismerek. (...) Az nem B, hanem H, nem az USÁ-ban vagyunk, vagy Japánban, hogy így kérd.". Amúgy tisztában vagyok vele, hogy a B Európában aisz, viszont a húrokat tekintélyes részben az USÁ-ban gyártják, így gondoltam, hogy az (ottani elnevezésnek megfelelően) B-ként kérem. Valami oknál fogva csak megértette, mit is akarok venni, teljesen felesleges volt ilyen stílusban beszólni egy új vevőnek. Többet nem is megyek oda vissza, inkább utazom/tekerek fél-egy órát, és megyek normális helyre, ahol tudnak a vevővel bánni.[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
válasz csonti07 #14410 üzenetére
Nézz szét használt Marantz-ok illetve Philips-ek között, van 1-2 jó vétel. Itt van egy pl. szerintem jó áron.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
törölt tag
válasz csonti07 #14349 üzenetére
RME Fire face:[link]
Ez alatt, szóba sem állnak veled
Tudom hogy semmi közöm hozzá, de előtte tényleg meg kellene hallgatni egyszerűbb forrásból is. Mielőtt még fölöslegesen pénzt költenél
(#14351) csonti07: kicsit felületes vagy, fórum arra való hogy azokhoz az információkhoz hozzájuss ami nincs fenn netszerte... kicsit kitartóbban, alaposabban nézelődj mielőtt kérdezel.
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz csonti07 #14349 üzenetére
Kedves Csonti! Hamarosan megyek és összeállítom a rendszered. Viszem a haverom is, aki beméri a szobádat. Egy másik haverom elhozza a válogatott Chesky felvételeit, a hugom pedig majd közben masszírozza a talpad....
Azt hiszem engem már eleget idegesítettél egy életre.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz csonti07 #14307 üzenetére
Most nézd, a legegyszerűbb ha fogod a legkomolyabb stúdió programokat, és megnézed, hogy milyen márkákat ajánlanak hozzá. Ami azon a listán szerepel azt nyugodtan megveheted. Kb. ennyi a story.
szerk.: Furcsa dolog ez a Dyno ügy. Jók ám a Dyno-k... Van egy sajátos hangjuk, elmebeteg módon kell hajtani őket, épp ezért az alsóbb árszegmensbe gyakorlatilag nem éri meg megvenni, mert nagyon nehéz hozzá erősítőt párosítani, de sok esetben (Béla bátyámnál is) előferdült, hogy Dynoból bizony jó hang jött ki. A drágább hangfalaik tényleg jók és tudnak zenélni... (500e Ft+)
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz csonti07 #14302 üzenetére
Az nem 56 ezres. ATC-nél soha nem adtak semmit a "rendes" áron. Ott mindig "akciós ár" van.
A végkiárusítás meg az óriási leértékelés jelenti azt, hogy náluk akció van. Tehát most valóban akciósak a cuccok, de szerintem egy Prodigy HD2-t jobban megéri megvenni mint a HD1-et. Nekem volt HD1 is. -
törölt tag
válasz csonti07 #14278 üzenetére
Hogy a túróba nem sikerült még összerakni? Lehet már meg se kéne lepődnöm.
orbano:
Hát ha lenne valami kedves ismerőse, aki ért ezekhez a dolgokhoz, akkor azért tda1541-ekből, vagy 1543-akból (előbbit már max. régi készülékek kibelezésével nyer, utóbbiban sem vagyok biztos, hogy boltban kapható) össze lehetne rakni valami elég jót. Olyan Whitefül-féle DAC-ot példának okáért elfogadnék bagóért.[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz csonti07 #14273 üzenetére
nem értelek. egyszer már lezongoráztuk, hogy ebben az ársávban ESI juli@-t kell venni. gondolod most, egy héttel később más lett a helyzet?
és továbbra is amondó vagyok, hogy a számítógép kerüljön az erősítő közelébe. azért ezt nem lehet olyan nagy kunszt megoldani. Egyébként meg én kábelt a helyedben próba alapján vennék. Kácsából el lehet hozni. Én is ezzel szenvedek épp, kipróbálok pár megfizethető darabot a kocsiba. Eddig elég drasztikus változásokat hozott az új kábel.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
törölt tag
válasz csonti07 #14269 üzenetére
Hát ha nem tuningolt a cd-lejátszó, akkor szerintem nem lesz lényegesen jobb, ha jobb lesz...
Meg persze minden tuningolt masina sem sült el okvetlen annyira jól. Az enyémről tudom, hogy jól sikerült, mert nagyon zenei, egyben lévő a hangzás (és nem vékonyka, ami egyesek szerint sajnos a mai modernebb dac chipek egyik jellemzője), amihez meg mértem 204-eshez, az már fedett volt, kevésbé hihető. Szóval változó. Igazából meghallgatni lenne a legérdemesebb. De például azért egy philips cd-880-ban, 960-ban nem nagyon szokott csalódni az ember, marant cd-94 is nagyon jó. Ezek általában drágábbak. Philipsből ami olcsó és jó, az a 150-es, 350-es, csak nem tudom, tuning nélkül mennyire jók, állítólag helytállnak ma is. Meg ezeknél igazából a cdm-2-es ritka mechanika a bökkenő. Bár belemegy a cdm4-es lézere kis farigcsálással (a cdm4-esben ugyanaz a lézer ellenben gyorsabb, kevésbé válogatós).
Sonyk között is vannak jók, de azokban én nem vagyok otthon.
Na persze simán előfordulhat, hogy egy régi (tuning nélküli) Denon CD-lejátszó hangjába szeretsz bele, szóval tényleg ezt csak meghallgatással lehetne tutira megmondani.Amúgy biztos elég jó cucc az az esi is, úgyis az fog itt a legtöbbet számítani nálad, hogy nem a jbl decade-ot veszed meg...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz csonti07 #14267 üzenetére
ha jól van illesztve a kábel impedanciája a meghajtóhoz(vagy fordítva) akkor akár 10M is lehet,
de amit a boltban kapsz az legjobb esetben is csak 200-ohm-os, a forrásod meg 10-20KOhm."egybként az, hogy a hangkártya milyen nem befolyásolja?" de a fentbb leírt forrásimpedanciát adja. legjobb esetben sem beszélhetünk "illesztésről"
3m-a max.
(#14265) KMT azon kívül hogy túlárazott( mert minden az amit pénzért lehet kapni) valami más
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz csonti07 #14262 üzenetére
Vonal szintű (500mVpp), aszimmetrikus jelnél 1-1,5M az ajánlott maximum. egy tisztességes koax kábelnél(RG-58) 2-3M amit zajosodás nélkül elvisel.
A magas tartomány fog beleveszni a kábel kapacitásába nem a zaj lesz a "baj"
(#14265) KMT:itt még 0,5dB-es lépcsőt is meghall az ember: itt a zenére gondoltam nem a hangfalra, mármint a stúdiómonitor azért egyenes hogy lehessen arányokat állítani
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz csonti07 #14262 üzenetére
ha nem keresztezel 220-as kábelt, és jófajta, kettős földelt kábelt veszel, akkor tuti nem. persze a kábel hangja minél inkább előjön, ha minél hosszabb a kábel. de a biztos elég legyen nem túl okos, pontosan akkorát vegyél, amekkora kell. nem tudod a gépet és az erősítőt egymás mellé tenni? inkább a hangszórókábel legyen hosszú, mint az RCA. így ráadásul ugyanabból a pénzből sokkal jobb minőséget engedhetesz meg magadnak.
A vér nem válik VAZZE!™
-
KMT
addikt
válasz csonti07 #14205 üzenetére
Talán az ilyen smooth jazz-eket a legkönnyebb befogadni:
Brian Culbertson
George BensonÉn inkább a modern, enyhén elektronikusok felé hajlok:
The Cinematic Orchestra
Skalpel
The Bad Plus
szintén
BonoboÉs egy jazz jazz:
Abbey Lincoln(#14208) PuMbA:
Néhány nagyobb virágbolti top 10-eket szoktam megnézni, belehallgatni, last.fm hasonló előadók (ez egyre ritkábban, már így is van mit hallgatnom), illetve ajánlások innen-onnan.[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz csonti07 #14200 üzenetére
Ha ismerkedsz a Jazzel akkor inkább fúziós jazzt javasolnék elsőre, pl Barabás Lőrinc Ekletric, Marcus Miller, De Phazz
KMT: akkor lehet, hogy a hétvégén indítok egy ilyen topikot, ha meg nem előztök
Közben eszembe jutott, hogy lehet, hogy ez nem férne meg a Multimédia főtopikban, viszont a Fáradt gőzt meg szerintem kevesebben olvassák. Hmm hmm.
Az egyébként tényleg nem lenne baj, ha nem pörög, csak legyen folyamatos zeneajánlás, így egy idő után egész szép és utólag is jól kereshető tartalom jönne össze.[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz csonti07 #14112 üzenetére
Szerintem nem olyan jó vétel ez.
Szállítással együtt 179$, ami ~36e forint.
Ha nincs szerencséd még a vámot is megfizettetik.Egyébként: http://www.corg.hu/?page=65
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz csonti07 #14088 üzenetére
Hogy legyen még miből választanod: Heybrook HB1 35k, JBL Decade 16 40k
Ezt az Akait meghallgatnám. Bár lehet, hogy csak a gránit miatt olyan drága
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz csonti07 #14083 üzenetére
Az a helyzet, hogy ez még lehet hogy csalóka. Azért kérdezem, hogy mit hallottál eddig? Mihez viszonyítod? Mellesleg ez, hogy "kis polcok kizárva" szintén nem állja meg a helyét. Ezek a polcsugárzók sokszor sokkal zeneibbek mint nagy dög állók.
Én kb 2 éve mentem át azon a váltáson, hogy pc-s cuccot váltottam le hifire. Én is úgy éreztem, hogy gyengélkedik a középtartomány, nem szóltak elég vastagon a gitárok. Aztán rájöttem, hogy amit én hiányoltam az mélyre színezett zene volt. Az volt a furcsa, hogy nem a mélynyomóból szólt a gitár. Kb. 6-7 évig volt mélynyomós cuccom és magyarán szólva hozzászoktam a szarhoz, és nem tudtam mi a jó. Most már kezdem sejteni. Az is sokat számít ha helyben elmész és meghallgatsz egy sokkal drágább cuccot. Viszonyítási alapnak tök jó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz csonti07 #14081 üzenetére
minek vegyek elsőnek egy szart?
Nem kell, olyat kell venni, ami neked tetszik. Még az sem biztos, hogy a régi jbl decade jobban tetszene neked, mint egy mostani jbl es, pedig elég nyilvánvalóan előbbi a zeneibb darab. Ezért nem ér sokat, hogy kérdezel. Tényleg valakinél olyan szinten nem játszik, melyik szól valósabban (mert mondjuk nem is jár el hangversenyre, jazz klubokba, ilyesmi, meg valamiféle "ösztönös" hallása sincs a harmonikusabb hangzásra), hogy annak aztán mondhat az ember akármit, kicsi az esélye, hogy az bejöjjön. Annyit ér igazából a sok kérdésed, hogy zajlik az élet a topicban.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz csonti07 #14078 üzenetére
Nekem Sound Art W2 van. Újan jelenleg 50k forintba kerül, egy 10-15k forintos hivox tuning van rajta, és elég szépen zenél. Az újan 100k forintos polk rti a3-nál zeneibb. De te milyen zenéket is akarsz rajta hallgatni? Sokszor zene és zene között nagyon nagy a különbség. Nekem pl. minden eddigi hangfalamnál volt olyan zene amit nagyon jól adott elő, volt olyan amit nem olyan jól.
mi volt a bajod a missionnel konkrétan ami miatt annyira nem jött be? és mihez képest nem tetszett a hangja? mi volt a pro mi volt a kontra?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz csonti07 #14075 üzenetére
Szerintem vannak jól elkülöníthető kategóriák, de hogy azon belül kinek mi tetszik (mivel hibátlan hangfal/rendszer nincs, egyik ebben kompromisszumos, másik meg abban), az már tényleg ízlés kérdése.
De egyébként igenis ez egy elég nagy részben objektív műfaj lenne: el kell menni hangversenyre, nem fog letarolni a nagybőgő valami rejtélyes oknál fogva. Továbbá ha csak negyven hegedűs van ott, nem fogsz 100-at hallani, mert otthon annyit hallasz a szuperfelbontású/nagyon részletező rendszereden.[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz csonti07 #14065 üzenetére
"ha elsőre azt a hangzást kapom amire vágyok akkor szerintem beletaláltam"
Az a hiba a gondolatmenetedben, hogy nem érted hogy működik ez az egész. Te most kitaláltad, hogy vágysz valamilyen hangzásra. Aztán megveszel valamit ami nem pontosan úgy szól, viszont észreveszed azt, hogy lehet, hogy nem is olyan rossz ez így, sőt sokkal jobb mint amire te vágytál. Sőt rájössz arra, hogy amire te vágytál az nagyon nagy vakvágány volt, és most már megint más hangzásra vágysz, ezért tovább akarsz lépni.
Ha ezzel nem így leszel az első hangfalad megvásárlása után, akkor gyakorlatilag mindegy volt mit veszel. Ha így érzel, akkor pedig felesleges köröket futottál Kb ennyi a sztori leegyszerűsítve. -
-
nebulo5
senior tag
válasz csonti07 #14065 üzenetére
"ha elsőre azt a hangzást kapom amire vágyok akkor ....."
Honnan tudod, hogy mire vágysz?
A szomáliai gyerek sem pityereg az anyjának, hogy az vegyen neki kinder tojást, mert nem is tudja, hogy létezik olyasmi...
Te honnan tudod, hogy milyen a neked megfelelő hang? Mihez képest van viszonyítási alapod?Üdv: nebulo
-
-
AMDFan
addikt
válasz csonti07 #14063 üzenetére
Mint írtam, olyan nincs, hogy elsőre beletalálsz. Ha elsőre beletalálsz az pont azt jelenti, hogy majdnem mindegy volt mit veszel, mert nincs igényed a jobbra. Ha pedig van igényed a jobbra akkor azért feleslegesek ezek a körök, mert amíg nem hallod, nem tudsz ítélkezni. Nem tudod, hogy miért mondja valaki azt egy bizonyos hangfalra, hogy ilyen meg olyan a hangja, ha még nem hallottál olyat, vagy nem hallgattál hasonlót hónapokig.
-
törölt tag
válasz csonti07 #14059 üzenetére
érdemes lenne sokat meghallgatni persze, lenne vagy 20 amiért érdemes lenne elmenni hallgatózni.
Sőt ennél jóval többet lenne érdemes, de az nem megoldás, hogy akkor egy párat sem hallgatsz meg, így soha a büdös életben nem jössz tisztába a mostani igényeiddel, már ami a hifit illeti.
-
törölt tag
válasz csonti07 #14055 üzenetére
Az Elac is 20 év körüli, ha jól tippelek. Meg hány 10 év körüli hangfalról hallani, amiből kimegy ez-az, és nem biztos, hogy lehet pótolni eredetivel. Egyszerűen mindenképp van benne kockázat. Kimész az utcára esernyő nélkül, lehet elkezd szakadni az eső, ronggyá ázol, de az is lehet, hogy egy meteor zúdul rád. Vagy simán csak elütnek zebrán, esetleg kikanyarodik eléd egy vezetés közben a barátnőjével telefonáló ostoba liba, te meg belehajtasz 70-nel... Olvasod a baleseti híreket? Szoktál vezetni?
Persze nem akarlak rábeszélni a jbl-re, de ez egyszerűen nem módszer, ahogy te nekiállsz. Nem hallgatod meg (pl. ALR Jordan-t érdemes lett volna, Elac-ot szintúgy), mert lehet zsákbamacska, és nem ér meg a tapasztalat pár ezrest (pár ezrest, amit simán kiad az ember marhaságokra egy hónap alatt). Jó. Akkor inkább vedd meg, hátha majd akkor nem lesz az... -
-
törölt tag
válasz csonti07 #14050 üzenetére
Bárki mondhat bármit, számít az valamit? A JBL Decade-ról szerintem azért olvashatsz dicsérő szavakat külföldi oldalakon is, azt' mégsem veszed figyelembe, valahogy érdekes mód már nem téma... Pedig ott tényleg egy k*rva jó hangfalról van szó, elhiszed? Nem igazán. Nem is muszáj persze. De akkor miért kérdezel, minek?
Meghallgatni nem hallgatod, mert zsákbamacskáért nem utazgatsz, de ahogy én látom, másért sem, akkor mit/hogy akarsz? Mert hangfalat, azt szerintem nem valami meggyőzően. -
-
törölt tag
válasz csonti07 #14045 üzenetére
Ja, lehet. De az sincs kizárva, hogy a jbl decade még jobb lenne. Vagy egy negyedik... Vagy a proera.
Komolyan hihetetlen. Hát mi a francot akarsz hatszámjegyű összeg alatt, világmegváltást, vagy mi a zistent? De még csak meg sem hallgattad egyiket sem, hogy esetleg halld, mennyire birizgálja meg az ingerküszöbödet, ez a röhej!
Leírni, mondani meg sok mindent le lehet, mindenki a saját lovát dicséri. High-end, hogyne. Naná, hogy az, mikor eladnám. Az itthon elfekvőben lévő Proton AC-420 CD-lejátszómat is "becézték" már high-end-nek ebay-en. Ki nem szarja le, ha egyszer hallom, és nekem nem tetszik annyira?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz csonti07 #14038 üzenetére
Minek infó, ha már úgyis az Elac-ot veszed?
Egyébként meg szerény véleményem szerint egy kezdő hifistának az az elac bőven megfelel (pláne elnézve a mai színvonalat az újak esetében). Nem értem, mit kell ennyit aggodalmaskodni. Még egy ennél rosszabb hangfaltól is elalélnál ahhoz képest, amihez eddig hozzászokhattál. Csak magadat fosztod meg a zenei élménytől az időhúzással. -
törölt tag
-
Tristis
őstag
válasz csonti07 #13963 üzenetére
Szerintem jobb minősége van egy hangkártyának, mint egy írott cd-nek egy cd lejátszóval. Továbbmegyek: olcsó stúdióhangkártya digitális kimenettél és később hozzá a DAC. Ár/érték arányban szerintem a nyomába sem érhet a cd lejátszó.
Egyébként nekem Maya-m van és pénteken fogjuk összevetni mindenféle cd játszóval, amit találunk majd. Talán még egy EMU 1212 is jönni fog, meglátjuk. A Maya eggyel kisebb, mint a JULIA. Szerintem nagyon rendben van, mint forrás. Az általad hallgatott hang sem itt, hanem az erősítőnél fog megbukni nagyon nagy mértékben, úgyhogy ezen nem kell paráznod. Szvsz persze.
JAH és az SACD egy marhaság. Max azért halljátok-halljuk jobbnak, mert megtekertek egy-két potit a hangmérnökök. A jelsűrűség ugyanaz.... Egyébként én is szeretem sok esetben az SACD rip-eket, ettől függetlenül.
Jah 2: KMT ércsed mááá mög hogy a CAV az kibäszott jóóóóóóó!!!!!! Nem igaz, hogy nem tudod felfogni.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz csonti07 #13960 üzenetére
ezer féle CD lejátszó van az ötezer forintostól a kétszázezer forintosig, no meg aztán ott vannak a tuningosok. melyikkel gondoltad összehasonlítani? ja és persze hangkártyábl, DAC-ból is van ezer féle, mindenféle árért, mindenféle minőségben.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz csonti07 #13956 üzenetére
két értelmes lehetőséged van:
CD: ha jó hangot akarsz, csak CD, semmi USB, meg optika, meg miegymás. beteszed a csúcszuperül írott CD-t és hallgatod. nuku playlist, nuku flac, csak egy nagy tonna írott (vagy eredeti) CD.
PC: egy jó hangkarival, vagy külső DAC-vel nagyon jó hangminőséget kaphatsz, a PC minden rugalmasságával: százezercsillió album kényelmesen elérhető, nem kell CDzgetni, plusz elérhetővé válik olcsón az SACD, DVD-A, illetve sok 24/96-os studio master kiadvány.
Halk pc.t meg nem kunszt összerakni, a legbrutálisabb FLAC dekódolás sem igényel többet egy zsebszámológép számítási kapacitásánál.A vér nem válik VAZZE!™
-
eclipse006
őstag
válasz csonti07 #13954 üzenetére
Ezek mind mind részletkérdések, amik majd csak akkor lesznek fontosak, ha lesz rendszered. Addig fölösleges erről beszélni. Annyi hogy döntsd el a forrást és kész.
Ha Cd-játszó mellett döntesz, akkor a cd-ket javaslom, hogy Easy CD-DA-var írd ki, lehetőleg 4x-esen. Erre a mostani írók nagy része szerintem képtelen, vagy csak a márkásabbak. Én pl. egy LG cd íróval írom az audiót, mivel a dvd írómnál 16x a legkisebb.
De még egyszer mondom, először legyen hangfalad, erősítőd, plusz döntsd el, hogy milyen forrást szeretnél.https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
Auratech
őstag
válasz csonti07 #13946 üzenetére
Esi@Julia azt vedd meg. Gondolom az a következő kérdés, hogy miért.Ezt az esit kifejezetten broadcast szerverekbe tervezték. Ezért a fordítós simm/unsimm. opció. A dac ebben van leginkább izolálva a pc elektromos szemetétől. Az emu se rossz, de az egy sorozat első(legolcsóbb) tagja. Az esi@julia csúcstermék volt. a prod meg egyszerűen konzumer, de jó cucc.
Volt esi hangkártyám-még hoontec néven- DSP2000, DSP3000 változatokban.
A szimmetrikus kimenete a legprofibb, de a másik is rendben van.[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
csonti07
tag
válasz csonti07 #13933 üzenetére
az előzőt át akartam írni bocsi
tehát ha van a dvd-lejtászón usb-bemenet akkor elvileg ha pendrive-ról megy a zene akkor konverterként is szolgál nem?
gépről azért nem mert nem fér el
+ szeretem ezt a formáját a filmnézésnek, hogy fogom a tokot keresek 1 filmet berakom hadd szóljon.ja és őőő a gépből vagy jack-vagy usb jönni ki nem? a dvd-be meg vagy usb-vagy rca-bemenettel csatlakozna.
pioneer-mondjuk ez a gép kb az sztem
[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
válasz csonti07 #13907 üzenetére
Hát egy pár ember hasonóan vélekedett. De igazából nekem az a lényeg, hogy ha zenét hallgatok, maradéktalanul tudjam magam átadni az élvezetnek.
Az ágyról annyit, hogy a keretben lévő matracon alszom, és ugyanolyan jó a földön, mint a keretben.Ba cy lus: Örömmel látom, hogy ez nem csak az én szokásom.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz csonti07 #13874 üzenetére
Hát most egyelőre lakásvásárlási dolgok miatt semennyit.
De komolyra fordítva a szót:
- erősítőre olyan maximum 60-80k.
- hangfalakra szintén olyan 60-80k.Hangfalaknak van egy Jamo E500 Surround párom, egyelőre azok lennének használva. Majd amikor a keret engedi akkor valami komolyabb álló párt gondoltam.
Csak próbálom felmérni a lehetőségeimet, tanácsokat gyűjtögetek meg ilyenek.
Egy fórumtárs is felajánlotta Grundig Fine Arts VP14-es erőlködőjét, de én eddig nem is hallottam erről a típusról sok mindent, meg amiket hallottam erősítőket mindig a Denonok hangzása tetszett a legjobban, főleg a régebbi példányoké. Bár ez meg jó áron lenne.
Na mindegy. Nagy a dilemma.
Üdv.
-
törölt tag
válasz csonti07 #13826 üzenetére
Hát azért ezt mindet lefordítani picit sok lenne. Egyébként hiába tudok valamennyit németül, az angol hifis "szakszavak" jobban rámragadtak már.
Hogy valami érdemit is írjak: a második hozzászóló azt írja, hogy hallgassa meg saját maga, legjobb ha a saját szobájában, blablabla, aztán írja, hogy neki volt ilyenje 2 évig, és harmonikusan zenél, külön kiemeli a basszust, ami lenyűgöző, és hogy a mélyebb frekiket is hozza, de néha a "középbasszus" unkonturiert/pontatlan (feltételezem, ezt jelenti).
Végülis ennyi a lényeg.
Bár szerintem a JBL decade jobb összességében, de lehetséges, hogy az Elac jobban tetszene neked a basszusa miatt, és ugye ez kritikus pont a többnyire hallgatott zenéid miatt. Mondjuk amennyiért adják az elac-ot, az szerintem is (mivel írja a második hozzászóló is, hogy 150 eurónál többet ne adjon ki rá) sok azért érte.
-
eclipse006
őstag
válasz csonti07 #13808 üzenetére
ideje lesz.
Tristis: Gondolom az új NS sorozatra mondod, nem a régebbiből pl: NS 1000-at.
[ Szerkesztve ]
-
speeki89
csendes tag
válasz csonti07 #13789 üzenetére
Pl egyik rap album: Randam Luck - Conspiracy Of Silence (2008) - Pedrada_Na_Cara vagy
Young Jeezy - The Inspiration (2006) - Rap By FEFE2003. Ezeket még esetleg fel lehet lelni valahol.De dance/house-ra hiába mondanék Neked példát, mert hiába van meg az alapváltozat flac ha egyáltalán megvan a remix-ek szinte biztos hogy nem lesznek fent sehol, csak mp3-ban.
Hát ha világosan affelől kell döntenem, hogy effektek hátulról vagy egy jobb minőség akkor inkább a jobb minőség. Viszont a hangerő pedig az mindenképpen fontos szempont.
-
-
dudika10
veterán
válasz csonti07 #13692 üzenetére
MM-ben én el szoktam sírni magam majdnem.
PiE137: ha azt mondom neked egy autóról, hogy benzin motoros akkor arról még nem tudsz meg túl sokat. Nem mindegy, hogy ferrari megy benzinnel vagy trabant. Na kb ennyit érnek azok az adatok amiket a gyártók megadnak.
Autós példánál maradva: ha meg akarod tudni milyen, vezetned kell (vagy elolvasni valaki véleményét aki már vezette, de ettől még nem fogod tudni milyen, csak elképzelésed lesz róla).Ne kövezzetek meg, imádom a hasonlatokat.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
törölt tag
válasz csonti07 #13648 üzenetére
Ne a pénzből indulj ki. Akár hiszed, akár nem, újonnan tényleg a többszázezres hangfalak felelnek meg annak a hangminőségnek, amit pl. ez a régi JBL képvisel.
Persze az igazi tudása majd egy jobb erősítővel mutatkozik meg, azért így is elég jó lesz szerintem, főleg egy kezdőnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest