- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cleinor
tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni hangfal vásárlással kapcsolatban.
Most fogok venni egy Pioneer SA-610-es erősítőt -ha minden jól megy- és ehhez szeretnék egy hangszórót párt venni.Elképzelésem van, számokban mérhető méghozzá 25000ft.
Főképp rock zenét hallgatok de azért előfordul némi Techno, Trance, Reage. Attól függ hogy milyen zenei beállítottságú leányzó tisztel meg a jelenlétével
2.5x4-es szobába kellene.
Eredeti elképzelésem egy meglévő hangszóró köré egy doboz tervezése volt de amennyibe az kerülne annyiból készen főleg használtan már jobbat tudok venni.
Mit tudnátok javasolni 25.000 ig?
Rendkívül jogos lenne ha azt mondjátok hogy hallgassam meg vásárlás előtt de erre sajnos pl vaterán nincs lehetőségem.Jamo studio 180-at sokak véleménye alapján kilőttem. 983453215 hangszóró maradt
Előre is köszönöm a segítséget
-
Oibacsi
őstag
válasz
birozoli7800 #12543 üzenetére
Nemhinném, de én jamoért nem adnék pénzt, az tuti
Drágán adják?
-
Oibacsi
őstag
válasz
birozoli7800 #12540 üzenetére
Csak annyiban, hogy ajánlatos az újnak is legalább 6 ohmosnak lennie, akkor nem lesz baj.
-
Oibacsi
őstag
válasz
#56474624 #12536 üzenetére
Nálam még előfordulhat, hogy beíratkozok megint, bár már egy informatikus diplomám az van...
Variáltam én is megint, szalagkábelt illetve a vékony vezetősávokat, 1-2 smd alkatrészt kiiktattam, a dac után csak egy aluláteresztő maradt a rádiófrekis zavarok ellen...összerakom, elszállt a kijelző...ráment 2 órám, de most ismét minden f*sza
-
Ebit
addikt
válasz
birozoli7800 #12538 üzenetére
Szia!
szinte bármilyen kétutas fadobozos hangfal jobb lesz a jelenleginél.
-
birozoli7800
senior tag
Sziasztok!
Eléggé zöldfülű vagyok ebben a témában tehát előre is elnézést kérek. Van egy elég régi (kb. 6 éves) Thomson MS2000-es hi-fi-m. A hangszórói eléggé megviseltek már kicsit nagyobb hangerőnél már recsegnek ropognak. A hifi erősítő része ki lett próbálva másik hangfallal az még hibátlan. Szerintetek milyen hangszórókat lenne érdemes vennem ebbe a rendszerbe? Vagy esetleg már dobjam ki az egészet, és fektessek be egy újabb erősítő + hangfal párosba? Egyébként a hi-fi gyári hangszórói 80 W-osak. Minnél költség kímélőbb megoldás érdekelne.
szerk: Jah és egy 7-8 négyzet méteres kis szobában van.
-
törölt tag
Másodika, annál inkább!
Még van 3 napom.
Oibacsi:
Lehet igazad van, én elektronikai ismeretek nélkül is folyton variálok valamivel, azzal együtt meg nem is tudom mi lenne.De ez jól mutatja, hogy nem szabad belekezdenem, mert minden maradék időm elmenne rá. Amit tanulok (matek), azzal meg nincs igazán átfedés, legalábbis csak egy részterületével, azzal viszont nagyon: villamosmérnökök is elég durva matekot tolnak (háttérben a táblán).
-
Oibacsi
őstag
válasz
#56474624 #12532 üzenetére
Van ennek árnyoldala is, nehéz lesz utána lenyűgözni és sok helyen csak a hibát keresed, ez sem túl jó. Az egyetemet meg túl lehet élni, nekem sem volt olyan rég, mikor csapot szereltem tanulás helyett hajnal 2kor
Mindenesetre ma vagy holnap szétkapom a cd lejátszóm dac ic-receiver részét is, hátha látok valami okosságot
-
törölt tag
Micsoda szerencse, hogy tegnapelőtt szóltál a befordítással kapcsolatban!
Nem terveztem, hogy a közeljövőben forgatni fogom már itt a dolgokat, mert a zenei élmény úgy is megvolt (LP-ről ideiglenesen lemondtam, amiatt sem állítgattam volna megint), aztán kész, de most még jobb, nagyon jót tett, most fedezem csak fel.
Megéri ebbe a topicba járni vizsgára tanulás mellett (helyett?).
-
válasz
AMDFan #12511 üzenetére
Digigram VXPocket 440 profi broadcast hangkartya (balanced kimenetekkel), JBL MSC (lenyegeben QSC) studio/installacios balanced vegfokozat, Quadral Vulkan IV hangfal (80 kg/db, transmission line, 18 Hz-nel van a -2 dB-es pontja).
Ez olyan valosaghu hangot tudott produkalni, amihez hasonlot keveset hallottam (beleertve a hifi showk tizmillios osszeallitasait sem). Sajnos koltozkodes miatt szetszedtem a rendszert, kb. 800k-bol ossze lehetne hozni ujra, ha lenne eleg nagy szobam hozza. Aki hallotta, altalaban leult tole, pedig a Quadralnak nincs nagy becsulete high-end korokben. (A JBL-nek igen, de ez vegulis egy QSC vegfokozat).
-
eclipse006
őstag
válasz
BlackV #12520 üzenetére
Nos, ha jól informálódtam,akkor ennek a játszónak fix az rca kábele, nem aljzatos. első körben én szerelnék rá egyet, így olyan ic kábellel kötöd össze amilyennel szeretnéd, valószínűleg egy jobb kábellel, javulna a hangzás. Illetve amit én megcsináltam a lejátszómmal, az annyiból állt, hogy a táp résznél kicseréltem a kondikat márkásabbra. Ezek egyszerű dolgok, de hozhatnak javulást.
Oibacsi: Ezt az oldalt amit linkeltél, nagyon szeretem.
-
Oibacsi
őstag
válasz
#56474624 #12523 üzenetére
Hát pedig előfordulhat. Mindenesetre a legjobb tuning, hogy ha már úgyis van előfokja az embernek, akkor rögtön kivezetékeli a dac ic-t (persze csatolókondi kell). Más kategória lesz, persze az erősítő bemenőimpedanciájára figyelni kell. Nálam is így van, dac ic, mundorf kondi, aztán heló.
-
törölt tag
válasz
Oibacsi #12522 üzenetére
Találtam valami érdekeset:
[link]Legalján az utolsó bekezdés:
Philips cdm0 with clamper
Zero oversampling
Tda 1540 0r Tda 1541,i can swich it
Up trasformerAz aláhúzott most végülis mit jelent? Meglepődnék, ha azt jelentené, hogy kapcsolgathatja, hogy a tda1540, vagy a tda1541 használódjon épp dac-ként, én így értelmeztem.
Eredetileg amúgy 1541 van benne (304 mk2).
-
BlackV
őstag
válasz
eclipse006 #12513 üzenetére
Van egy olyan indián mondás, hogy ami nem rossz, azt ne javítsd. De én nem vagyok indián szóval mesélj mit tudsz?
Esetleg ha van valami linked, leírásod..
-
G@ß!
őstag
válasz
Oibacsi #12518 üzenetére
Hát én kb 4 óra alatt intéztem el.
Az a vicces, hogy eddig mikor igazán igénybe volt véve, akkor félig tekertem fel.
Most egy picivel tovább, és vége.
Bár a szag érzésekor is már mind1 lett volna gondolom...
Szerintem amúgy nem az erősítő nyírta ki, egyszerűen nagyobb teljesítmény volt megadva, mint ami valóban.Adatlapomon kint volt, de leírom:
Jungson JA-66R (erősítő) + Echotech LS-601 (hangfalak) + Polkaudio PSW110 (sub)Igazából nem ér már sokat ez a hangfal, így meg még annyit se.
Több mint 1 éve szállítással együtt 28ért vettem.
A dobozt egy olyan sráctól vettem meg, aki fejleszteni akarta, de rájött h nem jó a doboz belső kialakítása, és továbbadott rajta.
Nekem meg kellett gyorsan valami, így megvettem...Ha drága a javítása (hangszórócsere), akkor inkább jobbat vennék helyette...
-
-
G@ß!
őstag
válasz
Oibacsi #12516 üzenetére
eclipse006, Oibacsi: köszi köszi!
Hát jó kérdés...
2x80w-os erősítő.
Azt szokták mondani, hogy a hangfal 3szor akkora terhelhetőségű legyen...
Erről ennyit...
Meg kell néznem, hogy milyen kell bele.
Ez egy nem drága hangfal, darabja 15-20k volt.
Mennyi lehet kb egy hangszóró? -
eclipse006
őstag
Hát, valószínűleg a középsugárzód tekercse égett meg, külsőleg nem szokott látszódni általában.A sugárzó cseréje szerintem elkerülhetetlen.
Nekem is sikerült régebben kinyírnom ugyanígy egy magas sugárzót, kicsit durvább volt, még a membrán is megolvadt,és a doboz aljában volt egy kis széndarab. -
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Van egy kis problémám.
A tegnapi házibulin sikerült hazavágnom a hangfalakban lévő közép hangszórókat.
Viszont olyan illata volt, mintha megégett volna valami.
Külsérelmi nyom nem található rajta.
Szerintetek lehet h a belső vezetékek "égtek" meg? -
törölt tag
válasz
BlackV #12510 üzenetére
Egyébként kíváncsi lennék az én cuccosom mennyire cseng-bong élvhajhász módon, egy profin kiegyenlítetthez képest, mert én nagyon élvezem a hangszeres zenehallgatást ezen.
Nem feltétlen csengenek-bonganak ezek mind.
(Csak most épp egy csengő-bongó rendszerről volt szó.)
De azért újonnan bizonyos összeg alatt mindnek megvan a maga keresztje, ha nem is egyforma méretű az a kereszt. (Időnként vannak persze kivételek általában kisebb vagy még ismeretlen/új gyártók esetében, amelyek kitűnnek a mezőnyből.)
A lényeg azon van, hogy élvezed vele a zenehallgatást.A hangfalállványaimmal is elkészültem, elég combos lett, van vagy 35 kg darabja.
Ez jól hangzik.
-
-
BlackV
őstag
válasz
#56474624 #12504 üzenetére
"Sokan képesek egy adott hangzásképet megszokni, és megszeretni. Még azok közül is, akik hangszeres zenét is hallgatnak. Kis kiemelés mélyben, magasban, és jól is szól, cseng-bong."
A világért sem szeretném kifigurázni azt amit mondasz, azt hiszem értem miről beszélsz, csak mégis az jutott eszembe, hogy akkor az szól jól, ami szarul szól.
Egyébként kíváncsi lennék az én cuccosom mennyire cseng-bong élvhajhász módon, egy profin kiegyenlítetthez képest, mert én nagyon élvezem a hangszeres zenehallgatást ezen. (Dehát hol hallgassak én olyat.) Minden hangszernek jól érvényesülő karaktere, teste, ereje van. Na mindegy, most már jó lesz ez így nekem.
Egyébként van egy háttérképem a Bahamákról, ha egyszer eljutok oda, biztos, hogy nem fogok reklamálni, hogy a képen kékebb volt az óceán és zöldebb volt a pálma.. Csak hátradőlök és bután kényeztetem a szemem a kiszínezett képpel..Közben megvettem az 5 rongyos kis philips 720as cd-t, amit felalkudtam 6-ra, mert tolongtak érte.. Igazad is volt, ennyit megért, szépen szól, (egyébként jelentős különbséget nem hallok az integrált hangkártyámhoz képest.)
A hangfalállványaimmal is elkészültem, elég combos lett, van vagy 35 kg darabja. Már csak a ledeket kell beraknom, aztán majd lövök róla képet..Szóval úgy néz ki, révbe érkeztem, minden faxa. Köszönök neked és a többieknek minden segítséget!
-
Kosz.
A dobozok nem feltetlenul lesznek nagyon hosszan velem, meglatjuk. JMLab-bol igazabol az Electratol kezdodik a komoly hang. Igazabol ha tehetnem (lenne elado es lenne ra penzem) vennek egy HCA-3500-at, es akkor az erositoproblemat letudnam egy jo idore.
A masodik legjobb rendszerem egy HCA-1000 + Audiplan Kontrapunkt paros volt (a legjobbat megemliteni sem merem, annyira szembemegy mindennel, amit egy atlag hifista jonak/menonek tart). -
csonti07
tag
vmi vélemény erről?
proera
privi is jöhet -
törölt tag
válasz
AMDFan #12500 üzenetére
Egy idő után, ha sok zenét hallgat az ember, rájön, hogy mi a parasztvakítás és mi nem.
Ez igaz, de nem mindenki esetében. Sokan képesek egy adott hangzásképet megszokni, és megszeretni. Még azok közül is, akik hangszeres zenét is hallgatnak. Kis kiemelés mélyben, magasban, és jól is szól, cseng-bong. Rááll a fül, utána egy kiegyenlített hangfal (de az élő zene is) lapos. Kérdéses, mennyi idő után szokik hozzá a sávszélekben nem kiemelő hangképhez, ha egyáltalán ez sikerül egy vételi szándék előtti meghallgatást követően.
Van is ez a vicc (valahogy így van):
Két hifista beszélget hangversenyt követően:
-Na, hogy tetszett?
-Nem volt rossz. Dee picit lehetett volna több a magas. -
eclipse006
őstag
Boldog Újévet mindenkinek!!!
-
darkdead
tag
Mindenkinek B.U.É.K!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest