- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tristis
őstag
válasz
Bdanyy #10199 üzenetére
Kezdésnek:
- SB Audigy2 hangkártya (4e)
- Valami max 10 éves alap erősítő, de hogy milyen (20e) Én valami utolsó szériás Technics-et néznék a helyedben mondjuk. De Pioneerből, Denonból is van normális ezen a szinten. Efölött van már Canbridge Audio, Rotel, HK meg azok ezen az áron öregebbek is jócskán. Talán én még vennék egy HK620-at is akármilyen idős, de ez a te dolgod.
- Valami német, régebbi hangfal (20e)50e Ft alatt nem érdemes elkezdeni sehogy szinte. Persze a Tursthoz képeset van mondjuk Genius hangfal + az említett hangkártya olyan 22-24e Ft körül, már az is sokkal jobb variáció.
A kondicsere miatt semmiképp nem ajánlok régi erősítőket, tényleg nagyon max. 10 év, vagy kellő szaktudással valami olyan darabot, amibe normális kondi van rakva (szvsz alapkategóriába nem nagyon van ilyen.)Kicsit szétnéztem kotárkán. Egy normális darab erősítőt, annyit se láttam. Menjél hifis fórumokra nézelődni, bár ott meg jobb darabok vannak inkább.
-
Bdanyy
addikt
Köszi a gyors válaszokat!
Egyelőre van egy asztali integrált kártyával, és egy noti, ahhoz viszont egy Trust sc-5500p-t használok
Viszont általában már csak az utóbbit használom, ezért ehhez kéne megoldani, láttam vannak pc kártyások is, de a jelenlegi 5.1-hez egyelőre még nem akartam komolyabbat venni.
Kb mi az amivel érdemes lenne elindulni?
-
dabadab
titán
válasz
Bdanyy #10196 üzenetére
"PC-hez zenehallgatásra érdemes lenne hifibe beruházni?"
Persze. Ha kifejezetten zenehallgatásról van szó, akkor az AV erősítőket kerüld, simán sztereó hang tekintetében rettenető rossz ár/teljesítmény mutatójuk van.
"külön erősítővel azért gondolom jobb minőséget tudnék elérni mint aktív hangfalakkal"
Az aktív hangfalakból is vannak jók, a stúdiómonitorok tipikusan ilyenek.
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
PC-hez zenehallgatásra érdemes lenne hifibe beruházni? Mert főleg gépről hallgatnék zenét, és külön erősítővel azért gondolom jobb minőséget tudnék elérni mint aktív hangfalakkal. Esetleg av erősítőn gondolkoztam még, de az felesleges lenne zenéhez, és szerintem minőségre se biztos az lenne a legmegfelelőbb (legalábbis ez jött le ahogy utánaolvastam).
-
eclipse006
őstag
Philips FA 630-as erősítőről tud valaki valamit mondani?Köszi előre is!!!
-
PuMbA
titán
Hali!
Debrecenben tudtok mondani valami boltot ahol meg lehet hallgatni hifi cuccokat?
-
monaliba
csendes tag
Sziasztok!
Van egy jungson ja-66c erősítőm és hangfalat szeretnék venni hozzá használtan ~30-40e körül tudna valaki ajánlani valami jót? Elektronikus zenét hallgatok többnyire
-
Khaal
őstag
válasz
mrhitoshi #10164 üzenetére
Megtaláltam a hifi szervízkönyvét: [link]
Nem vagyok elektroműszerész, de ha jól értelmeztem a rajzot akkor a fő alaplapon van beültetve az ic (IC701) ami a phono bemenet előerősítését végzi, szóval tényleg csak gányolással lehetne kikerülni.A legolcsóbb és gányolás mentes megoldás talán egy adapter kazetta ([link]) beszerzése lenne, elvileg ezek sem szólnak olyan rosszul.
-
Pety
senior tag
Kicsit furcsáltam elsőre,hogy én vagyok hülye de elképzelni sem tudom normális erősítőn ezt hogyan viszed véghez.Azt hiszem ez már az a kategória amit én nem hallgatok
Ha külön panelon van csak a riaa akkor egy mozdulattal ki lehet kötni,nekem külön dobozban van tehát csak kihúzom a csatlakozót és máris vonalszintű a bemenet -
Khaal
őstag
válasz
Kombat #10184 üzenetére
Én inkább valami régebbi típust néznék, ugyanannyi pénzért jobb hangminőséget kapsz. Persze a régebbi cuccok vásárlása egy kicsit mindig zsákbamacska.
Valamint pont ezt a típust szidta itt nemrég egyik hozzászóló, keress rá vissza.
Ahogy olvastam inkább a hasonló árkategóriájú NAD a nyerő, ha az új cuccok között nézelődsz.Nekem ennek az eggyel komolyabb testvére van (PMA-700AE), alapvetően meg vagyok elégedve vele, de elektronikus zenéhez nekem kicsit fárasztó a magastartománya, mondjuk nem tudom hogy ez nálam miből fakad, valószínűleg inkább a hangfalak hibája.
Viszont az ára nem rossz, ha azt nézzük, hogy 1 éve még 55 ezer volt újan csak az erősítő.
-
Kombat
őstag
Köszönöm a segítséget!
Ha külön is eladja őket, akkor viszem az erősítőt.
KMT: minimal, progressive house, techouse, brakebeat, stb..
-
nebulo5
senior tag
válasz
Kombat #10180 üzenetére
Véleményem szerint, az erősítő teljesen rendben lenne (főleg elektronikus zenére), bár konkrétan ezt a modellt még nem hallottam. Viszont a Wharf-ok érzékenységét ajánlom figyelmedbe! (86 dB) És egyébként is: a diamond 9.x szériánál sem sikerült a Wharfedale betegségen túllépni, azaz lusták a membránok.
Volt lehetőségem néhány modellt meghallgatni, de zenéhez egyik sem igazán megfelelő.Persze, ez az én véleményem, és nem kell definíciónak tekinteni.
-
szakalistvan
senior tag
válasz
Kombat #10180 üzenetére
Nekem egy DENON PMA-425R erősítőm van,a szoba 26nm,én viszont szeretek hangosan zenét hallgatni,de félállásnál feljebb még nem tekertem a potit 8ohmos hangfalakkal.
Most építek hozzá hangfalakat hasonló paraméterekkel mint ezek (csak az asztalos nem jelentkezik).
Szerintem ennyi pénzt megér ha újszerü a cucc. -
Kombat
őstag
Ez a rendszer szerintetek jó (ennyiért) zene hallgatásra?
Szoba 20nm, nem szoktam nagyon hangosan hallgatni zenét. Elektronikus zenét hallgatok leginkább. -
Khaal
őstag
Abból kiindulva, hogy ebből a típusból volt vonalszintű bemenetes is, én még azt is el tudnám képzelni, hogy simán csak be van toldva egy plusz áramkör a hátlapi csatlakozó és a fő nyomtatott áramkör közé. Persze lehet hogy nem így van, de egy próbát megérne, kis szerencsével sokkal olcsóbban kijön mint ha vesz egy másik erősítőt.
-
KMT
addikt
válasz
NoName?! #10174 üzenetére
Nekem is ekkora szobám van, és bizony 70-80 Hz alatt már gondok vannak. Mivel nem fér be a félhullámhossz, állóhullámok alakulnak ki, és erősítések, kioltások vannak. Javaslom, hogy a hangfalak a szoba rövidebb oldalán legyenek (tehát "hangfalirányban" hosszabb legyen a szoba). Így kis ügyeskedéssel lehet olyan hallgatási helyet találni, ahol elfogadhatóan fog szólni.
malwy:
Azért forrasztás nélkül is lehet próbálkozni. -
malwy
senior tag
Hm ezek szerint a logis cucc el fog vérezni nagy valószínűséggel. Na mindegy, forrasztós cuccot előbb utóbb véghezviszem, viszont még se pákám, se helyem
Legalább ha erősítőm még nem is, hangfalam előbb utóbb lesz.Logi oldalán sok infó nincs fenn. Hátsó bal/jobb: 2 x 7,4 W (effektív) teljesítmény (4 ohm 1 kHz-en, 10% teljes harmonikus torzítás mellett)
Namost a kb A/4-es lap méretű hangszóróhoz valószínűleg kevés lesz, satellitek méretéből kiindulva. Meglátjuk
Köszi a segítséget: Ebit, PuMbA, KMT!
Szerk: Mivel kis szobában használnám, tehát gyakorlatilag csak a hangminőségre gyúrok, mert AKG 242HD füleshez képest a számokban a fél hangkép hiányzik
-
KMT
addikt
Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy ezek erősített kimenetek. Ha azok is, egy normális hangfalhoz szinte biztos, hogy kevés lesz a teljesítménye.
(Nem ismerem az ilyen sokpontegyes kütyüket... a rear hangfalakat külön konnektorba kell dugni?)De: A hangfalkábelek végét levágod, és ezt egy normál szerelhető RCA csatlakozóhoz forrasztod. Arra érdemes figyelni, hogy a két hangfal azonosan legyen bekötve. Tehát ha a vezetéken a két ér közt nem tudsz különbséget tenni, akkor levágás előtt jelöld meg őket. A régi dugókon két-két tüske van (lapos, és kör keresztmetszetű). Pl a kör km-ű vezetéke kerüljön az RCA csati (forrasztandó oldalán lévő) rövidebb csatlakozójára mindkét hangfal estében. Ha egymáshoz képest fordítva kötöd be őket, akkor furán fognak szólni, kioltják egymás hangját.
-
malwy
senior tag
No azt hiszem komolyabban kell segítséget kérnem. Nagyon nem vagyok járatos ebben.
Erősítő esetemben egyelőre Logitech X530-as ládája lenne.Rear Left-Right helyére szeretném bekötni.
Akkor veszek RCA csatlakozót és abba kell forrasztanom valahogy?Számítógéphez történő bekötés pedig úgy működik, hogy a Dsub megy első jobb hangfalba, onnan jön 3 jack a gépbe.
-
Ebit
addikt
Új erősitő esetében simán levágod a DIN hangfaldugot,és a blankolt vezetéket,tudod polaritás helyesen bekötni az erőstőre,valamint a szgép 3.5 jackkimentétől/2 rca dugó,és valamelyik nagyszintű szabad bemenetre rákötöd.
a régi rádiód esetében is ez megoldható/3.5 jack dugó,tuchel dugo.
-
PuMbA
titán
-
BluEyes
őstag
Szerintem meg te ne nevettesd ki magad. Az analóg audio az nem számítógép, hanem egy teljesen más szakma. Egy közepesen tehetséges műszerész símán meg tudja oldani a riaa kikötését. Magam is sikeresen csináltam már ilyet néhányszor, pedig én még gyenge műszerész se vagyok.
-
Pety
senior tag
Az ilyen jellegű tanácsokat szerintem hanyagold,hogy kötsz ki egy riaa korrektor egy beültetett panelon?Rég hallottam ekkora marhaságot ez kb olyan mintha kiköttetnél egy USB csatlakozót és helyette majd berakunk egy RCA-t.Szerintem csak magát nevettetné ki bárhol ha ezt elmondja egy szervízben,egyébként is ez kokányolásnak hívják......
-
válasz
NoName?! #10157 üzenetére
szia !
nekem egy kb 16nm szobaban van egy jbl E60 ( ugyanaz mint a tied , csak 1melykozeppel 2 helyett )
,es igen jol hallhato a mely. De csak ott szol igazan ahol hallgatom (fotel ). falra tolva kb 10cm hijjan vannak a hangfalak . enyhen befele forditva ,igy egy haromszog alakul ki koztem es a hangfalak kozt. Na igy pont jo a mely , igazan dogos . Ha felkelek es korbejarok,mar sehol sem ilyen jo, szinte el is veszik. Szoval az elhelyezessel probalj varialni . K. sokat szamit . -
NoName?!
csendes tag
Hello!
Lehetséges egy kis szobából igazi mélyremenő hangokat kicsalni? Van egy JBL E90 es hangfalam, eddig egy nagyobb szobában volt, ott meg is voltam elégedve vele, de ebben a kis szobában csak sok a mély de az is inkább középmély..
Tanácstalan vagyok
-
eclipse006
őstag
válasz
mrhitoshi #10151 üzenetére
Hát ez elég gáz, főleg, hogy tényleg szoktak tenni ilyenekre AUX-ot. Viszont mint írtam korábban letöltöltöttem a típusod szervízkönyvét,ahol a Phono helyett AUX/Video állt, érdekes hogy a tiedre phonot raktak. Mondjuk úgy volt a könyvbe,hogy HCD-H550/H550M. Neked H550M-es van lehet hogy ezekre raktak Phonot.
-
villamos
őstag
Egyes régi dögöknél úgy lehetett egy újabb vonalszintű bemenetet nyerni, hogy kivették (kikerülték) a riaa korrektort, és a csatit közvetlenül az utána következő előerősítő bemenetére kötötték.
-
Visormail
addikt
válasz
mrhitoshi #10151 üzenetére
Hát igen, mielőtt megvetted akkor is megnézhetted volna hogy mit tud. Elég gáz hogy nincs rajta aux nekem amik voltak music centereim mindegyiken volt, pedig az egyik kb 1000 évvel ezelőtt volt és a legolcsóbb gagyi, teljesen noname soha senki nem hallott róla típus, de aux még azon is volt.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
eclipse006 #10150 üzenetére
az szúrja a legjobban a szemem, hogy van két nagy teljesítményű hangfalam, de mégsem tudod úgy rá kötni a gépre, hogy ne kelljen pénzelni
azért köszönöm mindenkinek a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Politika
- Megjelent a Nubia Z70S Ultra Európában
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Filmvilág
- Óvodások homokozója
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest