- Fórumok
- Adattárolás
- Flash SSD - Archívum I.
- (téma lezárva)
-
47700 - 47601
49236 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
po1son
addikt
Először is ellenőrizd, hogy milyen verziójú firmware-el szállították, lehet, hogy nincs is mit frissíteni, mert a legújabbal (v2.25)
Ehhez használd az AS SSD-t vagy a Crystal Disk Info-t(ez utóbbinak van portable változata is)sz.j #47663
Hát én csak reménykedem, ha megérem azt a kort, akkor még leszek szellemileg olyan friss, mint Te.
Igazad van. Firmware 2.25 van rajta. Köszönőm még1x.

-
eladohardver
őstag
Üdv Urak!
Hozzá kell valamit ügyeskedni firmware telepítéssel? vagy nincs semmi se hozzá?

Köszönöm!
-
törölt tag
Valahol olvastam h nehany Ssd-n nem kell torodni a szabad hellyel, illetve nem particionkent kell szabad hely hanem globalisan a trim helyes mukodesehez. Honnet lehetne megtudni, h az IBM 330-as 180GB ssd-m melyik taborba tartozik? Ko lenne, ha logikailag mar le lenne csipve a trim-hez szukseges terulet. A 180GB nem a 256 hasznalhato resze es a maradekot trim-hez hasznalja? Mert akkor nem kene torodnom a szabad terulettel.
Letezik hardveres trim is vagy csak az op. rendszer tudja intezni? Probalgatok rendszereket es szerintem nem mindegyik tamogatja a funkciot. Egy kingston v 100+ 96GB is kap irast xp alol. Gondolom farad az is rendesen. Valahogy ki lehetne kuszobolni?
-
Gery15
addikt
-
kerekfej
őstag
-
Bodor
veterán
A legjobb ingyenes, profi magyar nyelvű leírással, és még ráadásul tesztgyőztes is.
-
korn
aktív tag
-
Gery15
addikt
A SandForce vezérlésű SSD-ken miért 0Fill testet kell csinálni?
-
ACE-
addikt
Valaki tud linkelni nekem egy howto-t egy 64GB-os SSD-ről rendszer áttelepítás 128-as SSD-re? Úgy gondoltam hogy a jelenlegi windows megmaradjon, és az új SSD-re átkerüljön.
-
kerekfej
őstag
Üdv a hölgyeknek és az uraknak!
Végre megvan a Samsung 830-as SSD a laptopomba. Hamarosan elérkezik a műtét ideje, mikor a Win7 rendszert átpakolom az SSD-re, hogy kicsit javuljon a sebesség, csökkenjen a fogyasztás. A sportszerű nehezítés az egészben, hogy a műtét egy Medion Akoya P7624-MD98920 típusú notesz gyomrában fogom végrehajtani. Megvásárlásánál egyik nyomós érv volt a plusz HDD hely a későbbi bővítésre, mivel már akkor tudtam, hogy egy SSD-re fog költözni a rendszer, a HDD meg marad az adatoknak. Csakhogy itt jön a bökkenő és kérem a fórum széles közönségének a segítségét....
Olvasgatom az ajánlott irodalmakat, bejegyzéseket és blogokat, viszont eltanácstalanodtam. Ugyanis nem bírom kideríteni, hogy milyen vezérlő van a gépemben. A benne lévő két hely kiosztása is érdekes. Ha azt akarom, hogy az SSD legyen a rendszeré, akkor meg kell majd cserélni a HDD-t és az SSD-t, hogy a Samsung kerüljön az alacsonyabb számú portra?
Szóval ha valakinek már volt tapasztalata egy ilyen művelettel kérem ne tartsa magában a tapasztalatát!
Köszi a segítséget előre is!
Üdv: cossie
Ja igen ilyen gépről van szó, a cikk végén van egy kép a plusz HDD helyről:
[link]Belerakod és megnézed a BIOS-ban, mi a sorrend. Esetleg Aida64-el ellenőrizheted. Hirtelen ez jutott eszembe.
-
Bodor
veterán
Végre megvan a Samsung 830-as SSD a laptopomba. Hamarosan elérkezik a műtét ideje, mikor a Win7 rendszert átpakolom az SSD-re, hogy kicsit javuljon a sebesség, csökkenjen a fogyasztás. A sportszerű nehezítés az egészben, hogy a műtét egy Medion Akoya P7624-MD98920 típusú notesz gyomrában fogom végrehajtani. Megvásárlásánál egyik nyomós érv volt a plusz HDD hely a későbbi bővítésre, mivel már akkor tudtam, hogy egy SSD-re fog költözni a rendszer, a HDD meg marad az adatoknak. Csakhogy itt jön a bökkenő és kérem a fórum széles közönségének a segítségét....
Olvasgatom az ajánlott irodalmakat, bejegyzéseket és blogokat, viszont eltanácstalanodtam. Ugyanis nem bírom kideríteni, hogy milyen vezérlő van a gépemben. A benne lévő két hely kiosztása is érdekes. Ha azt akarom, hogy az SSD legyen a rendszeré, akkor meg kell majd cserélni a HDD-t és az SSD-t, hogy a Samsung kerüljön az alacsonyabb számú portra?
Szóval ha valakinek már volt tapasztalata egy ilyen művelettel kérem ne tartsa magában a tapasztalatát!
[link]a Samsung kerüljön az alacsonyabb számú portra?
Igen.
-
khorvat
senior tag
!!! NE TEGYE FEL SENKI A "010G" FIRMWARE-T !!!
Bugos elcseszett FW, mindenki aki felrakta próbál menekülni vissza 000F vagy korábbi verziókra!!!
Sokaknak úgy tünt rendben upgradelte az SSD-t majd napokkal később a BIOS már volt hogy nem ismerte fel! Ez rohadt nagy gáz a Crucialtól és még mindig nincs kint helyette egy javított új firmware, felháborító!Nekem is az volt a szerencsém hogy a frissítő fájl-t hiába futattam újra indításkor nem indult el a frissítés hanem újra bebootolt a windows 7!
Akit érdekel a téma és bővebben a fejlemények itt tájékozódhat: Crucial Fórum
Ha nem is villám gyorsan de megvan a válasz a Crucial-tól a többeknek bugos 010G firmware javításáról!
ÚJ 040H firmware, a bátrabbak neki láthatnak én is mentem az SSD-t és feldobom az FW-t mivel a legutóbbi elbaltázott FW frissítésóta verzió számom nem változott de a WIN7 boot időm win98-as időket idéző sebességre csökkent!
-
Henker2
addikt
Üdv! Offolni szeretnék egyet ha lehet!
Van valakinek itt Samsung 830 64GB SSD-je és esetleg megválni készül tőle?
Köszönöm

-
cossie023
csendes tag
[link] -
po1son
addikt
Először is ellenőrizd, hogy milyen verziójú firmware-el szállították, lehet, hogy nincs is mit frissíteni, mert a legújabbal (v2.25)
Ehhez használd az AS SSD-t vagy a Crystal Disk Info-t(ez utóbbinak van portable változata is)sz.j #47663
Hát én csak reménykedem, ha megérem azt a kort, akkor még leszek szellemileg olyan friss, mint Te.
Köszönőm szépen a segítséget.

-
Gery15
addikt
-
CoolBoy323
nagyúr
Na már működik simán, ahogy leírta fent a kolléga még egyszer köszönöm korn!

A kérdésem az lenne még, hogy nem-e lehetne rövidíteni a boot időn? Ezt a képernyőt nem lehet elkerülni?
Most csinálok két tesztet és linkelem, hogy ezek után jó-e?
Nekem ez epphogy 1mp-ig lathato... lassu a lapod sajnos... enyem is, de ezek szerint ennyire nem...
-
korn
aktív tag

A kérdésem az lenne még, hogy nem-e lehetne rövidíteni a boot időn? Ezt a képernyőt nem lehet elkerülni?
boot időre majd írnak valamit a szakik,
azért az AS SSD-t indítsd el és rakj be ide egy screenshot-ot róla. Tesztet is futtathatsz AS SSD-vel és diskmark-kal, csak hogy tényleg minden oké legyen. -
Gery15
addikt
Ha ott áll meg a boot, ami a képen látható, akkor nem találja a tárolót (ssd-t) a gép.
Fire/SOUL/CD leírása szerint csináltad a telepítést/ bios-beállítást?(Nálam backup/AHCI restore alkalmával jelentkezett ez a SCSI, de az megoldódott)
# 47681 Fire/SOUL/CD
Bár ez rám nézve hízelgő, de kissé túlzó is, mert "messze" nem vagyok már olyan mint "régen" ....

-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
sz.j
nagyúr
Ha ott áll meg a boot, ami a képen látható, akkor nem találja a tárolót (ssd-t) a gép.
Fire/SOUL/CD leírása szerint csináltad a telepítést/ bios-beállítást?(Nálam backup/AHCI restore alkalmával jelentkezett ez a SCSI, de az megoldódott)
# 47681 Fire/SOUL/CD
Bár ez rám nézve hízelgő, de kissé túlzó is, mert "messze" nem vagyok már olyan mint "régen" ....
-
po1son
addikt
-
Gery15
addikt
Rendben már is megnézem. Köszönöm eddig is!

-
korn
aktív tag
akkor itt a gond, telepítés előtt kell ahci-t állítani,
Valahogy át lehet állítani utána is ahci-re. Azt hiszem registry-ben kell 1 kulcsot átállítani.
viszont ezek után, ha tényleg nem működik rendesen az ahci a bios beállítás után , akkor nem tudom hogy fog elindulni a win
-
Gery15
addikt
-
korn
aktív tag
na ebben majd valaki segít, aki ismeri ezt a lapot, meg mélyebb tudása van ezen a téren

Egyébként installálás előtt vagy után próbáltad kacsolni az ahci-t? -
ati888
senior tag
Másik programmal:

Így talán jobban látni. Az értékek szerintetek elfogadhatók?
ati
-
korn
aktív tag
-
Gery15
addikt
-
korn
aktív tag
Igaz, csak az ütemezés van kikapcsolva, ha jól emlékszem.
Ahci-vel installáltad? A 4k mintha kicsit alacsony lenne. De lehet hogy jó, majd valaki még véleményezi.
AS SSD-t nézted már? -
ati888
senior tag
Hello!
Most cseréltem gépet, az adatlapomon látható, és vettem bele egy 830-as 64GB SSD-t. Beállítgattam mindent, amit találtam a fórumon és le is teszteltem, íme az eredmény:

Ez milyennek mondható?
ati
Szerk: Nem tutam jobb képet, még nincsenek programok fent. A painttel hogy lehet rendesebb képet csinálni ebből?
-
Gery15
addikt
-
korn
aktív tag
Sziasztok!
Most kaptam nem régen kézhez a vadi új Kingston Hyper X 120GB-os SSD-met most húzok rá egy windows 7-et. Mi legyen az első, amit ellenőrizzek, hogy működik-e és állítsak be, hogy megfelelően működik-e? Gondolom HDS-el TRIM. Egyébként egy Gigabyte EP45-DS4 lapban hajtom SATA II-es porton egyenlőre!
alignálás, trim ellenőrzése, defrag alapból ki lesz kapcsolva, a többi ízlés kérdése
-
CoolBoy323
nagyúr
Csak viccből írtam hirtelen, hogy HDD-kről, mert azok rögzítéséhez amúgy is más csavar van (nem hosszabb, hanem vastagabb és más a menet is). SSD-khez olyan csavar kell, mint amivel az ODD-ok vannak rögzítve.
A Te DVD meghajtód hány csavarral van rögzítve? Mert ha néggyel, akkor probléma letudva.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Hát ha ilyen "öreges" a környezet, akkor a tolókocsit vagy járókeretet kell átvizsgálni)
De komolyra ferdítve a szót: Nincs a környéken egy számtek bolt vagy elektronikai(finomműszerész) szaküzlet esetleg bontó, mert ott kellene venned/kérned.
2-vel van rögzítve, de "normál" hosszú az is

A környéken (BP, Örs vagy Blaha, vagy van BKV bérletem mondjuk
) sajnos nem tudok ilyen bontót, meg úgy kb sehol, mondjuk műszerész boltban pont ma voltam, ott lehet lett volna...@sz.j: mert nincs PCjük
nem bántom én őket, rendesek, meg amúgy az idősebbekkel sincs bajom, nagyszüleim is jócskán 75 felett vannak, de nagyfater a 80at is elhagyta már 
Mondjuk nagymuterom is szokott "kockulni", rendesen vágja a témát, felhasználó szinten egész jól nyomja, Word, Excel, net...szóval nincs előítéletem, és szeretem az öregeket

(Téged is szeretnélek, ha adnál nekem 2 csavart
) -
Gery15
addikt
Sziasztok!
Most kaptam nem régen kézhez a vadi új Kingston Hyper X 120GB-os SSD-met most húzok rá egy windows 7-et. Mi legyen az első, amit ellenőrizzek, hogy működik-e és állítsak be, hogy megfelelően működik-e? Gondolom HDS-el TRIM. Egyébként egy Gigabyte EP45-DS4 lapban hajtom SATA II-es porton egyenlőre!
-
kerekfej
őstag
Hello!
Elöljáróban annyit, hogy még sosem volt dolgom SSD-vel, most viszont vettem egy 64 GB-osat a Samsung 830-as szériából. A kérdésem a beszereléssel kapcsolatos: mindenképp kell beépítő keret hozzá? Jobb, ha abban a "lakik", vagy becsavarozhatom bárhova, nem lesz baja? A ház egy CM Silencio 450, a leírás szerint van benne egy "hidden 2.5" bay".
köszönöm!
5-700Ft körül szinte bárhol kapsz hozzá keretet.
-
sz.j
nagyúr
az hosszú, amik a HDDkhez vannak (mellesleg az emeletünkön 4 lakás van, abból 3ban +65 az átlagéletkor, de lehet van +70 is

"...3ban +65 az átlagéletkor, de lehet van +70 is"
Ejnye ...., azoknak vajon miért nem lehetne?
Sajna én is ahhoz a korosztályhoz tartozom és láss csodát, nekem van.
@ Fire/SOUL/CD
"(Hát ha ilyen "öreges" a környezet, akkor a tolókocsit vagy járókeretet kell átvizsgálni)"Még Te is ...?
Pedig ha egy kicsi szerencséd lesz, akkor egyszer Te is leszel annyi ....
-
Fire/SOUL/CD
félisten
az hosszú, amik a HDDkhez vannak (mellesleg az emeletünkön 4 lakás van, abból 3ban +65 az átlagéletkor, de lehet van +70 is

Csak viccből írtam hirtelen, hogy HDD-kről, mert azok rögzítéséhez amúgy is más csavar van (nem hosszabb, hanem vastagabb és más a menet is). SSD-khez olyan csavar kell, mint amivel az ODD-ok vannak rögzítve.
A Te DVD meghajtód hány csavarral van rögzítve? Mert ha néggyel, akkor probléma letudva.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Hát ha ilyen "öreges" a környezet, akkor a tolókocsit vagy járókeretet kell átvizsgálni)
De komolyra ferdítve a szót: Nincs a környéken egy számtek bolt vagy elektronikai(finomműszerész) szaküzlet esetleg bontó, mert ott kellene venned/kérned.
-
CoolBoy323
nagyúr
Bemész egy számtek szervízbe és "kunyerálsz" egy kilót vagy orvul, segítség kérést színlelve átmész a szomszédhoz és a 4 csavarral rögzített HDD-kről lenyúlsz egyet-egyet..

-
Fire/SOUL/CD
félisten
honnan tudnék szermányolni olyan rövid menetű csavart, amivel tudnám rögzíteni?
Bemész egy számtek szervízbe és "kunyerálsz" egy kilót vagy orvul, segítség kérést színlelve átmész a szomszédhoz és a 4 csavarral rögzített HDD-kről lenyúlsz egyet-egyet..

-
CoolBoy323
nagyúr
honnan tudnék szermányolni olyan rövid menetű csavart, amivel tudnám rögzíteni?
-
Veron
addikt
-
Serricon
senior tag
Hello!
Elöljáróban annyit, hogy még sosem volt dolgom SSD-vel, most viszont vettem egy 64 GB-osat a Samsung 830-as szériából. A kérdésem a beszereléssel kapcsolatos: mindenképp kell beépítő keret hozzá? Jobb, ha abban a "lakik", vagy becsavarozhatom bárhova, nem lesz baja? A ház egy CM Silencio 450, a leírás szerint van benne egy "hidden 2.5" bay".
köszönöm!
Nem lesz baja, nálam 2 SSD csak úgy szabadon lóg a csövek meg kábelek között, mert a pumpától nem férek hozzá a HDD helyekhez..

Ha mozgatod azért nem árt rögzíteni. -
Bodor
veterán
Hello!
köszönöm!
A ház egy CM Silencio 450, a leírás szerint van benne egy "hidden 2.5" bay".
Na pont abba kell tenni.

-
Qru
MODERÁTOR
Hello!
köszönöm!
Nincs benne mozgó alkatrész így mindegy hogy áll. Akár fejjel lefelé, vagy állítva is berakhatod a gépházba. Nálam sokáig egy 5,25"-ös helyre volt 2 csavarral odafogatva, az is csak azért ha viszem a gépet lan-ra ne vándoroljon a gépházon belül a szajré.
-
Veron
addikt
Hello!
köszönöm!
-
HartgeH3-2.8
addikt
Csak ha letiltod a virtuális memóriát, akkor tűnik el a swapfile.sys. Arról nem tudok jelenleg(nem is néztem utána), hogy a swapfile.sys kihelyezhető lenne, de az biztos, hogy írás szempontjából elhanyagolható illetve a lehető legjobb "típusú" írással módosítja az OS (4K Aligned, ez a Good Write)
Szóval jó helyen van, nem ez miatt csökken majd az SSD élettartam.(Nem kérdeztem, de azért leírom, hátha másnak hasznos: W8 esetén a hibernálás teljes tiltása a fastboot elvesztését vonja maga után, onnantól kb úgy indul az OS mint a W7)
HartgeH3-2.8
Ha tényleg nagyon hideg környezet veszi körül a gépet első indításkor, az lehet ilyen kihatással a rendszerre, elsősorban a táp-ra. Ha ez a szitu, akkor az abban nyilvánul meg, hogy kikapcsolt állapotból bekapcsolva van meg a jelenség, de ha megy egy 10 percet a gép, utána már kikpcsolt állapotból sem jön elő újra illetve akárhányszor újraindítod a gépet, akkor is mindig kifogástalanul boot-ol.
(Hard Disk Sentinel-el nézz rá a meghajtóra, lényegesen több információt közöl az SSD állapotát illetően)Üdvözlet!
Tisztelettel köszönöm válaszod pontosan szó szerint ez a jelenség amit leírtál. Ablak mellett van a gép aminek nem túl jó a szigetelése ezért megy a gépre ha hideg. Ez a hűvös mondjuk játékok alatt előny, de erre nem gondoltam , hogy cold startnál akár probléma is lehet. HD Senti állapot: [link]
Lényegében akkor meg is nyugtattál ezzel a válasszal, kicsit beszigetelem a nyílás zárót
Boltot felhívtam ők is hasonlóan vélekedtek plussz javasoltak egy bios frissítést biztos ami biztos. Asus P8Z77-V LX lapom van 12.01 verziós bios volt fent azóta négy darab jött ki, most 15.01-et tettem fel a legújabbat.Elmegyek befizetem a számláim aztán hazajövök meglátjuk

Köszönöm mindenkinek a segítséget

-
Fire/SOUL/CD
félisten
Sziasztok!
Mi az a swapfile.sys (win8 alatt) az SSD c: gyökerében? (kb.olyan 256 megás a file)
A lapozófájlt már átraktam a HDD-re, igaz az pagefile.sys-ként van.
Úgy látom minden bekapcsoláskor újra létrejön, mert a dátuma a bekapcsolás dátuma lesz.
Persze lehet, hogy csak a dátum aktualizálódik.
Okoz ez sok felesleges többletírást az SSD-n?Üdv.
Csak ha letiltod a virtuális memóriát, akkor tűnik el a swapfile.sys. Arról nem tudok jelenleg(nem is néztem utána), hogy a swapfile.sys kihelyezhető lenne, de az biztos, hogy írás szempontjából elhanyagolható illetve a lehető legjobb "típusú" írással módosítja az OS (4K Aligned, ez a Good Write)
Szóval jó helyen van, nem ez miatt csökken majd az SSD élettartam.(Nem kérdeztem, de azért leírom, hátha másnak hasznos: W8 esetén a hibernálás teljes tiltása a fastboot elvesztését vonja maga után, onnantól kb úgy indul az OS mint a W7)
HartgeH3-2.8
Ha tényleg nagyon hideg környezet veszi körül a gépet első indításkor, az lehet ilyen kihatással a rendszerre, elsősorban a táp-ra. Ha ez a szitu, akkor az abban nyilvánul meg, hogy kikapcsolt állapotból bekapcsolva van meg a jelenség, de ha megy egy 10 percet a gép, utána már kikpcsolt állapotból sem jön elő újra illetve akárhányszor újraindítod a gépet, akkor is mindig kifogástalanul boot-ol.
(Hard Disk Sentinel-el nézz rá a meghajtóra, lényegesen több információt közöl az SSD állapotát illetően) -
HartgeH3-2.8
addikt
Na az nem túl bíztató
Remélem nem azért árulták olcsón mert olyan is az Agility 3..Állapota így néz ki most: [link]
Mindent úgy állítottam be ahogy itt PH-n lévő írásokban szerepel.Azért köszi a tippet! Írok is a boltnak!
-
bozig
tag
Sziasztok! Elsőre ide teszem fel kérdésem mert szerintem az SSD-hez kapcsolódik. Remélem jó helyre.. Tehát néha olyat csinál a számítógépem bekapcsolásnál , hogy nem bootol be hanem egy olyan üzenet fogad "Reboot and select prober the boot device" aztán press any key de nem történik semmi. Restart után tökéletes minden. Olyan helyen van a gép ami miatt nagyon lehűl. Nagyon hidegen lehet elsőre nem érzékeli az SSD-t ?
Ha nem jó helyen vagyok irányítsatok valamerre kérdésemmel

KösziNekem ezt akkor csinálta az SSD, mielőtt megpusztult.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok! Elsőre ide teszem fel kérdésem mert szerintem az SSD-hez kapcsolódik. Remélem jó helyre.. Tehát néha olyat csinál a számítógépem bekapcsolásnál , hogy nem bootol be hanem egy olyan üzenet fogad "Reboot and select prober the boot device" aztán press any key de nem történik semmi. Restart után tökéletes minden. Olyan helyen van a gép ami miatt nagyon lehűl. Nagyon hidegen lehet elsőre nem érzékeli az SSD-t ?
Ha nem jó helyen vagyok irányítsatok valamerre kérdésemmel

Köszi -
jukiokin
csendes tag
Sziasztok!
Mi az a swapfile.sys (win8 alatt) az SSD c: gyökerében? (kb.olyan 256 megás a file)
A lapozófájlt már átraktam a HDD-re, igaz az pagefile.sys-ként van.
Úgy látom minden bekapcsoláskor újra létrejön, mert a dátuma a bekapcsolás dátuma lesz.
Persze lehet, hogy csak a dátum aktualizálódik.
Okoz ez sok felesleges többletírást az SSD-n?Üdv.
-
MiB
tag
-
Bodor
veterán
-
Proci85
senior tag
Ékes példája annak miért számít, hogy a HDD-nél megszokott cilinderek, szektorok (SSD-nél cellák) és a fájlrendszer blokkjai milyen viszonyban vannak egymással: Kulcsszó az "alignment".
-
Danex
addikt
-
zeix
senior tag
Ha a BIOS-ban pl 2 sata vezérlő üzemmódja RAID-re van állítva és a deszka RAID menüjével van kialakítva az adott RAID tömb, az a hardveres RAID.
Ha az OS (pl W7) lemezkezelőjével, az a szoftveres.Akkor jól gondoltam.
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Ha a BIOS-ban pl 2 sata vezérlő üzemmódja RAID-re van állítva és a deszka RAID menüjével van kialakítva az adott RAID tömb, az a hardveres RAID.
Ha az OS (pl W7) lemezkezelőjével, az a szoftveres. -
MiB
tag
-
Bodor
veterán
-
apollo12
veterán
hali van egy samsung 840ssd 120gb, de már alapból 111gb kezdett, menyit hadjak szabadon, vagy ennek már nem kell?
-
zeix
senior tag
-
MiB
tag
-
zeix
senior tag
-
MiB
tag
-
viktor82
őstag
Ezen az oldalon a 190.-tőll érdemes elolvasni a hozzászólásokat. Én is innen lestem, kaptam az infókat. Mint ahogy ott láthatod, nekem most a Softperfect ramdisk-je fut, így 2 nap után azt mondom nincsen semmi baj vele, megy, ahogy kell.
Dataram ramdiskje pl. nem működik WIN8-on.
SSD RAID rendszerekről az a saját tapasztalatom, hogy csak azoknak éri meg, akik nagy ( 5-10 GB-os ) fájlokkal dolgoznak ( és megfelelő gyorsaságú forrásmeghajtóval is rendelkeznek) ,általános felhasználók semmit extra gyorsaságot nem kapnak . Szóval inkább egy nagyobb SSD, mint két kisebb RAID-be kötve.
Tulajdonképpen ennek a cikknek is ez a konklúziója.
(#47624) viktor82: Lehet 3-at is RAID-be kötni, de minek is? Gyorsabb nem igen lesz...

-
Bodor
veterán
Ezen az oldalon a 190.-tőll érdemes elolvasni a hozzászólásokat. Én is innen lestem, kaptam az infókat. Mint ahogy ott láthatod, nekem most a Softperfect ramdisk-je fut, így 2 nap után azt mondom nincsen semmi baj vele, megy, ahogy kell.
Dataram ramdiskje pl. nem működik WIN8-on.
SSD RAID rendszerekről az a saját tapasztalatom, hogy csak azoknak éri meg, akik nagy ( 5-10 GB-os ) fájlokkal dolgoznak ( és megfelelő gyorsaságú forrásmeghajtóval is rendelkeznek) ,általános felhasználók semmit extra gyorsaságot nem kapnak . Szóval inkább egy nagyobb SSD, mint két kisebb RAID-be kötve.
Tulajdonképpen ennek a cikknek is ez a konklúziója.
(#47624) viktor82: Lehet 3-at is RAID-be kötni, de minek is? Gyorsabb nem igen lesz...
-
apro
senior tag
Hali
Innen leszeded A dataram Ramdisk-et,(http://ipon.hu/utils/Dataram_RAMDisk )ott a kép is ha sok ramodvan akkor KB 1Gb.-ra állitod, és áthelyezed a böngésző Chese-t, ill a Temp mappát, az egész FF- et ,is rálehet tellepíteni.Sokkal gyorsabban műk a Ff.böngésző Így kell áthelyezni.
"Hogyan helyezzük át a Firefox gyorsítótárát (cache) ?
1. Írjuk be a címsorba: about:config majd Enter.
2. Jobb gomb -> Új -> Karakterlánc. Neve legyen browser.cache.disk.parent_directory , értéke pedig a kívánt cache elérési címe (pl. d:\temp )
3. Indítsuk újra a Firefoxot."
Hali
[link] -
zeix
senior tag
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Az egyik lehetőség, ha készítesz egy Ubuntu Live CD-t vagy Pendrive-ot, arról bebootolsz és az Ubuntuban alapban megtalálható Disk Utility-t használod. Ha megnézed a linkelt oldalon a képeket, akkor láthatod, hogy minden alapinfót kijelez és sebességmérést is tud "elkövetni". 4K és 4KQD32 szegmensben nem mér ugyan(és őszintén szólva Linux alá nem is tudok hirtelen mondani ilyen app-ot), de azért a sebességeredményekből ill. az access time-ból kiderül, hogy gond van-e a meghajtóval.
A másik lehetőség a WinPE alapú boot lemez (ISO) legyártása, arról egy boot cd vagy pendrive készítése, majd erről bebootolva futtatni pl a Crystal Disk Mark portable(hordozható) változatát.
(Nekem is így van, igaz még Vista-s a boot ISO, lassan itt az ideje egy W7-es WinPE legyártásának) -
potyi23
senior tag
Hali.csak ugy olvasgatom a forumot,es teganpi nap folyaman figyeltem fel a ramdiskre. Tudnal rola bovebb infot adni,milyen program kell is hozza,es hogy kell beallitani ?

-
MiB
tag
-
vendingo
veterán
Köszönom sz.j.-nek a nagyon hasznos infót!
Sikeresen végrehajtottam a klónozást.
A V200-ról brutál jó érzés áttérni a 830-as samsungra!
Nincsenek fagyások íráskor és legalább 3x-r gyorsabb lett minden.A V200 gyengébben muzsikál mint az 5200-as vinyóm!
Ezek jó eredménynek számítanak 128gb-os 830-nál
Sequential Read : 479.459 MB/s
Sequential Write : 340.613 MB/s
Random Read 512KB : 327.898 MB/s
Random Write 512KB : 328.931 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 19.381 MB/s [ 4731.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 73.448 MB/s [ 17931.7 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 302.586 MB/s [ 73873.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 119.110 MB/s [ 29079.5 IOPS]Test : 1000 MB [C: 42.2% (50.4/119.2 GB)] (x5)
Date : 2012/12/05 15:53:40
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64) -
zeix
senior tag
-
viktor82
őstag
Lenne egy lamai kérdésem,lenne 2x60gb ocz agility a gépemben raid0-ba kötve ,ha még egy add-t bekötnék éreznek valami gyorsulast?egyáltalán lehet 3darab ssd-t raidba kötni sehol nem találtam rá választ.köszönöm
-
MiB
tag
Sziasztok
Mi kell 2 sdd raid0-ba kötéséhez hogy bootolható legyen? Egy z77-es alapba lenne ez egy 3770K-val. Kell hozzá vmi raid kártya, és ha igen mit tudnátok ajánlani(elég lenne 4 portos)? 2 samsung 840es 128gb-os ssd-t szeretnék raid0-ba kötni. Trim-et lehetne vhogy használni? Köszi
-
Bodor
veterán
-
andrasko
senior tag
Sziasztok,
Tud valaki segíteni, ebben:
Egy SSD sebességét szeretném lemérni, úgy hogy:
- nem a rajta lévő op.rendszerről boot-olok
- más op.rendszeres meghajtón nincs
Milyen megoldás + progi van erre?
Köszi a válaszokat!
-
Vegitaa
senior tag
Őőő.... Mi az a TRIM?
Az élettartam rövidülés milyen mértékű? Elhanyagolható, vagy azért érezhető?
-
Bodor
veterán
Nem az XP telepítése nyírja ki a meghajtót, hanem az XP használat, de egyébként ez sem igaz így, csak annyi a lényeg, hogy XP-vel nem megy majd a TRIM, ezáltal belassul az SSD, és a TRIM hiánya miatt több írás keletkezik rajta, ezáltal rövidül az élettartama valamelyest.
-
Vegitaa
senior tag
Üdvözlet!
Tudja esetleg valaki, hogy SSD-re hogyan telepíthetek biztonságosan WinXP-t, hogy ne nyírja ki a meghajtót?
-
Bodor
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
zeix
senior tag
Nálam csak 6GB ram van, lapozófájl kikapcsolva.
Talán 1,5GB-ot tudnék ramdisknek használni.
Ezzel a kevés hellyel mit lehetne kezdeni? -
batt
aktív tag
Valaki akinek van MSI Z77A-G45 alaplapja megosztaná a bios beállításait? (ssd-hez)
-
audi100td
nagyúr
Ha a Win7/8 telepítőjével formáztuk az SSD-t, akkor rendben kell lennie, de nem árt leellenőrizni. Legegyszerűbben az ingyenesen letölthető AS SSD Benchmark programmal győződhetünk meg róla.
Nem fontos a tesztet lefuttatni, elég, ha elindítjuk a programot, és az SSD típusa alatt sorrendben felülről lefelé haladva a következő adatokat máris láthatjuk:Az SSD-n lévő firmware változata
- Itt könnyedén leellenőrizhetjük, hogy milyen firmware-el szállították az SSD-t.
SATA vezérlő típusa
- Ha "pciide - bad" sort látunk, akkor ugye nem AHCI módban van a SATA vezérlő, hanem IDE módban. Ez csak akkor nem jelent gondot, ha egyébként sincs a BIOS-ban AHCI mód, mert ha a fentebb linkelt cikk alapján helyesen telepítettünk, akkor rendben lesz a TRIM IDE módban is.
Egy számsor zölden OK-val a végén
- Ez jelzi azt, hogy az alignálás rendben van-e, ha OK akkor igen.
Amennyiben piros színű számsort látunk BAD-del, akkor nem jó az alignálás, újra kell helyes formázással telepíteni az oprendszert (vannak más módszerek is az utólagos javításra, de azok szerintem sokkal időigényesebbek, mint egy új telepítés).A partíció formázott kapacitása
Nem hittem, hogy ilyen egyszerű lesz, nagyon szépen köszönöm.
radi8tor1-nek és fagy53-nak szintén 
-
fagy53
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Bodor
veterán
Ha a Win7/8 telepítőjével formáztuk az SSD-t, akkor rendben kell lennie, de nem árt leellenőrizni. Legegyszerűbben az ingyenesen letölthető AS SSD Benchmark programmal győződhetünk meg róla.
Nem fontos a tesztet lefuttatni, elég, ha elindítjuk a programot, és az SSD típusa alatt sorrendben felülről lefelé haladva a következő adatokat máris láthatjuk:Az SSD-n lévő firmware változata
- Itt könnyedén leellenőrizhetjük, hogy milyen firmware-el szállították az SSD-t.
SATA vezérlő típusa
- Ha "pciide - bad" sort látunk, akkor ugye nem AHCI módban van a SATA vezérlő, hanem IDE módban. Ez csak akkor nem jelent gondot, ha egyébként sincs a BIOS-ban AHCI mód, mert ha a fentebb linkelt cikk alapján helyesen telepítettünk, akkor rendben lesz a TRIM IDE módban is.
Egy számsor zölden OK-val a végén
- Ez jelzi azt, hogy az alignálás rendben van-e, ha OK akkor igen.
Amennyiben piros színű számsort látunk BAD-del, akkor nem jó az alignálás, újra kell helyes formázással telepíteni az oprendszert (vannak más módszerek is az utólagos javításra, de azok szerintem sokkal időigényesebbek, mint egy új telepítés).A partíció formázott kapacitása
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
hogyan tudom ellenőrizni, hogy a partícióm megfelelően lett-e alignálva?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Pl egy 18GB-os RAMdiskbe már simán lehet játékot telepíteni.

Csak a képzeletedre bízom mennyi idő alatt tölti be a játékot és a pályákat a gép.
1600MHz-es RAMokkal nálam ilyen volt. -
Qru
MODERÁTOR
-
zeix
senior tag
-
CoolBoy323
nagyúr
-
Bodor
veterán
Ramdisk-el is van speed

Ott van igazán...
Majd segítek, ha kell holnap Én most tettem fel a Softperfect-et, kiválóan megy Win 8-on is.

-
scope2007
addikt
én nem tudom mi ír mennyit hova...
hogy deríthető ki?
ma 1330 MB, gyakorlatilag netezés (YouTube), word-ben munkálkodás volt, kb 15óra óta...
az megint furcsa akkor.
nekem ha nincs áthelyezve a firefox temp ramdiskre, akkor egy óra alatt 1-2gigát összehoz.
pl YT hd videók, képgalériák... -
CoolBoy323
nagyúr
én nem tudom mi ír mennyit hova...
hogy deríthető ki?
ma 1330 MB, gyakorlatilag netezés (YouTube), word-ben munkálkodás volt, kb 15óra óta...
-
scope2007
addikt
Nekem ssd cachel, nem szibatom meg lassitom magam! Azert van, h hasznaljam, meg legyen speed

hidd el ha be van állítva a ramdisk akkor az se lassít

engem csak ez zavart már.. mert volt hogy napi 5giga csak a net cache volt.
ennyit én azért megtettem, hogy ne lássam
1órája megy a gép, igaz operát is nyitottam, de csak ennyi történt.
Aktív témák
-
47700 - 47601
49236 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Adattárolás
- Flash SSD - Archívum I.
- (téma lezárva)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Arc Raiders
- Filmgyűjtés
- Marxistává válik az AI, ha elviselhetetlenné teszik a munkakörülményeit
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 8TB WD GOLD WD8004FRYZ HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 8TB WD RED WD80EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lexar EQ790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7000-5000 MBs - Eladó!
- Dell GPU tápkábel R720 R730 T630 8-pin 2x 6+2-pin PCIe 0N08NH / 0J30DG
- Lian Li HydroShift II LCD-C 360N (Fanless) vízhűtés, fehér
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 PCi-e videokártya 2xDP, 1xDVI
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 16E 256GB Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5607, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nem volt sok video, kb 5 csak...