Hirdetés
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
Aktív témák
-
kalap12
tag
Segítsetek!!
Ma vettem egy ilyet, mindenki mindenfele istenitette! Feltelepült a windows+driverek és proramjaim, ezután a hd sentinel 100 % kondiciót mutatott még délután 2-kor, most este 9-kor már csak 99%-ot ez mi?????????
Második kérdés, 64 gb-os, akkor miért 59 a windows 7-be
???? HELP!!! -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Kéne egy kis HELP egy Samsung 830 (128GB) SSD beüzemeléséhez.
Lehúztam a HDD-t a lapról, rátoltam az SSD-t.
BIOS-ban ACHI-t állítottam.
Pendrive-ról indulna az újratelepítés, de nem megy.
BIOS betöltése, és telepítő elindulása előtt elkezd keresni valamit, de nem talál, aztán ha pl BIOS-ba akarok belépni, csak azután tölti be, miután ez a baromság lefutott.
A win telepítő viszont el sem indul...
Alaplap Gigabíte GA-EP35C-DS3R
Légyszi valaki segítsen, mert felk_rta az agyam... -
dethroner
veterán
Srácok, ccleaner használata, sepregetés, reg javítás árt az ssd élettartamának?
-
Bodor
veterán
Frissült a Milyen SSD-t vegyek egyes hozzászólása.
-
04ahgy
nagyúr
Egy Kingston SNV425-höz járó Acronis véleményem szerint a nehéz teszt 1-2-3-4 módszerének megfelel. Egyértelmű hátránya, hogy fizetős, ezzel nem lehet vitatkozni. És valóban, tereljük a felhasználókat az ingyenes felé, ha megoldható.
Amúgy én nem egyszer használtam Linux alatti partíció átméretezést (picit kisebbre összkapacitást tekintve, mint az SSD mérete lenne), majd dd paranccsal szépen átmásoltattam bitenként, végül az utolsó partíciót kiterjesztettem az SSD teljes kapacitására. Nem egyszerű, nem felhasználóbarát, de ez is 100%-os eredményt ad és ingyenes.

HGyu
-
TeeJay
félisten
válasz
bluobluo75
üzenetére
tedd fel helyette inkább a legújabb HDSentinel-t és azzal még előrébb is vagy mert minden vinyót kezel míg ez a progi csak a Samsung SSD-t
én is felraktam de semmi értelme mert már minek trükközni az oprendszerben
másrészt az említett HDSentinel is kiírja a fontos adatokat róla! -
Bodor
veterán
válasz
Osynho
üzenetére
Szerintem ennyit tud a lapod. Én nem tennék fel semmilyen drivert. Jó ez így.
(#46789) 04ahgy: Acronist én is használtam régen, csak pozitív tapasztalataim voltak vele. Viszont ez lapján a macrium a győztes. Ha már Fire/Soul/CD tesztelte, vegyük is hasznát a munkájának.
-
Osynho
addikt
Üdv!
Feltettem a Win8-at (64bit, Pro) a 64gb-os 830-amra. Ezt az eredményt hozta a Crystal Disk Mark:
http://kepkezelo.com/images/k1p64t847j8uofla8fbq.jpg
Ezt meg Win7 alatt tudta:
http://kepkezelo.com/images/0vn8w02s6lvj6ouedyk4.jpg
másik driverrel:
http://kepkezelo.com/images/ro5wrq9ye3ix1u3q5s2s.jpgKicsit gyorsult, de így sem az igazi, szerintem. Szerintetek? Eddig nem tettem fel semmilyen drivert. Lenne értelme?
Elég gyenge ez az SB710.
Haver Laptopjában (i5) ugyanez az ssd van, érezhetően gyorsabban bootol, stb.Linkesítve

[ Módosította: radi8tor ]
-
Bodor
veterán
válasz
bluobluo75
üzenetére
Nincs vele baj, csak felesleges. Eggyel több program a gépen, ami semmire sem jó tulajdonképpen.
-
Bodor
veterán
válasz
Gergő_
üzenetére
SATA1-es a notid. Jó lesz bele a Vertex3 vagy Agility 3 vagy 4 is. Vedd a legolcsóbbat szerintem.
Migráláshoz ez a legjobb program szerintem.
-
dane
senior tag
válasz
kerekfej
üzenetére
Egy mac-ben volt, abban minden okés volt, majd átkerült egy pc-be és azóta nem működik. Vissza lett rakva a mac-be, de úgy sem látja már. Azóta több gépben járt már.
Próbáltam parted magic-el a secure erase-t de akármit csinálok azt írja, hogy secure frozen state-ben van (power cycle sem segített).
Mivel jelenleg az ssd model-je IntelBootloader, nem ismeri fel sem az Intel SSD Toolbox, sem a firmware update tool.
Azt olvastam, hogy a fenti esetben hiányzik vagy sérült a firmware.

-
dane
senior tag
Sziasztok,
Intel X25-M SSD-t 8Mb-osnak látja a gép, ezen felűl a IntelBootloader-nek ismeri fel a BIOS.
Láttatok már ilyet? -
Bodor
veterán
válasz
bluobluo75
üzenetére
Én azt mondom, hogy fel se tedd. LINK
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
A Samsung 830 128GB-os SSD-hez adott magician szoftvert elég egyszer lefutattni, vagy kell többször, ha igen, mik javasoltak ezen belül?
Köszönöm előre is!
-
Gergő_
őstag
Üdv
Egy HP 6910p-be milyen márkájú, vezérlőjű ssd-t érdemes venni?
egyy ocz vertex agility 3-ast, 120gb vagy 4--est, 128gb tudnék olcsóbban beszerezni úgy néz ki. Ezek passzolnak bele?
60 esetleg 120gb-ban gondolkodom. -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Sasmsung 830 64Gb-os SSD-m van win7-el amit az előző wincheteremről klónoztam át. Biosban ahci van gigabyte P55 alaplappal. Az alábbi értékekeet mértem az AS SSD benchmark programmal.Elvileg mindent beállítottam az 1. hozzászólásban leírtak szerint, de én többre számítottam. Mondjuk készülök újrarakni a gépem az segíthet esetleg? Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma?
AS SSD Benchmark 1.6.4237.30508
------------------------------
Name: SAMSUNG SSD 830 Series ATA Device
Firmware: CXM03B1Q
Controller: msahci
Offset: 103424 K - OK
Size: 59,62 GB
Date: 2012.11.16. 22:41:22
Sequential:
Read: 131,19 MB/s
Write: 125,53 MB/s
4K:
Read: 15,60 MB/s
Write: 31,74 MB/s
4K-64Threads:
Read: 91,25 MB/s
Write: 52,47 MB/s
Access Times:
Read: 0,210 ms
Write: 0,097 ms
Score:
Read: 120
Write: 97
Total: 284
------------------------------ -
Balage76
senior tag
Az a lenyeg, hogy maradjon 8 gb szabadon. Az hogy ezt egy segedprogrammal csinalod, vagy manualisan az teljesen mindegy. Az is mindegy, hogy (feltetelezzuk) van egy 40 es egy 80 GBos particiod es te a 40esen elhatarolsz 3GBot es a 80ason 5GBot, vagy a 40esen semmit de a 80ason 8GBot. Az ossz elhatarolas a lenyeg, az hogy ezt hogyan teszed meg, teljesen mindegy.
-
L4rs
tag
válasz
Balage76
üzenetére
Nem csak két partició lenne rajta, de ez részletkérdés.
Szívesen elszórakozok vele. Amelyiket jobban szereti az SSD, azt csinálom.szerk.: Azért kérdeztem egyébként, mert Magician-ben külön ki lehet választani a partíciókat, és ha külön van leszedve, akkor is összeadja a területeket, tehát ezek szerint mindkettő jó neki. Csak valamelyik jobb-e?
-
L4rs
tag
Sziasztok!
Samsung 830 128GB SSD-t többfelé szeretnék partícionálni és több OS-t raknék rá.
Over Provisioning-et egyszer csináljam meg, egy területként az SSD 10%-át adjam meg, vagy minden partíció végéből csípjem le a partíció 10%-át? -
soultrapp
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
hát nekem 21.5be volt a 128gb-os,de én mikor felraktam a progiját akkor azzal be is tudtam állítani egy két dolgot.vagyis mindent maga állított be jóra két kattintásból.
Más: crysis2-ből kiléptem és kiírta,hogy váltsak egyszerű összeállításra.
Ez most miért van mi fogyott el? a vga vagy azért van mert kikapcsoltam a lapozót? -
TeeJay
félisten
egyedül egy 64GB-os 830 vs. 64GB-os 840Pro teszt érdekelne
és ott kiderülne hogy amennyivel drágább a 840Pro megéri-e a felárat főleg annak tudatában hogy elvileg abba a kisebb csíkszélességű flash miatt csökken az újraírhatóság száma.kvázi egy picit gyorsabb pörgősebb SSD-t kapsz drágábban de mellé kevesebb újraírhatóságot
vagy maradsz a picit lassabb jóval olcsóbb és még többször írható 830-nál.ezért nem is filóztam a héten, a 830 amíg gyártják 27nm-es flash-el addig bestbuy lesz akárhogy nézem
még mai napig sincs panasz rá, sehol nem látom hogy haldokolna sőt köszöni szépen
minden újraírhatósági tesztben a top-ban szerepel szóval nagyon ajánlható termék.
feltételezem a 840Pro széria is hasonlóan szép karriert fog befutni csak kell egy fél év neki hogy beálljon a megfelelő árra illetve kifusson alóla a 830a sima 840-es Samsung számomra felejtős, bár biztos vagyok benne hogy az is nagyszerű sikereket fog elérni de inkább csak a tényleg nagyon átlagos felhasználók között akik csak böngészni meg zenét hallgatni veszik a gépet.
aztán ne legyen igazam és a TLC Flash is bizonyítsa be amit anno az MLC-ről is felhoztak
hogy a sírás rívás ellenére nagyon is jól bírja
-
TeeJay
félisten
840 pro-hoz képest így is nagyon olcsó

azt nagyon drágán adják még pedig elvileg az olcsóbb flash miatt olcsóbban előállítható lenne
szerintem akkora a kereslet a Samsung SSD-k után hogy alig győzik
nekem sem volt kérdéses melyikből veszünk kapásból kettőt is
egy 64-es és egy 128-as és eddig nagyon állat a dolog, tuti semmi pénzért nem fogom eladni az én 64-es példányomat
-
Bodor
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Hát igen, kapható, csak eddig volt pár ezerrel olcsóbban is...
De egyébként itt egy megfontolandó akció!
-
TeeJay
félisten
miért ne kapna

Samsung 830 128GB árgép
héten vettem szerintem amíg a 840pro nem lesz elterjedt 830-at simán lehet majd kapnisőt ahogy nézem 840pro-ból még nincs is a beígért 64gigás
márpedig nem biztos hogy mindenkinek kell a 128... -
ricky731
tag
Na megvan nekem is a Samsung 830 128as
Szerintetek berakjam gepbe regi vinyoval es megnezzem rajta a firmwaret vagy csak siman telepitsek ra windowst? Masodik esetben lehet utolagosan firmwaret frissiteni minden gond nelkul ha mar fenn van az op rendszer? -
Üdv. Ideiglenesen kéne az asztalimba SSD, abban van SATA3, viszont később átraknám a notimba, abban csak SATA2 van, tehát nem létszükséglet a SATA3 csati. ~128GB-ra gondoltam, mert a 40GB-os rendszerpartícióm néha szűkös, és mivel csak az lenne a gépben, így a ~64-esből azt a +20-24GB-ot elhasználnám könnyen. A brutális sebesség helyett a költséghatékonyságot venném előtérbe, és nem hátrány ha olyan a kiszerelés, hogy gyárilag van hozzá egy USB külső tok, ami jó lenne a winyómnak(régebben voltak ilyen Kingstonok). Mit érdemes venni ezekkel a feltételekkel?
Előre is köszi.
-
TeeJay
félisten
válasz
soultrapp
üzenetére
szerintem fel sem kell telepíteni...
az SSD állapotát a HDSentinel még jobban megmondja, az összes többire meg nincs szükség a programból.
1x kipróbáltam de nem volt már miért felrakni oprendszer újratelepítés utántényleg használni kell azt az SSD-t nem pedig hímes tojásként kezelni
a 64gigás 830 nem került 17ezerbe nekem 3év garival
bőségesen elférek 20GB-on Win7 Ultimate 64bit minden számomra szükséges programmal együtt
ilyen átlagos felhasználás esetén hamarabb fog elrohadni a fém burkolata minthogy a flash chip elérje a maximális újraírási értékét...
akinek meg 128-256gigás van az nem is értem hány PB-nyi adatot szeretne vele felírni
-
soultrapp
senior tag
belehet állítani.hogy ne indítsa el automatikusan a samsung ssd magician-t?
Mert a 3.1 nem indította,de a 3.2 igen. -
Bodor
veterán
válasz
zsole84
üzenetére
Akkor valószínű, hogy nem megfelelő driver van feltelepítve.
Szerintem elsőnek olvasd el ezt a cikket.
(#46740) PeachMan: Hát igen, megértem. El van az TRIM nélkül is egy darabig.
-
nihill
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kipróbáltam a Win7-et is DVD-ről... siker
Minden gond nélkül települt a gépre. -
zsole84
senior tag
Beüzemeltem a Samsung 830-as SSD-met. Hard Disk Sentinel azt írja, hogy a TRIM inaktív. Gaabbaa útmutatása alapján állítottam be, a "fsutil behavior query disabledeletenotify" parancsot követően a visszaadott érték 0. Most akkor működik a TRIM vagy nem?
Köszi.
-
-
Bodor
veterán
válasz
üzenetére
XP alatt használj Diskeeper-t, egész jól helyettesíti a TRIM-et, nem fog belassulni az SSD.
IDE módra idézet a cikkből: 1. Igaz, hogy csak AHCI üzemmódban támogatott a TRIM?
#46729) malacka87: Milyen alaplap milyen vezérlőjű SATA portjára van dugva az SSD?
Milyen " új driverek" vannak fent azonkívül, amit a W8 telepített magától?
-
malacka87
őstag
Sziasztok! Vettem egy samsung 840-es 120gb-os ssd-t de az írási sebességgel nem vagyok megelégedve a teszt alapján! Mi lehet a baj? Win8 új driverek fenntvannak, ahciban telepítettem a windowst is trim aktív!
[link] -
törölt tag
Innét szedtem. Én is úgy tudtam, hogy nem szükséges feltétlen AHCI. Illetve úgy tudom némely SSD-ben van valami natív megoldás TRIM-hez hasonló terhelés elosztásra, amivel gyakorlatilag DOS alatt sem lenne probléma. Sajnos abban a laptopomban, amivel most szórakozok, 1GB RAM van. DDR1-es és bővíteni csaka a NASA űrprogramjának megszüntetése árán lehetne, olyan ára van. Ezért a Win7 csak, afféle tesz megoldásként került fel. Szépen ment is, de indításként 35% RAM használat mellett már nem sok mindenre lesz jó. WinXP kerül a gépre, ott pedig úgyis le kell mondanom a TRIM-ről. Csak remélem, hogy valami natív megoldás került a gépbe. Ha nem, akkor elhasználódik majd. Nem egy nagy érték szerencsére már.
-
Bodor
veterán
válasz
üzenetére
Senki sem mondta, hogy csak AHCI módban van TRIM, ez egy tévhit.
WIN 7/8 alap driverjei IDE módban is támogatják a TRIM-et.Ettől függetlenül én HardDiskSentinel legújabb verziójával ellenőrizném le a TRIM-et, mert az a biztos.
(#46722) whitehand:
win 7böl formázzam meg a particiókat és úgy telepítsem az xpt.Igen, így.Telepítés sorrendje: 1: XP 2: WIN 7 3: WIN 8
-
whitehand
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy ha két három oprendszert akarok telepíteni (XP win 7 win 8?) melyikkel kezdjem a telepítést? win 7 majd xp, win 8 vagy win 7böl formázzam meg a particiókat és úgy telepítsem az xpt. Alignálás szempotjábol kérdezem. -
törölt tag
válasz
negyedes
üzenetére
Egyébként nem tudom hogyan számoltad, de nekem egész számra jön ki a 2. partíció start offset is.
368 050 176 / (4x1024) = 89 856
Itt az a lényeg csak, hogy egészre jöjjön ki, hogy a 4kB logikai blokk, pont 1db fizikai 4kB-os blokkot használjon. Ugyanis az első 512b blokk eleve foglalt, ezért el lenne csúszva ennyivel minden. Az új rendszerek Win7-8, Linux (kernel 2.8+), OSX már eleve megoldják ezt. Illetve, ha MBR particionálás helyett GPT-t használsz. -
negyedes
addikt
Udv mit jelent a alignalas? Az egyik cikk alapjan megcsinaltam az ellenorzest az alabbi lemezfelosztasnak:

a disk#0 partition#0 elosztom 4096-atl akkor 256-ot kapok, ami ugye infoban kerek viszont a disk#0 partition#1 osztom el az mar sehogy sem lesz kerek.
Uj telepites volt, vadiuj ssdre, windows 8.
Ez igy rendben van?
-
törölt tag
Lecseréltem a laptopomban a "régi" Kingston V100+ 96GB-os SSD-m egy Intelre. Így a King beköltözött az öreg egymagos laptopomba. SATA csatlakozó nem volt a gépben, így a DVD helyére tettem egy IDE->SATA átalakítós Caddy-be. Feltelepítettem rá a Win7-et és az SSDLife program nagy meglepetésemre közölte, hogy TRIM támogatott és bekapcsolva. Ez hogy lehet??? Nem csak AHCI-vel lehet elérni? Vagy ez az OS-től független valami natív megoldást takar?
-
04ahgy
nagyúr
OCZ Octane 2.0, OCT1-25SAT2-64G olyan hibákat produkál nálam (X79 PCH SATA 6Gbps portjain is és SATA 3Gbps portjain is, valamint Z77 PCH SATA 6Gbps portjain is és SATA 3Gbps portjain is), hogy 20 indításból kb. 5-6x nem ismeri fel a gép. Akkor egymás után sem, áramtalanítás után sem. Másik SATA portra átdugással működésre tudom bírni. Ha megy, akkor hibátlan, nem dobálja el a kapcsolatot, csak bekapcsoláskor jelentkezik. A POST folyamatot ilyenkor A2 kóddal fagyasztja, amíg a lap rá nem jön, hogy nem talál eszközt.
A fentiek állnak egy Agility4 128GB-os típusra is.
HGyu
-
_seth_
veterán
válasz
Watto1991
üzenetére
Raktáron?
Adnak majd egy éppen aktuális valamilyen ssd-t, tekintve, hogy jelenleg a 830 kb a legolcsóbb így majd valami szintén olcsót. Én az 1 hónapja leadott kingston v100 64-es helyett pl adata s511 60-asat kaptam. (amit persze el kellett adnom mert nem ment a laptopomban de ez már egy másik sztori
) -
Watto1991
senior tag
Ha mondjuk 2-3,5 év múlva bekrepál az SSD-m (830), akkor hogyan garanciáztatnák ? Adnak helyette egy éppen aktuálisat, vagy van raktáron garancia esetére?
-
sz_abika
addikt
Sziasztok, windowsban/everestben merre tudnám lecsekkolni, hogy AHCI megy-e vagy sem?
A chipset elvileg tudja, de ugye laptopon zárt a biosom és állítani nem tudom...
A TRIM már működik a regedit alapján.
-
emre33
addikt
Vertex3 Max iops SSD frissítenék 2.22-ről 2.25-re
SSD-n lévő adatok el fognak veszi? Vagy megmaradnak?
Köszi
-
Laybee
őstag
Szeretném megkérdezni, hogy ha veszek 64GB SSD-t és ebből kb 37GB lesz rajta, akkor mennyire fog elhasználódni, ha csak netezni fogok a gépen? Nem fogok ide oda másolgatni fájlokat. Köszönöm.
Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z270 i7 6700 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

???? HELP!!!

Szerintetek berakjam gepbe regi vinyoval es megnezzem rajta a firmwaret vagy csak siman telepitsek ra windowst? Masodik esetben lehet utolagosan firmwaret frissiteni minden gond nelkul ha mar fenn van az op rendszer?
beneztem. 
Adnak majd egy éppen aktuális valamilyen ssd-t, tekintve, hogy jelenleg a 830 kb a legolcsóbb így majd valami szintén olcsót. Én az 1 hónapja leadott kingston v100 64-es helyett pl adata s511 60-asat kaptam. (amit persze el kellett adnom mert nem ment a laptopomban de ez már egy másik sztori