Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
andrasko #47908 üzenetére
Kipróbáltam... SSD-re és a RAMdisk-re telepített office, ps üres megnyitásakor érezhető különbséget nem tapasztaltam.
Nekem a Firefox van ramdisken ( profil is) és én sem tapasztaltam azt a hú de nagy gyorsaságot, pedig a 4K adatok is többszöröse az SSD-nak, szóval nem értem.
Vajon mi a szűk keresztmetszet ebben az esetben? A net sávszélesség vagy a processzor? -
kerekfej
őstag
-
válasz
andrasko #47621 üzenetére
Az egyik lehetőség, ha készítesz egy Ubuntu Live CD-t vagy Pendrive-ot, arról bebootolsz és az Ubuntuban alapban megtalálható Disk Utility-t használod. Ha megnézed a linkelt oldalon a képeket, akkor láthatod, hogy minden alapinfót kijelez és sebességmérést is tud "elkövetni". 4K és 4KQD32 szegmensben nem mér ugyan(és őszintén szólva Linux alá nem is tudok hirtelen mondani ilyen app-ot), de azért a sebességeredményekből ill. az access time-ból kiderül, hogy gond van-e a meghajtóval.
A másik lehetőség a WinPE alapú boot lemez (ISO) legyártása, arról egy boot cd vagy pendrive készítése, majd erről bebootolva futtatni pl a Crystal Disk Mark portable(hordozható) változatát.
(Nekem is így van, igaz még Vista-s a boot ISO, lassan itt az ideje egy W7-es WinPE legyártásának)
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged