- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Androidos fejegységek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Házi hangfal építés
Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
scope2007 #49114 üzenetére
"aztán ahogy kezdi belakni az ember kicsit lassul a boot, "
És ahogy már valaki más is említette, nem sok bizbaszt ér, hogy gyorsabban bootol (azaz jön meg a login képernyő), mert a Windows Live-os bejelentkezés, és a csempék eltüntetése sokkal több időt vesz igénybe, mint a Win7-en a bejelentkezés. -
válasz
scope2007 #48366 üzenetére
Intel, aztán az AMD és utána a többi (HDD-hez viszont a Marvell a legjobb)
Intercreptor
A sebesség miatt valóban lényegtelen, de az már közel sem -lévén Marvell drivert használ-, hogy nem megy a TRIM. Ezért lenne a legegyszerűbb átrakni Intel-re(hacsak nem lett felpakolva a szokásos chipset aztán az is lecserélte a W7 drivert, mert akkor így is-úgy is le kell cserélni a drivert) -
válasz
scope2007 #48258 üzenetére
Az OCZ Toolbox nem minden adatot jelenít meg, ezért célszerű más szoftvert bevetni
Valdez #48256
Hard Disk Sentinel legújabb változatát használd. Sokan nem tudják, hogy -bár a SMART adatok lekérése viszonylag egyszerű- a SMART adatok feldolgozása elég összetett feladat.
Ezért szükséges a HDS használata, mert összességébe és összefüggéseiben is vizsgálja a SMART infókat. -
apro
senior tag
válasz
scope2007 #48030 üzenetére
Hali
Nyugodt szívvel tedd bele azSSD-t,én egy ősrégi Toshiba Szatellit L-20-as leptopba tettem egy Samu 64Gb-és 470-es SSD-t(.ja és ez is csak Sata 1-es.) és óriási teljesítmény növelést jelent hidd el (az SSD-14.900FT)-volt + tettem bele 2GB ramot és simán veri "érzésre" a mostani Acer...120000.ft Tescos gépeket.
hali -
bozig
tag
-
soultrapp
senior tag
válasz
scope2007 #46678 üzenetére
na de azt sem tudom jó lett-e,mert cmd futtatás után kiírt valami hülyeséget.. ha beírtam.
De kipróbáltam úgy is,hogy on-re tettem,de a vezérlőpultban még mindig be volt állítva az alvó mód.
úgyhogy maradt a vezérlőpultos kikapcsolása.Eddig nem hibernálta csak ma és azért érdekelt a dolog.
-
-
soultrapp
senior tag
válasz
scope2007 #46500 üzenetére
hát nem tudom,de tudtam én,hogy úgy volt az ahogy mondom.nem néztem félre...
De most már így maradt.Azért nem rakom újra.ilyen nem volt:bevan állítva,hogy csak boot option 1:SSD
bott option 2:disabled,
De néha meg nem az van ott hogy disabled,hanem a másik vinyó.
Magától átállítja. -
Bodor
veterán
válasz
scope2007 #36561 üzenetére
Itt a topikban nem tudok Vertex 4 tulajról, max rafis83-nak van egy, de tőle sem láttunk még teszteredményeket.
Tesztekben nagyot arat, de nem hiszem, hogy rendszer alatt, átlagos felhasználás közben érezni lehetne a teljesítménykülönbséget, mondjuk a Vertex2 vagy 3-hoz, vagy bármelyik ajánlott SSD-hez képest. -
-
kertsa
senior tag
válasz
scope2007 #22289 üzenetére
Mikor ssd-t vettem és telepítettem, nekem is volt hdd az előző rendszerrel...
Ezekkel a beállításokkal ssd-ről akart bootolni, de mivel üres volt az ssd elindította a telepítőt. Ott meg lehet törölni az előző rendszert és ssd-re telepíteni az újat, így a 100Mb-os rendszerpartíciót is az ssd-re fog kerülni
Ezzel nem azt mondom, hogy nem megoldás, hogy húzzuk ki, aztán dugjuk vissza(miket beszélek?!), mert az is megoldás
Csak egy egyszerűbbet javasoltam(jobb ha mindig bent van!?)
-
-
válasz
scope2007 #22193 üzenetére
Csak előtte a registry módosításról nem elfeledkezni...
cascada
Ha törlöd a partíciót, majd újra létrehozod, avagy csak a meglévőt simán formázod a W7 telepítővel(W7 gyorsformáz), akkor minden adat eltűnik az SSD-ről. Azt, hogy a W7 telepítő is küldi-e a TRIM parancsot, azt sajnos nem tudom biztosan, de nem tartom kizártnak. A Garbage Collection meg majd elvégzi a piszkos munkát, ha kell... -
-
Mercutio_
félisten
válasz
scope2007 #21842 üzenetére
Nem linkelted, csak sokan nem tudják, hogy a SVP100S2/96G és SVP100S2B/96GR között mi a különbség
tényleg, micsoda, csak a beépítőkeret + s-ata + tápkábel és külső keret+usb kábel?
2500-ért van jobb külső keret amibe berakható a cucc?
-
-
Kissjeno
tag
válasz
scope2007 #19431 üzenetére
Helló !
Légyszives írd már meg mia az a secure erase (nagyjából tudom) , és hogy milyen programal vagy hogyan kell azt megcsinálni .
Másik kérdés az volna, hogy csak az SSD-nél számít az eltolás vagy a HDD-nél is van jelentősége?
Ha elosztottam HDD-nél a partícióeltolás mértékét 4096-tal általában nem egész szám jön ki.
Kösz előre is a válaszokat !
-
tetrix
tag
-
tetrix
tag
válasz
scope2007 #19097 üzenetére
Szuper megelőztél egy kérdést.. thx
átfutottam az írást, de egyvalami nem egyértelmű, a firmware frissítéssel ugrik az addig rárakott oprendszer,vagy működni fog?amúgy nem tervezem visszavinni, az új firmwaret megpróbálom ha kijön, aztán látom mi lesz...
bízok a technikus gárdában hogy megtalálják a mumust. -
parker75
tag
válasz
scope2007 #19128 üzenetére
Nekem is így van beállítva !
Csak kitöröltem az mp3 kiterjesztést (Total commander---átnevezés )
így csak "reg " maradt a kiterjesztése.
Így már hozzá tudta adni a beállításjegyzékhez !
Csak nem értem miért volt "mp3" a kiterjesztése ?
-Semmi különbséget nem vettem észre !-
Köszi -
McLaca
őstag
válasz
scope2007 #18858 üzenetére
Ezt a win 10 éve alapból tudja, quicklaunch, avagy gyorsindító eszköztár a neve.
Más: ebben a cikkben azt írják, az Intel a 320-as meghajtónál:
"Az új 25 nm-es lapkák írási késleltetése az elődhöz képest 900 µs-ról 1200 µs-ra nőtt, míg egy teljes blokk törlési késleltetése 2 µs-ról 3 µs-ra emelkedett. A gyártó mindezek kompenzálására 4-ről 8 kB-ra növelte a lapméretet."
Nem kellene akkor 8kB-os foglalás egységre formázni?
Motion_Blur#18896: nekem a legutóbbi frissítések telepítése óta (volt vagy 100MB) lassult be kicsit a boot, úgy 2mp-cel tovább "lobog" a zászló (eleinte alig, hogy összeállt, már tűnt is el).
Üdv!
-
shteer
titán
válasz
scope2007 #18900 üzenetére
ahol nem a hdd a szűk keresztmetszet, ott egy partíció klónozás is megfelelő lehet
esetemben az eeepc-be úgy került bele az ssd, hogy a hdd-n lévő rendszerpartíciót 1:1 klónoztam. de csakis azért mert (fél éves) xp van rajta és úgyis az atom-os rendszer a lassú. pc-n ezt csakis ssd>ssd esetén ajánlom
-
Szabesz
őstag
válasz
scope2007 #18881 üzenetére
Hülyeséget összehordani tehetség kell, ezt elismerem.
"főleg hogy egy új eszköz kerül a gépbe, és nem is akármi hanem egy ssd"
WTF? Nem is akármi? Mi nem akármi?"rosszul értelmezted.. nem azt írtam hogy olyat teszel be a gépbe amitől a win összecsinálja magát ha nem telepíted fel üres meghajtóra"
WTF2? Tudni mit írni?"de egy hddről ssdre való váltásnál azért csak kell lennie olyan igényességi hajlamnak hogy nem egy ghostolt wint teszel rá.."
WTF3? Hozzáértés teljes hiányának tanubizonysága.Innentől ignore.
-
Balupapa
senior tag
válasz
scope2007 #18827 üzenetére
Köszönöm az eddigi hozzászolásotokat.
AZ itt leirt tanácsokat továbbítottam az emberünknek.
Íme 2 kép az SSDről működés közben [link] [link]
Szerintem nincs ennek semmi baja. Részlet a priviből"A végén kínomban már azt is lemértem hogy mennyi idő alatt indul el a win. SSD 30 sec WD 37 sec. Elméletileg nem ennyivel kellene gyorsabbnak lennie.
Nálam amugy jóval kevesebb de itt az E2140 helyett egy i5 2500 fut elég jó ramokkal.
Ha lehetne akkor nem szánnák ennek a tesztelésére több időt mert abból elég kevés van, egyszerűen visszaadnám.
Megértésedet köszönöm."Arról sajnos nem tesz említést, hogy a tuningot kikapcsolta-e a szgépén.
Szerintem nem fogom visszavenni. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
scope2007 #17323 üzenetére
Olvasható marad az adat ha meghal a cellla raadasul nem Korda-féle "All-in Klárikám"-nak kell elképzelni az esetet. Kivéve ha a vezérlés száll el. De akkor meg winyó is lutri. 2 példányban DVD-re.... vagy SSD inkább már.
Uton van nekem is a 96GB-os Kingston, meglatjuk mennyire jövünk ki egymással.
-
-
szki
őstag
válasz
scope2007 #17321 üzenetére
Nekem már volt 0% is, de most újra 100%. Bővebben a sztori: [link]
#17323 scope2007: tesztet nem csináltam 0 és 100%-nál se, de mindennap használom a gépet ezzel az SSD-vel 2009.08 hó óta, és semmi se változott felhasználói élményben. Fantasztikusan gyorsan reagál a gépem, és pattog minden, ahogy kell. Erre én érzékeny vagyok. Szóval nem kell megijedni holmi tesztprogram kijelzéstől.
-
-
McLaca
őstag
válasz
scope2007 #17107 üzenetére
Köszi, ez hasznos!
Apropó, ha 10Mbitnél gyorsabb net elérése van valakinek, és a pingje is 10ms alatti, nyugodtan kikapcsolhatja a lemez cache-t. Nálam hetek óta 0-ra van állítva, és nemhogy nem lassított, de talán gyorsított is az elérésen (még HDD-vel). 40Mbites diginet, innentől a cache áthelyezgetésével hdd-re, meg ramdrive-ra én nem is foglalkozom.Üdv!
-
franc0
őstag
-
mpierre
veterán
válasz
scope2007 #16793 üzenetére
Én is törtem a fejem a Mushkin Callisto dlx II-n. Nem nyertem volna vele szinte semmit. Esetleg az élmény indexe javult volna a gépnek 7,4-ről, 7,5-re...
Ezt az ssd-t addig használom, amíg ki nem döglik. Még jó pár évem van. Addigra talán kihoznak valami újabb adattárolót, ami még jobb, gyorsabb, szagosabb, stb, majd akkor cserélek. (Ezekben az 25, meg 22, meg 20 nanós nandokban már nagyon nem bízok... Beépített hibajavítással, mert megnövekedett a gyártástechnológia miatt az erre való hajlamuk...
Ha tévedek, sorry.)
-
franc0
őstag
válasz
scope2007 #16790 üzenetére
Hát én 40-nél többet biztos nem adnék érte, mivel 49-ért már kapni újat...
Annyiból meg nem kapsz semmit, csak egy 64 gigás Crucial C300-at, de szerintem tökfelesleges ezt meglépni.Ráadásul nem ártott volna előre gondolkodni kicsit. A 3,5" mérettel leszűkítetted a felhasználási lehetőséget (ezáltal kevesebb a potenciális vevő). Igazából nem is értem mi a francnak gyártottak 3,5" verziót...
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- BestBuy ruhás topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest