Hirdetés
- Asztrofotózás
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- RAM topik
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
törölt tag
Van a laptopomban egy Intel 180GB-os SSD. Úgy tudom a TRIM helyes működéséhez kb. 20% szabad helyre van szükség. Pár kérdés ezzel kapcsolatban:
1. Ha eleve nem particionálom a 20% szabad helyet az megfelelő-e
2. A 180GB fura méret, esetleg gyárilag van már kihagyva ilyesmire hely?
3. Gondolom, ha kihagyom a plusz helyet, az mindegy, hogy az elején v. a végén van
4. 3 partíció esetén is megoldja a pakolgatást 1 üres hely igénybevételével? -
törölt tag
Van egy felesleges Kingston V+100 96GB-os SSD-m, amit most bele akarok pakolni egy nagyon régi egymagos laptopba. Nemhogy AHCI, SATA port sincsen benne, de van egy DVD helyére tehető IDE->SATA átalakítóm neki. 1GB RAM van a gépben (DDR I) és bővíteni csak a NASA Mars-program költségéhez hasonlóan lehetne, így Win XP lesz a gépre telepítve. (Linux most nem játszik) TRIM funkció kilőve, viszont itt írnak olyasmit, hogy van ebben valami rendszertől független tisztító mechanizmus, ami kiválthatja valamelyest a TRIM-et. Erről mit tudtok? Merjem használni?
-
törölt tag
Valahol olvastam h nehany Ssd-n nem kell torodni a szabad hellyel, illetve nem particionkent kell szabad hely hanem globalisan a trim helyes mukodesehez. Honnet lehetne megtudni, h az IBM 330-as 180GB ssd-m melyik taborba tartozik? Ko lenne, ha logikailag mar le lenne csipve a trim-hez szukseges terulet. A 180GB nem a 256 hasznalhato resze es a maradekot trim-hez hasznalja? Mert akkor nem kene torodnom a szabad terulettel.
Letezik hardveres trim is vagy csak az op. rendszer tudja intezni? Probalgatok rendszereket es szerintem nem mindegyik tamogatja a funkciot. Egy kingston v 100+ 96GB is kap irast xp alol. Gondolom farad az is rendesen. Valahogy ki lehetne kuszobolni?
-
törölt tag
Innét szedtem. Én is úgy tudtam, hogy nem szükséges feltétlen AHCI. Illetve úgy tudom némely SSD-ben van valami natív megoldás TRIM-hez hasonló terhelés elosztásra, amivel gyakorlatilag DOS alatt sem lenne probléma. Sajnos abban a laptopomban, amivel most szórakozok, 1GB RAM van. DDR1-es és bővíteni csaka a NASA űrprogramjának megszüntetése árán lehetne, olyan ára van. Ezért a Win7 csak, afféle tesz megoldásként került fel. Szépen ment is, de indításként 35% RAM használat mellett már nem sok mindenre lesz jó. WinXP kerül a gépre, ott pedig úgyis le kell mondanom a TRIM-ről. Csak remélem, hogy valami natív megoldás került a gépbe. Ha nem, akkor elhasználódik majd. Nem egy nagy érték szerencsére már.
-
törölt tag
válasz
negyedes #46718 üzenetére
Egyébként nem tudom hogyan számoltad, de nekem egész számra jön ki a 2. partíció start offset is.
368 050 176 / (4x1024) = 89 856
Itt az a lényeg csak, hogy egészre jöjjön ki, hogy a 4kB logikai blokk, pont 1db fizikai 4kB-os blokkot használjon. Ugyanis az első 512b blokk eleve foglalt, ezért el lenne csúszva ennyivel minden. Az új rendszerek Win7-8, Linux (kernel 2.8+), OSX már eleve megoldják ezt. Illetve, ha MBR particionálás helyett GPT-t használsz. -
törölt tag
Lecseréltem a laptopomban a "régi" Kingston V100+ 96GB-os SSD-m egy Intelre. Így a King beköltözött az öreg egymagos laptopomba. SATA csatlakozó nem volt a gépben, így a DVD helyére tettem egy IDE->SATA átalakítós Caddy-be. Feltelepítettem rá a Win7-et és az SSDLife program nagy meglepetésemre közölte, hogy TRIM támogatott és bekapcsolva. Ez hogy lehet??? Nem csak AHCI-vel lehet elérni? Vagy ez az OS-től független valami natív megoldást takar?
-
törölt tag
Ez mennyire normális érték egy i965 chipset-es laptopban Kingston V+ 96GB-os SSD-től?
-
törölt tag
válasz
ZEN1TH #17416 üzenetére
Egy öreg HP-ba ment bele Core2Duo proci mellé. Volt már SSD-m, de elfelejtettem milyen is. Kellemes nagyo. Olyan, mint ha vettem volna egy gyorsabb laptopot. Gondolom nem is tudja kihajtani rendesen, de ez is nagyon szuper. Én úgy érzem ez jó vásár volt. Piszok gyorsan nyílik a photoshop és a flash.
-
törölt tag
Most pakoltam a laptopomba egy Kingston 96GB-os V+100-as SSD-t. Az lenne a kérdésem, hogy mire kell odafigyelnem, mit kellene beállítanom? Win7 csinálta a particionálást, gondolom jó a blokk kezdőcím is. Érdekes módon lett egy 100MB-os partíció, amit nem tudom mire használ.
-
törölt tag
válasz
Stukker1987 #17338 üzenetére
Nekem volt ilyenem. Meg ne vedd. Lassú dög. Főleg az írásban nem jeleskedik. Rossz vezérlője van és azt hiszem TRIM sincs bebbe. Szoftveresen lehet valamit javítani rajta, de nem az igazi. Mai szemmel már nem venném meg.
-
törölt tag
Köszi, elolvasgattam.
Hát, valószínű megtettem amit tudtam.
Egy JMicron-os , 16kB cache-es SSD ennyit megy a laposomban.
Majd valamikor egyszer kipróbálom egy asztalin is.
Mondjuk érdekes, hogy így sem érzem lassúnak, sőt ...
Amit a testek lassúnak mutatnak én nem érzek belőle semmit.
Pedig nem lassú HDD volt eddig sem benne (WD 500GB Scorpio Blue) -
törölt tag
Ez tényleg ennyit tud csak? A 4k eredmények nagyon lassúak? Kevesebb, mint 1MB/s írás???
Windows 7 x86-ot használok és telepítettem Cache gyanánt a FlashFire programot is.
Nem alignáltam, pontosabban nem is tudom hogy kell és mire jó.
Win 7 particionálta, de azt is IDE módban, mert AHCI-ben nem megy a FlashFire, TRIM meg úgysincs benne tudtommal.
Próbálok rákeresni az alignálásra, de ha van időd pár szóban elmondod mire jó? -
törölt tag
Ezen lenne jó valamit javítani. -
törölt tag
válasz
g.gergo #6812 üzenetére
Pici segítségre volna szükségem.
Használtan hozzájutottam egy G.Skill FS-25S2S-64GB SSD-hez.
Úgy tudom JMicron-os és nincs TRIM
A következőket csináltam:1. BIOS-ban AHCI mód
2. Win7 install, saját particionálásával, így csinált 100MB külön particiót valamiért. Ez mire jó?
3. Installáltam a FlashFire-t. Restart után nem akart elindulni, kékhalál. (nem támogatja az AHCI módot?)
4. BIOS vissza IDE mód - Win7 indul IDE módban
5. Apacher SSDOptimizer-t feltettem.
Kérdésem, hogy mit tehetnék még, hogy a rendszerem gyorsabb legyen? A FlashFire mennyi RAM-ot használ tárnak? Tudom növelni esetleg?
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Asztrofotózás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WOT - Roham
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Posta, csomagküldés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ford topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Western Digital Elements 1TB HDD alig használt!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest