Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
hogyan tudom ellenőrizni, hogy a partícióm megfelelően lett-e alignálva?
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Vertex2 esetén melyik RST verziót érdemes használni (GM45-ös chipset)? Win7 x64 Prof a rendszer, a legfrissebb verzióval voltak anomáliák alvó állapotból való felébresztéskor. (W8 alatt meg elég durván laggolt a rendszer)
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
SSD-nél ugyebár egy bizonyos %-nyi helyet szabadon illik hagyni. Érdemes ezt eleve nem fel venni a használt partícióba, vagy fel lehet particionálni akár az egész diszket? Vagy teljesen mindegy?
Mennyi helyet érdemes egyébként pontosan meghagyni? Hallottam már több adatot is, 120GB Vertex2-ről lenne szó.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Carline
üzenetére
Nekem nem veszett el semmilyen adatom, fél perc alatt lezajlott az egész, még újraindítást sem kért. Korábbi FW verzióknál nem tudom hogy volt, azért nem árt menteni ha fontos cuccokat tárolsz rajta. Nekem csak egy frissen telepített Win8 ugrott volna, azt meg gyorsabb újrahúzni mint ha mentéssel vesződök.
-
audi100td
nagyúr
Windows 8 x64 esetén milyen AHCI drivert érdemes használni (Sata 6Gb/s - Intel B75 chipset)?
Ez nem akart felmenni.
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Kingston SSD-khez honnan lehet letölteni FW frissítéseket? A weblapjukon sajnos nem találom. Vettem egy V+200-at és ha van frissebb FW szívesen felraknám.
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
Kingston SNV125-S2-ről mit érdemes tudni, azon kívül, hogy olcsó? Oltári sebességre nincs szükségem, nálam úgy is SATA I a korlátozó tényező, de ugye nem laggol? TRIM-et tud?
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
vettem egy SSD-t a laptopomba, indilinx vezerlös es HD Sentinel szerint tamogatja a TRIM funkciot, viszont ez egy IDE csatolos modell, igy nincs AHCI mod, ennek ellenere lehetseges, hogy müködik a dolog? Vagy valamilyen progival esetleg müködesre lehet birni? Amugy Xp Sp3-at hasznalok.
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
Xp-vel szeretnék egy SSD-t használni, ha telepítés előtt Win7-tel formázom meg akkor is kell alignálni?
s1ru2: ezt tényleg nem itt kéne...

-
audi100td
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
A link lemaradt: [Diskeeper]
-
audi100td
nagyúr
Az a gond, hogy ez nem sata csatis, hanem így néz ki: [link]
Ez valamivel több mint 20e Ft-ba kerül, gyári lenovo (= Samsung SLC) jöhetne még szóba, de az majdnem annyi mint a notesz, így nem éri meg illetve lehet kapni még egy indilinx vezérlős Photofast-ot, de az is 60k, szintén drága.Nekem amúgy jó lenne sima HDD is, csak 4200-as 60GB-os van benne, amit szintén nem lehet másra bővíteni, a sebessége meg katasztrofális a max olvasás nem éri el a 25MB/s-t, így akkor már inkább egy jmicron-os SSD. Remélem nem fog laggolni.

Dluinet: Nem lehet, hogy ez lenne az: [Diskeeper] ?
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
régi jmicron vezérlővel szerelt SSD-t készülök venni (ThinkPad X41-be lesz, amiben 1,8-as vinyó van, abból is valami spéci változat és elfogadható áron csak ilyen SSD van hozzá).
Partició alignálás segíthet valamit laggolás ellen? Vagy nincs valami trükk amivel kiküszöbölhető a hiba? Visszaolvasva 16-32k-s cluster méretet említették többen, esetleg FAT32-es fájlrendszerrel, valami egyéb megoldás?
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
beszereztem egy X25-V-t, amit Win XP alatt használok. Futtatni szerettem volna TRIM miatt az Intel SSD Toolbox-ot, viszont ez a hibaüzenet fogad. Nincs semmilyen másolás vagy backup folyamatban, mi lehet a probléma? IDE módba használom a Sata vezérlőt, mivel AHCI esetén nincs SMART.
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
pénzre volt szükségem ezért eladtam a 40GB-os Kingston SSD-met, most viszont eléggé visszasírom, mert vinyóról jóval lassabb a rendszer...
Gondolkom egy Intel X25-V G2 40GB vásárlásán, viszont Xp-t használok, a Trim funkció csak Win7 alatt működik?

-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
újra szeretném telepíteni a rendszert az SSD-men (Win7) elég egy sima gyors formázás vagy esetleg zero fill-t is érdemes rajta futtatni? 40-es Kingston SSDNow-ról lenne szó, ehhez a meghajtóhoz érdemes valami újabb firmware-t feldobni (ha egyáltalán van hozzá)? Jelenleg 2CV102HA-van rajta...
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
kb. 2 hete használok egy 40GB-os Kingston SSD-t, most vettem észre, hogy már meg is jelent rajta egy hibás szektor: [link]
Mi okozhat SSD-knél ilyen problémát illetve mennyire normális, hogy ilyen hamar előjön egy hibás szektor?

Tuning miatt volt mostanában néhány kék halál, előfordulhat, hogy emiatt történt?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Korábban hallottam olyat, hogy pl. NCQ-t ki kell kapcsolni mert nem tesz jót, vagy cluster méretet mekkorára érdemes állítani, ilyen dolgokra gondoltam...
Amit írtál tényleg nem bonyolult (nem vagyok sík hülye), csak nem volt még SSD-m és gondoltam esetleg másképp mennek a dolgok, mint HDD-nél. Tudod nem szeretném rögtön tönkretenni nem megfelelő használat miatt, de mindegy olvasgatok a topikban, talán találok valami érdemleges választ...
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
ma sikerült beszereznem egy 40GB-os Kingston SSD-t, mire kell odafigyelni beüzemelés előtt illetve formázásnál? Nem volt még soha SSD-m és eléggé tanácstalan vagyok, elolvastam az első hsz-t, de szerintem tartalmazhatna több infót...

-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
melyik SSD-t érdemes választani az alábbiak közül?
A-DATA 300-series 32GB, 2.5", SATA II:
• read: 150MB/s
• write: 100MB/s
• NAND: MLCPatriot Warp v2 32GB, 2.5", SATA II (PE32GS25SSDR):
• read: 175MB/s
• write: 100MB/s
• NAND: MLC
• Controller: JMicronSamsung 32GB MCBQE32G5MPP-OVA
olvasás: 100 MB/s
írás: 80 MB/s
NAND: SLCA Patriot és az A-DATA 2év garival lenne, a Samu viszont csak próbagaris, mennyire megbízhatóak ezek a drive-ok?

Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Eladó XpertVision GT 1030 Silent 2GB videokártya
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
radi8tor1-nek és fagy53-nak szintén