Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Asztrofotózás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Aktív témák
-
ACE-
addikt
Valaki tud linkelni nekem egy howto-t egy 64GB-os SSD-ről rendszer áttelepítás 128-as SSD-re? Úgy gondoltam hogy a jelenlegi windows megmaradjon, és az új SSD-re átkerüljön.
-
ACE-
addikt
válasz
jim_raynor70 #36738 üzenetére
De a mostani rendszerem is ugyanígy lett telepítve, csak nem húztam le a vinyókat... De mivel az SSD az első vinyó a SATA vezérlőn, ezért arra is rakott a Windows minden rendszerfile-t. Legalábbis használtam már úgy a gépet hogy csak az SSD volt rákötve, kíváncsiságból hogy mennyit nyom a hangerőn a vinyók hangja. Szóval az kizárva. Nem azt mondtam hogy percre pontosan 1 hónap a lefagyási idő. Általában Sleep-elem a gépet, akkor gond nélkül működik, majd néha előfordul, hogy valami miatt (pl. driver install, mint legutóbb) újra kell indítani a gépet, ekkor jön be ez az ablak boot-nál, és talál 1millió hibás kereszthivatkozást az SSD-n. Most legutóbb 15 percig futott az a képernyő, amit linkeltem. Utána szerencsésen újraindult a rendszer, de a múltkor ugyanez volt, akkor nem tudtam újraindítani a windows-t, kék ablakkal meghalt, de volt már olyan is, hogy ugyan elindult a rendszer, de mindenféle hibaüzenetet produkált, hogy nem talál ilyen meg olyan file-t, telepítse újra az alkalmazást. Ezért gondolom hogy valamiféle adatvesztés lehet. De ilyent HDD-nél még sosem tapasztaltam, pedig azt használtam tavaly júniusig...
Az alaplap BIOS, SSD fw a legújabb... -
ACE-
addikt
Az SSD-s gépem azt csinálja havonta, és kezd mar kicsit tele lenni a tököm, hogy egy újra indulás után, azt mondja a windows, hogy szükség van hobajavitasra a merevlemezen, és elkezdi vizsgálni. Ekkor a mellékelt képen látható hibák jelennek meg, asszem kereszthivatkozasok, majd pedig "recovering orphaned file" sorokat irogat. jelenleg már kb. 10 perce, de ha meg is várom, már nem indul el a windows. Biztos az SSD zavar be, mert eddig ilyen nem volt, csak amióta SSD van a gépben. Erositsetek meg, hogy azzal van a gond? és mit mondjak ipon-ban, hogy mi a baja?
-
ACE-
addikt
El vagyok keseredve, megint nem indult el a windows, utana bejott a visszaallito, majd elindult a disk check, de nem ért véget és lefagyott, már nem tudom mit csináljak...
Na most végigfutott a check, nem észlelt hibát, beindult a windows, kiírja kaspersky, hogy az adatbázisok hibásak, meg valami más file jelzett hogy nem tud elindulni mert hibás... most micsináljak? Ipon-ban szerintem kiba**nak ilyen hibával, hogy biztos nem az SSD szar, csak nem kompatibilis, a pöcsöm kivan már ezzel a szarral...
-
ACE-
addikt
-
-
ACE-
addikt
Az enyém csak egy SATA2-es drive, ilyen 100-as:
-
ACE-
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #35272 üzenetére
Ez 100%-ot ír és több mint 1000 nap élettartamot...
-
ACE-
addikt
válasz
Silentfrog #35264 üzenetére
Az a 30 gigás SSD tudja egyáltalán a Trim-et? Vannak tesztek, hogy nem jelentős a gyorsulás, nem eri meg a Trim-et beáldozni emiatt
-
ACE-
addikt
Felraktam, meg frissítettem alaplapi BIOS-t is, az SSD-n a legfrissebb firmware van. Újraindult a gép a driver után, felismerte újra a vinyókat, majd restart, és csont fagyi boot után, reset, majd bebootolt. Hát nem túl atomstabil a rendszer már látom... De az SSDLife még mindig 1 hónap életet mutat... sebaj, még van rá 2.5 év gari...
-
ACE-
addikt
Valami nem jó... Boot-nál eddig a Windows logo képernyő kb. addig jelent meg, amig a 4 kis cucc végigforgott, és már meg is jelent a bejelentkező képernyő, most meg a Windows logo-nál is vár vagy 10 mp-et, aztán bejön egy sötét ablak az egérkurzorral, de az egér még nem mozog, és ott is vár kb. 30 mp-et, és akkor jön be a bejelentkező képernyő, ahol beírom a jelszót és akkor már hamar bejön a desktop, de eddig mindez 4-5 mp volt, most meg majd 1 perc a boot. Pöcsöm kivan, zsírújan van installálva a rendszer... Micsináljak? Ez viszont aggasztó:
-
ACE-
addikt
válasz
spiritex #35249 üzenetére
Na pont ezaz, nekem ez nem volt bekapcsolva, azt hiszem... a korábbi rendszeremnél, és S3 módba (Sleep) váltásnál ha áramszünet volt, ugye bebootolt a gép, és a windóz szólt hogy rosszul lett leállítva a gép, és ellenőrzi a merevlemezt. És azon irtó sok hibát talált. És tegnap pedig már a rendszer sem indult el. Na most a Sleep esetén az áramkimaradás az nagyjából ugyanaz, mintha működés közben van ilyen, ezért aggódni kezdtem, mivel a régi vinyókkal sosem volt ilyen.
Csak akkor a kérdésem az, ha ilyen hibát idézhet elő ez az opció bekapcsolása, mégis milyen előnnyel jár? -
ACE-
addikt
"9. Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban a "Házirendek" fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása."
Ez angolul a "Turn off Windows write-cache buffer flushing on the device"? Ennek bekapcsolva kell lennie? Ez mire jó? Nem árt ez a cuccnak?
-
ACE-
addikt
válasz
Edward1981 #35224 üzenetére
Én megpróbálnám azért azt a gyártói garit, hátha visszaküldöd nekik és küldenek másikat, attól függetlenül hogy lejárt a magyar gari. Elvileg 3 év van rá gyárilag tudtommal...
-
ACE-
addikt
válasz
jim_raynor70 #35209 üzenetére
Bios a legujabb, SSD fw-t még nem is kerestem, de kb. Fél éves a cucc. Az újra húzást megprobalom, de csak USB-rol tudom mert nincs optikaim.
-
ACE-
addikt
Az gondolom már nem normális, hogy sima lekapcsolás után is csinál egy disk ellenőrzést, csomó hibát talál aztán recovery, system restore, elindul, újabb szabályos restart és megint ugyanez? Vigyem vissza? Valami meghalhatott benne?
-
ACE-
addikt
Hali, valaki tud arra megoldást, hogy amikor lelövöm a windózt, de csak sleep-el, Suspend to RAM S3-ba rakja magát, és olyankor ha áramszünet van, akkor az SSD-n mindig van valami hiba, és legutóbb teljesen elszarta a rendszert. Erre létezik valami megoldás, pl. ha azt használom, hogy kiírja vinyóra is kikapcskor az adatokat? Az megoldja? Vagy van valami egyszerűbb? Régebbi sima vinyókkal nem volt ilyen gond, ha esetleg áramszünet volt, a windóz újraindult, max. szólt hogy rosszul lett leállítva, de az SSD-n mindig csinál valami hibát. Rohatt gyorsan boot-ol be, igazából csak a BIOS boot idő zavar nagyon... Ezért szoktam csak SLEEP-be kapcsolni.
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest