Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
storm4
aktív tag
válasz
belashx #47998 üzenetére
Amint látod Nálam 830-as sorozatú van és megmondom őszintén,hogy "nem kímélem" (bár a lapozó fájl és hibefájl ki van kapcsolva,viszont az FF cache nincs átirányítva sehova) és ugye még mindig 100%.
Intruder A 6 kollégának 840 Pro-ja van és esett 1% százalékot a kondíció 100-egynéhány Gb után.
Gondolom garis készülékről van,ha tovább esik gondolom lehet gariztatni -
csucsu21
aktív tag
válasz
Intruder A 6 #47995 üzenetére
szerintem ne törődj vele max ha pl egy héten belül lejebb megy 99 ről szóval fölös vele foglakozni én is ezen filóztam de azóta nem törődöm vele
-
csucsu21
aktív tag
válasz
Intruder A 6 #47992 üzenetére
várj vele én is fel telepítettem az új hd sentinelt az adott napon nem jelezte ki de másnap már nekem is 100%os kondit írt ki
igaz nem tom mért ha jól tom a samsungok 99%ról indulnak
szeritem ez csak amolyan lelki ismeret nyugtatónak jó -
storm4
aktív tag
válasz
Intruder A 6 #47992 üzenetére
Ezek után kíváncsi lennék egy szakértő véleményére,hogy ez az új 840-es sorozat ilyen lesz?
Bár ez a 99%,ha sokáig így marad és nem esik tovább nem lesz vele gond, szerintem. -
storm4
aktív tag
válasz
Intruder A 6 #47990 üzenetére
Próbáld meg a javasolt Sentinellel megnézni,mert nálam is (bár 830-as széria),addig még nem ezzel néztem 99%-nak írta.
Jelenleg 307Gb írásnál tartok és még mindig 100%
innen ezt a béta verziót tedd fel: Hard Disk Sentinel Professional v4.10.7 (ZIP) -
storm4
aktív tag
válasz
Intruder A 6 #47988 üzenetére
Üdv!
Melyik HD Sentinellel nézted?
Mennyi írás után?
Esetleg nézd meg a 4.10.7-es verzióval -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Mennyire normális dolog az hogy 15 óra működés után máris lement 99%-ra a kondíció?
Samsung 840 PRO 128GB-ról van szó.
-
Predator2
addikt
Helló
Van egy SSD a gépemben arról fut jelenleg az Op rendszer. A HDD-re is telepítettem egy ugyan olyan Ultimate verzió
A kérdésem az lenne a számomra felesleges partíciókat elrejthetem ezzel a módszerrel?[link]
Egy 100Mb-os és 2 nem használt az SSD-ről.
Kárt nem okozok vele? Később ha használni akarom akkor rendesen fog menni?
-
Plasticbomb
addikt
Az ssd-k gyorsabban írnak 4k 64threadban általában, vagy csak épp olyan teszteket látok épp? Nekem nincs, csak erre most figyeltem fel.
-
Ice&Lime
veterán
oké, megvan, tényleg a gyári érték írásnál 160.oks.köszi.
-
Jester01
veterán
válasz
Ice&Lime #47977 üzenetére
Mit nézzek rajta, elég hasonló a CDM-hez.
Amúgy ha kicsit visszaolvasol, találsz összehasonlítási alapot. -
Ice&Lime
veterán
mi a baj az írási oldallal?
(a win7 drivere van fent, azzal csináltam a tesztet,,I a hozzá járó driverrel meg nagyon rossz volt az írási része-szinte semmi)
samsung 830 64GBAS SSD msahci-ok
103424 K-ok -
Bodor
veterán
válasz
V.Dave #47972 üzenetére
Amit sokan mondanak,abban van valami...
No és érzésre gyorsabb az új? Mennyivel, ha ki lehet pontosan fejezni, Ugyanaz az átklónozott rendszer van a 840-esen, mint a Vertex2-őn volt, vagy friss rendszer van rajta?
Ha friss van rajta, akkor azt mínuszold le a gyorsaság érzésből... -
V.Dave
senior tag
Sikerült! Sata II-n volt csak mert a régi SSD csak annyi tudott
Most kicsit megugrott hála istennek már azt hittem valami baj van a gépemmel megint.ÚJ:Samsung 840 120gb basic
Régi: OCZ vertex 2 120gb
Kétezer forint ráfizetéssel cseréltem le a jó öreg vertex-et ráadásul újra. Ha az írást nem nézzük szerintem megérte a csere
Köszönöm emberek a tanácsokat igazán hasznosak voltak
Szerk: letiltottam az agresszív sata izét is bár nemtudom mit csinál de rosszabb nem lett tőle
-
válasz
V.Dave #47964 üzenetére
Az eredményeid SATA2-es sebességek. Az lehet, hogy nem a Marvell-re kötötted, de biztosan nem a sötétkék portok egyikén figyel az SSD?
(Azok sata2-es Intel portok, úgy érthető lenne az eredmény...)
UI: Ha véletlenül lenne olyan opció a BIOS-ban, hogy aggressive link power management, akkor azt tiltsd le.
-
V.Dave
senior tag
köszi bár most olvastam először ezt az írást amit linkeltél de mindent úgy csináltam benne ahogy le volt írva! Viszont a második amit linkeltél ha jól sejtem ugyanaz az SSD-ről van szó az olvasás mégis lazán fele annyi nálam
AHCI módban telepítettem, sata 3-as kábel van feldugva a nem marvell vezérlőre, van szabad hely, csak az Etron usb driver nincs fennt a gépen.
-
h_eduka
tag
ADATA 2.5" SATA 6Gb/S 500 Series S511 60GB-os SSD
egy ilyen sac/kb mennyit ér ma a piacon használtan?
-
Bodor
veterán
válasz
V.Dave #47961 üzenetére
Esetleg segítség lehet!
Itt a topikban is van róla tapasztalat.
-
PonPon
senior tag
Windows 8 alatt telepítés után hogy tudok IDE-ről AHCI-re váltani?
amiket a neten találtam az nem működik:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\
Locate the Error Control entry which should have a value of 3. Right-click on the entry name, select Modify, change the value from 3 to 0 and click OK.
Open the StartOverride folder and locate an entry named 0 with a value of 3. Change the value to 0 by following the procedure in step 5.ezek után ugyanúgy kifagy boot közben
-
Bodor
veterán
válasz
Valdez #47952 üzenetére
Felesleges, csak lassítaná az internetezést...
Windows 7 és 8 SSD-vel! Hogyan is? -
Valdez
őstag
Sok internetezés miatt érdemes ssd-ről áttenni a böngésző cache-t hdd-ra?
-
Formaster
addikt
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Mostanában elég sokat dolgozom Vmware alapú virtuális gépekkel. Az lenne a kérdésem, hogy a virtualizáció mennyire csökkenti az ssd élettartamát?
Köszi
-
kerekfej
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #47946 üzenetére
Ez megfelel?
-
-
Bodor
veterán
válasz
Formaster #47944 üzenetére
Szerintem meg újabb, modernebb alaplappal nem az SSD gyorsul, hanem minden, tehát az egész rendszer.
Az általad tapasztalt gyorsaságot nem csak az SSD-nek köszönheted, hanem az új alaplapban rejtőző modernebb technikának, ami az egész rendszer használatára kihat.
Beállításokról meg annyit, hogy egy csillivilli új lapban ha nem jól van alignálva az SSD ( ugye ez is beállítás), vagy nincs TRIM, akkor hiába olyan új az az alaplap, mégis lassabb lesz az SSD, és a rendszer is.Az én tapasztalatom meg az, hogy mindegy, hogy hozza e az SSD a ráírt eredményeket, azok csak tesztadatok, szekvenciális értékek, amiket úgysem használ ki szinte senki.
No meg ez: LINKVertex 2 -es SSD-nél a lap: [link]
Nálam meg: [link]
Szóval sok különbséget nem éreztem ,amit igen, az is a gyorsabb processzornak ( 4 mag) , és magának az alaplapnak volt köszönhető, de a lemezműveletekkel összefüggő feladatoknál, mint írtam is nem tapasztaltam különbséget.
Mindig is mondom, hogy a gyors elérési idő, és a 4K eredmények számítanak csak igazán, és ez majd minden SSD-nél, és majd minden alaplapban ugyanaz, ezért ugyanazt is érezni. -
Formaster
addikt
Ha nem igy lenne, akkor ugyanolyan beàllitàsok mellett, minden ssd hoznà a rà irt eredményeket. De nem véletlen tünteti fel sok gyàrto a honlapjàn, hogy ebben és ebben az alaplapban mérték a maximum sebességet, mert szeretnék elkerülni az esetleges pereskedéseket. Ahàny féle alaplap, annyi féle sebesség ugyanolyan ssd-t tekintve. De ezt màr itt is szàzszor kitàrgyaltàk. Ez nem beàllitàsfüggö, de némileg azzal is javithato, az azonban tényleg nem hoz érezhetö javulàst a mindennapi hasznàlat soràn.
-
Formaster
addikt
Tapasztalatbol mondom és magasrol nem érdekelnek a teszteredmények. H51 alaplaprol vàltottam p7p55d premiumra és kifejezetten érezhetö volt a vàltozàs a mindennapi hasznàlat alatt.
Valamint alapbol bizonyos vezérlök nem hajlandok normàlisan együttmüködni bizonyos chipsetekkel. Ez szakmailag vitathatatlan tény.
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin #47274 üzenetére
Jelentem 268 óra alatt 241 GB adatot íram a 830-as 64GB-os SSD-re..
Érdekes, hogy az első 5 nap alatt tettem rá 200 GB-ot, azóta viszont eltelt 13 nap, és ezalatt csak ~35GB-ot írtam rá, pedig keményen használom, még a WoW is arról megy.
Ez biztos a windows és az egyéb dolgok telepítése miatt történhetett.
Tehát normál használattal 2,7 GB-ot írok rá naponta. Jó sokáig élni fog így a drágaszágom remélhetően -
Kronos3000
senior tag
válasz
eladohardver #47933 üzenetére
köszi...
-
Willie
őstag
válasz
eladohardver #47933 üzenetére
eladohardver & kerekfej: Köszönöm mindkettőtöknek!
Azt hiszem, hogy maradok a már jól bevált Samsung 830-nál.
-
kerekfej
őstag
válasz
Willie #47931 üzenetére
Crucial M4 az Marvell vezérlős. Létezik belőle 9.5 és 7mm-es változat is. Nagyon ajánlott hozzá felrakni a legújabb FW-t, mert az egyel régebbivel nem volt minden rendben.
Jelenlegi:
Crucial m4 2.5-inch (7mm & 9.5mm) SSD 040H Firmware 12/04/2012 -
eladohardver
őstag
válasz
Willie #47931 üzenetére
Dede! Menni fog a Trim, a windows saját ahci driverjével... csak annyi, hogy ne telepítsd a marvell drivert.... 500 körül kéne lenni a szekvenciális olvasásnak... gyári szerint, helyette 300 valamennyin van...
Mondjuk ez sokadlagos számomra...
lényeg, hogy hasít a win... az adatok programok külsőn vannak... raid-en az meg nekem bőven elég gyors.
Kronos3000: Crystal diskel hasonlót értem el (szekvinciális írás-olvasás) sata2 n a 64 gb ossal...
-
Kronos3000
senior tag
erre? VALAKI....?
-
Willie
őstag
válasz
eladohardver #47930 üzenetére
Köszi!
De azért ezek az értékek sem annyira rosszak, nem? A TRIM sehogyan sem fog menni, annyi biztos a hozzászólásod alapján. Szóval inkább olyan vezérlővel szerelt SSD-t kellene vennem, amit szeretnek az alaplapi vezérlők, mint pl. a Samsung 830. Úgy gondolom, hogy a SandForce-os vezérlésűeket érdemes elfelejtenem. A Crucial M4 milyen vezérlős?
-
eladohardver
őstag
válasz
Willie #47925 üzenetére
Nem fogja el érni a gyári értékeket, nagy valószínűséggel... Nem rég dobtam fel 64GB os-ról Crystal Disk testet...
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Adott egy GA-P55A-UD3 típusú alaplap, amin 2 db Marvell 9128 SATA3 port van.
Én egy SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128B/WW SSD-t néztem ki, még ameddig kapható.Elég régi ez a Marvell 9128 vezérlő, szerintetek hogy fog működni a fent említett Samsung SSD?
Előre is köszönöm a válaszotokat.
Üdv.
-
javorszky
tag
Köszönöm !!!
-
válasz
javorszky #47912 üzenetére
Nem kell vele foglalkozni, egyszerűen nem jól kezeli a meghajtót, teljesen fals infókat ír ki (128 fokos lenne az SSD-d?
(a Force 3 -as széria nem is ad vissza hőmérséklet infót)
Az a lényeg, amit a Hard Disk Sentinel kijelez, ott meg minden a legnagyobb rendben van.
-
Anfänger
őstag
Hi!
Nekem is 100 %-osra mutatja az OCZ Vertex 2-öt 16,56 TB írás és 252 nap használat után.
Biztosan el lesz még egy jó darabig,- (pedig pár ember ócsárolja a Vertex-eket)- de hamarosan lesz egy másik is,mert ezt kinöttem.De az elöre láthatóan egy M4-es crucial lesz.
Ez megmarad progiknak,a másik meg OS-nek és játékoknak. -
Plasticbomb
addikt
válasz
javorszky #47912 üzenetére
Szerintem azért nem írnak, mert val egyértelmű, hogy ha az általuk legtutibbnak ismert program, ami szerintem is igen helyes, azt mondja, hogy minden okés, akkor egy ilyen vacak ashampoo hdd cucc labdába sem rúghat. Főleg, mivel én sem értem, miért is adszrá, ha van HDS a gépeden...
-
andrasko
senior tag
Én is próbáltam a Mozillával is... a net miatt nem írtam.
Gondolom a net a szűk keresztmetszet.
- egyrészt klikk-eléskor hitelesítés, stb... a szerverek elérési idején múlik...
- másrészt a sebesség. (20Mb/s -os netem van, az valójában 2,5MB/s)
/szemben az ssd-d legalacsonyabb 20MB/s-os, a ramdisk-ed 1000MB/s-os értékeivel/
/illetve szemben a processzorom legalacsonyabb 28000MB/s-os értékével/ >link<
Szerintem ez lehet a magyarázata.
Egyébként mind SSD-n, mind RamDisk-en villámgyorsak a net-es oldalak.Gratula a RamDisk értékekhez, főleg úgy, hogy 1600Mhz-es.
Én is hasonló értékeket kaptam, de picivel alacsonyabbakat.
Igaz, nálam eltérő volt a szoftver környezetben: W7x64 illetve CDM: All 0x00, 0Fill. -
kerekfej
őstag
válasz
fenergie84 #47911 üzenetére
Elképzelhető, hogy az SSD megadta magát. De pontos modell típusokat nem írtál.
-
javorszky
tag
Megköszönném ha valaki szánna azén kérdésemre is egy percet.
Az Ashampo Hdd Control-nak tulajdonítsak jelentőséget ????
KÉP -
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősöm felhívott tegnap, h vett egy OCZ (nem tudom melyik típust) ssd-t és problémába ütközött op telepítés közben. Az win7 telepítő elért odáig, h újraindítsa a gépet, de ezt követően a gép nem ismerte fel az SSD-t biosban sem...
Többször is próbálkozott újraindítással de semmi, egyébként valami X58 lapja van, telepítés előtt átállította AHCI módra a vezérlőd.
Így látatlanban tudtok valami tippet mondani, h mi lehet a probléma? -
Bodor
veterán
válasz
andrasko #47908 üzenetére
Kipróbáltam... SSD-re és a RAMdisk-re telepített office, ps üres megnyitásakor érezhető különbséget nem tapasztaltam.
Nekem a Firefox van ramdisken ( profil is) és én sem tapasztaltam azt a hú de nagy gyorsaságot, pedig a 4K adatok is többszöröse az SSD-nak, szóval nem értem.
Vajon mi a szűk keresztmetszet ebben az esetben? A net sávszélesség vagy a processzor? -
andrasko
senior tag
válasz
kerekfej #47907 üzenetére
aha, gondolhattam vón'...
Amit én jelenleg használok: ASRock XFast RAM... (kényelmes és gyors) nem tudtam, hogy mire jó a "Backup XFast RAM" opció!Csináltam RAMdisk fajtákra 1-2 sebesség tesztet...
A leglasabb a DataRam, gyorsabb az ASRock XFast és a Softperfect.
A Softperfect gyorsabbnak tűnik ugyan, de a 4K-ban az ASRock XFast a gyorsabb. Illetve kényelmes aktiválni a "ráírányítást". -
kerekfej
őstag
-
andrasko
senior tag
(#47604) Bodor:
Milyen sebességű RAM-okkal csináltad a tesztet?(#47608) radi8tor1:
Kipróbáltam... SSD-re és a RAMdisk-re telepített office, ps üres megnyitásakor érezhető különbséget nem tapasztaltam.
Igaz... nem 60-80-100MB-os xls-sel és nem több 100MB-os/akár GB-os psd-vel próbáltam.
Viszont a kérdésem:
A RAMdisk-re telepített progik az újraindítás után törlődtek!
Hogy "konzerválhatom" a RAMdisk-re őket? -
nemtabo
aktív tag
válasz
Blackhole13 #47901 üzenetére
Nekem azonnal ez a volt a gondom, de csak akkor, amikor egy bizonyos hdd volt mellette a gépben, amiről kiderült, hogy éppen haldoklik.
-
kerekfej
őstag
-
Bodor
veterán
válasz
Blackhole13 #47901 üzenetére
Windows topikban van a helye a kérdésednek .
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Vettem egy samsung 830 128gb ssd-t, 1 hsz. szerint beállítottam mindent. de két nap múltán windows boot és kikapcsolási ideje valami szörnyen magas lett.
Van tippetek, hogy ezt mi okozhatja?
Crystaldiskmarkot futtatva kb ugyanolyan eredményeket kapok.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest