- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
Frenk
aktív tag
A Samsung 830 64GB-os SSD-t sikeresen beüzemeltem, tesztet már fentebb közöltem.
Nagyon jó kis "szerkezet", szupergyors.Lenne egy kérdésem melyhez segítséget szeretnék kérni.
A Samsung Magician Software autómatikusan indul a rendszerrel viszont így az USB-s eszközök leválsztását nem lehet végrehajtani, a következő üzenet jelenik meg:Amikor leállítom a Magician-t az USB-ről a leválasztás hibamentes.
A Magician Software-t " ki lehet kapcsolni vagy nem ajánlott és futtatni kell a rendszerrel?
Esetleg másnál is előfordul/t ilyen probléma? -
Balage76
senior tag
válasz
kenyerr #46194 üzenetére
Attól függ mennyi idő újratelepíteni és belakni a windowsod, hogyan vannak feltelepítve a driverek. Fire-nak van egy nagyon jó telepítési leírása, ha aszerint vannak fent a drivereid, akkor a klónozással gyorsabban végzel, ha nem, akkor érdemesebb (aszerint az útmutató szerint) újratelepíteni.
Én a helyedben elsőre megpróbálnám a klónozást, ha minden ok, akkor maradhat, ha nem akkor még mindíg újratelepítheted. -
Bodor
veterán
válasz
kenyerr #46194 üzenetére
+1 szavazat az új telepítésre.
Ha most mégsem szeretnéd, akkor klónozáshoz a Macrium Reflect Free programot ajánlom.
magyar nyelvű leírás -
DeFranco
nagyúr
-
kenyerr
tag
Gyorskérdés:
HDD-n : Nem régi win7 64bit, viszont azért jópár program már fent van (szinte teljesen belakva).
Most veszek egy 830 128gb-ot, és azon gondolkodom, hogy klónozzam-e a mostani rendszert.
Mi a tisztább,gyorsabb, kényelmesebb, biztonságosabb -> az újratelepítés, vagy a klónozás?
Szóval végülis melyik "nyer" a kettő közül?szerk: #46195 Oké, sejtettem, hogy végülis az újrarakás marad
-
fgordon
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #46177 üzenetére
Fire/SOUL/CD: A TRIM magától nem "tevékenykedik", csak ha törölsz egy állományt. Ebből kifolyólag belátható, hogy értelmetlen ebből a szempontból a kérdés, hisz nehezen elképzelhető, hogy W7 alól az XP rendszerpartícióját írod és törlöd, illetve XP alatt meg hiába törölsz, TRIM nem dolgozik.
Hát nem részleteztem, de akkor most megteszem.
Szerintem nem értelmetlen, hiszen 3 partícióm lesz:/sda Win XP NTFS
/sdb Win 7 NTFS
/sdc adatok NTFS
/tmp RAMDISK 800 MByte FAT32Tehát FŐKÉNT az "adatok" partíciót fogja írni az XP, mert oda mentek/onnan futtatok kb mindent, a temp pedig a RAMDISK-en lesz, hiszen XP 3 GB-ot lát nekem, és ennyiből tudok az felett RAMDISK-et csinálni.
Ahogy a Win 7 is az "adatok"-ra fog írni... -
lakisoft
veterán
Van értelme a RAmdisk szoftverrel kinlódni az SSD helyett?
-
DeFranco
nagyúr
- nem lesz szükséges, a legfrissebbel kapod ha minden igaz
- én otthagynám azt a 100MB-os partíciót, de ha gondolod 4. pont
- az jó lesz, persze, elég, én még manuálisan is hagyok egy keveset, legalább a win sem vinnyog
- hibernálás OK, defragot kikapcsolja a win, de ellenőrizd azért
- én hagynám alapon, a hibát onnan látod, hogy egy program nem működik, vagy kidob. 8GB mellett azonban ennek kicsi az esélye, ott azért már ki lehet lőni, ha valaminek nem kell mindenáron
- az indexelést én sem igazán tudom, vissza is kapcsoltam, elvileg generál valami minimális írást, de ez elhanyagolható. A rendszervisszaállítást én nem kapcsolnám ki, volt már, hogy életet mentett.
- tempeket ne pakold át, semmi szükség rá, csak lassítod vele a gépet
- felesleges, mert enélkül is bazigyors a gép, és van egy közepesen jelentős írásmennyisége. maradhat éppen, de én ezt kikapcsolom, bízva abban, hogy a magician nem mond hülyeséget. elég kevés dolgot kér, azt nyilván nem véletlenül
- ezeket hagyd alapon, a cache áthelyezésétől lassul a netezés, a többi pedig hibát okozhat -
harry
veterán
Sziasztok, ma szerzek be egy Samsung 830, 64GB-os SSD-t, olvasgattam az ezzel járó egyéb mindenféle beállításokkal kapcsolatban, de több helyen ellentmondásra jutottam, illetve lenne is pár kérdésem, ezekben kérnék segítséget.
- FW frissítés szükséges, vagy jó a gyári?
- Win7 64bit kerül majd fel, de nekem nem kell a 100MB-os partíció, ezt úgy tervezem megoldani, hogy live linux alól előre felpartícionálom, valószínűleg egy partíciót alakítok ki. Ennek a kezdete, az igazítás szempontjából, megfelelő ha 1MB-ra állítom?
- Van ez a Samsung Magician progi, ezzel megfelelő, ha félrerakok ~6GB szabad területet? Vagy amennyit javasol. Akkor a maradékra mehet adat teljesen, igaz?
- Tervezem kikapcsolni: hibernálás, ütemezett defrag
- Lapozófájl szerintem marad, de vagy csak dísznek (~1GB, 8GB ram mellé), vagy átrakom másik meghajtóra. Ha kikapcsolom, miből látszik, hogy gond van, és kéne az neki? Kétlem, hogy kifutna 8 giga ramból, de gondolom lehet más nyavalyája is.
- Indexelést nem tudom, miért jó kikapcsolni...? Rendszervisszaállítást még szerintem sosem használtam, ezen is gondolkodom.
- Mindenféle temp dolgokat lehetne máshova rakni, ami végül is egyszeri beállítás, aztán nincs vele gond (pl. win-ben, meg elsődleges böngészőben), de nem tudom, mennyire fontos, de talán megejtem.
- "Prefetch és SuperFetch kikapcsolása" -> ez mire jó? Mármint maga a szolgáltatás. Ezt érdemes kilőni?
- Meg volt itt még egy cache-es házirend, meg valami elérési idő naplózása.Meg persze csekkolnám, hogy jó-e az adott ahci driver, várt sebességértékek megvannak-e, TRIM működik-e.
Nagyjából talán ennyi. -
04ahgy
nagyúr
válasz
És mi van akkor, ha az XP-s használat alatti dolgok után nem volt TRIM? Pár cella írása kissé lassabb lesz. Lehet, hogy soha észre sem veszi, mert ugye elvileg nagyjából egyenletes az elosztás a wear leveling algoritmus miatt.
HGyu
-
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy a Windows 7 miért kapcsolja ki a valósidejű teljesítménymérést, amikor egy USB kulcsot vagy valamilyen USB-s tárolót csatlakoztatok a rendszerhez? A Hard Disk Sentinel ennek segítségével méri, hogy pillanatnyilag milyen sebességgel ír és olvas a lemez. Ennek a segítségével tudom leellenőrizni azt is, hogy mekkora mennyiségű írás történt eddig a lemezen (nem minden SSD-nek van olyan SMART attributuma, amely méri az írás és olvasás mennyiséget).
Ezzel a módszerrel visszatudom kapcsolni, de ilyenkor mindig újra kell indítani a rendszert. -
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #46180 üzenetére
Mert a másik topikban is felmerült a kérdés, és én így okoskodtam.
-
vlevi
nagyúr
válasz
worxland #46179 üzenetére
Most olvastam az Intel új SSD-jéről. Igaz, az vállalati szegmensbe szánt szerkezet, de petabájtokról van szó.
"A jelek szerint a kíméletlen, folyamatos nyüstölést is jól fogják bírni, az Intel szerint ha minden nap kapacitásuk tízszerese kerül felírásra, akkor legalább 5 évig garantáltan problémamentesen üzemelnek majd; ez a 800 GB-os modell esetében 14,6 petabájtot jelent."
peta=1000tera., tehát 14600TB
Tegyük hozzá, 800 gigás modellről van szó, egy 100Gigás ennek fajlagosan csak a nyolcadát viseli el.Amúgy ezt én is saccperkábé így számoltam, sokkal kevésbé tudományos alapon csak egyszerű matekolással. (Ha mondjuk utánaszámolok, akkor ez nekem is valahol 400TB köré jön ki a 128*3000)
Ha a 128G-s meghajtómat minden nap teleírom, és egy NAND cella kb 3000 írást visel el károsodás nélkül (ennyiről van szó állítólag), akkor egy nagyon áltudományos számítással 3000 napig bírja a szerkezet, ami kb 9 év. De ha csak félig írom tele, akkor már 18 évet kihúzok vele. Namármost, hol van már ma, 2012-ben az a gép, amit 9 éve, 2003-ban vettem? Vagy, az 1994-es kiadású 386SX-es konfigom??? -
-
worxland
addikt
-
Bodor
veterán
válasz
Az SSD vezérlője nem fér hozzá az XP-s partícióhoz?
-
válasz
fgordon #46175 üzenetére
A TRIM magától nem "tevékenykedik", csak ha törölsz egy állományt. Ebből kifolyólag belátható, hogy értelmetlen ebből a szempontból a kérdés, hisz nehezen elképzelhető, hogy W7 alól az XP rendszerpartícióját írod és törlöd, illetve XP alatt meg hiába törölsz, TRIM nem dolgozik.
Marad a GC(ami TRIM-szerű karbantartást végez, csak lassabban, nem olyan hatékonysággal és lényegesen nagyobb írást generálva(mert a teljes lapot tudja csak karbantartani), de az meg OS-től független. Ha erős igénybevételnek teszed ki az SSD-t(sokat írsz majd törölsz), akkor W7-t használj és az alatt virtuális gépen futtasd az XP-t (Nálam is így van, Delphi 7 miatt kell az XP, ha ennek a fejlesztőkörnyezetnek megfelel a virtuális gép, akkor sok minden másnak is, kivéve tényleg csak nagyon régi vagy speciális progiknak/hardvereknek nem) -
Balage76
senior tag
válasz
fgordon #46175 üzenetére
A Win7 alatt tökéletesen működik majd a TRIM, mert ez driver függő. Az XP alatt pedig az SSD saját garbage collection-je megy, ami kevésbé hatékony.
Olyan ez, mintha egy darab papírra két kézzel írnál és két kézzel radíroznál, de az egyik kezedben durvább radir van a másikban finomabb. A papír teljes felületére tudsz írni mindkét kézzel és radírozni is tudsz mindkét kézzel, de a bal kezedben lévő ceruzát (XP) csak a bal kezedben lévő durvább radír törli, míg a jobbkéz ceruzáját a pihe-puha radír is viszi. Előfordulhat az is, hogy ugyanoda a balkezeddel írsz, majd a durva radírral törlöd, másnap a jobbkézzel írsz, majd a puha radírral törlöd.
Szerintem.
-
fgordon
senior tag
Sziasztok, remélem jó topic-ba írok: MULTIBOOT: Win7 + XP = ?!
Mi történik, ha például egy Samsung 830-as SSD-n van multiboot: Általában Win7, de néha XP-t használok. Ha XP használat után újra Win7 használat jön, mi fog történni, a TRIM az XP-s használat után is fog tevékenykedni a Win7-ben magától, vagy mivel nem a Win7 alatt történik az adatok írása, így az onnantól "bukta" az a rész a TRIM-elés szempontjából ?
Eleve úgy tervezem, hogy csak a 70%-át fogom használni, particionálni az SSD-nek, 90 GB-ot.Tud erről valaki pontos infót, vagy angolul érdemi információt linkelni?
Köszi előre is! -
FLATRONW
őstag
Egy jó tanács mindenkinek aki Chrome böngészőt használ, frissítéskor megmaradnak a böngésző előző verziói is. Ezek törlésével 1-2 GB helyett lehet felszabadítani. Egy SSD esetében ez nem elhanyagolható mennyiség.
-
vlevi
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #46150 üzenetére
Az valami apró, netbookba valami szerkezet lehet. Helyette én ezt javaslom :
-
DeFranco
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #46169 üzenetére
Ha jó, akkor meg ne fosozd. Suttyó paraszt dolog.
-
adidas4death
aktív tag
válasz
DeFranco #46165 üzenetére
szóval akkor nem érdemes latiltogatni, kikapcsolgatni dolgokat?
1.hsz-ben olvastam amiket érdemes kikapcsolni (bár azt OCZ-re irja a kolléga)Meg mintha ilyet olvastam volna bár ebben nem vagyok 100%-ig biztos: hogy laptopnál a hibernálást ki kéne kapcsolni?
CoolBoy323: húzd újra a windowst, veszteni valód nincs vele meg egész hamar megvan.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
DeFranco #46168 üzenetére
a winfost? mert az office-t 3x telepítettem már fel
nem fos, jó az
csak így jobban hangzik XD nekem megfelel... a linux nem nekem való...
szerk:
most azért nem húzom újra, mert nincs helyem hova kimentegetni a játék mentéseket... jövő héten veszek egy HDDt most már tényleg(régit eladtam, most egy 500asom van, de az 99%ig tele
)
na majd jövőhéten, ha lesz időm... szegény kis SSD megint kap majd akkor +50GBot legalább :/ -
DeFranco
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #46167 üzenetére
Ez biztos nem SSD hiba. Vagy menj be a win7 topicba vele, vagy telepítsd újra. Én újratelepíteném.
#46169: ha fos, tegyél fel linuxot. Mit bánom én.
-
CoolBoy323
nagyúr
automatikusra állítva a lapozófájl (van az SSD és a HDDn is)
DE a probléma még mindig fenn áll
-
válasz
adidas4death #46164 üzenetére
"Ezt akartam már én is kérdezni, hogy körülbelül mennyi az élettartama pl. annak a 128GB-os 830-as samunak amit ajánlottál te is a másik topicban. "
Fogalmazzunk úgy, hogy a hétmérföldes csizmából is elkopik több garnitúra és a hamuba sült pogácsagyárnak is jó vevője leszel, mire elkopik.(csak a chipset gyártó koboldokkal kell vigyázni, az egy rafinált banda) -
DeFranco
nagyúr
válasz
adidas4death #46164 üzenetére
Úgy hozzávetőlegesen 300-400 TB írást bír. Ez napi átlag 10 GB-al számolva (ami sok, kb. a fele a reális) úgy 84 évig.
sacc/kb
Ha halálba szivatod magad és letiltasz mindent amitől rendesen működik a géped (lapozófile, temp, gyorsítótár, indexelés, anáymtyúkja) akkor ezt feltornázhatod 124 évre is. Cserébe szívsz, és előbb-utóbb úgy is megunod.
-
adidas4death
aktív tag
válasz
DeFranco #46163 üzenetére
Ezt akartam már én is kérdezni, hogy körülbelül mennyi az élettartama pl. annak a 128GB-os 830-as samunak amit ajánlottál te is a másik topicban.
Teszem azt ha csak rendszer van rajta meg pár apróbb alapprogram + 1 max 2 game.
(letöltés meg ami csak lehet átirányitva egy másik vinyóra) -
DeFranco
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #46162 üzenetére
Tudod te mennyi írást bír egy SSD?
Egyébként automatikus.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #46160 üzenetére
Kapcsold vissza. Az a szentírás még akkor született, amikor mindenki maga alá pánikolt, hogy hú, nem szabad írni az SSD-re mert úristen elroncsa, de aztán már jó párszor kiszámoltuk hogy nem roncsa.
Lehet nem ez a gond, de a wines programok szeretnek építeni a tempre és a lapozófilera. Én már kevesebbért is telepítettem újra gépet, lehet neked sem ártana megfontolni. Pontosan az ilyen dolgok miatt haragszom egyre jobban a "szentírásra".
-
DeFranco
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #46158 üzenetére
Miért nem?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #46153 üzenetére
Hülyeség.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
PumpkinSeed #46154 üzenetére
Köszönjük az infót
-
torma1981
veterán
válasz
PumpkinSeed #46150 üzenetére
Itt duruzsol nálam.
(#46154) PumpkinSeed: Na gondolom neki sem volt gond a pénz.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #46149 üzenetére
Ez is lehet gond... de ezt már írtam kb. egy hete.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
CoolBoy323 #46149 üzenetére
A 3,2 terrás 6 millió forintos SSD-ről halott már valaki?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #46147 üzenetére
Lapozófileod van? Hozzányúltál valamikor is? SSD-n van?
-
CoolBoy323
nagyúr
A problémám még mindig fenn áll!
A Microsoft FixIt sem segített, mert nincs ilyen problémakör
-
tikhunter
tag
Köszönöm. Akkor felhagyok az értelmetlen keresgélésekkel.
-
soultrapp
senior tag
a satakábel csak pirosban van?
Mert most találtam itthon kábelt az sárga és az van ráírva,hogy Serial Ata.
gondolom akkor ez is Sata kábel.
Jól gondolom? -
-
tikhunter
tag
Üdv. Szeretném kérni a tanácsotokat, megvalósítás ügyében.
A tervem ,hogy a mostani "öregecske" konfigot meggyorsítom egy SSD-vel, ami majd olyan fél év múlva át fog kerülni az új laptopomba( próbálok előregondolkodokni).
Jelenlegi konfigba +súlyos tízezreket nem akarok beleölni, viszont egy 5K-t még ráfordítanék egy kicsivel gyorsabb működésre.
A gondom, hogy a 939-es foglalatos alaplapomon csak Sata1 es port van.
Ha ezt lecserélném egy a vége felé kiadott 939-es alaplapra amin már Sata2 is van, azzal már lehetne valamit nyerni.
Viszont a Sata2 vel ellátott alaplapok (nforce4 es chipset) még nem ismeri az AHCI-t max a hot-swap et lehet rájuk erőltetni.
Létezik ASROCK ból "939Dual-SATA2" típus aminek a JMB360-es SATA2 controllere már ismeri az AHCI-t viszont utánaolvasva win7- hez nem nagyon van hozzá driver.Vagy hagyjam a fenébe, és vegyek valami bővítő kártyát ami vezérli majd a Sata portokat?
Ti hogyan oldanátok meg? -
anjani182
őstag
Üdv!
SSD tulaj lettem én is, nagyjából optimalizáltam is. Windowst frissítettem, tegnap is és ma is. De ahogy láttam lezabált még 3 gigát valami a mai nap folyamán. Teljesen olyan, mintha 5-8 gigát megenne valami, amit nem látok...
Igen, 500-as HDD-nél nem volt feltűnő, de 64GB SSD-nél sajnos az...
Már mindent töröltem amit "szabad", kikapcsoltam amiket kell....(Ccleaner, Rendszerkarbantartó, Temp fileok stb. törlése megtörtént).
Valami ötlet még esetleg?
-
Malanrion
tag
HD Sentinelben a S.M.A.R.T-nál azt írja ki a Raw Read Error Rate-nél, hogy küszöb:50 érték:120 legrosszabb: 120 státusz ok. de alul az ábrán van tegnapi napra 4 milliós szám, a mai napra 9 milliós, és most ugrott vissza 0-ra. ez gond, mitől lehet?
-
Bodor
veterán
válasz
haddent #46125 üzenetére
Jól érzi az magát, ne aggódj!
1. Ugye AHCI-ban telepítettél ( de ez sem feltétel)
2. Alignálás legyen rendben
3. Automatikus töredezettségmentesítés legyen letiltva.
4.Ellenőrizni, hogy megy-e a TRIM
5.10 % szabad helyet hagyni az SSD-n.
Részletesebben
Ezek a fontosak talán, a többi nem. -
haddent
addikt
üdv
be tudná nekem linkelni vki, hogy mit kell kikapcsolgatni, hogy az ssd jól érezze magát, sokáig éljen egészségesen?Samsung 830 ról van szó konkrétan
-
apro
senior tag
válasz
CoolBoy323 #46119 üzenetére
hali
Elég sok mindent, Ez a progi a Win saját hibajavítás,súgó ja ajánlja fel bizonyos win hibák nál,Magyar nyelvű,hivatalos progi,Nekem segített volt valami gondom az Office-vel azt hiszem feltettem a 2010-es Próbát ,utána vissza akartam tenni a 2007-et, amit most is használok, és már nem emlékszem miket irkált de nem akart elindulni az office, ezt a profit feltelepítettem és szépen sorjában le írja hiba esetén miket javít ki,Azért merem ajánlani mert nekem már segített.
hali
Ui:egy próbát megér elrontani biztos nem fogja.
Itt a link http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/microsoft_fix_it.html -
vlevi
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #46117 üzenetére
Ha indítasz egy windows intéző ablakot, és a címsorba beírod, hogy %TEMP% , akkor mit csinál? Odamegy a temp könyvtárba?
-
apro
senior tag
válasz
CoolBoy323 #46117 üzenetére
hali
Ezzel a grogival kísérleteztél már hát ha segít."MicrosoftFixit.wu.RNP.3127117942434465.1.1.Run"
hali -
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Még mindig nem tudok OFFICE-t használni!!
Word megnyitásakor ezt dobja: A munkafájlt nem lehet létrehozni. Ellenőrizze a TEMP rendszerváltozót.
De van TEMP, és TMP mappám, az E meghajtómon... már áttettem, hátha ez a baja, de semmi javulás...
-
Így már más, de pár kiegészítés
"de ha a létrehozza a tálépítő akkor oda helyezi a Win.az indító filé-t,"
Ez igaz."és ha próbálod eltávolítani nem is engedi."
Ez nem igaz."legjobb dolog mikor nem lát ja a Win és kész."
Minden látja, mert az egy elsődleges partíció, csak a W7 rejti el úgy, hogy nem ad neki betűjelet.
Ettől függetlenül akár utólag is eltávolítható (Ha esetleg érdekel, hogy hogyan, Logout-omban lévő telepítési segédlet végén ott a módszer. Persze senkit nem buzdítok rá, hogy most azonnal távolítsa el, mert mint írtam, jó helyen van ahol van, pusztán csak érdekességképpen, hogy el lehet) -
apro
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #46113 üzenetére
hali
Teljesen igazad van nem jól fejeztem ki magam nem 'Kell",de ha a létrehozza a tálépítő akkor oda helyezi a Win.az indító filé-t,és ha próbálod eltávolítani nem is engedi.(legjobb dolog mikor nem lát ja a Win és kész.
Nem?
hali -
-
sz.j
nagyúr
válasz
Lokids #46104 üzenetére
"...mi ez a +100-as partíció? Nekem ilyen partícióm nincs."
Az elég nagy baj ..., ezek szerint a win7 telepítésénél a fomázást kihagytad, és ha a telepítéskor nem volt ilyened akkor nyilván nem is tudtad a 100MB-os "Rendszer számára fenntartott" partíciót átklónozni.
Persze az is lehet, hogy meg van csak Te nem tudsz róla ..., írd be a keresőbe hogy "Partíciók formázása és létrehozása ...." és a megjelenő ablakban le tudod ellenőrizni a meglétét/hiányát.Valami olyasmit kell látnod mint ennek az oldalnak az alján látsz.
-
apro
senior tag
válasz
Lokids #46104 üzenetére
Hali
Valamit nem értek.Először is amikor betetted az SSD- Gondolom télpités vagy klónozás előtt a Win telepítő lemezzel nem formáztad?.Ha nem csináltad meg azért nincs 100Mb-s partíciód pedig az kell.a Win7-nek oda tesz.ind.file-ket.Ha nincs ez akkor az a baj, vagy lemezkezelőben nem adtál neki betűt.(pl.F)
hali -
somasz
addikt
Üdv!
Egy bosszantó problémába ütköztem:
Samsung MZ7PA128HMCD típusú ssd-t vettem, 100/100%-as kondícióval, 7 nap használattal.
Kb. 1 hét használat és sikertelen hdd klónozás után 20%-ot ír kondícióra a hdsentinel, 886 hibát ír lemezre írás során, és 754szeri indulást valamint 71 hátralevő napot jósol neki. Létezik, hogy megkergült a hdsentinel? Vagy mi a franc lehet a háttérben? -
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Milyen és mekkora SSD-t tudnátok ajánlani?Csak op.rendszer és a szokásos progik lennének,pl. vírusirtó,íróprogram,stb.
Köszönöm -
SzlobiG
félisten
Van itt aki G2-es Intel-t használ AMD SB700-as chipkészlettel? Érdekelne, hogy megy-e normálisan gond nélkül.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Lokids #46102 üzenetére
"...Macrium a klónozásnál a propertiesben van egy checkbox, amit nem jelöltem be és ezt lenne hivatott elvégezni. Csak azzal nem 15 perc alatt, hanem 1 óra alatt végzett..."
Ez furcsa, mert nálam a közel 30GB-os C + 100MB-os partíciókat 15-20 percen belül hiba nélkül átklónozza.( És ezt kb. 25-30 sikeres átklónozás után mondom...)
Esetleg nem nálad lehet még valami más gond is? -
Lokids
addikt
Úgy néz ki rájöttem mi volt a gond. És ha igazam van, elég bagatel dolog, több helyen is le van írva, mint alapvető SSD beállítás.
Mégpedig az Alignment.Macrium a klónozásnál a propertiesben van egy checkbox, amit nem jelöltem be és ezt lenne hivatott elvégezni. Csak azzal nem 15 perc alatt, hanem 1 óra alatt végzett. De utána bebootolt a rendszer.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500 stb.)
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Toshiba P300 3.5 2TB SATA3 (HDWD320UZSVA) új, 3 év gar
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged