Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
apro
senior tag
válasz
Daffni2 #48891 üzenetére
hali
Tedd vissza alapra a rendszert és úgy klónozd újra a wint és jó lesz.(nekem a Samu 128-as csinált ezt huzva volt a randszer és az sem igaz hogy a "stabil tuning nál nem csinálja")és ezt többször 3 szór is kipróbáltam.
vissza alap úgy telepit Win 7 ,vagy klónozás és jó lesz. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
lordmarshal #48897 üzenetére
Nem kell másik Windows hozzá, lehet saját alól is frissíteni.
-
lordmarshal
csendes tag
Sziasztok!
Samsung 840-es SSD firmware frissítéséhez a Samsung Magician programot egy másik meghajtón lévő Windows rendszerre kell telepíteni és arról futtatni?
-
válasz
Daffni2 #48892 üzenetére
Futtasd le és dobj képet, akár privátba is jöhet.
(A "barnák" a képeden, azok dinamikus lemezek, szóval ez még normális) -
hertotti
csendes tag
Sziasztok!
Egy asus p8z77 v deluxe és egy 3570k tulaja lettem! Szépen megy minden egy dolgot kivéve!
Feltelepítettem a CS:go -t majd menni akartam fel servere és valami őrületesen lassan tölti be a mapot!
SSD van a gépben ami egy samsung 830 128gb -os !(olyan mintha sima hdd töltené a mapot) Előző konfiggal ez a hiba jelenség nem volt ugyanezzel az ssd vel! Valami a bios ban nem stimmelhet? bios frissitést már csináltam .. ne haragudjatok hogy itt tettem fel a kérdést! -
Daffni2
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #48890 üzenetére
-
válasz
Daffni2 #48889 üzenetére
Ilyen akkor sincs normál esetben, mert
1. Ha egy particionálatlan eszközre telepíted a W7-t(márpedig egy valóban új/bontatlan SSD-n nem lehet partíció sem, ergo eltolás sem), akkor az kérdés nélkül létrehozza a 100MiB-os rejtett partíciót és onnantól kezdve az eltolás helyes lesz (1MiB egész pontos)
2. 31K-s eltolást csak az XP eszközöl vagy olyan particionáló progi, ami régi és nincs figyelemmel az SSD-re
3. Mint írtam, a Macrium-ban is lett volna lehetőség korrigálni az eltolást klónozáskor...Nem tudom honnan vetted, de ha kéz alól, (pl sokan árulnak 840-est aprón, mert a W8 miatt vették csak meg), akkor az már nem feltétlenül egy vadiúj/érintetlen 840-es.
Szóval ezen nem érdemes "vitatkoznunk", megoldást javasoltam, mindkét módszer(pontosan betartva) garantáltan megoldja a gondot, bár szerencsésebb lett volna előbb kérdezni, aztán cselekedni, akkor most nem kellene plusz köröket futni.
-
Daffni2
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #48888 üzenetére
(nem lett letörölve az összes partíció,
mivel nem is volt rajta hiszen újonnan került a gépbe.
-
válasz
Daffni2 #48886 üzenetére
"Pedig a Win7 lemezkezelőjével végeztem a particionálást.
Meglevő rendszert klónoztam a Macrinium programja segítségével."Lehet, hogy a W7-el, csak nem jól particionáltál(nem lett letörölve az összes partíció, mert a mostani az XP-re jellemző eltolási érték), Macrium-ban is van lehetőség a korrekcióra, csak sajnos azt sem vetted igénybe.
A problémát orvosolni kell, ez nem kérdés, majd eldöntöd, hogy újratelepíted, vagy utólagos partícióeltolás javítást eszközölsz. Bejegyzésemben a tiszta telepítésről esik szó illetve a legvégén, a 6. pontban találod az utólagos eltolás javítását GParted-el. (Video is van hozzá)
-
Daffni2
addikt
Sziasztok,
beüzemeltem egy Samsung 840 250 GB SSD-t alapos előtanulmányok alapján.
Minden rendben ment, kivéve a most ellenőrzött alignálás, ami nem lett megfelelő.
Pedig a Win7 lemezkezelőjével végeztem a particionálást.Meglevő rendszert klónoztam a Macrinium programja segítségével.
Mennyire komoly a probléma?
Érdemes előről kezdeni, ?
Új telepítés nem jöhet szóba, már igen jól beállított ezerféle szükséges programmal telepített Windowsom esetében nem engedhetem meg magamnak az újratelepítést. -
Balage76
senior tag
válasz
Valdez #48884 üzenetére
Miért is amikor felhasználáskor ugyanúgy teljesít?
Van két autód. Mindkettő a körülményeknek megfelelően 100-zal megy ugyanolyan komfortos, de az első 500 000 km-re a második 1 000 000 km-re van hitelesítve. Te előreláthatóan életedben nem autózol 200 000 km-nél többet, számít hogy hol a vége? Ugye hogy nem...
Ráadásul az ajánlott V3-nak nagyobb a hibaaránya, csak erről ugye ritkán esik szó. -
-
Balage76
senior tag
Pont ugyanolyan jól teljesít a 840-es is, mint a V3 ráadásul még egy picit olcsóbb is. Személyesen Bodor nem szereti ezt a tipus, ezért nem ajánlja. Olvasd el EZT a véleményt is és az SSD: bírja, ha használom..? cikket és reális választ kapsz a TLC kérdésre.
-
Bodor
veterán
Van már "Milyen SSD-t vegyek topik. Ez az ajánlásom neked is helytálló lehet.
(#48879) atesss:
csak ellenőrizni hogy minden oké-e - hozza-e a gyári/mások által mért adatokat) ?
Erre ezt: SSDOK
A többire pedig CrystalDiskInfo és CrystalDiskMark.
-
Maggio7
tag
Üdv Mindenkinek!
Nem tudom, hogy jó helyre írok, de segítséget szeretnék kérni. Adott egy Gigabyte GA-EP45T-EXTREME alaplap, vettem egy OCZ 120GB RevoDrive-ot sajnos nem akar működni vele megbízhatóan... próbáltam már az összes pci slot-ba de mindnél elő jön a hiba, lefagy a gép A Windows7 elindul a driver feltelepül de például formázni már nem engedi... Az OCZ honlapján van egy kompatibilitási lista ott szerepel egy hasonló alaplap: GA-EP45-UD3P ezzel állítólag működik, ezért is mertem megvenni... Esetleg van valakinek valami ötlete? ...nagyon megköszönném! -
atesss
addikt
Üdv ismét !
Egy céges (irodai) gépbe is rakok pár nap múlva egy ugyanilyen 64GB-os Samsung 830-ast.Egyrészt a particionáláson gondolkodok még. Egy szűz Win7 Home Pr. 64bit mennyi helyet foglal ?
A másik pedig, hogy itt ugye nagyon oda kell figyelni, hogy minden felrakott program - az SSD ellenőrzés/figyelés céljára lévők is - cég számára is ingyenes legyen.
Mit tudtok ajánlani tesztprogramnak (nem kell komoly tesztelésre gondolni, csak ellenőrizni hogy minden oké-e - hozza-e a gyári/mások által mért adatokat) ?
Illetve amit - tapasztalatként - jó lenne majd figyelni, hogy mennyi adatot írnak az SSD-re napi átlagban hosszabb távon. Erre milyen cég számára is ingyenes programot tudtok ajánlani ?
(Én Hard Disk Sentinelt használtam eddig ilyen célokra, de az itt nem ok.) -
BaLee
addikt
Mondjatok nekem valami okosat...
Kezdtem kinőni a 60gb-os 830-as Samsungomat, pontosabban nem kinőni de tök jó lenne ha 2-3 játék is az SSD-ről futna és az már ezen nem megoldható, vevő lenne a régire, ki is néztem a Samsung 840-es szériáját, majdnem meg is rendeltem amikor elolvastam a tetsztet és a hozzászólásokat, miszerint az egy TLC alapú SSD, elmarad a 830-tól. Ráadásul decemberben win8 upgrade-el árulták úgy tuti nem gondolkodtam volna rajt de most már az sincs hozzá az ára meg ugyanannyi. Így már annyira nem tűnik bomba üzletnek.
Ott van még az OCZ Vertex 3. Anno mikor az első Kingston-omat vettem az OCZ-ről sok panasz volt a fórumban.
Szóval mit javasoltok, ugyanolyan áron 3-3 év garival Samsung 840 120gb vagy OCZ Vertex 3 120gb? Esetleg van még amit érdemes megnézni max 25k körül?
-
vadcoca
tag
válasz
atesss #48867 üzenetére
A partícionálást elméletben akármelyikkel megcsinálhatod. Sőt az eddigi gyakorlat is ezt mutatja.
Formázni is lehetne akármelyikből (W alól is tudnál pl ext4-et és pingvinből is ntfs-t, max nem olyan verziójút amit a W7, ez tényleg bekavarhat). De persze legegyszerűbb, és leginkább egészséges, ha mindegyik formázza magának a neki szánt partíciót telepítés közben.
Ott viszont azzal kínlódott, hogy ha utólag akarta létrehozni a linux-os partíciót, az valamiért nem működött. Csak ha nem foglalta le az egész winyót, hanem hagyott a linuxnak üres helyet.
Pedig ez valljuk be, nem elvárható. Általában kezdetben vala a W
, így övé az egész winyó. Aztán ha belemegy a polgár fejébe a pingvinbogár, akkor kellene átméretezni/új partíció/telepítés. Ez eddig így is volt, és most sem sikerült demonstrálnom az ellenkezőjét...
Ezért érdekelne, hogy a csillagok és fekete macskák mely konstellációjában kell feltétlenül előre helyet hagyni a linuxnak.
-
-
kubalint
csendes tag
Sziasztok!
Új szerzeményem, a TLC-s csoda a következőket produkálta: (thinkpad edge E520 i3, 4GB,Sata2 Samsung 840)
Dobozból kivett firmware-rel:
http://i.imgur.com/pcJOC.pngNéhány telepítés és FW frissítés után:
http://i.imgur.com/UQcYb.pngSSD mágus benchmarkja új FW-rel:
http://i.imgur.com/ac7cR.pngSzerintetek egészséges?
-
válasz
bojan01 #48869 üzenetére
Ja, bocs, szóval a "5. Hogy tudom visszaállítani a Windows 7 alap IDE vagy AHCI driver-ét?"-re keress rá...
Ha sikerül a driver csere és utána sincs változás, akkor a HDS legújabb változatával nézz rá, az részletesebb infót fog kiírni róla, lehet, hogy csak egyszerűen véres a torka a meghajtónak. (Az én progim szerint az SSD-nél fontos alapvető dolgok rendben(az SSD-hez mérten), de nem vizsgálja, hogy vannak-e rossz szektorok vagy egyébb hibavizsgálatot nem végez) -
válasz
bojan01 #48869 üzenetére
Ha sebességben nem is, de legalább, a korábban "nem telepített" szolgáltatás (meg jó eséllyel más) is most rendben van.
Ebben a bejegyzésben keress rá a "6. SATA IDE módban telepítettem a Windows 7-t, utólag át lehet állítani SATA AHCI módra?" szövegre és ott le van írva a driver csere.
Sok más egyébről is olvashatsz benne, gondolom az XP-s INF drivert sem erőszakoltad fel W7 alá... -
Skillerz
aktív tag
HELLO! Vettem egy OCZ VERTEX 3 120gb-os SSD-t. Betudtam állítani, hála a logout-os topicoknak. Viszont néztem jó pár Benchmarkos képet ugyan erről a típusról, különböző forumokon. A saját tesztem ezekhez képest szörnyen vérszegény.
Vélemény? Saját tesztem. Bocsi eléggé, kezdő vagyok ebben a témában. Válaszokat előre is köszönöm.
-
bojan01
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48866 üzenetére
-
leporello
tag
Sziasztok Nagy mesterek
Kovetkezo lenne a problémám ,hátha tudtok segiteni .Kb 2éve használtam EZT . Sajnos most már nem muxik
Szeretném frissiteni és ebben kérném a segitségeteket . Alaplapot már frissitettem de ezt nem tudom hogyan kellene Nem látja a bios már sem a w7 telepitom . Bizom benne hogy tudtok segitni ez ugyben .Válaszotokat elöre is koszonom .
-
-
bojan01
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48860 üzenetére
Az igazság az , hogy az alaplap sem mai darab: [link]
-
vadcoca
tag
válasz
atesss #48863 üzenetére
Linux-ban érdemes ellenőrizni, hogy a trim be van-e kapcsolva (fstab-ban discard opció). Illetve a cikk 2. oldala szerint ellenőrizheted, hogy valóban működik-e.
Egyéb reszelések pl. itt.Partícionálással itt küzdött egy kolléga (részletesebben pár hsz.-szel feljebb). Mondjuk ez Debian volt nem Ubuntu, és virtualbox-ban kipróbálva nem sikerült reprodukálnom. (Nem, nem vagyok ennyire elszánt, csak pont volt egy W7-es virtuálgép + egy ubu iso a gépen, innen pedig már nem volt messze
) Majd írhatnál pár szót, neked hogyan sikerült.
-
atesss
addikt
Üdv !
Dec. közepén vettem egy Samsung 830 64GB-ost, amit most üzemelnék be.
A gép : Asus P5KC (ICH9 déli híd), E3500, 2GB DDR3, Sapphire HD5450, nem lesz más háttértár (1-2 hétig még egy Samsung F3EG), Win7 x86 + Linux (Ubuntu vagy Mint).
Elkezdtem átolvasni az ajánlott logoutos írásokat, nagyon jónak tűnnek; szóval amit még nem tudtam a telepítésről, beállításról, arról úgy néz ki megvilágosodok majd.
Ami kérdésem lenne még:Ehhez az SSD-hez melyik a legfrissebb FW ?
Megnézném hogy az van-e rajta. (Win 7 telepítés nélkül, Biosban megnézhető ?)
Vagy ha a legfrissebb valamiért nem ajánlott, akkor mit rakjak fel ?Ha kellene az IDE csatorna is (pl. ODD-nek, néha régi IDE-s vinyóról adatot lementeni, stb.), ennél az alaplapnál van valami extra beállítás, amit meg kéne csinálni ?
A vezérlője:
JMicron® JMB363 PATA and SATA controller
1 xUltraDMA 133/100/66 for up to 2 PATA devices
1 xExternal SATA 3.0 Gb/s ports
1 xSATA 3.0 Gb/s port (SATA On-the-Go)
Support RAID 0,1,JBOD
(Ezek a SATA portok nem kellenek (bőven sok a 4db ICH-s), E-Sata-t se használtam még 1x sem, nem is nagyon fogom.)A Samsung SSD Magicianból melyik a legfrissebb / az ajánlott legfrissebb verzió ?
Ha a hozzá adott DVD-n nem az van, akkor ugye a Samsung oldaláról letöltött mindenben megegyezik a lemezen lévővel ?Kerül a Win7 mellé egy Linux is valószínűleg (a legfrissebb nem béta Ubuntu vagy Mint).
Ehhez kell valami extra beállítás ? -
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #48860 üzenetére
Az előzményeket elolvasva tényleg jók !!
#48862) Jester01: Látom már , hogy mi a helyzet.
-
Az nagyon jó eredmény, csak nem ismerted a "körülményeket".
bojan01
Azt az IDE driver-t le kellene cserélni a W7 alap driver-ére.
Ami aggasztóbb, az az, hogy ha valóban W7-t használsz, akkor pl miért nincs telepítve a Windows Seach szolgáltatás. Ha nem a progim téved(még nem néztem meg a riportot , amit küldtél(amit köszönök amúgy)), akkor ez nem lehetséges. Ha esetleg moddolt/nem eredeti, urambocsá valami '1CD-re felférő" W7 telepítőt használtál, akkor attól meg kell szabadulni, mert ha tényleg a WS-t is kiherélték belőle, akkor sok mást is... -
Bodor
veterán
válasz
bojan01 #48855 üzenetére
Hát érdekes egy dolog, hogy nem tudni milyen alaplapon van az SSD.
Az szinte biztos, hogy ez a típus nem támogatja a TRIM-et. Ha használtan vetted, akkor lehet le van már harcolva kissé.
Úgy látom Fire/Soul/CD tud neked majd segíteni. -
bojan01 és pupuka76(ez okán), ha időtök engedi, küldjetek riportot, mert esetetekben van anomália, aminek utána kell néznem és adott esetben javítani a kódban. Thx!
Természetesen bárki más, aki találkozott valamilyen hibajelenséggel a programom kapcsán, szintén küldhet riportot.
-
Bodor
veterán
válasz
alienpapa #48853 üzenetére
Csak arra kell figyelned, hogy az ajánlottak közül válassz !
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Egy Packard Bell EasyNote Tm81-es laptopba akármilyen 2,5"-os SSD-t betehetek, vagy kell valamire figyelnem?
-
Bodor
veterán
válasz
bojan01 #48851 üzenetére
Szerintem rossz driver van fent, az intelide erre enged következtetni.
Mutass egy képet, ami ezzel készült. -
bojan01
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már írtam #48221, Nos a szóban forgó ssd-re a notiban nem tudtam win7-et (sem xp-t) telepíteni.
Próbaképp egy asztali gépbe tettem, itt látszólag minden probléma nélkül fetlelpedett a win7.Megy is minden de lassan.
Az ssd-hez adott progi ezt mutatja:
A CrystalDiskMark ezt:
Az AS SSD Benchmark ezt:
Szerintetek mi lehet a baj? Maga az SSD? -
Bodor
veterán
válasz
kerekfej #48848 üzenetére
Van ennél részletesebb, bővebb , és jobban áttekinthető is.
-
kerekfej
őstag
-
scope2007
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #48758 üzenetére
-
Zlin50
senior tag
válasz
kerekfej #48842 üzenetére
Nem, mert nem tudtam frissíteni és ha az 5184 órával nem lesz gondja nem is érdekel. Olvasásban tudna még Sata3-on jobban szerepelni de ott azzal vége is, viszont azt stabilan adja.
A frissítésnél rendszerből indítva a win7 akar indulni de nem tud, CD-ről meg keresi az SSD-t de nem találja... -
Hali, egy kis segítséget szeretnék kérni.
Laptopba vettem egy Samsung 840-es 120Gb-os SSD-t
Feltelepítettem rá a rendszert. Kérdésem, hogy érdemes-e firmware update-t csinálni ezen a meghajtón, és hogyan kivitelezzem?
-
kerekfej
őstag
válasz
gyuribácsi88 #48836 üzenetére
Crucial M4 SSD 128GB (Marvell)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gyuribácsi88 #48836 üzenetére
Első hsz-ben benne vanank az ajánlott ssd-k. Szemyél szerint Intel-t vagy Samsungot ajánlok. Azokkal elég kevés baj szokott lenni (főleg az előbbivel).
-
Sziasztok most szeretnék egy ssd-t venne, egy frissen összerakott konfigba, ki melyik márkát ajánlja? 120-128 gigás méretben?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Antigabo
tag
Haló !
Léccike segítsen aki tudja hogy hogy kell ezt az OSTOBA Samsung Magiciant kiiktatni hogy ne indúljon a Win7 betöltésekor mert amíóta a 3.2 verziót használom állandóan egy update üzenet ugrosik hogy available de - közben meg nem is - és ez szar.
Le fogom szedni az egészet mert felidegesített.
De ha valaki leírja hogy hogy iktassam ki a betöltéskor azt megköszönném !Üdv !
-
scope2007
addikt
na remekül megy a p4es gépben a sata3as 830as ssd, sata1en mukodtetve.
hihetetlenül meggyorsult a gép.
még biost se kellett frissíteni, valami 2002es bios van fent, ha jól eemlékszem. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #48826 üzenetére
HD Sentinel-el.
-
vazzz
őstag
válasz
- = Zk = - #48824 üzenetére
Jó megoldás, amit választottál.
Amd ahci drivert nem vágom.... ha a windows ahci-val megy a trim, akkor minden oké. -
- = Zk = -
félisten
hát, megoldódott. úgynézki
nativ ide módban feltettem a wint, majd átállitttam ahcira ahogy fentebb irták. vagyis ahogy egy másik blogban olvastam. már a többi vinyó és odd is rajta van a lapon. látszólag működik. kop kop
ahci drivert nem is cserélek szvsz, pedig a gyártó honlapján van pár
[link] -
vazzz
őstag
válasz
- = Zk = - #48821 üzenetére
Úgy látom, a te lapodnál külön lehet vezérelni a sata portokat. A SATA3_0-SATA3_3 -ig 4db együtt van, a SATA3_4 és SATA3_5 szintén együtt. Dugd át másik portba az ssd-t, és a biosban engedélyezd a portnak megfelelő opciónál az ahci-t. Ha ide módban látszik, akkor ahci módban is jónak kell lennie.
-
apro
senior tag
válasz
Valdez #48819 üzenetére
[link]Pedig igy jártam hónapok óta stabil tunigom volt és eladtam a 64GB-s SSD ezzel nem volt semmi gond lett helyette ugyan olyan Samu csak 128-as és azzal 3x is szívtam mire rájöttem hogy no tuning és úgy kellet felraknom, még tán meg is van valahol róla a kép hogy milyen fura dolgokat művelt.ha megtalálom felrakom.
-
apro
senior tag
Hali
Csak azt írom hogy (így jártam SSD Samu.128Gb) Tuningolva volt a sproci és a ram úgy telepítettem. Formáztam az SSD-t Win7, és a tuning miatt nem jött ki az alignálás (tudod osztható 4096) háromszor telepítettem újra mire rájöttem hogy miért nem volt jó ,(vissza tettem mindent alapra és jó volt).
remélem érted mit akarok írni, -
bela85
aktív tag
válasz
- = Zk = - #48816 üzenetére
BOcs,csak véletlen a választra nyomtam az új hozzászólás helyett
De ha te is tudod a választ szívesen fogadom -
s3toraph
senior tag
Értem.
A rendszer a leírás szerint épp most ment fel. Eddig minden OK. Remélem nem lesz vele gond.
A 100MB partíció engem zavar, ha nem muszáj, ne legyen. Múltkor pl. felraktam ugyanazon HDD 1. primary partíciójára a win7-et, a második primaryra a win8-at, és a 8 látta ezt a 100 MB-osat (ő nem csinált másikat magának, gondolom mert ugyanazon diszk). Marhára zavaró volt hogy ott van betűjellel, egy rossz mozdulat álmosan és letöröltem valamit, aztán szevasz.
Ha a rendszerválasztó nem fog létrejönni (nekem a fenti esetben sem készítette el), akkor majd fórumozok, mert tuti van rá valami egyszerű megoldás.
Köszönöm a válaszodat és a tanácsokat, ha így nem lesz jó, akkor marad a Te verziód!
-
bela85
aktív tag
válasz
- = Zk = - #48812 üzenetére
SSDok-nál ha azt írja hogy APM : Support Disabled.. az jó vagy rossz.. érdemes engedélyezni vagy nincs jelentősége?
Köszönöm
-
Valdez
őstag
válasz
- = Zk = - #48808 üzenetére
Sok lap nem jelzi ki a POST-nál az eszközöket ha AHCI-ra van konfigolva a bios, ez teljesen normális, attól még az oprendszer látni fogja.
-
- = Zk = -
félisten
napokat
vásároltam egy Force GT SSD-t. gondoltam.... hát nem nyert. pl a BIOSnál CSAK nativeIDE módban látja az SSD-t.
na ezt hogy és miért?!.... -
Noxy
veterán
válasz
s3toraph #48804 üzenetére
A boot.ini-t felejtsd el. Vista óta megszűnt létezni.
Rakd be a Win7 telepítőjét, hozz vele létre 2 part..-t (Oszd 2 a lemezt, elég lessz a 7-nek + a 8.nak is) rakd fel a win7-t. Ha kész, ezután felrakod a másik part..-ra a win8-t. (Ez lehet fordítva is. 1x 8, 2x 7)
Ne nyúlkálj bele semmibe, főleg nem a 100mb particíóba.
A rendszerválasztó menü, automatice létre jön, feltéve ha nem piszkálsz bele semmibe.
Az alignálást is korrektül megcsinálja. -
fogtunder
nagyúr
válasz
s3toraph #48804 üzenetére
a második módszer a linkelt leírásban pont ezt taglalja, a "SIZE=" paraméter a létrejövő partíció méretét adja meg, és ha a "PRIMARY" kapcsolót használod a parancssorban, akkor elsődleges partíció lesz. a másikat passzolom, nekem win 8 alatt nincs boot.ini, mondjuk másik oprendszer se...
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Most vettem a gépemhez(A6-3500, Asrock A75 PRO4-M) egy Samsung 840 120GB-os SSD-t (Modell Code: MZ-7TD120BW), ezt a cikket elolvastam.
Kérdésem, hogy az előpartícionáláshoz leírt, win7 telepítős parancssoros módszernél, hogyan kellene módosítani a parancsokat, hogy 2 db elsődleges partíció legyen rajta (2 db egyforma, win7 és win8 menne egymás mellé), ne pedig egy elsődleges és egy kiterjesztett?
Vagy csináljam meg a leírás szerint, aztán majd win7-ben a lemezkezelőjében törlöm és újra létrehozom a 2. partíciót, ezúttal elsődlegesként?Valamint, ha a rendszerindítási infók átkerülnek a C-re (rendszer part.) ha a 100MB-os partíciót nem engedem létrehozni, ez esetben újra lesz boot.ini-m, és tudok boothoz készíteni egy választó menüt, hogy melyik oprendszer induljon (XP-s korszakban tök jól múködött, 2 db XP-vel, még XP + win7-el is meg lehetett oldani)?
Üdv
-
worxland
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Sandisk 1TB SD kártya
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD22PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest