Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
Aktív témák
-
-
bozig
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
De nekem az SSD most stabilan marad 98% HD Sentinel-el, meg SSD Life-fal is.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha beállítom a sata-t IDE-ről AHCI-ra, az op.rendszer megy az SSD-re, a HDD-k tárolók lennének, érdemes szórakozni vele, hogy más módban menjenek a HDD-k?
-
-
bolcsodal
addikt
válasz
Dr.Ádám
üzenetére
Gondolom ICH8-as chipset (mobil 965G). Nálam ennyit megy egy VERTEX-2-es. Ennyit tudnak SATA-2-n.

Az érdekes, hogy a friss Win7 telepítése után a driver 2010.06-os. Ha az intel honlapról eltöltöd a "legfrissebb" matrix storage drivert, akkor egyből 2009.07-es dátumra vált a driver és HD sentinel szerint TRIM disabled-re ugrik (holott valójában be van kacsolva).
Nálad megy a Sleep, Hibernate? Nálam BSOD...

-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Elnézést az elírásért

Mi a helyzet akkor, ha egy SSD és két HDD van? -
-
Bodor
veterán
válasz
davidsz
üzenetére
Ezek szerint Win 8 alap raid drivere támogatja a TRIM-et. F@sz@!

Most már ezt is tudjuk. Bencs nem érdekel, inkább az, hogy sima szóló SSD/WIN8-hoz képest mennyit gyorsult érzésre így, hogy kettő van RAID-ben. De hát ez elég szubjektív, főleg, hogy gondolom új telepítés után vagy, nem klónoztad. -
davidsz
senior tag
Helyzetjelentés:
Win 8 RAID0 Samsung 128GB RAID0:
"A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #177 Wear Leveling Count"HDD Sentinel szerint, minden driver frissítve és Win frissítve (P67 alaplappal)
-
Xmodule
őstag
SSD van most a laptopba. eddig HDD vel hasznaltam a hibernalas opciot.Most erdemes mellözni inkabb? Vagy nem lesz semmi baja az SSD nek a hibernalastol? Mert ugy szoktam amikor lecsukom a laptop tetejet akkor hibernal a gep.
-
Zsocó
aktív tag
Az miért van, h Win7 leállításánál a HDD hamarabb leáll mint az SSD, régebben nem csinálta! Újratelepítés esetén is fennáll a probléma.
-
dani8909
csendes tag
válasz
anjani182
üzenetére
Értem, kösz szépen.
Kösz neked is 04ahgy.Amúgy én úgy értettem a 384MB\s-et, hogy ha a sata II-nél megadott 3Gbit\s-et átváltom MB\s-re akkor ez jön ki és úgy gondoltam ez az elvi csúcs, de akkor ezek szerint nem.
Ha vennék egy SATA III-as külső kártyát (pci, pci-e), gondolom azon akkor hozná az 500 körüli sebességet.
Hirtelen rákerestem ilyen kártyákra, de nem tudom, hogy melyik az az árú amelyik már jónak mondható, tudnátok ajánlani ilyeneket?Én ezt találtam: [link] bár az IDE csatlakozóra semmi szükségem nincs.
9-10e HUF fölé nem mennék az biztos, akkor inkább várok vele míg lesz másik alaplapom/rendszerem. -
Xmodule
őstag
ujra itt. ma megjött a samu 830 128gb ssd. beraktam a gepbe thinkpad x121e es egy friss installt csinaltam. megneztem a ssd firmware -t is. legujabb van rajta. viszont nekem ezek az adatok jöttek ki, amik ahogy nezem Malibutomi kollegáénál roszabbak, pedig neki is ilyen ssd van. ja amugy achi ba van rakva a gep es a trim is megy megy a smart is.

-
Melorin
addikt
Egy 64Gb Samsungon kb 50Gb hellyel számolhatok?
-
kerekfej
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Eléggé.

-
04ahgy
nagyúr
válasz
Lokids
üzenetére
SSD-nél a wear leveling kavar be, már csak ezért sem érdemes shredder progit használni. Máshova történhet az írás, mint ahol az adat volt. SandForce esetén megint csak csavar van, hiszen a csupa 0 / 1 sokkal kevesebb biten tárolható, mint egy nem jól tömöríthető adat, vagy a random meg akár kevésbé.
Az SSD-k secure erase szolgáltatását célszerű ilyenkor használni.
HGyu
-
Lokids
addikt
SSD-n van értelme file shredder programot használni?
Ugye HDD-nál többszörösen felülír, átmágnesezve az adott részt, hogy ne legyen visszaolvasható. De SSD-nél ilyent nem tud, max használja a cellákat. Vagy azokat is van értelme többszörösen felülírni? -
Watto1991
senior tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Igen.

-
Malibutomi
nagyúr
Samsung 830 128Gb-tól ezek okés eredmények?

-
Dr.Ádám
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Értem. A hdsentinelnek lehet hinni?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Dr.Ádám
üzenetére
Vagy Raid vagy AHCI a 2 egyszerre nem mehet.
Nem kizárt, hogy az őj Raid driver már engedi a trim et.
A trim miatt kel az ahci amúgy(#46961) bozig
Nekem a samu hdd met játsza ezt el, még csak újra sem indítom azt mondom neki, hogy tesztelje újra, és akkor felugrik a korábbira.
. -
Dr.Ádám
tag
válasz
kalap12
üzenetére
Erre tud valaki valami okosat?
Ha neked minden rendben akkor mit keresel ebben a topikban??
-
bozig
tag
Sziasztok!
Adata S511 60 Gigás SSD-m van. Már többször volt olyan hogy HD Sentinel egyszer csak kiírta, hogy 0% a kondíciója az SSD-nek, de ha újraindítottam a programot, akkor megint 100%-ot írt. Viszont most zuhant 5 nap alatt 2%-ot a kondíció, és ez újraindítástól függetlenül stagnál. Szerintetek kell aggódnom, vagy csak a HD Sentinel nem boldogul az SSD-vel? -
kalap12
tag
válasz
baro32
üzenetére
Ezt mondom én is, simán beraktam, feltelepítettem, a SATA II-ön mértem egy 270 mb-s-es értéket és örültem mint majom a farkának ennyi, semmi csicsa picsa szoftver meg super prefetch meg defrag meg ez meg az meg allignálás meg a többi értelmetlen érhetetlen faszság, megy és gyors és kész, ennyi! A win 7 tudja kezelni ennyi!
-
kalap12
tag
Én totál nem tudom mit szenved itt mindenki a driverekkel, felrakod a win 7-et és magától kezeli tökéletesen a samsung 64 gb-os ssd-met, nincs semmi gond vele, nem kell semmi driver halljátok??! + allignálás baromságok és egyebek hada, simán megy mindeszar beállitás és szoftver nélkül, én fel se tettem a samsung szoftverét semmit, tökéletes gyors stb.
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Van most náalm egy SSDNow KC100 SSD — SKC100S3 120 Gb os.
A gép bekapcsolását követően post alatt aamikor felismeri a hdd ket, sokat matekol az adott portnál, ahova kötve van, de nem ismeri fel.
Menet közben bedugva sem.
Usb rackbe kötve nem talál drivert hozzá.Mi lehet a gond ?
-
baboss
őstag
-
baboss
őstag
Sziasztok. Telepítettem az op-t SSD-re .
Hdd csatik lehúzva op telepítés alatt.
Felraktam a frissítéseket és minden programot
Boot idő jó.
Leállítás 4 db HDD sata csatit visszaraktam .
Indítás.
Helyi lemez D cd meghajtó. Rákattintok 2 szer, hogy megnyissam és kiírja (alkalmazás nem található)
Ha jobb klikk megnyitás úgy engedi.
Mit csináljak hogy dupla bal kattintásra meg tudjam nyitni és ne írja ki.hogy az alkalmazás nem található.
-
Dr.Ádám
tag
válasz
Balage76
üzenetére
Sziasztok!
Napokban vettem egy samu 830 ssd t, "RAID on" módban telepítettem w7 et. Feltettem a megfelelő "ICH8M-E" drivert. Most a hdd sentinel szerint:
A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #177 Wear Leveling CountEszerint nem kell ahci módba állítani?
Viszont az olv. sebessége nem éri el a 200MB/s.
Dell L. E4310 van szó! -
törölt tag
Sziasztok!
Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128N típusú SSD-t is be lehet szerelni PC-be, úgy informáltak, hogy az N notebookra utal kérdés, hogy a csatlakozók másak PC-ben és laptopban (sata)
A választ köszönöm! -
dani8909
csendes tag
Helló mindenkinek!
Sebesség problémám lenne egy OCZ VERTEX 3 SATA III 2.5'' 60GB-os SSD-vel
Elvileg 535MB/s kéne produkálnia olvasásnál.Persze az is hozzá tartozik, hogy az alaplapomon (Gigabyte GA-MA770UD rev 2.0) csak SATA II-es csatlakozók vannak és ugye az 3Gbit/s-et tud, de még ezt sem éri el az SSD-m inkább csak a SATA I sebességét 192-200MB/s.
Ha jól számolom akkor olyan 384MB/s-et kéne maximálisan elérnie a SATA II-es csatlakozón.Mellékelek egy Benchmarkot. A görbéje elég érdekes, azt hallottam, hogy ennek kb. egyenes vonalnak kéne lennie.
Még pár infó: AHCI biosban be van kapcsolva, lapozófájl kikapcsolva ja és win7-ről van szó. -
-
sanyek2
senior tag
válasz
baboss
üzenetére
Konfig függő is, hogy mennyire tudod kihasználni a sebességeket. Egy béna összeállítás nem hajtja ki az SSD-t, úgy mint nálam a SATA2-es csatoló... Vagy nálad, hogy a win 8-as eset...
1. pont abszolút... Azzal kezdd, ha fent a win. (nem véletlenül első pont)
2. pont Nálam automatice belőtte, csak ellenőrzés lett a 2-e pont megvalósítása.
3. pont abszolút
4, 5 szintén
6-os....Miért is? jön a kérdés...
Én ezt kihagytam. Értelmét nem látom kikapcsolni...
7. Én ramdisk-re helyeztem át, így a sebesség megmaradt, és nem fárasztja az SSD-t a folymatos írás.
9-10-es pont még nincs meg. de a 10-esen vacilálok meglegyen-e, mert 6GB ramból 2-t levettem ramdisk-nek, a 4GB rendszermemória nem biztos hogy elég... (vagy visszaveszem 1GB-ra a ramdisk-et, és megcsinálom, vagy marad minden...
11.-es pont abszolút megvan egy 128GB-os SSD-n. -
davidsz
senior tag
Valaki használ Windows 8 alatt SSD-t RAID0-ban?
2 db Samsung 830 128GB-t tennék alá.
Tapasztalatok?
TRIM működik?Win7-nél még nem volt jó a trim amikor próbáltam, most meg kicsit le vagyok maradva a témában.
-
baboss
őstag
válasz
sanyek2
üzenetére
Nem egy olcsó SSD-m van.
* Read: Up to 1000 MB/s
* Write: Up to 900 MB/s
* Max Random Write 4KB (Aligned): 130,000 IOPS
Szerintem még a beállításokkal biztos lehet javítani.Csak nem szeretnék a biosban mindent el állítgatni. Majd ha kapok segítséget akkor be lesz lőve az SSD és szolok,hogy mi lett a végeredmény.A win még nincs nálam beállítva SSD-hez. A listából [link] még nem döntöttem el és nem tudom hogy miket állítsak be .Azt mondták felesleges mindent beállítani.
-
TeeJay
félisten
válasz
pendre54
üzenetére
azt szokták mondani a legújabb csíkszélességgel gyártott flash chipek már csak kb. 3000 újraírást bírnak ki
a Samsung 830 még 27nm-en készült ott kb. 5000 újraírás van.tegyük fel 64gigás az SSD-d így ha tényleg 5000x lehet csak minden cellát teleírni
akkor bő 300TB után fog végleg olvashatóvá válni a drivede ha csak 3000x írható újra akkor is ~190TB mire elvileg lehalna
ha azt mondod naponta írsz rá 100GB-ot (ami szerintem nagyon komoly igénybevétel lenne főleg hogy 64gigás csak)
akkor is 1900nap mire megpusztul tehát még így is van bőven 5éved használni
ha csak napi pár GB-ot tudsz írni akkor meg kb. sosem fogod elérni azt hogy többé már ne lehessen újraírni...
nem kell parázni ezenja és ezek ugye elméleti értékek, külföldi SSD újraírós tesztekben a Samsung 830SSD-k kiválóan teljesíteni
sokkal több újraírást bírnak mint amit itt elméletileg kiszámoltam
-
sanyek2
senior tag
válasz
baboss
üzenetére
Szűz win 7 23 másodperc alatt állt fel a bekapcsgomb megnyomásától számítva.
Már minden fent van (daemon tools-tól elkezdve a játékokig minden) így 41 másodperc lett. Ha a legújabb FW van fent az SSD-hez, bios be van lőve, működik a TRIM, win be van állítva SSD-hez stb, akkor nem hiszem hogy nagyon le tudod faragni a boot időt. De ezt majd a szakértő konkretizálja. -
Xmodule
őstag
-
Kroni1
veterán
Ti hogyan szoktátok beállítani a lapozófájlt?! Van értelme SSD mellett teljesen kikapcsolni? 8GB RAM van a gépemben, és szerintem nem igazán szokott elfogyni.. Gondolom van olyan játék vagy egyéb progi ami igényli, de legszívesebben kikapcsolnám.
-
Xmodule
őstag
Hi. Lenne egy kerdesem. Szoval rendeltem a laptopomba egy samu 830 128GB os SSD -t. Namost a win7 eredetileg csak a noti HDD -jén van rajta. Ugye arrol lehet egy recoveryvel ujra telepiteni. ebben az esetben klonoznom kell a hdd tartalmat az ssd re hogy a win7 megmaradjon ugye? Erdemes pl klonozni es utanna ujra telepiteni? Mert ez a win7 gondolom egy rejtett particion van amugy de szerintem azt latni fogom a klonozo programban.
-
jeni
félisten
válasz
bozsozso
üzenetére
ezek alapján ACHI módban telepíteni,és az SSD egységed ha sata II lapod van sosem kapsz olyan értéket amit a sata III lap produkál.
u.i.: sosem klónoznék új friss telepítés tedd fel rendesen ,megfelelő driverekkel.
érdemes megnézned az SSD -n milyen firm van rajta és az alaplapod BIOS frissíteni ha van mód rá.
-
törölt tag
Már nem tudtam beleszerkeszteni az előző hozzászólásomba, elnézést.
Hűtésre van szüksége egy SSD-nek, vagy nem melegszik számottevően? Vagy nincs hatással a működésére a meleg?
-
törölt tag
"1. Alignálás legyen rendben !" ezt elolvasva, láttam, hogy egy teljesen új, particionálatlan SSD esetén a win 7 megfelelően fog beállítani mindent. A kérdés az, hogy később, ha leformázom az SSD-t, teszem azt új rendszer kerül rá, stb. a már használt SSD, leformázva, újra telepítve, ismét megfelelően lesz alignálva? Másképp megfogalmazva a kérdést, egy szűz, frissen particionált SSD-t el lehet rontani a mindennapi használat során úgy, hogy a következő rendszer telepítést követően nem lesz megfelelően alignálva?
-
baboss
őstag
Köszönöm.Visszarakom a WIN 7-et.
Már csak 1 kérdésem lenne.
Ezt mire állítsam be
A S.M.A.R.T. bekapcsolom. -
Bodor
veterán
válasz
baboss
üzenetére
Nem tudom, hogy most hogy jön ide a firmware, ( bár az is lehet talán a probléma) , de én driverről beszéltem, és arra azt írják, amit bemásoltam, hogy csak WIN 7-el kompatibilis. [link]
Egyébként a firmware frissítéshez használt OCZ Toolbox -nál sincs kiírva, hogy Win 8 kompatibilis lenne.

Szerintem nem kéne ezt annyira erőltetni, egyelőre maradj még a Win7-nél...

-
Bodor
veterán
válasz
üzenetére
Alapvetően sokkal jobbak a WIN8 driverei, mint az alaplaphoz adottak, chipset, és stb. WIN8 tudja, hogy mi a jó neki, csak akkor teszek fel alaplaphoz adott drivert, ha az eszközkezelőben hiányzik valaminek , és a Win update sem találja meg.
Nekem sok minden van a gépemben/hez, mégis csak 2 dolgot kellett feltelepítenem Win 8-nál, az egyik a Marvel SATA vezérlő, a másik meg a Creative X-Fi hangkártyám drivere. A többi úgy jó ahogy a Win feltette. Felesleges összemocskolni a rendszert mindenféle felesleges driverrel, hogy majd gyorsabb lesz, mert nem lesz.SSD optimalizáláshoz meg WIN8 ( és 7 alatt is ) ennyi a véleményem: LINK
(#46901) baboss : Mint fentebb is írtam, amit a Windows automatikusan telepít, azt úgy kell hagyni, ha helyesen működik.
Természetesen ez a programokra, mint pl. Al Suite II Rog GameFirst II nem vonatkozik, driverekről és illesztőprogramokról beszélünk.
Én egyelőre maradnék a helyedben a Win7-nél, amíg hivatalos driver ki nem jön a Revo-hoz, de próbálkozhatsz, csak bele ne őszülj a problémába ...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aktív témák
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

így is azért elég jó 
Milyen irst drivert tettél fel? Semmilyent? Milyen RAID tömb? Gyors lett?

Ne kérdezd, hogy kell, keress rá!
Csak jó lesz valamire.

Még 2-se villog a Win 7 logó és bejelentkezik az asztal és azonnal fut rajta minden program.