Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
c41r0^
őstag
olvasgatom, milyen beállításokkal lehet még kímélni az SSD-t (és gyorsítani a rendszert), talán még nem írták, de sztem a környezeti változóknál az user és rendszerszintű TMP és TEMP könyvtárakat is célszerű lehet elhelyezni a rendszerpartícióról (mondjuk ezt még nem teszteltem, menynire háklis erre az oprendszer vagy egyéb más program), akinek SSDn van a rendszere (mert ugye sok kis fájl írása történik ide, és egy program telepítése általában kicsomagolással kezdődik, ami fájlok pedig az user TEMPjébe kerülnek)
valamint böngésző cache-et is valóban el kell tenni máshová, és célszerű az összes használt programot végignézni (pl. Nero, stb.), hogy a temp fájljait hová hozza létre
ezek nálam mind a Raptorra fognak kerülni
ez egy szinten már paranoia azért, kezdem magamon észrevenni

-
fsb1000
nagyúr
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Sokan "optimalizálják" az XP-t.
Én úgy döntöttem, hogy 4Ghz főlé nyomott Q9550 és 4GB ramal már nem fogom optimalizálgatni az XP-t. legyen inkább stabil. SSD-ről igy is pattog.
Még P3 gépeinken is fut az XP... adminisztrációra jó.
.
khm... nem tudom van-e itt még valaki, aki a Win98-at vagy DOS622-t ismeri ersetleg használja?
Van ahol ezek alatt kellet gépet cserélni. Hihetetlenül mennek C2D-vel "gyors" vinyokkal.
Kb ilyen lett az XP is 8-9 éves életciklusa után. -
deicide
veterán
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Nincsmit. Ha mindkettőre használnád, akkor az én megoldásomat javaslom:
Az inteles raid biosban meg lehet adni 2 külön volume-ot is...
Ezt úgy tudod megtenni, hogy az elsőnél nem írod be a meghajtók teljes együttes kapacitását, hanem csak kisebbet, így enged még1et létrehozni...
Én 10GB-t használok az XP-nek, a maradék 80GB-t adatoknak. Ebben az esetben pedig mindkét volume-hoz külön tudsz megadni STRIPE méretet, azaz mehet a rendszerhez 4k, adatokhoz meg a 128. -
deicide
veterán
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Ha inteles raid-es lapod van, akkor a következőképpen:
1. Biosban bekapcsolod a sata portokra a raid funkciót.
2. Bootoláskor megjelenik a raid bios, amibe bill. kombinációval tudsz belépni.
3. Ha beléptél, akkor create raid array, utána ki kell választani melyik vinyók vegyenek részt a tömbben, a type az mirror vagy stripe, itt a stripe-ot kell választani. Aztán a stripe size következik, itt 4k-tól 128k-ig állíthatsz be érzés szerint. Ha adatnak használod és jellemzően játékokat raksz rá vagy filmeket, akkor a 128K, ha rendszernek használok, akkor 4K-8K közül érdemes választani.
4. Létrehozódik a tömb, restart és ezután a lemezkezelők már látják is az összefűzött kapacitású raid tömböd. -
Cyberpunk
félisten
Nekem sem a HDD-n van a lapozó file. Konkrétan le van tiltva és én 4GB rendszermemóriát használok szerintem már ennyivel is bátran ki lehet iktatni. Problémám még nem volt ez miatt, na jó egyszer volt
a Warhead-el de az is csak azért mert szar textúra pakkot szedtem le hozzá ami memória túlcsordulást okozott ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként valaki dobhatna egy linket, vagy elmagyarázhatná hogy hogy is kezdjek neki a raid tömb kialakításának (beállítások stb.) onnantól hogy van nekem 3-4 db SSD-m. Bocs de e téren még elégé láma vagyok
-
-
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
Erről van valakinek infója/tapasztalata:
OCZ Core Series Sata2 64GB SSDMegint a kis méretű file-ok olvasása érdekel leginkább
Sajnos már ott tartok, hogy az "Internet cache"-nek meg a pagefile-nak külön SSD-t akarok. (most egy külön HDD-n vannak)
Esetleg még ide telepítenék 1-2 játokot, hogy gyorsan töltsön.
Pl CIV4, ami sok kicsi xml-t használ, -
zaji69
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Intel x25-m 160 GB-os SSD-m és a Gigabyte 965P-DS3-as lapomban a BIOS csak 8MB-osnak (!!!) látja.
Hibás az SSD vagy mi lehet a gond?
Üdv
Zaji
-
Cyberpunk
félisten
válasz
deicide
üzenetére
Aha ez elég impozáns
Legalább is az én raptoromhoz képest
Gondolom egy sima SSD egymagában már nem lenne ennyire fürge, de azért annak is jóval gyorsabb az elérési ideje mint az én raptoromnak
De az biztos hogy én is veszek egy néhányat aztán mehetnek Raid0-ban. Csak valami jó fajták kellenének. Persze nálam csak MLC-sek jöhetnek szóba az ár miatt 
-
Rosep
senior tag
Ez a JMicronos probléma (lagolás) csak a 4k-s clusterrel van?
Szerintem a default XP 8k-s.A laptopba akarok egy olcsó 64 gigás MLC-set venni, mert ahogy néztem a "leggagyibb" is jóval gyorsabb a most benne lévő 5400-es Toshibánál.

Csak ez a lagolás probléma tart vissza, nem tolerálnám ha meg-meg állna pár mp-re a gép... De ha 8k- nál nem is létezik ilyen akkor semmi probléma, én mindig 8k-ra szoktam formázni.
-
deicide
veterán
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Szerintem semmivel sem lenne lassabb, a programok elindulása az gyakorlatilag 0 mp-et vesz igénybe, pl most próbaképpen nyomkodtam a gyorsinditás-on levő ikonokat random és nem tudom olyan gyorsan nyomni, hogy várni kelljen a megnyilásra...
F.E.A.R 2 pályatöltési ideje kb 2 sec, bár azt nem tudom, hogy hagyományos vinyóról mennyi idő alatt töltődik be 1-1 pálya... -
whitehand
senior tag
Sziasztok!
tervezem egy v. több ssd vételét rendszer és késöbbiekben game meghajtónak milyen fajtákat javasoltok esetleg raid0ban. max az öszméret 90-120 gb és 50-60K körüli áron -
Henryk
aktív tag
Csak nem bírtam kivárni amíg megjön az új konfig, feltettem egy Win 7-et az SSD-re is, úgy hogy a telepítőjével formáztattam le alapbeállításokkal. Most már erről írok, driverek is fent vannak, indexelést levettem, pagefilet átraktam egy másik vinyóra, nem tudom így mennyire jó, vagy kikacsoljam teljesen? Autodefragot is kiszedtem, máshoz nem nyúltam asszem.
Csak olyan nehéz megszokni ezt a nagy csendet.. winamp mellett media playerbe vinyókerregést fogok betenni hogy otthonosabb legyen..

Attoval lemérve szinte ugyanazok az eredmények mint amikor üres volt.
De most nagyon nem rendezkedek be ide, mert pár nap és a vinyókon kívül minden más cserélve lesz..De a lényeg: Windows 7 simán felmegy telepítő formázásával, nem lassul, és nem laggol.

Milyen extra progikat érdemes feltenni, ami optimalizáló, meg stb ami jó lehet?
-
c41r0^
őstag
nem az oprendszer nem kezeli jól, hanem a JMicron vezérlő (ami be van építve az SSD-be) a szar, ha 4K-s vagy kisebb a clusterméret, akkor sokat hibázik a vezérlő, ezért lagolni fog az oprendszer..sajnos minden ilyen árkategóriájú MLC-s SSD-be ez a vezérlő kerül egyelőre...
XP-nél előre megformázod a partíciót 8-16-32K-s clustermérettel egy működő gépben, vagy akár telepítés előtt recovery console-ból, majd arra a partícióra telepíted a rendszert formázás nélkül.
Win7-nél nem tudom, mi a menete, de ott is 4K lesz a default, lévén csak NTFS-re formázott partícióra megy fel az is ha jól tudom. Szerintem ugyanaz lesz a helyzet, mint Vistánál.
Vistánál valakinek megy a telepítés minden gond nélkül előre megformázott és nem 4K-s clusterméretre állított partícióra, valakinek nem, nem tudom, hogy mitől függ, nekem sem ment pl. Vista Ultimate x64 SP1 EN telepítésnél nem kajálta meg a partíciót, pedig előtte kinulláztam az SSD-t az Active@Kill Disk progival (Ultimate Boot CD-n volt, csak IDE módba kellett állítani a vezérlőt, hogy megtalálja, mivel DOS-os a program, az AHCI összezavarja őt), majd ugyanilyen oprendszer alatt inicializáltam az SSD-t, majd egy elsődleges partícióra 16K clustermérettel NTFS-re formáztam az SSD-t. Telepítéskor kiírta, hogy nem felel meg az alapkövetelményeknek a partíció.
-
Henryk
aktív tag
Igen az Ősember féle.
Melyik progival formázzam le, ami tud ilyen clustert is?
a Windows 7-nél is iylen problémás a telepítés? Ez már jobban kezeli nem?
Nem tudom mit mire kéne állítani, pl. ntfs meg exfat miben tér el? win 7 alá melyik jobb?
a tweakekből ami fontos az a defrag meg a pagefile kikapcsolása ha jól láttam, vagy más is?csináltam egy mérést, teljesen alap win formázás ntfs-el.

Jó ez így vagy jobbnak kéne lennie? -
c41r0^
őstag
Ősember féle MLC, v2-es Warp? Én is majdnem azt vettem, majd kíváncsi lennék az eredményekre

Ha jól tudom a jmicron vezérlője miatt (bár v2 és elméletileg javítva van) hogy ne lagoljon majd, adj meg 16K vagy 32K clusterméretet, asszem más nem kell.
XP megeszi asszem, ha előre megformázott és nem 4K-s clusterméretű elsődleges partícióra akarod telepíteni, a Vista viszont alapból nem hajlandó felmenni (ezt én is tapasztaltam tegnap) egy olyan előre megformázott elsődleges partícióra, ami nem 4K clusterméretű, bár asszem erre is van megoldás, még itt a fórumon is csak sikerült annak, aki szenvedett vele asszem, csak én egyelőre nem mentem annyira bele, mivel az SLC-s Samsungom 4K clusternél is tökéletesen szuperál, mert igen jó a vezérlője.
Winben pedig az 1.hsz-ben leírt tweakeket alkalmazd.
-
drakkar11
tag
Sziasztok!
Megérkezett az OCZ VERTEX 120GB változat.
Most munkába kell mennem, de holnap rakok fel teszteket.ÜDV

-
Henryk
aktív tag
Üdv!
Most hozta a postás a 64GB-os patriotot, kérdésem lenne, milyen extra beállítások szükségesek windowsban, és formázásnál hogyan érdemes? egyenlőre 1-2 nap teszt, aztán megy rá a Windows 7, arra mit kell beállítani rajta?
-
c41r0^
őstag
-
c41r0^
őstag
na akkor egy kis beszámoló a Samsung 32GB-os SLC drivejáról
AHCI ON, Vista telepítő saját 4K cluster, tweaks on (offline files off, ütemezett defrag off, windows search off, superfetch off), pagefile egyelőre off (majd átkerül a Raptorra)
Everest read bench: [link]
A Raptoron lévő Vistánál sokkal de sokkal pörgősebb a rendszer és sokkal gyorsabban is bootol, nagyon megérte megvenni a meghajtót!
-
c41r0^
őstag
hali
vettem egy SLC-s 32GB-os Samut (RiddleR-ét) és néhány tanácsot szeretnék kérni, mielőtt nekiállok a befogásához
első lépésként kinulláztam az SSD-t, majd utána egy XP-t tettem fel rá, IDE módban a melóhelyes gépre, és hát eléggé impresszív a teljesítménye így egyedül is (fél csík és a szűz XP betöltött, ablakok máris előjönnek), szóval az már biztos, hogy a Raptornál valamivel jobb lesz rendszermeghajtóként, így egyedül is
DE otthon majd Vista x64 Ultimate megy rá, ICH10-es vezérlő mellett, kérdéseim, hogy ne otthon kelljen kikísérleteznem, ha más is megjárta már ezt az utat:
1. mivel a WD Raptor 74 GB ADFD és Samsung HD501LJ 500 GB vinyóm is az ICH10-en van (egy vezérlőre fognak kerülni az SSD-vel) és az AHCI-t eddig használtam, kérdésem, hogy AHCI OFF vagy ON jobb az SSD-nek? (nem igazán érdekel az NCQ, de talán Vista+ICH10/R-nél és Raptornál azért egy kis pozitív hatása volt az NCQ-nak)
2. felmegy-e a Vista, ha előre már Vista alatt leformázom az SSD-t 16K vagy 32K clustermérettel, vagy jó az alapértelmezett 4K is? magyarul nem okozhat-e ennél a Samu SSD vezérlőchipnél lag-ot a 4K cluster, mint néhány MLC-s drivenál? (bár talán a v2-kön már ez sincs)
mert visszaolvastam, hogy nem nagyon sikerült a Vistát rávenni, hogy települjön a 4Któl eltérő clusterméretű elsődleges partícióra, tehát egyáltalán szórakozzak-e vele, vagy jó nekem a default 4K?3. pagefile - dilemmázok, hogy maradjon-e az SSD-n (4 GB RAM melett 2 GB pagefile-t használok, de azt is csak azé', hogy legyen kb.), vagy azt tegyem ki a Raptorra, ez igazából csak azért fontos, mert ha a Vista+progik majd felmennek, kb. 3-5 GB szabad hely marad az SSD-n és állítólag ez a típus (ahogy visszaolvastam) belassulhat, ha vészesen fogy a szabad hely (kb. 3 GB körül)
természetesen minden tweaket (1. HSZ) beállítok, amúgy eddig is úgy használtam a Vistát, hogy ütemezett defrag off, stb.
vagy kapjam be, próbálkozzak és ne kérdezzek?

-
P00By
nagyúr
-
shabbarulez
őstag
Fusion-io Breaks Storage Performance Barriers, Exceeding 1 Million IOPS and 8 GB/s Throughput Within a Single HP ProLiant Server [link]
-
-
shteer
titán
-
ImI87
őstag
válasz
deicide
üzenetére
Köszi szépen!

Szétnézek, meg olvasgatok még, aztán valszeg veszek v.milyet.janos666: csak most látom a te HSZ-edet. köszi neked is!

Esetleg még arra gondoltam, hogy várok egy kicsit, amikor a normális 128gigások ára lemegy 50k környékére, és azt már jó lenneúgy, hogy rendszer+játékok, ezek azok a dolgoknak, amiknek jól jönne a + sebesség, a többi dolog tárolására meg bőven jó a sima vinyó is.
-
janos666
nagyúr
Én egy 2 lemezes RAID0-ról raktam át a windowst egy 32Gb-os SSD-re. Kimondottan gyorsabb nem lett ezen az egyszer MLC-s SSD-n, mint a kétwinyós RAID tömbön volt, csak megszűnt a zaj, mivel a RAID-os lemezek együtt elég hangosak voltak mikor ide-oda rángatták a fejüket pl. windows bootoláskor, vagy ha a pagefileben is turkált az OS (szóval sokfelé figyelt egyszerre az az egy kötet...).
Na meg most már nem lassul be a böngészés, vagy az apróbb, SSD-re telepített programok (pl winamp, firefox...) indulása, mikor a RAID tömbön RAR-okat bontok ki, aztán 8,5Gb-os MKV-kat muxolok kétfelé.Szerintem elég lesz egy 32Gb-os is (főleg hogy ha nem zárkózol el attól hogy betehess mellé még1-et RAID-ba, mert akkor 64Gb-od lesz). Azon már kényelmesen elfér egy windows a lapozófile-al, office, apróbb programok tömkelege, és még marad hely esetleg photoshopnak, autocadnek vagy 1 ilyesminek is ha kell.
A zenék, filmek, fényképek, stb. egyértelműen jól meglesznek egy winyón is.Esetleg játékot lehetne még rátenni, ha nem 32, hanem 64Gb, de azzal meg megint ott vagy ahol törik a talaj, mert akkor ugyan úgy egy meghajtón lesz minden. (Egyszerre töltené be a játék a filejait, mikor a windows helyet csinál nekik a RAM-ban azzal, hogy kiírkál ezt-azt a lapozófileban, és netán még 1-2 rendszerfilet is be akar olvasni közben...) Különben meg csak annyit lehetne észrevenni mikor nincs ez a havária és partszakadás, hogy gyorsabban töltene be a játék.
Még azzal lehetne szórakozni, ha maradt volna helyem, hogy mikor nagy fileokkal szórakozom, akkor pl. a winyóra töltöm le a RAR-okat, az SDD-re bontom ki az MKV-t, és a winyóra muxolom szét két darabra. De ezzel is kb annyi időt spórolnék, amennyit szarakodnék hogy észben tartsam, mikor, mit, hova mentsek. Így legalább nem lassul be a többi program és a rendszer ha csak a RAID-on megy a móka a nagy fileokkal és leoglalom magam míg várom hogy végezzen.
Szóval én egy olcsó 32Gb-os MLC-s SSD-re szavazok, hogy arra csak a rendszer (de minden ami rendszer), és mellé a winyón minden más. Nekem így bevált. Esetleg ha tényleg gyors bootolásra vágysz lehet SLC is, de szerintem árban nem éri meg hogy csak stopperrel mérhesd a különbséget.
-
deicide
veterán
Szia!
Először is:
MLC: multi level cell
SLC: single level cell
az MLC olcsóbb a gyártástechnológia miatt, az slc viszont gyorsabb.
Ha raidben nem is gondolkodsz, rendszervinyónak mindenképpen érdemes, mert az elérési ideje 0.1-0.2ms a vinyók 4-5ms-os elérési idejéhez képest, igy mindent sokkal gyösabban tölt be, a sebessége pedig 1db-nak (főleg az újabb fajta MLC-) bőven beéri és mostanság már el is hagyja akár egy WD Raptor sebességét is. Ősember árul pár fajtát, azok jó cuccok és a 64GB-s már olyan 35-40 között beszerezhető. -
ImI87
őstag
Hello!
Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek érdemes beszerezni egy 64GB-os SSD-t "rendszervinyónak" ? Jóval gyorsabb lenne, mint egy akármilyen vinyó?
Ha igen, akkor kb mit vennék ebből észre?
Most csak 1db-ban gondolkodnék, Raid egyenlőre még felejtős.
Melyek azok a márkák/típusok, típusok jók, nem horribilis az áruk, és itthon is beszerezhetők?És bocs a láma kérdésekért, de még fogalmam sincs az SSD-k világáról.

(Esetleg mondjatok már v.mi jó cikket, amiben átfogóan benne van mindenféla hasznos infó az SSD-kről!)Köszi!

Ja, és mi az az MLC?
-
P00By
nagyúr
OCZ Vertex 120GB teszt Egy ilyet kérek!

-
shabbarulez
őstag
Video: Fusion-io demos 768 DVDs playing from one solid-state drive [link]
-
P00By
nagyúr
-
shteer
titán
ssd-m miatt lehet e a következő jelenség:
néha weboldalak betöltése közben akadozik a zene - winamp5, akár webrádió, akár mp3?
restart segít csak rajta
-
deicide
veterán
válasz
RiddleR
üzenetére
Nekem is P45-öm van, de a VGA nem takarja ki, ha mégis, akkor kell 90fokban hajlitottat tenni bele...
Amúgy igazad van, 4db nem fér bele, de 3-al vigan elvagyok a 2 vinyó és a br iró mellett. Kipróbálnám mondjuk az intel-t, 2db-ot raidben, de annyi felesleges pénzem sosem lesz, a 3db buffalo került 54ezerbe, az még belefér, van 90GB és 500mb/s read és 280mb/s write. -
RiddleR
aktív tag
Ja mégvalami.
Hova kössek 4 SSD-t? Összesen van 6 a nyomorult p45-ös lapon.
A két szutyok külső vezérlőst hagyjuk.
A 6-ból 1db a dvd, 2db a tárwinyók, 1db nem használható mert a vga kitakarja, ergo marad 2 port cakk-pakk.
-
RiddleR
aktív tag
100 volt.
Sajnos akárhány ssd-t rakok össze, kéne egy rendes raid vezérlő is hozzá, hogy megfelelő iops-t tudjak kiszedni belőlük. Mellesleg 100/4=25. Na azért nem kapok nagy durranást.
Plusz mind MLC-s, amitől egyenlőre még szeretném magam távol tartani.Tárhely nem izgat, mert csak OS-nek kell, oda meg ennyi is elég.
OCZ Vertex. Nos itt a 32G-s jön ide 42k-ból legalábbis az 1 héttel ezelőtti info szerint.
Megintcsak MLC. 2db kéne, hogy kb egyenlő sebességet hozzak ki belőle, ami már majdnem ott van mint ez. (nem a linear átvitelre gondolok, mert annak meg akkor van jelentősége amikor tárnak használnám, ahoz meg még messze van a kapacitása akármelyiknek is) Plusz ahogy figyelem az OCZ forumát, hát nem tudom mit higgyek róla.Ezzel együtt elvesztem a drive kevésbé macerás kezelhetőségét a tekintetben, hogy a RAID vezérlő elfedi előlem. Ergo nincs FW upgrade (már ez is zavar, hogy akkor most állandóan nézzem, hogy mikor melyik FW a jó vagy éppen hibás), HDD erase-hez megint csak szét kell szedni a tömböt és szarozni, szóval csomó apró dolog van, amit, ha még mindig főiskolás vagy akármi lennék, akkor elvariálnék vele, de inkább most azt szeretném, hogy hozzányúlás nélkül akármikor tökéletes legyen (ne kezdjen el lassulni meg ilyenek).
De maradjunk annyiban, hogy érdekelt, hogy mit tud valójában.
-
Ottoka
őstag
válasz
RiddleR
üzenetére
Mennyibe került?
Mert kb. kaptál volna érte 4db 64gb-os ssd-t, ami sebességben azért nem kicsit jobb, a tárhelyről meg ne is beszéljünk.Az ocz vertex szériás ssd-i már nem jmicronos vezérlősek, 64gb 42k körül van mire ideér.
Mod közben nézem, x25-e 32gb 120k, 64gb-os 190k.
-
RiddleR
aktív tag
Nem bírtam idegekkel és szereztem egy Intel X25-E cuccost (köszi utólag is pentium4 kollégának), mert kíváncsi voltam mit tud.
Az alábbi tesztek ntfs-en készültek. Nem OS drive, minden default csak egy 128-as align-t csináltam (biztos, ami biztos
).Ja és ez 1db drive szólóban.
Atto:

HDTune random access:

Crystal:

A Crystalnak a 4K-s readje nem tudom miért adott ilyen hülye értéket, ezen még nyomozok. A többi önmagáért beszél.
-
P00By
nagyúr
-
WiZARD
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére
naja lecserélni/ráfizetni drága.
viszont ha valaki most akar ssd-t venni, annak ezt érdemes imho.
neweggen néztem árát, szerintem annyira nem vészes. -
Henryk
aktív tag
Sziasztok!
Már egy ideje tervezgetem hogy mit is vegyek, most egy pár SSD mellett döntöttem, ebben szeretnék egy kis segítséget kérni a már tapasztaltabbaktól.
Windows 7 (x64) alá menne, jelenleg is ez van már, és szeretnék még többet kihozni ebből a rendszerből.
2db 32 GB -osban gondolkozok most raid 0-ban, de nem tudom hogy melyik márka/típus az ami jó lenne.
Gygabyte EP45 DS4 lappal menne jelenleg, később váltok majd X58 DS4-re.
Ezekkel van valakinek tapasztalata hogy mennyire megy vele a raid?
Alaplapváltásnál elszáll majd a raid és az újra kell tenni, vagy ugyanúgy viszi?
Megéri-e valami egyszerűbb raid kártyát venni? -
Rosep
senior tag
OCZ Value szériáról van-e valakinek tapasztalata, esetleg teszt linkje?
-
tabrev
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Fél órája 47%... asszem nem érdemes tovább várnom vele.
1db SSD-re gond nélkül felmegy és stabil is (ugyanúgy vinyóra is). A 64bit-es rosszúl lett megírva az most kiderült.
Azonban akkor sem értem miért nem megy fel a 32-es ha raid tömb van alkalmazva... -
tabrev
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Ma reggel kivettem az elemet - remélhetőleg mindet elfelejtett a bios - most felraktam a 0701 bios-t. 64bit-es Win 7-et nem is látja a meghajtóban. A 32bit-est indítottam most el. Partícionáltam (mivel 2db 64gb-os van) egy 40gb és egy 80gb egységre (ugye win csinál magának 200mb-ot). A 40gb-ot jelölöm meg, hogy települjön. Felmásolja a fájlokat majd a file-ok kicsomagolása alatt olyan 6%-nál dob egy ilyen hibaüzit: "Windows could not found a partition on disk 0. The error occured while preparing the partition selected for installation. Error code:0x80070057"
Most próbálom úgy, hogy egyben hagytam a partíciót (120Gb) jelenleg 47%-nál jár (lassan 10 perce) mondjuk már így is jobb mint a 6%... de itt asszem megállt a tudomány.
Nem értem
-
tabrev
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Mindjárt nekiállok telepíteni (most értem haza melóból) és leírom. Bios asszem 0403 (ezzel volt anno stabil a 4ghz & 1200mhz). Te melyikkel használod?
-
-
tabrev
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Adatlapomon a konfigom (még a raptorokkal nekem is ment a 4ghz 1200mhz) SSD-vel meg sem mertem próbálni, de nem is ez a lényeg, alapon használva is folyton elszáll a raid...
Win 7-et meg egyszerűen fel sem tudom tenni raid-re csak single SSD-re. Pedig felismeri el is kezd telepíteni aztán kilép hibával mint írtam.. -
-
tabrev
aktív tag
Sziasztok!
Hátha van erre valakinek ötlete: Vista Ulti 64 bit 2 x 64GB GSKILL MLC, 4k stripe, 16k cluster (raid 0). Asus Rampage lap (X48) minden alapon (spec beállításokat nem is merek alkalmazni, így is rettentő instabilnak tűnik a rendszer). Napokig használom majd este elindul, reggelre az egyik SSD kihullik a tömbből - nem először.
Win 7 fel sem megy (eljut kb 6%-ik és valami hibára hivatkozva újra kell indítanom) de csak úgy, ha 128k stripe és hagyom, hogy Win 7 formázzon.
Aktív témák
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Addig legalább kitalálom hogy hányat vegyek én speciel 3-4 db 32GB-oson gondolkozok ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Alapján véve elsősorban rendszernek használnám, de játékot is szeretnék rá tenni akkor létezik ehhez jó köztes beállítás a stripe size-nél? Vagy jó lesz a 4-8k is?
a Warhead-el de az is csak azért mert szar textúra pakkot szedtem le hozzá ami memória túlcsordulást okozott
Legalább is az én raptoromhoz képest 
Ja és nálad menyire érezhető a gyorsaság raidelt SSD-kel? Gondolok itt főleg boot időre, programok indulására stb..

nincsen hely sajna... akkor raid0-ban lenne az SSD