Aktív témák
-
RiddleR
aktív tag
Nos egy kis összehasonlítás:
1db SSD
2db SSD RAID0Természetesen ez csak lineáris átvitel, ami nem minden.
Amúgy pl egy windows bootnál nem sok különbség lett, de egy PS CS4 indításánál eléggé érezhető a difi. Meg úgy általában a programok indulásában.De, ha csak sima winyókról beszélnénk, ott látványos minden téren a különbség.
-
RiddleR
aktív tag
-
RiddleR
aktív tag
Sziasztok!
Volt már valakinek problémája RAID0-s SSD partícióra XP installal?
Érdekes módon nálam az install legelején kékhalált nyom.
Asus P5Q deluxe van és az ICH10R-re rakom. Ha felrakom a drivert az elején (F6) ha nem akkor is döglik.
Winyóval simán ment a RAID, most meg itt ülök oszt nézek mint a moziban.
Van valakinek 5lete?
Köszi.

-
Ijk
nagyúr
Átolvastam a tesztet, és a következő riasztott el:
"You'll notice a new column called number of pauses; this column is the number of times all disk activity ceased on the system, causing the whole machine to stutter for a moment. You'll also notice that there are zeros in this column, unless the drive uses the JMicron controller. Also note the randomness of the problem, the OCZ, SuperTalent and Silicon Power drives all use the same hardware yet I saw tremendous variations between runs. This is a manually timed test but the rest of the drives didn't vary nearly as much. ""Thankfully, as we've already seen, this problem is only limited to JMF602 based MLC drives. The SLC drives and the Intel MLC are totally fine, so while I'll include these problematic MLC drives in today's comparison, let me state now that I would not purchase one."
-
deicide
veterán
nem kell lemondani az MLC-ről, egyrészt, mert ha 2db-ot raidbe raksz, akkor eszeveszett gyors, ha meg csak 1db-ra van pénzed, rendszernek akkor is tökéletes, mert a windows boot és a rendszerhasználat leginkább olvasásra veszik igénybe az SSD-t, abban pedig gyors és az elérési ideje is utolérhetetlen...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ugye az egy fontos kérdés, kinek mennyire "fájdalmas" ez az összeg,de én gond nélkül meglépném.
Megint más kérdés, hogy én inkább vennék (illetve vettem is) egy 32-es SLC-t, mert én bőségesen elférek 32GB-on(valószinüleg betudható annak, hogy nem játszok), illetve nekem csont nélkül megér ennyit már csak a csend is. Ez ugye ember-függő, mert erre kevesen áldoznak komolyabb pénzeket... -
RiddleR
aktív tag
Még mindig az itt linkelt cikk amit érdemes olvasni. Egészen a köv generációs ssd-k érkeztéig.

-
Ijk
nagyúr
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek 40k-ért 64 gigás? Rendszernek lenne, hogy ne kelljen örökké hallgatnom a seek-et, meg esetleg azt se bánnám ha gyorsabb lenne. Mekkora hátrány, hogy MLC? Vagy inkább javasoltok samsungot? -
-
freeapro
senior tag
kell ezekhez az ssd-khez barmilyen atalakito, vagy csak radugom a satas alaplapomra (Asus p5b) es megy?
-
Baboon
senior tag
Üdv emberek!
Ez miért ilyen olcsó?
[link]Nem nagyon értek hozzá, az olvasási és az írási sebességei rosszak és azért ennyi?
Köszönöm -
DeadMen
tag
Üdv uraim! A tegnapi naptól fogva beléptem a seektelenek klubjába
Remek érzés. Tody56 kollégától vásároltam meg az egyik 32 gigás samsungját,hát szép halk lett a gépezet
-
fsb1000
nagyúr
1 db SSD-vel néztem nincs Raid tömb.
Márton: TC default beállításon (másolási bufer 32/32K KompMód=OFF)
deicide: 25.000 Kbyte/sec az kb 200 Mbit/sec én ezt tartom soknak Single SSD-nél.Gyártói adat szerint R/W = 100/80 Mbit/sec
Ez kb kimérhető egy jobb HDD teszterrel. (atto?) -
fsb1000
nagyúr
XP SP3 alatt saját magára:
SSD32 -> SSD32 Windows mappát egy temp mappába 16.500 kbytes/sec
SSD32 -> SSD32 1 DL DVD-nyi adat 25.000 kbytes/secHDD forrásból
Hdd750 -> SSD32 1 DL DVD-nyi adat 45.000 kbytes/sec
Hdd750 -> Hdd750 1 DL DVD-nyi adat 29.500 kbytes/secTotalCommander mérése.... én nem tudom értelmezni. Túl sok.
-
Dashes
őstag
OCZ Raid link
-
deicide
veterán
valaki irhatna total commanderes SSD particióról SSD particióra másolási sebességet, kiváncsi vagyok, hogy ez milyen eredménynek számit...
-
Márton
nagyúr
srácok, a silicon power 32-es mlc-jéről van valakinek tapasztalata?
10 év garral kapható itthon és úgy látom tudja a 90-100mb-ot írásban is! -
deicide
veterán
Közben rájöttem, hogy kicsit hülye a kérdés, a swap ugyanis az ssd-n van, az a lényeg, ha a játék állományai is az ssd-n lennének, gyorsabb lenne-e?
-
deicide
veterán
Vajon jobb lesz-e a GTA IV és megszűnne-e az akadozása (valószínű a swap miatt,nem fps, az 50-60 között van) ha áttelepíteném az SSD-re?
-
deicide
veterán
Én most 2db Buffalo 30GB-os SSD-vel kisérletezgetek Raid0-ban, MLC-s és ahhoz képest nagyon jó, a rendszer érezhetően jobb lett és az irás-olvasás is meggyőző nekem. SSD particióról-SSD particióra 130-135MB/s-el másol...
-
fsb1000
nagyúr
Ezt találtam: [link]
MLC-Read up to 165MB/s, Write up to 95MB/s(32GB,64GB,128GB)
SLC-Read up to 168MB/s, Write up to 145MB/s(16GB,32GB,64GB)
-
Nippon
őstag
Hol lehet itthon szerezni a feljebb emlegetett 32Gb-os Samu-t 30k alatt?
-
luw2win
őstag
Hali!
Beléptem a klubba egy Samsung 32gb-os SSD-vel
De lenne egy problémám,amikor már csatlakoztattam meg minden, nem találja a BIOS-ba a boot szektort , (a bootolsánál csak a másik vinyomat meg a cd-t meg a floppyt tudom beállitani, ssd-t nem látok sehol)
Feltelepíteni windows xp-t (SP2) fel tudok,(hirtelen ezzel rendelkeztem), csak a bootolásánál cd-t állitok be igy aztán megtalálja az ssd-t ami elméletileg nincs is.És a másik probléma, C meghajtónak szeretném az SSD-t ,de mindig D-re teszi.
Ha a vinyóból a jumpert máshova teszem vagy kihuzom akk olyan lassu lesz az SSD mint egy vinyo, vagy sokkal rosszabb.Szóval ezek a fennálló problémáim lennének, nem az hogy nem tudok ezekkel élni, de zaklat a megoldása, és hátha valakinek már volt ilyesmi gondja.
Gépem az adatlapomon.
Várom a tanácsokat,tapasztalatokat!
Üdv: MátéValaki tudna adni egy linket a jumperek helyéről( pl hogy hol van a master , slave stb.) Már rég volt vele dolgom. Köszönöm
-
kem
addikt
up
-
kem
addikt
Sziasztok!
Van lehetőségem külföldről nagykerből rendelni SSD-t, csak tudnom kellene, hogy milyen gyártó és melyik típus az amit nyugodt szívvel megrendelhetek, mielőtt valami nonamet hozatnak nekem.
Mit ajánlotok? Mit kerüljek?
Csak 32Gb-os érdekel. -
Sunzi
aktív tag
Lehetne esetleg még 1 tesz az ATTO-val, overlapped io módban, 10-es queue depth-el?
Így jobban látszik, hogy teljesít a 2 tömb komolyabb terhelés alatt...Ja, és még egy javaslatom lenne, mind 2 tömb esetén a write cache-t kikapcsolni a teszt erejéig, mert így most inkább a vezérlő, és a cache sebeségét látjuk. Legalábbis a SAS diszkek 1 GB-ja erre utal..
Előre is köszi

-
Ottoka
őstag
Ezt a tesztet a 4db ssd-ről raid0-ban egy promise raid vezérlővel csináltam, az se gyenge, de 2 hsz-el feljebb meg lehet nézni mit ment az adaptec karival. Már a 0% proci használat is előny az adaptec javára, a promise karinál 2% volt.
-
Ottoka
őstag
Ja, az ssd-k is az adaptec vezérlőn vannak, mert kezel ám az sata cuccokat is jól.
-
Ottoka
őstag
Egy kis teszt:
Adaptec 5805 (dual-core, 512mb cache
)raid vezérlőn 4db 15.000rpm sas winyó raid 0-ban, a másik sarokban 4db samsung ssd raid0-ban :Most a sas winyókon van a rendszer, és nem bootol lassabban mint az ssd-ről, és az ikonok is egyből kint vannak, másra se kell várni, amire kattintok jön

És azért iso dvd file másoltam rá a 2db 1Tb-os samsung winyóról (raid 0, promise Ex8350 vezárlőn) és 350-380 mb-al nyomta a total commanderben

-
Jester01
veterán
Tervezett gigabites diskless kliensbe érdemes oprendszernek/swapnak egy kisebb ssd-t (4GB) tenni vajon? Gyanítom, hogy hasznosabb inkább jól megtömni igazi rammal akkor nem kell swap és lesz sok disk cache. Ti hogy gondoljátok?
-
Márton
nagyúr
2GB ram mellett fut a bat! az IE7 a speedfan és az msn. kb. 300MB összesen a feladatkezelőben.
Erre megjelenik egy kis sárga felkiáltójel a jobb alsó sarokban.
Eseménynaplóban megnézem, mi ez:"Alkalmazás által generált üzenet: Windows - A virtuális memória minimuma túl kicsi : Kevés a virtuális memória a rendszerben. A Windows megnöveli a virtuális memória lapozófájljának méretét. A folyamat végrehajtása során egyes alkalmazás memóriaigénylését a rendszer elutasíthatja. További információt a súgóban talál."
NTDLL.DLL reklamált emiatt. Ez sp2-es. Lehet az sp3 már nem reklamál?
Ja, még csak letiltva sem volt, mert 64-512-re állítottam a swapot.
ezekszerint kicsi az alap 64MB. -
gV
őstag
Tech report fullos tesztje róla [link]

Aktív témák
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Interactive Brokers társalgó
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Hobby rádiós topik
- Nintendo Switch 2
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Jövedelem
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

gratula...az érzés ismerős...amikor az első scandisk végigmegy 10mp alatt csendben az 1 perc kerregés helyet...az felemelő.
Remek érzés. Tody56 kollégától vásároltam meg az egyik 32 gigás samsungját,hát szép halk lett a gépezet
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)