- Fórumok
- Adattárolás
- Flash SSD - Archívum I.
- (téma lezárva)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- Projektor topic
- Kiterjesztett valóság ASUS ROG és XREAL recept szerint
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Apple MacBook
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
3200 - 3101
49236 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
WebM
csendes tag
Fura, nalam mintha 32k-nal gyorsabb lett volna, de biztosan eleg osszetett dolog ez.. (NTFS blokkmeret is szamit valoszinuleg)
Azota nem lett egy picit tele? Nem lehet, hogy elotte ugy tesztelted, hogy nem azon volt a rendszer? Tobb otletem nincs.. (Egyebkent azert gondolom, hogy a raptorokhoz kepest az ablakok igy is szepen "pattognak"
) -
wid22
aktív tag
Silicon Power M10 18 ezer a Ph n vagy Kingston 40GB s 25 ezer Xp boot ra melyik jó? Elég a Silicon Power M10 ?
-
C64
őstag
ha lejebb viszem 128k-nál, akkor még lassab lesz...
egyébként nem értem, mert mikor legelőször kipróbáltam, akkor 40mb/sec volt, most pedig akárhogyan is tesztelgetem, nem lesz gyrosabb -
(ex)Cat
senior tag
Értem, köszi!
Ezekszerint ha valaki tényleg radi-ben gondolkozik, akkor nincs (sok) értelme olyat ssd-t keresni, ami tudja a trim-et, mert maximum az eladhatóságot növeli.
-
Ottoka
őstag
Raid tömb-el nem működik. Az ocz-nek van olyan firmware pár modellhez, ami raid tömben levő ssd-hez való, azon valami hasonló megy mint a trim, asszem garbage collecting vagy mi a neve, és az ssd tudja nem a szoftver.
-
(ex)Cat
senior tag
hi,
raid tömb esetén is működik a trim? Mert olyasmit hallottam, hogy ebben az esetben nem. (és ha ez igaz, akkor aki raidelni akar, annak tök mindegy. hogy tudja vagy sem az ssd)
-
WebM
csendes tag
Amikor osszerakod a raid tombot, akkor a strip size valtoztatgatasat erdemes probalgatni. Nem vagyok szakerto, de ha jol sejtem, akkor ha apro file-okat akarsz gyorsabban irni, akkor csokkenteni erdemes (ha attoval tesztelsz, akkor jobban latszik, hogy mekkora meretnel milyen gyors).
-
proof88
addikt
-
RockHaRD
addikt
rádobtam winfost, aztán majd hónap tesztelek

-
C64
őstag
na, csináltam én is teszteket és most jöttem gizdulni

igazából nem értem, emrt van itt egy-két nagyon nem beleillőt eredmény is...

-
WebM
csendes tag
Kerettol fuggetlenul X-25E.
Igen, a 40-es intel vezerlos, ha sok apro file-lal kell dolgozni, akkor mindenkepp jobban megeri, mint pl. a jmicron-osok (a 64 gigas olyan). Nalam most 2 ilyen 40-es van sima alaplapi raid-ben, win7 eleg korrektul megy rajta, habar meg nem koltoztettem mindenemet at az uj rendszerbe, biztosan fog meg lassulni. Teszek majd fel atto eredmenyeket.Ime:
512k-nal a beeses annak koszonheto, hogy a windows nem bir nyugton maradni, valami aprosagot mindig csinal a hatterben... Probaltam tobbszor futtatni, de mindig sikerult elkapni egy lassabb reszt valahol. A lenyeg, hogy nagyjabol bejott amit vartam, kb. egy X25-M szintjet hozza irasban, olvasasban meg jobb. Csak aztan legyen ehhez is trim-es firmware... (habar ha igaz az, hogy a Kingston be akarja szuntetni az ertekesiteset, az nem jo hir
) -
proof88
addikt
visszanéztem az utóbbi néhány hónapban belinkelt képeket és az alapján szép eredmény lenne, de valamiért tényleg alacsony a 4K-s Write (jobb alsó doboz). 13.53 felett kéne bőven lennie. Esetleg chipset driver frissítés vagy újramérés?
-
C64
őstag
királyság, kösz mindent!
üdv
-
canniball
nagyúr
-
FeRRaR1
őstag
-
C64
őstag
-
RockHaRD
addikt
-
moho-jojo
tag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Tervezek venni egy Transcend 64GB - os MLC - s SSD - t. A kérdésem az lenne, hogy erről milyen vélemények vannak? Jó, nem jó, érdemes megvenni vagy inkább felejtős?
Köszönöm előre is!
Üdv: Tamás -
C64
őstag
-
RockHaRD
addikt
vki mondja meg pls, hogy ez az eredmény jó-e :

-
FeRRaR1
őstag
Veszel hozzá 3,5" keretet, vagy eleve olyan verziót veszel amihez adnak (mint én)
Vagy csak lógnak a levegőben

Esetleg be teszed legalulra a keretbe, és csak az egyik oldalát csavarozod oda...
-
C64
őstag
hali, tudtok valami tippet, hogyan lehet hdd foglalatba illeszteni, rögzíteni az ssd-ket?
üdv
-
FeRRaR1
őstag
A W7 logo animáció végig fut, de utána be villanik szinte az asztal...
Az be van lőve, hogy kötelező meg várni

-
RockHaRD
addikt
kiderült a turpisság a dologban
a 1819-ces firmware az a legújabb a super talent ssd-knél... október 20.-ai. az én most vásárolt, sao paolobol kipostázott ssd-men pedig ez van, szal tuti, h vmikor novemberben készült
szal most örö, és bódottá van 
pakolom rá a win7-et
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FeRRaR1
őstag
-
RockHaRD
addikt
-
WebM
csendes tag
Kerettol fuggetlenul X-25E.
Igen, a 40-es intel vezerlos, ha sok apro file-lal kell dolgozni, akkor mindenkepp jobban megeri, mint pl. a jmicron-osok (a 64 gigas olyan). Nalam most 2 ilyen 40-es van sima alaplapi raid-ben, win7 eleg korrektul megy rajta, habar meg nem koltoztettem mindenemet at az uj rendszerbe, biztosan fog meg lassulni. Teszek majd fel atto eredmenyeket. -
UdVi86
aktív tag
Ez a Kingston jobb az Indilinx vezérlős OCZ Vertextől vagy az ST UltraDrivetól?
-
RockHaRD
addikt
ne a végén, hanem a közepén nézd, ott kell lennie

nekem FTM32GX25H-ból van 2 db-om, egy ideje megvannak, egy ideig volt is rajtuk rendszer raid-be kötve, de egy ideje nem használom őket, vártam arra, hogy ápdételhessem a fw-t. csak az a probléma, hogy én pont AIX-essel rendelkezem, tehát nagyon régi, 1215-ös fw van rajta, ehhez nincs az oldalukon linkelve program, emailt kell külön írni nekik. Írtam de nem is válaszoltak, végül sikerült beszélnem velük egy másik mail címen. Szóval most már frissíthetem 1275-re és onnan 1370-re. Ezutáni programok már a weblapjukon is rajta vannak. Nem tudom, hogy ezek a régiek miért nincsenek fenn, azt írták, hogy nem akarják, hogy összezavarodjanak az emberek.
Nem tom.A frissítéssel sorba kell menni. Tehát mindig a következő fw-t kell felrakni, kivéve, ha kivéve.
Szóval nézd meg a közepét a sorozatszámnak, és megmondom melyiket töltsd le hozzá, ha kell segítség. 
Hát én nemtom

megvan a jó file, le is töltöttem, de az a baj, h ott elakad a dolog, hogy ezt DOS-ba kéne csinálni, és fingom sincs, h hogy jussak el odáig

nincs floppym, nincs üres dvd-m, csak egy pendrive-om van, amit vmi HP tool-lal kellene megcsinálni, de az csak annyit ír, hogy az oprendszer nem támogatott...

-
S.O.S.
senior tag
Helló !
Erre tud valaki válaszolni (#3150) S.O.S.
Nem vágom az angolt valaki utánna tudna olvasni mit tud az SSD ?Üdv :

-
proof88
addikt
ne a végén, hanem a közepén nézd, ott kell lennie

nekem FTM32GX25H-ból van 2 db-om, egy ideje megvannak, egy ideig volt is rajtuk rendszer raid-be kötve, de egy ideje nem használom őket, vártam arra, hogy ápdételhessem a fw-t. csak az a probléma, hogy én pont AIX-essel rendelkezem, tehát nagyon régi, 1215-ös fw van rajta, ehhez nincs az oldalukon linkelve program, emailt kell külön írni nekik. Írtam de nem is válaszoltak, végül sikerült beszélnem velük egy másik mail címen. Szóval most már frissíthetem 1275-re és onnan 1370-re. Ezutáni programok már a weblapjukon is rajta vannak. Nem tudom, hogy ezek a régiek miért nincsenek fenn, azt írták, hogy nem akarják, hogy összezavarodjanak az emberek.
Nem tom.A frissítéssel sorba kell menni. Tehát mindig a következő fw-t kell felrakni, kivéve, ha kivéve.
Szóval nézd meg a közepét a sorozatszámnak, és megmondom melyiket töltsd le hozzá, ha kell segítség. 
-
Overlocker
veterán
Ha jól tudom csak 1 vezérlős. Szétszedni nem szedtem, mert élettartam garosak az enyémek.
Nálam a kettő finomhangolva 330/170-et ment..
A közeljövőben tervezek egy SATA3-as tesztet, csak még megfelelő gyors ssd-ket kell szereznem..
-
RockHaRD
addikt
Super Talent FTM64GX25H
a problémám az, hogy az oldalukon van pár firmware... de azt írja, hogyha a serial végén AIX, akkor az egyik kell, de ha BIX, vagy CIX, akkor a másik... a probléma az, hogy egyik sincs rajta

meg eleve nemtom hogy kell updatelni a cuccost

-
canniball
nagyúr
Nemrossz..
Bár én még mindig ajánlom a Silicon Power-t, jmicron-os de nálam elég megbízhatóan működik. 165/95MB-st viszi.

Ezt én is alá tudom támasztani. SiliconPower+XP vs. Kingston (40GB)+Win7 - (bár utóbbit még most próbálgatom, de) nem sok különbséget látok köztük.
-
FeRRaR1
őstag
Nemrossz..
Bár én még mindig ajánlom a Silicon Power-t, jmicron-os de nálam elég megbízhatóan működik. 165/95MB-st viszi.

Lehet, hogy dual vezérlős?
Azok már jobbak, olvastam valahol...
Na de lépek egy W7 Ultimate telepítésnyit

-
Overlocker
veterán
-
FeRRaR1
őstag

Gépem a profilomnál...
Így elsőre nem tűnik rossznak, de a win még nem arról megy ugye...
-
FeRRaR1
őstag
Nekem 30 perc és hozza a futár a 40 es kingstont

Igen intel vezérlős 64 es pedig Jmicron, ami nem kicsit gyengébb, rendszer winyónak tökéletes a 40 es

Amire figyeljetek, hogy az indexelést, töredezettségmentesítést, és a lapozó fájlt lőjétek ki legalább is az SSD-ről...
-
PNP
őstag
-
proof88
addikt
Ápdételd a firmware-t, ha nem a legújabb van rajta. Pontosan milyen típus?
Amúgy aki olvasta a fw-es mizériámat, képzeljétek, válaszolt a gyártó és megkaptam a firmware ápdétert, csak mgé időm nem volt kipróbálni hétvége óta...

-
RockHaRD
addikt
Sziasztok, tegnap érkezett meg a Super Talent SSD-m. 64gb-os, 230/170-es. Win 7-et készülök rárakni. Mik azok a dolgok, amikre oda kell figyelnem? Asztali gépről van szó

-
WebM
csendes tag
-
PNP
őstag
Sziasztok.
A napokban szeretnék SSD-t venni asztali gépbe, win7 alá. Mit javasoltok? Kingston 40-es? Van jobb vétel? -
audi100td
nagyúr
nekem is volt egy buffalon anno.
format, új rendszer telepírés, azóta nyoma veszett, 0 kB checkdisk szerint.
lehet hogy fizikailag nem sérült, csak valamiért ennek jelzi és a format tényleg segít.
de az is lehet hogy valóban bad és én most így használom abban a hitben hogy mégis jó?egyébként itt is vannak tartalék szektorok ilyen esetre mint a vinyónál?
Köszi a gyors választ.
"egyébként itt is vannak tartalék szektorok ilyen esetre mint a vinyónál?"
HD Sentinel azt írta, hogy át lett helyezve a tartalék területre, ebből ítélve van, de nem tudok sokat az SSD-kről.

-
Márton
nagyúr
Üdv,
kb. 2 hete használok egy 40GB-os Kingston SSD-t, most vettem észre, hogy már meg is jelent rajta egy hibás szektor: [link]
Mi okozhat SSD-knél ilyen problémát illetve mennyire normális, hogy ilyen hamar előjön egy hibás szektor?

Tuning miatt volt mostanában néhány kék halál, előfordulhat, hogy emiatt történt?
nekem is volt egy buffalon anno.
format, új rendszer telepírés, azóta nyoma veszett, 0 kB checkdisk szerint.
lehet hogy fizikailag nem sérült, csak valamiért ennek jelzi és a format tényleg segít.
de az is lehet hogy valóban bad és én most így használom abban a hitben hogy mégis jó?egyébként itt is vannak tartalék szektorok ilyen esetre mint a vinyónál?
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
kb. 2 hete használok egy 40GB-os Kingston SSD-t, most vettem észre, hogy már meg is jelent rajta egy hibás szektor: [link]
Mi okozhat SSD-knél ilyen problémát illetve mennyire normális, hogy ilyen hamar előjön egy hibás szektor?

Tuning miatt volt mostanában néhány kék halál, előfordulhat, hogy emiatt történt?
-
lenox
veterán
Nem tudom, múlt héten már/még nem volt nekik, pár napja lett újra. Csak nem te voltál a forrás?
(#3116) lenox!
Több jmicron vezérlő létezik, nem mindegyik gázos.(#3117) CHIPman!
A legolcsóbb 64GB-s amit látok 28.088 Ft...Na vettem egy kingston v 64 gb-osat, eleg jol megkergettem, nem akadt egyaltalan. 25k-ert szerintem jo vetel.
-
S.O.S.
senior tag
-
kiSSrac
tag
-
hool
aktív tag
A válaszok és a privát válaszok (mindegyiket köszönöm) alapján most ezen kettő között vacillálok:
Kingston 40GB Sata2 Ssd 25 SSdnow V SNV125 S2bd 40GB
25.750 FtKingston 64GB Sata2 Ssd 25 SSdnow V SNV125 S2bd 64GB
28.088 FtKérdésem: sebességben ezek ugyanazok lehetnek? Mert a típus leírás teljesen egyezik (ha jól néztem) csak a mérete különbözik. Árban nem sok ugye a különbség (főleg a mérethez képest)
Érdemesebb akkor a nagyobbat megrendelni?
Előre is köszi!
kissrac
Teljesen más a kettő, de szerintem erre már kitértek itt párszor, nem véletlen veszi mindenki a 40 gigásat.
-
kiSSrac
tag
A válaszok és a privát válaszok (mindegyiket köszönöm) alapján most ezen kettő között vacillálok:
Kingston 40GB Sata2 Ssd 25 SSdnow V SNV125 S2bd 40GB
25.750 FtKingston 64GB Sata2 Ssd 25 SSdnow V SNV125 S2bd 64GB
28.088 FtKérdésem: sebességben ezek ugyanazok lehetnek? Mert a típus leírás teljesen egyezik (ha jól néztem) csak a mérete különbözik. Árban nem sok ugye a különbség (főleg a mérethez képest)
Érdemesebb akkor a nagyobbat megrendelni?
Előre is köszi!
kissrac
-
FeRRaR1
őstag
Mondjuk nem is ír bele annyit a Win, mint a lapozóba, csak akkor egyszer, mikor hibernálsz, gondolom én.
Lapozó legyen máshol az a fő, így legalább a hibernálás is gyorsabb lesz, és nem csökkenti a meghajtó élettartamát számottevően.
-
canniball
nagyúr
-
WebM
csendes tag
Majd ha lesz időm, akkor tele pakolom a C meghajtót, és meg próbálom vissza kapcsolni a hibernálást, meg látjuk mit lép erre a W7

Gondolom parancssorból, regedittel, vagy valahogyan csak meg lehet oldani, de nem merültem bele ebbe a témába.
Igazából én notin is ki lőttem, össze hajtom, ha tudom hogy nemsokára még használni fogom, vagy le lövöm...
Naigen, csak amikor nagyon benne vagyok valami munkában, és nyitva van vagy 30 ablak, akkor oké, hogy mindent elmentek, de következőleg újra megnyitogatni...problémás. Suspend meg 1/2 napokra picit pazarlás, mondjuk a noti más, az szinte semmit nem fogyaszt olyankor..
-
FeRRaR1
őstag
Majd ha lesz időm, akkor tele pakolom a C meghajtót, és meg próbálom vissza kapcsolni a hibernálást, meg látjuk mit lép erre a W7

Gondolom parancssorból, regedittel, vagy valahogyan csak meg lehet oldani, de nem merültem bele ebbe a témába.
Igazából én notin is ki lőttem, össze hajtom, ha tudom hogy nemsokára még használni fogom, vagy le lövöm...
-
z00li
senior tag
Bocsesz félreolvastam!
Mondjuk én nem használom, lehet azért ugrott be a pagefile!
Máskor jobban átolvasom mielőtt hülyeségeket írok! 
-
WebM
csendes tag
-
FeRRaR1
őstag
-
z00li
senior tag
Néhány program igényelheti. Szerintem nem vesztesz semmit, ha egy minimális méretűt meghagysz egy hdd-n. Amíg nem lesz szűkös a 4GB, addig elvileg nem fog rajta sokat kotorászni - de javítsatok ki, ha tévedek! (Nálam így van, és nem tűnik fel, hogy sokat használná.)
Erről jut eszembe: a hiberfil.sys -t nem lehet valahogy eltenni másik meghajtóra? Keresgéltem már válaszok után, de pozitívat még nem találtam... Pedig nem igazán látok okot arra, hogy a windows könyvtárral egy meghajtón legyen.
A lapozófájl áthelyezése: LINK
Z
-
WebM
csendes tag
-
WebM
csendes tag
Nekem tegnap jött meg a 40-es SSDNow V Kingston. Elég nagy lehet rá a kereslet, mivel várnom kellett rá vagy 2 hetet. Tegnap már beraktam, de csak egy másodlagos SATA vezérlőre tudtam tenni, mert a déli híd nem tudta megérteni, hogy a 0-1 strip raid, a 2-3 meg solo sata. Azon a vezérlőn 135MB/s-el olvasott, ma áttettem az amd hídra és ezen már 175MB/s -el olvas.
Most épp azon gondolkozok, hogy maradjon-e a swap az SSD-n, vagy tegyem a raid-be kötött HHD-kre, vagy kapcsoljam ki. Írni ugye elég lassan ír, meg nem tudom, hogy nem-e okoz-e gondot a gyakori írás. Egyébként 4GB RAM van a gépben és 64 bites win 7.
Néhány program igényelheti. Szerintem nem vesztesz semmit, ha egy minimális méretűt meghagysz egy hdd-n. Amíg nem lesz szűkös a 4GB, addig elvileg nem fog rajta sokat kotorászni - de javítsatok ki, ha tévedek! (Nálam így van, és nem tűnik fel, hogy sokat használná.)
Erről jut eszembe: a hiberfil.sys -t nem lehet valahogy eltenni másik meghajtóra? Keresgéltem már válaszok után, de pozitívat még nem találtam... Pedig nem igazán látok okot arra, hogy a windows könyvtárral egy meghajtón legyen.
-
FeRRaR1
őstag
-
Tigerclaw
nagyúr
-
Márton
nagyúr
Nekem tegnap jött meg a 40-es SSDNow V Kingston. Elég nagy lehet rá a kereslet, mivel várnom kellett rá vagy 2 hetet. Tegnap már beraktam, de csak egy másodlagos SATA vezérlőre tudtam tenni, mert a déli híd nem tudta megérteni, hogy a 0-1 strip raid, a 2-3 meg solo sata. Azon a vezérlőn 135MB/s-el olvasott, ma áttettem az amd hídra és ezen már 175MB/s -el olvas.
Most épp azon gondolkozok, hogy maradjon-e a swap az SSD-n, vagy tegyem a raid-be kötött HHD-kre, vagy kapcsoljam ki. Írni ugye elég lassan ír, meg nem tudom, hogy nem-e okoz-e gondot a gyakori írás. Egyébként 4GB RAM van a gépben és 64 bites win 7.
van olyan progid ami reklamál ha nincs swap?
-
Tigerclaw
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
Ezekről:
PE32GS25SSDR - Warp V2
PS32GS25SSDR - PS-100
(Patriot mindkettő)
mi a véleményetek?
30k alatt vannak. A Kingstonokhoz(40GB) képest hol helyezkednek el sebességileg? -
canniball
nagyúr
-
djxp01
senior tag
Ja, pedig elég gyors, és minőségi a cucc... Amúgy hány %-os kondíciótól lehet gariztatni? Vagy miben fog megnyílvánulni ha már pl.: 50%-on áll majd a cuccos? lesz 120gb helyett 60gb-elérhető az ssd-n ? Vagy micsoda ?

-
hool
aktív tag
-
canniball
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
hool
aktív tag
-
CHIPman
nagyúr
"Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért semmilyen felelősséget nem vállalunk! A termékoldalakon található termék leírások csak tájékoztató jellegűek, nem minden esetben tartalmaznak az adott termékről minden információt."
És ide 4k a kiszállítás. Elmennek ezek a... -
canniball
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
Nem tudom, múlt héten már/még nem volt nekik, pár napja lett újra. Csak nem te voltál a forrás?
(#3116) lenox!
A legolcsóbb 64GB-s amit látok 28.088 Ft...Délelőtt a Syniris-ben még volt 9k-ért Corsair és 15k-ért Apacer 64GB-os. Dehát ez van.
Most épp 32GB-os Samsung van elírva:
[link] -
canniball
nagyúr
-
kiSSrac
tag
-
canniball
nagyúr
(#3116) lenox!
A legolcsóbb 64GB-s amit látok 28.088 Ft... -
CHIPman
nagyúr
Üdv.
64GB-os SSD-ket kerestem az árgépen, és véletlenül találtam 2 igen olcsót. Az egyik 9k, a másik 15, ugyanannál a boltnál(aki akarja, rákeres, nem linkelek). Mennyire lehet elírás, és ha megrendelem, akkor annyiért ki is fogják szállítani? -
lenox
veterán
Inkább az Intel.
Hiába nagyobb az OCZ Apex, de egyrészt egy régebbi meghajtóról van szó, másrészt Jmicron vezérlős, ami inkább kerülendő. Bár amennyire tudom, ezek gyakorlatilag úgy épülnek fel, hogy egy Jmicron raid vezérlő kezel 2 60G-s Jmicron vezérlős tömböt, s emiatt gyorsabb mint a sima Jmicron-os darabok, de így sem az igazi.Kingston V-t probalt mar valaki? Jmicron vezerlos, de azt hazudjak, hogy modositva van, es nem lagol, es par tesztet is lattam, ahol azt irtak, hogy tenyleg nem...
-
deicide
veterán
-
canniball
nagyúr
-
hool
aktív tag
"ellenvéleményeket/érveket szívesen fogadok "- akkor gyerünk!
A jövő tárolóját akarod megvenni, ma. Ez bátor dolog, de legalább beállsz az egyre növekvő tesztelők táborába, ami jó hatással lesz a fejlesztésekre és pár hónap / félév / múlva feleannyiért üzembiztosabb, kiforrottabb példányokat vehet meg a türelmesebb, bölcsebb felhasználó.
A probléma most nem is ott van, hogy több mint hússzor annyiba kerül 1GB, mint a HDD-nél, hanem bejönnek olyan gondok, mint pl a tárolóba írás csökkentése, melyek korábban fel sem merültek. Visszaolvasva láthatod mennyi dolgot le kellene tiltanod az OS-ben, hogy nyugodtabban tudjál aludni, vannak pl. programok melyek megkövetelik a pagefile használatát, tehát nem könnyű az élet.
Naponta dob ki szinte az Intel meghajtó frissítést, mutatván a szoftver kidolgozatlanságát.
Szerintem ne kapkodd el, az előrejelzések szerint a dömping még csak ezután kezdődik, a jövő év első felében érdemesebb lesz az árlistákat és fórumokat tanulmányozni, a pénzedet még növelheted is addig, hogy többszörösen jól járj a jelenlegi vásárláshoz képest, bármennyire is csábítónak tűnnek a grafikonok és boot idők.
Szerintem meg butaságokkal ne vezesd félre.
Ez nem a jövő tárolója, ez a jelen rendszervinyója, összehasonlítani az árát a green vinyókkal szintén okos dolog!
Pagefilet 200megára kell levenni, indexelést, defragot kikapcsolni. Tényleg rengeteg, ezenkívül még 3-5 dolgot lehet.Lehet ssd nélkül használni pc-t, csak miután kipróbáltad vele, nem szeretnél visszatérni a seekelős, lassú hddkhez.
Biztos hatalmas tapasztalatod van hardverek terén, de talán ez is egy vélemény:
Anandtech:
"I still firmly believe that an SSD is the single best performance improvement you can buy for your system today. Would I recommend waiting until next year to buy? This is one of the rare cases where I'd have to answer no. I made the switch last year and I wouldn't go back, it really does change the way your PC behaves. " -
deicide
veterán
AnandTech - The SSD Improv: Intel & Indilinx get TRIM, Kingston Brings Intel Down to $115, avagy mennyit hoz a konyhára a TRIM és mit tud a Kingston SNV125-S2/40GB. Utóbbit a cikk elolvasása után meg is rendeltem.

(#3106) kiSSrac!
Ezt az értéket manapság szerintem már mindegyik SSD hozza. Még a méretről nem írtál.
A 40GB-s érdekes lesz, ugyanis a Kingston a már beígért mennyiséget sem szállítja le...
-
fagy53
nagyúr
"ellenvéleményeket/érveket szívesen fogadok "- akkor gyerünk!
A jövő tárolóját akarod megvenni, ma. Ez bátor dolog, de legalább beállsz az egyre növekvő tesztelők táborába, ami jó hatással lesz a fejlesztésekre és pár hónap / félév / múlva feleannyiért üzembiztosabb, kiforrottabb példányokat vehet meg a türelmesebb, bölcsebb felhasználó.
A probléma most nem is ott van, hogy több mint hússzor annyiba kerül 1GB, mint a HDD-nél, hanem bejönnek olyan gondok, mint pl a tárolóba írás csökkentése, melyek korábban fel sem merültek. Visszaolvasva láthatod mennyi dolgot le kellene tiltanod az OS-ben, hogy nyugodtabban tudjál aludni, vannak pl. programok melyek megkövetelik a pagefile használatát, tehát nem könnyű az élet.
Naponta dob ki szinte az Intel meghajtó frissítést, mutatván a szoftver kidolgozatlanságát.
Szerintem ne kapkodd el, az előrejelzések szerint a dömping még csak ezután kezdődik, a jövő év első felében érdemesebb lesz az árlistákat és fórumokat tanulmányozni, a pénzedet még növelheted is addig, hogy többszörösen jól járj a jelenlegi vásárláshoz képest, bármennyire is csábítónak tűnnek a grafikonok és boot idők.
-
canniball
nagyúr
"Gyors..."
Ez ugye relatív..."...megbízható..."
Erről pedig (új modell lévén) még korai lenne nyilatkozni.Félreértések elkerülése végett nem kötözködésképpen, csak legyünk tárgyilagosak!

"Csak jöjjön a TRIM"
Az imént linkelt tesztből szvsz levonható a konklúzió, hogy nagy csodát nem kell tőle várni...de azért persze jöjjön csak!
(#3109) kiSSrac!
Mivel a méret igencsak szubjektív dolog ez nem igazán lehet vélemény/ellenvélemény tárgya: ha neked ekkora elég akkor ekkora elég és pont. Nekem pl. 8GB az egész rendszerem... Viszont bízom benne hogy a számolásodban van azért néminemű ráhagyás (szabad kapacitás).
Pü. -
kiSSrac
tag
AnandTech - The SSD Improv: Intel & Indilinx get TRIM, Kingston Brings Intel Down to $115, avagy mennyit hoz a konyhára a TRIM és mit tud a Kingston SNV125-S2/40GB. Utóbbit a cikk elolvasása után meg is rendeltem.

(#3106) kiSSrac!
Ezt az értéket manapság szerintem már mindegyik SSD hozza. Még a méretről nem írtál.
hát legalább 40GB-st szeretnék, egyelőre rendszervinyónak nem látom értelmét hoyg nagyobb legyen...
ellenvéleményeket/érveket szívesen fogadok

Még egy kérés: ti honnan rendeltétek? (ha nem akartok reklámozniakkor privi is jöhet
)Köszi!
kissrac
-
FeRRaR1
őstag
Számomra a jó és olcsó körülbelül a következőt jelenti:
Ár: 30 körül de nem hiszem hogy most rá tudnék szánni 40nél többet tehát ez a nagyon plafon értük. Inkább 30 és alatta
Jó: a csúcskategóriától nincs nagyon elmaradva sebességben, megbízhatóságban (amit itt láttam 150-170 MB/s körüli olvasási sebesség az tökéletes lenne, de kicsit lassabb is belefér)
Remélem ezzel már jobban behatároltam igényeimet

Én is most rendeltem meg a 40-es Kingstont, tedd te is ezt, és nem fogod meg bánni!
Csak jöjjön a TRIM

Gyors, megbízható, Intel belső 23 ~ 25 E ért.....
-
canniball
nagyúr

(#3106) kiSSrac!
-
kiSSrac
tag
Számomra a jó és olcsó körülbelül a következőt jelenti:
Ár: 30 körül de nem hiszem hogy most rá tudnék szánni 40nél többet tehát ez a nagyon plafon értük. Inkább 30 és alatta
Jó: a csúcskategóriától nincs nagyon elmaradva sebességben, megbízhatóságban (amit itt láttam 150-170 MB/s körüli olvasási sebesség az tökéletes lenne, de kicsit lassabb is belefér)
Remélem ezzel már jobban behatároltam igényeimet

-
csigi
addikt
Sziasztok!
Egyre jobban gondolkodom, hogy beruházok egy SSD rendszervinyóra.
Tudom hogy ha visszaolvasnám az utóbbi 3000+ hozzászólást akkor találnék választ, de esetleg így gyorsan nem tudtok ajánlani SSD-t?Tudom hogy az Intel X25-M a jelenlegi legjobb de annyit azért nem fordítanék rá, van valami alternatíva ami viszonylag olcsó és jó is?
Előre is köszi!
kissrac
OCZ Vertex, SuperTalent Ultradrive, stb.
Avagy határozd meg mi számodra a jó és olcsó... -
hool
aktív tag
Sziasztok!
Tudom hogy ha visszaolvasnám az utóbbi 3000+ hozzászólást akkor találnék választ, de esetleg így gyorsan nem tudtok ajánlani SSD-t?Tudom hogy az Intel X25-M a jelenlegi legjobb de annyit azért nem fordítanék rá, van valami alternatíva ami viszonylag olcsó és jó is?
Előre is köszi!
kissrac
A 40 gigás kingston.
-
kiSSrac
tag
Sziasztok!
Előre is köszi!
kissrac
-
Ottoka
őstag
Én valami nagy parától tartok
128GB G.Skill Falcon (II.gen) Win7 x64 ,átlagosan napi 30gb-ot írok az ssd-re. Teljes mértékben erről fut az oprendszer, swapfile, stb, és elég vészjosló dolgokat látok a S.M.A.R.T. infójában az SSD-nek, hogy a 3 hónap alatt 99%-os kondícióról 88%-ra csökkent rohamosan a remaining lifetime-ja a meghajtónak...Ahogy emlékszem 1.5milló óra élettartamot ígért a gyártó anno erre a cuccosra, de gondolom szinte csak olvasás mellett lenne ennyi ideje meghibásodás nélkül...1. Szerintetek ez a S.M.A.R.T.-os 88%-os jelenlegi élettartam-dolog mennyire komolyan vehető ? (kép mellékelve)
2. Esetleg firmware frissítést lehet alkalmazni ennél az SSD-nél ? (MLC) ha igen, akkor hogyan?
3.Miben nyílvánul meg az esetleges elromlás ? Lelassul a meghajtó ? Teljes se kép se hang effekt, és minden adat elveszik ?
4. Esetleg más is tapasztalt ilyen mértékű százalékos lifetime csökkenési adatot a S.M.A.R.T.-ban? Aki esetleg megnézné a sajátját, annak nagyon megköszönném , mert kíváncsi lennék ilyenre volt-e már valakinél példa. Mert ez a 88%os kondíció egy vicc :SOlvastam a g.skill sdd fórumjában, valaki panaszkodott hasonlóra, nála 2 hónap alatt leamortizálódott az ssd teljesen, használhatatlanra. Mivel garisak, gondolom cserélni fogják. Nekem két falconom van egyelőre semmi baj velük, de ezek szerint van pár ilyen is.
-
ATtIs_80
tag
Nem értem, h emberek miért csinálnak problémát egy ssd telepítéséből...

Ez is csak egy háttértár, úgy formázod, ahogy akarod!
Javaslom az alapértelmezettett rendszer alá!Mármint mihez képest fogja vissza a teljesítményt? A jelenlegi helyzethez képest, ssd előtt?

Ahhoz képest nem. (De ez függ attól is, h jelenleg egy, vagy több hdd-d van-e, vagy ugyanazon a lemezen van a rendszer, mint a swap, stb)
Az ssd-hez magához viszonyítva már igen, értelemszerűen.Az utolsó kérdésre meg saját tapasztalatból szólva:
Itt van nálam jelenleg egy kingmax pendrive, mondom kipróbálom a readyboost-ot, h van-e értelme egyáltalán az én rendszeremnél.
Nos ez a szolgáltatás elvi működéséből adódóan prioritást élvez a swaphoz képest, vagyis előbb ehhez nyúl hozzá a rendszer. Nos hd sentinel alatt mindössze pár nap alatt ilyen 40 gigányi írást naplóztam, és csupán 2-3 giga olvasást. (ergó nekem fölösleges a readyboost)
Na most az ssd-t 26.-a óta naplózom, és azon ennyi idő alatt 54 gigányi írás történt, napi 7700 mega átlagban. Nos ezek alapján ha ssd-n lenne a swap, akkor az összes írásnak kb 42%-át tenné ki a swapolás. Ez arányosítható az élettartamra is.
Jah, de ez pontatlan, mert nem 26.-án raktam be a pendrive-ot, és nem a mai napig mértem a hazsnálatát, szal a 42% az erős alábecsülés! Persze az összes szám az én géphazsnálatomra vonatkozik. Főként játék, net. Ssd se hiszem, h mostantól olyan sokat írna, mert már kb minden progit felraktam rá, amire szükségem van.Milyen mértékben tudja csökkenteni az SSD élettartamát, ha a Lapozó az SSD-ről működik?
Az én konklúzióm: nagyon!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy attól nem félek, h hamar tönkremenne. Mindenki ettől van beszarva, hát sztem így is túl fog élni még egy jópár gépcserét...
Meg ezek már nem az első generációk.Köszi a hasznos tanácsokat és hogy leírtad a tapasztalataidat is!

Aktív témák
-
3200 - 3101
49236 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Adattárolás
- Flash SSD - Archívum I.
- (téma lezárva)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Lexus, Toyota topik
- Google Pixel topik
- Apple asztali gépek
- Ubuntu Linux
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 14TB WD Red Pro WD141KFGX meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Samsung 980 PRO 1TB M.2 SSD PCIe 4.0 NVMe
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
- Crucial P310 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év gari - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Seagate IronWolf NAS 4TB - ST4000VN008 - 100/100 -as - Eladó!
- Motorola Edge 40 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gombászkönyvek egyben
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 AMD Ryzen 4680U 16GB 512GB 1 év garancia
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 5800U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)