Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Androidos fejegységek
Aktív témák
-
P00By
nagyúr
-
DBob
őstag
Arról tudtok vmit, hogy ennek a 40gb-os v szériás kingstone ssdnek lesz 80gb-os párja? Vagy már van is, csak elkerülte a figyelmem?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
CHIPman
üzenetére
64 es Jmicron vezérlős, tehát lassabb, elő fordulhatnak különböző anomáliák, mint pl.: lassulás, ingadozó teljesítmény...
Amit linkeltem az Intel belsős, a Trimet is támogatni fogja elvileg, megbízható és gyors, illetve mentes a 64-es gyerek betegségeitől is.
Én is ilyet fogok venni az intel helyett, szimpatikusabb, és van már 22 E ért ami elég jó ár/érték arányt jelent...
Supertalentet nem ismerem, de a megadott max írás/olvasás nem mindig (szinte soha sem) mérvadó.
-
FeRRaR1
őstag
-
ixtom
tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Win 7-et használsz, igaz? Azt nem ismerem (XP-t használok), de gondolom ott is van ilyen

Eszközkezelőben ha jól emlékszem a lemezmeghajtóknál volt ilyesmi opció. Valahol ott kellett eszközönként letiltani.
-
Üdv. Elég csúnyán lementek az SSD-k árai, és gondolkodom egy beszerzésén.
Mik vannak max. 30k-ig, amiket érdemes megvenni, és ilyen alacsony áron is jóval gyorsabbak a HDD-knél? Egy SATA2 portra kötném. -
Gorneck
legenda
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Bios. AHCI mode.
-
ntraxxx
tag
Másik kérdés melyik a 3 közül?!
Intel X25-M G2 80GB (SSDSA2MH080G2C1)
Kingston SNV225-S2/64GB
Corsair P128 CMFSSD-128GBG2D -
ixtom
tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Szia!
Most olvasom a problémáidat. Nézd meg be van-e kapcsolva az NCQ.
Nekem a 680-as nForce lapnál volt gondom ezzel. Igaz csak vinyónál csinált olyat, hogy nagyobb HDD terhelésnél (pl. gyorsabb letöltés, másolás) egyszerűen kifagyott. Kikapcsoltam XP-ben az NCQ-t és jó lett. Azt nem tudom, hogy a 790-es lapoknál is létezik-e a probléma.
SSD-nél nem tapasztaltam, ilyet mert akkor már rutinosan kikapcsoltam az NCQ-t telepítés után

-
ntraxxx
tag
Sziasztok!
kérnék egy kis segítséget!:
Most tervezek SSD-t venni és mit ajánlanátok nekem olyan 50-e környékén?!
A Kingston 64Gb-os V+ mennyire jó mert ilyen árban ezt ajánlották nekem meg a Corsair P128-at de azt nem találok sehol csak az S128-at!Előre is köszi
-
(Darkwood)
őstag
válasz
fsb1000
üzenetére
Nálam a Samsung 44mp alatt boot-ol be teljesen (win7). Ez nem tudom, hogy mennyire mondható jónak, de az biztos, hogy a 3.5" Samsung HDD-m 1 perc 10 mp-hez képest jobb!
Akkor kérdésem - azon kívül ,hogy jónak mondható-e a 44mp - az, hogy RAID0-ban mennyivel volna gyorsabb?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
Nem te árultál az apróban Intel X25-M-et?
Egyébként le merném fogadni, hogy a Samu-val leggyorsabb a boot (márakit ez érdekel).
Az általad sorolt adatok a legnagyobb átviteli sebbességet jelölik, ami csak nagy méretű file-ok átvitelekor érhető el.Ezek közül én Samsungot venném. Az legalább SLC, és nem Jmicronos a vezérlője.
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
melyik SSD-t érdemes választani az alábbiak közül?
A-DATA 300-series 32GB, 2.5", SATA II:
• read: 150MB/s
• write: 100MB/s
• NAND: MLCPatriot Warp v2 32GB, 2.5", SATA II (PE32GS25SSDR):
• read: 175MB/s
• write: 100MB/s
• NAND: MLC
• Controller: JMicronSamsung 32GB MCBQE32G5MPP-OVA
olvasás: 100 MB/s
írás: 80 MB/s
NAND: SLCA Patriot és az A-DATA 2év garival lenne, a Samu viszont csak próbagaris, mennyire megbízhatóak ezek a drive-ok?

-
(Darkwood)
őstag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Nos... átraktam 3.5" HDD-re a Win7-et és már itt is volt egy random fagyás! Máshol van a baj! Kezd gyanús lenni a lapom!

EVGA 790i ultra SLi.
-
FeRRaR1
őstag
Az, hogy a Trim utasítás egyenlőre nem működik a Kingston SSD-nél az mennyire befolyásolja a teljesítményt?
(Rendszer winyóként)Ill. várható, hogy állják a szavukat és adnak ki új firmware-t hozzá?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Az ATTO-s eredmények nagyon szépek!
-
yodamastah
őstag
válasz
janos1988
üzenetére
Nekem egy ilyen van P5B-E alaplappal, igaz csak egy darab

Win7 Ultimate megy rajta, kivaloan bevalt. En nem kapcsoltam ki semmit.
A rendszer nem akad, gyorsan indul minden (hddhez kepest).
Itt van egy teszt gyujtemeny amit mertem meg az install elott:A random iras egesz jo ahhoz kepest hogy ez csak egy "vacak" samsung controller.
-
janos1988
addikt
Hello.
Erdemes egy ilyenbe beruhazni, mint rendszer lemez - Kingston SSDNow V+ 64GB-os?
Annyit tudok az ssdrol, hogy nem ajanlott toredezettsegmentesiteni, ki kell kapcsolni az indexelest es a swap fajlt. Mas egyeb? Kb. meddig birja napi 8-10 ora atlagos hasznalat melett? Win 7 lenne rajta. + Van 5 virtualis gep, ami naponta megy 2-3 orat, bar ez szerintem csak mentesnel ir a lemezre (ms virtual pc).Mellesleg csak kivancsisagbol erdekelne, hogy egy Asus P5B-E alaplappal mennyire mukodne egyutt 2db belole?
-
fsb1000
nagyúr
Az összes általam látott tesztben közel azonos eredményt adott mint az intel.
Valószinüleg belül ua.az vagy valami nagyobn hasonló lehet.
RAID0 jelentősen gyorsit. File mérettől és beállításoktól függően Kb. 50-80%És hol kapható ez a Kingston 80GB? Mert ebay-on kivül nem nagyon láttam még, (raktáron...)
-
Aryan
senior tag
Sziasztok, annyi lenne a kérdésem, hogy mennyire jó ez az SSD: SNM225-S2/80GB. Intelt nem tudok beszerezni, jövőre lesz majd.
Másik kérdés, hogy ez már a G2-es INTEL X25-M vagy az első verzió.
Harmadik kérdés, sebességben sokat dob ha bekerül a gépben még egy ugyan ilyen és RAID 0-ban van kötve.
Sajnos nem nekem lesz a kütyü
. Köszi a válaszokat előre is!!Ja az oprendszer Windows 7 X64 Pro, nem tudom számít befolyásol e valamit.
-
DBob
őstag
Noh..elhoztam..a 40gb-os kingstone ssd-t. DE...nem a natúrt, hanem ami mellé pakolnak dolgokat...szerintem...

Kaptam beépítő keretet, kábeleket, cd-t, stb. Most ilyet adnak a sima pack mellé is?
Ha úgy jön össze, csütörtökön írok róla pár sort, mikor beüzemelem.
-
WebM
csendes tag
Szoftver alatt itt firmware-t ertettem, ugyhogy eleg nehez ugy. De az is lehet, hogy elektronika szintjen is korlatozva van valahogy - ami biztos az csak annyi, hogy az alap vas tobbre lenne kepes. Oprendszernek megfelelo konfiguracioval valoszinuleg nem rossz, de ki kell probalni..
-
wid22
aktív tag
[link] Erröl mi a vélemény? Új széria elég jó már? Mien vezérlö van benne? A PQI t nem vettem meg.
Van olyan vagy hasonló mint a 32GB Samsung SLC ? -
fsb1000
nagyúr
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Szerintem jó az automatikus méret.
Próbáld ki úgy hogy, csak az SSD-n van engedélyezve.Ha úgy nem fagy, akkor állítsd vissza HDD-re vagy ismét tiltsd le.
Ez a "teszt" eldöntheti, hogy a page file miatt volt a fagyás vagy sem.
Remélem csak ennyi és nem a Samsung SLC-vel van gondod.Illetve az is eszembe jutott, hogy volt egy melegedős széria.
PH-sok csináltak valami extrahűtést. Azt viszont nem tudom. hogy lehet a melegedésre rájönni, hiszen nem az SSD "háza" meleg hanem belül valamelyik chip.Nekem sosem volt ilyen problémám.
-
DBob
őstag
Igen, erről van szó. Holnap veszem át, de nagy tesztre ne számítsatok. Jön a vizsgaidőszak, előtte zh-k, és még a meló meg szakdolgozat. Berakom majd hétvégén vmikor, nézek egy szintetikus tesztet, aztán ennyi. Én nem a teljesítmény miatt veszem ezt, hanem mert 1. olcsó 2. már 34nm-es -> 3. 150mW a fogyasztása...így netbook még tovább megy vele.
-
canniball
nagyúr
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Vezérlőpult-> Rendszer-> Speciális-> Teljesítmény - Beállítások-> Speciális-> Virtuális memória - Módosítás.
-
xcbiker
addikt
Jelenleg melyik ssd-t érdemes venni? Melyik a gyorsabb?
Megelégszem 30gb körülivel, mert csak rendszernek lesz. -
WebM
csendes tag
Kingston SSDNow V SNV125-S2-rol van szo, ugye? Megirod majd a tapasztalatokat? Ha a fentebbi geek.hu-s teszt eredmenyet hozza, akkor olcsobban kijon 2 db ilyen raid 0-ba kotve, mint egy 80-as intel x25-m, es irasban kb. hasonlo lenne a teljesitmenye, olvasasban viszont kemenyen odaverne, mikozben az IOPS is magas maradna, ellentetben a tobbi mlc-ssel.
Trim-et tud? Es ha igen, akkor vajon egy alaplapi raid nem kavar be?
-
mpierre
veterán
válasz
fsb1000
üzenetére
Nekem eddig egyszer fagyott, amikor nem volt lapozó. Azóta - ugyan csak 200MB-t - engedélyeztem, és nem fagyott. Tehát lehet benne valami.
Az érdekes, hogy a vertex turbo 200-al írna (gyári spec szerint), nekem eddig csak 150 körül volt hajlandó. Az olvasás megvan 250-el.
Ez miért is lehet? -
fsb1000
nagyúr
válasz
(Darkwood)
üzenetére
hehe... állitsd vissza a page file-t.
Ha a HDD-n van (ami lemehet "alvóba"), akkor ideiglenesen tedd át az SSD-re.
1 próbát megér!A TC nekem is fagyott, ha nem volt page file: pl sok file 1 mappában.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
proof88
üzenetére
Samsung 32GB SLC.
MCBQE32G5MPP-OVA
YFCKP00815-SY815A2064
2008.04.21
Szóval... nekem egy Zalman GS1000 házam van és nem tudtam belerakni a hot-swap-be, így a legaljára raktam. Előfordulhat, hogy ez a problémája ezért most felraktam a 5.25" helyére hátha...
fsb1000: "De utána mi lesz, ha azzal nem fagy?"
Annyi előnye van, hogy legalább megtudom, hogy nem mással van a baj.
"Szerintem az ilyen hibát nehéz prezentálni a szervízben, ha folyamatos másolásnál nem jön elő."
Akkor szokott még főleg lefagyni, amikor Total Commander-ben megnézem egy fájl méretét.
-
fsb1000
nagyúr
Nem tudom. Ezt a kérdéskört már sokat feszegettük, de szerintem megmaradtunk a "babonák" szintjén.
A TRIM funkció (ha müxik) megoldja ezt a problémát.A sima format azért nem oldja meg szerintem, mert az SSD vezérlője nem tudja mi történik "felette".
Nem tudja hogy formáztad, hiszen csak néhány szektort irkálsz újra (gyors formázáskor)
Ő még örzi az adatokat és a következő irásnál kezd el szenvedni a törlésekkel és áthelyezgetésekkel.
Legalábbis én igy gondolom, ezért óvakodok minden olyan dologtól, ami telibe írná (pl. épp a normál formázás)Az első SAMSUNG 32GB SLC-mnél jött elő ez a lassulás gond. Azóta utánajártam és "állítólag" a Samsung vezérlők valahogy orvosolják a dolgot, bár nem ismerik TRIM funkciót.
Eladtam és vettem helyette 2 másikat, amik aztán RAID-ba mentek még 50% kihasználtságot sem érve el. Nem is lassultak be. -
Márton
nagyúr
válasz
fsb1000
üzenetére
"hogyha valamivel teleírod az SSD-t akkor belassul"
egyébként a lassulás után van bármi módszer arra, hogy ismét 0-ról induljon az SSD?
Nem kell fizikailag lenullázni a cellákat, csak a vezérlő ne higyje egyikről sem azt, hogy van ott valami fontos, hanem kezelje úgy mint egy újat, írogasson kénye kedvére..
Egy sima format érzésem szerint ezt nem oldja meg, de miért is nem? -
fsb1000
nagyúr
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Erre a hibajelenségre talán tényleg az a legjobb módszer, ha átghostolod HDD-re az OP. rendszert.
De utána mi lesz, ha azzal nem fagy?
Szerintem az ilyen hibát nehéz prezentálni a szervízben, ha folyamatos másolásnál nem jön elő.
Kétlem, hogy bármely tesztprogi kimutatná, hacsaknem valami HDD stresszelő, de ilyemikkel én nem "fárasztanám" az SSD-met.A tipus engem is érdekelne.
-
proof88
addikt
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Milyen SSD-d van pontosan? Márka és típus.
Amúgy egészen véletlenül nem csináltál olyat, mint én, hogy lógtak a levegőben az SSD-k, csak a SATA kábel tartotta őket, ami nem a legminőségibb fajta és kimozdultak belőle kicsit?
Ha már itt tartunk, tud valaki olyan SATA-kábelt, ami UV-aktív ÉS biztonságos a csatlakozója, értsd olyan bepattanós-pöckös fajta, tehát csak a pöcök megnyomásával lehet lecsatlakoztatni az eszközt? -
fsb1000
nagyúr
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Azt, hogy nem tudok jobb tesztmódszert mint egy müködő és használatban lévő OP. rendszer.
A probléma az, hogyha valamivel teleírod az SSD-t akkor belassul.
Ezért én ovatosan bánnék a "normál" formázással és minden olyan HDD tesztelővel, ami szektoronként irja/olvassa az SSD-t. -
fsb1000
nagyúr
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Op rendszer aktív használattal?
-
(Darkwood)
őstag
Tud valaki egy tuti programot, ami kiszűri, hogy az SSD-m 100%-os jól működik?

-
DBob
őstag
Noh, megrendeltem a várva-várt 40gb-os ssdm iponból

Amint elhoztam, klónozom is rá a hdd-t, és dobom be netbookba
-
pete_21
addikt
Ha már így szóbajött SSDnél az IDE/AHCI, lenne egy kérdésem:
NCQ-t ugye csak az Intel SSD-k tudnak? (pl. ezena képen) És ez csak AHCI módban megy, ugye? Illetve még arra is kíváncsi lennék, ha próbáltátok, hogy az Intel SSD NCQ-val mennyivel gyorsabb, mint nélküle?szki: Ezen a linken vannak érdekes dolgok.

A General Win7 tweakeknek ne nagyon ugorjon neki senki, mert a HDD auto-kikapcsolásán (, és esetleg a 'mouse hover time' csökkentésén) kívül kb. csak hátrány származhat ezekből a tweakekből... -
szki
őstag
válasz
bogiboy
üzenetére
Állítólag sima HDD-ket célszerű új korukban mélyen megformázni egyetlen partícióban. Aztán utána lehet partíciót darabolni, meg formázni, telepíteni.
SSD esetében nem tudom mi célszerű.
Win7 telepítő fel fogja ismerni az SDD-t. Telepítőből tudod particionálni és formázni is. Szerintem jó az alap cluster méret és NTFS file rendszer. Op. rendszert nem tennék fat32-re
Win7 alatt pár dolgot kell csak megcsinálni, ami az 1. hsz.-ben is benne van.
Lapozófájlt (virtuális memória) megszüntetni, vagy másik hdd-re. De legjobb sok ram, és ramdisk.
Tempek (sys, FF, IE) másik vinyóra, vagy ramdiskre.
Autodefrag kikapcsolása.AHCI/ide kérdés attól függ, milyen chipsetes az alaplapod, és milyen driverrel használod. Nálam Win7 alatt AMD 790FX chipsetnél az gyári MS AHCI driver vált be.
OCZ forumról egy érdekesség: Guide Windows 7 Tweaks & Utilities
Nem mondom, hogy mindent így kell optimalizálni, de nagyon hasznos! -
proof88
addikt
Ehh én is tenném már fel az új fw-eket az SSD-re...
2 db 32 gigás SuperTalent UltraDrive ME. Csak az a baj, hogy nem tölthető le hozzá az oldalukról fw, mert csak a 1571-es van fenn, azt meg csak akkor tudnám felrakni, ha 1370-es lenne az ssd-kek, viszont nekem még 1215 van.
Azt írták, az ilyen emberek írjanak mailt és majd külön megkapják a patchet... valami okuk van rá, hogy miért nem teszik azt ki az oldalra. Nos kezdek szomorú lenni, mert vasárnap elküldtem a mailt, de még nem jött rá válasz, most megint elküldtem, hátha nem is ment el... -
Szaky
tag
Sziasztok,
hogyan tudom megnezni egy hasznalt SSD-rol, hogy milyen allapotban van? Sentinel?
Koszonom.
-
mpierre
veterán
Bios-ban AHCI vagy IDE legyen a beállítás? (Jelenleg AHCI-n van minden.)
OCZ szerint IDE legyen. Akkor mi a rákért adnak ki egy frissítést, amihez odaírják, hogy AHCI supported?Durva játékszer ez az ocz vertex turbo. Win logótól az asztalig talán másodpercekben lehet mérni az időt... Törölték a rendszerből a homokórát
. -
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Elvileg holnap veszek egy 32gb-os transcend mlc sata ssd-t. Az lenne a kérdés, hogy érdemes a win xp-t feltelepíteni rá, h minél gyorsabb legyen a boot és az a pár program ami rajta lesz(solid edge, torrent kliens, nod32, daemon tools stb..) Játékok meg ilyenek nem lesznek rajta

-
FeRRaR1
őstag
Igazából a rendszert nem szeretném raid módba tenni, idegenkedek tőle, illetve egy másik topikban is szívtak vele, a mostani WD Raptorom meg 36,7 gigás, mondjuk ki is nőttem C nek...
Én ilyen régi módi vagyok 1 TB WD Black az adatoknak, Raptor, vagy most majd SSD C nek semmi raid meg semmi partíció

No meg a régi 200 asra töltök/tömörítek, ne a black kopjon
Játékokból, meg ha fel is teszek valami nagyot, akkor el fér mert egyszerre max 2-3 van fent.
És tényleg csak hobbi szinten tolok mostanában mindent, szóval nem hiszem, hogy be kockáztatnék egy ilyen modot, de biztos nem lenne lassú

De 2x annyi alkatrész, nagyobb kockázat....
És tényleg a megbízhatóság is nagyon fontos.
Köszönöm a tippet!

-
Super Talent SSD-re feltettem tegnap a legújabb firmware-t. Ahogy korábban írták előttem, megy rendesen, illetve a beharangozás ellenére nem semmisültek meg a rajta lévő adatok. Legalábbis nálam....
-
bogiboy
csendes tag
Szevasztok!
Indíthatnék új topikot is, de hátha elfér itt ez a kérdés: SSD rendszervinyónak!
Kezdem a kezdetektől mert, már a formatnál elakadtam. Van egy OCZ Vertex turbo 120GB-os ssd, amit hétvégén szándékozom egybegyúrni Win7 hun alatt egy Intel E8600-os procival(a többi alkatrész az régi...). Kérdésem: Indítsam el a win7 telepítőről és fel fogja ismerni a le nem formázott ssd-met, vagy előtte mással formázzam le a szűz ssd-t, mondjuk egy működő xp alatt?
Formatnál ad fel lehetőséget a win7 telepítője, hogy milyen legyen egy cluster egység, hagyjam alapon, vagy 1K, 4K, vagy 16K, közül válasszak. Melyikkel járok jobban. Gondolom itt nincs köze annak, hogy a turbo vertex a 128KB-os fájlokat mozgatja már elég jó sebességgel... Ja és azt hallottam, hogy fat32-sel kellene formázni, mert ha ntfs-sel formázom, akkor az ssd nem hozza azt a sebességet amit tud, viszont ha fat32-sel nyomom, akkor meg ott van ugye a nagy fájl korlát(pedig én szeretném látni a DV kazimról a vinyomra feltett 12 GB-os nagy avi fájlokat konvert előtt:-))...Másik fő kérdéskör. Felment win7 az ssd-re(remélem érezhető lesz a seb növekedésem:-)). Mit kell, és mit érdemes beállítani a Win7 alatt, hogy az ssd-ém minél tovább bírja. A következők kikapcsolásáról vagy működésük tiltásáról hallottam:
- AHCI módot biosban tiltani, miért is?
- PIO mód kikapcs(erről f.ngom sincs hol van, mi ez és hol lehet kikapcsolni)
- töredezésmentesítés (ez egyértelmű)
- cache(erről még vitatkoznak, hogy nyerek-e sebességet a kikapcsolással vagy nem, viszont áramkimaradásnál gond lehet!?)
- pagefile kikapcsolása, vagy más ssd-én kívüli hdd-re irányítani és max 200MB-ra állítani?
- TEMP fájlok mozgatása hdd-re és nem az ssd rendszervinyóra
- indexelés szolgáltatás letiltása
- Win searche szolgáltatás letiltása
- Disable SuperFetch (regeditbe kell vmit írni)
- Disable Prefetch (szintén regeditbe kell vmit írni)
- rendszer-visszaállítást letiltsam vagy nem?(megéri az pár GB nyereség)
- disable hibernate?(megéri az pár GB nyereség)Én összefoglalva ezeket találtam angol nyelven(majd magyarra fordítás google segítségével) Kérlek benneteket, hogy írjátok meg hogy a fenti beállításokból melyiket ajánljátok, és az a beállítás hol van pontosan a win7 hun menürendszerében.
Mit hallottatok erről a Diskeeper 2009 progi Hyperfast részéről, ami állítólag kíméli az ssd-éket: [link] Használja már esetleg vki, vagy az angol nyelvű honlapot elplvasva érdemes letölteni a őprogit és használni az ssd mellett?
Ja és bocs ha olyat kérdeztem, ami egyértelmű esetleg, vagy esetleg baromság amit leírtam, mert olyan koca módon ismerem a mai számtech-et. Ezért is kérdezek, minthogy tönkrevágjak egy 90 ezres ssd-t...
bocsesz, hogy ennyire bőlére sikeredett...Köszönettel: bb

Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azt hol tudom be- és kikapcsolni? 

2 db 32 gigás SuperTalent UltraDrive ME. Csak az a baj, hogy nem tölthető le hozzá az oldalukról fw, mert csak a 1571-es van fenn, azt meg csak akkor tudnám felrakni, ha 1370-es lenne az ssd-kek, viszont nekem még 1215 van.