Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD FX
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
FTeR
addikt
válasz
RoboGoD.hu
üzenetére
mennyiért? ez a 230/200-as? láttam 32 ért és 57-ért is (valszeg a trim a különbség).
-
RoboGoD.hu
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Én nem várok rá, mert egyik importőr sem tudja, hogy mikor jön. Lehet akár hónapok kérdése is, de hetek biztos. Én rendeletem egy Apacer A7202 64GB-os SSD-t. Azt mondja az importőr, hogy megkérdezték a gyártót a TRIM-ről, és azt a választ kapták, hogy támogatja. Már be is írták a specifikációba a webshopjukon.
-
FRENK1988
veterán
válasz
Balázs0916
üzenetére
Nemnagyon van HDD ami leverne akármilyen SSD-t
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
RoboGoD.hu
üzenetére
Vagy pont nem, mert mindenki a 325-öt várja

-
Elgondolkodóban vagyok, hogy rendszervinyónak jelenleg SSD-t érdemes-e venni vagy pl. egy 150Gb-os WD VelociRaptor-t?
Véleményetek?
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Akkor a 325 még mindig jobb választás lenne?
-
fLeSs
nagyúr
válasz
RoboGoD.hu
üzenetére
jmicron + TRIM?

-
fLeSs
nagyúr
A Kingston SNV125-S2-64GB-hoz van TRIM-es firmware? Tud róla vki?
-
UdVi86
aktív tag
A napokban rendeltem egy OCZ Agility 60GB-os SSD-t. Jól döntöttem vagy inkább Intel X25-V-vel jártam volna jobban? Ha jól láttam, random írásban jobb az Intel ezen szériája is.
-
gg72
veterán
válasz
Balázs0916
üzenetére
-
-
gg72
veterán
válasz
Balázs0916
üzenetére
Szerintem jó választás még az OCZ Agility sorozata is, van belőle 60 GB-os: [link]
-
-
FRENK1988
veterán
Intel X-25M G2 vagy Kingston SSDNow V+ féle SSD-t érdemes inkább megvenni 64gb méretben?
-
fLeSs
nagyúr
válasz
fsb1000
üzenetére
"Te mivel particiónáltad?"
a linken lévő dolgokat használtam win7 alatt, a diskpar-t és a win7 saját lemezkezelőjével formatáltam.
"Illetve XP-seknek mit ajánlasz?"
ott van a linken.
"Ha WIN7 gépbe berakjuk üresen, akkor is helyesen particiónálja? (nem rendszernek) és utána mehet rá egy XP másik gépbne?"
ha nem rendszernek rakod, akkor nemtom. a tuti az, ha előtte diskpar-ral beállítod és utána win7 alatt leformázod.
-
-
fLeSs
nagyúr
a blogomba új bejegyzés került az SSD-ről, érdemes ránézni.
-
Sziasztok!
SSD vásárlását tervezem belátható időn belül, rendszervinyónak és a fontosabb programok tárolására.
Szerintetek melyik típust érdemes most venni, ha hosszútávban gondolkodom?Üzembenyelezésnél mire kell odafigyelni? Windows7 64 bit menne rá.
Köszönöm.
-
RoboGoD.hu
csendes tag
Az SNV-425 az a 125 TRIM változata. A számozás csak parasztvakítás. Az SNVP-325 az a V+ és netes cikkben írják, hogy TRIM-es. Na EZT nem lehet kapni, nem szállít M.o.-ra a Kingston belőle. Aki még kapott belőle, annak szimplán mákja volt. Az Apacer A7202 a gyártó nyilatkozata szerint (a forgalmazó felé) rendelkezik TRIM supporttal. Én most ezt várom, hogy megérkezzen.
-
Néhány hete kijött a 1916 firmware, több gyártó, egyforma vezérlőjű meghajtójához is való. Nekem pl. Super Talent Ultra Drive -hoz lenne.
Valaki rátette már? Valami tapasztalat?
Köszi.
-
fagy53
nagyúr
Igazatok van, tegnap néztem a Kingston oldalát és a mai bizony mást mutat.

Amit linkeltem az a régebbi verzió, viszont az SNVP325-S2/64GB-nél nem írja a TRIM támogatást, míg az SNV425-S2/64GB-nél igen. -
ffodi
veterán
Kingston esetén meg kell különböztetni, a V és V+ szériát. A most megjelent Kingston az nem az amit linkeltél, mert annak a típusa SNV125. A legújabb típus az SNV425 típusszámot viseli. Kingstonból csak a V+-ost érdemes megvenni, annak a típusa pedig SNVP325, és ez kb 2 hete jelent meg, szóval nem tavaly augusztusban.. A héten vettem egy SNVP325 S2B 64GB-os SSD-t. Toshiba vezérlője van, támogatja a TRIM-et, és 235/180 MB/s-et tud írás/olvasásban. Egyszóval ez egy nagypn jóra sikeredett SSD. Az ára 45-50k körül mozog.
-
FTeR
addikt
azt mondjátok meg nekem, h van-e értelme SATA1-en a gyorsabbnak?
-
gg72
veterán
Hái itt csak 100/80 sebességet adnak meg, a vezérlője Toshiba: [link]
Egyébként meg nem teljesen új SSD, itthon augusztus óta kapható: [link]
Mindenesetre elég érdekes a Kingston SSD-termékskálája, hol megjelentetnek egy típust, amit rögtön vissza is vonnak, hol meg hivatalosan nem is létező modellek tűnnek fel a piacon, így én nem nagyon bíznék normális supportban... Akkor inkább kicsit drgágábban OCZ, vagy Intel.
-
gg72
veterán
-
DV
senior tag
Azt a csoda Kingstont megveheted Intel X25-V neven (40GB, Trim), ha mar kaphato otthon. Kulfoldon mar a boltokban van.
Amugy egy sima SSD alatt a jMicron vezerlost erted?
Belinkelem az en eredmenyeimet, hogy konnyebb legyen osszevetni mas teszt eredmenyekkel.
#3401.Teszteleshez:
ATTO v.2.41
CrystalDiskMark 3.0 Beta 3
AS SSD -
janos80
senior tag
lehetseges,hogy ha rendszert rakok fel az ssd raid tombre,akkor lassabb lesz?
mert masik hdd-rol megnezve a ssd raid-et sokkal gyorsabb.szoval ,hogyha nincsen rajta rendszer.
es ugyanaz a gep...udv
Janos -
canniball
nagyúr
Az SSD-k nagy előnye nem (feltétlen) az írás/olvasásban van, hanem az elérési időben. Szvsz SATA1-s notiban is dobna az "érzésen" (de persze az igazi az lenne ha konkrét tapasztalattal rendelkező valaki megírná tapasztalatait).
fagy53!
Köszi, a progi ezen része elkerülte a figyelmemet.
-
janos80
senior tag
sziasztok
van egy buffalo ssd-m. 160/90-es.mukodik is rendesen,de raidben 220/45-ot produkal.mitol lehet?
p35c-ds3r lapom vanudv
Janos -
ffodi
veterán
Gyorsan csináltam egy tesztet, ugyan nem Crystallal, de remélem ez is megfelel. Az SSD-n megy a rendszer(win7).
-
FTeR
addikt
plz,hlp!
nézegettem a SATA generációk, meg az egyes SSD-k sebességét és arra lettem figyelmes, hogy az első generációs SATA áteresztő képessége 150MB/s ([link]), míg pl egy Kingston V+-ra 250MB/s-ot írnak. Jól látom, h akkor a SATA1-el szerelt notimba fölös a gyorsabb SSD?
kicsit más:
a) 2, 5" 64GB SATA SSD (SNV125-S2/64GB) 100/80
b) 2, 5" SSD SATA MLC 64GB (1MB cache, SATAII, MLC) DT5200
c) 2, 5" SSD SATA MLC 64GB M10 CARBON (1MB cache, SATA, MLC) 01478b) és c) pont ugyanannyiba kerül (~50eHUF), a designon kívűl van más különbség is?
az a) miben kevesebb, hogy csak ~30eHUF? -
ffodi
veterán
válasz
RoboGoD.hu
üzenetére
Nekem tegnap jött meg a 64gb-os Kingston SSD-m(SNVP325-S2B), tehát a legújabb szériás. Tud TRIM-et is, és elég gyors. 235/165-öt tud írás/olvasásba.
Eleinte én is Ilyen 64gb-os apacert akartam venni, csak nem volt sehol semmilyen konkrét adat róla. Végül aztán a kingston mellett döntöttem, nem bántam meg.

A kingston max 5kval drágább mint az apacer, de legalább nem zsákbamacska.

-
Blaise
veterán
-
canniball
nagyúr
Az USB nálam sem begyere (teljesen mindegy hogy a gépben vagy azon kívül zörög a HDD), de egy jó kis home server... Persze ha valaki játszani akar az más kérdés, az csengessen a nagyobb helyért.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Megnéztem korábban azt, hogy a HDD milyen arányban végez napi bontásban nálam írás-olvasást..."
Ezt mivel nézted? Természetesen leginkább az írás része (és annak forrása) érdekelne. -
fagy53
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Külső adattárolás - mobil PC-nél OK., de asztali gépnél nem szívesen játszom az USB-ről, lassú. Több játék telepítése esetén a merevlemez az egyetlen szóbajöhető megoldás....és nem nyerő a külső. Filmvágás, konvertálás és archiválás sem a jelenlegi SSD terepe, jól jön egy gyors / nem külső /HDD.

Éppen a NAND tárolók jelenlegi működési elve indokolja a vezérlők és illesztőprogramok állandó fejlesztését. A cellák "pihentetése", a cellára jutó írás/törlés számának a minimalizálása nem kis feladat és a fejlesztők még nem értek a végére..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyelőre a reményeim szerint a vezérlés finomodik olyanná, hogy érdemes lesz asztali gépbe is SSD-t venni és később váltják le a jelenlegi NAND flash tároló modulokat.
Megnéztem korábban azt, hogy a HDD milyen arányban végez napi bontásban nálam írás-olvasást, 1.7GB-1.5GB. Ez rendkívűl felhasználó függő, ha bevezetném az SSD-re vonatkozó ajánlásokat, akkor is csak párszáz MB-tal tudnék az olvasás alá kerülni, ezen segíthet a vezérlés és az írás/olvasás számának minimalizálását elősegítő algoritmusok fejlesztése addig is, amíg más architekturájú, működési elvű adattároló chippek nem jelennek meg.
A fejlesztések egyre gyorsabban történnek és ha jelenlegi HDD gyártók is beszállnának, ez a folyamat felerősödhetne. -
canniball
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Zaj, fogyasztás - ha van HDD a gépben, akkor ezek már nem kihasználható előnyök.
Miért tanácsos a jelenlegi SSD használatánál az illető OS-ben néhány funkciót nélkülözni, kikapcsolni? Itt nem elsősorban a defragmentálásra gondolok, mert ez a kis elérési idő miatt értelmetlen és ez az SSD egyik előnye. -
fagy53
nagyúr
Én az asztali PC-re gondoltam, a mobil gépekhez már a jelenleg kapható / vagy már nem kapható
/ SSD-k is alkalmasak és minden nyűgjük ellenére, a HDD-hez képest több pozitívummal rendelkeznek ezért oda simán ajánlhatók. Más a helyzet az asztali PC-vel, itt csak a hibrid megoldás jöhet szóba, mert egymagában a kiskapacitású SSD ide nem elég.
Így viszont máris két előnye eltűnik és csak a kis fájlok jóval gyorsabb olvasása marad.
Várni meg én sem fogok örökké, de csak egy olyan megoldás jöhet szóba, ami az áron és az extrém tárkapacitáson kívül minden másban nem süllyed a HDD szintje alá.
Hiszem, hogy az idén még nem lesz közelítőleg sem olyan ár/érték arány mint a HDD-nél és azt is sejtem hogy a 1.5T SSD-re nekünk civileknek még várni kell, de reménykedem abban, hogy lesz 128-256GB-os a TRIM funkciót tudó és olyan vezérlővel rendelkező jószág ami az írás/törlés eddigi gátjait felszabadítja és ha ez háromszor annyiba fog kerülni, mint a hasonló kapacitású HDD, már rohanok megvenni.
canniball: ezt Neked is írtam!

-
Edge
veterán
itt egy jobb link itt nem kell reg és ez az eredeti:
[link] -
Edge
veterán
http://ssdtechnologyforum.com/Thread-SSD-Tweaker
én ezt használtam, már más(sry már nemtudom ki) is linkelte itt.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
balinyo
üzenetére
szedd le a CrystallDiskInfo nevű programot és nézd meg, hogy az SSD-d támogatja-e a TRIM-et. ezen a képen látszik, így kell kinéznie [link]
ha nem, akkor firmware-t kell frissítened.
AHCI-t kapcsold be, telepítőben annyit állíts be, hogy arra a háttértárra/partícióra rakja a wint, a telepítő a többit lerendezi (előtte aktiváld a partíciót, és akkor nem akar majd egy 100MB-os minipartíciót létrehozni a telepítő). az intel matrix storage managert NE installáld fel. ennyi.
-
balinyo
tag
Sziasztok!
Beléptem én is az ssd használók körébe egy IBM 80gb-os x25-m g2-vel. Pár alapvető tanácsot szeretnék kérni, hogy üzembehelyezéskor mire figyeljek. Win7-et raknék rá. Firmware-t kell/érdemes frissíteni pl., le kell-e tiltani valamit (AHCI), telepítőből érdemes formázni, stb?
Köszi előre is!
-
fagy53
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Szép, de igaz, hogy éppen azt a funkciót amiben az SSD-k profik, kis fájlok kezelése, a hozzáférési idő miatt ez az összeállítás sem tudja.Videók konvertálása, másolása viszont biztosan király!

pincehely: muszáj neked is tesztelned?
Nem tudsz várni legalább őszig a normálisabb SSD-re? 
-
canniball
nagyúr
válasz
pincehely
üzenetére
No offense, de három post született mióta megkérdezted... Használd inkább a keresőt.
-
pincehely
addikt
OCZ Vertex 30Gb
Erről mik a vélemények?
Aktív témák
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Robotporszívók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)