Hirdetés
- Egér probléma
- 3D nyomtatás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- LG LCD és LED TV-k
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- XMLTV EPG letöltő progi
Aktív témák
-
djxp01
senior tag
válasz
canniball
üzenetére
Értem. Privi is ment.
Sorry ha már volt, de találtam egy elég hasznos összeállítást, hogy hogyan minimalizáljuk a nemkívánatos írást az SSD-n

SSD Cheat Sheet Ver. 1.2:
Enable Wiper/Trim for NVIDIA Nforce Boards: Go to \My Computer\\Properties\\Device Manager\\IDE ATA/ATAPI controllers\\NVIDIA nForce Serial ATA Controller\ go ahead and Update Driver Software. Then click on “Browse My Computer for Driver Software”, Choose “Let Me Pick from a List of Device Drivers on My Computer” and pick 'Standard Dual Channel PCI IDE Controller' and hit ok.
Hibernation disable: Start new search then type and then hit regedit.exe in the search results list. At the command prompt, type “powercfg.exe -h off”, and then press enter, then type exit and enter.
Write-cache enabled: Right click on the SSD Properties in device manager, go to policies and enable “Write Caching on The Disk”. There is no need for the quick removal option as the SSD will never be removed from the computer checked and enable “Advanced Performance”.
Temporary Internet Folder: Under Internet Explorer go to the “Tools”, then to which will bring up Internet Options, then go to Browser History and hit “Settings”, Go to Current Location and hit “Move Folder” then proceed to move the folder to your alternate location, IE secondary Drive or a None SSD or OS drive.
Defrag disabled: Right click on the SSD drive \Properties\\Tools\\Defragment\ and un-check “Schedule Defragment This Drive”.
Boot Defrag disable: Start add search entry under Run then type and then hit regedit.exe. Go to \HKEY_LOCAL_MACHINE\\ SOFTWARE\\Microsoft\\Dfrg\\BootOptimizeFunction\\E nable\ modify then type N and click OK.
System Restore disabled: Right click \My Computer\\Properties\\Advanced System Settings\\System Protection Tab\ and un-check C drive and follow on screen instructions.
Search Indexing disabled: \Start\\Control Panel\\Administrative Tools\\Services\ then scroll down to “Windows Search” and right click\ properties and change startup type to disabled.
Drive Indexing disabled: For both “SSD and RAM Drives” My Computer then right-click on the SSD drive properties and un-check “Drive Indexing”. Follow the small wizard guide and wait for it to finish.
Superfetch disabled: Start new search entry under Run, then type and then hit regedit.exe. Go to \Hkey_local_machine\\SYSTEM\\CurrentControlSet\\Co ntrol\\Session Manager\\Memory Management\\PrefetchParameters then right click EnableSuperfetch. Hit modify and change 3 to 0 and hit OK, Also this can be done through \Start\\Control Panel\\Administrative Tools\\Services, then scroll down to superfetch and make sure it’s "disabled" on startup.
Prefetch disabled: Start new search entry under Run, then type and then hit regedit.exe. Go to Hkey_local_machine\\SYSTEM\\CurrentControlSet\\Con trol\\Session Manager\\Memory Management\\PrefetchParameters then right click Enableprefetcher then hit modify and change 3 to 0 and hit OK.
Pagefile disabled: Right click \My Computer\\Properties\\Advanced System Settings\\Advanced Tab\\Performance\\Settings\\Advanced Tab\\Virtual Memory\ and then hit change, un-check "Automatically Manage Paging File for all Drives" then check "No Paging File" and hit set.
Moving the Pagefile: Go to “System Properties”. Click “Advanced System Settings” there on settings under “Performance”. Hit the “Change” button under “Virtual Memory”. The Virtual Memory window opens and it will display all drive partitions on top and the size of their paging files. Select your Solid State Drive and check the “No Paging File” entry. Click the Set button to set the new preferences. Now select another hard drive and assign the pagefile to that drive if you have more than two drives
Move the “Temp and Tmp” files: Go to \My Computer\\Properties\\Advanced\\Environment Variables\, then highlight the "temp or tmp" depending on which one you’re working on, pick the variable, click edit, and Change the path to another hard drive if they are located on the Solid State with the “Variable Value Field”.
PIO Mode: Make sure the SSD is not running in PIO mode. To verify that go into the Device Manager, open IDE ATA / ATAPI controllers and double-click all Primary and Secondary IDE Channels. Verify that there are no signs of PIO Mode under the Current Transfer Mode entry in Advanced Settings. It should list Ultra DMA Mode 5 by default on there.
Symbolic Linking: Type "mklink” in command line to allow placing some additional folders on the any other array. Sample “mklink /J D:\Games\Steam\steamapps\common\sid meier's civilization iv E:\Games\sid meier's civilization iv”
Example:
C:\Windows\Temp
C:\Users\(Username)\AppData\Local\TempExample that is linked:
J D:\Windows \ Temp E:\Temp
J D:\ Users\(Username)\AppData\Local\Temp E:\AppData\Local\Temp
------------------------------------------------------------------------------------------------- -
canniball
nagyúr
"...firmware frissítést lehet alkalmazni ennél az SSD-nél ?"
HD Tune->Info fül megmondja."Miben nyílvánul meg az esetleges elromlás ?"
Ha jól tippelek írhatatlanná válnak az elromlott cellák (tehát csökken a kapacitás).Ha nincs feltétlenül szükséged a lapozófájlra én kikapcsolnám.
Amúgy a HD Sentinel milyen verziójával készült a kép?
(#3077) Teasüti!
"...hd sentinel alatt mindössze pár nap alatt ilyen 40 gigányi írást naplóztam..."
Ezt a naplózást hol lehet elérni? -
djxp01
senior tag
Én valami nagy parától tartok
128GB G.Skill Falcon (II.gen) Win7 x64 ,átlagosan napi 30gb-ot írok az ssd-re. Teljes mértékben erről fut az oprendszer, swapfile, stb, és elég vészjosló dolgokat látok a S.M.A.R.T. infójában az SSD-nek, hogy a 3 hónap alatt 99%-os kondícióról 88%-ra csökkent rohamosan a remaining lifetime-ja a meghajtónak...Ahogy emlékszem 1.5milló óra élettartamot ígért a gyártó anno erre a cuccosra, de gondolom szinte csak olvasás mellett lenne ennyi ideje meghibásodás nélkül...1. Szerintetek ez a S.M.A.R.T.-os 88%-os jelenlegi élettartam-dolog mennyire komolyan vehető ? (kép mellékelve)
2. Esetleg firmware frissítést lehet alkalmazni ennél az SSD-nél ? (MLC) ha igen, akkor hogyan?
3.Miben nyílvánul meg az esetleges elromlás ? Lelassul a meghajtó ? Teljes se kép se hang effekt, és minden adat elveszik ?
4. Esetleg más is tapasztalt ilyen mértékű százalékos lifetime csökkenési adatot a S.M.A.R.T.-ban? Aki esetleg megnézné a sajátját, annak nagyon megköszönném , mert kíváncsi lennék ilyenre volt-e már valakinél példa. Mert ez a 88%os kondíció egy vicc :S -
hool
aktív tag
Pontosan, a 40esre gondoltam

-
BFeco
aktív tag
válasz
moho-jojo
üzenetére
Kingston SNM225-S2B/160GB, ami valójában átmatricázott Intel SSDSA2M160G2GC. FW: 2CV102HD, Thinkpad X60 SATA1!, W7 Ultimate.
---------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0 Beta1 (C) 2007-2009 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
---------------------------------------------------------------Sequential Read : 137.934 MB/s
Sequential Write : 97.696 MB/s
Random Read 512KB : 127.195 MB/s
Random Write 512KB : 97.219 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 15.637 MB/s [ 3817.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 25.231 MB/s [ 6160.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 74.253 MB/s [ 18128.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 68.488 MB/s [ 16720.7 IOPS]Test : 1000 MB [C: Used 26.1% (13.0/50.0 GB)]
Date : 2009/12/03 21:26:58
OS : Windows 7 Ultimate Edition [6.1 Build 7600] (x86)--------------------------------------------------
CrystalDiskMark 2.2 (C) 2007-2008 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
--------------------------------------------------Sequential Read : 136.622 MB/s
Sequential Write : 98.135 MB/s
Random Read 512KB : 126.230 MB/s
Random Write 512KB : 96.659 MB/s
Random Read 4KB : 15.370 MB/s
Random Write 4KB : 27.888 MB/sTest Size : 100 MB
Date : 2009/12/03 21:30:50Fecó
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
ATtIs_80
üzenetére
Nem értem, h emberek miért csinálnak problémát egy ssd telepítéséből...

Ez is csak egy háttértár, úgy formázod, ahogy akarod!
Javaslom az alapértelmezettett rendszer alá!Mármint mihez képest fogja vissza a teljesítményt? A jelenlegi helyzethez képest, ssd előtt?

Ahhoz képest nem. (De ez függ attól is, h jelenleg egy, vagy több hdd-d van-e, vagy ugyanazon a lemezen van a rendszer, mint a swap, stb)
Az ssd-hez magához viszonyítva már igen, értelemszerűen.Az utolsó kérdésre meg saját tapasztalatból szólva:
Itt van nálam jelenleg egy kingmax pendrive, mondom kipróbálom a readyboost-ot, h van-e értelme egyáltalán az én rendszeremnél.
Nos ez a szolgáltatás elvi működéséből adódóan prioritást élvez a swaphoz képest, vagyis előbb ehhez nyúl hozzá a rendszer. Nos hd sentinel alatt mindössze pár nap alatt ilyen 40 gigányi írást naplóztam, és csupán 2-3 giga olvasást. (ergó nekem fölösleges a readyboost)
Na most az ssd-t 26.-a óta naplózom, és azon ennyi idő alatt 54 gigányi írás történt, napi 7700 mega átlagban. Nos ezek alapján ha ssd-n lenne a swap, akkor az összes írásnak kb 42%-át tenné ki a swapolás. Ez arányosítható az élettartamra is.
Jah, de ez pontatlan, mert nem 26.-án raktam be a pendrive-ot, és nem a mai napig mértem a hazsnálatát, szal a 42% az erős alábecsülés! Persze az összes szám az én géphazsnálatomra vonatkozik. Főként játék, net. Ssd se hiszem, h mostantól olyan sokat írna, mert már kb minden progit felraktam rá, amire szükségem van.Milyen mértékben tudja csökkenteni az SSD élettartamát, ha a Lapozó az SSD-ről működik?
Az én konklúzióm: nagyon!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy attól nem félek, h hamar tönkremenne. Mindenki ettől van beszarva, hát sztem így is túl fog élni még egy jópár gépcserét...
Meg ezek már nem az első generációk. -
ATtIs_80
tag
Sziasztok!
Hamarosan nekem is lesz szerencsém kipróbálni egy SSD képességeit, ezért szorgalmasan elkezdtem olvasgatni a topikot, főként a fontosabb beállításokat keresve. Néhány kérdés azonban felmerült bennem, amikre nem találtam egyértelmű választ.
Szerintetek az SSD-t használat előtt érdemes külön megformázni, vagy elég, ha a Win 7 telepítője végzi el a műveletet?
Milyen foglalási egységet érdemes megadni formázásnál az operációs rendszer partícióján? Olvastam már olyat is, hogy az op.rendszer az 512K-t szereti jobban, mert főként kisebb fájlokat kezel, de olyat is hallottam, hogy az alap 4K-t is jól használja. Én az oprendszernek külön partíciót készítenék, a maradékot pedig 4K-val formáznám.
Mi a véleményetek?
A másik kérdésem a Lapozófájlra irányulna. Többen írtátok, hogy érdemes kikapcsolni, vagy áttenni egy másik vinyóra.
Ez nem fogja vissza a rendszer teljesítményt?
Nem lenne gyorsabb, ha az SSD-ről működne a Lapozó?
Milyen mértékben tudja csökkenteni az SSD élettartamát, ha a Lapozó az SSD-ről működik?
6GB-os renszermemória esetén milyen méretűre érdemes beállítani a Lapozófájlt?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Sokadszorra sem egészen tudtam összerakni az írásod értelmét. Nem vágom, h amiket írtál, azok egyenként mire vonatkoznak.
Pölö a "ping", meg az iops-nál az "ennél". Gondolom ez a tied. De akkor meg fura ez a szám, vagy eddig csak én éltem abban a hitben, h intel a király ebben a paraméterben? (ergó kingston)V+ az nem feltétlen gyorsabb mindenben. Asszem.
-
canniball
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Az a baj hogy én sem vágom annyira és már elvesztem a sok infó között: a jelek szerint olvasásban picit nyernék, írásban kicsit veszítenék, viszont drasztikus lenne a különbség a hozzáférésben (0.2ms vs. 0.06ms) és le merem fogadni hogy IOPS-ban is (a Random 4K read még a V+ szériánál is "csak" 6300 IOPS, ennél pedig ~11000IOPS). Ha egy guru "összerakná a képet" megköszönném!

(#3072) mindkilla!
Tudtommal igen. -
mindkilla
tag
Kösz a felhomályosítást srácok!
Viszont mujulnék még egy kicsit.
Az "SNV125" minden esetben a "V" szériára reflektál?
Csak mert a honlapon, ahol ráakadtam, az SNV125-S2/40GB mellett egy V+ ssd képe van, ugyanaz a kép, mint a kingston oldalán. Kicsit összezavart.. -
Teasüti
nagyúr
A "V+" és a sima "V" nem ugyanaz!
A plusszos az már saját gyártmány, a sima, pedig intel beles.
Jah és tudtommal azok közül is csak a 40-es, 80-as (160-as?).Szvsz nem éri meg váltani. Kb 20 megát nyernél olvasásban. De írásban csak a fele a tiednek. Ami viszont még érdekes lehet az az I/O műveletek száma. Ez egyenesen következik a sebességekből?
-
mindkilla
tag
Helosztok
Kingston-bol pontosan melyik az a kellemes 40es, intel belsövel?
Ilyet találtam: Kingston SSD SATA2 40GB 2,5" (SNV125-S2/40GB) -
hool
aktív tag
Amit az ocz fórumon írnak, abból ki mit csinált meg?
-
Adam86
tag
Ha valakit érdekel, engem ez a videó győzött meg igazán az intel javára: [link]
-
DV
senior tag
Nem hiszem, hogy ma meg arulnanak ujonnan kimondottan Sata 1-es SSD-t, bar elofordulhat.
Nyugodtan vehetsz Sata2-es SSD-t, visszafele ugyis kompatibilis. Vasarlas elott nem artana, ha megadnad a geped tipusat, vagy valami hasznos informaciot, igy legalabb tobb informacioval es pontosabban tudnank segiteni.
A Sata2 elvileg 2-szer gyorsabb a Sata1-hez kepest, marmint a 300 a 150-hez kepest. -
Kami-
csendes tag
Hello,
Egy kezdő kérdésem lenne. Van egy laptopom és ssd-t vennék hozzá
A kérdés az az, hogy ennek sata 1 vagy 2esnek kell lennie? Illetve mi a különbség egyáltalán? -
DV
senior tag
Jol dontottel, nekem is Intel van egy G2-es 80GB-os par honapja.
Egy OCZ Solid V2 jmicron vezerlost valtott le es a gep hasit. 1 gond van csak, a noti chipsetem ICH8-as es csak Sata150-et tud. Meg nem volt alkalmam kiprobalni Sata 300-as sebesseggel, de sztem nem lenne sokkal tobb a kulonbseg "erzesre".
Varom, hogy az Intel kiadja a javitott firmware-t hozza, mert a Win7 x64 nem nezte jo szemmel az utolso firmware frissites utan. Valami CHKDSK szeruseg futott le es csak aztan indult el a gep.
A lenyeg, hogy 4kB-os fajlok irasanal minden versenytarsat allva hagy.
SSD-t tesztelni: AS SSD
-
Bodor
veterán
-
BigBear
senior tag
Inkább az Intel.
Hiába nagyobb az OCZ Apex, de egyrészt egy régebbi meghajtóról van szó, másrészt Jmicron vezérlős, ami inkább kerülendő. Bár amennyire tudom, ezek gyakorlatilag úgy épülnek fel, hogy egy Jmicron raid vezérlő kezel 2 60G-s Jmicron vezérlős tömböt, s emiatt gyorsabb mint a sima Jmicron-os darabok, de így sem az igazi. -
Adam86
tag
Üdv,
2 ssd között gondolkodok:
- OCZ Apex 128GB
- Intel X25-M 80GBMegéri szerintetek a plusz 15rugót az OCZ, vagy jobban járok teljesítményileg az Intel-el? Az a plusz 48 giga se mindegy persze.
-
mpierre
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére

Jó kondiban tartja az ssd-t.

Lényegében nem hagyja teleíródni az ssd-t, mert mindent töröl, ami ki van jelölve törlésre.
Pl: Törlésre kijelölt cellát akar írni, de ott van törlésre kijelölt adat. Akkor előszőr töröl, oszt ír. Ez megy trim nélkül. (Belassulhat az ssd, ha tele van szeméttel.)
Trimmel pedig, amikor pihizik a számítógép, akkor jó előre letörli az ilyen cellákból a szemetet. Ennek feltétele a win7, egy trim képes ssd, meg hogy, ne kapcsoljon ki az ssd, amikor alvó módba lép a számítógép.
Asszem ennyi.
-
hossszú
őstag
Win7 x64-et szeretnék telepiteni , van valami különleges dolog amire figyelnem kell telepitéskor.
-
hool
aktív tag
Ez egy lenovo a55 asztali gép, nem egyszerű ilyen szempontból.
Everest szerint:
Alaplap neve Lenovo ThinkCentre A55
Alaplapi lapkakészlet Intel Broadwater i946GZ
Jelenlegi vinyó: WDC WD15EADS-00P8B0 (1397 GB, IDE)
Korábbi vinyó, ami alapból volt: WDC WD16 00AAJS-08PSA0 USB Device (149 GB, USB)
Mindkét vinyó sata2-es, mind2 ideként futott, biosban hiába állítottam az egyetlen erre utaló dolgot, nem változott semmi.
Kinézett ssd: Kingston SSDNow V series 40GB SATA 2,5.
Ramot is most veszek, 4 gigát, elképzelhető, hogy váltok vistára/win7re ha az megoldaná, és számottevő lenne AHCIben az ssd. -
szki
őstag
Alaplap, jelenlegi vinyó, kinézett ssd? (nincs kitöltve a konfigod az adatlapodon)
Sata vinyó mehet ide, ahci és raid módban az alaplap bios beállítástól függően.
Nem kell os-t váltani ahci módhoz. Megfelelő meghajtó progi kell (alaplap gyártóé XP esetén)Nálam a Win7x64 esetén AHCI jött be és a MS sima drivere (AMD driver nem elég jó).
-
DBob
őstag
válasz
BigBear
üzenetére
"Sokan emlegetik, hogy swap meg temp dolgokat más meghajtóra, indexelés kikapcs, stb. de könyörgöm, nem épp ez a lényege? Ha azokat máshová teszem, ugyanúgy kotorászni fog a win a hagyományos winchesteren, semmi előnyöm nem lenne."
A más meghajtó alatt ramdriveot ért szerintem mindenki, nem hagyományos hdd-t.
"Nem tweakeltem semmit. Úgy használom mint egy normál winchestert."
Nagyjából én is. Azért általános dolgokat megléptem, de semmi registry buherálással járó dolgok. Hogy win7 mitől ssd barátabb még nem egészen értem, de majd elválik. Remélem abban, hogy 10 év múlva is menni fog az ssd valami utolsó kis gépben, mert addigra már elavult lesz

-
BigBear
senior tag
válasz
Almaslepeny
üzenetére
Intelt vegyél.
Nekem van egy Corsair X64-es (ez egy a millió Indilinx vezérlős SSD meghajtók közül, szinte ugyanaz mindegyik) és egy G2-es 80-as Intel. Nos, épp most raktam ki a gépből a Corsairt. (Nem dobom ki persze, csak 2 SSD nem igazán kell egy gépbe - kivéve persze ha valaki RAID rendszert akar, de ahhoz meg illenék 2 egyforma. Majd megy a másik masinába rendszernek.) Nem azért mert rossz, csak az Intel tapasztalatom szerint jobb. Azon ül a rendszer és tökéletes.
A Corsair is jó persze, semmi baj vele, az elméleti írási sebessége nagyobb is mint az Intelé, de gyakorlatban, "érzésre" az Intel jobb.
Hozzáteszem, nem sokat tesztelgettem, talán 1x lefuttattam a tesztprogramokat és úgy döntöttem, majd használat mellett kiderül mi is az igazság. Nos, nem véletlenül dícsérik az Intel SSD-it.
Imádom a Win7 indulást. Persze a bootfolyamat nem lett gyorsabb (amíg felismeri a dolgokat a gép), de onnan, hogy win7 töltődés, nincs 1 másodperc az asztal. Furcsa és állat egy dolog. Szokásos windows indulás, kis töltike, csík, majd egyik pillanatról a másikra áll a rendszer, programok betöltve, semmi utólagos várakozás a desktopnál, hogy a vírusírtó meg ez meg az betöltődjön.
Nem tweakeltem semmit. Úgy használom mint egy normál winchestert. Sokan emlegetik, hogy swap meg temp dolgokat más meghajtóra, indexelés kikapcs, stb. de könyörgöm, nem épp ez a lényege? Ha azokat máshová teszem, ugyanúgy kotorászni fog a win a hagyományos winchesteren, semmi előnyöm nem lenne. -
canniball
nagyúr
válasz
Almaslepeny
üzenetére
Más vélemény valószínűleg azért nem érkezett mert a többiek vagy nem tudják a választ vagy egyetértenek vele.

-
mpierre
veterán
válasz
Almaslepeny
üzenetére
Mely ssd-knél működik a trim w7 mellett? Természetesen az intelen, ocz vertexen kívűl...
-
kw3v865
senior tag
SSD-t szeretnék venni Toshiba Satellite A300 notebookomba. Windows 7-et illetve Xubuntu 9.10-et tennék az SSD-re meg a fontosabb progikat. A többi cucc maradna a vinyón. Max. 64Gb-osat szeretnék, de egy 40-es is elég lenne. Ebben a kategóriában melyik a legmegbízhatóbb és leggyorsabb?
-
canniball
nagyúr
válasz
Almaslepeny
üzenetére
-
Almaslepeny
csendes tag
válasz
Almaslepeny
üzenetére
Valaki esetleg erre?
-
mpierre
veterán
A sima Kingston ssd now v series 64 GB-os elegendő sata I-es csatolóhoz? Vagy van olyan ssd, ami jibban kihasználja a 150-es elméleti tempót? (cuccok közt a 2. géphez lenne.)
-
hool
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Xp-m van, és a hiába sata a vinyóm, ideként megy. (seq.ben kb 90-100at tud, azt mondták akkor nincs gond) Tehát nem AHCI módban megy, és vszeg az SSD sem fog, ha csak nem váltok később OS-t. Jelent ez lényeges lassulást vagy nincs jelentőseg, esetleg valamit nagyon félreértettem?

Köszi, bárki aki válaszol.
-
Teasüti
nagyúr
Írásban nem is jeleskedik.

Vagy olvasás lassú?#3021: óóó azok a régi szép idők. Még a qantum fireball vinyómnál kikapcsoltam egyszer a dma-t win me alatt.
Nem emlékszem milyen proci volt alatta, talán egy P2. Sokat nem romlott a helyzet. Alig lehetett érezni a különbséget.
Bár azok a vonyók még egy nagyságrenddel lassúbbak voltak.
Inkább az optikai meghajtónál nem volt mindegy. -
proof88
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
feladatkezelőt elindítod hogy a háttérben monitorozza grafikonon a cpu kihasználtságot és kiderül, hány magra vonatkozik

amúgy igen, erre való a dma, de hidd el, dma nélkül csont végig 100% lenne a kihasználtság és jóval több ideig is tartana a dolog, ráadásul még be is lassulna eléggé a rendszer. Egyszer érdemes kipróbálni, milyen letiltani a dma-t.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Enemy77
üzenetére
Ez nem jelenti azt, h a raktárakból is eltűnt.

Nekünk is teljesítették még a rendeléseket.----------------------
Amúgy átkötöttem az intel vezérlőre az ssd-t és hdtune szerint most már hozza a formáját.
Most már boldog tulajdonos vagyok.
És valóban lapos a görbe.
Durva.
(persze csak azokon a szakaszokon, ahol csak a hdtune fért hozzá az ssd-hez - oprendszer fut róla a háttérben)szerk: amúgy az a 16% cpu az egy magra értendő? Mire is való a dma, ha ennyire proci igényes a dolog?
-
hool
aktív tag
válasz
Almaslepeny
üzenetére
Ha jól tudom intel belsős kingstonból is van nagyobb, nem csak a 40es. Talán 80 gigás, szerintem érdemes lenne azt megnézned.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Almaslepeny
üzenetére
Mármint milyen szempontból?
Intel rulez!
-
Almaslepeny
csendes tag
Estét!
Az alábbiak közül melyik ajánlatos?
1, Intel X25-M 80GB ~ 55.000 HUF
2, OCZ 120GB Apex Series ~ 75.000 HUF
3, KINGSTON SSDNow V SNV125-S2BN/128GB ~ 60.000 HUF
4, OCZ 60GB Vertex Series ~ 55.000 HUF
5, OCZ 60GB Agility Series ~ 53.000 HUF
6, OCZ 60GB Summit Series ~ 55.000 HUFKb ezeket néztem ki. Még nem döntöttem el, hogy mekkorát vegyek.
Szerintetek ezek közül melyik a legjobb? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Komplikato
üzenetére
Nem megmondtam, h van ilyen is?!

De örülök magamnak, megnyertem a saját fogadásom.
#3005: Ma már nem buherálok, talán holnap áthelyezem.
#3006: Ne!! Tényleg?

Amúgy ezt nem nevezném épp görbének, az hdd-nél van. Amúgy ha megfigyeled a teszteket, akkor minden ssd-nél vannak csúcsok, sőt, elég nagy kilengések is (kivéve talán az intelen, mert az félelemetesen ki van simulva - mint nálam). Na nálam ezek nincsenek, valszeg azért, mert [lásd előzmény]. -
Komplikato
veterán
Láttam páran Notebook + Exprescard megoldásban gondolkodnak ... no de mennyivel bonyolultabb (már ha az) mini-PCIE foglalatos SSD-t használni? Csak mert elég szép számmal kapni ilyeneket is, és nem foglalja be a külső bővítőhelyet. Persze olyan notiban ahol az egyetlen helyet WiFi kártya tölti ki nem nyerő, de láttam már pár gépet amiben több bővítőhely is volt.
-
proof88
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Másik az vmi Jmicron cucc, ami tud hardveres raid nullát és egyet - 2 port elkülönítve. - nem tud, és tiltsd is le. Az se hardveres, csak annyira, mint az Intel vezérlője. Felesleges, ha van elég port az Intel vezérlőn, használd azt. Ott is lehet RAID úgy, hogy nem minden eszközt használsz RAID-ben. Ilyenkor AHCI is van, ha jól tudom.
-
hool
aktív tag
Sata1re vétek venni 40es kingstont szerintetek?
Vagy jól gondolom, hogy nem a 150 feletti részen fog múlni bármi is. -
Teasüti
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
Ugyanúgy müxik, mint a vinyó.

Ha ennél érdemlegesebb választ kapsz, szólj!
#2999: na mindjárt rakok fel pár képet...
szerk: NCQ-t nem lehet buzerálni. Gondolom AHCI-val automatikusan aktiválódik.
update: jah igen, amúgy muszáj os alá felrakni a sata drivereket? Mert én még életemben nem raktam fel ezeket soha egyik windowsa sem.
Aktív témák
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- Bialetti kézi kávéőrlő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
? 

128GB G.Skill Falcon (II.gen) Win7 x64 ,átlagosan napi 30gb-ot írok az ssd-re. Teljes mértékben erről fut az oprendszer, swapfile, stb, és elég vészjosló dolgokat látok a S.M.A.R.T. infójában az SSD-nek, hogy a 3 hónap alatt 99%-os kondícióról 88%-ra csökkent rohamosan a remaining lifetime-ja a meghajtónak...Ahogy emlékszem 1.5milló óra élettartamot ígért a gyártó anno erre a cuccosra, de gondolom szinte csak olvasás mellett lenne ennyi ideje meghibásodás nélkül...

Szerintem szoftveresen korlátozva van még mindig.
. Most frissítettem 2CV102HD-re. Kingston SNM225-S2B/160GB, ami valójában Intel SSDSA2M160G2GC. W7 Trim aktív.
Brutálisan gyorsan működik az öreg, (majd 4 éves) Thinkpad X60-as notimban. W7 ultimate telepítés, 10-12 perc (USB-s penről).
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Durva.
Az szerelésre vonatkozott, meg használatra.