Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
szki
őstag
válasz
pete_21
üzenetére
Ahci és Win XP32-nél az Atto mérésnél nem érte el a gyári 200 Mbps értéket az olvasás 128kB és 4096kB között, míg Win7-nél igen.
Win7-nél nem indult ahci-ban az Atto az SSD-re (más hdd-re igen)
A többi teszt alapján ide módban kiegyensúlyozottabb a teljesítmény. De nem egyértelmű számomra, melyik lenne jobb állandó használatra, ezért kellene valami tuti tesztprogi.Trimet nem próbáltam megfelelő fw hiányában. Passzolom a kérdést.
-
szki
őstag
Crucial, Super Talent és OCZ-ben közös, hogy a legtöbbjük Indilinx vezérlős. Így a fw verzió is stimmel..
Gondolom több esetben nem csak a vezérlő, hanem a többi chip is egyezik
ANT: HDSentinel nálam is BAD sectorokat jelez helytelenül a Crucialra, mert még nem értelmezi jól az ssd adatait.
-
szki
őstag
Az előbb ahci-n volt a vezérlő, és 780G-s lapon. Most IDE-re tettem és 790FX alaplapra, és javulgat az Atto olvasás Win XP32 alatt, míg Win7-nél ahci is okés.[WinXP32 és IDE]
-
szki
őstag
Sziasztok!
Megjött a 64 GB-os Crucial SSD-m (CT64M225). Indilix vezérlős, 64 MB a gyorsítótár. Gyári olvasás 200 MBps, írás 150 MBps.
Még szűz. Milyen teszteket futtassak le az Atto és a HD Tune olvasás és íráson kívül?Ja, még az 1. fw verzió van rajta (1571). Kiadtak egy újat (1711), de aztán vissza is vonták, mert Win7 alatt nem volt okés a trim.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Köszi, kipróbáltam, de ez sem mutatja mi "dolgozik" a háttérben.
Engem zavar... és nem csak azért mert valami "piszkálja" az SSD-t, hanem azért is mert nem tudom mi az. Általában csak legális cuccaim vannak, neten csak pár fórumot látogatok... bosszant ha valami betelepszik mégha ártatlan is.
-
Olekgsxr
tag
Helló!
Egy kis segítség kellene!
Bocs ha már kérdezte valaki.
Most akarom telepíteni a Win7-et ( RTM 7600 64bit), egy 30gb OCZ Vertex SSD-re, de
Elindul a telepítő, amikor ki kell választani, hogy mire tegye ( SSDre) a rendszert akkor
Azt írja ki, hogy: A windows nem telepíthető.A partíció egy vagy több dinamikus kötetet tartalmaz, amely a telepítésnél nem támogatottak.
Mit kéne csinálni, hogy rá tudjam tenni a wint?
(Xp alatt formáztam, le)
A többi "hagyományos" vinyóra simán rá megy.
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
ANT
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Megjött a válasz hdsentinel-től.
A lényeg: úgy néz ki, a drive nem hibás,
"csak olyan módon tárol statisztikai infót, amely
megtéveszti a programot, mivel ez a számláló merevlemezeknél valóban
problémára enged következtetni."
Abban maradtunk, hogy küldök egy újabb riportot, ezt összehasonlítja az előzővel, hogy mely attribútumok hogyan változtak. Javítás a program következő verziójában lesz.
-
P00By
nagyúr
válasz
sniper elite
üzenetére
Nincsen
Nem hinném, h csalódást okozna
-
sniper elite
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Intel X25-M 160GB SSDvel? Elég jól teljesít tesztekben, gondolkodok egyben!
-
fsb1000
nagyúr
Bocs az XP/Vista offolásért, de most egy általános kérdésem lenne.
Eddig a File Monitort használtam arra, hogy ellenörizzem a háttértárak felesleges irását/olvasását.
Ma minden előzmény nélkül (biztos van oka...) azt tapasztaltam, hogy a HDD led rendszeresen felvillan. kb 0,6sec-enként. Valami dolgozik a háttérbenSajnos a filemon nem mutatja, csak "normális" R/W-ket látja.
Milyen monitorozó program létezik még filemüveletekre, és egyáltalán mi lehet az amit a filemon nem loggol?Természetesen az SSD rendszerparticiót érinti a probléma, mert a többi háttértárat lehúzva is jön a jelenség.
-
ANT
őstag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Sajnos ma sem lettem okosabb a kérdésben (ti. rossz vagy nem rossz a drive). A formázott összkapacitás 29,8GB ami ki is jön, ha 32x10^9 byte-ot elosztom 3x 1024-gyel. Tehát, ha jól gondolom, a 29,8GB bad sectorostól-mindenestől értendő. Na most én ma csurig teleírtam a 29,8GB-ot, maradt 40byte szabad hely. És a legjobb, hogy minden ráírt adatot vissza tudtam olvasni. Ezexerint az SSD hibátlan(?). Viszont SMART szerint ma is 330-al nőtt a hibás szektorok száma, már 5730-nál tartok. Akkor az SSD mégis rossz(?). Szóval már semmit sem értek.....

Szerk: tegnap este küldtem egy riportot hdsentinel kollégának, remélem az alapján ő meg tudja mondani a frankót.
-
(ex)Cat
senior tag
Szerintem a Sentinel és a HDTune is a SMART adatokat olvassa ki, míg a chkdsk csak felület ellenőrzést végez, nem foglalkozik a smart adatokkal, mert a vezérlő rá se engedi, azokra a sectorokra, amely hibás bejegyzséként szerepelnek.
Ezzel együtt persze még mindig símán lehetséges, hogy ez a két program nem jól olvassa ki a SMART értékeket, csak nem túl valószínű... (sajnos)
-
ANT
őstag
Megint itt volnék a bad sectoros SuperTalent SSD problémájával.
Letöröltem a tegnap telepített Win7 partíciót, megcsináltam a diskpar-varázslatot, gyorsformáztam Vista lemezkezelővel 4k clustermérettel, és lefuttattam újra a Vista lemezellenőrzőjét. Szerinte semmi hiba nincs. De most már csak szerinte.
Ugyanis a HDSentinel mellett már a HDTune szerint is van egy valag hibás szektor.
Most akkor rossz a drive vagy nem?
-
TomiBone
tag
Sziasztok, elkezdtem a 2008-as hozzászólásoktól átrágni magam a fórumon, de kicsit elvesztettem a fonalat 2008 októberénél
.Szerintetek lenne értelme úgy új rendszert építeni, hogy sys hdd-nek beállítok egy SSD vinyót, arra kerülne az oprendszer (win7), meg a program files... kb. ennyi, aztán minden szirszar "rendes" hdd-kre. Gondoltam, ha gépet újítok, akkor egy "szála" is lenne az újításnak, hogy SSD-re teszem a rendszert...
Mostanság milyen márka és típus a megbízható, nem hibázó, hosszú élettartamú stb...? Előre is köszi a felhomályosítást!
-
-
Dzsiforsz
tag
Üdv! Azt szeretném tudni, hogy kicserélhető egy notebook winchestere garanciavesztés nélkül egy ssd-re, és ha igen akkor mennyit javitana az akkumlátor üzemidején? Köszi!
-
fsb1000
nagyúr
-
Gorneck
legenda
válasz
fsb1000
üzenetére
Már nem haragudj...de ha két OS-t uaz a user használja uazon körülmények között és az egyik folyamat összeszakad, lassul azt minek mondanád?
De hagyjuk...mert mindenkinek más a véleménye...Én utálom az XP-t...mert se teljesítményben, sem stabilitásban számomra nem felel meg... -
fsb1000
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
XP? Van még aki azt használja?
Tudod hány "gépemen" fut még Win98? De még DOS622 is legalább 6-8 gépen.
A többi nagyonsokgépen XP van. Az hogy hány általam ismert céges gépen fut VISTA azt neked el sem merem mondani....
Az otthoni gépemen XP és WIN7 van, a gyerköcökén XP.Egyébként azt a kört már egyszer mintha már megfutottuk volna, hogy szerinted csak az fikázza a Vistát, és csak annak nem stabil, aki nem ért hozzá.
Én ezt nem vitattam... de ez korábbi OS-eknél is igy lehet. nem? -
ANT
őstag
válasz
proof88
üzenetére
Gondolom, ez a fw-es dolog nem befolyásolja a rakat hibás szektor-jelenséget.
Az már talán inkább, hogy a HDSentinel csak a ST MasterDrive-ot támogatja, UltraDrive-ot kevésbé. -
proof88
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
műxik az enyém is, csak kéne a fw, hogy tudja Win7-re majd a TRIM-et, meg elvileg gyorsít is rajta...
ANT: ugyanilyen ssd-m van, 2 db. Jó neked, hogy az 1571-es van rajta, sajna nekem még csak 12xy, tehát a széria szám közepén az a 3 betű, amit figyelni kell, AIX.
Az biztos, hogy SATA-nál IDE-módot kell beállítani bios-ban... olvasgasd a fórumon a firmware-es topikokat... -
ANT
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Innen töltöttem le az FTM32GX25H-hez való v.1711-et. Ez a legfrissebb, jelenleg a v.1571 van rajta, HDTune szerint.
Az az érdekes, hogy az .exe indításkor meg sem találta a ST drive-ot, ezután lépett ki valamilyen bios error üzenettel. Pontos szövegre már nem emlékszem.
-
ANT
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Na szóval a végkövetkeztetés: volume is clean.
A sentinel számlálója pedig már 2414-nél tart!
Magas ez nekem, megyek a HDSentinel totyikba.Ja, az alap beállításokat belőttem: auto defrag kikapcs, lemezindexelés kikapcs, lapozófájl áttéve másik meghajtóra.
Amúgy még annyit megjegyeznék, hogy Win telepítés előtt a fw frissítés nem volt hajlandó lefutni. Valami bios errorral leállt a folyamat. -
Gorneck
legenda
Jajaja...arra.
Vagy esetleg boot egy hirens boot cdvel...ha felismeri az ssd-t akkor azzal is lehet futtatni (van pár progi rajta erre a célra) egy keresést...
Bár sztem nem épp természetes amit művel a progi...szal vmi van sztem...
Amúgy Vista után van a Win7? Vagy XP után raktad fel? Érdekelne mennyivel lett gyorsabb a bootolás Vistahoz képest és a progik indulása...
Uhhh beolvastam, ez az első OS az SSD-n...

-
ANT
őstag
-
ANT
őstag
Urak, SOS segítség kéne.
Most üzemeltem be a vadiúj ST UltraDrive SSD-met, Win7 alap telepítése lement. Felraktam a HDSentinelt, ami jelenleg 1827 hibás szektort jelez.

Viszont a HDTune error scan egyetlen hibás szektort se talált. Melyiknek higgyek?Szerk: mire ezt a postot megírtam, 2092-re nőtt a hibás szektorok száma.
-
proof88
addikt
-
Gorneck
legenda
válasz
blackvinyl
üzenetére
XP? Van még aki azt használja?

Mind1...Én arról váltottam Samu SSDre...igen csak megérte...pedig mikor volt már...
-
proof88
addikt
válasz
blackvinyl
üzenetére
szerintem az olvasás jobb lesz valamilyen szinten, mármint a progik betöltése, mert kisebb a seek ideje az ssd-nek. mondjuk ahhoz, hogy általában jó legyen a teljesítmény, valami job ssd-t kéne venned, pl. ocz vertex vagy supertalent ultradrive...
-
proof88
addikt
a korábbi raid-vitához hozzátenném, hogy vezérlőtől is függ a dolog. raid1 elvileg majdnem 2x gyorsabb 1 winyónál olvasásban, gyakorlatilag az alaplapi vezérlőknél ez nem igazán látszik... igaz ssd-vel nem teszteltem, csak 2 raptorral, és ott bizony az olvasás alig volt gyorsabb, mint 1 raptor esetén... ellenben raid0-val érezhetően sokkal jobb volt.
és mivel nekem kis ssd-im vannak (2x32giga), ezért raid0 lesz, mert 32 giga önmagában kevés, az írásom nem lenne gyorsabb, így jobb lesz, ha szétesik a tömb, akkor meg így jártam, fontos adataim nem voltak rajta úgysem, ahhoz van greenpower... -
blackvinyl
tag
válasz
blackvinyl
üzenetére
valakinek vèlemèny?

-
blackvinyl
tag
Hi!
1db 36GB ADFD raptort érdemes lecserélni hasonló méretű ssd-re? Csak XP megy róla.
Köszi
-
danntora
tag
Hali!
Vettem egy Super talent ssd-t és leformáztam az alapértelmezett foglalási egységgel.Mikor a HdTune-al vagy bármivel akarok írási tesztet végezni akkor ilyesmiket ír ki. Nem rendszer vinyó, lehet rá írni amúgy. -
P00By
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
Szifon tulajként mondom, nem férne bele...

-
-
P00By
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
Én nem
Patriot Launches the Latest in Buffered SSD Technology for Apple Platform
Végre ők is választhatnak! OCZ vagy Patriot
-
-
Bodor
veterán
Egy kis érdekesség:
Akinek van Esata csatlakozó az alaplapon, és ár-érték arányban olcsóbban szeretne ssd-t használni nem rendszerpartíciónak, vagy sűrűbben mozgat nagy fájl mennyiséget. SiliconPower Esata/USB Pendrive
[Silicon Power]32 GB Ipon-nál 19088 Ft
-
fsb1000
nagyúr
válasz
kennystyle
üzenetére
Van egy tuning "konfigom", ahol az XP egy 4GB-os CF kártyáról megy.
Kb. 3eFt volt és a CF/IDE adapter se több 1.200Ftnál.
Nem egy villám a renccer, de lefogadom, hogy 4GB-os SSD se lesz sokkal gyorsabb. (nézd meg a gyári adatokat r/w)
Szerintem HTPC-be elmegy.Nem kellett kiherélni az XP-t 4GB-os partición, simán rághostoltam egy FAT-os standard telepítésű XP-t és még bőven maradt hely a tesztprogiknak. Persze a page file kikapcsolva,
CD-ről nem tudtam telepíteni. (tehát elötte egy HDD-re ment fel az XP, onnan lett ghostolva)Ma már egész olcsón lehet kapni SATA/SDHC adaptert is. Az SDHC-k olcsóbbak és/vagy gyorsabbak azonos áron mint a CF.
Az UDMA-s adapter akár 30/20-val is tud olvasni írni.
Persze ez elmarad egy nagyobb SSD-től (az olcsó 4-8GB-ostól szerintem nem), de müxik a dolog.
Az élettartam persze kérdéses.
Ha van rá keret, akkor inkább 32GB-os buffalot vagy CSX-et választanék 20K körül. -
fsb1000
nagyúr
Valószinüleg jól konfiguráltam a Diskeeper-t. Nem volt túl bonyolult...
A "csak rakosgatja" arra vonatkozik, hogy az SSD "belső" elektronikáját nem inicializálja, nekem úgy tünt ugyanazt csinálja mint más defrag progik.
Lehet hogy hatékonyabban, de ez nálam nem derült ki.
Csak az egyik SSD volt rendszer partició, a másik kettő adat.Automatikus defrag off, és rendszer visszaállítás off nálam is.
Hibernálás visszaállítva, de nincs rá szükség mert nem sokkal gyorsabb, mint a boot,
A winxp tmp és a böngészők cache van máshova irányítva, meg a videó convertáló renderelő programoké. PS cache nem tudom hova ír, de keveset használom.
CD/DVD iráskor meg direkt lemezírást választok.
TotalCMD is asszem win tmpt- használja.WIN7-hez nem értek, szinte default beállításokkal megy az SSD-n
XP-n kipróbáltam mindenféle tweak és egyéb trükköt, de lényegi gyorsulás nem volt.Javaslat: Az ATTO-t 3-4x futtasd le és csak az utolsó kettő értékeit hasonlítsd.
Az első futás eredménye gyakran eltér a következőktől. Okát nem tudom. -
canniball
nagyúr
válasz
kennystyle
üzenetére
Ha kellően "heréled" az XP-t passzol a 4GB (nálam is kb. ennyi), de én mégsem vennék ekkora SSD-t, a következők miatt:
1. Ha jól tudom minél inkább tele van annál inkább belassul. (Ezzel kapcsolatban kérnék a hozzáértőktől megerősítést/cáfolatot!) Te pedig ugye kapásból megtöltenéd.
2. Meglehetősen rossz az ár/kapacitás arány, ~25k környékén már kapni 30GB-s példányokat; tudom ez 3x-os ár, de cserébe 7,5x-es kapacitást kapsz.
3. Szvsz elég rosszul hangzik ha már az op.rendszer is csak kigyomlálva megy fel... Mi van ha később átgondolod a dolgot és újabb programokat telepítenél, op.rendszert váltanál stb.? Nem sok eséllyel indulnál. Persze kicserélheted, de akkor mit csinálsz ezzel? Eladni nem fogod tudni (kinek kéne ekkora?) és még pendrivenak is kicsi, már napjainkban is.És még egy megjegyzés: nem tudom milyen okból akarsz SSD-t;
- ha a gyorsaság miatt, a Silicon Power az "egyszerűbb darabok" közé tartozik, hatalmas csodát ne várj tőle. (Nemrég láttam valahol egy táblázatot, ott pl. a Vertex 2x gyorsabbnak bizonyult...persze annak az ára is más...)
- ha viszont a némaság és a melegedés hiánya miatt (HTPC projektnél ugye nem elhanyagolható kérdések, sőt!
), akkor (természetéből adódóan) nem fogsz csalódni. -
Bodor
veterán
válasz
fsb1000
üzenetére
"Kipróbáltam a "Diskeeper with HyperFast" programot. Egy 90%-ig teli, egy majdnem üres és egy nagyobb file-okkal kb. 60% teleírt SSD-n.
Szerintem nem inicializálja az SSD-ket (legalábbis a samsung és buffalot nem), csak rakosgatja a file-okat. Lényegi gyorsulást sem méréssel sem szubjektíven nem tapasztaltam az optimalizálás után."Lehet, hogy nálad nem volt jól konfigurálva a Diskeeper, vagy tényleg valami baja van a samsung és buffalo márkákkal. A másik eshetőség, hogy nem rendszerpartíción nézted a hatást, ahol ugye változnak a fájlok, akár telepítesz új programokat, akár nem, hanem egy adatokkal teleírt tároló partíción, ahol ugye nincs sok változás...
Ez a csak "rakosgatja a file-okat" érdekes megállapítás, annak a ténynek a valószínű tudatában, hogy a töredezettségmentesítők is csak rakosgatják a fájlokat, mégis gyorsabb tőle a rendszer.
Nálam 4-5 hónapja bizonyít a Diskeeper, azért is mertem ajánlani.
2 hete raktam fel a WIN 7 RTM 64 bites változatát. Miután az oprendszerre felraktam minden drivert és programot amit használni szoktam, atto-val teszteltem az írás-olvasást. Ez az eredmény látszik a felső képen. Az alsó pedig a Diskeeper ssd optimalizálása után.
Tesztkörnyezet:
Alaplap:Gigabyte GA-EP45-UD3R
SSD: 2x64 GB G.SKILl RAID 0 (4K STRIPE 16K cluster, Intel ICH10R alaplapi raid vezérlő)
RAM: 2X2 GB
A többi mellékes a teszt szempontjából szerintem...Én kb. fél éve használok ssd-t, csak rendszerpartícióra. Kipróbáltam xp-t, vistát, és win 7-et az utóbbi volt a befutó.
Ami nálam bevált: automatikus defrag off, hibernálás és rendszer visszaállítás off . Lapozófálj kikapcsolva. Ramdisket használok, 512 MB-ot vesz el a 4 GB-ból, észre sem veszi a rendszer, ide állítottam be a WIN temp és firefox cache-t. 2-3 hetente lefuttatom manuálisan a Diskeepert.
Más tuningot és tweak programot használni én sem látom értelmét, mert nem hoznak számottevő változást vagy gyorsulást, ssd-k élettartalmának megkíméléséhez pedig szerintem ennyi beállítás is elég. 2-4 évet így is ki kell bírniuk, addigra úgyis újat veszek szerintem, ahogy elnézem a technológia fejlődését.Kérdésem lenne, hogy szerinted milyen átmeneti tárolót érdemes még kitenni a ramdisk-re a leírtakon kívűl, illetve WIN 7-en belűl ssd-k miatt te milyen rendszer beállításokat módosítottál?
Videó szerkesztő programot nem használok. Az ACDSee cache másik merevlemezen van, Adobe Photoshopnál vajon van valami ?
Üdv: -
Cyberpunk
félisten
Hali nem tudja valaki hogy mikorra várható hogy az Intel újra kidobja a javított X25M SSD-it?
Mert úgy döntöttem hogy egy 80GB-os 34nm-est beszerzek ebből a szériából elég vonzó lesz az áruk
És hát nem árt ha az új gép (Corei7) kap egy gyors SSD-t a Raptor helyett ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Áhá már látom hogy kint az új Frimware biztató

-
P00By
nagyúr
-
kennystyle
aktív tag
Véleményt kérnék a következővel kapcsolatban.
HTPC-t építek, a tervem az, hogy veszek egy mini SSD-t amire megy majd az XP és lesz egy USB-s vinyóm amin tárolom a filmeket illetve arra vennék fel tunerrel.
Szerintem egy 4gb SSD elég kéne legyen egy herélt XP-nek. A Silicon Power 4gb SSD-t néztem ki, 8k az MLC és 11k az SLC változat. Mit gondoltok ezekről ? Esetleg tapasztalat velük ? Vagy tanács ?
köszi előre -
Proci85
senior tag
válasz
S. Szabi
üzenetére
Igen, viszont azt hiszem a cikk nem írta, hogy raid5-nél n vinyót felhasználva n-1 lesz az össz lemezterületed. 1 vinyót "tartalékba" állit. Ha 6 vinyót teszel raid5-be, akkor 5 vinyó össz kapacitása lesz egyben látható. 3 vinyónál 2. Érdemes minél több vinyót összerakni, úgy eltörpül a "veszteség"

-
Proci85
senior tag
válasz
deicide
üzenetére
A levezetésed világos és logikus. Köszi, igazad lehet. Sajnos nem találtam azonos környezetben most raid0-t és raid1-et, de ha alkalmam lesz rá, letesztelem. Lehet anno más tényezők is közrejátszottak, hogy a raid0 negatívan szerepelt nálam. Egyedül az egybefüggő nagy terület miatt használtuk.
-
Proci85
senior tag
válasz
S. Szabi
üzenetére
Igen, én is. Utóbb néztem a linken, ott is azt irják. Viszont emlékeim szerint mikor raid0-t használtam, nem volt valami nagy durranás a sebessége főleg, ha egyszerre többen használták a fájlrendszert.
Ezért inkább raid1, raid5, raid 5-0 -t szoktam használni. Ott már elég jól bírják a strapát párhuzamos lemezműveleteknél is.deicide: sajna igen, ezeknél több vinyót bukunk

-
deicide
veterán
válasz
Proci85
üzenetére
Raidről:
Valóban, ha sérül, akkor bukod, RAID1-nél viszont bukod a tárhely felét.
Az írás hogy a túróba ne lenne lassabb...
Teoretikusan: RAID0 esetén 64KB stripe méret mellett egy 128KB-os file-t a vezérlő 2 felé darabol és elhelyezi adott idő alatt a 2 eszközön. RAID1 esetén ez úgy néz ki, hogy mind a 128KB-ot felírja mindkét meghajtóra, ez józan paraszti ésszel is belátható, hogy tovább tart, mert több adatot kell felírni vinyónként (2x annyit).
Az olvasásban igazad van, az nem lassabb, de nem is gyorsabb kétszer, az fizikai képtelenség, hiszen ugyanezt végiggondolva, egy 128KB-os file-t a RAID0 2db 64kb-os file egyidejű beolvasásával és összefűzésével nyer vissza, a RAID1 is ugyanígy tesz, csak ha több file-t másolsz, akkor a vezérlő el tudja osztani jobban a feladatot a két eszköz között, emiatt kicsit gyorsabb lehet. -
Proci85
senior tag
"a swap igenis ajánlott Windows alá (Linux alá pedig kötelező)"
Nem kötelező. Asztali gépemben 1GB van, ebből perpill 608MB szabad és fut opera 33 böngésző füllel(!) , zenelejátszó, levelező, 2 féle msn, plussz néhány apró utils az óra mellett.
Szerver: közel 1 éves uptime 2gb ram és 0 swap mellett.Ha nem használsz memó zabáló dolgokat, nincs haszna. Nálam is 0mb-t használ. Ha valmi hatalmas képet betöltök szerkeszteni, azt hiszem akkor talán hozzányúl. Na de 1gb ram elég kevésnek is számit ma már egy asztali gépben. Én is csak azért nem veszek, mert nem kell

deicide: Raidről
Raid0 lassabb, mint a raid1.
Raid0 a 2 adathordozón terül el az adat, ha egyik sérül, minden elveszett.
Raid1-nél a 2 adathordozón ugyanúgy megvan minden adat, ha irni kell, akkor a sebesség nem lassabb, mintha csak 1 eszközre írnád. Ha olvasod, akkor viszont ~2x akkora sebességet kapsz, hiszen ugyanazt az adatot 2 eszköz olvassa (ki-ki a sajátjáról).
Ha az egyik ezköz megsérül, a másikon minden megvan.
Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A többi teszt alapján ide módban kiegyensúlyozottabb a teljesítmény. De nem egyértelmű számomra, melyik lenne jobb állandó használatra, ezért kellene valami tuti tesztprogi.

"csak olyan módon tárol statisztikai infót, amely

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)