Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • c41r0^

    őstag

    hali

    vettem egy SLC-s 32GB-os Samut (RiddleR-ét) és néhány tanácsot szeretnék kérni, mielőtt nekiállok a befogásához

    első lépésként kinulláztam az SSD-t, majd utána egy XP-t tettem fel rá, IDE módban a melóhelyes gépre, és hát eléggé impresszív a teljesítménye így egyedül is (fél csík és a szűz XP betöltött, ablakok máris előjönnek), szóval az már biztos, hogy a Raptornál valamivel jobb lesz rendszermeghajtóként, így egyedül is

    DE otthon majd Vista x64 Ultimate megy rá, ICH10-es vezérlő mellett, kérdéseim, hogy ne otthon kelljen kikísérleteznem, ha más is megjárta már ezt az utat:

    1. mivel a WD Raptor 74 GB ADFD és Samsung HD501LJ 500 GB vinyóm is az ICH10-en van (egy vezérlőre fognak kerülni az SSD-vel) és az AHCI-t eddig használtam, kérdésem, hogy AHCI OFF vagy ON jobb az SSD-nek? (nem igazán érdekel az NCQ, de talán Vista+ICH10/R-nél és Raptornál azért egy kis pozitív hatása volt az NCQ-nak)

    2. felmegy-e a Vista, ha előre már Vista alatt leformázom az SSD-t 16K vagy 32K clustermérettel, vagy jó az alapértelmezett 4K is? magyarul nem okozhat-e ennél a Samu SSD vezérlőchipnél lag-ot a 4K cluster, mint néhány MLC-s drivenál? (bár talán a v2-kön már ez sincs)
    mert visszaolvastam, hogy nem nagyon sikerült a Vistát rávenni, hogy települjön a 4Któl eltérő clusterméretű elsődleges partícióra, tehát egyáltalán szórakozzak-e vele, vagy jó nekem a default 4K?

    3. pagefile - dilemmázok, hogy maradjon-e az SSD-n (4 GB RAM melett 2 GB pagefile-t használok, de azt is csak azé', hogy legyen kb.), vagy azt tegyem ki a Raptorra, ez igazából csak azért fontos, mert ha a Vista+progik majd felmennek, kb. 3-5 GB szabad hely marad az SSD-n és állítólag ez a típus (ahogy visszaolvastam) belassulhat, ha vészesen fogy a szabad hely (kb. 3 GB körül)

    természetesen minden tweaket (1. HSZ) beállítok, amúgy eddig is úgy használtam a Vistát, hogy ütemezett defrag off, stb.

    vagy kapjam be, próbálkozzak és ne kérdezzek? :D

Aktív témák