Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
Matamata
aktív tag
exFAT-os kérdésemről vélemény ?

Ha nem megvalósítható akkor tuti hogy FAT32-t fogok használni

-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
Overlocker
2 X 32GB Samsung SLC RAID0 (stripe 4k, 16k cluster) [link]Itt 2x jobb eredményeket kaptál 8K alatt , mint ennél a beállításnál: [link]
Viszont nagy méreteknél lasabb az olvasás #1 esetben
Ugye #2 is SLC, nem pedig az új MLC SSD-id?Windows Boot gyorsításra te melyik (stripe / cluster) méretet választanád?
Más nem is lenne a partición. Vajon egy (stripe 4k, 4k cluster) nagy hülyeség lenne?
Már azon is gondolkodtam, hogy FAT32-öt rakok az NTFS helyett.... RAID0-nál ugyis kicsi a biztonság.Ha nem félnék a laggolástól (meg a nagy 32K clustertől) akkor lehet hagynám ezt a RAID0-t és vennék egy 155/100-as MLC-t.
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
Overlocker:
Köszi! És Single módban is müxik az elhárítás?decide:
kösz az infót, valamit vennem kell mert a Single Samu nem tetszik.
A 2db F1-es HDD-t még nem volt idom beszerelni. -
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
Tudom, hogy írtátok, de hogy is kell kiküszöbölni?
RAID0 és valamekkora méretnél nem csinálja? -
-
fsb1000
nagyúr
Erről van valakinek információja?
SSD - Supertalent MasterDrive OX FTM32GL25H [link]
Annyit tudtam kinyomozni, hogy MLC-s és jmicron chippes.
De azt nem hogy az akadás ennél a verziónál is fennál-e.26K-ért árulja Ösember és jobbak a R/W adatai mint a samunak.
-
-
Új rekordom: (3 x Samsung 32GB SLC RAID0)

Írás +20-30MB-vel több

-
-
-
Ottoka
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
És mennyi a napi átlagos read/write -od? Végre lesz egy biztos adatunk...

-
RiddleR
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Baba.

Érdekes, hogy telepítés után aszonta, hogy már 300-400MB read/write volt az SSD-n. Ez egyrészt sok, ha azt nézem, hogy telepítés után ezt mondta, amúgy meg kevés, mert ennél már sokkal több ment rá.
A winyóknál is érdekes 1-2G-t mutat.Viszont a ledek poénok.
Én HD Sentinel-t használok a read/write számolásra és a próblémák figyelésére.
-
Egy hasznos program: HDD LED Indicator
SSD-knél is működik, és számoljra a read / write-ot!
-
-
Henicica
tag
Viszont, ha egy vírus is bejön, borul minden.
Valami tuti biztos megoldás nincs?
Az évenkénti átmentegetés az én esetemben lehetetlen, már így is minden a lemezeimmel van tele, ha ez évente duplázódna, akkor a szobámba sem tudnék belépni. Ezért gondoltam, hogy inkább fizetek többet, de az valóban tartson is!
Hallottam archiváló lemezekről, amelyek aranyréteggel vannak bevonva, ezek tényleg időtállók? -
Henicica
tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy az ilyen kártyák alkalmasak-e filmek és egyéb adatok hosszútávú archiválására?
Vagyis, hogy tovább tart-e az élettartama, mint a dvd-nek?
Nekem a dvd nem vált be, azért gondoltam erre.
Javítsatok ki, ha hülyeséget kérdeztem. -
orbano
félisten
válasz
tomcraft29
üzenetére
na, jön a negyedik a családba

-
tomcraft29
tag
Hátha valakit érdekel eladósorba került egy Samsung 32Gb SSD: [link]
-
-
orbano
félisten
nekem pl. a tegnapi naptól kezdve teljesen belassult a bootolás. eddig max 2x ment végig a két csík, most 5-6 alkalommal is. ráadásul van egy kis hatásszünet a desktop megjelenése és a systray-es programok betöltődse között. eltelik vagy 5-10mp, aztán villannak egyet az ikonok az asztalon, majd pikk-pakk betöltődnek a progik (addig nulla töltés).
nem értem. az előző rendszerrel is ugyanez volt, csak ott még tovább tartott. nincs elképzelésetek melyik program/beállítás okozhatja? -
Ottoka
őstag
válasz
fsb1000
üzenetére
A single ssd-t nem fogod tudni átghostolni a raid0-s tömbre. A raid0 tömbről való induláshoz nem lesz meg a driver.
Azért lassul be, mert egy csomó driver, program kerül fel, és azok betöltése közben idő telik el. Nekem miután megvolt a post kb 5 másodperc mire megjelenik a vista betöltő képernyő, és elindul az első csík. Ezek a raid vezérlők miatt vannak.
Nálam is belassult az op. rendszer amikor samsung ssd-k voltak, az everest szerint a szűz vista és a teljesen "belakott" között fele teljesítménycsökkenés volt. Most a patriot ssd-el nincs ilyen lassullás, az everest read teszt ugyan úgy 550-600mb környékén van, de a windows betöltés lassabb lett, ahogy pakolásztam fel a drivereket.
-
fsb1000
nagyúr
Urak!
Vettem ma 6db 320GB F1 Samsung HDD-t. (rendelésre)
Ebből 2-öt szeretnék Raid-ban kipróbázni a gépemben (Giga P45)Ha gyorsabban bootolnak, mint a Samu 32GB SLC-m akkor lecserélem.
Nem akarok senkit elszomorítani, de épp ma méregettem újra a dolgokat.
PS CS3 3-4 sec alatt indul el. Az SSD új korában ez 1 sec vagy kevesebb volt.
A boot felment bőven 20 sec főlé. Kezdetben 10sec volt.
Új korában repült az XP. most meg ha nem is lomha, de gyorsnak is csak jóindulattal nevezhető.Nem értem mi lehet ennek az oka. A teszt eredmények csak kicsit romlottak.
Ha a samuHDD Raidben nem is körözi le, de lesz háttértáram bőven.
Csak a 0 zajt és kis fogyasztást fogom sajnálni....Lehet ha újraformattálnám az SSD-t akkor ismét gyors lenne?
próbálta már valaki?
Van valami mélyformázási lehetőség?A 2db HDD esetén szerintetek mire állítsam a Stripe és cluster méreteket?
Gyors boot és gyors program betöltés a lényeg.
Adatokat másik HDD-n tárolok.Megpróbálom átGhostolni a single SSD-ről a rendszert a RAID-es HDD-kre hogy az összehasonlítás egyértelmű legyen.
Régebben már sikerült ilyesmi HDD-ről, de lehet az még WIN98 volt. -
Bridex
csendes tag
Nah ezt jól benéztem, azt hittem az utolsó oldalon vagyok.
Bocsi
hihi
kissé idejétmúlt az előző hsz-em... -
Bridex
csendes tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Üdv!
Én ugyanilyet transcendet rendeltem most csak az 32-es, és 44pin ide-s, de a sorozatszám majdnem ugyanaz TS32GSSD25-S. 17-et fizettem érte pk-val. Valamit nagyon benéztem, mert azt hittem, ez MLC-s. Nembaj, örülök neki. Egyébként notebookba lesz. Egyben kérdezem is, hogy egy T5500 core2 centrino platformmal kihasználja e rendesen? Mert a mostani samu merevlemez igencsak gyengécske a 35mb/s-es olvasással...

-
jones965
Modder
válasz
deicide
üzenetére
Köszi az infókat, megpróbálom ezt a dod-os dolgot. Igaz jópár éve nem használom, úgy hogy elő kell keresnem a floppy meghajtót.Ha jól értelmezem, akkor dos alatt leformázva már windows telepítésnél látja a particiót?
Akkor ez a véletlenszerű indulás hogy hol megy hol nem , megszűnik?RiddleR:

-
Matamata
aktív tag
Engem is ez érdekelne mert csak egy darab 64GB-os SSD lesz a gépemben .
-
jones965
Modder
Sziasztok!
Win xp telepítésekor elég ha a telepítővel formázom le ntfs-re az ssd-t?
-vagy létezik etnnél jobb megoldás, először foglalkozom a témával és eddigi hsz-ből nem jött le teljesen a dolog lényege, mivel itt túlnyomórészt raid tömbök megformálásáról és beállításairól volt szó.
Köszönöm előre a segítő hsz-t.
-
RiddleR
aktív tag
Igen.
De a sima vertex is új vezérlős lesz. A V2-be bele sem merek gondolni.
Azt olvastam OCZ forumon, hogy a vertex2 az apex működési elvét fogja követni, ergo ha a vertex egy fasza vezérlőt kap, akkor a vertex2 simán raid0-ban lévő v1 lesz egy dobozban.Bodor: köszi a tesztet.
xtech2: eztet szépen olvasd át és csináld meg. Utána lesz különbség. A leírtak amúgy szerintem bonyolultabbak mint ahogy elvégzed.
Én is kipróbáltam csak kíváncsiságból, hogy SLC-ken javít-e valamit (de semmi különbség).
Image készítésre viszont a ghost-ot javaslom. Én annó csináltam disk és partition image-et is (biztos ami tuti).
Ha a partition image-et másolod a ssd tweak után vissza akkor az nem buzerálja el a beállítást, ha az disk image-et, akkor visszaáll minden az eredetibe. -
Bodor
veterán
Szia!
Többünknek, volt ilyen problémánk, vagyis "laggol" a rendszer. Olvasd vissza a hozzászólásokat! Nekem úgy oldódott meg, hogy átformáztam az ssd-t és cluster méretnél 32 k-t állítottam. Kipróbálhatod 16-al is , a lényeg, hogy ne maradjon az alapértelmezett 8k.
Hozzá kell tennem, hogy nálam 32bites xp fut és nem vista, de ha jól tudom ez nem számít. -
xtech2
tag
Üdv!
Nemrég beszereztem én is egy SSD-t, egész pontosan egy Transcend 32GB MLC típust.
Elsőre tetszett, most viszont már közel vagyok hozzá hogy kettétöröm

Rendszer van rajta (vista64) simán települt minden, gyorsan boot-ol, a programok az általam elvárt sebességgel indulnak. DE! Ha bármilyen vackot installálok a háttérben, legyen az pl egy 5MB-os Winamp lite akkor addig szinte halott a gép! A firefox megáll 20-30másodpercekre, és maga a telepítés eltart vagy 2-3percig is (a winamp telepítésére gondolok, de bármi más is hasonlóan működik).
Szintén belassul ha pl a firefox-al simán (letöltésvezérlő nélkül letöltök vmit az ssd-re). Egyszerűen nem értem és rohadt idegesítő.
Ugyanakkor, ha üresjáratban van és rányomok pl a photoshop-ra akkor 2-3sec és betölt vagy bármi mást... nem értem
A gépem sebességével nem hiszem, hogy gond lenne. 4GB ram + Q9450 +Gigabyte EP45-DS3LR
-
Matamata
aktív tag
Meg lehet-e oldani ,hogy exFAT-ra formázott SSD-ről menjen a rendszer ?
Vagy teljesen felesleges ,és jó az NTFS ?
-
Scalpel
senior tag
Sziasztok!
1,8 colos SSD-t lehet-e kapni a magyar piacon, vagy külföld? Toshiba laptopba kéne, a csatlakozó 44 pines, de a benne lévő Toshiba vinyó 50 pint képes fogadni.
Köszi!
-
jones965
Modder
segítségeteket kérném. Most raktam be egy Patriot 32 Gb SSD-t, és Win telepítése után mikor a lemezről bootol, kék képernyővel megáll, és ntdll fájl-ra hivatkozik.
A formázását NT-re tettem. Mi lehet a hiba, mit csinálok esetleg rosszul. -
zetecR
addikt
válasz
RiddleR
üzenetére
Hehe, megint sikerül jól megkavarni a lassan leülepedni látszó info-kavalkádot.
A boot-idők nem hazudnak, gondolom a napi munkánál is hasonló gyorsulást tapasztaltál.
A nagy méret nem feltétlen, szerintem átmenetileg el tudnék lenni egy 32GB SLC-vel, plusz egy nagy külső HDD-vel.Elvonulok, feldolgozni az információkat...
Ja, és köszi.
-
-
Márton
nagyúr
Na én is beléptem a klubba, egy Buffalo 32-es MLC-vel.
Még csak simán ráadugtam a sata portra, rendszer a napokban megy rá.
De addig is:

vélemények, javaslatok, ötletek jöhetnek, milyenre formázzam majd telepítés előtt, stb.
értelemszerüen rendszer lesz rajta, és progik (főképp videós és fotós), amiknek villámgyorsan kell indulni! -
-
RiddleR
aktív tag
Tudna nekem valaki csinálni egy HD Tune random read/write tesztet pl 2db Raid0-ban lévő MLC-s cuccal?
Erre gondolok ami az alsó képen van.Hálás köszönet.
-
RiddleR
aktív tag
válasz
gprspeter
üzenetére
OCZ-től majd a Vertex.
Apex szerintem felejtős.
2db 120-es APEX RAID0-ban
Ez nekem elég karcsúnak tűnik. Mind írásban minde kis file kezelésben rövid.
Mondjuk ez csak 1 féle kiépítést mutat (128k stripe és 256 offset), de azért irányadó. -
RiddleR
aktív tag
Azért itt akadékoskodnék egyet Ijk kollégával.
Van egy céges HP NC6320-as laptopom. Mivel szavaim süket fülekre találtak a cégnél az upgrade ügyében ezért először 7200-as HDD-re cseréltem a gyári 5400-ast benne. Ettől kicsit gyorsabb lett viszont az üzemidő nagyon bánta a dolgot.
Aztán pár hónapja kapott egy 32G-s SLC-s samsungot.
Nagyon durva a különbség.
Az eredményekről már egyszer írtam itt a topicban, méghozzá pontosan itt.szerk: bocs most nézem, hogy neked nagy kéne. Na igen akkor szopóág. Vagy az intel X25-M-ese vagy köv gen MLC azok nem jmicron602-t használnak (de ott sem mind, pl az OCZ Apex 2db 602-est hajt raidben).
-
Ijk
nagyúr
válasz
gprspeter
üzenetére
Nézd meg a random write értékeket. Itt elvérzik a jmicron.
-
Bodor
veterán
válasz
RiddleR
üzenetére
Nahát pont nekem is ez a problémám... még nem próbáltam szép magyarosan " visszaimagolni" az átformázott partícióra a rendszeremet, de én attól félek, hogy nem visszaáll az eredeti cluster, hanem hogy marad a változtatott cluster, de arra meg nem megy vissza a rendszer.... úgy látom meg kell próbálni....
-
Ijk
nagyúr
Elég sokat olvasgattam már a témában. Az a probléma, hogy az "olcsóbb" MLC-s ssd-k esetében a jmicron vezérlő visszafolytja a teljesítményt. Itt a fórumon, viszont úgy tűnik raidben meggyőző eredményeket értek el, de laptopnál ez sajna édeskevés. Egy darab intel x-25-el már jó lennél, csak a 100k-s ár a szépséghiba. Szerintem várj még vele, jelenleg 1 év alatt is sokat változik a piac.
-
Ijk
nagyúr
válasz
sweethomest
üzenetére
Mutass nekem lécci ahol 2db-ot kapok 26k/db-ért.
-
zetecR
addikt
válasz
gprspeter
üzenetére
Én is hasonlón filózok. Notebookba kellene valami fürge (nagyobb?) háttértár a mostani 80GB 5400rpm HDD helyett.
20k-ért lenne Seagate Momentus 7200.3 250GB, vagy mondjuk ez a bizonyos Transcend 64GB (S/)MLC.
THG tesztje szerint IO/fogyasztásban árnyalattal még mindig jobbak a HDD, főleg a fent említett Seagate.
Notiba meg nem lehet Raidet besuvasztani...
Ráadásul a notiban van 3D Drive Guard, így a "rázkódásvédelem" sem komoly érv az SSD mellett.Kérdés, hogy a kiszemelt - mondjuk a fent említett Transcend - mennyire fogyaszt jól és mennyire gyors önmagában. Merthogy 2x annyiba kerül és negyed akkora, mint a jó öreg HDD.
-
RiddleR
aktív tag
Tud valaki olyan progiról ami on-the-fly át tudja állítani a cluster méretet?
Nincs kedvem állandóan új rendszert installni rá. Gondolom, ha meg leimage-elem akkor amikor visszarakom, akkor visszaáll az eredeti. -
Scalpel
senior tag
Sziasztok!
Lehet magyarhonban kapni 1,8 colos, 44 pines IDEs SSDt? Toshiba laptopba kéne, főleg ha nem aranyáron mérnék.
Köszi!
-
tabrev
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
A stripe-ra mintha emlékeznék az 128k, a cluster viszont nem dereng... azt is a raid menüben tudom állítani?
Akkor a 128k-nál kissebbet kellene állítanom, ha újragyártom a raid tömböt?Az ATTO-ra vonatkozó dologra esetleg vki? Miért csak 32mb-ot tudok állítani benne és nem 256mb-ot... pedig a laptopomon tudom állítani a 256mb-ot. Igaz abban nem SSD van.
-
-
Bodor
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére
Azért nem sokkal nagyobb a sebesség 2 ssd-hez képest...
Lehet a nagy cluster és sripe méret miatt? -
Bodor
veterán
Végül is meglett az én programon, aminek a boot cd-je látja is az SSD Raid 0-ás partíciókat, és gyakorlatba ki is próbáltam, teljesen jól működik! Norton GHOST 12.
Szóval aki pl.. XP alól szeretné a saját működő oprendszer partícióját menteni és nem szeretne ezért több oprendszert feltenni, annak ajánlani tudom,mert nem keveri össze a meghajtók betűjeleit, áttekinthető,gyors és egyszerű a visszaállítás.
Azt még nem próbáltam, hogy megy-e akkor is ha más cluster mérettel van formázva a partíció , mint amiröl a mentés készült... majd meglátjuk ... -
Ijk
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
Hát igen, kár, hogy már nincsenek ezek a samuk 25k-ért.
-
MB:ASUS Rampage Extreme (ICH9R)
SSD: 3 X 32GB Samsung SLC RAID0 (stripe 128k, 64k cluster)
-
-
tabrev
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Sziasztok!
Nekem Asus Rampage ICH9R és 2x64Gb GSKILL MLC SSD van, de amint itt a topikot nézegetem én rendesen el vagyok maradva az értékekkel... [link] A total lenght csak 4mb... ezt sem értem, hogy miért nem tudom 256Mb ra állítani mint ti...
Ezt hol tudom állítani: "stripe 4k, 16k cluster"
-
MB:ASUS Rampage Extreme (ICH9R)
SSD: 2 X 32GB Samsung SLC RAID0 (stripe 4k, 16k cluster)
-
gprspeter
senior tag
Alakul: 199$ OCZ Apex Series 60GB.
Aktív témák
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

hihi