Új hozzászólás Aktív témák
-
7600GT
senior tag
válasz
barnam_ #8762 üzenetére
Ajjaj akkor nekem valami kaki van... Ugyanis 1280x1024 AA/AF nincs, közepes és magas grafon is belassul és amugy sem megy gyorsan... Ennyit számítana a procim vagy pedig a driver rossz? Amugy meg egyáltalán nem tok beállítani mediumnál magasabbat csak a textúráknál. Segítsetek!!
Szerk.: Van egy kis ellentmondás az írásomban. Szóval a textúrák vannak magason és azon kívül nemtok mást magasra állítani.
-
Debilon
addikt
válasz
barnam_ #8669 üzenetére
ha elmegyek pécsre, akkor kb 19k egy 256mb-os..
itt barcson helyben ez van:
Sapphire HD2600 XT, 256MB GDDR3 128-bit DVI+TV 2 év 22250azthiszem itt helyben akkor megveszem ezt..
május-június körülre lesz kis pénz megint, akkor úgyis tervbe van egy x2-es proci, talán egy 5000+ BE -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #8663 üzenetére
Én is úgy látom, hogy sokkal könnyeben teljesítik a kétmagos prockók a játékok igényeit. Egy mag az egy mag, és engem már ti korábban meggyőztetk arról hogy az már nem a mai játékokhoz való (mármint egy p4-es) Nekem most az van, de én lehet csak akkor váltok, ha még egy jelentősebb árcsökkenés következik be. Amit nem tudom mikorra várjak.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #8660 üzenetére
Hogy erre nem gondoltam, az AMD nagyon jók az biztos, havernak is AMD -je van, és nagyon szépen tekeri neki a játékokat. Én nem akartam különbséget tenni a két processzor tipus között, de nem is ez volt a célom, senki nem mondta hogy az intel jobb, de nekem most az van, és ezt ismerem jobban.
Amit meg leírtam az igaz és kész. Majd holnap megnézem öcsém gépében mit produkál a kari, ha nem lesz jobb, akkor este leiszom magam, azt csá. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #8634 üzenetére
Nálam a Crysis-hez még a rem is kevés, úgy hogy azzal nem játszom, de ha annáél szar, akkor lehet hogy másnál is szar. De este azt teszem fel akko rén, úgy sem próbáltam még ki 8.2 -est. Sokan meg 7.11-re mondták hogy jó. nem értem. Vagy az már régen volt? Egyébként véleményetek szerint javul a kari minősége még ebben az évben újabb meghajtóval? Igért ezzel kapcsolatban valamit az AMD?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #8630 üzenetére
A VGA-ámnak még tuti semmi baja? Szerinted is csak bekavart a sok Ati Tray-tools(ezzel az fps-t mértem, volt már fennt rivatuner is, két catalist is, 2 driver is, AMD GPU Clock tools, amelyik most meg szarakodni is szokott, mert elindítom ,és nem is indul, el, de a folyamatatok közt ott van, és zabálja a procit 50% alá nem is megy, meg a ramot is 4-500mb-ig terheli le
Ha otthon leszek megnézem a ramokat a rajta... -
carrot
tag
válasz
barnam_ #8403 üzenetére
Na, megcsináltam a Crysis BT-al is, a négy average FPS: 32, 38, 38, 38.
Beállítások, minden medium kívéve shader, shadow, DX9 1280x1024, AA=No AA, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen.
Szubjektiv dolog ez az FPS, de nekem nagyon jó igy, sőt..
üdv.
PS: a krízises bench is az uccsó beállítások szerint dolgozik. -
válasz
barnam_ #8358 üzenetére
A venti nem nyomja ki sajnos a port, hanem azt is rányomja a bordákra és mivel azok fedve vannak, szép porcicák gyűltek össze a venti és a borda között főleg, de eljebb, a borda lamellái között is találtam gócokat. Ha a műanyagot nem is veszi le az ember, a nagyobb bandát ki lehet szedni a venti és a borda közül.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
barnam_ #8075 üzenetére
A f@szt nem.
Ezt nézd.
PCIe Sapphire HD2600XT 256Mbyte gDDR3 (valszeg Qimonda)
bios-> 800/700/1,20v [link]
bios-> 857/904/1,25v [link]
Az eredeti biossal nem mértem, valószínűleg megegyezik az elsővel (3D ugyanaz) Az első a gyerek modositott biosa, amiben a powerplay dolgokat beleirta. A második, amiben én módosítottam a 3D órajeleket meg a feszt.... nos?
mod: a masodiknal elqrtam, nem neztem a max dolgokat, nos ott a hőm. max 73°C, a venti 55%.... gyári hűtés.
(flashelés xp alól volt, átírás után rabit-tal a checksumot helyrehoztam)
ATI VGA BIOS information
----------------------------------------------------------------
PowerPlay state 0: 600MHz/700MHz/1.20V/boot
Performance level 1
: 600MHz/700MHz/1.20V
Performance level 2
: 600MHz/700MHz/1.20V
PowerPlay state 1
: 110MHz/700MHz/1.05V/Overdrive
Performance level 1
: 300MHz/700MHz/1.20V
Performance level 2
: 857MHz/904MHz/1.25V
PowerPlay state 2
: 800MHz/700MHz/1.25V/UVD
Performance level 1
: 800MHz/700MHz/1.25V
Performance level 2
: 800MHz/700MHz/1.25V
Memory type
: DDR3
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #8070 üzenetére
Nem lehetne aztat bekapcsolni valahogy? Ti értetek a ruszki oldalk turkálásához...
Visszagondolva asszem úgy írtam át a biost, hogy a powerplay minden sorában (asszem 6 volt), együtt a feszkó értékekkel, meg elötte volt még egy sor feljebb az órajelekkel, de feszkó értékek nem voltak mögötte. Ezek után 800/800 -on járt a karim.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #8068 üzenetére
Módosul az, minden értéket átírod, asszem 4-5 helyen szerepl a két órajel adat, akkor az lesz az órajel, de ettől független a progik látsztra régi orajelet írnak, holott teljesítmény megemelkedett. Mondjuk ezután kicsit instabil lett a kari, valamint a visszaflesseléskor egy ideig még ati ahrdvert sem látott a gépben egyik flesselő progi sem. Egyébként winflashel csináltam az első flashelést.
-
Acta@
csendes tag
válasz
barnam_ #8055 üzenetére
Nem is rossz. Tényleg csak egy bizonyos tartomáynban fagy a kártya. Nálam 860-880-ig. Viszont 925-öt simány viszi.
Most szerintem lefuttatok egy 3dmarkot terhelésként. Remélem elbírja.
Így szerintem hagyon a vmodot egyenlőre, elég szpen tuningolható. Aztán lehet hogy majd még kereslek.
-
Acta@
csendes tag
válasz
barnam_ #8053 üzenetére
Érdekes. Akkor lehet hogy az volt a gond hogy lépésenként húztam...
Na majd teszünk egy próbát. Egyébként elméletben Sapphire bios nagyobb feszt ad (1,25 vs 1,2) szal lehet hogy majd próbálgatom azzal is. Amúgy vmoddoltál ezekhez az eredményekhez? Ha igen akkor segíthetnél nekem is egy kicsit.
Plíz!
-
Acta@
csendes tag
válasz
barnam_ #8050 üzenetére
Respect!
Szép eredmény! Nekem AGCT-vel húzva is behal amint 857 fölé akarom tenni (kivéve első alkalmat, nemtom mi volt akkor más... asszem olyan 900-is bírta). Fekete képernyő és csend...
szerk.:fura egyébként, de a legjobb BIOS-nak eddig a HIS 2600PRO bizonyult. Most is az van rajta. A te kártyád biosát próbáltam még, de azzal nem sikerült ilyen eredményeket kicsikarni belőle
-
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #8042 üzenetére
Nálam megy a tuning is, de csak a szokásos 857MHz-ig a GPU, ha tovább akarom húzni, szétesik a kép, de nem sötétül el vagy fagy le. A memóriát meg csak 800-ig engedi, ha fölé teszem visszaugrik 700-ra, vagy a már elöbb beállított 800 vagy az alatti alatti értékre.
kép
A GPU-Z mutatja pontosan, hogy ilyenkor mennyire állítja be(850/792). -
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #7994 üzenetére
#7889-ben amit leírtam aszerint felmegy AGP-s kártyára bármilyen driver. Természetesen a leírt elérési út módosul attól függően milyen a driver verizója(vagy ha telepítés kezdetekor, a kicsomagolásnál te adod meg a mappát). Hogy bármilyen tipusu kártyára felmegy így, arra azért nem esküdnék meg, de Sapphire-al és ASUS-al működik az tutit.
Jók az AGP-s driverei a Sapphire-nak, de "régiek". Legfrisebb a 7.11-es Xp-re, 7.12 Vista-ra. Illetve a 8.1 hotfix is ott van, de ez nem Sapphire driver.
szerk: Ja még annyit, hogy mikor megmutattadneki az elérési utat, nem választja ki magától a kompatibils drivet, hanem megmutatja az összes az infóban lévőt, pl. ott lesz olyan is, hogy x700 vagy bármi, neked kell kikeresni a HD2600XT-t, sőt ezután még pampog is a win valami olyasmit, hogy "Biztos ezt a drivert akarod telepíteni? Mert a win nem tudja ellenőrizni, hogy ez a megfeleő driver"
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #7945 üzenetére
Elértettétek, a 2600-nál nem felez, csak a 3870X2, ill CF-nél!
Nálunk szerintem a játékok picit gyorsabbak lettek, a Crysis 3-4 FPS-szel több a Lost Planet szintén. A MOHA nem lett gyorsabb, de nagyon szép a grafika! A többit nem néztem. Nekem az ATT van fenn, holnap kipróbálom a CCC-vel is. -
Tuja1
aktív tag
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #7782 üzenetére
Ez a spire annyiban egyszerübb, hogy nem kell megvenni. Teganp vettem egy barátomnak egy procit+hűtő-t, és hűtő nem kell neki, nekem adta.
"NEISSE & ellington: AMD Gpu Clock Tool-al lehet 850 Mhz fölé húzni."
Ezt annyival kiegészíteném, hogy az AMD Gpu Clock Tool v0.7-el lehet 850 fölé húzni. -
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #7766 üzenetére
Annyira azért nem gyenge(szerintem) az LFS grafikailag, de talán nem is az benne a lényeg. Ilyen fizikával készült szimulátor nem nagyon van. És még az is meglehet, hogy a grafikán javítani fognak idővel, ez még erősen bétás verzió.
A Race07-et nem ismertem(eddig), le is töltöm midjárt. -
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #7557 üzenetére
Alakulgat, sőt igazából semmi akadája, megtaláltam a két ellenállást, elvileg a mérőpontokat is, igaz a GPU-nál csak 1,27 voltot sikerült mérnem(lehet, hogy nem jó helyen mértem
). Szóval annak ellenére, hogy úgytünik megvan minden, kissé bizonytalan vagyok, tényleg tök más az AGP-s kártya, pl. sokkal hosszabb mint a PCIe-es tesója, illetve még az is zavar, hogy idle fix 50 fok a GPU, szerintem ez kicsit sok. Na meg egy pici időzavarban is vagyok, mondjuk ez annyira nem gond. Viszont az jutott hirtelen az eszembe, hogy elküldöm a kártyáról készült képeket, bejelölöm mi hol van stb., nézd meg, ha szerinted is oké a dolog akkor megcsinálom, természetesen a saját felelőségemre. Majd beállítok egy bazi nagy turbinát
a kártya mellé míg húzom/tesztelem. No akkor este csinálok néhány jó képet, mert amit eddig sikerült, hát izé.... szar na.
Egy barátom elméletileg még ma este hoz egy 6.x(azthiszem) megapixeles gépet, azzal zsír képek lesznek.
Ha arra a mélcímre küldöm ami az adatlapodon van az jó? -
Zolee11
senior tag
válasz
barnam_ #7527 üzenetére
Hátöizé, AMD Gpu Clock Tool-al is 870-en úgy elszállt ahogy kell. Asszem nem zúzom tovább, de ha jól emléxem van valami olyasmi, hogy van egy ilyen "holt tér" és ha mondjuk 880-ra vagy 890-re raknám egyből akkor nem halna meg. Viszont érdekes, hogy egyből eltünik a kép (monitor jelzi, hogy nincs jel), ahogy rányomok a Set Clock-ra. És olyan 6-10 mp és újraindul a rendszer... Mind1, nem akarom húzni, csak kiváncsiságból nyúztam egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest