- Fél évszázados Apple jubileumot ünnepel a 8BitDo ízig-vérig fém billentyűzete
- Nem csak nagy, de gyors is az LG önerőből AI felskálázást biztosító monitora
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Szó szerint kifüstöli az AI-t a Közel-Keleten Irán
- Harminc százalékos áremelésnél állhat meg az Intel
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eventus
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
Bizony, így voltam vele én is. Ha megtehették, nagy öröm lesz benne. Esetleg Panasonic fz2000. Fz1000 II.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Téves 🙂
-
eventus
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
Sony RX10 sorozat esetleg? Zoom, makro, szenzor jó kombó.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
elfelejtette
üzenetére
Szóval jó alternatíva lehetne bármelyikőnknek a P900?
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Van valaki, akinek komolyabb tapasztalatai vannak Nikon P900 vs DSLR témában?
2 oldalról is megközelítve érdekelne a hozzáértők véleménye.
Egyrészt húgomnak van egy Panasonic FZ300-as gépe, de sem a makró, sem a zoom képességeivel nincs megelégedve. Szívesen váltana DSLR gépre, de még használtan is simán rá lehetne locsolni 1 milliót egy alap vázra, egy 105mm F2,8-as macro obira, meg mondjuk egy 150-600-as nagyágyúra, és zoom képességek terén talán még azzal se lenne előrébb, de fényerőben meg tuti nem... Vajon mennyire lehet jó egyszerre macro képességekben és szuper zoom-ban is a P900? Ki tudja váltani mindkét funkciót, de igazából egyikben sem kiemelkedő? Ja és persze hugit marhára zavarja az is, hogy a férje a Samsung S23 Ultra telefonnal gyakrabban jobb képeket lő, mit ő az FZ300-zal....
A másik oldal az én nézőpontom. Nekem van egy alap Nikon D3300-as vázam, hozzá egy Sigma 100-300 F4-es obi, amivel még az 1,4x telekonverterrel is van AF. De nem sokkal vagyok előrébb, mintha a Tamron 16-300-as obit csavarnám fel, cserébe a váz+obi már 1kg helyett 2kg. Szeretnék madarakat, vadakat fotózni, nem lessátorból, csak úgy impulzusból, ahogy éppen belép a látóterembe a téma. Tehát állvány nélkül már elég macerás megtartani stabilan. És ha szereznék egy 150-600-at, azzal meg már 3kg-ot kellene cipelni és megtartani kézből. Ehhez még ugyanúgy lehetne 1,4x vagy 2x telekonvertert rakni, persze viszlát AF, de mondjuk a Hold nem szalad el, ha éppen azt szeretném lefotózni állványról. Így nekem is lehetne alternatíva a P900, Hold fotózásra is, meg vadakat fotózni is, a súlya is csak 90 deka. De persze az az 1/2,3" vs APSC zavarna.
Szóval jó alternatíva lehetne bármelyikőnknek a P900? -
Bandus99
őstag
Picit beleolvastam a topikban és sanszosan nem lesz megoldás a kérdesemre.
Gyermek utazik nyáron külföldre és nagyon sok képet szeretne készíteni. A képekből jellemzően nem készülne fizikai fénykép, ha mégis 1-2 darabbol akkor az ilyen 10x15 méret körüli. A telefonnal az a gond, hogy gyorsan merül ezért kitalálta, hogy jó lenne egy valami kompakt ami befér zsebbe, cserélhető memóriakártya akkumulátor.
Sanszos, hogy nem lesz semmi ami ennek megfelel, vagy nagyon sok 100e ft kategóriában. Valószínüleg legjobb eredményt telefoncserével érjük el és kérdezzek a telefonos csoportban, ha fontos a kép minősége akkor mit válasszak?
Valaki megerősítene ebben? -
Tin_Shield
őstag
válasz
Ranger^41
üzenetére
FZ1000, ha belefér. Amúgy főleg a mechanikát, gombok működjenek, a kihajtható LCD ne legyen kontakthibás, a motoros zoom könnyen járjon, kisvaku működjön, ilyesmik. Nagyobb külsérelmi nyom ne legyen, ami ütésre esetleg leejtésre utalhat, a kisebb karcok festékkopások a használat velejárói. Tesztkép közeli témára és távolra is, nyitott rekesszel és f8 körül, tovább nem érdemes szűkíteni. Az élesség ne legyen látványosan féloldalas, de nyitott rekesznél, ha a képszélek és a sarkok felé minden irányban nagyjából egyformán csökken az élesség valamennyit az nem hiba. Esetleg felrakott objektívsapkával csinálhatsz egy hosszúexpos képet a hotpixeleket ellenőrizni. Ha megoldható akkor a képeket ne csak az LCD-n ellenőrizd, hanem monitoron is.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Ranger^41
üzenetére
Én ehhez nem tudok hozzászólni, ennél kisebb géppel vagyok jelen, egy TZ100am van.
A menüje gondolom hasonló az enyémhez a két jelzett gépnek. Az ezresnek több programozható gombja van, az jól jöhet.Ami miatt az ezreset választanám, az az 1"os érzékelő. Nekem fényerősebb az optikám zoom nélkül, az ezresnek meg nagyobb zoomnál is csak 1:4.0, nekem az valami 1:7 vagy 8. És csak 10x zoomom van.
Szóval így használati tapasztalat nélkül, ha elfogadtok egy ilyen kis írást tőlem, akkor ezres.
Túrákon nekem bonyolult lenne ezt a nagy gépet cipelni, de biztos jó képek születnek vele majd. -
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok! Feleségemnek tervezzük használt gép vásárlását. Ő most kezdene a témával mélyebben foglalkozni, én kb semmi ismerettel nem rendelkezem, de erősen műszaki beállítottságú vagyok. A fő kérdés az lenne, hogy használt gép vásárlásakor mik azok a szempontok, ami szerint ellenőrizni kell a gépet, mit kell alaposan megnézni? A kinézett gép Panasonic FZ300 vagy FZ1000
Köszi! -
zsoltzsolt
addikt
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Az macera lenne
Lehet DJI Osmo Nano lenne jó erre a célra.
Pl. DJI Osmo Nano 128GB - 220volt.hu -
KonzolKartel
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Néztem párat, valóban elég jó minőségű videókat csinál. Viszont azt nem tudom, hogy rögzíteném a fejem fölé
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Nem hinném. Simán mozoghatsz felvétel közben, követni fog. 1 hüvelykes CMOS-érzékelővel rendelkezik, ezt egyelőre egy telefon sem tudja. És érdemes teszteket nézni, nagyon jó minőségben dolgozik, rossz fényviszonyok között is. Telefonok nyomába se érnek.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Annál valszeg jobb a telefonom (Pixel 9 Pro XL). Vagy tévedek?
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Dji osmo pocket 3?
-
KonzolKartel
őstag
Sziasztok,
Teljesen hülye vagyok a témához, de youtube videókat szeretnék csinálni különböző elektronikai eszközök javításáról, ehhez kellene egy overhead kamera, ami jó minőségben tud hdmi-n képet rögzíteni. A budzsém 150, max 200k. Valószínűleg így se jön vissza még ez a kis pénz se. Mit érdemes nézni? Sony A5XXX, vagy A6XXX? Vannak hasonló jó alternatívák? Illetve ehhez milyen objektív kellhet? -
Hoffer
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Valami valami ajánlott állvány ezekhez?
-
Hoffer
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Állatokat, Holdat, utazó magasságon repülőket szeretnék vele.
-
csibor
addikt
Sziasztok!
Nem tudok fényképezni, érzékem sincs hozzá, de kéne valami picivel jobb mit a Moto G54. Fiókban van egy Cannon SX130. Valami hasonló, csak kisebb, és nem elemes. A régi eszi az elemeket. Lehetöleg nem drágán. Köszönöm a sgítséget
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Mindkettőtöknek igaza van.
Ez a 2016-os Canon Digital Ixus 285 HS modell újrakiadása (HS A), az egyetlen változás, hogy SD-kártya helyett microSD kell bele.
https://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_elph360hs/specifications
https://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_elph360hsa/specifications -
asdf_
veterán
-
vscotina
aktív tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
sziasztok
Ez a most jelent meg - ez nagyon fals infó, már 2016-ben tesztelte a megfelelő szaklap
[link] -
asdf_
veterán
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Kicsiszenzorsötétzoom, ez egy fillért nem ér, nemhogy 166 ezret.
-
dh1
csendes tag
Köszönöm!
-
koma106
senior tag
Nincs ilyen (olvasd el az összefoglalót). A legközelebb talán a Panasonic Lumix TZ99 áll, de az is 220k és nem teljesen ezüst, nem csajos és a tudása alapján szerintem nem is ér annyit. Mobiltelefonok leváltották ezt a kategóriát. Nézelődhetnél a MILC kategóriában, de ott sem fogsz találni újat, ezüstöt ebben az árkategóriában.
Nekem volt egy fehér Canon 100D-m pancake objetívvel. (Legkisebb tükörreflexes), azt nagyon szerettem, de ilyet sem kapsz már. -
dh1
csendes tag
Kedves uraim!
A barátosném
szeretne egy olyan új (értsd nem használt), kompakt fényképezőt vásárolni mely árban 150e-200e Ft körül megáll, nem kell millió beállítást észben tartani, netalántán érteni,
simán csak lenyomja az elsütő gombot és kész a kiváló fotó, és a gép egy átlag ember számára is szép képet produkál. De a legfontosabb
csak ezüst színű lehet ... gondolom ebből vágjátok mire van szüksége az asszonypajtásnak
szal HELP please mert elvágja a torkomat (vagy rosszabb
). Létezik ilyen "vas"? Anno vettem egy Panasonic DMC-FZ50 a magam számára de az én tudásommal az a mai napig kiváló számomra 
Köszi a segítséget, ha kitaláltok valamit!
-
Vasti74
senior tag
Köszönöm az infókat - ötleteket (azért tűntem el, mert nyaraltunk ;-)
Szerintem MILC lesz...
A telefonnal fotózást nem annyira szereti - persze a legtöbbször azt kapja elő, és gondolom ha lesz egy gépe, akkor azt sem viszi mindig magával ;-) , de egy jó kis kiránduláson - túrán azért készítene néhány "komolyabb" képet is.
Legalábbis így gondolja: ha mégsem jön be neki a dolog, majd eladjuk a masinát, de ahhoz először venni kell ;-)
-
expo
tag
válasz
Vasti74
üzenetére
1000 € az már point and shoot fotózás szempontjából teljesen korrekt, fejlett telefonok kategóriája. A kis érzékelőjű kompaktoknak semmi értelme nincs mellettük (szerintem). Kukucska az nem lesz rajtuk

Ha kell dedikált fényképezőgép, hobbifotózáshoz inkább a cserélhető objektíves MILC irányba mennék.
És ha mégis nagyobb érzékelős kompakt kell, akkor az RX100 sorozat valamelyik újabb tagja, refurbished. Újonnan a legfrissebb (VII) 1200 € alatt kapható a hanyatló nyugaton.
Én egyre kevesebbet használom az enyém a telefon mellett (míg a nagy gép például használatban van). -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Vasti74
üzenetére
Túl nagy választék nincs, de legalább nem 100 ezer forintért akarsz mindent tudó gépet.

Sony ZV-1 II
Canon PowerShot V1 -
Vasti74
senior tag
Sziasztok!
A nagyobbik gyermekem úgy érzi, hogy lenne kedve egy fényképezőgéppel tudatosan fényképezgetni néha, és kellene neki ehhez - egy fényképezőgép ;-)
Teljesen tanácstalan vagyok, hogy merre induljon.
Nekem volt már néhány kompaktom, a Fuji S6500fd volt talán a kedvencem: de mivel egy 21 éve hölgyről van szó, ekkora nagy dögöt azért nem akasztanék a nyakába.
Pár éve vettem egy Canon SX740 HS gépet, mert megtetszettek a paraméterei, de nagyon gyorsan el is adtam, mert a képminősége khm... messze volt a jótól. Van egy Canon A570IS gépem már régóta, mert egy kicsi zsebgép sohasem árt ;-) , szerintem az is sokkal jobb, mint az SX740 volt...
Szóval egyfelől talán egy kompakt gép lenne a megfelelő a "gyereknek" a méret - súly miatt, de félek, hogy már nem nagyon van normális minőségű, vagy csak piszok drágán.Amire kellene: elsősorban turistáskodás közbeni kattintgatás. Tájak, emberek, nem ártana valami értelmes zoom tartomány, és képstabilizátor. És legyen kicsi, könnyű, az akku se csak 50 képet bírjon, ha lehet. A videó másodlagos: szerintem egy rendes FullHD is bőven elég, de lehet, hogy nem is fog vele videózni szinte soha...
A fontos, hogy ne legyen őrült nagy a képzaj, ne egy vacak festmény legyen a végeredmény, rendben legyenek a színek, az optika zoom tartománya még ne menjen a képminőség rovására túlságosan, stb. - tudom, túl sokat akarok ;-)
Van ötletetek kompakt gép fronton? Vagy inkább MILC-ben gondolkodjunk? A keret első ötletként €1000, de lefelé szívesen elmozdul ettől ;-)
Előre is köszönöm az ötleteket, üdv: Vasti
-
Dr.NX
Topikgazda
Nocsak, mégiscsak akad egy-két kompakt évente.
(Nem ideértve a nagyon spéci fix gyújtótávolságú nagyszenzoros gépeket, mint pl. Ricoh.)Canon PowerShot V1
jelenleg 436 ezer Ft
Key features:
22MP Type 1.4 (18.4 x 12.3mm) Dual Pixel AF CMOS sensor
16-50mm equiv. F2.8-4.5 zoom lens with 3EV ND filter
Full-width 4K up to 30p from 5.7K capture
4K/60p from a 1.4x crop
Up to 30 fps stills capture in e-shutter mode
Cooling fan for extended video recording
Wired or wireless video streaming
Multi-function hotshoe for flash or audio accessories
Fully-articulated rear touchscreen
Headphone and mic socketsnagyjából hasonló liga, mint a 2023-as Sony ZV-1 Mark II
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Szeretnék egy kompakt szuperzoom digitális gépet, repülők illetve állatok nappali fotózására.
- A fényképezőgépre szánt összeg? (Max. és nagyon max.). Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? újat szeretnék kb 300k a max.
- Felhasználási terület? (Lehetőleg "mindenre, bármire" kerülve legyen, próbáld minél jobban belőni, mik a kedvenc témáid, pl. turistáskodás, állat-növényvilág, portrézás, családi események beltéren, stb.). repülők, állat és növényvilág.
- A képminőség az elsődleges vagy inkább a zoom és univerzális használat?
zoom
- Méret mekkora legyen? Zsebre vágható vagy a nyakbaakasztós "bridge" kinézet preferált? bridge
- Videó mennyire elsődleges? (pl. vlogolásra kell) nem
- Érintőképernyő, felhajtható kijelző, átnézeti kereső szükséges? nem
- Egyéb kívánság, speciális igények? esetleg telefonhoz csatlakoztathatóság, azonnali képátvitelhez.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Legutóbbi két fényképezőgépem Samsung NX300 és Fuji F6500 volt. Ismét szeretnék alkalmanként mobil helyett fotókat készíteni. pl. városnézés / videózással is jó stabilizációs funkciókkal.
- A fényképezőgépre szánt összeg? (Max. és nagyon max.). Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Használt is 200max a nagyon max 250k
- Felhasználási terület? (Lehetőleg "mindenre, bármire" kerülve legyen, próbáld minél jobban belőni, mik a kedvenc témáid, pl. turistáskodás, állat-növényvilág, portrézás, családi események beltéren, stb.).mindenre is de turistáskodás, portré ha lehet, rossz fényviszonyok között is tűrhető képek.
- A képminőség az elsődleges vagy inkább a zoom és univerzális használat?
kép, univerzális használat
- Méret mekkora legyen? Zsebre vágható vagy a nyakbaakasztós "bridge" kinézet preferált?Tulajdonképpen a Sony rx100 széria mérettől a nyakban hordható méret is mehet
- Videó mennyire elsődleges? (pl. vlogolásra kell) ha vlogra nem is, de mint fentebb említettem városi sétán stabilizálható videófelvétel jó 4K minőségben.
- Érintőképernyő, felhajtható kijelző, átnézeti kereső szükséges?
igen
- Egyéb kívánság, speciális igények?
nem igazán köszönöm -
Neck
veterán
válasz
stuka20
üzenetére
Én ezekre valami cserélhető obis m4/3 vagy APSC vázat vennék, egy nagyobb telezoom obival, meg egy közgyűrűs makrós megoldással. Nagyságrendekkel jobb képeket fogsz csinálni, mint bármelyik egérfing szenzoros ultrazoommal, és élvezni is fogod a folyamatot.
Volt hasonló (ultrazoom) Nikonom, soha többet. -
hobbyon
csendes tag
válasz
stuka20
üzenetére
Szia! Szerintem felesleges ennyit költened. Javaslom, hogy a használt 2005-2010 körül gyártott ultrazoomok között nézz szét. Kb. mindegyik gyártónak voltak ilyen bridge gépei: Lumix FZ, Olympus SP széria. Vaterán is vannak fenn ilyenek: pl a Nikon L110- hez minden szükséges dolgot ad az eladó, pl. kártyaolvasó. Makrózásra inkább a telefont javaslom, vagy egy valóban kompakt retró digitális fényképezőt szupermakró funkcióval, de legalább min. 5 cm-es tárgytávolsággal. Ezekkel a bridge gépekkel nem komfortos szerintem a makrózás nagylátószögnél (zoom nélkül) a nagy objektív miatt. Tele állásban (zoomot használva) makrózva persze jók. Távolról lehet pl. lepkét fotózni. Elvileg a telefonod elég jó közeli képekhez: közelpontja a széles látószögű kamerával 4 cm (Camera FV5 app adata), de a zoomkamerát jobbnak tartja fotóminőséget tekintve makrózásra a Gsmarena tesztje. Manuális fókuszt nem használsz? Vannak appok amik ilyenkor nagyított képet adnak. A digitális zoom/nagyítás is hasznos lehet
-
stuka20
senior tag
Sziasztok!
Még mielőtt kitölteném az alábbiakat. E hobbi terén teljesen kezdő vagyok, jobban szeretem az egyszerűséget, kevésbé a nagyon részletes állítgatásokat. Van egy jobb fajta telefonom (oneplus 12), amivel bár szép képeket lehet lőni, de makró téren számomra csalódás, a kettővel korábbi telefonat visszasírom. Illetve van egy Zeiss távcsövem, amivel szépen meglehet figyelni a kicsit távolabbi állatokat, de viszont ezzel problémás megörökíteni őket (telefonos kiegészítő). Ezért is gondolkodom egy fényképezőgépen. A videózás másodlagos szempont. (+ esetleg családi események). Kérdésem még az lenne, hogy mi a véleményetek az elképzelésemről. Ennyi pénzt kiadni, vagy maradjak a telefonnál?
- A fényképezőgépre szánt összeg? (Max. és nagyon max.). Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Legszívesebben újat vennék. Max 300E- nagyon max 400E. (a jelenlegi kiszemelt a nagyon max fölött van kicsivel, ami egy Nikon COOLPIX P950)- Felhasználási terület? (Lehetőleg "mindenre, bármire" kerülve legyen, próbáld minél jobban belőni, mik a kedvenc témáid, pl. turistáskodás, állat-növényvilág, portrézás, családi események beltéren, stb.).
Makró fotók készítése növényekről, rovarok-bogarakról, távoli állatok megfigyelése és fotózása (pl.: őzek, szarvasok, madarak). Illetve otthoni felhasználás, pl.: családi fotók, ez utóbbi másodlagos szempont.- A képminőség az elsődleges vagy inkább a zoom és univerzális használat?
Számomra fontos a képminőség is pl. a zoom mellett. Vagy ez már univerzális használatnak minősül?- Méret mekkora legyen? Zsebre vágható vagy a nyakbaakasztós "bridge" kinézet preferált?
Ha a jelenlegi kiszemeltemet nézzük, akkor nyakbaakasztós. Zsebrevágósnak jó a telefon. (nem egy kategória tudom)- Videó mennyire elsődleges? (pl. vlogolásra kell)
Másodlagos, távoli állatokhoz.- Érintőképernyő, felhajtható kijelző, átnézeti kereső szükséges?
-
- Egyéb kívánság, speciális igények?
Ha van rá lehetőség, akkor olyan fényképezőgépet keresek, ami önmagában megfelel az igényeimnek, tehát nem igényelnek külön objektíveket még pluszban.Az eddigi nézelődések közben kiszemelt gép: Nikon COOLPIX P950
-
Richard!
addikt
válasz
Tin_Shield
üzenetére
A közel 900 grammos távcső nem okozott neki gondot 4 órás túrázás alatt, szerintem ez a súly sem fog
Körülnézek a willhaben-en, hátha van vmi határmenti jó deal. Köszönöm neked is!
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Richard!
üzenetére
Kényelmesebb persze, meg lehet markolni, a szappantartókat nem lehet. Viszont a méret és súlytöbblet azért mérlegelendő, ezek már közel vannak vannak az 1kg-hoz, és akkorák mint a kisebb tükrös gépek.
De hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak: én sem mennék 1" érzékelő alá, van(volt) ilyen szenzorral is néhány típus komolyabb zoommal: Canon G3X, Panasonic FZ1000/2000, Sony RX10 család.
Ezek sosem voltak olcsó gépek és kb. ki is futottak mindegyik gyártónál, az utolsó mohikánokat lehet még itt-ott fellelni, ha újat szeretnél. Használtan meg lehet csípni időnként egy-egy darabot (pl van a jófogáson egy Pana FZ1000 180-ért). Kint nagyobb a választék, magánszemélytől nagyjából 300EUR körül indulnak az árak, kereskedőtől - garanciával - inkább 400. -
expo
tag
válasz
kovsol
üzenetére
Szemüvegesként a VA elektronikus keresője nekem teljesen rendben van (a III-ban ha jól tudom kisebb felbontású EVF van még). Sajnos az évek során a mechanika kikopott, így néha magától felugrik. Ezt gondolom egy vagyon lenne szervizeltetni.
Gondoltam kiváltom mobillal, de egy Pixel 9 és az ismeretségi kör fejlett almái sem hozzák ezt a képminőséget, úgyhogy használom tovább a limitációival (az önjáró EVF-en túl: ebben még nincs érintőképernyő, a gépnek nagyobb zseb kell, mint egy telefonnak).
-
kovsol
titán
Mondjuk amelyik RX100 gépen van EVF az is elég kicsi. Én szemüvegesként teljesen használhatatlannak éreztem a gyakorlatban. Persze szemüveg nélkül okés volt, de nem fogom minden alkalommal le föl venni a szemüveget miatta.
Nekem most itt a monitor felett a polcon ott figyel egy RX100 mk1 meg ez ZV1 is.
Szenzorával meg vagyok elégedve már az RX100 első szériának is, meg 100mm ig tud zoomolni, de amúgy minden más már elavult. Most én az RX100 VA alá már nem mennék. -
Neck
veterán
válasz
Richard!
üzenetére
Fontos, hogy "nagy" méretű bridge legyen, vagy jó a picike is?
Női kézbe jó lehet egy Sony RX100. Az újak (6-os, 7-es) méregdrágák, de használtan ki lehet fogni egy RX100 III-ast ilyen áron, kapásból kettőt is találtam (jófogáson, hardveraprón) 175 ezer forintért.
ZV1 van még 300 ezer forint felett újonnan, de az kereső nélkül.
Visszatérve az RX100 3-hoz - nagyon nagy zoomot ne várj tőle, viszont a képminősége rendben lesz, az 1"-Type szenzornak köszönhetően
Az újabbak (drágábban) autofókuszban, illetve főleg videóban fejlődtek, illetve kaptak hosszabb zoommal rendelkező objektívet - de fotózni a fényerős "kis" obival is nagyon jól lehet vele - én pl azzal szívesebben venném, mint a hosszabb, de sötétebb zoommal.Szerintem nagyon lehet szeretni, mert kikapcsolva a kabátzsebben is elfér, és viheti magával mindenhová, túrázni is - és az a jó fényképezőgép, ami nálunk van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad topik
- Napelem
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgatós találkozó
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Videó stream letöltése
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LENOVO ThinkPad T460,14",FHD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Lehet DJI Osmo Nano lenne jó erre a célra.
) , és nem kompakt, de vegyen valami ilyesmit használtan, ezerszer jobban jár, mint egy szappantartóval (ennek az új árán viszont elszédültem egy kicsit). Persze azért előtte vegye kézbe, mert 70 deka...