Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
válasz
VaniliásRönk #9812 üzenetére
Az ok, de nekem már van egy 2600pro-m, amellé akarok mégegyet
-
bubuka71
aktív tag
válasz
hali . 2600xt megér 16400 ft-ot ?
-
bolcsodal
addikt
válasz
Két XT tud annyit, mint egy 3850-es?
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #9784 üzenetére
Kösz a linket VaniliásRönk de van vírusirtóm és meg is vettem inkább eredibe ma a kaspersky8.0-t
de az volt a baj a trójaival hogy szeptemberbe jött meg a net és miután rámentem a netre utnána 2perc múlva megált a gép... de úgy h nem tudtam belépni a biosba sem ( számítógép szaki mondta aki megcsinálta a gépet) hogy ez egy nagyon kicsike kis virusocska volt ami ha nincs net semmi baja a gépnek ( 3évig ugyan az a gépem volt ) és h megjött a net elkezdte leszedegetni a sok vírúst és hát azok éhesek voltak... na és van egy dvd-m amit még augusztusba irtam ki ( virusos dvd ) mer akoriba norton volt a gépen pff.. és az nem jelzett... és az a gépem meg is halt január 2dik-én ( intel P4 2ghz, ashrock alaplap, 2x512ddr, abit siluto nvidia geforce 5700gt 256mb) és az alaplapot kezdte meg a vírús... a mostani gép az előzö tesója mer az a ház volt tát meg vinyó amit most cseréltem... na mind1 a kaspresky 7.0 volt még 3 nappal ezelőtt a gépen és az egyből jelzett h virus van a dvd-n de nekem kellet a zene és hát benyaltam de szerencsére a mostani gépnek már semmi baja igaz h picit huzatni kell mer a vírusirtó teljesítménye a maxon van de már jó és lett 1 600W szünmentápom a 800W után meg 2x500GB samsung
nah most leirtam a gépem történetétVIGYÁZZATOK A VIRUSOKKAL!!
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9784 üzenetére
Te is elhitted ezt a trójai dumát?
Újrarakás után rögtön beszedni egy ilyen kártevőt.. nem semmi! Nekem miért nem sikerül sohasem? -
Skorbut
tag
válasz
VaniliásRönk #9767 üzenetére
Köszönöm!!!
-
grunge
addikt
válasz
VaniliásRönk #9757 üzenetére
azé' nfs hez képest felüdülés
könyörgöm 2008-at irnk és szimulátoron kivül visszatért abelsö nézet! én már ennek is tudok örülni
-
válasz
hát igen, Téged mindig is az ilyen visszafogott középutas irományaidért szerettünk
-
fagy53
nagyúr
válasz
Tömör, de túl általános.
-
Bazsy
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #9752 üzenetére
Na várjatok, a windows kb 1 honapos telepités és eddig tökéletesen müködött.
Akkor most a kártyacserétöl lett beteg? -
Bengio
tag
válasz
VaniliásRönk #9717 üzenetére
Értem, köszi, megnyugodtam akkor, csak nem olvastam visszább. Megcsináltam a catalystot is, már telepít.
-
válasz
VaniliásRönk #9712 üzenetére
én is pontosan erre gondoltam rávilágítani
bablewes: 27.940??? én a Sapphire-t tavaly július végén, amikor vadiúj volt a kártya, kerek 27-ért vettem...
-
válasz
VaniliásRönk #9708 üzenetére
ha meg ügyetlen, akkor bukta 15K. végső soron önbizalom kérdése a dolog - meg ráérő időé
-
válasz
VaniliásRönk #9705 üzenetére
igen, bár a hűtőcsere mindenképpen garanciavesztéssel jár, ha reszeled a kártyát, ha nem
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #9687 üzenetére
igazad van!! nem én raktam ösze a gépet hanem a boltba és még nem nagyon kutakdtam az alaplapon és most szétszedtem a gépen és láttam h 945 jelzés van hütö alá rejtve
de akor mért 975 ös doboza van?? meg most néztem a CPUZ progi is 945 öt ir ki rá....
akor meg rosz dobozd adtak ide... de nem baj igy is megy a gépde azért kösz a segítséget!!
( ilyet elnézni istenem
)
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #9681 üzenetére
nem!! én is néztem h mért nem csak sima S2 de a könyvéből azt szedtem ki (angolúl) hogy az "E" az extreme jelre utal...mikor nekem semmi extra vagyis "extreme" tulajdonségot nem veszek rajta észre vagy max anyit h 2x 16xPCIe csatoló van rajta...+ a chipset hűtöjén 1 picike kis venti van... de ezen kívűl olyanmint a régi 945-ösöm
de nem tudom nekem igy is megfelő otthoni + gamek-retzsolesz: megkell venni a két legjobb karit az ATI-tól meg az nV.-től és cserélgetni jah meg 2 vinyó a driverekm miatt
és akor mehet a game...
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #9670 üzenetére
bocsi miatta
csak nah
előtte msn-eztem vagy 5 órát és megszoktam...
amúgy szerintetek gigabyte alaplapot hogy lehet tuningolni mer nekem a gyári szoftver nem tudja mer vmi hibát ír ki... a BIOSba meg le van zárolva
ezt hogy lehetne szerintetek megcsinálni?? (xp vagy vista újrarakás nem segít)gigabyte ga 975gzm-s2E
-
Száni
tag
válasz
VaniliásRönk #9624 üzenetére
Ok, félreértettelek. Este próbálom, köszi!
-
gyiku
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9619 üzenetére
ott a pont, de 1 phkedvence messze nem moderator...
-
Száni
tag
válasz
VaniliásRönk #9616 üzenetére
Nincs fönt a Catalyst, nem is volt, csak a drivert telepítettem, meg ATT-t, ahogy eddig is (illetve korábban omegadrivert használtam, de az ennél a kártyánál nem vált be sajnos). Ezek után mi a teendő?
Üdv.: G.BukottHangya: én a manuálisan feltett 8.3-as drivert simán nem is tudtam uninstallálni, folyton kidobott hibaüzenettel a törlés kezdetekor.
-
BukottHangya
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #9616 üzenetére
A driver cleaner ennyire szükséges? Úgy értem, ha eszközkezelőben ráklikkelek a driver uninstall-ra az nem elég?
-
gyiku
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9591 üzenetére
cod4et tolom, 1440x900 noAA, es palyafuggoen igy van kb 100 fps atlagban, szerintem ha raknek neki 2xAA-t sokkal kevesebb lenne. majd este megnezem ;K
-
válasz
VaniliásRönk #9515 üzenetére
esetleg porszívó, csak vigyázz a ventillátorra!
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #9501 üzenetére
Francokat. Felhívtad gyurcsókot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #9501 üzenetére
Nosza, és ezután bináris formában fogsz velünk kommonikálni wirless módon?
-
válasz
VaniliásRönk #9487 üzenetére
az újabb játékokban már 12x10-ben is van némi (3-4%) különbség. nagyjából ott, ahol a 256M-s 88GT égnek dobja a talpát
-
gyiku
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9470 üzenetére
smplayer, powerdvdt meg fogom nezni
-
psyho85
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #9470 üzenetére
Üdv! Ha már ezt így említetted, elő is kotortam egy PowerDVD 7-et, a 3730-as update-el együtt. A problémám az, hogy ha be van kapcsolva a hardveres de-interlace és a read-it-clearly, valami írtó gány módon összenyomerálja a képet, és beteszi bal oldalra (bár hozzáteszem, ezt leszámítva valóban tűéles...
). Csak a 2600 hardveres gyorsításának kihasználása nem változtat a dolgon. Jah, a gépen még abszolút 0 codec van fönn, és gondolom ennek köszönhetően egy avi szaggat is rendesen, amit már egy 2000+ -os amd egy radeon 9200-vel is elvitt rendesen... fene ebbe a software-pokolba.
A PowerDVD-s problémála esetleg tud valaki valami megoldást?
@Maci: a réginek gyász-, az újnak diadalinduló!
-
gyiku
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9468 üzenetére
oke, de az 1080as filmeket vinne szo nelkul, nem? mert most szaggat rendesen
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #9418 üzenetére
Majd megnézem.
Ste: Hja, win reinstall.
-
válasz
VaniliásRönk #9448 üzenetére
Kicsit elméleti síkon közelítették meg a srácok a dolgot, minden multithreadelt benne, de ritkán jön össze a gyakorlatban a dolog
70-80%-on ment a CPU-m, tehát azért előrébb volt.
-
Ste
addikt
válasz
VaniliásRönk #9433 üzenetére
és mi a helyzet mkv fronton?
ott már elkelhet a 2 magos proci, legalábbi 1080i-nél -
válasz
VaniliásRönk #9445 üzenetére
TF2 és ET:QW az engine-ek miatt nem meglepő. a Crysis a hype-pal ellentétben egyáltalán nem nagy CPU-evő (ld. a logoutos tesztemet a témában), ezt is el bírom képzelni, hogy a 2700-as Athlon elég a 2600XT alá.
UT3 kicsit meglep. Nincs esetleg benne FPS cap? Vagy keverem valamivel?Oblivion: 12x10, AA-n kívül minden maxon. Nem kicsit csodálkoztam, milyen gyors.
-
válasz
értem, de kérdés, hogy mi az a minden, amiből semmi sem gyorsult. én is írtam már, Oblivion csatornák kijáratánál:
2GHz - 41 fps
3GHz - 59 fps -
Nyiscsák
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #9438 üzenetére
Hát most már tudom! És most már lesz is
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9438 üzenetére
Így van!
Ami még ráadásul egy elbaltázott bios buheránál is jól jöhet.
-
joi29
őstag
válasz
-Szó se rola az én nyavalyás kis procim is elvan még HD fronton,
de még HD támogatással ellátott GF grafkártyával is 70-80%-on dolgozik.
-Tehát a 2600-as Radeonokat hatványozottan ajánlhatjuk,
az egymagos procival rendelkező film nézegető felhasználóknak ugye?#9436:
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Viszont mikor 1400-ról felhúztam a RAM-ot 1900-ra, az érzékelhető gyorsulást eredményezett, bár csodát természetesen az sem tett.
-
válasz
VaniliásRönk #9427 üzenetére
az Unreal Engine 3-as játékokhoz nem árt a két mag (mer'hogy igen jól van megírva a VGA-t zabáló rész
), szerintem Athlonból egymagossal 2.8-3GHz környékére azért fel kellene mászni, hogy ott csak VGA limit legyen (Bioshock alapján mondom).
na meg az Oblivion, ami a 3GHz-re húzott E2180 mellett is CPU limites volt helyenként (nem is akartam hinni a szememnek)
és hát igen, van olyan is, aki az RTS-t szereti. pl. a Starcraft II-nél az eddig látottak alapján igencsak számítani fog a CPU... -
macy
addikt
válasz
VaniliásRönk #9424 üzenetére
Jól van, csak lusta voltam megnézni mennyin ketyeg a 3800+
Köszi mindenkinek.
-
macy
addikt
válasz
VaniliásRönk #9421 üzenetére
Köszi. Elfelejtettem írni, hogy X2-es érdekelne. Egy 4800+ X2 elég neki?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #9416 üzenetére
Under Vista x64?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #9414 üzenetére
Én használgatom, tvout ki-bekapcs... ha fagyna ezekutan is, majd alternativ megoldast keresek.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9357 üzenetére
Te és a 3DM06!
Már azon sem lepődnék meg, ha ezután a Crysis-t futtatnád le szobahőmérsékleten.....
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9355 üzenetére
Így van, a feszt nem lehet a biosból állítani, én viszont nem tapasztaltam, hogy az ATT nélkül magasabb hőmérsékleten menne a dolog.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #9344 üzenetére
512 bites pro-t ltááam 30-ért, többet is. Csak nem mélyedtem bele a dologba, mert nem vagyok tisztában az erőviszonyokkal. Azt gyanítottam, hogy sokat zabál.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9316 üzenetére
Tegnap még nem volt 8.4-es, már van? Kiváncsi vagyok a tapasztalatokra.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9310 üzenetére
Majd idővel....
, én néha altatónak használom.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9293 üzenetére
Sanax már nincs, Frontin van helyette!
-
válasz
VaniliásRönk #9246 üzenetére
hmmmm... a 25 fps az teljesen reális bekapcsolt AA mellett (olyankor a soft shadows nem számít), a 89-et nem tudom hová tenni (annyit megy a 96GT hasonló beállítások mellett), nekem az a tippem, hogy a 7.11 beállításainál valami gond lehetett. Aggregátor?
-
válasz
VaniliásRönk #9244 üzenetére
huh? én a 7.11 előtt játszottam az extraction ponittal, és utána a perseus mandate-tel, minimális különbség volt közöttük (utóbbiban a benchmark 10x7-ben 42fps volt max beállításokkal). honnan van ez az info?
-
Joci??
senior tag
válasz
VaniliásRönk #9238 üzenetére
erre csak annyit szeretnék mondani hogy mindegy hogy ati vagy nvidia a game nekem semmi lassúlást vagy szaggatást nem okozott SZVSZ
-
válasz
VaniliásRönk #9238 üzenetére
jajjj, de-de-de-de-deja vu érzésem van
nemtom, hogyan lehetne a Source engine-nel eléggé rokon játék ATI ellenes, hacsak úgy nem, hogy iszonyú mennyiségű textúrát használ. az tény, hogy ezt teszi, de ennek mondjuk meg is van az eredménye - a lassan 3 éves engine-t használó Perseus Mandate helyenként úgy néz ki, hogy besz**ás... a paraszt...
amúgy ugyanezek a problémák még csúnyábban jelentkeztek a 7300GT-mmel is anno, úgyhogy a játék szigorú, de igazságosMájsztró: a memória-menedzsmentben sokat nem játszik a GPU sebessége, hacsak annyit nem, hogy a gyorsabb GPU-n sokkal feltűnőbbek az akadások...
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9226 üzenetére
Én úgy tudtam hogy a Ultimate-hez nem jár Black Box
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9210 üzenetére
Remek, örülök neki!
Most már csak a használat közben ne okozzon csalódást, mint nekem. -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9206 üzenetére
Szívesen, írd meg, hogy Neked milyen! Érdekelne, kösz.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9204 üzenetére
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9202 üzenetére
Már 1.4.7.1163-nál tart, kicsit le vagy maradva
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9187 üzenetére
Remekül működik az OC rész is, ráadásul a venti vezérlés is, csak a legújabbat kell használni.Ray Adams tett valamit érte, bár a Crysis és a Cobra 11 Crash Time azóta nem megy.
Veszteség nélkül nincs nyereség!
-
birozoli7800
senior tag
válasz
VaniliásRönk #9197 üzenetére
Ja ja a source tuti hazavágja a rendszert ha nem stabil. (tapasztalatból mondom)
-
sereeff
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #9192 üzenetére
Köszi! Ebből találtam 350-es ( 350pnf ) csak pár százassal drágább, az nem lehet baj, ha erősebb? ( lehet hülye a kérdés, de ért már meglepetés, s ti jobban értetek hozzá!)
-
sereeff
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #9190 üzenetére
Ott is az volt! 1.8on nem csinálta, de azt meg nem erőltettem! Én a tápra gyanakszom, mert a kimenőteljesítmény csak 200w ahogy néztem! (in) stability power 450. s már a 3ghz-es prescottal is csinálta, csak lényegesen ritkábban! Javasoltatok itt pár lappal előrébb valami FNS vagy NFS vagy milyen tápot... van még a gépben egy DVD iró, s két winchester kb mekkora kell abból? inkább több legyen mint kevesebb! Ha javasolna valaki valamit?!?
Ja és köszi a segítséget! -
válasz
VaniliásRönk #9185 üzenetére
a forceware-rel nekem is volt minden bajom, amíg meg nem ismerkedtem a CCC nevű .NET csodával. a 8.5 hónap 2600XT-zés alatt összesen 30 percet töltött a gépen, utána úgy hajítottam ki, hogy nyoma se maradt. és örvendezének vala. ennek tükrében némileg megértőbb vagyok a forceware-rel, és mindössze a startupból rugdostam ki a hülyeségeit
az nVidiáról nekem is megvan a véleményem, de ahogy fentebb már filozofáltam róla, kiscserkészek pár céghez képest, akiknek a termékeit naponta esszük / isszuk / etc. rusnya dolog ez a kapitalizmus...
-
válasz
VaniliásRönk #9172 üzenetére
adja magát, hogy szerinted mennyit is érnek az nV kártyák
-
Májsztró
addikt
válasz
VaniliásRönk #9133 üzenetére
tegnap óta x2-m van , 2x2625 mhz-en , most már nem félek ,hogy ki tudja-e hajtani
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9147 üzenetére
Celeron-nal? Nem képes a 7300GT-t sem kihajtani rendesen, kipróbáltam.
-
Májsztró
addikt
válasz
VaniliásRönk #9127 üzenetére
Nekem 3500+ A64-em volt , s939 ... nem vagyok biztos benne hogy akár az is ki tudta hajtani !
-
kem
addikt
válasz
VaniliásRönk #9047 üzenetére
Ha lappal kell megvenni az A64-et, már nem is olyan olcsó.
-
i are robot
senior tag
válasz
VaniliásRönk #9005 üzenetére
Hát, ez nem jó hír. Bár a programokat amiket írtál, nem ismerem, nem tudom mennyire elterjedtek, milyen gyakran jönnek ki új verziók. Én konkrétan Archicadet használok meg néhány renderelőt (Artlantis, Maxwell), és a Maxot, amik azért elég elterjedtek és viszonylag sűrűn frissítik őket, szóval remélhetőleg csak nem lesz velük gond. Azért körbekérdezem az ismerőseimet, van-e valakinek HD kártyája, és a tiédhez hasonló tapasztalata.
-
i are robot
senior tag
válasz
VaniliásRönk #9002 üzenetére
Leginkább CAD és 3D Studio Max lenne. Miért, mi baja ezeknek az ATI-val? Most egy Sapphire 9800Pro-m van, semmi gondom nem volt vele, csak új gépet építek.
-
válasz
VaniliásRönk #8993 üzenetére
akkor mégsem éri meg
-
válasz
VaniliásRönk #8979 üzenetére
de megéri, mert az full, és van benne black box
Cpt.Pirk: ex!
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tudom hogy szőrszálhasogatás, de 1Ghz körüli GPU-nak nem elég az 1900-2000 Mhz-es ram
CPT.Pirk: Sok lesz a fröccs, mert Ő a 8977-re válaszolt, nem a 8979-re
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
hírtelen 18K-t olvastam a GDDR4-re, lehet sokvolt már a fröccs.
Egyébként nálam vmod után sem megy 850MHz fölé a GDDR3 ram...
Gyuri: az nem a HD 3650?
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #8977 üzenetére
de megéri
a power play miatt alig forog a venti 2d-ben, és az 55nm miatt nem is melegszik -
Orphy
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8955 üzenetére
Ez volt a kulcs, köszi
A Windows-Update-tel érkezett 2006 decemberében egy SiS Update a Vistához, azt kellett feltenni, és így már megy
-
fiftyke
tag
válasz
VaniliásRönk #8962 üzenetére
a PowerPlay mit takar ? Ez a két kártya között vacilálok mert kb 500Ft az árkülönbség
-
Orphy
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8955 üzenetére
Tehát lehet, hogy a Vista nem támogatja rendesen az alaplapomat, és ezért nem működik rendesen a videókártya?
Szerk:
Nem lehet esetleg megviccelni a Vista-t egy ilyen SiS746 driver telpítésével? -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8941 üzenetére
"Előbb lesz valami Linux a gépemen, mint Vista. "
Nana, a C2D-s gépedhez és a 9600GT-s VGA-dhoz majd Vista-t használsz Te is!Más borzalmakat nem tudtam hamarjában összeszedni.
-
Orphy
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8952 üzenetére
Azért nem hinném, hogy hardware ütközés van, mert Xp-n működik a cucc...
-
Orphy
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8952 üzenetére
ECSL7S7A2 lap, AMD Athlon XP 1700+ proci, 1.5GB RAM,
Sapphire ATI Radeon HD 2600 PRO 512MB DDR2 AGP videokártya,
M-Audio Audiophile 192 hangkártya -
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8939 üzenetére
Passz... általában nálam se szokott gond lenni.
Amúgy XP-n sokkal több a bugos driver mint Vista-n. Ezért jövő héten visszarakom a Vista-t. -
válasz
VaniliásRönk #8928 üzenetére
pont jókor, alig volt drágább, mint a 2600XT anno, és hasonlóképpen 8-9 hónapig jó lesz nagyjából mindenre. a karácsonyi játékdömping alapján meg majd kitalálom, mire lesz érdemes cserélni
egyébként a source motorral igazad van, az tényleg jól megy, csak nem volna rossz, ha kiadnának vele olyan játékot a portalon kívül, amivel hajlandó vagyok játszani.
-
diegho
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8928 üzenetére
source-nak csak proci kell. e8200@3500 gf6600 nongt 1024 minden max és 180 alá nem esik 30 fős publicon, e2140@3.4 8800gt és 75-re leesik 30fős publicon.
-
válasz
VaniliásRönk #8680 üzenetére
12x10-ben 30 fps körül van a húzósabb outdoor részeken, 10x7-ben 40 felett. utóbbi érezhetően kényelmesebb - viszont ha a CPU nem tud, csak 30-at, akkor hiába.
-
válasz
VaniliásRönk #8678 üzenetére
nem is t'om... talán mert 10x7-ben megy szépen a 2600XT-vel, 12x10-ben meg már kicsit nyögvenyelősebb?
-
válasz
VaniliásRönk #8655 üzenetére
fittyfenét. próbáld meg az Obliviont 10x7-ben
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8657 üzenetére
Tényleg nem olvastad el. Ezért a nyelvbotlásért.
Felsorolást szerettem volna, de a procinál abbahagytam, egyébként ha tudni akarod.
Amúgy meg ha nem érdekel mások hozzászólása, akkor mi ráknak olvasod ezt a topicot, ez csak vélemény volt, amit tapasztalat szült, hidd el.
De te biztos olyan okos vagy, hogy téged ez nem érdekel.
Én bevallom hogy nem vagyok egy zseni ezen a téren. De hidd el minden amit leírtam az igaz.
De kijavítom magam: ajánlott processzor: Intel Core 2 Duo.
Kurva nevetséges egyébként mi? -
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8655 üzenetére
Csak, hogy sokszor, épp a proci a kevés a játékoknak, a mostani játékok jórészének az ajánlott gépigény Core 2 Duo, vagy hasonló teljesítményű AMD processzor.
Lehet hogy az én P4-en úgymond kihajtja, de szerintem ez mellé a kártya mellé illik venni egy jobb processzort is. Mert ha a VGA elég lenne a játéknak, azért közbeszólhat ám a proci gyengesége.
Példa? Öcsémnek Gigabyte 8500Gt (256Mb)-ja van, egy E4500 melett plussz 2*1GB Kingmax 800Mhz DDR2. Még a Crysis is 1152*960-on, plussz elég jó beállítások melett villámgyorsan fut neki.
Itt vagyok én akinek 1024*768-ban is, elég a közepes alatti beállításokon is beszaggat, belassul.(mondjuk ez a kevés ram hibája jórészt, de akkor is szembetűnő, hogy amikor neki 1GB ramja volt akkor is gyönyőrűen ment neki).
Vagy ott a Pro Street, hát mit mondjak nekem 1024x768-ban, sokhelyen max részletességen még szépen, gyorsan megy. Neki? 1280x1024-ben max részletesség mindenhol, max élsimítás. és láss csodát, úgy megy mint az én régi gépemen a most wanted.(de egyébként STB...)Tegyük azért mellé, hogy az összes tesztetamit eddig néztem, azokon halálra gyalázta a az összes 8500 GT-t, meg egy csomó helyen a 8600 GT-t is ez a kari.
Szerintem itt azt a kérdést kellene megválaszolni, hogy mit érdemes hozzárakni, és mi alatt nem érdemes hozzárakni prockót.
Véleményem az, hogy megérdemel ez a kari egy jó E2xxx, vagy Exxx prockót legaláb is Intel-ben, az AMD-ben nem vagyok otthon, de azt lehet már kapni pár ezer forintért 2 magosat is ahogyan azt néztem webáruházakban.
Én mindenképpen lecserélem a procimat, mert sok játéknál akadályozó tényező( mint ahogyan azt az ajánlott konfigokban is olvasni lehet) -
válasz
VaniliásRönk #8625 üzenetére
vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy állati kiszámíthatatlanok, de a lényeg ugyanaz - vmod képes alaplap nélkül cca. 2.66GHz-re lehet biztosan számítani.
tzsolesz, #8617: sose értettem a VGA tuningolóknál, hogy miért vagytok olyan bátrak a RAM-okkal - a gDDR3 memóriák hajlamosak bemondani az unalmast, ha túl vannak hajszolva. ezeken a kártyákon általában 1.4ns-ra hitelesített memok vannak (714MHz) - én csak akkor küldeném meg őket számottevőbben, ha utánanézek a chipeknek, és látom, hogy pl. az 1.0-s és az 1.4-es memóriák csak a címkében térnek el
-
válasz
VaniliásRönk #8437 üzenetére
semmikor - 2005-ig egy 166-os Pentium MMX-szel száguldoztam!
CCC téma: nem is gondoltam, mennyi jóból maradok ki, amikor az első .NET-es telepítési probléma után kihajítottam a CCC-t mindenestül...
-
Grandi
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #8257 üzenetére
Igen AGP-s és nem volt letíltva.
Letíltottam, de sajnos nem lett jobb -
Hetti
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8250 üzenetére
Off: Abszolute joindulat sugárzik a szövegedböl!
("#8251 Hetti: Ezért szeretnek itt." Büszke lehetsz rá ;) )
-
Hetti
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8245 üzenetére
Amugy meg volt s még van is rajta tápcsati (a 75 wattot egy forumbol vettem ahol az egyik tag az ati -val mailezett s neki ott azt irták hogy teljes terhelésnél kb 75-wattot eszik kissé soknak tünik de csak tudják hogy mit ir de kitudja hogy ki válaszolt neki
)
apropo: No komment .... ;) -
Hetti
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8235 üzenetére
Tipikus magyar mentalitással neki is lendültél ( Túlfütött segitsé vágytol hajtva) a gépelésnek! Nem hiszem hogy ismered a kompetenciámat a témában s mindezektöl függetlenül én nem basz****alak s nem oltottalak akkor légyszives áljál te is igy hozzám s másokhoz is...!
Tudom hogy a tápom nem egy csucs enermax de ez van jelenleg s már hajtott meg nagyobb teljesítmény felvételű konfigot is. Jelenleg le van huzva a 250-es hdd és az optikai meghajtó s a winfos alatt is ezt a jelenséget produkálja anélkül hogy terhelném a gépet (máskor megy 45 percet is full terhelve minden baj nélkül)
Ha bárki tapasztalt hasonlot akkor szivesen várom a segítséget! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #8235 üzenetére
Annyira szeretem, mikor leosztod a népet! Mondjuk teljessen igazad van.
-
válasz
VaniliásRönk #8225 üzenetére
jó ég, uraim, hány évesek maguk?
ez a kora-közép kilencvenes években bevett módszer volt - még ma is emlékszem a magyar ékezetes betűk nagy részének a kódjára
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8199 üzenetére
Módosítani lehet, de még nem tudom hogy változik-e a feszültség.
857MHz feletti gpu órajelet nem akarom kipróbálni, a bios bug miatt tizenvalahány Mhz-en menne.DRB: Ezeket lehet állítani, nagyjából ugyanazt mint HEX editorral.
-
DRB
senior tag
válasz
VaniliásRönk #8196 üzenetére
Úgy látom nem csak nekem vannak megértési gondjaim.
Szerkesztés után sem lett sokkal érthetőbb mestery hsz-e, bár mintha kezdene kialakulni bennem, hogy mit is akart mondani(azthiszem
).
-
kavicssli
addikt
válasz
VaniliásRönk #8017 üzenetére
Tehát akkor a GDDR4es a hosszabb panel...na mindjárt utánna olvasok de nem nagyon találok róla infót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The First Berserker: Khazan
- Autóhifi
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest