- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Bundás22
őstag
jó én elhiszem h ti jobban értettek hozzá

azért nem kell leszólni a 8800ast, mert elég erős
végülis nekem az ezekkel a karikkal a véleményem lehet hogy a 9-es nvidia széria sokkal jobb lesz DX10-ben még a közép is, tapasztalatok után könnyebb egy jó DX10es karit megalkotni mint ad hoc, ezek csak az első fecskék, még a HD 2900as lehet az se lesz olyan jó mint a következő középkari DX10ben mégha erősebb is
a 8600GT-t se szabad leszólni mert pl. 7600GTről érdemes váltani de nagyon, pláne h a váltás nem több mint 10-15K
-
Bundás22
őstag
1.sajna engem ezek nem hatnak meg, csakis a játékokban mért FPS értékek...ott meg Nvidia, úgyios arra programozzák semmi esély
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
pl. a FLOAT MAD serial-ben többet kap a GTX
és több rajta a memória is 
2. azért elfogadnék egy 8800GTX-et hadd legyek őszinte, gondolom te is
3. a Radeon kábé fél évvel később jött ki attól még erős azt mondani a 8800asra hogy trágya, és nem olyan zajos
inkább mond azt h nem olyan jó, de hogy trágya azért az erős
-
TomBoy1986
veterán
''Ugyanis lehet, hogy csak én vagyok vak de nem láttam különbséget az 1024x768-as és az 1280x1024-es felbontás között''
Valószínűsítem, hogy CRT-d van. Azon nem olyan szembetűnő a különbség, mint pl. az én LCD-en, mert ha az LCD-t nem a natív felbontásában használod, akkor elmosott képet kapsz, míg CRT-re ez nem igaz. Úgyhogy nekem pl. nagyon fontos az 1280*1024
- meg azoknak akiknek ez a natívja (vagy nagyobb) az LCD-jüknek.
VaniliásRönk:
Nevethetsz rajta, de az ATI-nál ez jelenti valóban a felsőkategória végét.
Amúgy az X1650XT tényleg a középnek a közepe.
[Szerkesztve] -
dragonfx
veterán
köszke.
vagyis a pro xt csak órajelben fog eltérni semmi másban???
Azért 800as gpu vicces, nagyon magas, szerintme irtóra melegednie kéne meg ennie a kraftot, d emégsem...érdekes.
Remélem jobb lez mint a 8600gt, de lassan tán lesznek tesztek.
Amugy 30e alatt már előrendelhető.
2.2ghzes memo most kapcsolók
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem feltétlenül, ha totális kudarc a termék (lásd FX), akkor az nVidia generációt vált foltozás helyett, egyébként csak update-el ahogy szokott.
Az egyetlen kérdés hogy mennyire fogja falhozcsapni a Crysis és az Ep2 a G80-at... a többiek biztos nem mernek beinteni a nagy neonzöldnek. (rádioaktív fika?
) -
GuMipOkE
senior tag
Hát ezeken a teszteken sem sziporkázott a 2600XT. Viszont a CoH teszteredmények azt mutatják, hogy a többinél valószínűleg driver optimalizálatlanságról van szó, mert elég szépen lenyomta a 8600GTS-t. Gyanús, hogy szoftveres oldalon kell az ATInak most vírítani, mert a vas tud ha ''akar''. Kezd érthetővé válni az AMD júli 1-ig tartó tiltása...
-
rocket
nagyúr
-
gfefe
őstag
NA az gyönyörü lesz

Hát mit csinálok én addig
Na nem baj legalább tudom, hogy príma driverrel fog érkezni... (legalább is nagyon ajánlom nekik)
A durva az, hogy olyan mennyiségben árasztják el vele a piacot, hogy az Nvidijjjja csak lesni fog
(Meg lehetne kérdőjelezni az AMD stratégiáját, de szerintem jól csinálják
) -
GuMipOkE
senior tag
Hát nekem úgy tűnik hogy ez alapján [link] a fearben hozott szint magasabb, mint általában a GTS-eknél. Persze nem tudom milyen beállítások mellett, de valószínűleg nem a minimumon tesztelték. A 3DMarkra (06) már nem is merek hivatkozni, de az ott hozott 6100 pötty is a GTS fölé emeli. Itt persze nem elkerülendő tény, hogy egy majd 3Ghz-en járó X6800-assal hajtották meg az XT-t.
Minden esetre, hogy ha már itt az elején a GTS szintjét hozza az XT (tuning nélkül) a korábban látott árakon, akkor jó vásár lehet. Főleg ha tényleg igaz, hogy a ''kapacitásai'' még közel sincsenek kihasználva. No és ha tényleg nem igényel majd + tápcsatlakozót (fogyasztás kisebb mint 75W), akkor meg nincs is több kérdésem...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem kötelező semmi sem, csak normális esetben a fejlesztők a látványosabb megoldásokat használnák fel, pl. az arcmozgás, egy autó kerekének deformálódása az útviszonyok függvényében, stb. vertex számításokat igényelnek, viszont az nVidia kártyái leszerepelnének.
Az AMD-nek akaratán kívül viszont lehet hogy megint a M$ nyújt segítő kezet, mivel az XBoxban ATi GPU van, a M$ játékok valószínűleg nem fognak spórolni a vertex effektekkel. -
VaniliásRönk
nagyúr
Az egész DX10/Unified Shader történetnek az lett volna a lényege, hogy nem kell spórolni a vertex kóddal, erre az nVidia az arcunkba tolt egy US-es kártyát, ami királyság, épp csak ugyanolyan alkalmatlan vertex kód futtatására mint a korábbi GPU-ik, az ATi meg direkt erre lett kihegyezve.
A G90 valszeg csak tűzoltás lesz 65nm-rel, nem egy új GPU.
venember83: Az hogy a saját szemetét erőszakolja rá az egész iparágra az nVidia, az neked diplomácia?
-
Bundás22
őstag
bocsi olvasd el a #249-et
sztem nem lesz nagy +/- különbség max 5-10%, 3dmark pontok alapján
ha sokkal többet nem képes elérni 3dmarkban akkor valszeg nem számol annyit
persze csak találgatok dehát erről szól a topic, ne legyen igazam!
egyébként ez is lehet:
2600XT>8600GTS
2600pro=8600GTS(bár inkább a #249 es hszben értek egyet magammal)
akkor az nvidia durva árcsökkentéssel válaszol, és sokan akkor is nvidiát vesznek majd
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Papiron a gddr4 memoriak kevesebbet fogyasztanak joval mint hasonlo gddr3 tarsai, nem olyan egetrengetoen magasak a gddr4 memoriak orajelei (''leglasabb'' tomegyartasban levo 0.9ns ramokkal szerelik), hogy ez indokolna a komplexebb nyakot, szoval valami oka biztos van, az biztos nem azert raktak ilyen nyakra, hogy dragabb legyen a kartyakat gyartani

-
Komplikato
veterán
Aktív témák
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Proxmox VE
- Wise (ex-TransferWise)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vicces képek
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- The Game Awards 2025 - Íme a jelöltek listája
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Érdekes X360-on nem szaggat, pedig abban sincs 8800GTS-nél erősebb VGA, sőt...És ugye 1280x720-ban megy.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
és több rajta a memória is 

)
![[kép] [kép]](http://prohardver.hu/html/vga/highend_shootout_2/results/wf.png)