- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Askformore
senior tag
válasz
kovsol #56390 üzenetére
Emiatt... Ezt, vagy nagyon hasonló üzeneteket dobál véletlenszerűen játékok alatt (Bf1 béta anno, Tomb Raider, SW Battlefront). Már megpróbáltam mindent, Windows 10 reisntall is megvolt, de még mindig dobálja.. szóval nem marad más, mint tesztelgetni, hogy melyik alkatrész okozza...
@bobalazs köszi a linket, de ahogy te is írtad, előbb tesztelek..
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #54316 üzenetére
Ezt ki vitatta és mikor?
Ha 75%-kal húzható, akkor meg is éri, mert annyi az árkülönbözet.
Persze, amit olvasni az R9-ek "tuningolhatóságáról" az már egy más kérdés, arról volt szó eredetileg, hogy a topic kártyái közül mit éri meg vásárolni, ráadásul a 280-ak nem is tartoznak ide, csak egyesek szeretnek azzal példálózni. Csak egy újabb mellébeszélés.
Bírom egyébként mindig, amikor valaki azzal példálózik, hogy egy majd dupla annyiba kerülő kártya is tuningolható.
Az az alapvető igazság, hogy Full HD-be tökéletesen megfelel egy 7870XT, semmivel nem leszel előrébb, ha veszel egy 280X-et, csak kidobtad a pénzed.
-
Tigi
őstag
válasz
kovsol #54298 üzenetére
Egyenlőre nem tervezek tuningot az FX6100 miatt mert azt se húzom.
Bár lehet, hogy felteszem 3.8 Ghz-re (4 Ghz-en nem 100%-os a gyenge lap miatt) és akkor adok a 7850-nek is egy kicsit.
Gondolkozok egy új win 8.1 64bit telepítésen is csak nem tudom, hogy mennyire lesz használható a win 7 64bit után. -
F e Z o
veterán
válasz
kovsol #53874 üzenetére
Rendben van a 2***-es pontszám extrémben. 2546 graphics score-t ért el az ex 7850-em 1100/1200-on.
(#53873) katt777 : Extrémben kicsit sok az az XT-nek a 6000 pont. 7970 1150/1500 4160 GS extrém firestrike-ban.
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #53872 üzenetére
Ez durva.
Az XT-m 5059 pontot csinált Extrémben. Defaultban 6898 pontot nyomott. Elméletileg a 7850 nem ennyivel lassabb.
Szerk: Túl nagy a külkönbség. Na, itt van valami, ránéztem: Full HD monitorom volt, ezért az Extrém beállításokat 1080p-ben futtattam, viszont max tesszelációval, tripla pufferrel (miért lassítsam a kártyát?) és FXAA mellett.
-
Sanyi19
őstag
válasz
kovsol #53837 üzenetére
Én 2 db 7770-el próbáltam egyszer és nem ment, majd kiszedtem a két kártyát, beraktam újra, visszaraktam rá a cfx hidat és ment egyből. Valami kontakt hiba lehetett.
Ebben az állásban kell lennie, vagyis nekem így állt, de vannak olyan képek ahol meg a másik oldalra van, akkor ez elvileg mind1 lenne.Lehet, hogy akkor fordítva nem is megy?
raubisoda: Szöveggel a gépház hátulja fele van? Ha így sem megy, vedd ki a két kártyát és cseréld meg. De mennie kéne így is.
-
Steve198310
őstag
válasz
kovsol #52986 üzenetére
Én is az alap órajelekről beszélek. Mellette pl a 270 hozza a 7870 teljesítményétt. Bár ezt lehet a driverekkel befolyásolják. Ha a 280x em alul feszelem stb stb akkor sem megy a max fogyasztása 180w fölé. Húzva teljes terhelésen 195-205Watt 1100/1700 Mhz mellett 1190mV-on
-
zseko
veterán
válasz
kovsol #52973 üzenetére
Az lesz az, mondta hogy 1100MHz-es. Játékból Far Cry 3, Wolfenstein, Tomb Raider amiket jól ismerek hogy fut a mostanin, ezekkel tesztelem. Meg akkor megnézem amiket mondtál. Processzort akartam elsőre cserélni, mivel lehet lesz jóárasítva, a vga-t most éjjel hirtelen felajánlották kell-e, lehet nem kéne kihagyni. Mivel radeon-radeon, ezért csak annyi hogy régi kártya ki - új be és kész?
-
törölt tag
válasz
kovsol #50375 üzenetére
Ezért irtam a végére a vegyes limitre utaló megjegyzésem. A tesztek szerint ilyen CPU limit kikényszeritéséhez egész alacsony felbontásban kell használnod a programokat (800x600 vagy 1024x768). Ennél nagyobb felbontásban nem okozhat akkora gondot. Intel CPU-ra nem tudom ez mennyire érvényes, mert AMD-s rendszert használtam mindig és jelen esetben is erről kértek infót, ezért gondoltam rövidebbre fogom. Full HD-n High vagy Ultra beállitást használva kevés lehet a Phenom II X4 3600 MHz-en, ezért ajánlottam erre az esetre CPU órajelemelést.
-
belinho
senior tag
válasz
kovsol #50252 üzenetére
Tudom hogy leszedi a frissítéseket, csak leszedi a regisztrációs frissítést is, és akkor jön a fekete képernyő, és emiatt sokan tiltják le.
Működik igen, arra akartam célozni, amikor egy régebbi nem win7-8 ready alaplapra, teszik fel az OS-t, ami okozhat galibákat, amit egy bios frissítéssel megoldható lenne, már ha a gyártó csinált ilyet.
Nem mondtam, hogy nem működik, csak még nagyon új, és sok esetben van probléma vele. -
BandiT85
aktív tag
válasz
kovsol #49452 üzenetére
Gpu-t hűtöm csak vízzel. A Hawkoknak van egy takarólemeze a ami fedi a memókat meg a vrm-eket. Ezeket teleraktam, -tulajdonképpen a teljes feületét rambordákkal, pusz a Vrm-re fúj egy halk venti, ami a táp tetején csücsül 45°-ban. Afterburner szerint 57 foknál nagyobb nem volt a vrm -se. Sztem táp lesz, emeltem kis feszt meg kitoltam a power limitet maxra, de így is egyből ujraindul a furmarknál. Előző tulajnál simán ment 1300-on léggel a mag.
Mondjuk ha ez a helyzet, mármint hogy kevés a táp, akkor örülök hogy alapon viszont még pont elég. 5770 után így is jól megy.
-
bozont
veterán
válasz
kovsol #48665 üzenetére
Az kár, de azért még jobban utánajárok a dolognak. Igazából a 7790 is majdnem hozta ezt a szintet, talán csak az árnyék és a víz effekt volt lejjebb véve.
Próbálgattam a tuingot is, de nem volt szerencsés kezem. Egyelőre 1160/1550 a vége. Sajnos az 1200/1600 nem jött össze, a feszültséget meg nem akarom piszkálni. Ha a BF3 alatt is stabil akkor marad 1150/1550 órajeleken.
Jah, nálam a zc is jól működik. -
nomad138
tag
válasz
kovsol #47683 üzenetére
Nem tudom, hogy melyik az, de ha a sima 270-el nem melegedett túl ezzel miért tenne ilyet? Van rá esély hogy egy kicsit erősebb kártya melegítené? Vagy csak simán szar a kártya. Csak nem értem ha levenném a kártyáról az alap tuningot hogy menjen akkor már nem is volt értelme lecserélnem a sima 270-et. Ugyan ott leszek ahol a part szakad.
Csúcsbicepsz
Az órajele sem esik le és a kihasználtság sem ha jól emlékszem. FurMark-ba nem is megy 83% fölé most néztem meg újra. Akár hányszor belépek mindig egyre kevesebbet használ. Vagy illene újraindítani a rendszert egy-egy teszt után? -
csucsbicep
nagyúr
-
nomad138
tag
válasz
kovsol #47661 üzenetére
a laggolást értsd FPS lagg alatt. Ha internet bajom lenne nem írnék ide a forumba. Amióta az R9 270X Toxic van azóta kevés a CPU-m, csináltam memória tesztet, manuálisan emeltem CPU órajelet, de ennek a sz*rnak semmi sem elég. Eddig senki sem írta hogy a kártyával lenne a baj. Inkább eladom mint hogy sem ezzel bajlódjak egész nap, hogy a FurMark-al játszok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kovsol #46403 üzenetére
A procival tisztában vagyok.. Majd talán legközelebb az következik.
Okés, átpakoltam. Igaz, így az alsó a táp közelében van, de így is több helye van, mint az 1. kártyának ha 16/16-ban vannak.
No, így a gpu1 megáll 70 foknál, és ~2100rpm-nél.. Egy kicsit jobb a helyzet. A Gpu 2 pedig, ahogy elnézem s szintén 70 fok körül van.
FPS-ben nem vettem észre különbséget.
-
-
Apollo_21
addikt
válasz
kovsol #45598 üzenetére
Pl: Gas Guzlers Extreme alatt nagyon durván..pedig nemvmi huha játék...azt hiszem Crysis 3bár az sok is neki sztem
...bf4 megse kottyant neki ennyire pl...
Engem nagyon nagyon zavarEste ránézek hogy mi van ill mi nincs arra felé, mielött hülyeségekkel kommentelek..a nyákon a csatlakozók felöli oldalon a kártya elején a vrm.?
-
katt777
félisten
-
-
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
válasz
kovsol #44464 üzenetére
Mire nem elég a 3570k oc egy 7870xt mellett? : o
Várjál, tippelek. Ööö Starcraft 2? Esetleg WoT? Esetleg AC4? Több tippem nincs. Így hirtelen ezek jutottak eszembe, amik kifejezetten cpu igényes vagy igénytelenül 1-2 szálra megírt játékok. -> bár ilyen esetben ez nem a proci hanem a fejlesztők szégyene...
No, de komolyan kíváncsi vagyok.
Csak mert pl a múltkori BF4-es multi tesztet nézve 290x-mellett a 3570k bőven az élmezőnyben végzett. -
lowzor
veterán
válasz
kovsol #44368 üzenetére
Én nem sokkal a Sandy mejelenése után vettem i5-öt, igaz 2400-at, de akkor az is nagyon brutál teljesítményűnek számított, nem volt VGA a piacon, amihez kevés lett volna bármiben.
Igen, teljesek jók még ezek Full HD-ra. A nagy AA-zást mindenhol nem is tartom annyira fontosnak. -
Dany007
veterán
válasz
kovsol #42365 üzenetére
Jajaja... bocs mar kezdek teljesen belekavarodni ebbe a hulye rossz kabel - rossz kepminoseg komediaba
@ mexel:
Jo kerdes. Ugy emlekszem frapszel lehet valami log fajlt iratni. Ahol kiirja min max atlag fpst... de nem tudom abbol hogy lesz diagram.
A lenyeg hogy fix osszehasonlitasi alapod legyen. -
katt777
félisten
válasz
kovsol #42231 üzenetére
Arra gondolok (asztem, VGA-topicban világos, hogy arról van szó, bocsi), hogy van egy VGA-m, amely forró, hangos, és sokat fogyaszt (és nem engem, aminek amúgy lenne haszna
). Ezen leszabályozhatom a feszt, javíthatok a hűtésén, levehetem az órajeleket (vagy szükség esetén felemelhetem). Ezek a lehetőségek nem működnek 2 különböző GPU-val (és ezért szar a Virtu is AMD-AMD kombón), Mantle-nek meg kell az IGPU, ugyebár. CCC sajna csak az IGPU-t látja, akár 1., akár 2.
mexel: TruAudio-hoz tudtommal FM2+ proci is kell egy AMD VGA mellett, bár lehet, tévedek, annyira nem ástam bele magam idő hiányában.
-
mexel
veterán
válasz
kovsol #42287 üzenetére
Volt ilyen amikor az első 7770-esemet megvettem, és volt nálam azt hiszem 6850-es vagy valami hasonló. Akkor mindenki azt mondta hogy a régi erősebb, gyorsabb. Aztán az új driverekkel csak az új kártya lett egyre gyorsabb. Itt a 7870-270 vonalon nem tudom ez előfordulhat majd-e és különválasztják-e a drivereket. Ha nem, akkor ugyanaz lesz mindhez, akkor mindegy lesz a dolog. ha mégsem, akkor számíthat. Mi úgy tudjuk hogy ugyanaz a kártya, kérdés fejlesztettek-e valamit.
Mondjuk engem legjobban a szimla tápcsati aggaszt inkább, bár nem tudom a 270x vagy 7870 mennyivel fogyaszt többet. Vagyez nem csak fogyasztás, hanem stabilabb tápellátás miatt is kellhet? -
katt777
félisten
válasz
kovsol #42143 üzenetére
Van egy komoly baja a Mantle-nek. Ha aktiválom az IGPU-t, akkor nem férek hozzá a dedikált VGA-hoz, (Virtu sem működik normálisan, ellentétben Intel/nV kombóval), tehát nem tudok takarékoskodni és tuningolni. főni fog a kártyám. Ha meg letiltom, akkor hogyan fogja használni az IGPU-t?
-
RMZ250
senior tag
válasz
kovsol #42145 üzenetére
Hát ahhoz képest, hogy az Nv leszarja a játékos karikat és az utóbbi időben minden a GCN-ről meg az AMD fejlesztéseiről szól, meghogy az Nv rossz irány a jövő pirosoké stb. stb. Szóval kicsit le esett az állm mikor megláttam ezt:
Én meg voltam győződve, hogy szinte mindenki AMD-vel játszik mert a csapból is ez folyik. Erre itt ez a Steam felmérés és 20% előnyben van a zöld oldal. Ráadásul itt aztán tényleg csak a játékos gépekről van szó.
Szóval kiváncsi leszek erre a Mantle jövőre. Most akkor ebből az Nv semmit nem profitál? Mert minha láttam volna egy cikket, hogy a zöldek is ki tudják valamenyire használni a Mantlet
-
BogyóBP
addikt
válasz
kovsol #42131 üzenetére
Teljesen jó, csak akkor annyi van hogy a másik két monitoron nem lesz hangkivezetési lehetőséged mivel a DP csak képet visz át úgy tudom.
Amúgy nem biztos hogy kábel kéne, létezik ilyen átalakító fejben is, én pl az auchanba is láttam, sőt van olyan kábel is aminek egyik vége DP másik HDMI. Ha nem indokolt, felesleges beiktatni ujabb "blokkoló" toldásokat.
Amúgy érdemes túrni az elektronikai boltokat is, néha olcsóbban hozzájuthatsz ehhez ahhoz onnan is.
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #41895 üzenetére
A 7870XT-m még C3-ban, maxigrafikával is megelégedett 1948MB VRAM-mal, többet semmi nem evett. Még ha driverből javítottam a beállításokon (pl. hogy ne sima AA, hanem Edge-detect legyen, amely nem kicsit húzósabb), akkor sem.
Nem tudom, mi zabálna 2GB+ VRAM-ot, de hogy 4GB telesen fölösleges 1 monitorhoz, az zicher. -
katt777
félisten
válasz
kovsol #41887 üzenetére
Semmi gond, én is azt hittem elsőre, hogy azt írtam, amit akartam.
Régebbi BF-ek is működtek Single módban, játszottam is velük anno. Amúgy viszont jobb' szeretem a történetes játékokat.
miresz: Nincs is miről vitázni, a CPU- és VGA-kihasználtság elég egyértelműen jelzi, milyen terhelést kapnak.
A BF 16-szögletű kerekeit nyilván nem olyan megterhelő kiszámítani a VGA-nak, mint egy igazi kört, stb, ergo a procinak nem kell erre várni, tehát magasabb lesz a kihasználtsága. Ha ez neked és pár más usernek nem világos, sajnálom.
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #41882 üzenetére
Miért lenne alapértelmezett?
Én pl. egész végig, amíg csak játszottam, single módban voltam.
Elírtam, -14.4% feszültséggel.
(Bocsi, munkahelyen vagyok, sietek.) A fogyasztás nyilván ezen belül is változik, terheltségtől függően. Azért kitalálhattad volna.
asdxv: OK, csak nem jelezted, és sokan azt hiszik (mint azt a hsz-ok mutatják), hogy nincs a játéknak Single módja. "Sajnos" egyrészt jól optimalizáltak a BF-ek, másrészt elég gagyi is a grafikájuk, ergo nem nyúzzák meg annyira a VGA-t, hogy a CPU sokat lazsálhatna alattuk.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
kovsol #41787 üzenetére
Csapjunk hozzá még egy Hitman AB.-t. Aztán vannak a tipikusan elb@szott játékok, mint az AC.
Annyi a szerencséje eddig a PC-s piacnak, hogy nem kaptak rá a fejlesztők a komolyabb fizikai motorokra eddig. A GTA 4 volt az első komolyabb (szerintem), és igencsak megfőttek a CPU-k. Szerintem most ugyan az lesz, mint anno mikor megjelent a PS3. -
Dany007
veterán
válasz
kovsol #41789 üzenetére
Jó, tényleg mocskosul összetett kérdés. De én meg pont az ellentettjét nem szeretem.
Mikor jön valaki, hogy van egy fx-6300-am és 270x-et akarok. Aztán el van küldve a búsba hogy vegyél i5-i7-et mert az kell.
Persze, kell csak kérdés mire. Hát nálad tényleg kell. De másnál meg lehet, hogy nem és épp ezért fölös pénzkidobás lenne csak neki.
Persze az is pénzkidobás ha túl erős vga-t ajánl az ember amit úgyse tud kihajtani. De most itt a 7850 és a 270x között olyan 5-10k különbség van max. Új platformra váltás + egy felső-közepes intel proci meg több tízezer különbség.De egyetértünk (meglepően hamar ), hogy ez egy igen összetett kérdés és teljesen egyéni preferenciák, részletek függvénye.
-
Dany007
veterán
válasz
kovsol #41778 üzenetére
Jó, mondjuk ott a 3570k már elég nagy ugrás bizony. Plusz egy szálon jóval erősebb. Ezért is írtam hogy játékfüggő is a dolog. Meg persze megint kérdés, hogy multi vagy single.
Nekem is csak egy kényszeredett megoldás ez az apu. Mikor vettem még eszembe nem volt, hogy játszak is komolyabban... : ) Aztán elkapott a gépszíj és így még mindig gazdaságosabb megoldás mintha komplett alaplap-proci cserét hajtanék végre amihez utána ugyanúgy kéne vga-t is vennem...
Szóval nyilvánvaló az nekem is, ha játékra raknék össze gépet, akkor abba jóval komolyabb procit tennék. De sajnos erre most nincs lehetőség, így marad ez a megoldás. Nem a legtökéletesebb, de nem is olyan borzasztó, mint ahogy azt sokan leírják. -
Dany007
veterán
válasz
kovsol #41770 üzenetére
Huh had ne kelljen linkelgetnem megint össze-vissza. Ezerszer kiveséztük.
Igen ha direkt cpu igényes a játék pl skyrim vagy starcraft2 stb akkor szopás.
Amúgymeg a BF4 is szépen szalad 40-50fps-sel fullon. Lásd Tailor74 kollegát akinek az 5800k-s apu-ja 95-98%-ban kihajtja a 270x-et.
Plusz lehetne linkelgetni millió egy cikket / tesztet, PH!-sat külföldit tökmindegy... A konklúzió ugyanaz. A mi modernebb játékokhoz 1080p-ben leginkább erős vga kell mintsem erős cpu.
Persze van kivétel, lásd multi vagy a különösen cpu igényes játékok vagy épp a WoT ami csak egy szálat dolgoztat.Az igazi különbség low felbontáson és vagy grafikai beállításon magas fps szám esetében jön elő igazán blablabla... stb stb stb...
Forrás:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Ja és ha fix 60fps lenne a cél akkor nem ilyen kártyát vennék és főleg nem ilyen cpu-hoz. : ) Meg persze megint játék kérdése az egész. Én már a BF3-mal is megelégednék. Ne kell mindenkinek egyből Crysis 3-ra gondolni fullon fix 60fps-sel... Ahhoz talán még egy 780ti is kevés lenne.
-
Frozzy
őstag
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #40513 üzenetére
Persze, hogy ugyanaz a végeredmény, ezt én is megírtam.
Kómára gondoltam. Ti. hogy nem ébrednek fel alvásból USB3 eszközzel.
Mivel hűtöd?Nekem csak egy Ninja 3-am van, és az 2500K-val, amely nem melegedett túlságosan, 4.6GHz-ig volt elég, 1.3V alatt.
.tnm: Próbáltad MSI Afterburnerrel belőni?
Dany007: Teljesen OK a proci, még húzott 270X alá is, persze magas szintű grafikával és full hd-ben. MSI-t én a lapos tapasztalataim miatt messzire kerülném, de az Afterburner jó.
Szerintem egy használt 7870-nel sem járnál ám rosszul! Főleg, hogy kevesebbet fogyasztanak, ha tényleg 1,213V a 270 alapfesze. Így elég erőltetett konstrukciónak tűnik.tailor74:
rígel: A tuningos kártyák tesztelt chipek, de ez nem jelenti azt, hogy sokkal tovább húzhatóak. Persze nagyobb esély van a stabil tuningra. Nem tudom, 270-eknél hogyan alakul a fesz, de 7870XT-nél 1.215V-ról indultak, idővel levitték 1.144-re (nekem olyan van), de még ezen is hajlamosak főni. Gyári tuningos annyiból is jobb lehet, hogy alap órajelen esetleg kevesebb fesszel beérik. Kérdés persze, hogy dupla tápcsatival mi hozható ki belőlük.
bombibmw: 1,213 az alapfesz?
Steve198310: C topic alapján 13.12WHQL driverrel is maradt a hiba. Mondjuk nálam szintén nincs.
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #40507 üzenetére
Nem fogok ezen vitatkozni, és nem is csapok be senkit. Ha önmagában a CPU kevés, az CPU limit. Ha egy alkalmazás okozza azt, hogy kevés a CPU, akkor az nem CPU-limit, a kifejezés ugyanis azt jelenti, hogy a önmagában CPU korlátoz, ami az említett esetekben nem igaz.
Ahol a gép adja a pályákat, az nem stratégiai játék, csak taktika (Starc, AoE, stb). Ahol mindent te végzel, és minden a te cselekedeteid szerint alakul, az stratégiai (IG, MoO, Civ, stb). Az hogy valamit "real-time strategy"-nek neveznek, miközben nem az, egyszerű fogalmi zavar.
Tényleg csak magyarul kéne tudni kicsit.
Proci pasztázás 1 dolog, én inkább a chipset hibákra gondoltam. 4670k-t már elég jól lehet tuningolni léghűtéssel is. -
katt777
félisten
válasz
kovsol #40505 üzenetére
Magad is írod, hogy ezen esetekben nem CPU limitről van szó.
Ezek ráadásul nem is stratégiai, hanem csupán taktikai játékok. Stratégiaiakkal én is játszottam anno, amúgy sem a grafikán van a lényeg ezeknél, vagy, ha mégis, az már rég rossz. Nekem mindenesetre RPG-hez és FPS-hez bőven OK, ha meg majd VGA-t cserélek, úgyis vissza Intelre, már túlvan az Ivy-s betegségeken, amelyek nagymértékben segítettek a döntésben, hogy a rossz tapasztalatok ellenére AMD-s gépet építsek.
Eddig bejött, főleg az árát tekintve.
Az viszont tény, hogy ha bármi miatt kevés a proci, másikat kell venni. Én csak azt nem szeretem, amikor valaki a VGA-CPU kombóra fogja a CPU-limitet, amikor nem arról van szó. -
katt777
félisten
válasz
kovsol #40502 üzenetére
Hát, CF-rel még könnyebb CPU limitet csinálni.
A netes tesztek szerint viszont sokaknak 1 GPU-val is remekül megy.
Eddig a tuningolt 7870XT alá semmiben sem kellett a 6800K-nak 80%-nál nagyobb teljesítménye, de inkább 50-60% (CF-ben az már durva limit lenne abban a 2 játékban, ahol elmegy eddig). Nyilván nem Quake 2-ben persze.
-
Frozzy
őstag
válasz
kovsol #40319 üzenetére
hát nem tudom.. direkt mutatott a srác egy progit, hogy amikor azt futtatja magas fpsnél (kb. 1000) ő halja hogy idegesítően zúg.. na én tegnap este rá is próbáltam egy csomó tesztet játszottam is stbstb. én nem hallom.. ergo nem is ad ki ilyet a vidikari.. pedig már az oldalát az elejét is leszedtem a gépháznak hátha anyira halk hogy nem hallom.. de semmi
-
Frozzy
őstag
válasz
kovsol #40315 üzenetére
hát látod még is itt fikázzák, hogy inkább asus-t.. még a radiátorok is szépen fel vannak osztva 3 felé és abba rézcső vezeti el a hőt.. ennél már csak vapor hűtés lenne jobb.. vagy még az sem szerintem..
sapphireből alapból nem vennék Dual-x-et hangos és nem is egy hűvös kártya..
asus alapból kilőve nem teljesen vagyok kibékülve a vidikariukkal.. (alaplapban jók inkább szvsz)
MSI-t meg tényleg nem vennék írták több tesztben is, hogy mindig az volt a gyengébb hangosabb valakinek még magasfrekvenciás zúgó hangot is ki ad magas teljesítménynél..ezek tudatában mérlegeltem és vettem meg a gigát.. bár mindenki a saját pénztárcája szerint dönt. de így is ez volt szinte a legolcsóbb megoldás hardveraprós kollégától 3év garival zsír újonnan (bontatlanul)
ami jobban megérte volna talán az a sapphire toxic lett volna.. de nem egy ár/érték arány.. így inkább a giga maradt.. vapor se lehet rossz amúgy ( eléggé fasza technológia
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged