- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ3
senior tag
válasz
jozsi252 #7992 üzenetére
Dehogy kell visszavenni, örülj hogy hajtja a processzorod
Nálam a 7850-el Crysis 2 alatt folyamatosan 99%.
50-52 fok szóval szerintem normális, illetve a hőfok is nagyon jó 70-hez képestA Sapphire most nagyon elkapta a hűtést, 7850-nél is meg a 7870-nél is
Itt az Asus-ról 70 fokokat írnak....
Akinek V2-es Asus-van 7850\7870 neki hány fokon megy játékok\teszt alatt??? kíváncsi vagyok mit hoztak össze a V2-re
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van nálam egy Sapphire 7870-es kártya. Mennyire számít normálisnak hogy High grafon a gpu load 80-100% között van Euro Truck Simulator 2-be.. Érdemes ilyenkor a grafikán lejjebb tolni egy kicsit? De amúgy nagyon jó a kártya, max 50 fokig ment fel, és semmi hangja nincs.
-
Garsza
veterán
Közben tesztelem a kártyát amit kaptam és oda jutottam hogy találtam egy beállítást ami stabil és nem kel túl nagy venti fordulat sem hogy lehűtse a hűtő. A gyári alapfesze a kártyának 1,219V.
Most pedig beállítottam
GPU: 1150MHz
GPU fesz: 1163mV
Ram: 5600MHz
BF3 kb 30percig stabilan futott rajta. És a hőfok 40% venti fordulatnál 74°C ig ment fel.
A zaj is elviselhető úgyhogy nem tudom mit csináljak.
Mi van ha a kártya amit kapnék cserébe antituningos lesz akkor hiába volna a V2 hűtő.
Meg ezen a kártyán Hinyx ramok vannak. Annak a valószinűség hogy azon is azok lesznek kicsi szerintem. -
Peace
nagyúr
3,5 hét után feladta a nagyker, és kaptam egy HD7850-est a HD5850-esem helyett. A tesóm HD4850-ese volt ez idő alatt a gépemben. Leszedtem a catalyst drivert, csökkentett módban kipucoltam mindent driver sweeper-el, majd telepítettem a legújabb catalyst-ot. Arkham City laggol, ami így vicc konkrétan, MOHA: Warfighter meg 5 perc után kifagyott kékhalállal. WhoCrashed szerint driver okozhatta valószínűleg a fagyást. Én így most hirtelen kifogytam az ötletekből, de ez így nagyon nem kóser. HD5850-el soha semmi gond nem volt, minden tükörsimán ment. Mivel próbálkozzak szerintetek?
-
-
tasakos
tag
Sziasztok!
Próbaképpen tuningolni akarnám a Sapphire 7870 OC-s karimat, de nem nagyon lehet...
MSI AB be már 1150-mhz-en elhasal heaven alatt, (gyári fesz 1.19v) és hiába állítom a feszt feljebb AB-ben, ugyanúgy kifagy, vagy kékhalálozik a gép..TDP limit +30, vagy 50%-ra kitolva is...ennyire antituningos fogtam volni ki?
-
-
tthomasso
tag
válasz
FrozenThrone #7947 üzenetére
Én 1200/1250-et próbáltam, azt simán vitte. Azóta visszaraktam alapra, jelenleg nincs szükségem tuningra semmihez sem.
-
Attix82
addikt
Már amikor megláttad a dobozán, hogy nem V2 ki se kellett volna bontani, és ahogy az előttem szólok is írják, a szállítási költség nem téged illet ilyen esetben. Nem TE hibáztál.
Viszont használtad , kipróbáltad, így már kicsit más, persze elállhatsz 8 munkanapon belül, de szerintem a szállítás ekkor már a tied.
Valahogy, az elsőnél kellett volna maradnod, és akkor letárgyalni a dolgokat.
-
Garsza
veterán
válasz
Malibutomi #7972 üzenetére
Ő azt mondta V2 amit küld többször is rákérdeztem, mert nekem is kicsit gyanúsan olcsó volt csak mikor megkaptam akkor derült ki hogy nem azt küldött. Meg jelenleg nincs is neki V2 változat.
-
-
Garsza
veterán
válasz
Malibutomi #7968 üzenetére
lehet hogy megér de most nincs rá keretem. Mert ha vissza küldöm akkor ki kel fizetnem a vissza küldés postáját kb 1500HuF + 4000HuF a külömbözet plusz 1250HuF a postaköltség a másik kártyára az kb 7000HuF val volna drágább. És annyit most nem szeretnék rákölteni. Későb meg ha már szükségem lesz a tuningra akkor veszek rá valami jó hűtést.
-
CJ3
senior tag
4000-el drágább lesz a V2-es Asus.......Én is beszéltem Gianni-val, de nekem mondta hogy csak V1-ese van, ha kell azt tudja küldeni..... a V2 drágább lesz
-
lowzor
veterán
Nekem megérne ennyi vesződést, hogy normális hűtés legyen a VGA-mon. Plussz le sem nyelném azt, hogy megrendelek valamit és nem azt küldik. Gondolom volt még neki 1 ilyen és csak így tudta elsózni.
Meg ha vennél rá másik hűtést, akkor az is plusz pénzbe kerülne és szvsz ugyanott, ha nem drágábban lenne az egész pénzben. -
kockaharcos
senior tag
vegyél tőle ő olcsó,megbízható,és azt küldi amit mondassz
-
CJ3
senior tag
Tudod mi a hangos? A referencia hűtés az hangos
Többet nem vennék olyat az biztos.....
Azt meg nem hiszem el hogy hangos lenne egy Asus Direct CU hűtés........
Most Sapphire 7850-em van, ezen a dupla ventis hűtés sem hangos, ha 60% on pörgött akkor kicsit halottam de ugye ezért hűtőventilátor
Az lehet hogy a gyári venti szabályzása rosszacskaAkkor meg állítsd be fixen játék alatt....Én egy pár éve csak fixen szabályoztam a ventiket játék alatt, mert elég rosszak voltak a gyári szabályzók.....
Most az MSI Afterburner-nél van ilyen +szabályzó ami elég jól érzékeli és szabályozza.....ezt be lehet kapcsolni....Írtad hogy lekapcsol a kártyád, megtaláltad már az okát?
-
Garsza
veterán
válasz
Malibutomi #7952 üzenetére
és menyi az a hőfok ami még egészséges hosszú távon. Mert ha felviszem 1200MHz re akkor felmegy akár 76 °C ra is a hőmérséklet és a venti 40-50% közt pörög. 40% fölött már hangos.
-
Garsza
veterán
De a pénzt vissza kérhetném. De az nekem nem megoldás mert azért akartam Gianninál venni egy V2 mert 60990HuF ért hirdette. Végül is meg is egyeztünk hogy küldi a kártyát annyiért. Csak mikor megkaptam nem azt kaptam hanem sima változatot. Mondta vissza fizeti a pénzt csak azzal nem lennék semmi vel előréb mert V2 nincs keretem olyan áron amilyenem webshopban meg lehet kapni. Meg buknám a postaköltséget is.
-
Werkly
őstag
válasz
csucsbicep #7946 üzenetére
Nekem csak 33-ban volt és teljesen új mivel a régit beszámította az üzlet. Tehát ezért megérte így nekem.
-
Pala
veterán
(Na ennek nem fogod hallani a hangját, abban biztos lehetsz!
)
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #7946 üzenetére
Ha úgy nézzük azt vett, mert a procija kb akkora erőt tud kipréselni a kártyájából. Csak kicsit drága volt
(#7948) Garsza:
Kérd vissza a pénzt. Vagy már nem lehet?
-
Garsza
veterán
Helló az aláírásomban szereplő videó kártya hűtését milyenre érdemes lecserélnem? Nem vagyok vele elégedett. Ha tuningolom már túl hangos. Eredetileg nem ilyen kártyát rendeltem csak ezt küldte helyette Gianni.
És nem tudja kicserélni olyanra amilyet szerettem volna, V2 verziót akartam. -
-
tthomasso
tag
válasz
FrozenThrone #7942 üzenetére
Nekem is ilyen van, csendes, nem melegedős fajta. Alapon 31 fok, terhelés alatt max. 50 fok. Én csak ajánlani tudom.
-
Werkly
őstag
Nekem is csak Q9550 CPU-m van és alapon járatom.
A 7870 mellé ez is kevéske gondolom alap 2,83-on?
De mivel nem tuningos a deszkám így nem nagyon tudnám húzni.
Azt hiszem 3,1-et tud/bír a lap.
1440X900-ra azért elmegy kis szódával. -
Egy ilyen kártya vásárlásan töröm a fejem: Sapphire HD 7870 2GB GDDR5 (11199-00-20G)
Tuning, hűtés szempontjából hogy domborít ez a típus?
Előre is köszi a segítséget.
-
Pala
veterán
válasz
DroiDMester #7939 üzenetére
Értem. És mire szeretnél újítani?
Ár/érték arányban nemigen van a 7800-asoknál jobb kártya a piacon, bár ha a dolognak ez a része nem vág padlóhoz, akkor a határ a csillagos ég!
-
igen jól megy, de én annak ellenére se szeretem max on járatni hogy külön gépem van játékra így csak heti pár órát(15-20) megy! a fél év alatt szinte végig 1075/1350.en(alapfeszen 1,075.v) használtam, most a MOHW -nél tekertem fel (1,160.v)1150/1450.re, sajnos elég rövidre sikerült ez a játék is két délután kitoltam tehát nem sokat volt 1150 -en se használva! 1200 és az felett meg csak tesztek(3d11, Heaven, meg egy pár játék benchmark -ja) alatt volt!
Hogy mér adom el: össze jött egy kis zseton így mennék 1-2.lépcsővel feljebb persze csak ha el megy annyiért amennyiért árulom mert így is elég mindenre de hát én is szeretek újítani(ha van miből)
-
Pala
veterán
válasz
DroiDMester #7930 üzenetére
Miért adod el a karidat?
Ahogy látom, elég tuningos példányod van...
-
gyuromoj
veterán
Na Gianni visszaigazolt, szerdán belépek közétek egy Sapphire HD7870 GHz Edition kártyával.
Mivel nem akarom újrapakolni a Win7-et, gondolom a DriverSweeper fog kelleni, amivel eltüntetem a mostani kártya minden dolgát.
Melyik drivert rakjam majd fel? -
CJ3
senior tag
válasz
DroiDMester #7932 üzenetére
Jó értelek de nincs akkor a szériához kötve hogy milyen memória van rajta
Erre akartam kilyukadni
....Az új szériásokat is szerelik akkor mindkét féle rammal ?
-
-
CJ3
senior tag
válasz
DroiDMester #7930 üzenetére
Értelek és azt honnan tudod kideríteni hogy Elpida ramos vagy Hynix ramos? .....Vagy a régi szériás 7850 volt a Hynix mint a tied, az újakra már Elpidá-t raktak.....mert rájöttek hogy túl jól sikerült az első széria
Akkor nem babrálom a feszt hagyom is,elég az 1100 egyenlőre nincs szükség erre sem-----alapon is megy minden full-on csak kíváncsi voltam
-
Nekem 1,185.v kell az 1200 hez! feszt úgyse tudod csak 1,225. ig emelni ettől még 24/7.be se lenne baja bár ha TriXX el állítod az sajnos lefixálja és állandóan annyit kap nem veszi vissza magát 0,82.v -ra! tehát nem igen ajánlatos babrálni! inkább old meg hogy működjön az Asus GPU Tweak mert azzal nem FIXÁLÓDIK le a fesz!
A memóriáknak FIX 1,60.v a feszültsége ezt nem tudod állítani és semmi köze a GPU fesz hez tehát nem fog jobban menni ha 1300.at megy csak a memória akkor sajnos Elpida ramos azok nem bírnak többet! ha Hynix ramos lenne akkor menne 1500.at is!
-
mrhitoshi
veterán
válasz
DroiDMester #7926 üzenetére
ahh. Itt lesz a kép.
-
CJ3
senior tag
És akkor szerinted mennyit menne ha most a GPU Voltage 1075mV...így megy 1100 MHz-n?
Akkor pl 1200 MHz-hez mennyi fesz kell?
Bár annak már most örülök hogy ezen az órajelen egy 7870 szintjén van, egy lehelet a különbség közöttük..
akela91: És a memória is ezért megy keveset? Tehát ha emeled a feszt akkor a memóriák is többet mennek?
És ezeknél a kártyáknál már akkor elméletileg el sem lehet lőni feszemeléssel
mert csak annyit engedélyez állítani is, amennyit bír a kártya?
-
-
mrhitoshi
veterán
FPS Ami még tegnapról kimaradt.
12.8-as Driverrel, Phenom II X4 ~3,8 GHz, és 1100/1300MHz-en ment a VGA, 1440x900-as felbontáson, Ultra beállítások mellett BF3-ban.
A CPU limit egyértelmű volt, de az FPS értékek kimaradtak. Az átlag FPS: 62 volt. -
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #7921 üzenetére
Igaz
Benéztem.....
gyuromoj : Z77-be simán megy a 4+1-es tuning...de ha most H-s lapod van, akkor valóban nem, és az 2.8GHz nagyon sok játékban sovány lesz a 7870-nek
-
gyuromoj
veterán
Igazán még nem nézelődtem hogy mennyire jönne ki most a váltás. De a mostani lapomba felesleges lenne már most K-s proci. Habár azok már magasabb órajelen mennek, szóval lehet most megpróbálok váltani és akkor pár hónap múlva már csak egy Z77 lap kell alá.
(#7920) Alpachino
Nem hiszem hogy a mostani lapomban lehet húzni rajta. Most ugye 2.8GHz-en megy a CPU.
Giannitól megrendeltem a kártyát, holnap utalom az árát. Remélem legkésőbb csütörtökig megérkezik.(#7921) csucsbicep
Ahhoz milyen lap kellene? Egyelőre nem akarom húzni a dolgokat, mert a 350-es FSP nem fogja bírni. Nagyobb táp majd kövi hónapban lesz megoldható.
Esetleg a 2300, 3.4GHz-en elég lenne mindenre?
Amúgy 2500K-t megéri még venni vagy inkább már 3570K-t nézzek? 10-15k a difi, itt aprón. -
gyuromoj
veterán
Ennek nem örülök, mert nem rég vettem egy i5-2300-at. Giannitól pedig rendelek egy Sapphire HD7870 GHz Edition-t 56.5k-ért. Multizni nem szoktam, csak single, oda is kevés lesz a CPU?
Cseréljem inkább 2500k-ra, esetleg 3570k-ra?(#7919) asdxv
Akkor rendben. Majd esetleg pár hónap múlva váltok lapot és akkor dobok bele egy K-s CPU-t. Köszönöm a segítséget. -
Q6600 megy simán 3800.MHz et is (az enyém ment 4000.et is) ha van alatta bivaly táp és jó(p45.ös) alaplap! Az már más kérdés hogy 3800 -on is kevés még egy 5770.nek is! a 7870 meg ugye több mint 2X -ese a 5770 -nek! Nem sok értelme lenne a 7870 nek még FHD -ban is nagy cpu limited lenne!
-
Baxo89
tag
#7904 vélemény?
-
CJ3
senior tag
Úgy néz ki alapfeszen a 7850-em 1100/1250 et tud....a memoria 1300 at már szerintem nem, mert leáll a 3Dmark 11 szóval a kettő között van de a memóriát nagyon amúgy sem akarom piszkálni....
Feszt nem akarok emelni, szóval marad így ha majd szükség lesz rá esetleg, de egyenlőre alapon is szépen megy minden rajta
Garsza: nekem a 6970 csinált ilyet de nekem nem 1 másodpercre hanem le is kapcsolta a monitort és csak Reset volt a megoldás, gondolt egyet és csinálta, nem tudtam kipuhatolózni hogy mitől volt, amikor rájött akkor csinálta....
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #7909 üzenetére
1,3V-ig elvileg.
-
csucsbicep
nagyúr
Sapphire 7870-en meddig lehet állítani a feszt?
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #7906 üzenetére
Még átgondolom. A megrendelt Alpenföhn Brocken alá tényleg kéne valami tuningosabb proci.
-
Baxo89
tag
2 héten belül szeretnék egy v2est venni,.de iponról tegnap óta leszedték az alap gyárilag nem húzottat pedig jó ára volt. Most pipa vok mert 70ért nem éri meg az oc-s. Ha tudom huzni a q6600om mellé. 3.2n pörög. Feljebb nem tudom tornászni, fullHdben játszok. Sasphirokon gondolkodom még, v2vel egy szint kb?egy 6870nél metroban ugyan azon max beállítások ellett, ugyan olyan fpst értem el mint egy i7 2600k mellett 3.4.ghz. tudom h. Jóval erősebb kariról van szó, de reménykedem, h. Azért 90%ban kihasználom.
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #7898 üzenetére
Az a baj, hogy 10k-t kéne ráfizetnem egy 2500K-ra, ami OEM, igaz ipon garis. Meg azt írja az eladó, hogy 1,29V-on használja 4,3 GHZ-en, ami nekem nem tűnik túl acélosnak.
(#7896) CJ3:
1150-en alapfeszen?
Biztos, hogy 1,075V az az alapfesz?
Amúgy húzd 1300-ig a memóriát, annyi bőven elég.(#7897) Sondi1986:
2GB-s 7850-el kéne nézni, mert sokat jelent BF3-ban a VRAM. Még MSAA nélkül is simán eszik 1200-1300MB-ot.
-
olymind1
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest